90698 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Courmayeur

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.10.2018
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
50 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Courmayeur – Arrancabirra (cros și bere)


  Urmare de aici

  Spuneam într-un review anterior (vezi impresii) că hotelul în care am fost cazați pe perioada sejurului italo-helveto-francez, era situat destul de aproape de o stațiune turistică, loc de plecare în incursiuni montane, Courmayeur, la cca. 2 km. distanță de aceasta.

  Profitând de faptul că într-una dintre zile a fost pauză, nefiind organizată nici una dintre excursiile opționale, am plecat la Courmayeur pentru o vizită.

  Tot în impresiile amintite anterior, ziceam că pe aici trece șoseaua care face legătura cu Franța prin tunelul Mont Blanc.

  Câteva date despre locul care face obiectul povestirii mele:

  - Courmayeur este situat pe flancul sudic (italian) al masivului Mont Blanc. Prima mențiune despre localitate (Curtis Maior) datează din 1152.

  - altitudinea este de 1224 m, după cum scrie și pe indicatorul amplasat la intrarea în localitate.

  - stațiune de schi cu un afluență foarte mare de amatori de sporturi de iarnă, turiști din toate colțurile lumii (graiurile ce le auzi aici sunt mai multe decât cele ce se vorbesc la UE), de aici ajungându-se prin tunel la stațiunea de schi soră din Franța: Chamonix (dealtfel masivul Mont Blanc este administrat de Italia și Franța). La aproape 2 km. de stațiune se poate lua o telecabină cu care se poate ajunge pe platoul Aiguille des Glaciers (3816 m). Telecabina, foarte modernă, cu pereții din sticlă, se rotește cu 360 grd. până la stația de destinație (prima oprire este la 2286 m), astfel încât orice turist, fără a-și modifica poziția în cabină, poate vedea întreaga panoramă a văii Aosta, a muntelui și a localității Courmayeur.

  Courmayeur este caracterizată ca o perlă a Alpilor, apelativul acesta fiind meritat ca urmare a frumuseții priveliștii ce-o înconjoară și a armoniei arhitecturii sale montane. Dominată de peisajul lanțului Mont Blanc, se spune (în pliantele de prezentare) că este cea mai faimoasă și veche stațiune italiană.

  Și afirmația de mai sus zic eu că nu-i gratuită, mica localitate are un farmec deosebit cu străduțele sale înguste, pavate cu plăci mari de granit, pe care arar apare câte o mașină. Magazine multe și micuțe își etalează mărfuri atrăgătoare și apetisante, casele cu arhitectură specifică zonei, din piatră și lemn, cu acoperișuri din ardezie.

  Stațiune înconjurată de munți, de numeroase pârtii de schi, cu foarte multe trasee turistice pentru amatorii de drumeții, din Courmayeur nu puteau lipsi școlile de schi și nici sediul unei societăți de ghizi alpini. Localitatea este locul în care și-au desfășurat activitatea numeroși alpiniști renumiți, unii dintre ei și participanți la expedițiile din Himalaya pentru cucerirea vârfurilor de peste opt mii de metri.

  În Piazza Abbé Henry se află sediul Societății de ghizi alpini (înființată în 1850), dar și busturile sau efigiile unor renumiți alpiniști: Giuseppe Petigax (instructor de schi și ghid alpin, cu ascensiuni pe cele mai dificile rute de alpinism din lume, inclusive pe Everest, fără oxigen), Emile Rey (supranumit “prințul ghizilor”, unul dintre cei mai renumiți ghizi de la finele sec. XIX) și al alpinistului Mario Puchoz. De asemenea pe peretele din față al acestei clădiri sunt câteva efigii ale unor personalități din lumea alpiniștilor, printre care și Luigino Henry, ghid alpin mort pe Annapurna III în 1977.

  Tot în piața amintită se află un monument închinat lui Felice Ollier, explorator, dispărut în martie 1900 în expediția la Polul Nord, organizată de ducele de Abruzzi, Luigi Amedeo di Savoia, în timp ce se deplasa cu sania trasă de câini, monument ce-l înfățișează pe câinele său, stând culcat pe o sanie și pe echipamentul exploratorului, care nu i-a părăsit trupul după ce acesta a murit.

