ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: BUZAU
ÎNSCRIS: 22.07.11
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 6 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Golful Kotor

TIPĂREȘTE

Anul acesta (2011) am decis sa mergem in concediu in MUNTENEGRU. Citind impresiile postate pe acest site, am ales sa vizitam golful KOTOR. Deoarece intentionam sa vedem mai multe locuri si sa ne oprim acolo unde ne place mai mult nu am avut cazare rezervata si am calatorit cu masina personala.

Am pornit la drum pe 14.07.2011 din BUZAU la 07.00 si am iesit din tara pe la PORTILE DE FIER. Traseul planificat trecea prin: PORTILE DE FIER - NEGOTIN - ZAJEKAR - KRALJEVO - CHACHAK - UZICE - BIJELO POLJE - PODGORICA - BUDVA - KOTOR. Intentionam sa mergem in prima zi pana la lasarea noptii si sa ne cazam la o pensiune undeva in zona orasului CHACHAK. Pe drum ne-am oprit de 3 ori astfel incat am iesit din tara destul de tarziu, in jurul orei 16.00.

Drumul prin SERBIA pana la ZAJEKAR este bun si destul de putin circulat chiar daca era dupa amiaza. Am respectat viteza maxima de 80 km/h desi se putea rula lejer cu 110 km/h avand in vedere starea carosabilului si conditiile de trafic. Pana la ZAJEKAR am intalnit 2 echipaje de politie.

Prima problema cu traseul ales a aparut dupa ce am ajuns la ZAJEKAR. Am decis sa intram in oras sa schimbam euro in dinari pentru ca la anumite benzinarii nu accepta plata in euro. Din ZAJEKAR am urmarit indicatoarele spre PARACIN care ne-au dus spre un drum care era blocat, era in lucru. Am pierdut aproximativ 1 h prin ZAJEKAR, cautand iesirea spre PARACIN (nu erau indicatoare cu ruta ocolitoare). De altfel, la capitolul indicatoare stau mai prost ca noi. In final am intrebat un localnic care ne-a arata pe harta varianta de ocolire prin orasul BOR. A trebuit sa ne intoarcem pe drumul pe care am venit iar la aproximativ 4 km de ZAJEKAR exista o intersectie unde se face spre PARACIN prin BOR.

Pe portiunea BOR - PARACIN drumul este in lucru dar se circula relativ bine; exista un singur semafor in apropiere de PARACIN.

La PARACIN se intra pe autostrada si se iese de pe autostrada la prima iesire dupa aproximativ 12 km. Deplasare pe autostrada se taxeaza cu 50 dinari. Se poate plati si in euro taxa de autostrada.

Ne-am mai oprit aproximativ 40 minute in KRALJEVO unde am cautat cazare dar am gasit doar hoteluri in oras (46 euro camera cu mic dejun). Am continuat drumul pana in jurul orei 02.00 noaptea cand am gasit cazare in apropiere de CHACHAK.

Am observat ca pe tronsonul ZAJEKAR - PARACIN sunt aproximativ 3 moteluri care pot oferi si cazare. Pe tronsonul de la iesirea de pe autostrada pana la CHACHAK nu am gasit moteluri decat in apropiere de CHACHAK. Pretul unei camere a fost de 15 euro. Condiile au fost acceptabile.

A doua zi am plecat la drum in jurul orei 08.00 dimineata si am ajuns in jurul orei 16.00 la BUDVA. In aceasta etapa a calatoriei am intampinat o singura problema la punctul de trecere a frontierei intre SERBIA si MUNTENEGRU. Aici se efectueaza lucrari la un tunel si punctul de trecere este deschis doar in anumite intervale orare. Noi am asteptat aproximativ 1 h timp in care s-au format cozi pe mai bine de 1 km. Intre cele 2 puncte de trecere a frontierei exista si un restaurant chiar dupa punctul de trecere sarbesc.

La intoarcere am sunat la politia de frontiera din BIJELO POLJE si am aflat ca dupa amiaza punctul de trecere este deschis intre 17.30 si 22.30.

La intrare in MUNTENEGRU se plateste rovinieta de 10 euro. Am mai platit 2.5 euro pentru trecerea printr-un tunel pe traseul dintre PODGORITA si BUDVA. Costul total al benzinei de la BUZAU pana la KOTOR a fost de aproximativ 200 euro (2500 km).

