ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ţăndărei [IL]
ÎNSCRIS: 17.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 10 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Cecina Mare (Marina di Cecina) - Italia

    TIPĂREȘTE URM de aici

    In perioada 14-23 iulie am fost in vacanta la marea Tireniana, in Italia. Am primit invitatie din partea unei rude. Cecina Mare este o parte litorala situata la 2 km de centrul orasului Cecina.

    Italienii sunt “bolnavi de mare”. Multi au case de vacanta, apartamente, casute, rulote in statiunile pe care le am vizitat. Daca nu au, inchiriaza locatii amintite mai sus. Daca au stat doar o luna la mare nu au stat deloc. In Cecina sunt multe plaje private cu dotare corespunzatoare. Nu am imortalizat decat una si aceea noaptea.

    Eu am facut plaja, pe plaja gratuita din nisip amestecat cu pietris, peste care marinarul scurteaza zarile. Nu este cea mai frumoasa plaja, dar este plaja vacantei mele.

    Statiunea a fost animata mai ales seara cand patronii barurilor si restaurantelor pe langa oferta lor ofereau turistilor spectacole in aer liber. Multe erau organizate de Primarie. Promenada era frecventata pana tarziu in noapte. Aici nelipsitii negustori ambulanti oferau spre vanzare multe si de toate. Terasele berariilor si caruselurile de pe plaja nu duceau lipsa de clienti. Spectacole si concerte oferite seara de seara la malul marii si sub perdeaua noptii castigau spectatori destui. La Cecina Mare te bucuri de aer curat 100% datorat marii si pinetelor (perdelelor de pini) pe care le intalnesti la tot pasul pe coasta etrusca. Pe sub pini, pe aleile special amenajate, am vazut multe tonete cu carti. Italienii au un cult pentru cartea scrisa pe hartie. In toate orasele pe care le am vizitat in Italia am vazut asa ceva. Statiunea si localitatea Cecina se afla asezata intr o zona bogata geografic si istoric. Muntii Apenini se zaresc in apropiere, marea Tireniana scalda coasta, pinetele dau puritatea aerului, rauri, flora si fauna diversa.

    Astazi Cecina Mare este oferita si de agentiile de turism din Romania ca destinatie de vacanta la mare. Plajele din Cecina Mare au primit in anul 2006 “Steagul Albastru” (Blue Flag).

    Aceasta distinctie se acorda plajelor si porturilor de agrement, prin criterii stricte privind calitatea apei. educatia ecologica si informarea turistilor, managementul de mediu, siguranta si alte servicii.

    Acest program ’ blue flag” este detinut si condus de catre organizatii non–profit, non-guvernamentale si de catre Fundatia pentru Educatia de Mediu (FEE).

    In Cecina Mare exista un parc de distractii Aqualand. Padurile de pini care populeaza zona si statiunea se intind in lungul coastei pe o distanta de 15 km si fac parte din Rezervatia bioenergetica naturala”Tomboli di Cecina”.

    In luna august statiuna este „plina” pana la extrem, italienii fiind toti in vacanta.

    Neexistand cluburi aici Corso-ul de la malul marii este animat la refuz. Pana cand si alaiurile de nunta fac o plimbare aici. Din Cecina Mare se fac excursii catre interiorul tarii si catre insula Elba (locul surghiunului lui Napoleon Bonaparte).

    Aerul cu miros de conifere (de pini) te face sa vrei sa mai vii aici unde gasesti mare, soare, plaja, baruri, restaurante, terase si inghetata la “Ice Palace “ (inghetata cu nuci de pini este recomandata de toti) si umbra pinetei cand afara sunt 35 de grade. Pentru a atrage si mentine clientii patronii barurilor dau bufetul gratis si ofera program de “cafe-concert” (muzica de relaxare).

    Cecina

    Zona in care se afla Cecina este locuita din perioada romana, cand un personaj din suita imperiala, Cecina Albino, a ordonat construirea unei vile. Ramasitele ei se viziteaza azi in San Vicenzino. Raul care trece prin localitate se cheama tot Cecina. In 1406 zona facea parte din Marina di Pisa. Din 1738, marchizul Carlo Ginori a inceput colonizarea zonei aproape de mare construind aici o vila. Tot in zona s au construit conace care adaposteau muncitorii care lucrau in agricultura sa in renumitele podgorii toscane. Odata cu recuperarea zonei de catre ducele Leopold al II lea de Toscana, la sfarsit de secol XIX, incepe dezvoltarea Cecinei si ea se continua si azi. S-au plantat intinderi mari de paduri de pini imbogatite cu ienuperi si stejari.

    Prin constructia bisericii SF. Iosif si Leopold (1851) se dezvolta aici si o bogata viata spirituala. In 1863 se inaugureaza calea ferata - “Maremmana feroviar”.

