85255 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muntele Nebo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.04.2018
DE
Avatar alunelu69
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Constanța
înscris/ă în 30.09.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
6 JOD
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Aventuri prin Iordania Mount Nebo


Urmare de aici

15 iulie 2017

Iesind din restaurantul Haret Jdoudna, unde am servit cina la recomandarea flacaului de la receptia hotelului Mariam -vezi impresii am zarit vis-a-vis, Quen Ayola Hotel, locul unde urma sa ne petrecem ultima noapte de cazare inainte de zborul din miezul noptii catre tara.

La receptie era un domn, am aflat ca este rus dar vorbea foarte bine arabeste si usor usor balbait, i-am spus noi ca urma sa ne cazam acolo in noaptea de 18 spre 19 iulie, el ne intreaba de unde suntem si afland ca suntem romani, ne spune ca al sau coleg, stie sa vorbeasca romaneste pentru ca sotia este romanca.

Ni l-a recomandat a fi bun cunoscator al traseelor si garantat cu el vom acoperi toate obiectivele pe care ni le propuseseram sa le vedem imprejurul orasului Madaba. Bonusul era ca ne si explica in romaneste, iar pretul este unul ce se poate negocia, ne asteapta peste tot si este serios si de incredere.

Cum noi initial am vrut sa inchiriem o masina, facandu-ne ulterior calculele la pretul pe zi plus combustibil, asigurare si zilele in care nu o foloseam, am ales varianta sa plecam urmatoarea zi la plimbare cu taxiul.

16 iulie 2017

Conform discutiei telefonice de seara trecuta, domnul Salem urma sa ne astepte la hotel Mariam la 09.30, dar se pare ca a fost o mica neintelegere intre el si colegul cu care a vorbit cu el la telefon, caci la 09.40 inca nu venise nimeni sa ne astepte, asa ca am pornit pe jos catre Queen Ayola hotel crezand ca acolo a inteles sa ne astepte.

I-am lasat si vorba receptionerului daca cumva vine in urma noastra ne va gasi la celalalt hotel. Am pornit usor la plimbare, tot cu ochii in urma, cand dupa cativa zeci de metri am zarit un taxi ca opreste in fata hotelului Mariam, si un nene intra grabit in hotel apoi iese si de pe trepte priveste dezorientat in directia strazii. Atunci am inteles ca pe noi ne cauta, am iesit in strada si i-am facut semn si a tras masina langa noi, cerandu-si scuze de situatie.

Am facut noi cunostinta, ne-a raspuns stricat in romaneste"ce mai faceti?bine?" si ne-a mai spus ca ne intelege bine dar are dificultati in a se exprima fluent in limba noastra, dar le mai amestecam ba engleza ba romaneste in final ne-am inteles si ne-a fost de real ajutor.

Explicandu-i ca avem nevoie sa schimbam bani, ne-a oprit el la o casa de schimb unde era cursul bun (1euro = 0,805 JOD), fara comision si apoi am pornit in excursie asa cum ii cerusem noi:Muntele Nebo, raul Jordan si Marea Moarta.

Pe drum ne-am dat la povesti, in principal ne-a explicat ca fusese cu multi ani de zile in urma in Romania unde studiase la Institutul de Educatie Fizica si Sport, apoi in timpul practicii isi cunoscuse viitoare sotie pe care a si adus-o ulterior aici in Iordania si cu care au la acest moment 4 copii, cum altfel decat toti terminand Facultatea de Sport din Iordania.

Ca o paranteza, in care dorea sa arate recunoasterea valorii invatamantului si a diplomelor romanesti ne spunea ca fiica cea mare, fiind casatorita cu cetatean iordanian, erau in Dubai, amandoi antrenand fortele de politie, erau platiti cu o anumita suma de bani (mult mai mult daca ar fi lucrat in Iordania), ceva de genul 3-4000. Initial nu avea si cetatenie romana fiica dumnealui, dar dupa ce si-a luat-o, numai ei i-au crescut salariul cu peste o mie JOD, chiar daca studiase in Iordania, doar fiindca era cetatean roman era mai bine vazuta in Dubai.

Cei cativa kilometri, (aproape 10) au trecut rapid avandu-l pe domnul Salem ghid care ne explica atat obiectivele pe care le vedeam, dar si franturi din istoria locurilor si a Iordaniei si la 10:03 eram in fata ansamblului Mount Nebo.

Mount Nebo (in arabeste Jabal Nibu si in ebraica Har Nevo) coordonate:31.46.0 N si 35.43.5 E, este un varf de aproximativ 710 metri deasupra nivelului marii si este mentionat in Biblia Ebraica, fiind locul de unde Dumnezeu i-a aratat si promis taramul sfant lui Moise. Conform ultimului capitol al Deuteronomului, Moise a escaladat Muntele Nebo pentru a privi Taramul Promis dar in care nu va intra, ci doar va muri acolo fiind ingropat intr-un loc inca nedescoperit.

