86778 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insulele Azore

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.06.2018
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 9 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2500 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Insulele Azore, minune verde...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

La sfârșitul anului trecut, 2017, am hotărât să mergem într-o zonă mai liniștită unde speram eu să mă și odihnesc puțin. Excursiile și locurile unde aș vrea să ajung le am în minte și atunci când prind oferte la avion le pun în aplicare. De mai mulți ani, mai precis după ce am văzut insula Tenerife, vezi impresii, mă “bântuiau” insulele Portugaliei: Madeira și Azore. Am hotărât să merg în insulele Azore și am început căutările și bineînțeles documentarea.

Insulele Azore

Sunt situate departe în largul coastei de vest a Portugaliei, la circa 1500 km de Lisabona. De acolo, până pe coasta de est a Americii de Nord sunt 3900 km. Cele 9 insule care formează arhipeleagul sunt: Sao Miguel, cea mai mare, de mărimea Madeirei, Terceira, Faial, Pico, Santa Maria, Sao Jorge, Graciosa, Flores și Corvo, cea mai mică. Sunt de origine vulcanică și au suprafețe începând de la doar 17 km pătrați, Corvo, până la 747 km pătrați, Sao Miguel.

Populația ce trăiește pe insule este de doar 240.000 locuitori... cei mai multi fiind pe Sao Miguel. Relieful vulcanic dă o notă deosebită locurilor, sunt acolo o mulțime de cratere și conuri vulcanice, cel mai mare vârf este Pico de 2351 m.

Insulele Azore ca si Madeira au rămas în componența Portugaliei, dar au devenit regiuni autonome cu președinte, guvern, parlament, legislație și sistem de taxare locală. Legislația portugheză este adaptată în insule dacă nu se potrivește cu specificul local.

Traseul Excursiei

După mai multe căutări am hotărât să vizitez patru insule, ordinea a fost: insula Terceira, apoi insula Faial cu plecare de aici pentru a vizita și insula Pico și, la sfârșit, insula Sao Miguel. Am stat 3 zile în insula Terceira, în Angra do Heroismo capitala ei, apoi 2 zile în insula Faial, în Horta și, la sfârșit, 4 zile în insula Sao Miguel, în Ponta Delgada capitala întregului arhipeleag.

Pe 15 iunie decolam din Otopeni, pe 25 iunie aterizam în Otopeni.

Am mers cu TAP Air Portugal pe un sens mai întâi în Insula Terceira pe Airport Civil Lajes de lângă Praia da Vitoria, preț 218 euro pentru 2 persoane, fără bagaj la cală, bilete luate de pe site-ul companiei aviatice și la plecare din arhipeleag tot cu TAP dar din insula Sao Miguel, preț 232 euro, bilete luate prin Vola. Pentru că aveam două zboruri cu TAP pe fiecare sens am primit ca bonus posibilitatea de a trimite bagajele la cală și nu am mai fost nevoiți să le lăsăm la sala de bagaje. Aveam cursă seara târziu și posibilitatea de a revedea Lisabona.

Între insule este ferry, linia galbenă, din mai până la sfîrșit de septembrie, bilete mai ieftine decât avionul dar cursele sunt în anumite zile și trebuie să-ți faci programul în funcție de ele, destul de dificil pentru timpul nostru. Site-ul este: atlanticoline.pt/p/p

Am hotărât că cea mai bună alegere este tot avionul și am luat bilete de pe site-ul companiei SATA Azores Airlines, insula Terceira – insula Faial 86 euro de persoană și cu bagaj la cală, așa era biletul, și insula Faial – insula Sao Miguel 92 euro de persoană. Cam scump avionul dar nu am avut altă alegere. Avioanele companiei SATA sunt diferite ca mărime, am mers prima dată cu un bombardier Q400 cu 69 de locuri și a doua oară cu cel mai mic avion al companiei SATA, un bombardier Q200 cu 35 de locuri. Cu ambele mi-a plăcut foarte mult, au zburat la mică înălțime deasupra oceanului, zborul a fost lin, nu am avut nicio problemă. În general companiile portugheze sunt deficitare la capitolul punctualitate, la primul zbor cu SATA poarta de îmbarcare s-a deschis aproape de ora de plecare a avionului, aproape intrasem în panică, nu știam ce se întâmplă,… la al doilea zbor nu am mai avut probleme, oricum eram puțini și avionul pleca mai departe spre insula Flores, mai rămăseseră 6 pasageri.... La SATA se face chek-in doar în aeroport.

