ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 02.06.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Cinque Terre - Un mic colț de rai colorat

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Cinque Terre (cinci ținuturi) reprezintă de fapt cinci sate aflate pe coasta ligurică a Italiei, adică mai la sud de Genova si mai la nord de La Spezia, unul mai pitoresc decît celălalt. Cele cinci sate stau agățate pe malul stâncos al mării, casele se ridică parcă una deasupra celeilalte, coloritul și peisajul sunt de vis.

    Cele cinci sate sunt (în ordine de la nord la sud): Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Deși sunt foarte apropiate, satele nu seamănă unul cu celălalt, fiecare are specificul său.

    În sate (cu excepția lui Monterosso al Mare, care e mai mare) nu se intră cu mașina, circulația între ele făcându-se doar cu trenul, care circulă mai mult prin tuneluri săpate în stâncă. În unele cazuri, chiar cobori din tren în tunel, există și peron. Trenurile circulă la intervale de circa 30 de minute și între 2 sate nu faci mai mult de 5 minute.

    Fiind accesibile doar cu trenul nu veți găsi aici hoardele de turiști veniți cu grupuri organizate și autocare, care te sufocă în multe locuri turistice. Turiștii sunt în general scandinavi, englezi, francezi și americani, veniți pe cont propriu și sunt extrem de civilizați. Nici nu zici că ești în Italia, poate doar servirea pe la restaurante să-ți aducă aminte de acest lucru.

    Ce nu recomand sub nici o formă este vizitarea celor cinci sate într-o singură zi (cazare de exemplu la Genova și excursie de o zi în Terre – în nici un caz), mergând cu trenul de la unul la altul pentru a le bifa repede pe toate. Deci nu așa. Cinque Terre, mai mult decât orice alt loc pe care l-am vizitat, se gustă stând acolo câteva zile, parcurgând pe jos potecile dintre sate, mâncând la restaurantele locale, facând plajă în zonă etc. Intr-un cuvânt să simți atmosfera locului, care e una magică, extraordinară.

    Se spune că italienii au inventat noțiunea de dolce far niente. La Cinque Terre am descoperit cea mai grăitoare transpunere în viața cotidiană a acestei expresii. Dimineața, în drum spre gară, treceam pe lângă o cafenea cu 2-3 mese în față. La o masă stăteau doi moșuleți cu câte o cafea în față. Seara când ne întorceam rupți de oboseală după excursille noastre zilnice, pe aceeași terasă, aceeași doi moșuleți tot cu o cafea în față. În ritmul ăsta, cum să nu trăiești 100 de ani fără reparații capitale?

    Deci s-o luăm metodic:

    1. Unde să vă cazați? Locurile de cazare în Cinque Terre sunt destul de puține. Trebuie rezervate cu mult timp înainte (încă din noiembrie-decembrie pentru vara următoare). De asemenea, nu uitați, dacă veniți cu mașina, că nu veți putea intra cu ea în sate (excepție cum am spus Monterosso al Mare).

    De aceea eu recomand cazarea la Levanto. Levanto este un orășel (e mai mare decât Terre-le) aflat la 5 minute cu trenul de cel mai nordic sătuc. Nici în Levanto nu sunt foarte multe locuri de cazare și parcare, dar oricum aveți mai multe șanse.

    Nici să nu vă treacă prin minte să mergeți în zonă fără rezervare prealabilă, că nu găsiți nimic la fața locului.

    2. Potecile dintre sate (sentierre). Unul dintre lucrurile pentru care este renumit Cinque Terre sunt potecile pietonale dintre sate, suspendate undeva sus pe munte, unde ți se taie respirația, pe de o parte datorită frumuseții peisajului, pe de altă parte, atunci când te uiți în jos și vezi ca te afli pe o potecă de 40 de centimetri lățime, în dreapta ai stânca și în stânga o prăpastie de toată frumusețea, iar jos (vreo 200 de metri mai jos) marea de un albastru incredibil. Și ce faci când te întâlnești cu turiști care vin din sens opus? Simplu, unul se lipește cu spatele de stâncă și celălalt îl îmbrățișează și pășește cu maximă atenție dincolo de el. Astfel că pe parcursul unei poteci te îmbrățișezi practic cu o grămadă de lume.

    Atmosfera pe poteci e extraordinară, lumea se salută, se schimbă impresii și informații (cât mai e până la..., mai sunt multe scări, să vedeți ce frumos e acolo sus etc.).

    Potecile sunt de 2 feluri: unele pe care se plătește accesul (Monterosso al Mare – Vernazza, și Vernazza – Corniglia, acestea 2 sunt așa numita potecă albastră) și unele gratuite (Corniglia – Manarola și Manarola – Riomaggiore). Taxa pentru poteci este pe zi/om și e aceeași, indiferent dacă parcurgi doar una sau ambele poteci cu plată.