In general drumul a fost bun, traficul nu a fost aglomerat. De la UZICE drumul traverseaza zona montana iar peisajele sunt deosebite. Noi ne-am oprit sa mancam la un restaurant pe marginea unui rau, in zona montana. Preturile au fost comparabile cu cele de la noi, poate putin mai mari la bauturi (ciorba de vacuta - 2 euro, cola 1.2 euro, apa -1 euro, felul doi aproximativ 6-8 euro).

La KOTOR am ajuns in jurul orei 18.00. Aici am mers mai intai sa vedem plaja. Exista o plaja de aproximativ 100 m lungime si 7 m latime care are si un sector concesionat cu sezlonguri si umbrelute. Am cautat cazare la vilele de langa plaja si am gasit apartament (living, dormitor, bucatarie, baie, balcon spre golf) la 45 euro/ apartament dar fiind vineri seara era ocupat pana luni. Am mai vazut 4 apartamente la preturi intre 40 - 55 euro, toate in vilele de langa plaja dar nu erau disponibile pentru 5 nopti. Fiind vineri seara majoritatea erau deja inchiriate pentru perioada weekendului.

Am decis sa mergem pe partea opusa a golfului (malul sudic) in satul MUO. Aici am gasit un apartament intr-o vila pe malul golfului cu 55 euro/noapte. Conditiile oferite de apartament sunt de 4 stele. Satul MUO este lipit de KOTOR, iar distanta de la vila pana in centrul orasului este de aproximativ 1.5 km.

Pe parcursul celor 5 zile cat a durata vacanta am fost la plaja in DOBROTA si in MUO. Plajele de aici sunt mici ca dimensiuni si nu sunt aglomerate. Pretul inchirierii a 2 sezlonguri, o masuta si o umbrela este de 4 euro/zi. Daca pleci la masa la pranz, poti lasa un prosop pe sezlonguri si le vei gasi si dupa amiaza neocupate. Preturile la barul de langa plaja erau acceptabile (1.2 euro - apa, 1.5 euro inghetata). Plajele sunt pietroase dar se poate sta si direct pe un prosop. Apa este foarte limpede iar temperatura era OK. Adancimea apei scade destul de repede, la aproximativ 10 m de mal trece de 2 m adancime. Oricum pe plaja erau si copii mici care se jucau in zona de langa mal unde apa nu trece de 30 cm. Nu sunt valuri decat in momentele cand mai trece o salupa sau in zilele cu vant puternic. Chiar si atunci valurile sunt mult mai mici decat cele de pe litoralul romanesc.

In una din zile am fost si la Sveti Stefani sa facem plaja. Aici sunt zone mari de plaja concesionate intretinute foarte bine (dusuri, sezlonguri, umbrele) si o zona de plaja libera care era destul de aglomerata si cu ambalaje de la diferite produse alimentare. In zona privata, pretul pentru inchirierea a 2 sezlonguri si o umbrela era de 30 euro. Comparand plajele de aici cu cele din golful KOTOR le-am apreciat mai mult pe acestea din urma. Chiar daca sunt mai mici sunt mai curate, mai linistite si mai putin aglomerate.

Am mancat la restaurantele din KOTOR iar pentru dimineata ne-am cumparat mancare de la supermarket. Preturile la restaurant sunt ceva mai mari ca la noi dar consider ca sunt acceptabile (desert- 2.6 euro, limonada 2 euro, scoici-8 euro, pui cu orez - 7 euro, cola- 2 euro, supa /ciorba - 3 euro). In meniu erau multe feluri de mancare care includeau peste sau fructe de mare. Cetatea din KOTOR si zona adiacenta sunt foarte animate chiar si in cursul saptamanii pana la ore destul de inaintate.

Am parcurs soseaua de pe malul golfului KOTOR pe ambele maluri. Pe malul sudic, soseaua este mai ingusta si mai scurta. Pe aceasta ruta se poate ajunge la TIVAT in aprox. 30 min. Drumul este spectaculos si ofera numeroase privelisti asupra golfului. Pe parcursul acestui drum sunt sate cu vile de inchiriat, plaje si terase pe malul gofului. Sunt mult mai putin aglomerate decat cele din zona BUDVA. Pe malul nordic al golfului, soseau face legatura cu HERCIG-NOVE si mai departe spre granita cu CROATIA. Aici soseaua este mai lata. Si aceasta zona prezinta numeroase posibilitati de cazare si plaja.

