85386 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Baptism Site - Bethany Beyond the Jordan [Al-Maghtas]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.04.2018
DE
Avatar alunelu69
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Constanța
înscris/ă în 30.09.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
36 JOD
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Aventuri prin Iordania - Raul Botezului Mantuitorului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Baptism Site “Bethany Beyond the Jordan” (Al-Maghtas)

Pozitie G. P. S.: N 31.50 14/ E 35.33 10

Suprafata: 294.155 ha

Zona tampon: 957.178 ha

Pozitionat pe malul drept al raului Iordan, la aproximativ noua kilometri nord de Marea Moarta (Dead Sea) situl arheologic cu o suprafata de 294.195 kilometri patrati este compus din doua suprafete distincte: Tell Al-Kharrar si arealul cu biserici (cinci la numar, cu un design unic construite la inceputul secolului al V-lea), o manastire, chilii ale calugarilor pustnici, cateva bazine unde se drena apa din Iordan folosite si ele pentru botez, pestera unde se crede ca a locuit Ioan Botezatorul, un izvor care poarta numele lui Ioan Botezatorul si biserica Sfantul Ioan Botezatorul chiar langa rau.

Pentru a pozitiona cat mai bine locul unde Mantuitorul a fost botezat, care este oarecum disputat cu vecinii israelieni, cercetatorii si istoricii au studiat harti si documente care demonstreaza fara tagada ca Ioan Botezatorul a trait in aceeasi perioada cu Iisus si l-a botezat, iar locatia fiind cea de pe actualul teritoriu iordanian, devenind un loc de pelerinaj pentru crestini, o marturie fiind si harta veche ce se afla in Madaba unde se distinge localitatea Bethabara situata la est de malul raului Iordan.

Iată ce spuneau pelerinii din Bordeaux la anul 333 d. Hr.: "La 5 mile de Marea Moartă, lângă Iordan, este locul unde Domnul a fost botezat de Ioan şi deasupra malului îndepărtat al aceluiaşi loc este dealul de unde Ilie a fost ridicat la ceruri".

Traditia botezului crestinilor este ilustrata in numeroase gravuri, picturi si manuscrise arheologice recent descoperite, care fac referire la aceastra practica sacra crestina inca din secolulul al IV lea iar locul indicat este „”Bethany Beyond the Jordan” teritorii pe unde Ioan Botezatorul conform Noului Testament boteza viitorii crestini, dar si pe Iisus.

Conform Evangheliei dupa Ioan 3.23, „ Ioan boteza si el in Enon, aproape de Salim, pentru ca acolo erau multe ape; si oamenii veneau ca sa fie botezati”

Matei 3

1. In vremea aceea a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustiul Iudeii.

2. El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape. "

3. Ioan acesta este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, cand zice: "Iata glasul celui ce striga in pustiu: "Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile. "

4. Ioan purta o haina de par de camila, si la mijloc era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica.

5. Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudeea si din toate imprejurimile Iordanului au inceput sa iasa la el;

6. si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan.

11. Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.

13. Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el.

14. Dar Ioan cauta sa-L opreasca. "Eu", zicea el, "am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine? "

15. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit. " Atunci Ioan L-a lasat.

16. De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa. Si in clipa aceea, cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui Dumnezeu coborandu-Se in chip de porumbel si venind peste El.

17. Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea. "

Ora 11.15

Am ajuns la locul de unde un microbuz urma sa ne conduca organizat printr-o zona tampon dintre Iordania si Israel fosta zona militara speciala cu zone minate si nedescoperite inca, iar ghidul si soferul nostru a mers la casa de bilete si a achitat pentru fiecare cate 12JOD ne-a inmanat tichetele urmand sa asteptam masina de la 11.30, intre timp noi adapostindu-ne in zona de asteptare si facandu-ne provizii de apa deoarece era foarte cald. Teribil de cald, moncher!

