76798 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Must see' în Lisabona

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.03.2017
DE
Avatar GabrielaG
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Brasov
înscris/ă în 16.01.12
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 13 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Panteón Nacional de Lisboa - o bijuterie!


Nu doar pentru că aveam intrare gratuită cu Lisboa Card (despre care am vorbit deja intr-un articol) la acest obiectiv turistic cât şi pentru faptul că vizitasem Panteonul din Roma îmi doream să ajung şi la cel din Lisabona.

Unde se află Panteón Nacional de Lisboa şi cum am ajuns?

Panteonul se afla pe strada Campo de Santa Clara, în cartierul Alfama şi denumirea sa în engleza este Church of Santa Engrácia (Biserica Santa Engracia) . Aceasta biserică de fapt poartă numele de Panteonul Naţional datorită faptului că numeroase personalităţi importante la scară naţională sunt îngropate aici.

Din Marques de Pombal (după ce am vizitat Estufa Fria-vezi impresii aici) am luat metroul (linia Azul adică linia albastră) în direcţia Santa Apolonia şi am coborât la ultima staţie şi anume la Santa Apolonia. Am ieşit din metrou direct în gară şi de acolo am traversat strada şi am început urcarea.

Nu a durat foarte mult (cam 10 min am urcat maxim) până ce Panteonul s-a ivit în faţa mea.

Am stat puţin (deşi eram în pantă) şi am contemplat construcţia masivă care îmi aducea aminte de Vatican (nu ştiu ce de...). Poate din cauza cupolei sale imense, care poate fi zărită şi de la Mirador de Santa Lucia şi din mai multe puncte de belvedere ale Lisabonei.

Cât costă intrarea şi care este programul?

Cu Lisboa Card am avut intrarea gratuită dar în mod normal un bilet costă 4 euro (adulţi) , persoanele peste 65 de ani au 50% reducere, copiii sub 12 ani au intrare gratuită.

Panteonul este deschis de marţi până duminică şi programul de la 10:00 la 17:00. Aveţi mare grijă, lunea este închis!

Am păşit cu încredere, neştiind ce mă aşteaptă înăuntru... şi am rămas... oau. Nu cred că este mai frumos sau mai spectaculos decât cel din Roma, dar are ceva unic...

Este o construcţie impresionantă, muzica clasică se auzea pe fundal, câteva ecouri ale vizitatorilor (nu foarte mulţi la număr), toate aceste elemente au făcut să mă simt “ciudat”.

De asemenea, cupola este monumentală, incredibila - se ridică la peste 80 de metri deasupra solului.

Sub cupola gigant, podeaua și pereții sunt decoraţi cu marmură colorată, superbă. De-a lungul “pilonilor” ca să le spun aşa sunt câteva monumente funerare ridicate în memoria lui Vasco da Gama și Navigatorul Henry (ei nu sunt de fapt îngropați aici).

În această biserică/panteon se găseşte un grandios loc de odihnă al Amaliei Rodrigues, regina mult-iubită a muzicii Fado. Nu a fost greu de observat locul unde se afla aceasta deoarece mormântul său era înconjurat de flori.

În afară de Amalia Rodrigues mai există şi alte personalităţi unde îşi au locul de veci în această biserică şi anume:

Teofilio Braga - preşedinte portughez. El a servit în calitate de președinte al Portugaliei din 29 mai 1915, la 5 octombrie, 1915. De asemenea, a fost şi scriitor și dramaturg.

Oscar Carmona- tot preşedinte portughez din 9 iulie 1926, până la moartea sa, pe 18 aprilie, 1951.

João De Deus - poet. A murit la Lisabona, iar rămășițele sale au fost aduse de la Mănăstirea Jeronimos la Panteonul Național la 1 decembrie, anul 1966.

Junqueiro Guerra- poet, jurnalist, politician.

Sidonio Pais- politician, ofiţer militar, diplomat

Almeida Garrett-poet

Din câte am înţeles exista şi o terasă (ajungeţi acolo după ce urcaţi cele 169 de scări) dar când am fost eu accesul era închis, astfel încât nu am putut ajunge sus sau pe terasă.