  Pe peretele clădirii, în fața căreia este monumentul închinat lui Felice Ollier, este plasată o placă ce are reconstituită pe ea opera căpitanului E. A. d’Albertis din anul MCMXX (1920). În partea de sus, la mijloc, este stema Casei de Savoya, iar în dreapta și stânga acesteia un motto dedicat lui Felice Ollier. Sub stemă un ceas solar cu ora Etnei, care marchează timpul Europei Centrale, orele scrise cu cifre romane.

  Și, ca să încheiem incursiunea în Piazza Abbé Henry, să amintesc de Biserica (Parrocchia) Sant-Pantaleone care datează din secolul al XVIII-lea.

  Întâmplarea a făcut ca în ziua vizitei noastre să se desfășoare întrecerea anuală de cros, ARRANCABIRRA, un eveniment festiv, care are loc în Courmayeur - Valea Aosta în timpul toamnei. Specificul acestei curse nu constă neapărat în lungimea traseului (18 km.) sau în diferența de nivel dintre start și sosire (cca. 1400 m. – în coborâre), ci în faptul că sunt 6 opriri (stații de realimentare), la fiecare oprire participanții fiind serviți cu o bere.

  Poate participa la cursă oricine crede că va parcurge cei 18 km. și că va putea bea berea servită la realimentare.

  Startul se dă pe ritmurile unei melodii specifice locului, fiecare concurent, îmbrăcat cu ceea ce-i place, pleacă în cursă în ritmul propriu.

  Așa se face că această cursă pare mai mult un bal mascat decât o cursă sportivă (sau aproape sportivă având în vedere că se bea bere). Pentru cei care concurează cu măști, tema din acest an a fost: Lord of the Rings (a se vedea costumele cu care sunt echipați unii dintre ei) !

  La încheierea cursei toți participanții s-au adunat într-un loc special amenajat, în aer liber, unde petrec cu bere și preparate de grătar diverse (așternut pentru bere). Am dat și noi târcoale locului cu pricina, dar nefiind mascați n-am îndrăznit, cu toate că dacă am fi încercat bănuiesc că nu ne-ar fi alungat nimeni.

  Cu trei dintre acești participanți, extrem de veseli și simpatici, ce țineau în mâini halbele goale cu care băuseră bere, ne-am fotografiat și noi.

  Am mai colindat câtva timp pe ulicioarele fermecătoare, am căscat ochii pe la vitrine, am intrat prin câteva buticuri, ne-am fotografiat la intrarea în localitate și am plecat spre casă (hotel) pentru binemeritata odihnă, având în vedere că urma o nouă zi cu o altă excursie.

  Drumuri bune și excursii frumoase!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Mitica49 in 29.10.2018 10:21:28

  Validat / Publicat: 29.10.18 11:13:26


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în ITALIA
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 755


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44100 PMA (din 34 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mitica49? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [29.10.18 11:12:35]
  » mesaj pers

     Excelntă recomandarea

     Mutat în rubrica "Vacanța în Courmayeur, COURMAYEUR" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [29.10.18 14:16:24]
  » mesaj pers

     @Mitica49:

     De ce nu traiesc si locuiesc eu aici? Sa va invit la mine sa nu mai cheltuiti la hoteluri si sa va prezint frumusetile zonei, Alpilor.

     Sa va invit la crosuri si alte alea?

     Foarte fain! Felicitari!

     Mi-au placut mult pozele!

     Cabina aia arata super si Valea Aosta idem!

     Daca ma mut aici, promit ca va invit la noi! 😁

     Numai de bine! 😃

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - webmaster
  [29.10.18 19:15:47]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     ===

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mitica49
  [29.10.18 19:30:48]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Este o localitate așa cum îmi place și mie: mică, liniștită, curată, aproape de munte, etc. Și eu m-aș muta acolo. Dar, vorba ceea "mai e mult până departe".

     Mulțumesc pentru comentariu și vot!

     Toate bune!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Zoazore
  [30.10.18 11:42:30]
  » mesaj pers

     @Mitica49: Si-aici e frumos, aerisit si curat.

     Interesanta chestia cu ghizii, dar si cursa pare interesanta!

  la fiecare oprire participanții fiind serviți cu o bere. Poate participa la cursă oricine crede că va parcurge cei 18 km. și că va putea bea berea servită la realimentare.

     Totul bine pana aici, dar ce facem cu participantii din P18?

     Hai, ca poate 18 km or face ei in cam doua zile, dar cu berea cum fac? Lor li se da fara alcool?

