76516 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.02.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 3 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
400 euro/ 2 persoane
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Roma, un vis devenit realitate sau AmFost (în sfârşit!) Acolo şi eu!


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

  Nici nu trecuse bine revelionul 2017, că mă trezesc în căsuţa de e-mail cu o ofertă valabilă o zi, la citirea căreia nu poţi să rămâi nicidecum indiferent: city-break la Roma 72,49 euro/persoană, în intervalul 16-19 februarie, trei nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele şi zbor cu Blue Air. Irezitibil! Orarul de zbor excelent: dimineaţă la 06,00 de pe Otopeni şi la întoarcere, 08,55 de pe Fiumicino Roma, durata zborului fiind de două ore. Mă mănâncă degetele să rezerv, dar ca un făcut soţul îmi respinge apelul telefonic, semn că nu poate vorbi, aşa că în lipsa unei consultări „mă bag”, zicându-mi că anulez dacă perechea-mi se împotrivea. Când a auzit de aşa ofertă, m-a apostrofat: „Păi, tu mai stăteai pe gânduri, în loc să rezervi?! ” Ştiam eu că în esenţă e mai plimbăreţ ca mine, dar aveam nevoie de confirmare! Mă gândeam că ar putea fi o ţeapă la un asemenea preţ, dar mereu refuzam să-mi destram visul şi continuam să cred că mai există minuni. Apoi, dă-i înainte şi citeşte ce s-ar putea face în Roma în trei zile, la prima descindere în Cetatea Eternă.

  Pe de altă parte o prietenă foarte bună, care tocmai fusese la Roma în decembrie anul trecut, îmi povestise despre şederea ei de patru zile la Roma imediat după întoarcere, simţitor impresionată, încheind înţelept, aproape apoteotic: fiecare român trebuie să ajungă la Roma cel puţin o dată în viaţă! Îi spuneam atunci că ştiu, că are dreptate, dar încă nu i-a venit rândul şi nici nu ştiu când i-o veni, căci pe anul în curs antamaserăm niscaiva destinaţii printre care nu se regăsea Roma. Pesemne că soarta a vrut să-mi facă o surpriză frumoasă, că hotărâse altceva pentru mine. După câteva zile ni s-a alăturat o pereche de prieteni, vechi companioni de vacanţă, care au reuşit să prindă pachetul, la un preţ ceva mai mare, dar destul de atrăgător.

  Desigur, Roma nu mai este demult o destinaţie greu accesibilă, este destul de obişnuită, aproape comună pentru români, aşa că prea multe noutăţi nu am cum să aduc, de aceea e mai bine să vă povestesc experienţa noastră de trei zile în oraşul nu degeaba supranumit „Caput Mundi”, poate cineva va mai extrage ceva folositor. De la început mi-am dorit o minivacanţă out-door, mai cu seamă că era prima dată când puneam piciorul în oraş. Adică fără muzee, căci se consumă mult timp, însă cu obiective esenţiale de vizitat în exterior şi simţit oraşul cu atmosfera sa cât mai mult la pas, combinat, bineînţeles, cu mijloacele de transport în comun pentru a mai proteja ceva din picioarele atât de solicitate în acele zile. Am folosit mai mult metroul, având în vedere că acesta ne ducea şi aducea de la /la staţia Cornelia, în apropierea căreia am stat, însă mi-a părut rău că nu am folosit mai mult autobuzul, ca să vedem cât mai mult. Prea multe în trei zile la Roma nu poţi face, dar nici prea puţine nu te poţi văita că nu vezi dacă te organizezi cât de cât. Oricum, la reuşita vacanţei a contribuit substanţial vremea care a fost însorită şi caldă, cu 18-19 grade la prânz, când mi-am permis să stau în fiecare zi vreo două ore în tricou, aproape de neconceput pentru februarie.

  Ambele zboruri mi s-au părut mai civilizate decât cele din Cipru, de anul trecut, măcar că am primit trataţie din partea casei câte un sandviş şi câte o băutură nealcoolică şi au fost fără nici un fel de întârziere nici la dus, nici la întors.