Panteonul a cunoscut o istorie turbulentă de la înființarea sa din secolul al 16-lea, cu un blestem care niciodată nu s-ar fi finalizat, un colaps distructiv și nenumărate lupte financiare, dar a fost în cele din urmă inaugurat în anul 1966.

Biserica originală a fost distrusă într-o furtună în 1681, dar a fost reconstruită în stil baroc. Prima piatră în reconstrucția a fost pusă rapid în 1682, dar până în 1966 biserica nu a fost terminată.

Arhitectura Panteonului Naţional este un exemplu unic de construcţie în stil baroc din Portugalia. Pentru a construi acest loc, arhitectul João Antunes a fost inspirat de tendințele italiene, adoptând astfel un design arhitectural inovator, care nu a avut nici o continuitate în Portugalia.

 

După ce m-am „încărcat” cu toate informaţiile posibile, după ce am fotografiat Panteonul am ieşit şi m-am bucurat de vremea splendidă, de soarele care bătea pe cupola albă şi de faptul că am reuşit să ajung acolo am pornit-o la vale spre metrou pentru că mai aveam multe de văzut în ziua respectivă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de GabrielaG in 22.03.2017 19:05:31

Validat / Publicat: 22.03.17 20:22:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în PORTUGALIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1314


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48000 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[22.03.17 20:21:07]
» mesaj pers

   Bună recomandarea

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Must see' în Lisabona, LISABONA [oraş]" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[22.03.17 20:29:45]
» mesaj pers

   @webmasterX: Oau, multumesc mult! Numai de surprize placute am parte. Ma bucur mult daca articolele sunt de interes turistic si sunt apreciate! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[22.03.17 21:02:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[23.03.17 07:28:53]
» mesaj pers

   @GabrielaG: Hello... am citit cu plăcere descrierea fostei biserici Santa Engracia, devenită Panteon National, un simbol al Lisabonei, ce nu trebuie ratat. Eu am fost acolo de două ori, luând tramvaiul 28, oprind în fata mânăstirii Vicente de Fora. Domul Panteonului poate fi văzut de departe, el seamănă cu un ou Faberge... la Panteon unul din ghizi e român, lucrează acolo de peste un deceniu. Personal m-a impresionat marmura policromă de pe podea cu nuanțe roz și arhitectura grandioasă. In Panteon se află și cenotaful lui Luis de Camoes, poetul national portughez și mormantul fotbalistului Eusebio. Desigur și pe mine m-a emotionat locul de odihna al divei muzicii Fado, unde florile depuse sunt mereu proaspete. Astept si eu sa ne relatezi impresiile tale personale despre Lisabona in general... de coasta care urcă sau coboară spre Apolonia, imi amintesc perfect... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- webmaster
[23.03.17 09:16:29]
» mesaj pers

   În plus, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[23.03.17 10:18:54]
» mesaj pers

   @webmaster: OAU!!! Nu ma asteptam chiar la atatea surprize placute! Va multmuesc mult de tot, mi-ati facut ziua mai frumoasa si sper din inima ca articolele mele sa le fie de folos multor oameni!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[23.03.17 10:23:21]
» mesaj pers

   @mireille: Multumesc pentru ca v-ati facut timp sa cititi articolul!

   Nu am intalnit nici un ghid roman prin zona, dar ce e drept am mers cam de dimineata... hmmm... nu stiam ca tramvaiul 28 ajunge pana in Santa Apolonia. Oricum mie mi-a fost mai usor sa ma deplasez dupa cum am prezentat in articol.

   Cred ca si in acest articol sunt deja impresii personale si am postat deja un articol cu impresii generale despre Lisabona :) Dar o sa tin cont si o sa incerc sa scriu si mai personal :D

   Oricum dvs aveti un stil inegalabil de a scrie :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- diana2015
[23.03.17 11:10:34]
» mesaj pers

   @GabrielaG: felicitari :) intr-un viitor nu foarte indepartat vrem si noi sa dam o raita prin Lisabona si sunt bine venite orice fel de informatii;) multumim, votat cu drag si... asteptam si alte impresii :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[23.03.17 11:13:30]
» mesaj pers

   @diana2015: Va multumesc pentru vot si pentru timpul acordat! Promit sa incerc sa va dau cat mai multe informatii pentru ca si eu la randul meu am cautat foarte mult inainte de a merge in Portugalia si pe site nu am gasit suficiente informatii... de aceea o sa incerc sa expun tot ce am vazut si tot ce am trait in Portugalia pentru a ajuta si eu la randul meu!

