86177 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în Porto?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.06.2018
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Um pastel de bacalhau, por favor!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Până să plec în Portugalia, îmi tot făceam griji cu mâncarea pe care o găsesc acolo, dacă îmi place sau nu, ce mă fac că peste tot se vinde bacalhau pregătit fistichiu, mă rog, griji aiurea, Dar de câte ori prindeam un moment liber, căutam informații despre bucătăria portugheză adevărată, nu cea turistică. Vă amintiți că la articolul meu despre cazarea în Porto, Moov Hotel, am cerut atașarea unui cântec al reginei fado, Amalia Rodrigues, “Uma casa portughesa”? Ei bine, acel cântec pe care-l îndrăgesc de o viață spune, într-o traducere aproximativă: “Unei case portugheze / îi stă bine cu pâine și vin pe masă... numai iubire, pâine și cu vin /și o supă de merlan cu verdeață / și să dea aburii din oală”.

Ei bine, merlan n-am mâncat, cred că nici nu era pe meniuri, nu știu dar pâine, vin și mai ales peștele lor iconic, bacalhau, am tot comandat de câte ori ne era foame. Despre vinurile portugheze și mai ales cele de Porto de pe valea Douro și Minho aș putea scrie pagini întregi, îmi place istoria băuturilor alcoolice deși doar gust. Așa cum îmi place enorm și istoria tutunului dar urăsc țigările! Cu cafeaua e altceva, iubesc istoria ei dar și cafeaua adevărată! De fapt iubesc istoria umanității și asta este legată, chiar dependentă de vin, bere, cafea, pește, tutun, prostituție, grâu, globalizare, dependentă de ape dulci și sărate, etc. și toate astea au însemnat multe războaie. Dar să nu vă plictisesc, istoria cade greu uneori și la stomac așa că haideți la un prânz sau o gustare portugheză.

De câte ori am intrat într-un restaurant și am comandat mâncare, de fiecare dată, după ce ne luau comanda, aduceau o cană cu apă rece, gratis apoi veneau cu tava și ne întrebau dacă dorim niște pastel de bacalhau, neuitând să spună că este contra cost, 1 € bucata. Nu insistau, dacă vrei, bine, dacă nu, nici o problemă. Am acceptat din a doua zi în Lisabona.

În Porto deja știam procedura, când a venit ospătarul cu tava l-am lăsat să-și spună oferta pentru a afla prețul, apoi comandăm “quatro”! Vă dați seama că nu se supăra 😅! Este imposibil ca turist să nu înțelegi prețul, chiar dacă localnicii nu vorbesc o limbă străină, euro e sfânt la ei, la fel și 1,2, 3, etc. în engleză, chiar într-o engleză ce miroase bine a portugheză. Așa că nu ne-am păcălit niciodată, un singur local cerea 2 €/ buc și am refuzat. Și totuși am plătit undeva și 4 € / 1 buc de pastel de bacalhau, ne-am dus țintă, de bună voie, la acel loc foarte promovat. Despre tradiția și istoria acestui cod pe care portughezii îl numesc bacalhau, voi povesti puțin într-un alt articol.

 

Casa Portugheză Pastel de Bacalhau este aproape de Turnul Clericilor, într-o clădire veche frumos renovată. Când am ajuns noi acolo, era foarte multă lume așa că am găsit cu mare greutate loc la o masă, pe trotuar. Era ziua și locul unde se ținea slujba religioasă publică pentru toți absolvenții universității portugheze.

După puțin stat la coadă, am comandat 4 bucăți de pastel de Bacalhau, fierbinte, la prețul absolut deloc modest de 4 €/buc. La sugestia că ar merge cu un vin de Porto demisec, mai vechi puțin, am zis nu, un pahar costa cât o sticlă de 700 ml la alte localuri. Odată ajunși la masă, cu greu ne-am putut înfrupta din această de fapt chiftea de pește, era foarte fierbinte.