  Deşi aveam lecţiile făcute referitor la autocarele Terravision luate din faţa aeroportului care ne-ar fi dus contra 4 €/persoană/sens până la Termini, apoi 10 staţii de metrou până la Cornelia, odată ajunşi la ieşirea de pe Fiumicino, ne apare în faţă un autobuz de la firma Cotral despre care prietenul nostru citise că ne duce foarte aproape de hotelul nostru situat pe Via Aurelia, la nr. 472. La o conversaţie scurtă, şoferul ne „miroase” că suntem prima dată la Roma şi ne spune că ne ia 7 euro/persoană, iar dacă nu ne convine să mergem înapoi în aeroport să cumpărăm bilete care ar costa 3,90 euro/persoană, dar pentru următoarea cursă, căci el pleacă. Dispuşi să intrăm cât mai repede în peisaj, ne învoim şi primim nişte bilete pe care la încercarea de a le valida la aparat, acesta le-a rejectat instantaneu. Când îmi pun ochelarii şi mă uit atent, văd că unul era emis în ianuarie 2017 şi trei în decembrie 2016. Doamne, să nu vină controlul, zic spre ceilalţi! N-a venit! Apoi, într-adevăr, cursa acestui autobuz era făcută pe conturul metropolei, prin orăşelul de vile Fregene, aşa că am picat fix pe Via Aurelia, nerămânându-ne decât să urmărim numerele stradale care începuseră să scadă binişor, aşa încât după 35 minute coborâserăm aproape lângă intrarea în curtea hotelului. Ne descotorisim de băgăjele la hotel, lăsându-le în camera dedicată lor şi ne îndreptăm către cea mai apropiată tutungerie să cumpărăm Roma Pass 72 ore pe care, după cum citisem, la acestea se găsea musai. Am căutat la vreo trei, doar la una am găsit unul pe 48 ore, nu ne-a convenit, am intrat la metrou spre centru, unde am fost sfătuiţi că găsim cu siguranţă. Biletul costă 1,5 euro/persoană pe orice mijloc de transport în comun, iar călătoria trebuie efectuată în 75 de minute, după care acesta îşi pierde valabilitatea. La Termini ne-am oprit, am cumpărat cardul Roma Pass 72 ore, valabil, aşadar, 3 zile din momentul primei validări. Costă 38,5 euro/persoană şi în acest interval asigură transport pe toate mijloacele în comun şi intrări la două obiective, un ghid primit odată cu cardul efectiv şi o hartă detaliată. Se validează prin simpla atingere în locaşul special de la aparatele instalate la obiective sau în mijloacele de transport în comun. Mi se pare o idee excelentă, pentru noi a fost ideal! Ne-am decis asupra Colosseumului (împreună cu Forumul Roman şi Dealul Palatin) şi castelului Sant’Angelo. La Colosseum şi-a dovedit eficienţa din plin, fiind invitaţi să trecem prin faţă, în timp ce coada era uriaşă. E drept, mergea repede, dar a fost foarte bine aşa! Biletul cumpărat ca atare ar fi costat 12 euro/persoană la Colosseum şi 13 euro/persoană la castel, iar abonamentul pe trei zile pe toate mijloacele de transport în comun 16,5 euro/persoană, ceea ce aduce, în final, o economie de 3 euro/persoană.

  Colosseum este impresionant nu doar prin dimensiune şi formă, ci şi prin măreţie simbolistică, de fapt de cum l-am văzut de la ieşirea din staţia de metrou mă uitam şi nu-mi venea să cred că e aievea! O reală emblemă a Romei, Colosseum ia cel puţin o oră-două pentru a-l vizita, chiar şi mai superficial. E imens şi foarte căutat de turişti, pe oriunde treci, te loveşti de foarte mulţi vizitatori. Forma sa de elipsă încă mai fascinează toţi constructorii moderni de stadioane care-l iau drept model. În această structură magnifică edificată de sclavi evrei, pasiunea romană pentru spectacolele sângeroase a atins apogeul excesului. La inaugurarea sa, în anul 80, s-a sărbătorit continuu timp de o sută de zile cu masacrul a 5.000 de animale sălbatice, printre care şi lei.

  Am trecut şi noi prin aria vizitabilă, strecurându-ne printre hoardele de turişti asiatici, atât de mulţi că de multe ori am avut senzaţia că suntem în vreo ţară de la răsăritul lumii. Erau două niveluri pe care le-am identificat ca fiind de parcurs, am încercat să vedem tot ce ne ieşea în cale. Lumina foarte bună de la orele prânzului ne-a fost de mare folos la pozat, iar noi am admirat atât miezul, cât şi lateralele cu arcade, odinioară ornate cu statui de marmură, imaginându-mi cum prin cotloanele de jos, din scenă, gladiatorii şi animalele ajunşi acolo experimentau ultimul spectacol al vieţii lor.