Dupa ce a sosit microbuzul care i-a adus pe ceilalti turisti, un ghid ne-a poftit sa ne imbarcam, ne-am ocupat fiecare scaunele pregatindu-ne sculele de filmat si fotografiat fiind insotiti si de un tip imbracat elegant cu ochelari de soare care discret ne studia pe fiecare si despre care am aflat ulterior ca este de la Fortele de Securitate.

In ultimul moment a sosit si o familie de oligarhi rusi care-si etalau opulenta prin bijuterii dar si cu o masina Range Rover Evoque cu sofer personal si o atitudine de sictir si nemultumire ca nu li se ofereau locuri corespunzatoare cu rangul lor si trebuiau sa se inghesuie cu toti muritorii de rand.

Dar cum in fata Manuitorului, toti suntem egali, s-au impacat rusii cu ideea ca trebuie sa se amestece printre pamanteni si mai mult pufnind nemultumiti de scaunele rigide si probabil mirosul de prostime, au inghitit in sec si-au inghesuit sezuturile in scaunelele microbuzului si am purces la drum prin teritoriul intesat cu micute biserici, unele in constructie, unde isi gasesc salasul pelerini, pustnici, calugari, preoti, prin teritoriul arid si presarat cu tufisuri de verdeata.

Am ajuns la o oaza de verdeata cu palmieri inalti, unde am fost debarcati, impreuna cu ghidul si tipul misterios care ne insotea discret, acolo intorceau masinile, si grupati am parasit soseaua urmand o poteca pietruita lata cam sa treaca doua persoane dar slava domnului, protejata de razele soarelui de o constructie de lemn prevazuta un acoperis ca un tunel protector ce ne ferea de soarele arzator al amiezei.

Cu cat ne apropiam mai mult de malul raului, aparea si vegetatia pe care o intalnim in zona raurilor mici de pe la noi cu salcii, stufaris, buruieni de tot felul in care misunau gaze, dar si palmieri pitici si ciulini specifici zonei uscate.

Toate panourile si descrierile insista pe descoperirile arheologice, marturiile pelerinilor, harta Taramului Sfant din Biserica Sf. Gheorghe din Madaba, precum si teoriile conform carora costructiile acestea ridicate in aceasta zona pustie expusa inundatiilor si cutremurelor dar care nu era locuita in trecut, au drept unic scop identificarea locului sfant al Botezului Mantuitorului de catre Ioan Botezatorul.

Am ajuns la locul unde au fost descoperite ramasitele unor biserici construite pe malul estic al raului Iordan in perioada bizantina (secolele V-VI). Sapaturile au scos la iveala 3 biserici construite in trepte, pe platforme si decorate si ornate cu mozaic si pavate cu marmura, legate prin scari de marmura cu locul unde „”Izvorul lui Ioan Botezatorul se varsa in raul Iordan.

Sapaturile si cercetarile recente ale arheologilor au scos la suprafata cateva foste ziduri ce se presupune a apartine unei manastiri din era bizantina „”biserica nordica”unde se distinge un mozaic in forma de cruce, cateva inscriptii grecesti si care plaseaza constructia in vremea lui Rhotorius.

O alta descoperire importanta o reprezinta micuta „”biserica vestica”, unde au fost descoperite ramasite de ceramica bizantina, o sala de rugaciune, pavata cu mozaic alb si unde se remarca un sistem ingenios de aductiune a apei constand in canale pavate, bazine, rezervoare acoperite toate datand din secolele al V-les si al VI-lea.

Cat timp am ascultat explicatiile ghidului, ne-am bucurat de umbra si de vanticelul racoros ce batea dinspre rau pentru ca in jurul intregului sit erau constructii din lemn acoperite cu stuf si alte ierburi uscate.

Situl Al Maghtas a fost vizitat de catre Papa Ioan Paul II lea in martie 2000 Sfintia Sa spunand cu acea ocazie ca si-l imagineaza pe pe Mantuitorul Iisus mergand pe apele raului Iordan nu departe de acest loc pentru a primi taina Botezului de la Ioan Botezatorul iar ca marturie a trecerii prin aceste taramuri sfinte a ramas un mozaic infatisandu-l alaturi de Regele si Printul Iordaniei langa apa Iordanului.