Aceste pastel de Bacalhau se fac în fața clienților, nu există servire la masă la parterul clădirii dar, v-am spus, se vând aproape la fel de bine ca și pastel de Belem. Pastel de Bacalhau de la această casă este deosebit de restul prin faptul că are mijlocul chiftelei plin cu brânză Serra da Estrela, o brânză de oaie mai cremoasă, cheagul folosit fiind niște plante. Bacalhau și brânza Serra de Estrela, separat, au fost în 2011 alese ca unele din cele 7 minuni ale gastronomiei portugheze! Pastel de Bacalhau rețeta cu brânză este un produs controversat încă în Portugalia, nu este nicicum o rețetă tradițională, se pare că un întreprinzător deștept a creat rețeta, i-a făcut multă publicitate, a folosit clădiri istorice cu ceva embleme și a deschis două case, prima în Lisabona și a doua în Porto.

Chiar răspunsurile patronilor privind autenticitatea și istoria produsului sunt neclare. Specialiștii în gastronomie portugheză consideră amestecul celor două produse iconice portugheze drept un sacrilegiu. Acum, după ce am mâncat chiftea de pește în cam 9 - 10 locații, pot spune că cea de aici, cea mai scumpă, ne-a plăcut cel mai puțin. E drept că la prețul ăsta chifteaua este și mai mare, deși am luat-o drept mic dejun, a fost atât de sățioasă încât abia spre amiază târziu ne-am gândit și la prânz.

Dacă totuși vreți să încercați, Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau este pe Rua Campos dos Martires de Patria nr. 108, aproape de Torres dos Clerigos și de una din clădirile Universității din Porto.

* * *

Restaurant Salmao, ultimul loc unde am luat o masă consistentă, chiar foarte, în Porto. Duminică seara, nu foarte târziu, am avut o mare dilemă în inima istorică a orașului Porto, restaurantele erau închise încă de la ora locală 20! Ne era puțin foame și ne gândeam că suntem nevoiți să coborâm pe malul râului Douro la una din multele terasele dar și acolo puteam să dăm doar de localuri arhipline. Din toate locurile plăcute, liniștite din centrul istoric și pe care pusesem ochii, acum n-am mai găsit deschis decât la acest restaurant, Salmao și unde singurele mese libere erau în interior.

Restaurantul nu arată cine știe cum, este și în spatele zonei istorice dar destul de aproape de hotel Moov. Fiind singura posibilitate și știind că de obicei localul este plin indiferent de momentul zilei, am intrat și ne-am ales o masă, din cele trei libere. Imediat a venit patronul, ne-a adus o carafă cu apă și meniurile.

Am ales din prima francesinha, era ultima zi în care mai puteam încerca și acest produs la locul lui de naștere, Porto. Îi spunem patronului care zâmbește și ne dă de înțeles că am ales bine. Ne aduce o carafă cu vin roșu, o limonadă și desigur vine cu tava cu pastel de Bacalhau, ne spune prețul și bucuros că acceptăm ne pune câte două la fiecare, plus cutiuțe mici cu sosuri picante și din partea casei un bol cu măsline. Au fost ultimele pasteis de Bacalhau pe care le-am mâncat în Portugalia - de fapt în Porto le spune popular Bolinhos de Bacalhau / prăjiturele de bacalhau și sub acest nume le puteți găsi și pe meniuri sau în vitrina localului.

După cam 15 minute sosește și francesinha în castroane de lut menite să o țină cât mai mult fierbinte, asemeni cu saciul bulgăresc. Monstruoasă ca mărime dar aburii ce ne-au pătruns simțurile ne-au grăbit să începem. A fost foarte bună, nu pot să o compar cu altele pentru că a fost singura pe care am mâncat-o până acum. La final patronul ne-a întrebat de desert. Nici vorbă, abia dacă cu greu am terminat cele aduse. Prețul a fost 30 € pe un bon de mână dar care, atunci când ne-am ridicat de pe scaun, s-a transformat imediat într-un bon de casă și aveam să pricep că de fapt este o măsură de protecție pentru cazul în care clienți rebeli nu plătesc. Sau dacă mai vrei ceva de băut după ce ai achitat, primești la final un singur bon oficial.