  Lângă Colosseum şi a sa staţie de metrou există un punct automat, ca un choişc, de alimentare cu apă plată şi apă minerală carbogazoasă, numai sticle să aveţi. Pe partea opusă, chioşcul asigura încărcarea telefoanelor pentru doritori. Cum am ajuns în Roma, am cumpărat apă la jumătate de litru că mi-era sete de muream şi, mulţumită unui sfat de pe AFA, am păstrat-o pe parcursul acelor trei zile şi am reumplut-o ori de câte ori se mai încălzea, de oriunde din Roma, fiindcă metropola are cişmele cu apă potabilă foarte bună aproape la orice colţ de stradă.

  După ce am ieşit de la Colosseum, am admirat impozantul Arc al lui Constantin cu cele trei bolte ale sale, apoi ne-am îndreptat spre Forumul Roman situat la baza Dealului Palatin, lansându-ne mai întâi pe Via Sacra printre ruine, la rugămintea unei mari iubitoare de pietroaie antice cum îmi place mie să spun că sunt. Aici nici nu ştiam în ce parte şi la ce rămăşiţe să ne uităm mai întâi. Am trecut pe lângă alt arc triumfal, cel al lui Titus cu o singură boltă, am privit cu atenţie la cea mai grandioasă construcţie din Forumul Roman: Bazilica lui Maxenţiu şi Constantin, formată din trei cupole pe jumătate în picioare. Atrag atenţia templele din areal: primul, cel al lui Antoninus şi Faustina cu şase coloane corintice graţioase de marmură, apoi cel al fraţilor gemeni ai Elenei din Troia, Castor şi Polux, reprezentat de doar trei coloane, cel al lui Saturn din care au rămas în picioare opt coloane ionice, cel al Vestei şi Casa Vestalelor Virgine, o construcţie mică, rotundă. Mi-a mai atras atenţia în mod deosebit Curia (Senatul) , este o senzaţie aparte să vezi jilţurile unde stăteau cei 300 de senatori ai Republicii. Ne apare şi o clădire masivă, înaltă care se pare că reprezenta un „bloc” de locuinţe, numit insulae, ce putea avea chiar şi şase niveluri, unde trăiau romanii, cei înstăriţi ocupând etajele inferioare. Impresionant este şi Arcul lui Septimius Severus, construit tot cu trei bolte, cu inscripţii şi sculpturi superbe.

  Apoi ne-am grăbit să urcăm pe Colina Palatină unde-i văzuserăm pe alţi turişti stând sus la punctele înalte de belvedere şi de unde ne gândeam că trebuie să privim şi noi. Colina Palatină este enormă şi e nevoie de câteva ore s-o baţi de la un obiectiv la altul. M-au impresionat Casa di Livia, Domus Flavia, Domus Augustana- un fost palat extravagant, Grădinile Farnese cu multă vegetaţie, flori şi peste tot acea specie de pini înalţi, cu coroană în vârf ce seamănă cu ciupercile. De fapt, în Roma am remarcat pretutindeni aceşti pini. Mi-a plăcut şi stadionul construit, probabil pentru curse de care, însă cel mai mult m-a uimit priveliştea către Circus Maximus, de sus, de la Domus Augustana peste şosea. Pentru cine e interesat şi are mai mult timp, merită atenţie şi Muzeul Palatin situat aproape de Domus Augustana.

  Fiindcă era deja după-amiază şi noi încă nu ne luaserăm camerele în primire, am făcut o pauză de vreo două ore, timp în care am şi mâncat ceva de prin partea locului, ne-am făcut un program de seară, ceva mai lejer, după aşa istorie concentrată. De data aceasta, numai în doi.

  Am ales Fontana di Trevi pe care o visam şi noaptea cu cât se apropia minivacanţa. Noapte se făcuse şi când am ajuns noi la ea, dar era frumos luminată. E absolut splendidă, după părerea mea, aş fi stat ore în şir să privesc la apa azurie ce curgea năvalnic peste piatra şlefuită. Ce sculpturi, ce apă! Cu greu am reuşit să ne strecurăm prin mulţime pentru a ajunge în buza apei. E un loc romantic şi faimos unde am ţinut să aruncăm monede peste umăr că doar-doar vom mai reveni, conform tradiţiei. Construită ingenios în spatele unui palat, fântâna marchează capătul apeductului Acqua Vergine ridicat de generalul Agrippa, apeduct din care se alimentează şi astăzi. Sculptura întruchipează o virgină descoperind izvorul miraculos. Compoziţia barocă e alipită unui arc de triumf clasic.

