85976 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța la Lisabona

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.05.2018
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Transportul public în Lisabona


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Lisabona, orașul unde istoria și natura și-au unit ambițiile de-a lungul mileniilor, l-am vizitat anul acesta prima dată și mi-a plăcut. Sper să-l mai văd încă o dată. Este relativ ușor de ajuns acolo și în același timp un oraș în care am învățat deja cum să mă descurc bine cu un buget obișnuit.

Lisabona a devenit și pentru turiștii români un vis destul de ușor de realizat, acum când ofertele de zbor sunt ceva mai multe și cu prețuri mai accesibile. Totul e să ai răbdare să poți vâna un zbor cât de cât ieftin la datele dorite! La începutul acestui an am rezervat zborul cu TAP Portugal, singurii care au curse directe București - Lisabona, important pentru că nu doream să pierdem timp cu escale prin aeroporturi din Austria sau Germania. O companie de care am fost mulțumiți deși există aproape la toate cursele o întârziere mai mică sau mai mare, cred că motivată serios.

Ajunși acolo, se pune problema deplasării de la un obiectiv turistic la altul, de la aeroport la hotel și invers sau plimbările prin zona din jurul Lisabonei. Așa că m-am documentat serios la acest capitol încă din toamna trecută când avusesem planificată o vizită dar la care din motive mai puțin plăcute a trebuit să renunț. Primul pas pe pământ portughez a fost în Aeroportul Portela.

Lisabona are încă aeroportul în oraș (încă pentru că se discută mutarea lui pentru a proteja locuitorii stresați de păsările de oțel care le tulbură liniștea. Se vehiculează că mutarea aeroportului se va face în max. 10 ani). Pentru turiști este însă un lucru excelent, cu atât mai mult cu cât legătura cu orașul se face și prin linia de metrou la stația care-l deservește, Aeroporto, capătul liniei roșii numită local Vermilha și cu semnul busolei. Lisbon Portela Airport este unul din cele mai bine dotate tehnic din vestul Europei, a fost construit în 1942 și din 1989 este legal proprietatea TAP Portugal. Administrația și serviciile sunt susținute de concernul “Vinci Aeroports”, cei care administrează cam 25 de aeroporturi mari în lume.

Noi am ajuns aici cu TAP, singurii la care am găsit zbor fără escală. Am fost mulțumiți de serviciile lor, deși au fost mici întârzieri atât la plecarea din Otopeni dar mai ales la cea din Lisabona. Însă piloții au fost buni, la Lisabona era vânt foarte puternic dar aterizarea a decurs extrem de lin. La plecarea de acasă mi-a fost foarte simplu să fac check-in online dar la întoarcere am preferat check-in la kioșc în aeroport (se putea și pe telefon dar ne-am gândit că n-ar fi tocmai vesel să ajungi în aeroport și să constați că cineva a avut mare nevoie de telefonul tău fără să te consulte 🤣). Trecerea prin sistemul de securitate a fost extrem de rapidă și pot spune elegantă deși eram foarte mulți, plecau mai multe aeronave cam la aceleași ore. Dar nici la ei nu merge totul perfect, la plecare am avut o întârziere de 30 minute, se pare repetabilă aproape zilnic, aparent neexplicabilă dar intuit motivul, având în vedere că o altă cursă pleacă la aceeași oră și doar face escală la București.

TAP și cursele importante sosesc și pleacă de la terminalul 1, foarte comod iar cele low cost și locale de la terminalul 2.

De ținut cont că transportul public spre oraș al turiștilor ce vin pe calea aerului se poate face cu metroul, linia roșie, fie cu Aerobus linia 91, în centru, fie linia 96 la gara Oriente - mijloace de transfer aeroportuare în care este permis urcatul cu bagaje mari și mai multe. Dar și cu autobuze simple, normale - 745,705,208,83,44 unde nu ești primit cu trolere mari.

După ce ne-am procurat Lisboacard pentru 72 de ore de la punctul turistic din holul aeroportului, am trecut spre metrou, imediat în dreapta după ieșire. Ne-a prins bine cardul turistic, la automatele de bilete pentru metrou erau cozi serioase căci aterizaseră trei avioane aproape în același timp, așa că noi am scăpat ușor.

