77072 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Veneţia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.04.2017
DE
Avatar GIN2015
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Buzău
înscris/ă în 08.07.15
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Veneția, un oraș-muzeu


  Numită cândva La Serenissima (Prealuminata), pentru puterea economică și strălucirea bogățiilor ei, astăzi Veneția este un oraș-muzeu, vizitat în fiecare an de milioane de turiști. Pentru mine, însă, este cel mai frumos oraș din lume și-mi pare rău că nu sunt deloc originală când spun asta.

  Prima dată am ajuns aici venind de la Rimini (Italia), unde stătusem cinci zile. A doua oară am revăzut orașul inimii mele în primăvara anului 2016, venind de la Roma. De fiecare dată am optat pentru cazarea în Mestre, oraș situat la 10 km de Veneția, nu atât de aglomerat ca aceasta și oferind hoteluri pentru toate gusturile.

  În privința transportului de la Mestre la Veneția avem două experiențe: cu mașina personală, respectiv cu transportul în comun. De departe a doua variantă este mai bună, fiind confortabilă, rapidă șă incomparabil mai ieftină, având în vedere taxele de parcare.

  Oricum, la intrarea în orașul minune, trebuie să-ți lași autoturismul. De fapt, numai la pas poți să descoperi frumusețea și unicitatea orașului, numai în felul acesta poți să participi la atmosfera unică a acestuia.

  Încă de la începutul vizitei te întâmpină Canal Grande (Marele Canal), care străbate orașul pe la mijloc, ca un șarpe uriaș, ca un mare S albastru. Ai opțiunea să iei un Vaporetto și să cobori la Piața San Marco, opoi să te întorci pe jos prin labirintul de străduțe sau invers, asta, desigur, dacă nu optezi numai pentru mersul pe jos sau numai pentru cel pe apă.

  Mie mi-a plăcut mai mult combinația Vaporetto, cu mers pe jos la întoarcere, pe care am pus-o în practică astă primăvară. Un vânticel rece ne-a îmbujorat fețele, fiindcă erau primele zile de mai, deși soarele strălucea din plin la acea oră a dimineții. (nu vă speriați, cam ora 9, că așa e la noi) Asta fiindcă am optat pentru locuri afară, cei mai frigurosi, sau care n-au găsit loc altundeva, stăteau în interiorul vaporului- autobuz, dispus cu geamuri din plin.

  Acest culoar de apă (numit de venețieni Canalazzo) te fascinează, fiindcă are aspectul unui bulevard acvatic, plin de vaporașe, gondole, patrule de poliție, bărci de tot felul. De o parte și de alta a lui se înșiră, ca la o mare expoziție în aer liber, clădiri din secole trecute, renumitele Palazzo, zugrăvite în culori calde sau etalându-și marmura albă, case aparținând, la origine, comercianților bogați. Unele dintre ele se compuneau din locuința propriu-zisă a proprietarului și depozitul de marfuri. Stilurile arhitectonice ale clădirilor sunt: gotic, renascentist și bizantin. Să nu uităm faptul că Veneția a fost, timp de 800 de ani o mare putere navală, și, în același timp, o poartă între Orient și Occident, poziție care i-a adus nu numai beneficii financiare imense, ci și influențe culturale multiple.

  Navigând pe Canal Grande nu ai cum să nu te emoționezi de spectacolul care ți se oferă. Vaporașele, șalupele care aprovizionează hotelurile și restaurantele, patrulele de polișie, gondolele cu turiștii încremeniți de plăcere - totul pare pictural. Am văzut recent un documentar BBC, făcut de Rick Stein, în care acesta spunea că atunci când nu i se va accelera pulsul la întâlnirea cu Canal Grande, înseamnă că a murit. N-ai cum să rămâi nepăsător privind în jur, fiindcă totul este unic, original.

  Peste Canal Grande se arcuiesc patru poduri, fiecare înfățișându-se ca niște diademe de piatră, pe un creștet nevăzut. Acestea sunt: Podul Rialto, Podul Academiei, Podul Scalzi şi Podul Constituţiei.