Urmatoarea oprire, pentru rugaciune si meditatie (pentru noi crestinii) a fost la frumoasa biserica Sf. Ioan Botazatorul de la raul Iordanului care apartine de Patriarhia Greceasca Ortodoxa, ale carei cupole aurii straluceau in razele puternice ale soarelui.

Inauntru era liniste, mirosea placut a smirna, iar racoarea ne-a tinut captivi cateva minute ,timp in care am incercat sa deslusim inscriptiile de langa cateva moaste ale unor sfinti, ne-am inchinat si atunci cineva a venit in soapta si intreba pe fiecare ceva la ureche, cand a ajuns la noi am inteles ca ne intreba daca dorim sa ne botezam, in schimbul unei sume de bani sa primim robe albe.

Noi stiindu-ne botezati crestineste inca de mici, am refuzat si ghidul ne-a invitat sa trecem prin poarta catre rau iar in dreapta am observat o icoana cu Fecioara si Pruncul si un indemn la rugaciune pentru iertarea pacatelor unui cap incoronat al Bulgariei si print de Turnovo, Kardam pe numele lui (1963-2015), care si-a petrecut ultimii 6 ani din viata in coma profunda.

Pe 15 august 2008 Kardam, fiul cel mare al regelui Simeon al II lea al Bulgariei si sotia sa au fost implicati intr-un tragic accident rutier in El Molar in apropierea Madridului, masina lor lovindu-se violent de un copac si rostogolindu-se 10 metri pana la o casa apropiata. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Am ajuns la un umbrar unde am observat o mica fantana pe marginile careia, ca intr-o minune, se odihneau doi porumbei albi care-si potoleau setea din apa. Tot acolo veghea un soldat granicer, care ne urmarea cum coboram catre rau, nu ostentativ ci parea mai degraba absent la ceea ce se petrece mai jos.

Raul Iordan, in evreieste Nahar Ha Yarden (raul care coboara), araba Al-Urdunn intre izvor si varsare fiind o diferenta denivel de 800 metri, cu o lungime totala de aproximativ 320 km, izvoraste din muntii Libanului, traverseaza Libanul spre sud, serveste drept frontiera intre Israel si Iordania si se varsa in Marea Moarta, fiind cel mai mare din Tara Sfanta si unul dintre cei mai importanti ai regiunii Canaan, teritoriu cu multiple nominalizari in evenimentee biblice.

Raul este considerat sfant de catre locuitorii vechilor teritorii fiind mentionat in Biblie de 150 de ori iar importanta sa nu este data doar de rolul sau de a iriga zona dand viata si prosperitate, dar trecerea Iordanului semnifica pentru evrei intrarea in Tara Fagaduintei si sfarsitul robiei si al ratacirii in pustiu iar pentru crestini Iordanul inseamna purificarea prin Taina Botezului.

Anual in data de 6 ianuarie, intreaga crestinatate sarbatoreste Botezul Domnului Iisus Hristos si in aceasta zi de sarbatoare, Patriarhul Ierusalimului, insotit de un sobor de inalti prelati si episcopi, precum si numerosi credinciosi veniti din toate colturile lumii, organizeaza o mare procesiune la raul Iordan, reactualizand pentru fiecare generatie miracolul petrecut cu peste doua mii de ani in urma ca Mantuitorul a fost botezat de catre cel ce-i netezise calea in desert, Ioan Botezatorul.

Procesiunea incepe foarte dimineata dupa ce autoritatile deschid portile zonei de frontiera din Iordania si Israel iar pe culoarul special amenajat patrund autocare pline cu inalti prelati dar si pelerini.

Cand ajung la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul ierarhii isi schimba vesmintele si dupa ce savarsesc Liturghia, pornesc cu totii spre raul Iordan cantand troparul Botezului Domnului:”In Iordan, botezandu-Te Tu Doamne... ”, amintindu-ne despre multimea de evrei care coborau in vechime la Iordan pentru a asculta predica patimasa a Sfantului Ioan Botezatorul cat si pentru a primi Botezul. Credinciosii canta si se elibereaza porumbei albi care inconjoara pentru catava vreme locul Botezului.