  Ne-am desprins cu greu, deşi nu ne venea să mai plecăm, apoi ne-am îndreptat spre metrou să-l luăm chiar şi o staţie, până la Spagna, fiindcă oboseala acumulată şi nesomnul de cu o noapte înainte începuseră să se resimtă.

  Piazza di Spagna şi treptele spaniole sunt alte must-see minunate ale Romei. Ele ne-au vrăjit din prima clipă, chiar dacă noaptea credeam că ni le relevă mai puţin impresionante decât lumina zilei. Se numeşte aşa după ambasada spaniolă din apropiere, are formă de clepsidră centrată pe fântâna Barcaccia. Gândul că în urmă cu peste şaizeci de ani filmul „Vacanţă la Roma” se turnase şi-n aceste locuri romantice şi fermecătoare, făcea ca totul să fie mai povocator. Atmosfera exprima celebra la dolce vita: mulţi turişti, mulţi tineri, chiar dacă era trecut de zece seara, erau înşiraţi pe scări emanând destindere şi voie bună. Ne-am alăturat şi noi pentru o vreme, apoi ne-am îndreptat spre fântâna Barcaccia, minunată creaţie a lui Bernini, în formă de barcă ce se scufundă. Apa nu mai ţâşneşte puternic în sus ca la alte fântâni, ci numai central printr-un jet slab, mai degrabă se scurge prin orificii laterale.

  De la Barcaccia, se surprinde un peisaj perfect: scări elegante – celebrele trepte spaniole, 137 la număr, uşor descentrate, un excelent monument rococo, cu un obelisc si o biserică, o combinaţie ce atrage o mulţime de fotografi şi turişti în această piaţă, unul dintre cele mai populare şi iubite locuri din Roma.

  Apoi am urcat până la Trinita dei Monti, biserica cu turle gemene aflată în capătul scărilor, în italiană Scalinata della Trinita dei Monti. În faţa sa se ridică un obelisc pe care se pot recunoaşte cu uşurinţă hieroglife egiptene despre care se spune că au fost copiate de pe obeliscul din Piazza del Popolo. De sus, priveliştea către străzile adiacente şi incinta pieţei înconjurate de palate ruginii, e şi mai frumoasă.

  După ce am coborât, am luat-o puţin în stânga şi am dat de clădirea ambasadei spaniole de vizavi, apoi am nimerit în piaţa (Piazza Mignanelli) cu o columnă măreaţă: Colonna dell'Immacolata care are la bază patru sculpturi biblice. Aceasta a fost ridicată în anul 1857 pentru a celebra dogma conceperii imaculate. Columna a fost găsită în anul 1777 sub o mănăstire. Astăzi în vârful columnei se găseşte o statuie a Fecioarei Maria.

  Am stat o vreme şi acolo că tot erau destui privitori care făceau acelaşi lucru ca şi noi, apoi, fiindcă ne apropiam de miezul nopţii, am plecat să prindem ultima cursă de metrou obosiţi, dar încântaţi de ceea ce făcuserăm şi ceea ce văzuserăm începând de dimineaţă.

  După prima zi, Roma ne cucerise cu zestrea ei uimitoare, cu aerul şi şarmul său de netăgăduit, un veritabil muzeu în aer liber. Mergeam şi, din când în când, recunoşteam din poze obiectivele pe lângă care treceam. Atunci ceream însoţitorilor mei să mă ciupească, să-mi dau seama că e absolut real tot ceea ce vedeam şi nu mă înşelam: visul devenise realitate!

  Despre ziua a doua şi a treia voi povesti separat, într-un alt articol, căci m-am lungit cam mult şi n-aş vrea să plictisesc prea tare.

  Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de irinad in 25.02.2017 18:54:27

  Validat / Publicat: 25.02.17 21:35:50


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în ITALIA
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 4113

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  63200 PMA (din 69 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  Cele mai recente 17 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 47]
  pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
  Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
  SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
  .
  - irinad
  [26.02.17 17:16:19]
  » mesaj pers

     @Michi: Mulţumesc mult, mă bucur că v-a plăcut review-ul meu şi că a fost un prilej de aducere aminte pentru fiecare călător ai cărui paşi au fost purtaţi prin Cetatea Eternă. În schimb tenacitatea şi efortul dvs., uriaşe cum altfel?! , de a merge la Roma sunt demne de respectul oricui. Asta înseamnă să-ţi doreşti cu adevărat un lucru şi să faci totul să se îndeplinească.