Poate vă întrebați ce e cu francesinha de am dorit să o încercăm. Vă spun din start că este o mâncare mai grea și cu un sos gras. Francesinha, “micuța franțuzoaică” este de fapt o mâncare ce la originea ei avea multe tipuri de carne în diferite feluri, adică friptură de pui, de porc, de vită, cârnați tradiționali portughezi, afumați și cu usturoi, cârnați proaspeți cu multe mirodenii, jambon și alte feluri de mezeluri, toate stratificate pe o felie de pâine. Peste ultimul strat de cărnuri se pune iar o felie de pâine și o felie pătrată de brânză mai moale, de consistența celei topite. Se adaugă un sos de roșii cu, obligatoriu, bere și cu destule condimente, se spune rețeta secretă a fiecărui bucătar, se dă la cuptor câteva minute și gata. Se servește cu cartofi prăjiți și recomandarea este cu bere, noi am ales însă vinul. Și obligatoriu de mâncat cât este încă destul de caldă, grăsimile acelea topite adunate în sos nu sunt plăcute altfel. Și tot de preferat ar fi să o asociați cu o băutură alcoolică.

Rețeta se zice că a fost importată din Franța de cineva stabilit în Porto, originala era mult mai simplă dar a fost adaptată locului acum cam 60 - 70 de ani și a prins grozav la cei din Porto. Alte voci spun că a apărut aici într-o formă mult mai simplă în vremea invaziei lui Napoleon în nordul țării când soldații săi mâncau pâine cu carne și multă brânză, poate aceea mai aproape de ideea de sandwich, fiind fără sos.

La un alt local unde am mâncat, am văzut când aduceau la o masă și fracesinha cu un ou ochi peste brânza de deasupra, adică dacă tot e bombă calorică, de ce n-ar fi de mare putere?! Am aflat că există nenumărate rețete de francesinha azi, de la compoziții de ciuperci, creveți, vegetariene sau rețetele fără pâine. Nu cred că au aceeași savoare cu una din multe feluri de carne dar mă rog, clientul e stăpânul și dacă banul iese...

Restaurantul se află pe Rua Largo Ramadinha 75.

* * *

Beira Rio, o terasă pe malul râului Douro, în Vila Nova Gaia, am mâncat foarte bine dar serviciile au fost aproape un coșmar. După ce am călcat pragul unei crame din Nova Gaia doar pentru vizită și după ce am fost la degustare de vinuri că tot aveam reducere, am hotărât să luăm prânzul acolo, în orășelul de pe malul râului Douro... O mare problemă, terasele aveau locurile ocupate. Cu greu am găsit în interior la Beira Rio o măsuță liberă, locuri extrem de înghesuite și incomode. Dar la altceva nu aveam speranță atunci și acolo.

Aici am comandat eu un meniu turistic ce conținea, la alegere, o supă de linte sau două bucăți pastel de bacalhau cu un bol de măsline, unt și sosuri, apoi felul doi trei sardine cu cartofi copți, un desert la alegere, fructe sau prăjitură, o cafea și o apă minerală sau cola, totul la 15 €. Soțul a ales o friptură de porc cu cartofi prăjiți, o salată de sezon și 1 l bere. Nu știu ce au făcut ospătarii dar ne-am trezit și cu supa de linte deși am insistat că am ales pastelul și măslinele, au zis că e ok. Or fi avut prea multă și nu se îndurau să o arunce? Cert este că ¾ din bol a rămas neatins.

Toate produsele au fost foarte bune, sardinele potrivit de mari dar bine făcute, friptura de porc un deliciu, am gustat și eu o bucățică că prea o lăuda mâncătorul. Ce a fost de groază, serviciul!

După ce ne-au luat comanda a durat foarte mult până să aducă chiar berea, dozatorul fiind la un pas de noi și locul unde era un negru ce umplea paharele mari. Cât a durat și cu aducerea celorlalte produse și în ce ordine le-au adus, nu mai contează, la început am râs apoi nu prea ne-a mai ars.