De la umbrarul construit ca un foisor in jurul caruia se aflau bancute, existau cateva platforme tot de lemn si trepte care coborau catre rau, asemenator cu o garla de la noi, malurile fiind pline de stufaris iar micul debarcader era imprejmuit cu o navod pentru protectia impotriva rechinilor sau altor rapitori sau mai ales pentru descurajarea tentativelor de trecere frauduloasa a frontierei catre Israel.

Apa era tulbure, nu curgea rapid ci mai degraba domol, avea dupa aprecierea mea cam 4-5 metri latime in zona noastra iar in amonte si aval de locul unde ne aflam abia daca se mai putea zari raul de vegetatia crescuta pe maluri si care se intindea pana in apa lasand pe alocuri un culoar de aproape un metru de luciu de apa.

Pe malul celalalt, la vecinii israelieni am observat o organizare ceva mai elaborata, cu scari si balustrade de sustinere mai multa curatenie, vegetatie frumos ingrijita, constructii din beton dar si structuri de lemn, semne destule ca stiu sa faca bani din orice.

Pana sa ne balacim noi in apa, dupa sedinta foto corespunzatoare, am observat ca apar rusii imbracati in niste robe albe, desculti si asteapta in spatele nostru sa le facem loc sa-si desavarseasca botezul prin scufundarea in apa Iordanului.

Fiica mea cam stramba din nas vazand mormolocii si viermisorii care-si arcuiau corpurile prin apa dar abia am convins-o ca nu au cum sa-i faca rau vietatile minuscule si s-a descaltat sa-si bage picioarele in apa calduta si sa-si spele fruntea.

Cat admiram noi zona, s-au pogorat si oligarhii care au indurat cuminti de data aceasta in spate pana ce ultimul membru al grupului nostru s-a intors de la rau si incurajandu-se unul pe celalalt cu „davai” si tinandu-se de mana ca intr-o procesiune au intrat treptat bajbaind cu atentie scarile in garla pana ce le-a ajuns apa pana peste brau si unul cate unul s-au cufundat total in apa tulbure. Tot peste rau in zona israeliana am vazut printre strufaris si o tanara care s-a scufundat si ea in apa fiind singura.

Am considerat ca este destul timpul petrecut acolo si poftiti de ghid, ne-am regrupat cu totii si dupa ce s-au schimbat si vecinii nostri de la est, am pornit inapoi pe aceeasi carare protejata de soare si marginita cu balustrade, cale de cateva minute (cam 7 in total) am ajuns la locul unde urma sa vina sa ne ia microbuzul.

Perioada era calculata special ca in timpul de asteptare sa te aperi de soare si sa intri intr-o baraca de lemn”St John the Baptist Store” de unde se puteau achizitiona diferite suveniruri:icoane de argint, lemn de maslin, apa sfintita, cruci de argint si nu numai, magneti, icoane pictate, iar anuntul „”I break I cry, you break you buy”ne avertiza ca totul este trecator pe lume si ca trebuie sa fim atenti la cele sfinte!

Ne-a venit si microbuzul, ne-am urcat cu totii pe rand, noi mai ales fiind profund patrunsi de sfintenia locului pe care tocmai il vizitaseram, incercam, ca si Papa, sa ne imaginam cum umbla singur Ioan Botezatorul prin pustietatea aceasta si mai ales cum l-a botezat pe Iisus in aceasta apa care cu siguranta in vremurile acelea era mai curata fiind mai putin poluata.