     Uneori mersul cu grupul organizat are avantajele sale, dar, dacă m-ar pune cineva să aleg, aş opta pentru cutreieratul de capul nostru, chit că rolul ghidului trebuie preluat cumva de altcineva, şi de regulă, asta pică în sarcina mea. Nu că nu mi-ar plăcea, dar e o responsabilitate în plus!

     Mulţumesc pentru ecou, vizită, aprecieri şi, bineînţeles, aştept să ne revedem cu drag la Slănic!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - irinad
  [26.02.17 17:28:37]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Da, îmi place să cred că cineva, acolo sus, mă iubeşte! De data aceasta, vremea a fost incredibilă, peste aşteptări, căci se anunţaseră ceva averse în cea de-a doua zi după-amiază, însă ele au fost "reportate" în cea de-a treia noapte, aşa încât am avut numai cer senin pe timpul zilelor!

     Ştiu că te-ai gândit la mine şi asta mi-a purtat noroc, urările tale s-au împlinit, sper că şi banul aruncat cu succes în fântână să mă aducă şi altădată la Roma.

     Abia aştept întâlnirea, să ne revedem cu bine!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - calatorul
  [26.02.17 20:17:20]
  » mesaj pers

     @irinad: Felicitari pentru frumoasa excursie, am avut si eu bucuria sa ajung de doua ori la Roma pentru cateva zile la rand. Asteptam in continuare vacante frumoase si relatari pe masura, la buna recitire.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [26.02.17 20:57:23]
  » mesaj pers

     @calatorul: Mulţumesc frumos, ştiam că mulţi dintre prietenii mei au fost la Roma, acum pot să spun că şi eu am gustat un pic din ea! Însă, Roma are prea multe de oferit, aşa încât cele trei zile petrecute acolo n-au făcut decât să-mi sădească dorinţa de a reveni.

     În altă ordine de idei, gândurile zboară fără să vrem la concediile de vară bat la uşă, timpul oricum se scurge atât de repede, că parcă ne scapă printre degete!

     Şi eu îţi doresc vacanţe frumoase şi călătorii plăcute, care să se ridice cel puţin la nivelul nickname-ului tău! :)

     O seară frumoasă!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - ovidiuyepi
  [27.02.17 11:57:56]
  » mesaj pers

     @irinad: În sfârșit, ajung și eu în ,,Cetatea Eterna"anul acesta. Pentru luna mai am programat un circuit prin Italia, iar Roma are rezervată trei zile de ședere. Articolul este mai mult decât util pentru mine. Îți mulțumesc pentru toate informațiile oferite și îți doresc sa te reîntorci oricând acolo. Doar ai aruncat bănuți in Fontana di Trevi. Dorințele de împlinesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [27.02.17 14:50:47]
  » mesaj pers

     @ovidiuyepi: Mă bucur să știu că ți-ar putea fi de folos impresiile mele, și eu la rândul meu am „luat la mână” zeci de review-uri ale colegilor și am extras din fiecare câte ceva. Îmi place să constat că ai „antamat” mai multe destinații pentru anul acesta, așa cum îi șade bine unui călător pe cinste așa cum ești tu!

     Mulțumesc mult pentru aprecieri, desigur că nici nu am venit bine că m-aș mai întoarce la Roma. Și eu îți doresc să ai parte de zile frumoase la Roma și nu numai, să nu uiți să arunci banul la Fontana di Trevi! De asemenea, vacanță plăcută în Turcia!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - ovidiuyepi
  [27.02.17 14:53:43]
  » mesaj pers

     @irinad: Nu voi uita. Mulțumesc pentru urari.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ioana74
  [27.02.17 16:29:24]
  » mesaj pers

     @irinad: Citind articolul tau m-a apucat un dor nebun de Roma, vizitata acum 8 ani... ehe, mult timp a trecut. In tot anul imi promit ca voi reveni dar apar alte si alte destinatii. Mi-a placut Roma mai mult decat Parisul, desi pe acesta l-am vizitat de 3 ori. Roma mi s-a parut mai pe sufletul nostru latin. Si obiectivul meu preferat a fost (sa nu razi)... Catacombele Sfântului Calist :), jur, desi de obicei nu sunt morbida.

     Astept cu nerabdare continuarea! Vreau la Roma :((

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [27.02.17 17:22:11]
  » mesaj pers

     @ioana74: M-ai pus în încurcătură, nu știam de Catacombele Sfântului Calist, eu m-am axat pe miezul orașului, însă m-am uitat pe hartă și la o vizită viitoare nu le voi rata. Măcar de curiozitate, și tot mă duc. Totuși, dacă mă gândesc am vizitat și noi niște catacombe, la Vatican.