    Potecile cu plată sunt oarecum mai amenajate, în sensul că au balustrade acolo unde prăpastia e foarte amenințătoare, au plase puse pe stânci ca să nu-ți cadă bolovani în cap. La cele fără taxă mergi cum s-ar spune pe riscul tău. Inițial existau poteci cu taxă și între Corniglia – Manarola și Manarola – Riomaggiore. Dar au avut loc alunecări de teren care au distrus aceste poteci și autoritățile locale nu au reușit încă să le reconstruiască. Citisem pe un site că își propun să termine în 2018. Să dea Domnul! Până acum tot o amână din 2012. De aceea, intre ultimele 3 sate se folosesc potecile fără plată, care sunt mai sus pe stâncă.

    De asemenea, există potecă și de la Levanto la Monterosso al Mare, tot fără taxă. De pe acest traseu, în zilele senine se spune că se vede Corsica. Noi n-am apucat să-l parcugem. Pe poteci obligatoriu sa vă luați apă. Suficientă! Poate fi foarte cald, transpiri foarte tare și locuri de unde să iei apă nu prea sunt. Și pantofi de trecking sau bocanci de munte, deci nu adidași și în nici un caz sandale.

    3. Transportul. Cu trenul după cum am spus mai sus. Se poate folosi Cardul CinqueTerre. Acesta există în 2 variante: poteci sau poteci + tren. Cardul pentru poteci asigură accesul pe potecile cu plată, cel cu poteci + tren asigură accesul pe potecile cu plată + liber pe tren pe distanța între Levanto și Riomaggiore. Se poate lua pe 1,2 sau 3 zile. Pentru informații legate de prețuri puteți accesa site-ul parconazionale5terre.it/c ... -terre-card.php. Are și variantă în limba engleză. Este destul de scump, așa că atenție cum vă faceți programul.

    Noi am luat pentru o singură zi, în care am făcut ambele poteci cu plată. Se pot procura de la oficiile de turism sau din gări. Daca luați card cu poteci + tren, acesta trebuie validat în gară înainte de urcarea în tren (sunt niște automate speciale, verzi parcă). Din acel moment încep să curgă cele 24/48 de ore de validitate.

    4. Mâncarea. Deși nu este foarte ieftină, vă recomand să încercați mâncarea la restaurantele din zonă. Pastele cu pesto sau cu fructe de mare, lasagna (am mancat o lasagna cu pește extraordinară). Atenție că porțiile sunt mici. Adică italienii se așteaptă să manânci ca ei: antipasto, paste și desert. Noi, ca românii, cerem un singur fel și ne așteptăm să ne săturăm cu acela. Slabe șanse. Prețurile nu sunt exorbitante, dar nici mici pentru buzunarele noastre de est europeni săraci. Înghețata, ca peste tot în Italia, la superlativ.

    5. Plaja. Plaja în sensul pe care îl înțelegem noi, adică cu nisip se găsește doar la Levanto sau la Monterosso al Mare. Există plaje private, pe care se plătește accesul, dar există și plaje publice suficient de largi și de încăpătoare.

    Atenție la intrarea în apă: deoarece muntele intră în mare, malul e foarte abrupt și din 3 pași te trezești cu apa până la gât. De asemenea, curenții sunt destul de puternici. Deci mare atenție, mai ales la copii.

    La Vernazza am văzut lume care făcea plajă în port pe dig. La Corniglia nu există plajă. La Riomaggiore există doar o mică plajă cu stânci și pietre în apă, lângă port.

     

    Și acum am sa vă povestesc cum am abordat noi vizitarea celor 5 Terre:

    Am avut cazare la Levanto. In prima zi ne-am cumpărat din gară de la Levanto Cinque Tree Card în varianta poteci + tren. Am mers cu trenul până la Corniglia. De ce am ales atfel? Corniglia se află cel mai sus dintre cele 5 sate, astfel mergând de la Corniglia la Vernazza, mergi mai mult la vale, deci e mai simplu. Gara în Corniglia este jos, la nivelul mării, iar satul se află sus, pe stâncă.

    Ca să ajungi sus există 2 variante: 1. există niște scări care pleacă din gară până în sat și 2. există un microbuz care face naveta între gară și sat. Am ales varianta cu microbuzul, pentru că am vrut să ne păstrăm puterile pentru poteci. În cadrul cardului Cinque Terre am avut acces liber și la microbuz. Altfel se cumpără bilet de la șofer.