  Podul Rialto este primul pod construit peste Canal Grande și cel mai frumos, fiind alcătuit din două rampe înclinate, cu câte un rând de magazine pe fiecare parte. E o un adevărat furnicar de oameni pe acest pod, atrași de renumele lui, dar și de vitrinele magazinelor în care sclipesc bijuterii de tot felul, suveniruri pentru toate gusturile.

  După ce ai trecut pe sub arcele podurilor și nu ți-ai mai putut lua ochii de la clădirile venețiene care mărginesc Canal Grande, se conturează una dintre cele mai frumoase imagini din acest oraș: coloanele subțiri ale Palatului Ducal, pe o parte, iar pe cealaltă, Bazilica Santa Maria della Sallute (Biserica Sfânta Maria a Salvării), situată pe o fâșie îngustă de pământ între Canal Grande și Bazinul San Marco. Această biserică, construită în sec. al XVII-lea, este o construcție barocă, ridicată după o epidemie devastatoare de ciumă, din 1630, ca un dar votiv adus divinității.

  Nu știi unde să te uită mai întâi, în drepta sau în stînga, noroc că vaporașul acostează în Piața San Marco, de asemenea emblematică pentru frumusețea Veneției. Se pare că aceasta există din sec al- IX lea, dar a fost restructurată, în urma unei inundații, în 1177. De formă dreptunghiulară, ea este înconjurată pe trei laturi de case cu coloane, numite Procuratie, fiindcă aici locuiau procuratorii, magistrați cu funcții importante în stat.

  Se disting următoarele trei aripi arhitecturale: Procurațiile Vechi, Procurațiile Noi și Aripa Napoleoniană (Da, Napoleon a dărâmat Bazilica San Gemiano și a construit această aripă de clădiri, actualul muzeu Correr). Acest mare careu de clădiri este închis de Bazilica San Marco și de Palatul Ducal. În fața Bazilicii se află Turnul Clopotniță (Campanilla), înalt de 98,6 m, cu fațada de cărămidă roșie, cu o loggie, unde se află cele cinci clopote, deasupra cărora se află un cub, având pe fețele alternative Leul Sfântului Marcu și reprezentarea feminină a Veneției. (la Giustizia: Justiția) Acoperișul turnului este piramidal și are în vârf o giruetă de aur care-l reprezintă pe Arhanghelul Mihail. Turnul actual a fost reconstruit în 1912, după prăbușirea celuilalt, în 1902.

  Prima tentație, când ajungi în piață, este să te așezi la o masă la unul dintre restaurantele de la parterul clădirilor Procuratie, majoritatea având muzică live. Artiștii, în ținută de spectacol încă de la orele dimineții, interpretează piese celebre, chelnerii se foiesc pe lângă clienți, aducându-le specialitățile casei, în aer e un forfot plăcut. Prețurile însă sunt mari, nu chiar prohibitive, dar suficient de piperate ca să te determine să pui în balanță așezarea la masă cu vizitarea unui obiectiv important. Noi nu ne-am așezat aici la masă, ci câteva străzi mai departe, unde am servit suppa di pesce (o supă de pește și fructe de mare) foarte gustoasă și arătoasă, pizza și paste. Am fost mulțumiți, mai ales că restaurantul avea terasa într-o piață mai mică, oferind un decor venețian caracteristic, dar și posibilitatea de a vedea turiștii care se perindau sau localnicii care participau la evenimente, unii chiar în costume de epocă. Prețul a fost moderat aici, mergând spre Canal Grande, am observat că acesta scădea și am reținut acest aspect pentru data viitoare. Oricum, se gășeste multă mâncare în Veneția, trebuie doar să știi unde să cauți.

  Desigur că n-am plecat din Piața San Marco înainte de a vizita Bazilica San Marco și Palatul Ducal. La Bazilică intrarea este liberă și se stă puțin la coadă, dar la Palat nu e așa de aglomerat.