Metroul este construit începând cu 1955 deși planuri erau făcute încă din 1888, are 46 km lungime total pentru cele 4 linii și 55 de stații. A fost o mare realizare pentru oraș, a fost al 14-lea din Europa și al 25 -lea din lume. Nu este spectaculos dar este curat și este cel mai rapid și ieftin mijloc de transport al capitalei lusitane. De arhitectura și decorarea stațiilor s-au ocupat artiști celebri portughezi și spanioli. Circulă în intervalul orar 6.30 dimineața și 1 noaptea, acestea fiind orele de plecare a ultimilor trenuri de la capăt, cu un interval între trenuri de 6 - 10 minute. Biletele se cumpără din stații, de la automatele cu instrucțiuni în mai multe limbi sau, în stațiile mari, de la ghișee. Noi am cumpărat câte un card Viagem (alb) cu o singură călătorie, în ultima zi de vacanță, pentru a merge de la Gara Oriente unde ne-a adus trenul de la Porto, spre aeroport. Automatele de bilete acceptă atât cash cât și card, o călătorie doar dus costă anul acesta 1.45 € și este valabilă 60 minute dar există variante de încărcare pentru 24 de ore, funcție de mijloacele de transport combinate, prețul fiind între 6.30 și 10.40 €. Plata călătoriei se face printr-un card Viagem care are un cost de 0,50 € dar este reîncărcabil timp de 1 an de zile. La cumpărarea unui astfel de card se eliberează o chitanță care este obligatoriu de păstrat pentru o eventuală disfuncționalitate a cardului. Copiii până în 4 ani circulă gratuit fără card, cei între 4 și 13 ani folosesc un card gratuit dar care nu știu cum se obține. Cardul se folosește la metrou atât la intrare cât și a ieșirea din stație (la ieșire, se aproprie de senzorul din dreapta, după ce pasagerul din față a trecut și bariera s-a lăsat). Sunt patru linii principale, două oarecum turistice linia verde leagă Baixa de Gara Cascais trecând prin puncte turistice importante, linia roșie leagă aeroportul de Expo Park și face legătura cu celelalte linii iar liniile albastru și galben urmează oarecum traseul marilor bulevarde spre nord și nord-vest. Stațiile au și agenți care pot oferi informații diverse. În timpul călătoriei, stațiile se anunță doar în limba portugheză, atât vocal cât și pe afișajul electronic dar informații pe hartă sunt și în engleză. Oricum afișajul electronic este ușor de citit și înțeles chiar dacă este doar în portugheză...

Frecvența trenurilor variază pe anumite paliere orare și zile lucrătoare sau de sărbătoare.

Cele mai importante stații pentru turiști sunt “Rossio”, central pe traseul albastru, de aici este gara de unde se iau trenurile pentru Sintra. “Cais do Sodré” stația terminus pe linia verde, aici se iau trenurile spre Cascais, Estoril și ferry spre Statuia lui Isus. “Oriente” este pe magistrala roșie și este autogara importantă și gara pentru trenuri internaționale și naționale și tot aici este Oceanario și Parco das Nacoes. Si tot aici am zis ceva de “bine” pt. Eurovision căci deja din 1 mai erau spații și căi de comunicație blocare, multă poliție, fapt ce ne-a mai îngreunat deplasarea uneori prin oraș. Pe harta metroului sunt pictograme care vă pot fi de ajutor, respectiv sunt indicate stațiile care au ghișeu cu vânzător uman, post de poliție, birou de reclamat și recuperat eventuale obiecte pierdute, accesul persoanelor cu dizabilități sau legăturile cu alte mijloace de transport terestre, pe apă sau aeroport. Plus că fiecare magistrală are un semn distinctiv: pasăre și valuri - linia albastră, azul, floare - amarela, linia galbenă, barcă - verde, linia verde și busola - vermelha, linia roșie. Este aproape imposibil să te rătăcești la metrou, totul este foarte bine organizat.

Stațiile de metrou sunt în majoritate frumos decorate, Oriente poartă și semnătura contemporanului Calatrava dar și a unui grup mixt de artiști din toate continentele care au creat decorul legat de tema Expo 98, Oceania. Sunt spații foarte largi, curate și bine organizate.

Ne-am făcut câteva trasee prin oraș și am folosit combinat cu metroul și transportul de suprafață de care am fost foarte mulțumiți.