    Am vizitat puțin satul cu străduțele lui înguste și casele colorate și am intrat pe poteca spre Vernazza. La intrarea pe potecă ni s-au scanat cardurile Cinque Terre. Poteca n-a fost foarte dificilă, am coborât ușor pănă aproape de Vernazza, când a început o coborâre mai abruptă pe niște scări. Inainte de a junge în Vernazza ne-am oprit la o crâșmuliță așezată strategic sus pe deal cu o vedere incredibilă asupra Vernazzei. Noi am luat bere, dar se servea și pizza. Am constatat cu stupoare ca pizzele se aduceau de jos din sat, săracii chelneri urcând și coborând o grămadă de scări de n-șpe ori pe zi.

    Am coborât în Vernazza, am vizitat un pic satul și ne-am urcat în turn.

    Un lucru interesant despre Vernazza este faptul că acest sat a fost distrus aproape în totalitate de o furtună și o alunecare de teren în toamna anului 2011. Erau afișate fotografii, a fost ceva îngrozitor. Noi am fost în 2013. Satul era refăcut în totalitate, exact la fel, inclusiv coșcoveala vopselei de pe pereți, care face parte din farmecul local. Apoi am luat-o pe poteca spre Monterosso al Mare. Și am început să urcăm. Și am urcat, și iar am urcat, părea că scările nu se mai termină. Se făcuse deja destul de cald, în zonă căldura e umedă și destul de greu de suportat. Iar berea băută ne îngreuna și ea urcușul. A urmat apoi o porțiune destul de plată și apoi coborârea spre Monterosso al Mare.

    Înspre Monterosso, o apariție inedită: un nene cu o ladă mare acoperită cu stuf, în care pusese un butoi de apă și o grămadă de calupuri de gheață (din acelea cum se punea la noi berea la rece pe vremuri). Alături o grămadă de lamâi. Nenea vindea limonadă și se lăuda că lămâile sunt ecologice și sunt de la el din livadă. I-am cerut și eu o limonadă fără zahăr. La care el a protestat: “Ma signora, questa non e posibile. Senza zuchero fa mal a l’estomaco”. La cât de sete îmi era n-am mai stat să-i explic omului că “il mio estomaco” consumă apă plată cu lămâie și fără zahăr de vreo 30 de ani și nu pare să fie în vreun fel deranjat de acest lucru. Prețul, ca de potecă, 2 euro un păhărel de vreo 150 de mililitri. Din Monterosso am luat trenul înapoi la Levanto. În felul acesta am făcut ambele poteci cu plată într-o singură zi.

     

    Ziua următoare ne-am cumpărat bilet de tren din Levanto până în Riomaggiore. Din Riomaggiore am hotărât să luăm vaporașul până la Manarola, ca sa vedem terrele și de pe mare. Există vaporașe care merg de la Monterosso până la Portovenere (o stațiune aflată mai la sud de terre) sau până la La Spezia. Acestea ancorează în fiecare sătuc, în afară de Corniglia, care, fiind sus pe stâncă, nu are port. Orarul îl puteți consulta aici cinqueterreandbeyond.com/ ... hetti-la-spezia.

    Poteca cu plată dintre Riomaggiore și Manarola se numește Via dell Amore. Când am fost noi era închisă din cauza unor alunecări de teren. Am înțeles ca n-au refăcut-o nici până acum. Pacat, pentru că era foarte frumoasă, foarte accesibilă, ca o faleză asfaltată pe malul mării.

    Am cutreierat prin Riomaggiore, pe străduțele lui înguste, ne-am distrat să ne pierdem prin ganguri. Mai scoteam capul la lumină pe câte o terasă, admiram marea, apoi iar pe străduțe. La un moment dat eram să pierdem și vaporașul tot pierzându-ne așa pe străduțe. Noroc cu un moșulet, care, văzându-ne că trecem a treia oară prin dreptul băncii pe care stătea el ne-a întrebat: “Marina? ” (adică portul) și ne-a arătat pe unde s-o luăm. Adevărul este, că fără el, n-am fi ales în veci respectiva cărare, pentru că ni se părea că intrăm în curtea omului. Am găsit portul, ne-am luat bilete până în Manarola (2 euro/persoană, între timp e posibil să se fi scumpit), am admirat plaja cu pietre, dar cu o apă incredibil de limpede și am așteptat vaporașul.

    De pe vaporaș am admirat golful și Cinque Terre văzute de pe apă. Manarola mi s-a părut cel mai mic dintre cele 5 sate. Poteca cu plată dintre Manarola și Corniglia era de asemenea închisă din cauza alunecărilor de teren. Nici pe aceasta am înțeles că n-au refăcut-o. Din această cauză, ca să ajungem în Corniglia noi am ales poteca fără plată, aflată mai sus pe deal prin cătunul Volastra. Urcușul din Manarola până în Volastra e destul de abrupt și solicitant.