    Azi Cecina are o gara moderna cu dotari de ultima ora si acces la linii prin pasaj subteran. In 1899 apar primele rafinarii construite chiar langa gara. Din 1906 Cecina se despride de Bibbona (care face parte din provicia Pisa). Cecina face parte din provincia Livorno. In timpul celui de al II lea razboi mondial localitatea a fost afectata severde bombardamente. Devoltarea urbana ce va urma se va concentra spre zona litorala care se numeste Cecina Mare (Marina di Cecina) conectata cu orasul Cecina prin strada Republicii strajuita de pini.

    Incepind cu anul 1960, Cecina capata traditie in turism atragand turisti italieni si straini.

    Biserica Sf. Iosif si Leopold-Cecina

    Am vizitat lacasul in data de 17 iulie 2012.

    Biserica Sf. Iosif si Leopold, se afla in Cecina, provincia Livorno, regiunea Toscana. Cunoscuta si sub numele de „Domul din Cecina” este o cladire sacra, in forma dreptunghiulara, saraca in bodoabe, care se afla in Piata Domului din acest oras. Biserica a fost construita in anul 1851 de catre Marele Duce Leopold al II lea si pictata de Vicenzo Empoli Lami (Rastignirea).

    In anul 1856, enoriasii au donat o satuie s a Sf. Iosif care decoreaza biserica la interior.

    Domul a fost restaurat la inceputul secolului XX. Atunci absida a fost decorata cu o fresca si decorata fatada. Dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, bisericii i-au fost create noi ferestre si altarele au fost mutate la capelele laterale. Intre anii 1902-1945, parohia este slujita de Mons Angelo Gennai, care va decora biserica cu o noua fatada neoclasica si o satuie a Sf. Iosif, care impodoeste fatada, intr o nisa deasupra usii principale.

    Fantana Maremma-Cecina

    FantanaMaremma, aflata in Piata Guerazzi din Cecina, Provincia Livorno, regiunea Toscana, opera sculptorului simbolist Ermidio Vignali, din Torino, ridicata in anul 1919, a fost redata cecinezilor in luna mai 2010, dupa lucrari de restaurare care au durat 5 luni. Monumentul este un simbol al orasului, incununat de Hercule care domina meduzele din bronz, care reprezinta fortele brute ale naturii, in timp ce fameia de la baza monumentului reprezinta Cecina, care isi potoleste setea. Heruvimii reprezinta vadul de afaceri, industria si municipalitatea. El se afla in fata Palatului Congresului, cu fata la biserica Sf. Iosif si Leopoldo.

    Pozitia pietei este simbolica si se leaga de biserica din Piata Domului, un simbol al autoritatii religioase, care asigura legatura intre diferite perioade istorice.

    Cum ajung - Cu avionul pana la aeroportul din Pisa, de aici pana in Cecina, 66 km tren (5 euro/sens), autobuz, taxi, automobil

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de ile57b in 03.08.13 07:55:59
    Validat / Publicat: 03.08.13 09:08:05
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4020 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ile57b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 SHOPPING PE FALEZA-PRODUSE ARTIZANALE
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    mariana.olaru [03.08.13 10:56:42] »

    Dragă @ile57b, îți mulțumesc și-ți rămân recunoscătoare că intervenția mea si a @krondiei într-un comentariu la unul din articolele tale trecute a găsit ecoul potrivit în inima ta și i-ai răspuns ca atare. Review-ul de față este dovada. Așa încât, cu ajutorul tău, astăzi mi-am permis să fac mai întâi plajă la Cecina Mare, apoi baie în Marea Tireniană, iar după ce am luat masa la una din terasele pline de turiști, am pornit agale să explorez orașul. Și nu m-a doborât dogoarea verii, căci din când în când am poposit ”pe sub pini, pe aleile special amenajate”, unde ”am vazut multe tonete cu carti”, pe care le-am răsfoit pe îndelete . Frumoasă plimbare cu mintea!

    P. S. Țin să-ți spun că sunt născută în... Țăndărei! Dar nu am trăit acolo, căci s-a întâmplat ca la vremea respectivă, părinții mei să fie doar în trecere prin acele locuri. Astfel încât, orașul meu natal îl consider a fi Hârșova, unde am copilărit până la vârsta de 11 ani.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster [03.08.13 12:19:45] »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    ile57b [03.08.13 13:06:32] »

    @mariana. olaru: poate chiar ne cunoastem

    DB-01-VIN [07.08.13 08:51:21] »

    F frumoasa descrierea. Sper sa ajung si in acea zona a Italiei cat de curand. Felicitari inca o data. Radu Tgv.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DB-01-VIN, mariana.olaru
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Toscana:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052232027053833 sec
    ecranul dvs: 1 x 1