Carris, transportul de suprafață are o istorie lungă ce a început prin 1872 la Rio de Janeiro, când s-a hotărât înființarea “Carris Lisabona de fier”, ce dorea să introducă în capitala portugheză transportul cu trăsuri cu tracțiune animală pe șine de metal după model american. Compania de azi folosește autobuze/ autocarro, tramvaie/ electrico și sistemul funicular/ ascensores e elevator (Lift de Glory, Do Lavra, Da Bica și Santa Justa), toate cu sistem de supraveghere video aprobat guvernamental în 2008. Mai nou ceva este folosirea celor 6 autobuze speciale pentru bicicliști, fără costuri suplimentare. Despre istoria Carris se pot afla amănunte la muzeul lor.

Taxele de călătorie se cumpără în general pe carduri electronice, individuale deci nu luați unul pentru toată familia, suport ce costă 0.50 € și este reutilizabil. Există și posibilitatea de a plăti direct șoferului pentru o singură călătorie, taxa este mai mare și după noua listă actualizată la 1 feb. 2017, în autobuz este 1.85 € iar pe tramvai 2.90 €, ascensorul 3.70 €. Liftul Santa Justa vinde bilete doar la bord și prețul cu punctul de belvedere inclus este 5.15 €. Copiii până în 12 ani circulă gratuit. Despre cardurile oferite de Carris, avantajele și dezavantajele lor, informații pe pagina Carris. Urcarea și validarea cardurilor se face doar pe ușa din față, la șofer. Pentru coborâre doar ușa din mijloc și ultima, dacă apăsați pe buton înainte de stație. Și atenție, în stație se stă la rând pentru a urca în autobuz, indiferent de vârstă! Amenzile date de controlori, după gravitatea faptelor, sunt cuprinse între 30 și 350 €. De aceea sunt corecți 99,99 % dintre călătorii portughezi pe transportul public! În aceste mijloace de transport puteți călători doar cu bagaje de dimensiunile celor permise în cabina aeronavelor, nu cele pentru cală. Și regula este, dacă stația în care așteptați este goală, să faceți cu mâna șoferului când se apropie de stație, altfel riscați să nu oprească dacă din mașină nimeni nu dorește să coboare acolo. Traseul liniei de autobuz sau tramvai este clar afișat în fiecare stație. Lisabona are 78 rute de autobuz care însumează peste 600 km dar de tramvai doar cinci rute și 48 km traseu și aici intră și deja celebrul tramvai 28. Este primul oraș în care nu a fost nevoie să întrebăm, nu ne-am rătăcit, n-am bâjbâit între stații (am avut o singură bâlbă la venirea în oraș dar pur și simplu din vina mea, voi povesti la articolul despre cazare).

Aerobusul este special pentru legătura aeroportului cu cartierele orașului, cu cele două linii, city center linia 1 de la ora 8 la 23 la 20 - 25 minute interval și linia mai puțin turistică, city financial. linia 2, între 8 și 20 la un interval de 40 minute. Prețul pentru un singur sens, 3.60 € adult și 2 € copil iar biletul cu retur valabil 2 zile costă 5.40 € adult și 3 € copil.

Telecabina Lisabonei

Dacă vreți să vedeți de sus o parte a orașului, telecabina este cel mai bun mijloc. Circulă între Gara de Nord sau Passeio das Tagides (azi My hotel Riad, fost turn Vasco da Gama) și Gara de Sud sau Passeio das Neptuno (lângă Oceanarium). Biletele se iau de la urcare, prețul este 5.90 € dus-întors sau 3.95 € un sens, copiii de la 7 la 12 ani și pensionarii peste 65 ani au reducere 50% iar copiii sub 7 ani merg gratis. Circulă în general între orele 11 și 19. Cabina are 8 locuri, nu se acceptă copii sub 13 ani neînsoțiți și mai sunt și alte condiții, starea vremii putând să facă imposibilă plimbarea.

Sistemul funicular face parte din sistemul gestionat de Carris, sunt 4 așa cum am spus mai sus / Ascensor do Lavra - 1884, Ascensor da Bica - 1892, Ascensor do Gloria și Ascensorul de Santa Justa sau cunoscut și ca Ascensorul Carmo, 1902. Ultimul este deosebit pentru că proiectantul său s-a inspirat din arhitectura turnului Eiffel și se ridică la o înălțime de 45 m. Fiind realizate la sfârșit de sec. XIX sau început de sec. XX sunt declarate monumente naționale din anul 2002. Se pot folosi gratis de deținătorii Lisboacard.