Transportul în insule

În orășelele pe care le-am vizitat ne-am deplasat numai pe jos, erau taxiuri, prețurile erau acceptabile, dar obiectivele turistice erau foarte apropiate încât nu aveai de ce să le folosești. Doar în Ponta Delgada după ce am vizitat-o am venit la cazare cu taxiul din centru, circa 3 km, 5 euro.

În fiecare insulă am închiriat mașină, astfel: 2 zile în insula Terceira, 1 zi în insula Faial, 1 zi în insula Pico și 2 zile în insula Sao Miguel. Din neștiință am apelat pentru primele 2 insule la cunoscutul Rentalcars, pentru care trebuia să avem depozit de 1900 euro pe card pentru garanție, pentru celelalte am hotărât să merg la noroc, vom vedea ce facem acolo. De ce spun neștiință pentru că pe insule toată lumea închiriază mașini, sunt foarte multe companii și mașini berechet… De exemplu, pe site-ul Rentalcars nu îmi dădea posibilitatea să închiriez mașină sau nu aveau pe aeroportul din insula Terceira la ora 1:15 când a sosit avionul, însă ajungând acolo era un băiat la închiriere mașini care aștepta avionul de la Lisabona. A fost bine totuși la început varianta cu Rentalcars pentru că nu știam ce găsesc acolo. Banii au fost deblocați imediat ce am adus mașina.

Duceți-vă fără nicio grijă, veți închiria pe loc mașini, așa făceau marea majoritate a turiștilor. Nu am plătit parcări, erau în orașe și cu plată dar și fără. Ca să nu mă lungesc prea mult voi mai scrie și la cazări și în reviewurile ce vor urma despre acest lucru.

Drumurile sunt excelente, marcaje exagerat de multe, sunt și drumuri înguste, se merge precaut, nu ai de ce să te grăbești. Se urcă și se coboară, sunt și drumuri sinuoase, multe în pantă, te întâlnești cu puține mașini pe drum, doar când ajungi la un obiectiv te întrebi cum au ajuns atâtea acolo și realizezi că nu ești singur…. Am întâlnit puține autocare, de regulă erau vehicule mai mici de 10-12 turiști.

De acasă mi-am realizat traseul cu mașina, scriam obiectivul următor și cu ajutorul lui google maps ajungeam fără probleme acolo. Am vizitat tot ce ne-am propus, doar într-un singur loc nu am fost atenți și am căutat mai mult…. Am avut șofer supracalificat, nu am avut nicio problemă deși lui nu îi prea place să meargă în concediu cu mașina pentru că este prea sătul de ea în rest….

Vremea în iunie

Am prins o vreme deosebită, temperatura era în jur de 24-26 grade, bătea uneori vântul în locurile mai descoperite, nu a plouat de loc, la unele lacuri se vedea că le scăzuse volumul, nu am prins furtuni, cerul era destul de senin și am putut vedea și poza frumoasele lor obiective turistice naturale. Doar în Horta, în a treia zi, la plecare nu am mai văzut vârful Pico de pe insula apropiată, era complet acoperit de nori, parcă nu mai exista și atunci mi-am dat seama ce noroc am avut cu vremea din Azore care este destul de schimbătoare și uneori imprevizibilă….

Mâncare și băutură

În Azore se mănâncă la un preț cât de cât acceptabil de la 25 la 50 euro o masă de seară pentru două persoane, există și prânzuri gen meniul zilei de la 7 la 9 euro de persoană, în Horta un prânz era la 5,8 euro, plin localul cu turiști. O să scriu despre localurile unde am mâncat.

Mâncarea de căpătâi a azorienilor este carnea de vită, delicioasă. Carnea de vită din Azore este comparabilă cu cea din Argentina, … nu am fost acolo, …. vacile trăind non-stop pe pășuni în aer liber datorită climei favorabile, nu au nevoie de căsuță… Am mâncat și ton la grătar foarte bun dar și boca negra, delicios, ne-am răsfățat o singură dată, era scump….

Brânza este deosebită, în Ponta Delgada au un magazin cu brânzeturi locale cu degustare. Brânza Sao Joao cu coaja galbenă, cu un interior moale și un miros specific se prepară în calupuri de circa 8-12 kg, eu am găsit și în alimentară porționată la circa 3,5 euro 200 g, bună rău…. Ca mezeluri, morcela (cârnați cu sânge, întunecați) se găsesc aici…...

Ananasul este crescut în Insula Sao Miguel în sere și tot aici există și plantație de ceai…

Ca oricărui portughez și azorienilor le place vinul, au destule aduse și de pe continent dar și realizate local: vinho verdelho, vinho abafado, de exemplu. În insula Sao Miguel au multe lichioruri, de ananas, de banane și de maracuja (fructul pasiunii), culoare maronie.