     Să știi că același lucru (că i-a plăcut mai mult Roma decât Parisul) a declarat și @aurici, argumentând cam în același fel.

     Eu sunt bucuroasă că am trezit multora dintre colegi atâtea amintiri frumoase legate de Roma, asta înseamnă că vacanțele petrecute aici au fost frumoase pentru fiecare în parte.

     Mulțumesc pentru vorbele tale frumoase și abia aștept să ne vedem!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Aurici
  [27.02.17 17:59:11]
  » mesaj pers

     @irinad: Asta da surpriza, intr-adevar. Abia astept sa vad cum ti-a placut in casa Domnului. Noi ne-am cam amuzat, spre rusinea noastra. Baietii nu s-au putut abtine si am cam intrecut masura cu glumele. Dar ne-a placut mult Casa. Si eu am crezut ca o sa mai ajung destul de repede dupa vizita aceea, dar n-a fost sa fie. Sper insa sa mai vad Roma in viata asta si la cat este de accesibila in ultima vreme chiar ar fi pacat sa nu profitam.

     Astept restul povestilor dar mai ales impresiile tale despre cazare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [27.02.17 21:36:52]
  » mesaj pers

     @Aurici: De când am văzut pachetul şi l-am "agăţat", m-am uitat repede pe AFA să văd dacă hotelul are vreo recenzie. Şi am avut surpriza plăcută să aibă una, dar una şi bună, cea a ta. De-atunci mi-am zis că noi iar ne potrivim în a merge în anumite locuri, deh, mâna destinului. Mi-au fost de mare ajutor articolele tale, voi scrie şi eu despre cazare, mai întâi să termin cu partea a doua de călătorie, că eu sunt vorbă lungă, n-am reuşit să "înghesui" cele trei zile într-un singur articol!

     Seară frumoasă în continuare!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - tata123
  [28.02.17 14:35:55]
  » mesaj pers

     @irinad: Un vis împlinit! Felicitări! Roma pare a fi o expoziție în aer liber nesfârșită; aproape orice colțișor, grădină, clădire ori piață poartă amprenta istoriei. Întâmplările adevărate, legendele și poveștile se împletesc pe fiecare stradă.

     Am văzut anul trecut la o cunoștință un ghid foarte bine întocmit al Romei, cu reproduceri 3D sau cu folie transparentă - superb.

     Sper că atunci când voi vedea Roma să nu am aceeași părere ca a lui Nicolae Iorga în 1890: Corso se desface ca o cordea fără sfârșit, drept, monoton și întunecos, ca toate stradele italiene. Casele mari picură pare că tristeța anilor trecuți; lustrul de capitală modernă n-a șters coloarea întunecată a pietrelor și soarele abia străbate printre coperămintele de oale. Mișcare multă pe uliți, însă Roma nu-i nici Milanul, nici Veneția, acești doi poli ai vieții italiene, unul - orașul modern, animat și comercial, celălalt - orașul medieval, înțepenit și fixat în haina-i de biserici și palate, loc de petrecere și adăpost de turiști. Aice nu-i nici una, nici alta: un amestec cam plictisitoriu din amândouă.

      Fotografiile și impresiile citite în ultimii ani nu înclină balanța în favoarea părerilor marelui istoric român, cel puțin pentru mine. Vom vedea la fața locului!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - irinad
  [28.02.17 17:05:13]
  » mesaj pers

     @tata123: Să știi că da, parcă orașul e mai mult decât o expoziție, în Roma mi s-a părut că pășesc într-un uriaș decor de film, clădirile mi se păreau extrase parcă din cadre de cinema, poate pentru că eram eu prea uimită de tot ceea ce vedeam acum live, în comparație cu fotografii sau filme. Tu, cu ochi de istoric, cu siguranță vei privi altfel totul, însă nu cred că la fel ca Nicolae Iorga, în nici un caz Roma nu poate fi plictisitoare.

     Îți doresc din tot sufletul să ajungi la Roma și să ne împărtășești propriile tale impresii!