Cand am ajuns la ora 13.00 la locul de unde luaseram microbuzul, rusii s-au refugiat rapid in masina lor impunatoare dar si noi am avut noroc ca domnul sofer ne astepta cu motorul pornit si aerul conditionat la maximum, tocmai bine pentru a ne racori, ne-a oferit apa rece intrebandu-ne zambator:ce faceti? E binee??? si i-am spus ca ne este foame iar el ne-a prezentat urmatoarea oprire unde urma sa servim masa si sa ne rasfatam: Amman Beach Tourism Resort de la Marea Moarta. Hit the road Mr. Salem!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de alunelu69 in 13.04.2018 19:11:54

Validat / Publicat: 13.04.18 20:21:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 834


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  23400 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[13.04.18 20:17:47]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Baptism Site - Bethany Beyond the Jordan [Al-Maghtas], # CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alunelu69
[13.04.18 20:41:32]
» mesaj pers

   @webmasterX: Locatie confirmata!

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[14.04.18 09:12:13]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alunelu69
[14.04.18 14:07:22]
» mesaj pers

   Multumesc.

   Se poate atasa urmatorul clip, va rog?

   youtu.be/msB4NTFbP6A

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster45
[14.04.18 16:34:16]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alunelu69
[14.04.18 17:30:38]
» mesaj pers

   @webmaster45: Multumesc, webmaster!