Impresii Insulele Azore

Insulele mi-au plăcut foarte mult, totul verde, șoselele mai ales cele montane erau încadrate de imense hortensii, brandul lor, multe încă neînflorite. Culoarea și forma hortensiilor m-au impresionat, erau foarte mari ca înălțime și cu o inflorescență bogată, mult mai dezvoltate decât cele de la noi. Relieful specific insulelor vulcanice era ondulat, cu dealuri, cratere mai mici sau mai mari, coline și bineînțeles cu locuri special amenajate pentru a privi frumusețile, numite miradouro.

Aerul ozonat, proaspăt, o adevărată încântare! Insulele nu seamănă una cu cealaltă, fiecare este deosebită, are ceva specific.

Insula Terceira “insula liliachie” cum mai este numită datorită superbelor apusuri de soare are peste 70 de Imperios do Divino Espirito Santo - clădiri mici vopsite în culori strălucitoare cu o coroană și un porumbel care stau la baza ceremoniilor dedicate Duhului Sfânt. Tot aici sunt mai mereu coride gen Pamplona, cu un singur taur ce aleargă pe străduțe, ațâțat de localnici, nu este omorât…

Insula Faial este cunoscută datorită golfului Horta, este cel de-al doilea golf portughez, după Setubal, care s-a alăturat Clubului celor mai frumoase golfuri ale lumii. Tot aici este și portul cu o galerie de artă în aer liber, cu întreaga lume reprezentată, la debarcader, prin picturi creative și pline de culoare. Este extraordinară senzația când vezi vârful Pico atât de aproape deși se află pe altă insulă.

Insula Pico numită și “insula neagră” este cunoscută prin vânătoarea de balene și prin cultivarea viței de vie. Pico este un melanj spectaculos între lava vulcanică care în curgerea și răcirea ei a luat forme dintre cele mai bizare și o vegetație de un exotism extraordinar.

Insula Sao Miguel este cunoscută ca “insula verde” și are cele mai multe de oferit: lacuri extraordinar de frumoase, plaje cu nisip, munți înalti, câmpii de un verde... irlandez și în jur... oceanul de un albastru senzațional.

În toate insulele sunt circuite bine marcate pentru a merge pe jos, timpii nu sunt prea mari. Am făcut și noi unul de 2 ore în insula Sao Miguel.

Sunt și plaje pentru cei amatori, în Terceira la Praia da Vitoria, în Horta la Porto Pim și mai multe în Sao Miguel. Nu erau decât câțiva turiști pe plaje, pe acolo pe unde am fost…...

Turiștii străini mi s-au părut destui în insula Faial, în Horta și în insula Sao Miguel, în Ponta Delgada, erau nemți de toate vârstele, americani, canadieni, francezi, ruși... Azorele sunt vizitate de americani și canadieni, mulți cu descendenți din Europa.

Oamenii sunt deosebiți, foarte calzi, binevoitori cu turiștii și buni vorbitori de limba engleză, cei ce lucrează în turism.

Insulele Azore deși au toate condițiile unui turism civilizat par mai naturale și nu atât de cosmetizate ca suratele lor tot vulcanice, Insulele Canare, îți dau senzația de libertate și relaxare.....

Excursia mea a fost destul de condensată, poate trebuia să stau cu 3-4 zile mai mult pentru a savura frumusețile acelor locuri și pentru a mă bucura mai mult de aerul curat și peisajele de vis….

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 29.06.2018 19:13:32

Validat / Publicat: 30.06.18 18:44:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în PORTUGALIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2752

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  80600 PMA (din 61 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mprofeanu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 5 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 35]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- mprofeanu
[02.07.18 16:08:07]
» mesaj pers

   @fra: Mulțumesc frumos pentru ecou și pentru încurajări!

   Pasiunea călătoritului este o veche și dragă poveste dar din motive obiective și firești această poveste am reluat-o mai spre vârsta foarte matură, ca să fiu diplomată... și să nu spun altfel...

   Ai fost ultima dată în Iordania și sunt sigură că ai tot timpul din lume să mergi acolo unde vei dori...

