86160 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursii opționale din Eilat

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.06.2018
DE
Avatar eris1311
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Cluj Napoca
înscris/ă în 24.02.13
MEMBRU: SILVER
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
1000 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Petra în ianuarie


Nu voi face descrieri poetice. S-a tot scris frumos despre ea, de către alții mai talentați. Scopul acestui review este de a-i încuraja pe cei cu dubii legate de siguranță sau de costuri. Respectiv să vă descriu cum ne-am organizat noi.

Petra a fost de mult pe lista de doințe, dar situația geopolitică m-a făcut să cred vizitarea ei irealizabilă. Până pe 29.12.2017, când am văzut cât costă biletele de avion București-Eilat și am realizat (într-un final) care e distanța între Eilat și Petra (greu cu geografia...).

Astfel, pe 04.01.2018, eram în avion spre Eilat pentru fabuloasa sumă de 460 RON dus-întors 3 persoane. A fost de 3 ori mai scump să ajung din Cluj în București... De la aeroportul Ovda am luat transfer spre granița Aqaba cu EilatShuttle prin internet cu 36 dolari (2 adulți și 1 copil de 7 ani). Autocarele sunt coordonate cu zborurile, deci se așteaptă toți pasagerii și nu pierdeți transferul dacă întârzie avionul. Cam în 45 de minute am ajuns la graniță.

Granița se trece pe jos. Dacă se petrec cel puțin 2 nopți în Iordania, nu se plătește viza de intrare în țară. Dacă vizitați Petra fără să dormiți 2 nopți în Iordania veți plăti 40 JOD la ieșirea din țară, bani lichizi. Dacă nu vizitați Petra și stați mai puțin de 2 nopți, plătiți 60 JOD. La intrarea în țară se completează un formular pe care v-a trebui să îl prezentați la ieșire. Acest regulament e valabil acum, se poate schimba oricând.

Odată trecută granița noi am luat un taxi către Wadi Musa. A costat 55 de dinari și călătoria a durat cam 2 ore. Noi am avut rezervat taxi-ul dinainte, prin intermediul Wadi Rum Nomads – cu care ne-am înțeles că vizităm deșertul, deci ne aștepta cu cartonașul cu numele. Dar erau numeroase taxi-uri, cred că fără nici o problemă se poate merge fără rezervare prealabilă. Există o tablă cu prețurile oficiale pentru taxi-uri (vedeți poza), dar sunt orientative. O altă variantă de transfer ar fi fost autobuzul din centru Aqabei, dar știind că vom ajunge după prânz, programul lor e... variabil și noi suntem cu copil, am preferat să dăm ceva mai mulți bani și să fim comozi.

La intrarea în Iordania noi nu aveam nici un ban de-al lor în buzunar. Am zis că ridicăm dinari de la un bancomat. Și am avut surpriza să nu reușim la 4 bancomate. Evident că m-a apucat panica, trebuia să plătim șoferul, noi n-aveam nici un sfanț. Șoferul super-relaxat, ne-a predat în Wadi Musa unui cunoscut de-al lui care l-a plătit în locul nostru. După încă 2 bancomate fără succes (plus crizele mele de rigoare), acesta din urmă ne-a zis că ne dă el bani dacă avem nevoie, ne plătește el hotelul până ne rezolvăm problema... îl cunoșteam pe om de 10 minute. Am reușit să scoatem bani doar de la bancomatul dintr-o bancă mare. Se pare că tranzacțiile sunt cumva restricționate, deci mergeți țintit la bănci și nu bancomate de genul celor din benzinărie.

Noi am petrecut două nopți în Wadi Musa, pentru a avea o zi întreagă în Petra. Cu mintea de acum, aș fi rezervat două zile pline, deoarece Petra e mare și nu am apucat să vedem chiar tot. Cu copil fiind, am reușit să urcăm până la Mănăstire, dar nu și la High Place of Sacrifice, sau să vedem Trezoreria de sus.

Cred că excursiile de o zi organizate din Eilat îți acordă mult prea puțin timp în Petra. Pentru toată Petra nu îți ajunge o zi, iar multe tururi organizate permit clienților lor doar câteva ore în care apucă să vadă doar Trezoreria. Cu ghid, e drept, dar e păcat să mergi până acolo să vezi doar atât.