   Sa fie primit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] locul de unde se pleaca cu microbuzele printr-o special protejata -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958186">Şterge vot</a></div><span id="v9958186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] locul de unde se pleaca cu microbuzele printr-o special protejata
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] panou explicativ despre locul Botezului Mantuitorului -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958187">Şterge vot</a></div><span id="v9958187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] panou explicativ despre locul Botezului Mantuitorului
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] vedere din microbuz cu biserici si mici manastiri, unele terminate, altele inca in constructie situate in zona tampon dintre Israel si Iordania -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958188">Şterge vot</a></div><span id="v9958188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] vedere din microbuz cu biserici si mici manastiri, unele terminate, altele inca in constructie situate in zona tampon dintre Israel si Iordania
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] bisericile diferitelor patriarhii fiind inca in constructie -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958189">Şterge vot</a></div><span id="v9958189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] bisericile diferitelor patriarhii fiind inca in constructie
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] oaza de verdeata ce marcheaza apropierea de locul Botezului -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958190">Şterge vot</a></div><span id="v9958190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] oaza de verdeata ce marcheaza apropierea de locul Botezului
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] printre balarii se zareste in zare biserica -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958191">Şterge vot</a></div><span id="v9958191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] printre balarii se zareste in zare biserica
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] ramasitele vechilor bisericute bizantine -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958192">Şterge vot</a></div><span id="v9958192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] ramasitele vechilor bisericute bizantine
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] in amintirea vremurilor cand Papa Ioan Paulal II lea a trecut pe aici -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958193">Şterge vot</a></div><span id="v9958193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] in amintirea vremurilor cand Papa Ioan Paulal II lea a trecut pe aici
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] din fericire pentru noi cararea care strabatea situl era protejata de soare -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958194">Şterge vot</a></div><span id="v9958194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] din fericire pentru noi cararea care strabatea situl era protejata de soare
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] scena cu Botezul Lui Iisus -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958195">Şterge vot</a></div><span id="v9958195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] scena cu Botezul Lui Iisus
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] si ruinele vechii biserici sunt protejate -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958196">Şterge vot</a></div><span id="v9958196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] si ruinele vechii biserici sunt protejate
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Biserica Sf. Ioan Botezatorul de la raul Iordan - la soare te puteai uita, dar la cupola stralucitoare ba -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958198">Şterge vot</a></div><span id="v9958198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Biserica Sf. Ioan Botezatorul de la raul Iordan - la soare te puteai uita, dar la cupola stralucitoare ba
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] moastele unor sfinti din interiorul bisericii -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958199">Şterge vot</a></div><span id="v9958199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] moastele unor sfinti din interiorul bisericii
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] vedere catre catapeteasma si altarul bisericii Sf Ioan Botazatorul -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958200">Şterge vot</a></div><span id="v9958200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] vedere catre catapeteasma si altarul bisericii Sf Ioan Botazatorul
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] la iesirea din biserica am fost indrumati spre poarta de acces catre rau -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958201">Şterge vot</a></div><span id="v9958201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] la iesirea din biserica am fost indrumati spre poarta de acces catre rau
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] in partea dreapta a portii se afla o icoana a Fecioarei Maria cu Pruncul -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958202">Şterge vot</a></div><span id="v9958202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] in partea dreapta a portii se afla o icoana a Fecioarei Maria cu Pruncul
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] biserica Sf. Ioan Botezatorul, vedere dinspre poarta de acces catre rau -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958203">Şterge vot</a></div><span id="v9958203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] biserica Sf. Ioan Botezatorul, vedere dinspre poarta de acces catre rau
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] porumbeii insetati la odihna -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958204">Şterge vot</a></div><span id="v9958204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] porumbeii insetati la odihna
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] doi porumbei obositi la fantana de langa raul Iordan -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958205">Şterge vot</a></div><span id="v9958205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] doi porumbei obositi la fantana de langa raul Iordan
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] vedere peste raul Iordan catre Israel -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958206">Şterge vot</a></div><span id="v9958206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] vedere peste raul Iordan catre Israel
foto alunelu69 [13.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2017] trestii si alte chestii cu vedere spre partea israeliana -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958207">Şterge vot</a></div><span id="v9958207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] trestii si alte chestii cu vedere spre partea israeliana
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] ne racorim in apa Iordanului -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958208">Şterge vot</a></div><span id="v9958208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] ne racorim in apa Iordanului
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] la vecinii de peste Iordan este liniste si pace -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958209">Şterge vot</a></div><span id="v9958209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] la vecinii de peste Iordan este liniste si pace
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] doar in aceasta zone malurile erau curatate de vegetatie pentru a usura accesul pelerinilor -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958210">Şterge vot</a></div><span id="v9958210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] doar in aceasta zone malurile erau curatate de vegetatie pentru a usura accesul pelerinilor
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2017] hai sa dam mana cu mana, la botez toti impreuna -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958211">Şterge vot</a></div><span id="v9958211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2017] hai sa dam mana cu mana, la botez toti impreuna
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2017] cea mica, mai curajoasa, le-a aratat cum se procedeaza -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958212">Şterge vot</a></div><span id="v9958212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2017] cea mica, mai curajoasa, le-a aratat cum se procedeaza
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2017] nu stiu daca s-au spalat de pacate -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958213">Şterge vot</a></div><span id="v9958213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2017] nu stiu daca s-au spalat de pacate
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2017] si udata un pic pe fata, tot botez se numeste -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958214">Şterge vot</a></div><span id="v9958214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2017] si udata un pic pe fata, tot botez se numeste
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2017] noi doi in apa sfanta a Iordanului -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958215">Şterge vot</a></div><span id="v9958215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2017] noi doi in apa sfanta a Iordanului
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUL-2017] vedere dinspre poarta de acces spre foisorul cu fantana si raul Iordan iar in departare malul israelian -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958216">Şterge vot</a></div><span id="v9958216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUL-2017] vedere dinspre poarta de acces spre foisorul cu fantana si raul Iordan iar in departare malul israelian
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUL-2017] la plecare am zarit pe malul israelian o turista sfioasa si timida care se autoboteza in Iordan -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958217">Şterge vot</a></div><span id="v9958217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUL-2017] la plecare am zarit pe malul israelian o turista sfioasa si timida care se autoboteza in Iordan
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUL-2017] o ultima privire asupra bisericii Sf Ioan Botezatorul de la raul Iordan -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958218">Şterge vot</a></div><span id="v9958218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUL-2017] o ultima privire asupra bisericii Sf Ioan Botezatorul de la raul Iordan
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUL-2017] pana sa vina microbuzul ne-am adapostit in magazinul cu suveniruri din statie -- foto by <b>alunelu69</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958219">Şterge vot</a></div><span id="v9958219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUL-2017] pana sa vina microbuzul ne-am adapostit in magazinul cu suveniruri din statie
foto alunelu69 [13.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.12814283371 sec