Consider ca zona golfului KOTOR ofera posibilitati de relaxare pentru cei care vor un concediu intr-o zona linistita cu peisaje fabuloase. Se poate face plaja, se poate pescui in golf (seara erau foarte multi pescari pe malul golfului), se pot vizita cetatile din KOTOR si HERCIG-NOVE, vestigiile castrului roman din KOTOR. Totodata se pot face excursii cu vaporul de la KOTOR la BUDVA.


[fb]
---
Trimis de RADU1804 in 22.07.11 20:17:50
Validat / Publicat: 22.07.11 20:59:23
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MUNTENEGRU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7502 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RADU1804); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Vas de croaziera navigand in golful KOTOR.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Admin
[22.07.11 21:11:27]
»

Felicitari, Radu1804 - un review de debut selectat direct ca MiniGhid AmFostAcolo.ro!

Pastrand proportiile, e ca si cum ai castiga Champions League direct la prima participare

Bun venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo; te mai asteptam cu alte recomandari, din vacantele trecute sau viitoare

mariana.olaru
[22.07.11 21:21:41]
»

Informații foarte precise, foarte utile și o prezentare foarte atractivă a golfului Kotor. Merită întru-totul votul de apreciere! Dar nu vrei să ne mai arăți și alte imagini din acea zonă? Presupun că n-ai făcut doar 4 fotografii... ar fi mare păcat să nu vedem și noi imagini cu peisajele atât de lăudate de tine de pe malul sudic al golfului... Sau poate au un aer cu totul personal și atunci e de înțeles de ce te-ai oprit la nr. 4?

Oricum, felicitări pentru curajul de a porni la drum fără vreun plan amănunțit și fără rezervare la cazare. E riscant, dar și frumos să te joci cu norocul, pentru că surprizele pot fi provocatoare. Și eu mă număr printre cei ca tine, pornesc la drum fără mare bătaie de cap, dar îmi iau și niscaiva măsuri de... salvare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RADU1804AUTOR REVIEW
[22.07.11 23:22:11]
»

Multumesc pentru aprecieri. Am mai incarcat cateva poze cu golful KOTOR. Nu prea sunt genul pasionat de fotografie asa ca nu ma pot lauda cu multe poze realizate in acest concediu. Oricum pozele realizate de mine nu surprind decat in mica masura frumusetea peisajului. Daca ar fi sa concentrez in cateva cuvinte esenta locului pe care l-am vizitat as spune ca are ceva din SIBIU (orasul vechi) - Balea Lac (apa limpede si maretia muntilor) si Vama Veche (plaje linistite fara muzica zgomotoasa si super masini).

Nebunia unui concediu neplanificat are farmecul si riscurile lui. In principiu daca ai o masina cu revizia la zi, o suma de bani pentru situatii neprevazute si internet pe mobil te poti descurca oriunde.

mariana.olaru
[23.07.11 15:20:07]
»

În ciuda celor afirmate de tine în ecoul de mai sus, găsesc că fotografiile adăugate sunt foarte frumoase și merită să fie admirate și de ceilalți membri ai comunității noastre. Îți mulțumesc și aștept alte noi postări la fel de... apetisante, când vine vorba despre locurile în care ne-ar plăcea să călătorim.

deacela
[23.07.11 22:32:53]
»

Multumim Radu pt. acest binevenit review.

Nu ai idee de cate luni fac conspecte pe internet pt. acest drum "fioros"catre Muntenegru.

Aveam traseul identic proiectat cu cel intentionat de tine, asa ca ne-ai scutit de ceva timp pierdut pt. ca acum stim ca trebuie mers prin Bor ca sa ajungi la Paracin.

Intrebarea mea ar fi care a fost orasul imediat urmator dupa Bor?

Noi am planificat de la bun inceput, sa facem traseul in doua zile, cu o oprire undeva in zona Cacak (la Zlatibor pare cam scump).

Daca mai poti sa ne spui ceva evenimente neplacute pe traseul din Muntenegru, ti-am fi recunoscatori.

Oricum felicitari pt. detaliile necesare din ghidul tau.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RADU1804AUTOR REVIEW
[24.07.11 00:10:02]
»

Inainte de intrarea in Zajekar la aproximativ 3 km o sa intalniti o intersectie cu indicator spre BOR si PARACIN. Faceti dreapta, conform indicatorului, si mergeti pana la intrarea in orasul BOR.