    Tocmai când noi eram cu limba de un cot, gâfâind mai ceva ca o locomotivă, cu tricourile și șepcile leoarcă ne-am întâlnit cu un grup de francezi pe la vreo 60+ de ani, fresh, cu niște tricouri negre impecabile pe ei, pe care nu se vedea o urmă de transpirație, care ne-au încurajat: “C’est merveilleux la-haut”. Am constat ce înseamnă sedentarismul, bată-l vina, le-am mulțumit pentru încurajări și am continuat să urcăm spre “la-haut”.

    Am trecut prin Volastra, un sătuc unde domnea o liniște și o pace absolută. O bisericuță cu o mică piațetă in față umbrită de castani bătrâni, o ciușmea cu apă rece, unde ne-am refăcut proviziile de apă, o băncuță pe care ne-am odihnit. De la Volastra până la coborârea spre Corniglia se merge chiar pe marginea prăpastiei. Niște priveliști incredibile. Din păcate nu am poze de pe bucata asta pentru că ne era frică să ținem aparatul în față ca să nu ne dezechilibrăm.

    Am coborât apoi în Corniglia, (coborârea e ușoară prin pădure, am găsit și un mic izvor pentru refacerea rezervei de apă) și am luat trenul înapoi la Levanto. O chestie amuzantă mi s-a părut că în gară la Corniglia, așteptând trenul, toată lumea (și era destulă) stătea pe jos, direct pe asfaltul de pe peron. Toți erau atât de epuizați..., dar atât de fericiți și entuziasmați...

     

    Ultima zi am rezervat-o pentru a vizita Monterosso al Mare. Am venit și ne-am întors cu trenul. Deci fără poteci, că deja eram rupți. Am admirat vilele de pe malul mării, am băut o bere la o terasă cu castani din centru, am mâncat la o terasă pe malul mării. Frumos și relaxant.


    [fb]
    ---
    Trimis de RoxanaGRS in 25.04.17 12:56:59
    Validat / Publicat: 25.04.17 14:47:27
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Florenta, Asissi, Perugia, Venetia, Lido di Jesolo, Genova
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4371 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RoxanaGRS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 Riomaggiore
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39350 PMA (din 42 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    21 ecouri scrise, până acum

    dalumian
    [25.04.17 15:37:02]
    »

    @RoxanaGRS: Ai dreptate, intr-o singura zi nu vezi foarte mult din acest minunat loc. Noi, de exemplu, am si renuntat la Corniglia din cauza oboselii traseului dintre Monterosso si Vernazza.

    Dar oricand m-as intoarce cu placere pentru vreo 2-3 zile.

    webmaster39
    [25.04.17 17:30:46]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    AZE
    [25.04.17 22:22:32]
    »

    @RoxanaGRS: Frumoase locuri si poze reusite, felicitari pt articol si excursie

    webmaster
    [25.04.17 22:35:06]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    elviramvio
    [25.04.17 22:35:25]
    »

    @RoxanaGRS:

    Foarte util articol si pozele, cele cu marea in special, superbe.

    Dan&Ema
    [25.04.17 23:06:24]
    »

    @RoxanaGRS: Un ghid adevarat, valoros si foarte util. Felicitari pentru articol si poze.

    Jimmy1
    [26.04.17 03:23:30]
    »

    Excepțional articol! Și "pasionant" și foarte util.

    RoxanaGRSAUTOR REVIEW
    [26.04.17 09:35:29]
    »

    @webmaster39: Multumesc, mi-a plăcut videoclipul și mi-am amintit cu drag de locurile acelea extraordinare.

    Aurici
    [26.04.17 09:44:07]
    »

    @RoxanaGRS: Acesta este un review absolut pe gustul meu. Nu spun prea des asta. Bravo!

    RoxanaGRSAUTOR REVIEW
    [26.04.17 13:29:14]
    »

    Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri.

    Am primit multe idei frumoase pentru vacanțe de pe AFA, pentru care vă mulțumesc. Multă vreme v-am urmărit în tăcere dintr-o timiditate prost înțeleasă. Acum încerc și eu să dau înapoi o mică părticică.

    Încerc să nu încarc articolele cu lucruri care se găsesc în orice ghid turistic sau pe Wikipedia gen date istorice, detalii etc, ci mai mult lucruri practice, punctate cu impresii personale, ca să nu vă plictisiți.