Administrat de catre: Franciscan Custody of the Holy Land (cumparat de catre Ordinul Calugarilor Franciscani in anul 1932)
Tel.: 962-5-325-2938
Program: 8am-5pm (4pm Oct-Mar)

Conform traditiei Crestine Moise a fost ingropat pe munte, locul exact nefiind insa exact specificat, dar credinciosii islamici sustin ca mormantul lui Moise este localizat in Maqam El Nabi-Musa, 11 km sud de Ierihon si 20 Km este de Ierusalim. Istoricii inca isi disputa locul exact si inca cerceteaza daca Muntele Nebo este acelasi la care face referire capitolul din Deuteronom

„”Moise s-a suit din câmpia Moabului pe muntele Nebo, pe vârful muntelui Pisga, în faţa Ierihonului. Şi Domnul i-a arătat toată ţara: de la Galaad până la Dan,

tot ţinutul lui Neftali, ţara lui Efraim şi Manase, toată ţara lui Iuda până la marea de apus

partea de miazăzi, împrejurimile Iordanului, valea Ierihonului, cetatea finicilor, până la Ţoar.

Domnul i-a zis: „Aceasta este ţara pe care am jurat că o voi da lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov zicând: „O voi da seminţei tale. ” Ţi-am arătat ca s-o vezi cu ochii tăi; dar nu vei intra în ea. ”

Moise, robul Domnului, a murit acolo, în ţara Moabului, după porunca Domnului.

Şi Domnul l-a îngropat în vale, în ţara Moabului, faţă în faţă cu Bet-Peor. Nimeni nu i-a cunoscut mormântul până în ziua de azi.

Moise era în vârstă de o sută douăzeci de ani când a murit; vederea nu-i slăbise, şi puterea nu-i trecuse".

În Israel nu s-a mai ridicat proroc ca Moise, pe care Domnul să-l fi cunoscut faţă în faţă’’

In anul 1993 pe varful Syagha, cel mai inalt punct al muntelui, au fost descoperite ramasitele unei biserici si manastiri Bizantine a carui constructie initiala a fost datata in a doua jumatate a secolului al 4 lea, tocmai pentru a marca locul mortii lui Moise.

Constructia a fost extinsa ulterior la finele secolului al 5 lea si reconstruita in anul 597.

Prima atestare apare in urma unui pelerinaj al unei credincioase pe nume Aetheria (Egeria, Etheria), o scrisoare (Peregrinatio sau Itinerarium Egeriae) adresata femeilor de acasa in anul 394. Numai partea de mijloc a scrierii originale a supravietuit si a fost copiata in „”Codex Aretinus” (descoperita de cercetatorul italian Gian Francesco Gamurrini in 1884 in Arezzo) care a fost scrisa la Monte Casino in secolul al 11 lea iar partile de inceput si de final s-au pierdut.

Pe 20 martie 2000, Papa Ioan Paul al II lea a vizitat muntele cu ocazia pelerinajului sfant si tot atunci a plantat un arbore de maslin in apropierea Capelei Bizantine, ca simbol al pacii.

Si Papa Benedict al XVI lea a vizitat situl in anul 2009 ocazie cu care a tinut o prelegere privind de pe varful muntelui sfant catre Ierusalim.

Am platit cate 2 Jod de persoana si am continuat pe aleea pavata cu piatra care ducea catre biserica, la umbra copacilor si simtind vantul ce adia usor de dimineata si am trecut pe langa monumentul sculptat in piatra ce comemora vizita Papei Ioan Paul al II lea in anul 2000 cu inscriptia:””UNUS DEUS PATER OMNIUM SUPER OMNES”.

Cei ce au ajutat la ctitorirea si ridicarea aceastui ansamblu aveau inscriptionate numele pe pavajul cu pietre de culoare mai inchisa (multi rusi am sesizat, precum si manastiri), in semn de recuostinta pentru donatii.

Am vazut o piatra rotunda (The Abu Badd) cu un diametru de circa 2 metri care aflam (conform inscriptiei) ca era folosita ca si usa fortificata a unei manastiri bizantine (secolul al 16 lea) in vechea localitate Faisaliyah, iar unele legende crestine spun ca ar fi chiar piatra care a fost rotogolita pentru a sigila mormantul Mantuitorului Iisus din Ierusalim.

In intreg complexul era deosebit de curat si ordonat, exact ca si in manastirile de la noi si totul parea aranjat cu rost, linistea relaxanta era deranjata doar de trilurile pasarelelor ascunse prin copacei.

