91286 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sardinia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.12.2018
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Jurnal de călătorie: Sardinia, 11-18 februarie 2018 (partea I - Sassari, Olbia, Barumini)


  Preambul

  În ultimul timp am senzația că timpul se scurge prea repede și nu mai reușesc să fac tot ce îmi propun. Printre lucrurile pe care nu am timp să le fac așa cum aș vrea, sunt cititul și scrisul. Nu și călătoriile! În cazul acesta, am depășit norma, anul acesta făcând șase „ieșiri” de câte o săptămână: Sardinia, zona Veneto, Lefkada, Oradea-Zalău-Cluj, Croația și Turcia, plus un city-break la Copenhaga. Nu o spun ca să mă laud, ci pentru a demonstra cele spuse mai înainte. Dintre toate locurile vizitate, am reușit să scriu doar două review-uri, despre Veneto. Și ar fi atât de multe de povestit …

  Dar, stop! Am o veste pentru voi: din noiembrie sunt pensionar! Oricum, până astăzi nu prea am simțit lucrul acesta, dar, în principiu, am mai mult timp. Ca urmare, am decis să scriu câte ceva despre locurile pe unde am umblat. Firesc, încep cu prima călătorie din anul acesta, în Sardinia. Cum sunt în continuare în criză de timp, voi schimba puțin stilul, spicuind din impresiile de la fața locului, prezentate ca jurnal de călătorie. Celor interesați, le pot trimite programul, cu obiectivele de vizitat din diferite locuri, cu coordonate GPS și alte informații utile.

  Am împărțit review-ul în trei părți, pentru că povestea trebuie susținută de fotografii și acestea sunt multe. Am considerat totuși că un review pentru fiecare zi (deși aș avea ce scrie pentru mai multe review-uri pe zi!) e prea mult și pentru voi și pentru mine …

  Deci, să începem!

  Ziua întâi: 11.02.2018

  Am plecat de pe Otopeni spre Alghero cu o cursă Wizz, la ora 13:50 (preț 188 lei de persoană, dus-întors, fără bagaj de cală, bilete cumpărate de la sfârșitul lunii octombrie 2017). Am aterizat cu jumătate de oră mai devreme față de ora programată (15:35) și ne-am dus direct la biroul de închirieri mașini, de unde, în câteva minute, am plecat cu actele spre parcare, de unde ne-am îmbarcat într-un VW Polo alb, pe care îl vom „călări” timp de o săptămână. Mașina a fost închiriată de acasă, de pe saitul Ryanair Car Hire, la prețul de 251 de lei, pentru 8 zile.

  În holul dinspre ieșirea aeroportului sunt expuse replicile unor statui, a căror semnificație aveam să o înțelegem mai bine ceva mai târziu.

  Ne îndreptăm spre Sassari, aflat la 35 km, pe SS291 (strada statale, adică șosea națională). Vremea este destul de închisă, dar pe alocuri, printre nori, mai apar și petice de cer albastru. Facem o pauză în Sassari, cât să mergem să vizităm Domul (P01), cu superba lui dantelărie în piatră (P02), de o finețe și minuțiozitate a detaliilor deosebite.

  Ne îndreptăm mai departe spre Castelsardo, unde ajungem la șase și jumătate, când deja se lăsase întunericul. Identificăm ușor Antica Pensione Pinna, din Castelsardo, locul nostru de popas peste noapte (P03).

  Ziua a doua: 12.02.2018

  Dimineața facem o plimbare prin orășel și găsim o cafenea, unde luăm micul dejun. Vremea e însorită, dar bate și vântul și marea e agitată. Plecăm de la Albergo Pensione Pinna, cu regretul că nu putem sta mai mult, pentru că am aflat că în perioada 11-16 februarie orașul este în plin carnaval.

  Nu părăsim însă imediat Castelsardo, ci urcăm la castelul ce domină, de la înălțime, întreg orașul. De acolo, panorama e splendidă (P04).

  La ora zece pornim mai departe, pe SP90, pe coastă, spre Santa Teresa Gallura. La ieșirea din Castelsardo, în apropiere de un giratoriu, facem un scurt popas la Roccia dell'Elefante (GPS: 40.889639, 8.746183), o stâncă la marginea drumului, care aduce cu un elefant (P06).