     Mulțumesc de vizită, aprecieri, ecou!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mishu
  [02.03.17 16:25:29]
  » mesaj pers

     @irinad: Stii cum am citit acest articol (ce-i drept cu intarziere, scuze)? , exact precum o persoana care nu a ajuns inca acolo, adica exact ca mine. Nici eu din diverse motive nu am ajuns inca acolo dar o voi face. Am citit insa cu mare placere totul si la fel cu foarte mare placere am citit si ecourile care sunt minunate si care arata (ca si cand ar mai fi fost nevoie =))) ce oras frumos este Roma.

     Si eu am sa tin cont de articolul tau cand voi ajunge acolo, felicitari, votat cu mare drag.

     PS - ca tot m-a citat @Mihai18, pozele sunt deosebite, am remarcat de fapt in toate articolele tale ca ai un talent desavarsit in a face poze.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [02.03.17 22:12:56]
  » mesaj pers

     @mishu: Cu siguranţă vei ajunge şi tu la Roma, nu mă îndoiesc de asta! Ştiam că e o destinaţie iubită, că mulţi o preferă pentru călătorii scurte, de genul celei pe care am făcut-o şi eu, însă nu credeam că are un impact atât de mare asupra noastră, a turiştilor. Şi perioada vizitei mele n-a fost una foarte aglomerată, îmi imaginez cum e în perioade de vârf!

     Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită, ecou! Fotografiile sunt făcute, ca aproape de fiecare dată, în mare parte, de soţul meu care şi-a dezvoltat în ultimii ani un adevărat hobby pentru această artă. Repet, întotdeauna şi soarele are un cuvânt greu de spus în această privinţă!

     Îmi pare rău că nu ţi-am putut răspunde până acum, sper să nu te superi!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - flaviana77
  [23.03.17 15:15:44]
  » mesaj pers

     citit si votat cu mare placere, ca de obicei articolele scrise de tine sunt o reala incantare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [23.03.17 15:46:09]
  » mesaj pers

     @flaviana77: Mulțumesc mult, mă bucur să știu că ți-a plăcut și o altă destinație, în afară de Grecia de care știu că ești îndrăgostită (ca și mine, dealtfel). Mulțumesc și pentru aprecieri, știi că le primesc cu mare drag!

     O zi frumoasă îți doresc în continuare!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  .