   Îți doresc călătorii cât mai frumoase! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- monaca
[02.07.18 21:28:52]
» mesaj pers

   Ca de obicei, ma uimiti cu alegerile inspirate si curajoase pe care le faceti! Nu voi ajunge in veciseara in Azore dar multumita dvs e ca si cum am fost deja. Va multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[02.07.18 21:50:13]
» mesaj pers

   @monaca: Mulțumesc frumos și eu pentru ecou și pentru cuvintele frumoase! Cu drag! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihai.panait
[03.07.18 14:55:31]
» mesaj pers

   @mprofeanu: felicitari...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[04.07.18 08:56:58]
» mesaj pers

   @mihai. panait: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[55] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Insula Terceira, Angra do Heroismo, case cu două etaje -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979578">Şterge vot</a></div><span id="v9979578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Insula Terceira, Angra do Heroismo, case cu două etaje
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Insula Terceira, capitala Angra do Heroismo, patrimoniu UNESCO -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979579">Şterge vot</a></div><span id="v9979579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Insula Terceira, capitala Angra do Heroismo, patrimoniu UNESCO
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Insula Terceira, exemplu de Imperio -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979580">Şterge vot</a></div><span id="v9979580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Insula Terceira, exemplu de Imperio
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [JUN-2018] Insula Terceira, Jardim do Duque da Terceira -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979581">Şterge vot</a></div><span id="v9979581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Insula Terceira, Jardim do Duque da Terceira
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, Piața Primăriei și Rua Jesus -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979583">Şterge vot</a></div><span id="v9979583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, Piața Primăriei și Rua Jesus
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, Rua Jesus, case cu un etaj -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979584">Şterge vot</a></div><span id="v9979584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, Rua Jesus, case cu un etaj
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, portul și cele două plaje -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979585">Şterge vot</a></div><span id="v9979585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Insula Terceira, Praia da Vitoria, portul și cele două plaje
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Insula Terceira, hortensiile nu erau încă înflorite -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979587">Şterge vot</a></div><span id="v9979587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Insula Terceira, hortensiile nu erau încă înflorite
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Insula Terceira, loturile de pământ îngrădite cu ziduri și libertinele văcuțe... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979588">Şterge vot</a></div><span id="v9979588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Insula Terceira, loturile de pământ îngrădite cu ziduri și libertinele văcuțe...
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota Algar do Carvao -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979589">Şterge vot</a></div><span id="v9979589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota Algar do Carvao
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota Algar do Carvao -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979590">Şterge vot</a></div><span id="v9979590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota Algar do Carvao
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Insula Terceira, Furnas do Enxofre -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979592">Şterge vot</a></div><span id="v9979592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Insula Terceira, Furnas do Enxofre
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota do Natal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979593">Şterge vot</a></div><span id="v9979593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Insula Terceira, Grota do Natal
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Insulele Azore, Insula Pico și Vârful Pico poză făcută din avion -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979594">Şterge vot</a></div><span id="v9979594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Insulele Azore, Insula Pico și Vârful Pico poză făcută din avion
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Insula Faial, capitala Horta și Monte da Guia în fundal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979596">Şterge vot</a></div><span id="v9979596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Insula Faial, capitala Horta și Monte da Guia în fundal
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Insula Faial, Golful Pim văzut de pe Monte da Guia -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979597">Şterge vot</a></div><span id="v9979597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Insula Faial, Golful Pim văzut de pe Monte da Guia
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Insula Faial, Portul Horta cu picturile celor ce au debarcat acolo -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979598">Şterge vot</a></div><span id="v9979598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Insula Faial, Portul Horta cu picturile celor ce au debarcat acolo
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Insula Faial, prin Horta -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979599">Şterge vot</a></div><span id="v9979599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Insula Faial, prin Horta
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Insula Faial, Peisajul văzut din camera de hotel: portul și golful Pim, Monte da Guia și Vârful Pico -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979600">Şterge vot</a></div><span id="v9979600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Insula Faial, Peisajul văzut din camera de hotel: portul și golful Pim, Monte da Guia și Vârful Pico
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Insula Faial cu Vârful Pico de pe insula vecină pe fundal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979601">Şterge vot</a></div><span id="v9979601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Insula Faial cu Vârful Pico de pe insula vecină pe fundal
foto mprofeanu [29.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Insula Faial, ne apropiem de Capelinhos, vulcanul care a erupt în anul 1957 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979602">Şterge vot</a></div><span id="v9979602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Insula Faial, ne apropiem de Capelinhos, vulcanul care a erupt în anul 1957
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] Insula Faial, farul parțial îngropat în urma erupției -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979604">Şterge vot</a></div><span id="v9979604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018] Insula Faial, farul parțial îngropat în urma erupției