Continuand ajungem la punctul de belvedere de unde aveam o vedere superba a intregii zone, care datorita evaporatiei matinale ingreuna observarea oraselor indepartate cum ar fi Ierusalim, si conform explicatiilor aflam distantele pana la cateva puncte de interes cum ar fi:Muntele Maslinilor Ierusalim 46km vest, Bethleem 25km vest, Hebron (Marea Moarta) 65 km Sud Vest.

Fiindca era cam aglomerat cu un grup de pelerini la monumentul “Brazen Serpent “ si trebuia sa asteptam in soare, am intrat in biserica ce a fost inchisa intre anii 2006-2007 pentru ample lucrari de constructie si restaurare si redeschisa publicului in 15 octombrie 2016.

Se poate fotografia si filma inauntru, dar am incercat sa fim discreti (mai ales ca aveam un” action cam” minuscula), deoarece un preot tinea slujba ajutat de cateva maicute care faceau intreaga cladire sa vibreze armonios si pe noi ne-a tintuit cateva clipe facandu-ne pielea de gaina de emotie.

Era placut, racoare si ne-am plimbat citind inscriptiile si traducerile, in anumite locuri treceam peste platforme de metal care protejau situl arheologic, tot protejate, dar cu sticla incastrata in pavajul din piatra erau morminte vechi descoperite cu ocazia restaurarilor. De o parte si de cealalta a salii erau columne de piatra ale vechiului lacas,

multe din ele fiind restaurate si avand atasate terminatiile de la partea superioara.

Contructia fiind in marea ei majoritate din lemn a fost ridicata pentru protectia sapaturilor si a mozaicurilor (unele incomplete) care erau expuse pe pereti.

In fata altarului erau cateva bancute de lemn pe care ne-am odihnit si noi pret de cateva minute vrajiti fiind de slujba religioasa apoi ne-am retras continuandu-ne explorarea.

Afara fiindca nu era nimeni in acel moment in fata Toiagului am profitat de ocazie sa ne facem cateva poze si sa putem citi ce scria pe placa de la baza:

„”And as Moses lifted up the serpent in the wilderness, even so must the Son of man be lifted up:

That whosoever believeth in him should not perish, but have eternal life (John 3.14:15) ”

„” Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului,

pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. ”

Uriasa sculptura in bronz reprezinta creatia artistului italian Giovanni Fantoni si reprezinta o combinatie intre un sarpe care este incolacit pe o cruce, suferinta lui Iisus si rastignirea lui pe cruce.

Numeri 21:9

Şi Domnul a zis lui Moise:”Fa-ti un sarpe infocat (bronz) si pune-l pe o prajina. Si va fi asa: oricine este muscat si-l va privi va trai. Si Moise a facut un sarpe de arama si l-a pus pe o prajina si a fost asa Daca vreun sarpe musca pe cineva, cand el privea sarpele de arama traia.

Am vizitat si muzeul, unde era la fel de racoare si liniste, iar de atata liniste paznicul ce trebuia sa vegheze dormea de –l puteam lua cu tot cu scaun, cladirea ridicata din blocuri de piatra unde am vazut diferite inscriptii, coloane de piatra, mozaicuri, vestigii istorice adunate de prin locurile inconjuratoare.

Dupa aproximativ o ora de vizitare a intregului ansamblu am mers in parcare si de acolo am pornit impreuna cu ghidul nostru catre urmatoarea locatie: raul Iordan Baptism Site

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de alunelu69 in 04.04.2018 11:18:33

Validat / Publicat: 04.04.18 13:56:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1345


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31900 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[04.04.18 18:12:10]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alunelu69
[04.04.18 21:31:56]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] daca asa arata indicatorul, inseamna ca pe-colo trebuie sa o luam, nu? -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956285">Şterge vot</a></div><span id="v9956285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] daca asa arata indicatorul, inseamna ca pe-colo trebuie sa o luam, nu?
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] intrarea in Memorialul lui Moise, dincolo de casele de bilete si de portile de metal am avut acces contra unei taxe de 2 JOD -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956286">Şterge vot</a></div><span id="v9956286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] intrarea in Memorialul lui Moise, dincolo de casele de bilete si de portile de metal am avut acces contra unei taxe de 2 JOD
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] aleea de acces era foarte curata si umbrita de copaci -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956287">Şterge vot</a></div><span id="v9956287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] aleea de acces era foarte curata si umbrita de copaci
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Unus Deus Pater Omnium Super Omnes, <p> monumentul care atesta trecerea in anul 2000 a Papei Ioan Paul al II lea -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956288">Şterge vot</a></div><span id="v9956288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Unus Deus Pater Omnium Super Omnes,