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [43] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [FEB-2017] Colosseum, simbolul Romei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836836">Şterge vot</a></div><span id="v9836836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [FEB-2017] Colosseum, simbolul Romei
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [FEB-2017] Interior Colosseum -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836837">Şterge vot</a></div><span id="v9836837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [FEB-2017] Interior Colosseum
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [FEB-2017] Colosseum seara -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836838">Şterge vot</a></div><span id="v9836838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [FEB-2017] Colosseum seara
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [FEB-2017] Fontana di Trevi înconjurată de mulţi turişti, deşi era seara târziu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836839">Şterge vot</a></div><span id="v9836839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [FEB-2017] Fontana di Trevi înconjurată de mulţi turişti, deşi era seara târziu
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [FEB-2017] Fontana di Trevi, unghi frontal -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836841">Şterge vot</a></div><span id="v9836841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [FEB-2017] Fontana di Trevi, unghi frontal
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [FEB-2017] Scalinata della Trinita dei Monti (Treptele Spaniole), fântâna Barcaccia şi bazilica Trinita dei Monti -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836842">Şterge vot</a></div><span id="v9836842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [FEB-2017] Scalinata della Trinita dei Monti (Treptele Spaniole), fântâna Barcaccia şi bazilica Trinita dei Monti
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [FEB-2017] Arcul lui Constantin. În dreapta, Colosseum -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836843">Şterge vot</a></div><span id="v9836843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [FEB-2017] Arcul lui Constantin. În dreapta, Colosseum
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [FEB-2017] Templul lui Antoninus şi al Faustinei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836844">Şterge vot</a></div><span id="v9836844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [FEB-2017] Templul lui Antoninus şi al Faustinei
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [FEB-2017] Bazilica lui Maxenţiu şi Constantin -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836845">Şterge vot</a></div><span id="v9836845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [FEB-2017] Bazilica lui Maxenţiu şi Constantin
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [FEB-2017] Arcul lui Septimius Severus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836846">Şterge vot</a></div><span id="v9836846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [FEB-2017] Arcul lui Septimius Severus
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [FEB-2017] Detaliu cu bolţile Arcului lui Septimius Severus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836847">Şterge vot</a></div><span id="v9836847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [FEB-2017] Detaliu cu bolţile Arcului lui Septimius Severus
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [FEB-2017] Via Sacra, în faţă Colosseum şi Arcul lui Constantin -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836848">Şterge vot</a></div><span id="v9836848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [FEB-2017] Via Sacra, în faţă Colosseum şi Arcul lui Constantin
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [FEB-2017] Templul lui Castor şi Polux -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836849">Şterge vot</a></div><span id="v9836849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [FEB-2017] Templul lui Castor şi Polux
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [FEB-2017] Arcul lui Titus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836850">Şterge vot</a></div><span id="v9836850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [FEB-2017] Arcul lui Titus
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [FEB-2017] Templul lui Saturn -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836851">Şterge vot</a></div><span id="v9836851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [FEB-2017] Templul lui Saturn
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [FEB-2017] Acolo sus aveam să ajungem şi noi! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836852">Şterge vot</a></div><span id="v9836852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [FEB-2017] Acolo sus aveam să ajungem şi noi!
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [FEB-2017] Cândva locuinţe ale romanilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836853">Şterge vot</a></div><span id="v9836853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [FEB-2017] Cândva locuinţe ale romanilor
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [FEB-2017] Templul Vestei şi Casa Vestalelor Virgine -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836854">Şterge vot</a></div><span id="v9836854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [FEB-2017] Templul Vestei şi Casa Vestalelor Virgine
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [FEB-2017] Forumul Roman de sus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836855">Şterge vot</a></div><span id="v9836855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [FEB-2017] Forumul Roman de sus
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [FEB-2017] De sus, vedere asupra Templeleor lui Antoninus şi Faustina (stânga) şi cel al lui Castor şi Polux (dreapta) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836856">Şterge vot</a></div><span id="v9836856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [FEB-2017] De sus, vedere asupra Templeleor lui Antoninus şi Faustina (stânga) şi cel al lui Castor şi Polux (dreapta)
  foto irinad [25.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [FEB-2017] Spre Colosseum şi Arcul lui Constantin -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836857">Şterge vot</a></div><span id="v9836857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [FEB-2017] Spre Colosseum şi Arcul lui Constantin
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [FEB-2017] Curia (Senatul) în stânga sus şi chiar 'un colţ' din Vittoriano -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836858">Şterge vot</a></div><span id="v9836858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [FEB-2017] Curia (Senatul) în stânga sus şi chiar "un colţ" din Vittoriano
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [FEB-2017] Portocale de Roma -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836859">Şterge vot</a></div><span id="v9836859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [FEB-2017] Portocale de Roma
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [FEB-2017] Stadionul de pe Colina Palatină -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836860">Şterge vot</a></div><span id="v9836860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [FEB-2017] Stadionul de pe Colina Palatină
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [FEB-2017] Domus Augustana de la Circus Maximus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836861">Şterge vot</a></div><span id="v9836861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [FEB-2017] Domus Augustana de la Circus Maximus
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia, Piazza Mignanelli şi Colonna dell'Immacolata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836863">Şterge vot</a></div><span id="v9836863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia, Piazza Mignanelli şi Colonna dell'Immacolata
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [FEB-2017] Colonna dell'Immacolata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836864">Şterge vot</a></div><span id="v9836864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [FEB-2017] Colonna dell'Immacolata
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [FEB-2017] Detaliu de la Colonna dell'Immacolata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836865">Şterge vot</a></div><span id="v9836865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [FEB-2017] Detaliu de la Colonna dell'Immacolata
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [FEB-2017] Ambasada Spaniei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836866">Şterge vot</a></div><span id="v9836866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [FEB-2017] Ambasada Spaniei
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia de aproape -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836867">Şterge vot</a></div><span id="v9836867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia de aproape
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [FEB-2017] Treptele spaniole, turlele gemene şi obeliscul -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836868">Şterge vot</a></div><span id="v9836868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [FEB-2017] Treptele spaniole, turlele gemene şi obeliscul
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [FEB-2017] De sus, de la Trinita dei Monti -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836869">Şterge vot</a></div><span id="v9836869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [FEB-2017] De sus, de la Trinita dei Monti
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P35 [FEB-2017] Obeliscul cu hieroglife egiptene din faţa bisericii Trinita dei Monti -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836870">Şterge vot</a></div><span id="v9836870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P35 [FEB-2017] Obeliscul cu hieroglife egiptene din faţa bisericii Trinita dei Monti
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia şi Piazza di Spagna -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av836871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv836871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=836871">Şterge vot</a></div><span id="v9836871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(836871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f836871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e836871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [FEB-2017] Fântâna Barcaccia şi Piazza di Spagna
  foto irinad [25.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [43] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.273046970367 sec