     Din Curtea Mare ce v-ati cumparat?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - Mitica49
  [30.10.18 15:04:23]
  » mesaj pers

     @Zoazore: Copilașii din P18 erau un fel de "paznici" ca nici un concurent să nu fure startul. De aici nu ne-am cumpărat nimic, cu excepția faptului că nu puteam lăsa fără să vizităm (pentru ceva cumpărături mărunte, printre care și bere, că prea-mi făcuseră poftă) marketul Carrefour. În rest plimbare.

     Mulțumesc pentru comentariu și vot!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [35] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] Intrarea în Courmayeur -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025004">Şterge vot</a></div><span id="v91025004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] Intrarea în Courmayeur
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] Courmayeur am sosit. În plan secund o telecabină model mai vechi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025005">Şterge vot</a></div><span id="v91025005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] Courmayeur am sosit. În plan secund o telecabină model mai vechi
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2018] Vedere spre stațiune de la intararea în localitate -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025006">Şterge vot</a></div><span id="v91025006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Vedere spre stațiune de la intararea în localitate
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [OCT-2018] Vârf în munții Alpi în apropierea localității -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025008">Şterge vot</a></div><span id="v91025008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Vârf în munții Alpi în apropierea localității
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2018] Peisaj montan cu nori. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025009">Şterge vot</a></div><span id="v91025009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Peisaj montan cu nori.
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Valea Aosta văzută din telecabina telefericului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025012">Şterge vot</a></div><span id="v91025012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Valea Aosta văzută din telecabina telefericului
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2018] Telecabina cu pereții din sticlă care se roteste cu 360 grd. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025013">Şterge vot</a></div><span id="v91025013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Telecabina cu pereții din sticlă care se roteste cu 360 grd.
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] Muzeul alpin și sediul Societății ghizilor alpini din Courmayeur și turistă admirând munții -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025015">Şterge vot</a></div><span id="v91025015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] Muzeul alpin și sediul Societății ghizilor alpini din Courmayeur și turistă admirând munții
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2018] Monumentul închinat exploratorului Felice Ollier -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025017">Şterge vot</a></div><span id="v91025017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Monumentul închinat exploratorului Felice Ollier
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2018] Calendarul solar opera căpitanului E. A. d’Albertis din anul MCMXX -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025018">Şterge vot</a></div><span id="v91025018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Calendarul solar opera căpitanului E. A. d’Albertis din anul MCMXX
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2018] Placă comemorativă de pe monumentul închinat lui Felice Ollier dispărut în 1900 în Oceanul Arctic -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025020">Şterge vot</a></div><span id="v91025020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] Placă comemorativă de pe monumentul închinat lui Felice Ollier dispărut în 1900 în Oceanul Arctic
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] Bustul lui Giuseppe Petigax, ghid alpin -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025021">Şterge vot</a></div><span id="v91025021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] Bustul lui Giuseppe Petigax, ghid alpin
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2018] Bustul lui Emile Rey, ghid alpin -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025022">Şterge vot</a></div><span id="v91025022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2018] Bustul lui Emile Rey, ghid alpin
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] Efigia în piatră a lui Mario Puchoz, alpinist italian. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025024">Şterge vot</a></div><span id="v91025024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] Efigia în piatră a lui Mario Puchoz, alpinist italian.
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Biserica din Courmayeur -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025026">Şterge vot</a></div><span id="v91025026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Biserica din Courmayeur
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Via Roma din Courmayeur -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025027">Şterge vot</a></div><span id="v91025027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Via Roma din Courmayeur
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2018] La plimbare pe una dintre străduțele localității -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025028">Şterge vot</a></div><span id="v91025028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2018] La plimbare pe una dintre străduțele localității
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2018] Pregătirea pentru startul în cursa ARRANCABIRRA -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025030">Şterge vot</a></div><span id="v91025030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Pregătirea pentru startul în cursa ARRANCABIRRA
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2018] Se dă startul în cursa ARRANCABIRRA -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025031">Şterge vot</a></div><span id="v91025031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2018] Se dă startul în cursa ARRANCABIRRA
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2018] Câțiva dintre participanții la cursa ARRANCABIRRA -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025032">Şterge vot</a></div><span id="v91025032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2018] Câțiva dintre participanții la cursa ARRANCABIRRA
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [OCT-2018] Cu trei simpatici turiști participanți la crosul Arrancabirra -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025033">Şterge vot</a></div><span id="v91025033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2018] Cu trei simpatici turiști participanți la crosul Arrancabirra
  foto Mitica49 [29.10.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.11709690094 sec