La intrarea in orasul BOR o sa ajungeti intr-un sens giratoriu care are in mijloc o statuie a unui miner (chiar daca arata a soldat cu casca si mitraliera sunt sigur ca e un miner cu ciocan pneumatic pe umar , stautie care este montata pe un suport si se roteste in continuu. Intrati in sensul giratoriu si il parasiti la iesirea din partea stanga. Iesirea din fata va duce in oras. Noi am iesit in fata, am intrat 500 m in oras si am intrebat un localnic care ne-a indicat directia corecta. Din cate imi aduc aminte, sensul giratoriu nu are indicator pentru PARACIN.

Dupa ce iesiti din sensul giratoriu o sa ocoliti orasul BOR si o sa va indreptati spre sud. Pe harata SERBIEI drumul apare ca fiind un drum secundar, dar este OK d. p. d. v al carosabilului.

Undeva la aproximativ 10 km de la iesirea din BOR o sa mai fie o bifurcatie, continuati pe drumul cu prioritate (se face 45 grade stanga). Dupa aprox. 30 km o sa ajungeti in drumul principal ZAJEKAR-PARACIN. Aici faceti dreapta si continuati spre PARACIN. Spre stanga, spre Zajekar, drumul este blocat. Nu exista nici o localitate importanta la intersectie. Pe harta apare undeva in apropiere de intersectie localitatea Savinac. Nu imi aduc aminte daca drumul traverseaza localitatea sau daca trece prin apropiere. Drumul pana la PARACIN traverseaza o zona de deal cu foarte putine sate.

Alte sfaturi care ar putea fi utile:

- de la Portile de Fier pana in Muntenegru, pe acest traseu sunt 2 portiunui de drum unde se lucreaza si sunt semafoare. Primul punct este undeva la 15 km de PARACIN, iar al doilea dupa NOVA VAROS spre granita cu MUNTENEGRU. Oricum nu se sta foarte mult la nici unul din puncte;

- la punctul de frontiera cu MUNTENEGRU se lucreaza. La ora 12.30 s-a deschis circulatia dar nu stiu pentru cat timp. La intoarecere ne-am informat si am aflat ca dupa amiaza se deschide de la 17.30-22.30. Orele de mai sus sunt orele locale (ora Romaniei-1). Ar fi bine sa trimiteti un mail sau sa sunati la punctul de frontiera din zona sau la consulatul Serbiei in Romania. S-ar putea ca programul sa sufere modificari iar orele pe care le stiam eu sa nu mai fie valabile;

- Din Romania pana in Muntenegru taxele sunt urmatoarele: autostrada 50 dinari sau 1 euro (paritatea la casa de schimb este de 105 dinari -1 euro dar la casa de pe autostrada asta este conversia), 10 euro rovineta la intrare in Muntenegru, 2.5 euro taxa tunel daca alegeti varianta prin tunel intre Podgorica si Budva;

- In Serbia sunt benzinarii OMV, MOL, EKO. In benzinariile in care m-am oprit eu nu acceptau plata cu euro (MOL);

- Drumul mi s-a parut OK, nu am intalnit portiuni cu gropi, chiar si acolo unde se lucreaza drumul era uniform nivelat. In zona de munte, dupa UZICE, benzile de urcare sunt dublate asa ca autocarele, camioanele pot fi depasite relativ usor;

- chiar daca nu este autostrada, drumul ocoleste toate orasele importante de pe traseu NEGOTIN, ZAJECAR, PARACIN, KRALJEVO, CACAK, UZICE, PODGORICA;

- cred ca este o idee buna sa faceti drumul in 2 zile si sa ramaneti in zona CACAK. Noi am dormit la o pensiune in Mrcajevci (inainte de CACAK cu aprox. 15 km). Nu i-am retinut numele dar este prima pe stanga, are o firma luminoasa pe care scrie SOBE (camere in sarba). Camerele au baie proprie, apa calda, internet wi-fi si sunt curate; Oricum incepand din acest punct pana la UZICE se gasesc destul de multe locuri de cazare in moteluri pe marginea drumului. Un loc mai deosebit, unde am luat micul dejun, este dupa CACAK la aprox. 20 km unde incepe un lac de acumulare, marginit de munti pe abele maluri. Acolo sunt mai multe moteluri chiar pe marginea lacului. Probabil ca este mai scump decat 15 euro camera cat am dat noi;