La final, să plătim. Spunem ospătarului ce se ocupa cu asta, nu era o problemă căci totul fusese trecut pe calculator, era doar de dat un total și gata! A durat peste 15 minute! Atunci ne-am lămurit de ce veneau clienții și se postau în calea ospătarului și, culmea toți plăteau cu cardul și atât. Am făcut și noi la fel, am pus ce era de dar la loc în portmoneu și am plătit fix ce era pe bon, cu cardul. Cum zic românii, brânză bună în burduf de câine, păcat de bucatele gustoase la așa serviciu. Plus grupul sanitar care era neglijat, nu avea nici măcar hârtie igienică, nu trecuse nici o mătură pe acolo probabil de dimineață...

Restaurantul îl găsiți ușor, este în zona cramelor din Nova Gaia, pe partea opusă malului râului Douro și este bine semnalizat. Vi-l pot recomanda pentru mâncare foarte bună dar doar dacă nu aveți un timp limitat. Mă gândesc că este bun pentru o cină, când nu te uiți la ceas ci doar admiri luminile orașelor și reflectarea lor în apele râului Douro.

* * *

Mercado - Municipal Beira Rio este vechea piață a orașului Nova Gaia, modernizată și transformată într-un loc nou, inaugurată anul trecut dacă am reținut bine ce scria pe o plăcuță minusculă și practic unde se poate mânca, bea o bere sau doar o cafea ori înghețată. Tot aici sunt și două magazine de vinuri dar și pastelarii și chiar un magazin cu flori. Vechea piață a orășelului fost transformată după acest concept modern, probabil o provocare la cea din Lisabona.

Am intrat și noi dar peste tot mesele erau ocupate. Soțul se gândea să ia o bere de la standul central, nici vorbă însă, flăcăul ce administra standul abia făcea față comenzilor la mese. Așa că ne-am limitat la apă rece și niște uscături cu rol de gustare și am plecat. Este un loc modern de luat masa, cred că mult mai rapid decât terasa cu același nume unde am luat prânzul. Deși ne-am propus să revenim aici pentru o bere și mânca ceva dulce măcar, n-am mai avut timp.

Deci dacă treceți pietonal podul Don Louis sau dacă mergeți cu telecabina până la Cais do Gaia, veți vedea pe partea opusă acestuia, Mercado Municipal de Gaia, piața modernă unde primăria a închiriat spații micilor întreprinzători.

 

Am mai mâncat în 2 sau 3 locuri în Porto, localuri mici în general al căror nume mi-a scăpat, de foame uitam și de foto și tot, localuri care fiind mai micuțe erau și acceptabile ca preț dar la care am avut marele noroc de a da de bucătari foarte buni.

Cu mâncarea și băutura n-am avut nici o problemă în Porto, ba din contră am fost foarte mulțumiți atât în ceea ce privește prețurile (mai puțin Casa Portughesa de Pastel de Bacalhau) dar și calitatea și cantitatea. Prin pastelarii am făcut popas de câteva ori și, dacă pasteis de Belem nu ne plăcea cum arată, comandam o... cremă de zahăr ars!

 

Vă rog atașați youtube.com/watch?v=DZ9qCJ_6aH0 Where and what to eat in Porto

Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 03.06.2018 21:10:07

Validat / Publicat: 04.06.18 09:38:08


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în PORTUGALIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1191


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[04.06.18 09:38:49]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.06.18 09:46:33]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc pentru tot. O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[04.06.18 12:14:01]
» mesaj pers

   @elviramvio: Multe din aceste mâncăruri mi-au făcut cu ochiul, și cred că au fost f. gustoase, daaaar, ca și tine, nici eu nu le-aș fi „dovedit”!

   Felicitori, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.06.18 16:12:11]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Mulțumesc Doina. Am avut parte de mâncare bună și portii mari, cu toate astea am slăbit acolo... acum am recuperat 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[04.06.18 19:03:24]
» mesaj pers

   @elviramvio: Yummy!!! :p

   Am bifat și eu în urmă cu câțiva ani pastel de bacalhau și francesinha. Ce dor îmi e de Portugalia...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.06.18 21:21:22]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Carmen, te cred și te înțeleg 😋! Mult noroc să mai dai o raită pe acolo!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.06.18 06:34:37]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ssrdinele alea arată excelent!