  Ne îndreptăm apoi spre Badesi și ajungem în Santa Teresa Gallura, unde ne oprim pentru o plimbare pietonală (P06-P08) și pauză de cafea, la Caffe Bar Conti. Ne reluăm parcursul, îndreptându-ne spre Palau, unde facem o nouă oprire, cu o plimbare pietonală până în portul turistic (P09) și o vizită la biserica Nostra Signora delle Grazie (P10, P11).

  Mai departe, ne îndreptăm spre Capo d’Orso, cu o stâncă în formă de urs. Fotografiem și noi stânca-urs, stâncile înconjurătoare și panorama, încercând să ajungem cât mai aproape, dar la un moment dat ne împiedică o tăbliță cu „proprietate privată”. Oricât mă străduiesc, stânca nu-mi sugerează un urs. (P12) Mergând mai departe, ajungem de partea cealaltă a golfului, pe SP13, de unde Roccia dell’Orso arată într-adevăr ca un urs (P13-P15).

  Puțin după ora 15, ajungem la Olbia City Hotel. Ne cazăm și plecăm repede, să vedem orașul; mai întâi mergem la Chiesa monumentale Basilica San Simplicio, datând din secolul al XI-lea (P16-P17) din Piazza San Simplicio; lăsăm apoi mașina în parcarea portului (gratuită) și trecem strada, în fața primăriei (P18).

  De aici, începe strada pietonală Corso Umberto I, de-a lungul căreia ne plimbăm, admirând Biblioteca Comunale (P19), Chiesa di San Paolo (P20) și alte clădiri frumoase. Între timp, s-a întunecat și s-au aprins luminile stradale, așa că ne întoarcem în port și mergem la Museo Archeologico di Olbia (P21). Din păcate, luni și marți este închis, dar platforma de belvedere a muzeului este accesibilă și ne oferă o frumoasă panoramă nocturnă (P22).

  Ziua a treia: 13.02.2018

  Plecăm din Olbia la nouă și jumătate, după micul dejun luat la hotel. Plouă, destul de tare, iar noi ne îndreptăm, pe SS131, spre Nuoro, unde schimbăm direcția spre Cagliari, pe SS128. Ploaia se domolește, pentru ca, într-un final, să se oprească de tot. Apare și soarele.

  La ora 13, sosim la Area Archeologica Su Nuraxi (citește nuraji), din Barumini, cel mai celebru complex nuragic, inclus, din 1997, pe lista UNESCO. Cumpărăm bilete (12 € de persoană), care includ vizitarea ghidată a trei obiective: Su Nuraxi, Polo Museale Casa Zapata și Centro Giovanni Lilliu.

  O ghidă locală ne ia în primire și, într-o italiană alertă, dar foarte ușor de înțeles, ne povestește: nuraghi au fost construite în secolele 14-13 î.C., din blocuri de bazalt, transportate cu animale, cu scop de locuit, de cult și apărare militară, în formă de turn, cu una sau mai multe încăperi suprapuse.

  Aflăm că în Sardinia sunt 8900 nuraghi, în diverse stări de conservare (P23-P24).

  Mai departe, mergem să vizităm Palazzo Zapata, (P25), unde suntem preluați de o altă ghidă, dornică de vorbă. Se vede de la o poștă că îi place să povestească și-și face meseria cu profesionalism.

  Familia Zapata, de origine aragoneză, și-a construit casa pe un nuraghe pe care l-a înglobat în casă. Ultimul descendent al familiei, Lorenzo Zapata a vândut casa localității Barumini. În timpul lucrărilor de restaurare a fost descoperit acel nuraghe de sub casă, care astăzi este inclus în complexul Barumini (P27). În interior sunt aranjate frumos vitrine cu obiecte găsite la escavări, sau care au aparținut locatarilor palatului (P26). Palatul a fost renovat și amenajat, inclusiv cu monitoare info, obținute prin fonduri europene.

  Am fi vrut să vizităm și Parco Sardegna in miniatura, dar din păcate acesta era închis în sezonul de iarnă. De altfel și Su Nuraxi nu avea un aflux prea mare de vizitatori, iar la Casa Zapata am fost singurii vizitatori.

  Oricum, pentru cei cărora le place genul și pentru cei cu copii, Barumini este un loc de popas pentru minim două zile, având în vedere că Parcul Sardinia în miniatură este un complex, ce cuprinde, în afara parcului de miniaturi, parcul dinozaurilor, un planetariu, grădină botanică, un pavilion nuragic, muzeul astronomiei și aviariu. În plus, oferă și plimbări cu trenulețul și barca.