- in SERBIA viteza maxima trebuie respectata (50 in oras, 80 in afara lui). Am auzit ca te amendeaza chiar si pentru depasirea vitezei maxime admise cu 2 km. Un politist ne-a oprit si ne-a atentionat ca centurile de siguranta trebuie purtate si de catre pasagerii din spate; In general, ceilalti participanti la trafic semnalizeaza cu farurile prezenta unui echipaj de politie pe traseu;

- in mod cert drumul nu este asa ingrozitor cum poate parea datorita lungimii lui si zonei montane. Daca il faceti in 2 zile fara sa fiti presati de termene fixe, eu zic ca este chiar OK. D.p.d.v al serpentinelor consider ca este mai simplu decat Ploiesti-Brasov varianta pe CHEIA. Experienta mea in condus este destul de redusa (conduc din ianurie 2008 -aprox. 50000 km) dar drumul nu mi-a pus nici un fel de probleme.

Daca mai aveti si alte intrebari va stau la dispozitie.

Nu-mi ramane decat sa va urez DRUM BUN!

deacela
[26.07.11 22:02:26]
»

Multumesc, Radu1804

Am notat cu grija tot ce ai spus pentru ca sambata dimineata plecam.

Asteptam pe viitor si alte recomandari

tirol
[02.04.12 16:04:34]
»

@RADU1804: un vot cu un punctaj maxim, pentru un review deosebit de bine informat si util pt cei ce se deplaseaza spre Kotor

Radu, pe 24 iunie am rezervare in Kotor-Muo. Permite-mi, dupa ce iti listez si analizez randurile, sa iti adresez intrebari care sa imi asigure premisele unei vacante self catering, cat mai reusite. Intrebari privitoare la sugestie traseu Iasi-Kotor, intrebari despre cazare intermediara in Serbia, despre recomandari cu privire la trasee, locuri must see, recomandari pt a-mi umple 10 zile in Kotor.

Iti multumesc, Radu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tirol
[02.04.12 16:08:46]
»

@deacela: sunt deosebit de curios sa aflu in primul rand parerea ta despre vacanta petrecuta in Muntenegru

Te rog mult, aloca cateva minute si scrie-ne cateva randuri

MUltumesc,

RADU1804AUTOR REVIEW
[02.04.12 20:32:13]
»

@tirol: Multumesc pentru aprecieri si sper sa gasiti cat mai multe informatii utile in review-ul meu.

Avand in vedere ca o sa porniti de la IASI, timpul total de deplasare va fi cu aproximativ 5 h mai lung decat timpul realizat de mine, in cazul in care veti alege acelas traseu. Puteti sa parcurgeti in prima zi traseul prin ROMANIA pana la Drobeta Turnu Severin (13-14 h) iar a doua zi sa parcurgeti traseul prin SERBIA si MUNTENEGRU (aproximativ 12 h).

Va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
didiland11
[05.05.12 20:01:21]
»

Intr-adevar un super review cu un super ecou!

Plecam si noi vara aceasta tot in Kotor, tot cu masina personala. Doar cateva intrebari: 1. se gasesc scutere/ atv-uri de inchiriat? la ce preturi?

2. Rafting organizat ai observat sa fie?

RADU1804AUTOR REVIEW
[07.05.12 17:12:07]
»

@didiland11: Multumesc pentru aprecieri. Din pacate nu va pot ajuta cu prea multe informatii despre inchiriere scutere, atv-uri. Am vizitat doar zonele adiacente golfului si nu am vazut asa ceva. Am observat ca erau skijet-uri ancorate in fata pontoanelor de pe malulul golfului si probabil unele erau si de inchiriat.

tirol
[16.05.12 11:34:10]
»

Buna ziua,

Am o dilema, sper sa ma ajute cineva. Va rog sugerati-mi care varianta de traseu sa aleg spre Cacak, pornind de la Paracin?

1. Zajecar->Paracin->Kragujevac->Cacak

2. Zajecar->Paracin->Krusevac->Kraljevo->Cacak

As aprecia si variante de traseu optim si spectaculos, de la Cacak->Kotor

Va multumesc,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
deacela, didiland11, RADU1804, tirol
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Golful Kotor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065062999725342 sec
    ecranul dvs: 1 x 1