Legat de vreme, la începutul lui ianuarie e frig. Noi am prins ziua până în 10 grade, noaptea 0 și mai puțin. Probabil ideal ar fi de vizitat prin februarie, cel târziu martie. Pentru noi a fost foarte bine, oricum am venit bine îmbrăcați de acasă. Sub nici o formă nu regret perioada aleasă.

Ce regret e Wadi Rum. În ultima noapte a nins și am anulat excursia planificată cu cei de la Wadi Rum Nomads. Așa că recepționerul hotelului ne-a aranjat transferul spre graniță. Ca un bun afacerist, l-a aranjat cu o Toyota 4x4, echipată cu un șofer nomad, cu permis de ghid în Wadi Rum. Transferul până la granița cu Israelul a fost 50 JOD. Iar pentru încă 50 de JOD, nenea șoferul a făcut brusc stânga de pe drum și ne-a plimbat vreo 4 ore prin Wadi Rum, cu pauze de poze. Nu recomand o asftel de vizită, deșertul e superb și regret enorm că nu am dormit acolo și nu am văzut cerul noaptea. Dar, decât deloc...

În partea israeliană a graniței puteți schimba dinarii iordanieni rămași. Iar un taxi de la graniță la Eilat e circa 40 NIS.

Pentru noi excursia a fost țintită pe Petra, iar distanța dintre zboruri a fost ideală (miercuri – duminică). Petra e o splendoare și, dacă aveți puține zile la dispoziție, e păcat să nu profitați de zborurile Wizz-ului către Eilat.

---
Impresii încărcate de eris1311 in 02.06.2018 16:03:53

Validat / Publicat: 03.06.18 00:38:15


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4196


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (eris1311); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  13950 PMA (din 16 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[02.06.18 19:17:29]
» mesaj pers

   Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 15&ridAnt=86160

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[02.06.18 19:33:37]
» mesaj pers

   @eris1311: În limita timpului disponibil poate ne spui ceva și despre cazare.

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[03.06.18 09:11:46]
» mesaj pers

   @eris1311:

   O variantă interesantă și foarte economică de a vizita în special Petra, dar nu numai. Ca excursie cu plecare din Israel îmi imaginam şi eu că aş putea ajunge la minunea roz cu mulţi ani în urmă, dar iată că lucrurile s-au simplificat mult în varianta prin Eilat.

La intrarea în Iordania noi nu aveam nici un ban de-al lor în buzunar. Am zis că ridicăm dinari de la un bancomat. Și am avut surpriza să nu reușim la 4 bancomate.

   Curat ghinion sau poate am fost eu norocoasă.

   După ce am pierdut 30 minute la coadă la o bancă din Aqaba pentru a schimba valută în JOD şi am plătit şi comision:(, a doua oară am vrut să schimb la recepţia hotelului de lângă Aqaba la care eram cazată, chiar dacă era un curs mai slab. La momentul respectiv, recepţionerul nu avea toată suma dorită de mine şi mi-a sugerat să revin după vreo două ore.

   Nu ar fi fost nicio problemă, doar că eu nu am răbdare să aştept şi atunci m-am îndreptat spre bancomatul aflat în holul hotelului şi am retras de acolo cât am avut nevoie de pe un card de debit şi am avut plăcuta surpriză să obţin un curs total mai bun decât la recepţie, dar şi decât la bancă.

Cred că excursiile de o zi organizate din Eilat îți acordă mult prea puțin timp în Petra. Pentru toată Petra nu îți ajunge o zi, iar multe tururi organizate permit clienților lor doar câteva ore în care apucă să vadă doar Trezoreria. Cu ghid, e drept, dar e păcat să mergi până acolo să vezi doar atât.

   Cu siguranţă timpul este prea scurt şi depinde şi de formalităţile de trecere a frontierei a căror durată poate varia.