  Prima construcție a Bazilicii a fost ridicată în anul 828, când se spune că au fost aduse din Alexandria moaștele Sfântului Evanghelist Marcu, ascunse fiind într-o ladă sub multe straturi de carne de porc. Acestei prime biserici iau urmat încă două, iar în anul 1063 s-a conturat planul celei actuale. Planul bisericii este de cruce greacă, cu cinci cupole. Bazilica a fost inaugurată în anul 1094, an în care relicvele evanghelistului Marcu ar fi fost redescoperite într-unul dintre pilaștri. În timpul celei de a- IV a cruciade, cruciații catolici au adus de la Constantinopol patru cai auriți de la o cvadrigă romană antică, așezată la hipodromul din acest oraș, postați în anul 1254 deasupra portalului principal de intrare în bazilica Sf. Marcu. În cursul secolului al XX-lea au fost înlocuiți cu patru copii de bronz, originalele fiind expuse într-o sală a muzeului învecinat "Museo di San Marco".

  Această biserică, cea mai mare din Veneția, e o frumoasă dantelărie în piatră la exterior și o orgă de cupole la interior, stilului arhitectural fiind gotic și bizantin.

  Palatul Ducal (Palatul Dogilor) este o construcție deosebită prin faptul că greutatea construcției se sprijină pe două rânduri de coloane subțiri. Reprezintă o realizare arhitecturală de excepție, în stil gotic venețian. Ridicat inițial din lemn în secolul al- IX lea, Palatul Ducal (Palazzo Ducale) a fost reconstruit de mai multe ori dupa aceea, dobândind forma pe care o vedem astăzi abia între 1340 si 1424, odată cu construcția Salii Marelui Consiliu, sub supravegherea arhitectului Filippo Calendario. Dupa acea perioadă, constructii noi au apărut în incinta palatului, sub îngrijirea lui Giovanni și a lui Bartolomeo Bon (tata si fiu), dintre care putem aminti Porta della Carta, intrarea principală care directioneaza vizitatorii spre curtea interioară. După un incendiu major, care a avut loc în 1483, curtea interioară va fi reconstruită într-un stil renascentist de arhitectul Antonio Rizzo. Exteriorul palatului este construit din marmură alba și roz, iar interioarele sunt reprezentate de săli bogat decorate cu picturi ale renașcentiștilor celebri, ca Paolo Veronesse, Jacobo Tintoretto, Tiziano Vecellio și alții.

  Vizita începe cu cele șase săli ale Muzeului Opera, se continuă cu Apartamentele Dogelui și Sălile Instituționale, care se întind pe trei etaje, încheindu-se cu o sală a armelor și închisoarea și durează cel puțin o oră și jumătate. Sălile, de la cele mai mici, până la cele mari, sunt decorate cu măiestrie, cu picturi și ornamente din lemn sau ipsos, multe dintre ele aurite. Sunt încăperi de o mare somptuozitate, decorate în stil baroc și rococo, care puneau în evidență puterea economică a Veneției, dar și sistemul ei politico - administrativ.

  După părerea mea este unul dintre cele mai frumoase palate din lume, degajând grandoare și bun gust. Sala Marelui Consiliu (să nu uităm faptul că palatul servea administrației, aici se luau deciziile cele mai importante) este, de departe o capodoperă. Pe peretele ușii de intrare se află imensa pictură a lui Jacobo Tintoretto, intitulată Paradisul. Având dimensiunile de 22,6 metri x 9,1 metri, această pictură este considerată cea mai mare din lume. La aceasta a lucrat maestrul, care avea 70 de ani, fără comision, dintr-o mare dăruire, alături de o echipă de artiști din care făcea parte și unul dintre fii săi. Ansamblul de peste 500 de figuri de îngeri și oameni adunați ca niște nori însuflețiți în jurul lui Iisus lasă impresia unei plutiri marețe în univers, de aceea nu are unghiuri de reper. Mai bine de patru ani au fost necesari pentru finalizarea acestui unicat al lumii artistice.