  Pentru cei interesați, iată și coordonatele GPS: Complexul nuragic Su Nuraxi: 39.705559, 8.993330, Centrul Giovani Lilliu: 39.706045, 8.997116, Casa Zapata: 39.702812, 9.000790 și Parcul Sardinia în miniature: 39.701363, 8.979368. Saitul Parcului Sardinia în miniature este acesta: sardegnainminiatura.it și cel al sitului archeologic Su Nuraxi este acesta: fondazionebarumini.it/it/ ... ogica-su-nuraxi.

  La 15:30, plecăm de la Casa Zapata spre Cagliari. La intrarea în oraș, un indicator ne amintește că și în Sardinia există o localitate cu același nume ca al celei din Croația (P28).

  Ajungem la locul nostru de popas pentru trei nopți, Cagliari d'Amare, de unde am plecat în oraș, numai bine să vedem carnavalul, cu defilarea cu costume și măști (P29-P31).

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Costi in 02.12.2018 13:11:31

  Validat / Publicat: 02.12.18 14:20:05


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 619


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51300 PMA (din 39 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Costi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - mishu
  [02.12.18 14:24:03]
  » mesaj pers

     @Costi: Start vot! In primul rand felicitari pentru noua incadrare profesionala :), sa te bucuri de ea 1000 de ani fara reparatii capitale, eventual cu cate un up-grade :).

     Sa inteleg ca de acum inainte vei avea timp sa ne povestesti calatoriile, lucru care nu poate decat sa ma bucure si iti urez succes, si la cat mai multe calatorii si de acum inainte.

     Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Costi
  [02.12.18 14:33:32]
  » mesaj pers

     @mishu:

     Mulțumesc pentru urări! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [02.12.18 15:43:50]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

     ===

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [02.12.18 18:51:53]
  » mesaj pers

     Felicitări pentru excursie şi review. Am fost şi eu în Sardinia în octombrie, cu o excursie organizată cu programul bătut în cuie dar n-am vizitat nicio localitate din cele menţionate de tine. O zi am trecut în Corsica la Bonifaccio. În legătură cu noul statut de pensionar: cât eşti activ îţi doreşti cu ardoare pensia. Odată ajuns în acest stadiu dacă nu găseşti un hobby care ţi se potriveşte, te pierzi în monotonia şi rutina zilelor care te îmbătrânesc înainte de vreme. Călătoriile şi povestirile lor pe Afa sunt o soluţie la îndemână care-ţi produc multă satisfacţie, lăsând la o parte faptul că te ajută să treci prin momentele dificile care pot apărea în viaţă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Costi
  [02.12.18 19:41:13]
  » mesaj pers

     @Michi:

     Mulțumesc pentru aprecieri și aștept să citesc și eu review-uri despre Sardinia.

     Mai ales că, acum, cel puțin teoretic, am mai mult timp liber... :)

     =====

     @all

     Mulțumesc tuturor care s-au oprit, fie și câteva clipe, la review-ul meu.

     Prin voturile voastre, statutul meu pe AFA tocmai s-a upgradat la nivelul de CONSUL! <:-P

     Ca mâine, ajung Augustus... :p

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - iulianic
  [02.12.18 20:41:21]
  » mesaj pers

     @Costi: Felicitări pentru statutul de CONSUL! Vei ajunge și AUGUSTUS cu sigurantă. Calea este deschisă tuturor, mai ales celor care scriu cu consecvență.

     Felicitări și pentru statutul de pensionar. Eu nu m-am bucurat când m-am pensionat. Simțeam că mai am energie și că mai pot lucra bine. Dar, dacă nu m-am bucurat când m-am pensionat, m-am bucurat când mi-am dat seama că sunt pensionară, că nu mai trebuie să plec în vacanțe numai atunci când pot părăsi serviciul, că nu mai trebuie să-mi cer voie să plec și dacă sunt de acord, etc... etc... Așadar, mulți ani cu sănătate și cu vacanțe frumoase... la pensie!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Costi
  [02.12.18 23:39:45]
  » mesaj pers

     @iulianic:

     Păi nici eu nu m-am bucurat, că, în afară de scăderea veniturilor, nu prea s-a schimbat nimic. Am același program, îmi duc mai departe norma cu care am început anul universitar, că oricum n-are cine să mă înlocuiască deocamdată. Am căutat, dar nu am găsit pe nimeni, nu se înghesuie nimeni la muncă grea și bani puțini (asta la început de carieră, că eu nu mă puteam plânge :p).