   Eu am plecat la Petra cu taxiul, şoferul acestuia fiind dispus să ne aştepte câte ore am dorit noi să alocăm vizitării. Chiar fără ghid, traseul principal până la Mănăstire poate fi parcurs în 4-5 ore, iar materialele informative sunt suficiente pentru a suplini ghidajul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- eris1311
[03.06.18 14:28:40]
» mesaj pers

   @webmaster26: Am fost cazați la Anbat Midtown Hotel, 2 stele, am plătit 58 JOD pe două nopți, cu mic dejun inclus. Nu am considerat oportun un articol nou pentru el pentru că nu am mare lucru de zis. E în mijlocul orașului, deci nu aproape de poarta Petrei, renovat dar nu tocmai curat, apă caldă doar din când în când, curent mai cu pauze, mic dejun scârbos. Singurul lucru bun a fost că ne-au dat pachete pentru prânz în ziua de umblat prin Petra la preț bun. L-aș recomanda pentru cei cu buget restrâns, dar cu toleranță la jeg.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[03.06.18 18:39:48]
» mesaj pers

   @eris1311: Mulțumiri, oricum, pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.06.18 19:05:34]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Eilat, EILAT" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Petra, oraşul roz]

   --

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fra
[03.06.18 19:39:00]
» mesaj pers

   Foarte bun articolul, în sensul că prezintă o variantă interesantă pentru vizitat într-adevăr strict Petra. Noi am reușit să ajungem la high place of sacrifice și la monastery în aceeași zi, dar și noi parcă am mai fi vrut o zi pentru Petra de sus și pentru Petra by night și eu aș mai fi urcat și pe acolo pe la grote (deși știu că nu era neapărat mare lucru și mirosea nasol, dar tot am rămas cu părerea de rău că nu am urcat).

   Nici eu nu vreau să scriu articol separat tot pentru că mi se par destule informații și de tot felul, dar ceea ce ați spus dumneavoastră e chiar folositor, mai ales că vorbim de o perioadă pentru care există ezitări...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- eris1311
[03.06.18 20:11:49]
» mesaj pers

   @fra: Mulțumesc. Petra by night am făcut în prima seară, după ce ne-am cazat. Mie mi s-a părut o experiență frumoasă, chiar dacă nenea care prezintă o ia prin bălării filozofice cu "mama Petra". L-am ignorat, mi-am bucurat ochii și urechile cu cei care au cântat. Acustica locului e superbă. Singurul lucru care a lipsit a fost un cer senin și plin de stele. Fiul meu a fost puțin panicat, la un moment dat, e destul de întuneric.

   Nu am povestit despre asta în articol deoarece scopul meu nu a fost să descriu ce am văzut ci să subliniez faptul că se poate ajunge și așa în Petra, nu doar din Amman sau în cadrul unui circuit prin Iordania. Fie sub forma unei excursii opționale pentru cei care petrec mai mult timp în Eilat, fie, cum am gândit-o noi, ca mini-excursie de sine stătătoare din România, de genul unui city-break.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[14] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971300">Şterge vot</a></div><span id="v9971300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971301">Şterge vot</a></div><span id="v9971301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971303">Şterge vot</a></div><span id="v9971303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JAN-2018] Prunc ambalat corespunzător pentru început de ianuarie -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971306">Şterge vot</a></div><span id="v9971306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2018] Prunc ambalat corespunzător pentru început de ianuarie
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2018] Și mama pruncului, la fel de ambalată -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971313">Şterge vot</a></div><span id="v9971313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2018] Și mama pruncului, la fel de ambalată
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971317">Şterge vot</a></div><span id="v9971317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971319">Şterge vot</a></div><span id="v9971319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971323">Şterge vot</a></div><span id="v9971323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971324">Şterge vot</a></div><span id="v9971324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971325">Şterge vot</a></div><span id="v9971325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971326">Şterge vot</a></div><span id="v9971326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JAN-2018] -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av971327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971327">Şterge vot</a></div><span id="v9971327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(971327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f971327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e971327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2018]
foto eris1311 [03.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JAN-2018] poza e luată de pe net -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av971328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971328">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2018] poza e luată de pe net
foto eris1311 [03.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2018] de reținut, totuși, că regulile li se schimbă foarte des -- foto by <b>eris1311</b> [uploaded 03.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av971329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv971329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=971329">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2018] de reținut, totuși, că regulile li se schimbă foarte des
foto eris1311 [03.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

[14] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0982279777527 sec