monumentul care atesta trecerea in anul 2000 a Papei Ioan Paul al II lea

foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] walk of fame, numele celor care au ctitorit si ajutat la ridicarea manastirii -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956289">Şterge vot</a></div><span id="v9956289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] walk of fame, numele celor care au ctitorit si ajutat la ridicarea manastirii
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] The Abu Badd, piatra folosita ca si usa fortificata a unei manastiri bizantine -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956290">Şterge vot</a></div><span id="v9956290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] The Abu Badd, piatra folosita ca si usa fortificata a unei manastiri bizantine
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Mount Nebo -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956291">Şterge vot</a></div><span id="v9956291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Mount Nebo
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUL-2017] slujba in interiorul bisericii -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956292">Şterge vot</a></div><span id="v9956292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] slujba in interiorul bisericii
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] imagini din interiorul bisericii -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956293">Şterge vot</a></div><span id="v9956293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] imagini din interiorul bisericii
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] coloane care au apartinut vechii biserici bizantine -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956294">Şterge vot</a></div><span id="v9956294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] coloane care au apartinut vechii biserici bizantine
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] un mozaic al vechii biserici bizantine -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956295">Şterge vot</a></div><span id="v9956295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] un mozaic al vechii biserici bizantine
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] bucati din vechile columne si ziduri ale bisericii bizantine restaurata -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956296">Şterge vot</a></div><span id="v9956296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] bucati din vechile columne si ziduri ale bisericii bizantine restaurata
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] ramasite din zidurile si mozaicurile care decorau vechea biserica -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956297">Şterge vot</a></div><span id="v9956297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] ramasite din zidurile si mozaicurile care decorau vechea biserica
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] „”And as Moses lifted up the serpent in the wilderness, even so must the Son of man be lifted up:<p> That whosoever believeth in him should not perish, but have eternal life (John 3.14:15) ” -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956298">Şterge vot</a></div><span id="v9956298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] „”And as Moses lifted up the serpent in the wilderness, even so must the Son of man be lifted up:

That whosoever believeth in him should not perish, but have eternal life (John 3.14:15) ”

foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] „” Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului, <p> pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. ” -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956299">Şterge vot</a></div><span id="v9956299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] „” Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului,

pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. ”

foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Şi Domnul a zis lui Moise:”Fa-ti un sarpe infocat (arama) si pune-l pe o prajina. Si va fi asa: oricine este muscat si-l va privi va trai. Si Moise a facut un sarpe de arama si l-a pus pe o prajina si a fost asa :Daca vreun sarpe musca pe cineva, cand el privea sarpele de arama traia. -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956300">Şterge vot</a></div><span id="v9956300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Şi Domnul a zis lui Moise:”Fa-ti un sarpe infocat (arama) si pune-l pe o prajina. Si va fi asa: oricine este muscat si-l va privi va trai. Si Moise a facut un sarpe de arama si l-a pus pe o prajina si a fost asa :Daca vreun sarpe musca pe cineva, cand el privea sarpele de arama traia.
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] in zilele senine se poate observa chiar si Ierusalimul -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956301">Şterge vot</a></div><span id="v9956301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] in zilele senine se poate observa chiar si Ierusalimul
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] printre zidurile ramase marturie peste ani -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956302">Şterge vot</a></div><span id="v9956302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] printre zidurile ramase marturie peste ani
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] intrarea in muzeu -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956303">Şterge vot</a></div><span id="v9956303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] intrarea in muzeu
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] coloana cu inscriptii din incinta muzeului -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956304">Şterge vot</a></div><span id="v9956304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] coloana cu inscriptii din incinta muzeului
foto alunelu69 [04.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] imagine din muzeu -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956305">Şterge vot</a></div><span id="v9956305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] imagine din muzeu
foto alunelu69 [04.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] inscriptie greceasca din biserica Kayanos (Ayoun Musa) -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956306">Şterge vot</a></div><span id="v9956306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] inscriptie greceasca din biserica Kayanos (Ayoun Musa)
foto alunelu69 [04.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] dovada maiestriei locuitorilor -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956307">Şterge vot</a></div><span id="v9956307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] dovada maiestriei locuitorilor
foto alunelu69 [04.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] neavand ochelarii la mine, va las pe voi sa traduceti textul -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956308">Şterge vot</a></div><span id="v9956308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] neavand ochelarii la mine, va las pe voi sa traduceti textul
foto alunelu69 [04.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] lasam in urma Ansamblul Franciscan de pe muntele Nebo -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 04.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956309">Şterge vot</a></div><span id="v9956309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e956309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] lasam in urma Ansamblul Franciscan de pe muntele Nebo
foto alunelu69 [04.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.114732980728 sec