     Din păcate, sistemul este în așa fel făcut, încât acum, la pensie fiind și având exact aceleași ore ca până acum, nu pot fi plătit decât cu mai puțin de o treime din cât aveam înainte de pensionare. Dar, ca să mă mențin în formă, merge și așa.

     Oricum, că acum sunt practic descurajat ca să continui, este de înțeles. Ce nu e de înțeles este de ce sunt descurajați tinerii să intre în sistem...

     În fine, asta e! :)

     Cât privește statutul de AUGUSTUS, eu unul nu prea mă gândesc că-l voi atinge vreodată. Făcând un calcul simplu, mi-ar mai trebui încă vreo trei milioane de puncte, care înseamnă aproape jumătate din cât am acum, punctaj pe care l-am adunat scriind 333 de review-uri, în zece ani. Așa că, șanse mici... :)

     Dar nu-i bai, nu punctele și statutul mă mobilizează să scriu...

     Mulțumesc pentru ecou.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - iulianic
  [03.12.18 09:34:54]
  » mesaj pers

     @Costi: Mulțumesc și eu pentru că ai avut bunăvoința de a "vorbi" cu mine! Și încă într-un ecou atât de lung.

     După pensionare eu nu am mai acceptat colaborare (așa se numea la noi) pe bani puțini și cu același stres. Am zis NU și nu a fost. Devenisem preocupată să mă judec cu Casa Națională de Pensii pentru modul în care mi-a făcut calculul indemnizației neluând în seamă multe dintre drepturi. Mi s-au acordat toate, retroactiv, dar asta după aproape 2 ani de plimbări prin tribunale. Asta-i Romania!

     Cu statutul de AUGUSTUS... eu personal știu că îl vei atinge. Nu sunt eu în măsură să-ți dau sfaturi, o știu prea bine, dar la AUGUSTUS nu se ajunge pentru că vrei să ajungi acolo. La AUGUSTUS se ajunge doar scriind fără a face tot felul de calcule și socoteli. Că scrii mai bine sau mai slab, mai inspirat sau mai puțin inspirat... asta nu prea mai contează acum pe AFA. Contează cât de mulți simpatizanți ai pentru că – la urma urmei – de la ei vin voturile și punctele. Cât despre cele 3 milioane PMA... Au făcut unii dublu într-un singur an și nu le poți face tu într-un an?