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2018] Insula Faial, Caldeira do Cabeço Gordo, am prins-o fără ceață -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979605">Şterge vot</a></div><span id="v9979605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2018] Insula Faial, Caldeira do Cabeço Gordo, am prins-o fără ceață
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2018] Insula Faial văzută de pe ferry când ne îndreptam spre Insula Pico -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979606">Şterge vot</a></div><span id="v9979606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2018] Insula Faial văzută de pe ferry când ne îndreptam spre Insula Pico
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2018] Insula Pico, Lajido da Criação Velha, aflat în UNESCO, în fundal se vede insula Faial -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979607">Şterge vot</a></div><span id="v9979607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2018] Insula Pico, Lajido da Criação Velha, aflat în UNESCO, în fundal se vede insula Faial
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2018] Insula Pico, Lajido da Criação Velha, am fost acolo... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979609">Şterge vot</a></div><span id="v9979609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2018] Insula Pico, Lajido da Criação Velha, am fost acolo...
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2018] Insula Pico, Grota das Torres, numai lavă întărită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979611">Şterge vot</a></div><span id="v9979611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2018] Insula Pico, Grota das Torres, numai lavă întărită
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2018] Insula Pico, Grota das Torres, se vede lava -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979612">Şterge vot</a></div><span id="v9979612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2018] Insula Pico, Grota das Torres, se vede lava
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2018] Insula Pico și iar vârful Pico văzut mai de aproape -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979613">Şterge vot</a></div><span id="v9979613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2018] Insula Pico și iar vârful Pico văzut mai de aproape
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2018] Insula Pico, Portul Sao Roque do Pico -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979614">Şterge vot</a></div><span id="v9979614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2018] Insula Pico, Portul Sao Roque do Pico
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2018] Insula Pico, Case reconstruite așa cum erau odinioară -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979615">Şterge vot</a></div><span id="v9979615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2018] Insula Pico, Case reconstruite așa cum erau odinioară
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro în căsuța cea mică erau suveniruri destul de bune la preț -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979616">Şterge vot</a></div><span id="v9979616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro în căsuța cea mică erau suveniruri destul de bune la preț
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro, negru și albastru, o minune -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979617">Şterge vot</a></div><span id="v9979617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro, negru și albastru, o minune
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979618">Şterge vot</a></div><span id="v9979618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2018] Insula Pico, Cachorro
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2018] Bombardier Q200 cu 35 de locuri care ne-a adus în Insula Sao Miguel -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979619">Şterge vot</a></div><span id="v9979619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2018] Bombardier Q200 cu 35 de locuri care ne-a adus în Insula Sao Miguel
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Capitala Ponta Delgada, zona centrală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979621">Şterge vot</a></div><span id="v9979621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Capitala Ponta Delgada, zona centrală
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Ponta Delgada, Palácio de Sant'Ana -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979622">Şterge vot</a></div><span id="v9979622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Ponta Delgada, Palácio de Sant'Ana
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Ponta Delgada, Jardim e Palácio de Sant'Ana -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979624">Şterge vot</a></div><span id="v9979624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Ponta Delgada, Jardim e Palácio de Sant'Ana
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Miradouro da Nossa Senhora da Paz -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979625">Şterge vot</a></div><span id="v9979625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Miradouro da Nossa Senhora da Paz
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Vila Franca do Campo văzut din miradouro -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979626">Şterge vot</a></div><span id="v9979626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Vila Franca do Campo văzut din miradouro
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Caldeira cu Fumarolas da Lagoa das Furnas -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979627">Şterge vot</a></div><span id="v9979627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Caldeira cu Fumarolas da Lagoa das Furnas
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Furnas, Parque Terra Nostra, piscina cu apă termală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979629">Şterge vot</a></div><span id="v9979629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Furnas, Parque Terra Nostra, piscina cu apă termală
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Furnas -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979630">Şterge vot</a></div><span id="v9979630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Furnas
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Lagoa das Furnas văzut de sus -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979631">Şterge vot</a></div><span id="v9979631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Lagoa das Furnas văzut de sus
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, partea dinspre nord est văzută din Miradouro De Santa Iria, partea verde este plantația de ceai.... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979632">Şterge vot</a></div><span id="v9979632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, partea dinspre nord est văzută din Miradouro De Santa Iria, partea verde este plantația de ceai....
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Caldeira Velha, mai multe piscine cu apă termală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av979634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv979634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=979634">Şterge vot</a></div><span id="v9979634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(979634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f979634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e979634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JUN-2018] Insula Sao Miguel, Caldeira Velha, mai multe piscine cu apă termală
foto mprofeanu [29.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[55] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.155255079269 sec