   La restul nu am poftit, nu le cunosc gustul:(

   Să vă fie de bine!

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[05.06.18 07:04:05]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Păi mergi acolo și gustă 😉 Să nu uiți vinul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[05.06.18 12:11:16]
» mesaj pers

   @elviramvio: Sa-nteleg ca pastelariile sunt cofetarii?

   Si de ce se numea Pastel de Bacalhau? Ei la chiftele spun prajituri?

   Mananc un iaurt cu ochii in mica frantuzoaica. Ma incita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[05.06.18 12:42:20]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[05.06.18 17:22:24]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Da, prăjiturică cu pește! Același înțeles îl are și bolinhos.

   Pastelariile sunt azi un fel de patiserii-cofetării dar au și doar cofetării. Bucătăria portugheză e tot atât de autentică precum aia turcească dar e bună rău tare 😋😋😋

   Văd că ți-ar place franțuzoiacele micuțe, vezi doar că aia de o ochiși, e babană rău, plus că are niște grăsimi pe ea, prin ea și sub ea... suficiente măcar pentru 1 carafă mare de vin

   🤣! Înghiți-și??!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[05.06.18 17:29:00]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulțumesc. O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[05.06.18 20:47:14]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu mă sperie ea pe mine! O dau gata într-o zi, chiar de-ar fi s-o încălzesc de 2-3 ori!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[05.06.18 20:49:23]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   😂😂