    Îmi pare rău că nu am mai mult timp ca să scriu. Mă relaxează și practic retrăiesc cumva excursia respectivă, povestind, căutând poze etc.

    ANILU
    [26.04.17 15:41:31]
    »

    @RoxanaGRS: Superb. Chiar dacă sunt impresiile din vara lui 2013 pot spune că a fost o încântare să le citesc.

    5 sate... poteci amenajate sau nu, sau chiar periculoase pe alocuri... mare... munte... soare... peisaje superbe.

    Felicitări pentru acest mini ghid complet şi util.

    M-a amuzat comentariul tău la poza 4, cu maşina parcată între cei doi copaci

    Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    elenaadina
    [26.04.17 19:01:53]
    »

    Felicitari pentru articol si minunatele peisaje pe care le-ai vazut!

    elenaadina
    [26.04.17 19:06:32]
    »

    Unele din poze mi-au amintit de Sorrento, Italia, in apropiere de Napoli, zona Campania.

    Lyssys
    [27.04.17 10:08:18]
    »

    @RoxanaGRS: Cât de perfect a "apărut" acest review, exact când fiul meu îşi face "desfăşurătorul" pentru vacanţa lor de... 1 iunie (cum au picat tare bine calendaristic, şi-au făcut rapid un plan de 9 zile în Toscana)! Au 3 zile rezervate pentru Cinque Terre, iar acum (îmi) cere ajutor pentru găsirea cazării, orientându-se spre La Spesia. Mai apoi vor 2 nopţi în Florenţa, cu ultima noapte din nou în Pisa, de unde au avion. Şi mi-a dat de lucru... (Totuşi nu-mi ies la numărătoare zilele, am pierdut vreo două...)

    I-am trimis link-ul spre articol!

    Votat cu mulţumire!!!

    Vacanţe de vis vă doresc!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    dalumian
    [27.04.17 11:08:40]
    »

    @Lyssys: Poate nu ar trebui sa rateze nici Siena. Este fantastic de frumoasa.

    RoxanaGRSAUTOR REVIEW
    [27.04.17 11:57:02]
    »

    @Lyssys: Pentru cazare poți încerca la Levanto, după cum am spus în articol. E un orășel încântător. Mie mi-a plăcut teribil. La Spezia e oraș destul de mare, nu l-am vizitat, dar când am făcut documentarea pentru excursie ajunsesem la concluzia că nu prea ai ce vedea pe acolo. E drept că s-ar putea cazarea să fie mai ieftină decât la Levanto.

    De acord cu @dalumian în legătură cu Siena, n-am vizitat-o, dar am auzit și eu că e foarte frumoasă. E în plan pentru o excursie viitoare în zonă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Lyssys
    [27.04.17 12:07:24]
    »

    @dalumian: Mulţumesc pentru recomandare! O să îi dau mult de studiu, dar deciziile sunt ale lor, probabil şi 9 zile vor fi cam aglomerate pentru ce ar avea şi ce şi-ar dori să facă/vadă...

    Zi bunăăăă!

    Lyssys
    [27.04.17 12:11:15]
    »

    @RoxanaGRS: Mulţumesc pentru reacţia rapidă!

    Cum am scris, are deja linkul la review-ul dv, iar acum, deja acest bonus!

    O zi bună vă doresc!!!

    mishu
    [03.05.17 09:44:29]
    »

    @RoxanaGRS: Acum am ajuns si eu la acest articol pe care il gasesc minunat. L-am savurat dupa ce mai intai m-am delectat cu pozele care sunt superbe.

    Ai povestit minunat, exact cu informatiile de care este nevoie, astfel incat pentru utilitatea lui l-am trecut la Favorite.

    Foarte interesanta poza P04, oare cum a pus masina acolo?

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    bbogdanmircea
    [30.05.17 23:30:52]
    »

    Salutare, a fost cineva de 15 iunie, se poate face baie in apa marii? Unde ar fi cea mai accesibila plaja?

    RoxanaGRSAUTOR REVIEW
    [09.06.17 13:59:07]
    »

    @bbogdanmircea: Scuze că răspund cu întârziere. Am fost plecată și nu am intrat pe site. Sper că nu e prea târziu. Da, se poate face baie pe 15 iunie. Noi am fost tot în această perioadă (15-20 iunie). Cea mai accesibilă plajă e la Levanto, sau, dintre cele cinci terre, la Monterosso al Mare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Aurici, AZE, bbogdanmircea, dalumian, Dan&Ema, elenaadina, elviramvio, Jimmy1, Lyssys, mishu, RoxanaGRS
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cinque Terre:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.7649781703949 sec
    ecranul dvs: 1 x 1