   O zi frumoasa va doresc si spor la cat mai multe calatorii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[23.03.17 11:50:32]
» mesaj pers

   @GabrielaG: Un articol foarte frumos si imi pare ca nu pot acorda eu SB-ul.

   Foarte frumos scris si ilustrat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[23.03.17 12:26:51]
» mesaj pers

   @mishu: Iti multumesc mult draga mea petru vizita si vot. Sper sa il fi citit cu placere... te pup

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[23.03.17 16:39:46]
» mesaj pers

   @GabrielaG: draga mea colega... mi-e nu-mi scapa nici un articol scris pe acest site despre Portugalia, sunt abonata din 2013... devorez absolut orice se scrie, inclusiv review-urile tale, am timp liber din belsug!...

   tramvaiul 28 nu merge in Santa Apolonia, opreste la 5 minute pietonal de Panteon, la biserica Vicente de Fora.

   Am descris și eu Panteonul intr-un articol vechi despre Alfama prin 2013...

   in privinta stilului fiecare scrie cum doreste, prin ochii lui și prin prisma intereselor sale turistice și culturale.

   După fiecare rendez-vous cu Lisabona, site-ul are de câstigat, in umila mea opinie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- GabrielaG
[23.03.17 18:32:17]
» mesaj pers

   @mireille: Si eu inainte de a pleca in Portugalia am "lins" toate articolele de pe site dar unele din pacate erau mult prea "vechi" si m-am temut ca nu mai sunt de actualitate (orar de vizitare, pret, etc.).

   Oricum, majoritatea mi-au fost de mare folos si am plecat cu notite muuulte de acasa :))

   Ahh, am inteles, am facut turul cu tramvaiul 28 dar nu am sesizat sa treaca prin apropiere de Panteon.... probabil eram prea absorbita de acea senzatie unica de a merge cu celebrul tramvai in Lisabona :D

   Asa este, fiecare are propriul stil de a scrie...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2016] Pe deal, unde m-am oprit sa imi trag sufletul -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842170">Şterge vot</a></div><span id="v9842170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2016] Pe deal, unde m-am oprit sa imi trag sufletul
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2016] Interiorul Panteonului-superb -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842171">Şterge vot</a></div><span id="v9842171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2016] Interiorul Panteonului-superb
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2016] Monumentele funerare ridicate în memoria lui Vasco da Gama și Navigatorul Henry -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842172">Şterge vot</a></div><span id="v9842172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2016] Monumentele funerare ridicate în memoria lui Vasco da Gama și Navigatorul Henry
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2016] Interiorul Panteonului, care este superb -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842173">Şterge vot</a></div><span id="v9842173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2016] Interiorul Panteonului, care este superb
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2016] Grandiosul loc de odihnă al Amaliei Rodrigues -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842174">Şterge vot</a></div><span id="v9842174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2016] Grandiosul loc de odihnă al Amaliei Rodrigues
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2016] Orga din Panteon- o bijuterie -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842175">Şterge vot</a></div><span id="v9842175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2016] Orga din Panteon- o bijuterie
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2016] Monumentele funerare din interiorul Panteonului -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842176">Şterge vot</a></div><span id="v9842176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2016] Monumentele funerare din interiorul Panteonului
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2016] Panteonul-vazut mai de aproape -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842177">Şterge vot</a></div><span id="v9842177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2016] Panteonul-vazut mai de aproape
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2016] Placuta de la intrare in Panteon -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842178">Şterge vot</a></div><span id="v9842178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2016] Placuta de la intrare in Panteon
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2016] Monumentul funerar ridicat în memoria lui Vasco da Gama -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 22.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842179">Şterge vot</a></div><span id="v9842179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2016] Monumentul funerar ridicat în memoria lui Vasco da Gama
foto GabrielaG [22.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.242069959641 sec