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Casa Portughesa de Bacalhau, chiftelele de pește se pregătesc în fața clienților de o singură domnișoară! Bună glumă! Sau minciună! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971389">Şterge vot</a></div><span id="v9971389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Casa Portughesa de Bacalhau, chiftelele de pește se pregătesc în fața clienților de o singură domnișoară! Bună glumă! Sau minciună!
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] Cerere mare, coada era afară din magazin. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971393">Şterge vot</a></div><span id="v9971393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Cerere mare, coada era afară din magazin.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Vinuri la Casa Portughesa Pastel de Bacalhau -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971395">Şterge vot</a></div><span id="v9971395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Vinuri la Casa Portughesa Pastel de Bacalhau
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] Casa Portughesa Pastel de Bacalhau, Porto -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971396">Şterge vot</a></div><span id="v9971396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Casa Portughesa Pastel de Bacalhau, Porto
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] O emblemă cu multe înțelesuri la Casa Portughesa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971398">Şterge vot</a></div><span id="v9971398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] O emblemă cu multe înțelesuri la Casa Portughesa.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Tavan la parterul Casei Portughesa Pastel de Bacalhau. La etaj se intră doar cu programare plătită. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971399">Şterge vot</a></div><span id="v9971399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Tavan la parterul Casei Portughesa Pastel de Bacalhau. La etaj se intră doar cu programare plătită.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] Casa Portughesa Pastel de Bacalhau -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971402">Şterge vot</a></div><span id="v9971402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Casa Portughesa Pastel de Bacalhau
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] Pastel de Bacalhau, varianta criticată, cu brânza Serra da Estrela în mijloc. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971404">Şterge vot</a></div><span id="v9971404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Pastel de Bacalhau, varianta criticată, cu brânza Serra da Estrela în mijloc.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] Casa Oriente, un magazin de unde am luat conserve de sardine, excelente. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971407">Şterge vot</a></div><span id="v9971407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] Casa Oriente, un magazin de unde am luat conserve de sardine, excelente.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Restaurante Salmao, vinovat pentru micuța franțuzoaică -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971410">Şterge vot</a></div><span id="v9971410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Restaurante Salmao, vinovat pentru micuța franțuzoaică
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Chifteluțele de cod, sosurile și măslinele de la Salmao. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971413">Şterge vot</a></div><span id="v9971413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Chifteluțele de cod, sosurile și măslinele de la Salmao.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Un vin foarte bun la Salmao. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971417">Şterge vot</a></div><span id="v9971417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Un vin foarte bun la Salmao.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Francesinha la Salmao. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971419">Şterge vot</a></div><span id="v9971419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Francesinha la Salmao.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Mese libere puțin timp la Salmao. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971421">Şterge vot</a></div><span id="v9971421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Mese libere puțin timp la Salmao.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] Rest. Salmao. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971424">Şterge vot</a></div><span id="v9971424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] Rest. Salmao.
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAY-2018] Piata și clădirea Mercado Municipal de Beira Rio -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971433">Şterge vot</a></div><span id="v9971433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Piata și clădirea Mercado Municipal de Beira Rio
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] O parte din fatada clădirii Mercado Beira Rio -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971438">Şterge vot</a></div><span id="v9971438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] O parte din fatada clădirii Mercado Beira Rio
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971440">Şterge vot</a></div><span id="v9971440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971445">Şterge vot</a></div><span id="v9971445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Berea locală la mare căutare în Mercado Beira Rio -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971449">Şterge vot</a></div><span id="v9971449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Berea locală la mare căutare în Mercado Beira Rio
foto elviramvio [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Aglomerat în Mercado! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971453">Şterge vot</a></div><span id="v9971453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Aglomerat în Mercado!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio a păstrat și două măcelării cu tradiție. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971457">Şterge vot</a></div><span id="v9971457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] Mercado de Beira Rio a păstrat și două măcelării cu tradiție.
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] Mergem mai departe să savurăm o bica! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971462">Şterge vot</a></div><span id="v9971462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] Mergem mai departe să savurăm o bica!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] Terasa Beira Rio, mâncat bine și atât. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971467">Şterge vot</a></div><span id="v9971467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] Terasa Beira Rio, mâncat bine și atât.
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] Am stat la masa lângă dozatorul de bere, maaare distanța! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971472">Şterge vot</a></div><span id="v9971472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] Am stat la masa lângă dozatorul de bere, maaare distanța!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2018] Prin stânga ieșeau mult așteptatele farfurii pline, prin dreapta intrau farfuriile golite! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971476">Şterge vot</a></div><span id="v9971476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2018] Prin stânga ieșeau mult așteptatele farfurii pline, prin dreapta intrau farfuriile golite!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2018] Un purceluș mare, gustos de numa, cartofi ciudați dar super buni și orez. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971478">Şterge vot</a></div><span id="v9971478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2018] Un purceluș mare, gustos de numa, cartofi ciudați dar super buni și orez.
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2018] Sardinele mele cu cartofi copți și legume, poză făcută după prima violare 😋 -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971481">Şterge vot</a></div><span id="v9971481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2018] Sardinele mele cu cartofi copți și legume, poză făcută după prima violare 😋
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2018] Salata de roșii, castraveți, ceapă, lăptuci și deasupra dovleac crud ras, bună! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971483">Şterge vot</a></div><span id="v9971483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2018] Salata de roșii, castraveți, ceapă, lăptuci și deasupra dovleac crud ras, bună!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2018] Supa de linte, deasă! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971486">Şterge vot</a></div><span id="v9971486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2018] Supa de linte, deasă!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2018] Un local no name, codul meu norvegian și grozăviile de-l însoțeau. M-am străduit să-l termin, imposibil și am un mare regret!! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971488">Şterge vot</a></div><span id="v9971488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2018] Un local no name, codul meu norvegian și grozăviile de-l însoțeau. M-am străduit să-l termin, imposibil și am un mare regret!!
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAY-2018] Sub acest maldăr de cartofi, brânză, fasole verde și dovleac se afla o întreagă măcelărie de porc, excelent făcută!! Plata pentru aceasta farfurie și codul meu norvegian plus vinul, tăria și limonada, 28 € pe bon de casă. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971490">Şterge vot</a></div><span id="v9971490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAY-2018] Sub acest maldăr de cartofi, brânză, fasole verde și dovleac se afla o întreagă măcelărie de porc, excelent făcută!! Plata pentru aceasta farfurie și codul meu norvegian plus vinul, tăria și limonada, 28 € pe bon de casă.
foto elviramvio [03.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.138556957245 sec