Căile ferate urbane. Pentru turiștii care vor să viziteze împrejurimile sunt trenuri ce pot fi folosite zis gratis prin Lisboacard sau cu bilete turistice, Tourist Travelcard de 6 €/ zi sau 13.50 € / 3 zile, fiecare card costă 0.50 € și este personal. Oferă călătorii nelimitate în intervalul de timp plătit pentru Sintra/Azambuja, Cascais, Sado. Biletele pot fi achiziționate din stații de la ghișee sau automate, plata cash sau card bancar iar în gările unde aceste facilități sunt nefolosibile temporar, se achită doar cu cash la controlorul de tren, înainte de începerea călătoriei, după este cu penalități.

Hippotrip, davă vreți să stați comod în autobuz și să plutiți la un moment dat pe apele râului Tejo, Hippotrip vă face acest tur, timp de 90 de minute din care 30 % pe apă, prețurile sunt 25 € pentru vârsta de 17 - 65 ani și 15 € pentru 3- 17 ani și peste 65 ani. Nu l-am folosit, doar ne-am distrat privind hibridul pe străduțe.

Firmele de taxi din Lisabona au servicii oarecum convenabile. Este bine de angajat un taxi oficial (negru cu capota verde), fie prin apelare telefonică, fie prin intermediul hotelului. Trebuie ținut cont că prețului pt. traseu i se poate adăuga oficial taxa de portbagaj - variabilă, de la 1.5 € sau la 50% din totalul cursei - că bacșișul este de 10 - 20 %, că nu este bine să insistați de a fi transportați pe distanțe scurte... multe alte reguli ce sunt cunoscute de utilizatorii taxiurilor bucureștene. Și nu de neglijat, sunt firme serioase de taxi ce pot organiza la cerere circuite în oraș sau împrejurimi cu șoferi pe post de ghid. Aeroportul are două stații de taxi, se spune bine verificate de autorități. Am folosit un taxi-colaborator și am fost mulțumiți.

Portul Lisabonei trebuie amintit și ținut cont de el într-o vacanță ce se vrea cât mai completă în capitala portugheză pentru că a fost în trecut și este și azi zona de comunicare cu lumea largă prin râul Tagus. Este cel care a făcut din micuța zonă un imperiu măreț. De aici, de la docurile lui pleacă diverse mici ambarcațiuni turistice, aici acostează nave de croazieră, sunt multe monumente, centre de artizanat, restaurante, cafenele pe malurile lui, Hippotrip este legat tot de acest loc dar nu trebuiesc neglijate nici cele 11 comunități deosebit de plăcute din jurul estuarului Tagus. Se spune că portul se poate vizita organizat, în grup de minim 10 persoane, între orele 10.30 și 14.30, a doua și ultima zi de vineri, pe baza unei cereri înregistrate cu minim 2 zile înainte la Divizia de Dezvoltare. N-am avut timp dar este pe listă pentru vacanța următoare în Lisabona.

Lisboa card, după mine cel mai bun și ieftin mod de a călători prin Lisabona. A rămas la aceleași tarife de anul trecut - 18.50 € /zi / adult, 31.50 € / 48 ore și 39 € / 72 ore / adult. Prețurile pentru copii și de asemeni lunga listă de gratuități și reduceri oferite de posesia lui o găsiți pe pagina de net. Se poate comanda din timp și primi acasă înainte de vacanță dar îmi pare inutil având un birou de vânzare foarte bine organizat chiar în aeroport, la sosiri, deschis zilnic între orele 7 - 24, de unde se poate procura plătind cash sau cu card bancar și unde vânzătorii vorbesc bine engleza dar și alte limbi de circulație. E bine să vă faceți un calcul înainte de a-l cumpăra, adică să știți ori să întrebați despre sărbătorile locale când muzeele sunt închise, deci în acea zi nu beneficiați de gratuități sau reduceri la vizite dar îl puteți folosi la transport public. Pentru noi a fost ideal, ne-am scos banii plătiți pe el și am ieșit în câștig, plus că trei zile am călătorit fără teamă pe metrou și autobuze.

Despre Yellow bus și tuk-tuk nu m-am interesat deși cu primul am fost tentați să facem un tur dar la vântul puternic care ne-a biciuit trei zile, n-ar fi fost plăcut. Tuk-tuk m-a enervat cumva, nu mi-a plăcut insistența cu care trăgeau de turiști în unele zone și se pare este destul de scump (o variantă auzită în stație era de 10 euro / persoană dar nu sunt sigură).