     Îți doresc mult spor la scris și călătorii frumoase în viitor!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [31] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [FEB-2018] Domul din Sassari -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037073">Şterge vot</a></div><span id="v91037073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [FEB-2018] Domul din Sassari
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [FEB-2018] Domul din Sassari - detaliu -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037074">Şterge vot</a></div><span id="v91037074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [FEB-2018] Domul din Sassari - detaliu
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [FEB-2018] Vedere spre plaja și castelul din Castelsardo, de la intrarea de la Albergo Antica Pensione Pinna -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037075">Şterge vot</a></div><span id="v91037075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [FEB-2018] Vedere spre plaja și castelul din Castelsardo, de la intrarea de la Albergo Antica Pensione Pinna
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [FEB-2018] Vedere spre Castelsardo, de la castel -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037076">Şterge vot</a></div><span id="v91037076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [FEB-2018] Vedere spre Castelsardo, de la castel
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [FEB-2018] Roccia dell'Elefante, din apropiere de Castelsardo -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037077">Şterge vot</a></div><span id="v91037077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [FEB-2018] Roccia dell'Elefante, din apropiere de Castelsardo
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - vedere spre mare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037078">Şterge vot</a></div><span id="v91037078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - vedere spre mare
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - Piazza Vittorio Emanuele I -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037079">Şterge vot</a></div><span id="v91037079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - Piazza Vittorio Emanuele I
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - Chiesa Santa Teresa -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037080">Şterge vot</a></div><span id="v91037080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [FEB-2018] Santa Teresa Gallura - Chiesa Santa Teresa
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [FEB-2018] Portul turistic Palau -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037081">Şterge vot</a></div><span id="v91037081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [FEB-2018] Portul turistic Palau
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [FEB-2018] Palau - biserica Nostra Signora delle Grazie -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037082">Şterge vot</a></div><span id="v91037082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [FEB-2018] Palau - biserica Nostra Signora delle Grazie
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [FEB-2018] Biserica Nostra Signora delle Grazie, cu vitralii deosebite -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037083">Şterge vot</a></div><span id="v91037083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [FEB-2018] Biserica Nostra Signora delle Grazie, cu vitralii deosebite
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [FEB-2018] Roccia dell’Orso, văzută de aproape -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037084">Şterge vot</a></div><span id="v91037084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [FEB-2018] Roccia dell’Orso, văzută de aproape
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [FEB-2018] Roccia dell’Orso, văzută de pe partea opusă a golfului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037085">Şterge vot</a></div><span id="v91037085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [FEB-2018] Roccia dell’Orso, văzută de pe partea opusă a golfului
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [FEB-2018] Roccia dell’Orso - cu un zoom mediu, se vede mai bine -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037086">Şterge vot</a></div><span id="v91037086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [FEB-2018] Roccia dell’Orso - cu un zoom mediu, se vede mai bine
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [FEB-2018] Roccia dell’Orso - la zoom maxim, seamănă a urs -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037087">Şterge vot</a></div><span id="v91037087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [FEB-2018] Roccia dell’Orso - la zoom maxim, seamănă a urs
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [FEB-2018] Olbia - Chiesa monumentale Basilica San Simplicio -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037088">Şterge vot</a></div><span id="v91037088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [FEB-2018] Olbia - Chiesa monumentale Basilica San Simplicio
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [FEB-2018] Chiesa monumentale Basilica San Simplicio - interior -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037089">Şterge vot</a></div><span id="v91037089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [FEB-2018] Chiesa monumentale Basilica San Simplicio - interior
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [FEB-2018] Primăria din Olbia, aflată la malul mării -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037090">Şterge vot</a></div><span id="v91037090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [FEB-2018] Primăria din Olbia, aflată la malul mării
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [FEB-2018] Biblioteca Comunale, din Olbia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037091">Şterge vot</a></div><span id="v91037091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [FEB-2018] Biblioteca Comunale, din Olbia
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [FEB-2018] Chiesa di San Paolo, din Olbia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037092">Şterge vot</a></div><span id="v91037092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [FEB-2018] Chiesa di San Paolo, din Olbia
  foto Costi [02.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [FEB-2018] Museo Archeologico di Olbia, aflat chiar în port -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037093">Şterge vot</a></div><span id="v91037093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [FEB-2018] Museo Archeologico di Olbia, aflat chiar în port
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [FEB-2018] Olbia noaptea, văzută de pe platforma de belvedere a Muzeului Arheologic -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037094">Şterge vot</a></div><span id="v91037094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [FEB-2018] Olbia noaptea, văzută de pe platforma de belvedere a Muzeului Arheologic
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [FEB-2018] Su Nuraxi, din Barumini -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037095">Şterge vot</a></div><span id="v91037095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [FEB-2018] Su Nuraxi, din Barumini
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [FEB-2018] Turnul principal de la Su Nuraxi -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037096">Şterge vot</a></div><span id="v91037096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [FEB-2018] Turnul principal de la Su Nuraxi
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [FEB-2018] Casa Zapata, din Barumini -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037097">Şterge vot</a></div><span id="v91037097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [FEB-2018] Casa Zapata, din Barumini
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [FEB-2018] Obiecte descoperite la săpăturile efectuate cu ocazia restaurării Casei Zapata -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037098">Şterge vot</a></div><span id="v91037098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [FEB-2018] Obiecte descoperite la săpăturile efectuate cu ocazia restaurării Casei Zapata
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [FEB-2018] Nuraghe-ul din Casa Zapata -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037099">Şterge vot</a></div><span id="v91037099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [FEB-2018] Nuraghe-ul din Casa Zapata
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [FEB-2018] La intrarea în Cagliari -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037100">Şterge vot</a></div><span id="v91037100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [FEB-2018] La intrarea în Cagliari
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037101">Şterge vot</a></div><span id="v91037101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037102">Şterge vot</a></div><span id="v91037102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037103">Şterge vot</a></div><span id="v91037103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [FEB-2018] Carnaval în Cagliari
  foto Costi [02.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.133630037308 sec