  Am ieșit cu părere de rău din palat, fiindcă n-am zăbovit mai mult în fața unor creații artistice de mare valoare și ne-am întors la gară (unde sunt și autobuzele pentru Mestre) pe jos, colindând străduțele încărcate de istorie. La fiecare colț apărea o piațetă, o biserică, un canal, un pod, o gondolă. Asta este frumusețea Veneției!

  ---
  Impresii încărcate de GIN2015 in 13.04.2017 18:46:31

  Validat / Publicat: 13.04.17 20:58:47


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Florența, Genova, Limone sul Garda, Nervi, Cinque Terre, Padova, Cortina d Ampezzo
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 1582

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (GIN2015); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 35 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de GIN2015? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster
  [13.04.17 21:00:58]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - GIN2015
  [13.04.17 21:15:13]
  » mesaj pers

     @webmaster:

     

      Mulțumesc frumos.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - NAZARICA
  [13.04.17 21:29:25]
  » mesaj pers

     Frumos ai scris... si mi-ai trezit amintiri.

     Oh, Venetia... Multe s-au scris si s-au spus despre Venetia. Trebuie vazuta macar o data in viata. Chiar daca te uimeste sau te dezamageste...

     Impresia este naucitoare pentru ca Venetia este Unica. Acel Dolce far niente s-a nascut la Venetia, bineinteles ca pe acordurile Barcarolei lui Offenbach...

     

     Truman Capote a notat candva: “Venetia iti lasa aceeasi impresie ca si cand ai manca o cutie cu bomboane de ciocolata cu lichior, DEODATA! ”

     Jean Cocteau spunea: “acesta este un oras unde porumbeii merg pe jos, iar leii zboara, asa ca la ce ne-am putea astepta? ”

     Si iata ce spunea Eminescu al Nostru:

     “S-a stins viaţa falnicei Veneţii,

     N-auzi cântări, nu vezi lumini de baluri;

     Pe scări de marmură, prin vechi portaluri,

     Pătrunde luna, înălbind păreţii”.

     Fiecare val, fiecare bucata de zid poarta amintirea unei mari personalitati... In Venetia au trait, au iubit, s-au bucurat, s-au intristat, au suferit nume mari ale civilizatiei omenesti.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
  - GIN2015
  [14.04.17 07:16:26]
  » mesaj pers

     @NAZARICA:

      Da, aveți dreptate, Venetia trebuie văzută măcar o dată în viață. Ecoul pe care l-ati scris mi-a umplut sufletul de bucurie, fiindcă mi-ati reamintit câți oameni mari ai culturii universale au scris despre Veneția. Și eu, un om obișnuit, dar pasionat de scris, de literatură (nu mai zic de călătorii) am scris o poezie despre Veneția, după ce am vizitat-o prima dată. Am vrut să o adaug, în finalul articolului, dar m-am răzgândit. O scriu acum, pentru dvstra și pentru toți cei care iubesc literatura, arta si, desigur, acest oraș minunat. Mulțumiri pentru ecou și călătorii frumoase!

     Veneția

     secolele

     au fost uitate

     într-un labirint

     de ziduri

     umede

     pe acest ochi

     de pământ

     sărutat

     la nesfârșit

     de buzele

     mării

     unde o mare piață

     San Marco

     îşi cheamă porumbeii

     să asculte

     muzica

     marmurei

     şi Canal Grande

     clocotește

     de lume

     ca un bulevard

     acvatic

     umbrele noastre

     pereche

     tremură violet

     în amurg

     pe caldarâm

     în cadența pașilor

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
  - mishu
  [16.04.17 21:48:03]
  » mesaj pers

     @GIN2015: Nu stiu cum mi-a scapat acest articol insa ma bucur ca am dat de el. Foarte frumos scris incat in momentul urmator te-ai teleporta direct acolo. Pozele la fel de expresive si ele, un articol numit pe buna dreptate minighid.

     Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - GIN2015
  [17.04.17 09:12:40]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc mult pentru aprecieri. Am scris acest articol cu mare plăcere și sper să-l întregesc cu alte informații, fiindcă aș vrea să mai mergem la Veneția. Acolo sunt încă multe de văzut și de povestit.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [27.12.17 09:21:31]
  » mesaj pers

     Superb articolul scris de tine. Dacă asta a fost prima călătorie la Veneția, musau va mai trebui un drum făcut, pentru că merită. Numai că veți descoperi alte și alte valori, așa că... mai multe zile.

     Imaginile din Campanilla sunt fantastice! Nu am urcat, dar acum pot spune că DA. Felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - GIN2015
  [29.12.17 10:25:58]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Mulțumesc pentru ecou. Am fost de două ori la Veneția și, firesc, n-am văzut totul. Ne propunem să revenim, fiindcă, pentru mine, este un oraș fără pereche.

     Pentru că ne găsim în perioada Sărbătorilor, vă doresc multă sănătate și La mulți ani!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [26] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2016] Gondolă -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846736">Şterge vot</a></div><span id="v9846736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2016] Gondolă
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P02 [MAY-2016] Piața San Marco văzută din Campanilla -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846738">Şterge vot</a></div><span id="v9846738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2016] Piața San Marco văzută din Campanilla
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846739">Şterge vot</a></div><span id="v9846739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [MAY-2016] Palatul Ducal văzut din Campanilla -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846740">Şterge vot</a></div><span id="v9846740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2016] Palatul Ducal văzut din Campanilla
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846742">Şterge vot</a></div><span id="v9846742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846743">Şterge vot</a></div><span id="v9846743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846744">Şterge vot</a></div><span id="v9846744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P08 [MAY-2016] Canal Grande -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846746">Şterge vot</a></div><span id="v9846746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2016] Canal Grande
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846747">Şterge vot</a></div><span id="v9846747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [MAY-2016] Simbolul Veneției -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846749">Şterge vot</a></div><span id="v9846749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2016] Simbolul Veneției
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2016] PARADISUL, Jacobo Tintoretto (Palatul Ducal) -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846751">Şterge vot</a></div><span id="v9846751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2016] PARADISUL, Jacobo Tintoretto (Palatul Ducal)
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2016] Sala Marelui Consiliu, Palatul Ducal -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846752">Şterge vot</a></div><span id="v9846752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2016] Sala Marelui Consiliu, Palatul Ducal
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2016] Suppa di Pesce -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846754">Şterge vot</a></div><span id="v9846754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2016] Suppa di Pesce
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [MAY-2016] Canal Grande -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846756">Şterge vot</a></div><span id="v9846756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2016] Canal Grande
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [MAY-2016] Biserica San Marco, văzută din curtea interioară a Palatului Ducal -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846757">Şterge vot</a></div><span id="v9846757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2016] Biserica San Marco, văzută din curtea interioară a Palatului Ducal
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2016] Catedrala San Marco -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846759">Şterge vot</a></div><span id="v9846759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2016] Catedrala San Marco
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846762">Şterge vot</a></div><span id="v9846762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [MAY-2016] Palatul Ducal, detaliu -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846763">Şterge vot</a></div><span id="v9846763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2016] Palatul Ducal, detaliu
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2016] Sala Marelui Consiliu- Palatul Ducal -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846766">Şterge vot</a></div><span id="v9846766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2016] Sala Marelui Consiliu- Palatul Ducal
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846767">Şterge vot</a></div><span id="v9846767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [MAY-2016] -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846769">Şterge vot</a></div><span id="v9846769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2016]
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [MAY-2016] Campanilla -- foto by <b>GIN2015</b> [uploaded 13.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av846770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv846770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=846770">Şterge vot</a></div><span id="v9846770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(846770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f846770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e846770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2016] Campanilla
  foto GIN2015 [13.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.234559059143 sec