Cam atât despre transportul public în Lisabona, nouă ne-a plăcut, ne-am descurcat bine și foarte civilizat. Plus că am toată admirația pentru felul cum arată metroul, autobuzul sau tramvaiele în interior. Despre metroul din Porto și cum am ajuns acolo folosind civilizatele “comboios”, într-un articol viitor.

Vă rog să atașați youtube.com/watch?v=9h3w7UfDRTw / “O gente de minha terra”, Mariza

Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 23.05.2018 00:07:58

Validat / Publicat: 23.05.18 08:30:46


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în PORTUGALIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4623

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 9 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 39]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- Marius 72
[24.05.18 14:21:38]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Eu am fost în ianuarie 2018 şi aveau zboruri directe atât Wizzair cât şi BlueAir.

   La întoarcere am venit cu TAP întrucât din cauza condiţiilor meteo s-au anulat toate zborurile din Madeira şi, astfel, am pierdut Wizzair-ul pentru care achiziţionasem biletul dus-întors.

   Într-adevăr, şi noi primeam destul de des informaţiile despre care pomeneai iar în avion ne-au dat perne şi pături pentru somn.

   Pentru ei doar cuvinte de laudă, eu cu administraţia aeroportului am ce am...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[24.05.18 15:10:40]
» mesaj pers

   @Marius 72:

   E o discutie care se lungeste inutil. Eu am săpat destul de mult in cursul lunii decembrie și început de ianuarie să găsesc pentru luna mai a. c. zbor direct dus-întors. Nu avea atunci decât TAP. Ori poate companiile low cost aveau ofertele epuizate și nu apăreau pe site, nu știu.

   Fiind mereu cu ochiii pe problemă, știu că a fost un joc neplăcut, s-a retras TAP de pe Otopeni, apoi Blue Air a băgat curse cu escală, iar a revenit TAP și tot așa.

   După rezervare la ceva timp, mi-a fost schimbat nr. cursei de întoarcere, nimic surprinzător la prima vedere doar că acea cursă, cu acel număr există, exact la aceeași oră de decolare, cu escală în București dar cu alte condiții...

   Și m-am bucurat că nu a trebuit să zbor cu acea cursă când am aflat condițiile de securitate.

   Deci nimic nu e bătut în cuie, am călătorit în perioade diferite, ofertele si condițiile au fost total diferite, am avut de ales dintre TAP și TAP plus singurul zbor zilnic permis muritorilor.

   Vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mireille
[27.05.18 07:13:34]
» mesaj pers

   @elviramvio: mă bucur că ai gustat o felie din Lisabona, sunt sigură că te vei reîntoarce acolo. Stii foarte bine că mie Lisabona mi-a intrat în suflet, eu am călătorit doar cu Blue Air și a fost ok.

   Transportul lor public mi s-a părut extrem de bine organizat și simplu... eu am folosit de două ori aerobusul de la aeroport în centru și pentru 10 euro taxiul din centru până la aeroport, cu metroul mă complicam și nu puteam duce bagajele pe scări. Am mers mult pe jos, am exploatat tramvaiul 15 pt Belem de trei ori si pe celălalt, vintage la maxim. Am cumpărat un abonament pt 6 euro de la un chiosc de ziare din Rossio valabil o zi fără să stau la coadă la aparatele de la metrou. Am folosit metroul doar în prima iesire la Lisabona, a doua oară nu. Am folosit gara din Rossio pt Sintra si am luat ușor bilet de la ghișeu... în septembrie 2016 mi-au cerut la Lisabona pt tuk tuk 2 persoane 40 de euro!!... evident nu l-am folosit. Am avut intentia să ajung la Porto vara aceasta cu Tap, cu escala la Lisabona, dar drumul era prea obositor și lung, am renuntat în favoarea vecinilor spanioli. Multe salutări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- elviramvio
[27.05.18 07:32:09]
» mesaj pers

   @mireille:

   Tocmai citisem schimbul de ecouri cu Michi și Cristina47 despre Spania. Abia aștept povești.

   Am luat doar o feliuță de Portugalie din păcate, dacă situația din familie ne permitea, ca timp, stăteam 2 săptămâni. Mi-a plăcut și deja plănuiesc revenirea, altfel. Am fost și legați de date fixe, concediul soțului este bătut în cuie din noiembrie, deci nu puteam să aleg, am luat singurul zbor acceptabil, fără escală, pentru acele zile dar a meritat.

   Drumul Lisabona - Porto am ales să-l facem cu trenul și autobuzul pentru că mi-a părut mai complicat cu avionul (timp pierdut pentru îmbarcare și deplasare în Porto). Până la urmă ne-am întors în Lisabona tot cu trenul, am renunțat la ideea de a folosi autocarul, pentru că ne-au plăcut condițiile din tren. Scriu zilele astea și despre transport în Porto. Noi am fost doar cu bagaj de cabină așa că n-a fost greu la metrou (când am rezervat zborul, bagajul de cală costa cât un bilet de o persoană un sens și am considerat că nu merită. Cu o săptămână înainte de plecare, TAP mi-a dat mesaj că pot lua bagaj de cală la un preț foarte omenesc dar n-am mai vrut)

   Eu zic să-ți faci curaj și să mergi și la Porto. E cumva altceva decât Lisabona și sunt convinsă că-ți va place.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- elviramvio
[04.06.18 08:19:27]
» mesaj pers

   @Marius 72:

   Răspund încă o dată ecoului tău referitor la constatarea, să nu zic altfel, că circul doar cu avioane de linie, "că doar există și alte zboruri directe din București". Surprinzător, ai un articol în februarie 2018, pe care l-am apreciat și o fac și acum, în care scrii că ai ales varianta de zbor Wizzair București - Lisabona și retur deși

   "deși există varianta întregului drum cu TAP, mai scumpă cu 30 euro (variantă care în final era de preferat, dar omul din greșeli învață...) , scrii cu mânuța ta !

   Un articol de care uitasem dar unul din cititorii acestui site care va merge în toamnă la Lisboa mi-a scris pe mail sâmbătă, o trimitere către articolul tău mai vechi, cu atenționare asupra zborului ales de tine și mai ales a cugetării tale 🤣.

   Să știi că-ți voi citi cu aceeași plăcere articolele dacă vor fi bine scrise, nu sunt genul care să țin la contre chiar dacă și aici pe site nume grele m-au dezamăgit dar normal, ca fiecăruia dintre noi, unele chestii nu-mi cad bine. Cei 30 euro în plus față de Wizzair, au fost acoperiți integral de masa bună primită la TAP. Și de orarul de zbor, în special la dus spre Lisabona dar, deși greu fiind noaptea târziu, și de cel de întors care ne-a scutit de o noapte de cazare.

   Revenirea mea de azi asupra acestui subiect este și datorită faptului că-mi plac informațiile corecte mai ales când e vorba de finanțe asociate cu vizita într-o țară străină.

   O săptămână bună să ai și aștept alte articole despre vizita ta lusitană!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ghisor
[04.06.18 20:23:08]
» mesaj pers

   @elviramvio: Lasand la o parte faptul ca poti merge cu o companie aeriana sau alta (in fond fiecare e liber sa mearga cu cine vrea, la ce pret vrea), mie mi se pare un articol excelent.

   Scris fluent, cu informatii structurate, adica niste (multe) ore de munca si de cautari scutite pentru cei ce vor dori sa mearga acolo. Eu asta inteleg ca este scopul AFA. Sa ne oferim unii altora informatii utile si de actualitate despre locurile pe care le vizitam.

   Acusi trec la celelalte articole :). Cu ceva intarziere, insa nu ma culc pana nu le citesc pe toate.

   Atencao! Portas se fechando :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[04.06.18 21:34:23]
» mesaj pers

   @ghisor:

   Obrigado! Dar lucrurile s-au lămurit în privat, că așa-i pe AFA când sunt oameni civilizați. Din păcate n-am avut un vin de Porto să pecetluim prietenia! 😉

   Ai fost dus pe undeva frumos? Dacă da, amână cititul că eu nu ma grăbesc la asta dar mi-ar place un articol marca "ghisor" (asta doar în cazul în care nu zbori curând spre Lisboa). Plus că de mă păsuiește Cronos, scriu și eu ce e mai bun mai încolo, după astea... tehnice!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ghisor
[04.06.18 21:50:43]
» mesaj pers

   @elviramvio: Pai doar ce desfacem si noi bagajele dupa ce ne-am intors din "Perfidul Albion" :).

   Mai descarc niste poze, mai citesc niste articole (am multe restante) si apoi o sa-ncerc sa ajut si eu cu ceva informatii despre Londra si imprejurimi. Timpul e problema si la mine, dar s-o gasi si pentru scris :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.06.18 22:25:12]
» mesaj pers

   @ghisor:

   Păi să vă fie de bine și sper că refaceți bagajele că vara-i lungă și lumea mare! Sper că a fost frumoasă excursia și abia aștept să te citesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Ne apropiem de Lisabona. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968206">Şterge vot</a></div><span id="v9968206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Ne apropiem de Lisabona.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] Deasupra Lisabonei, bătrânul viaduct -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968207">Şterge vot</a></div><span id="v9968207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Deasupra Lisabonei, bătrânul viaduct
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Tuk-tuk n-are clienți!! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968208">Şterge vot</a></div><span id="v9968208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Tuk-tuk n-are clienți!!
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] Tentant dar coada era atât de mare și nouă foame! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968209">Şterge vot</a></div><span id="v9968209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Tentant dar coada era atât de mare și nouă foame!
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] Tramvaie moderne și curate în interior. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968210">Şterge vot</a></div><span id="v9968210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] Tramvaie moderne și curate în interior.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Yellow bus -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968211">Şterge vot</a></div><span id="v9968211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Yellow bus
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [MAY-2018] Pe malul Tejo. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968212">Şterge vot</a></div><span id="v9968212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Pe malul Tejo.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAY-2018] Cine dorește cu bicicleta la deal?! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968213">Şterge vot</a></div><span id="v9968213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Cine dorește cu bicicleta la deal?!
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] Stație de metrou. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968214">Şterge vot</a></div><span id="v9968214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] Stație de metrou.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Nu se pleacă din stație până nu cumpără sau validează toată lumea cardul de călătorie! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968215">Şterge vot</a></div><span id="v9968215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Nu se pleacă din stație până nu cumpără sau validează toată lumea cardul de călătorie!
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Panouri explicative ale zonei, în fiecare stație de metrou. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968216">Şterge vot</a></div><span id="v9968216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Panouri explicative ale zonei, în fiecare stație de metrou.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Ne-am fi lipsit de el că ne-a încurcat unele drumuri. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968217">Şterge vot</a></div><span id="v9968217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Ne-am fi lipsit de el că ne-a încurcat unele drumuri.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Am avut noroc să nu bată vântul tare. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968218">Şterge vot</a></div><span id="v9968218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Am avut noroc să nu bată vântul tare.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Poate m-s mai urca o data. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968219">Şterge vot</a></div><span id="v9968219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Poate m-s mai urca o data.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] Metrou stația Oriente -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968220">Şterge vot</a></div><span id="v9968220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] Metrou stația Oriente
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] Un cal putere. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968221">Şterge vot</a></div><span id="v9968221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Un cal putere.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2018] Mall Vasco da Gama, intrare și din gara Oriente. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968222">Şterge vot</a></div><span id="v9968222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] Mall Vasco da Gama, intrare și din gara Oriente.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Un loc pentru elevi. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968223">Şterge vot</a></div><span id="v9968223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Un loc pentru elevi.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Un joc-lecție în aer liber. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968224">Şterge vot</a></div><span id="v9968224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Un joc-lecție în aer liber.
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Un tren, clasa a II-a! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968225">Şterge vot</a></div><span id="v9968225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Un tren, clasa a II-a!
foto elviramvio [23.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Prin gara Oriente -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968226">Şterge vot</a></div><span id="v9968226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Prin gara Oriente
foto elviramvio [23.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] Trecea un tren prin gară! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968227">Şterge vot</a></div><span id="v9968227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] Trecea un tren prin gară!
foto elviramvio [23.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] La maxim 10 minute ne trecea unul pe deasupra capului! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968229">Şterge vot</a></div><span id="v9968229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] La maxim 10 minute ne trecea unul pe deasupra capului!
foto elviramvio [23.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] Un tricolor, al vecinilor! Al nostru nu era! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 23.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av968230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv968230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=968230">Şterge vot</a></div><span id="v9968230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(968230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f968230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e968230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] Un tricolor, al vecinilor! Al nostru nu era!
foto elviramvio [23.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.12403512001 sec