Solicitare CMR / TURCIA

Traseu zona Antalya cu masina

Trimisă în 19.05.17 09:55
de ternerGD [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 12914

Buna ziua!

A fost cineva dincolo de zona europeana a Istanbulului anul acesta (2017)

Ideea este ca peste aproximativ 3 saptamani voi pleca in concediu in zona Antalya. Nu am mai fost de 2 ani cand trecerea pe partea asiatica se facea pe celebrul pod, iar aglomeratia era de nedescris.

Din cate am auzit, la sfarsitul anului trecut a fost inaugurat tunelul pe sub Bosfor, o alternativa a aglomeratiei de pe pod. Oare se poate folosi acel pasaj?

De asemenea, daca aveti ceva noutati legate de traseu pana acolo v-as ramane recunoscator.

Multumesc anticipat! Calatorii frumoase!


  • PERIOADA: Iunie -- NOPŢI CAZARE: 9
  • BUGET: 200 -- TRANSPORT: Autoturism
  • ADULŢI: 10

Răspunsuri

nicole33APL[București]ConsAFA77r[19.05.17 18:34]

@terner:

A fost cineva dincolo de zona europeana a Istanbulului anul acesta (2017)

Da, eu am traversat Istanbulul în urmă cu aproape o săptămână, mai exact sâmbătă 13 mai între orele 13-14.

Am folosit podul Fatih Mehmet, cel care ocoleşte cumva centrul oraşului, dar ce folos, că am prins multă aglomeraţie, aproape la fel ca în 2015, când am traversat pe O1 (podul din sud).

Încă de anul trecut s-a mai deschis un pod peste Bosfor, plus tunelul pe sub Bosfor deschis la sfârşitul anului. Am sperat ca traficul să se "redistribuie" pe cele patru căi de traversare devenind astfel mai lejer, dar se pare că m-am înşelat.

Traversarea Istanbulului este o mare loterie, contează mult ziua şi intervalul orar în care are loc drumul. Poate fi foarte bine sau foarte rău, după norocul fiecăruia.

Pentru cei aflaţi în drum spre Antalya noile variante nu sunt o soluţie. Podul construit anul trecut este prea la nord spre Marea Neagră, fiind util doar celor care locuiesc în zonă, iar tunelul este prea la sud şi îi avantajează doar pe cei care aleg să se cazeze în Istanbul. Altfel, nu văd rostul de a intra în aglomeraţia din centrul oraşului doar pentru a beneficia de o traversare mai liberă şi mai scumpă prin tunelul pe sub Bosfor.

Chiar dacă nu este în drumul nostru, intenţionăm ca la întoarcere să încercăm şi varianta prin tunel, nu pentru că ar fi mai bine pe acolo, ci just for fun, noi fiind amatori de chestii inedite, dar până atunci mai am ceva de stat prin Antalya

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[21.05.17 14:29]

@terner: departe de mine gândul să-mi supar colega????adica pe @nicole33, care de multi anisori, drumul spre Antalya este cel prin Istanbul! Adevărat, mai scurt ca si km dar nu am reusit s-o conving sa-l incerce si pe cel prin Canakkale????never!

Pentru ea " veterană" in traversarea Istanbulului, nu ridica mari probleme, mai ales daca ajunge in metropola inainte de ora 9! Daca nu, atunci te inarmezi cu răbdare si tutun pentru traversare!

Traseul sugerat de mine, te scapa de Istanbul in totalitate, este mai lung cu 85-90km dar face! Recuperezi timpul pierdut prin Istanbul, sau macar scapi de nervi!

Bucuresti-Eceabat=612km

Eceabat-Canakkale= traversare cu ferry-boat max 25min, cost aprox 12e/automobil, nu sunt sigura fiindca dupa 10 ani de mers cu auto... am renuntat in favoarea avionului!

Canakkale-Antalya= aprox 825km

Varianta mea, desi are un plus de 90km fata de drumul prin Istanbul, mie, care cunosc traficul din si spre Istanbul, imi pare mult mai buna cea pe un drum liber, bun si nestresant pentru ca micile orasele intalnite in drum au centuri ocolitoare oricat de mici ar fi ele (orasele)

Alegerea este a ta!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

ternerGD[Bucuresti][22.05.17 17:06]

Multumesc de raspunsuri.

Pentru Antalya, aleg categoric varianta prin Istanbul. In sudul Turciei ma duc pentru a vreo 10-a oara si in zona Antalya am ales mereu drumul via Istanbul.

Ma gandeam, ca, de ultima data de cand nu am mai fost (acum 2 ani) s-a schimbat ceva in bine asupra traseului (pentru ca stiu ca turcii construiesc strazi si autostrazi in ritm alert).

De obicei, ruta de intoarcere o alegeam cea prin Izmir, cu traversat stramtoarea la Gelibolu.

Asta e, o sa ma inarmez cu rabdare. Preconizez ca voi fi la Istanbul undeva pe la 3-4 dupa amiaza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Tinutza MCH[Botosani][29.05.17 15:06]

Buna ziua,

Ma intereseaza cateva detalii legate de Turcia. Merg pentru prima data... avem avion Suceava cu escala la Bucuresti apoi Atatürk. Ce ar trebui sa stiu, mentionez ca engleza nu o stapanesc foarte bine. De la aeroport ne preia cumnatul de origine turca cu care nu ne am intalnit nicodata... cu care v-om calatori pana in Antalya. Cateva detalii, ce banuti ar trebui sa avem la noi? Mentionez ca nu m am vazut cu sora mea de 20 de ani. Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[29.05.17 16:42]

@Tinutza M:

Trec peste faptul că solicitarea se adresează celor care călătoresc în Turcia cu maşina, ceea ce nu pare a fi cazul tău şi încerc să-ţi răspund.

Pe tronsoanele Suceava-Bucureşti şi Bucureşti-Istanbul nu ai nevoie să cheltuieşti niciun ban dacă zbori cu o companie de linie, cateringul la bord fiind gratuit. Dacă zbori cu o companie low cost, plăţile se fac în euro. Se poate şi în lei, dar la un curs extrem de dezavantajos. Asta dacă vrei să-ţi cumperi o apă, un suc, o cafea sau un sandviş pe avion.

Pentru a intra în Turcia ai nevoie de un paşaport valabil minim şase luni.

Poţi pleca având orice valută asupra ta, bani să fie. Eu am şi euro şi dolari şi am scos şi lire turceşti de la bancomat. Plătesc în funcţie de cum mi se pare mai avantajos şi de cum reuşesc să negociez.

Nu ai precizat unde anume în Antalya urmează să ajungi. Dacă este vorba de zona Kemer, atunci dolarii americani sunt sfinţi, deoarece zona este plină de ruşi şi se face o paritate ciudată, 1USD=1 euro.

În Lara, Belek sau Side te descurci şi cu euro, iar acum cel mai bine ieşi cu lirele turceşti.

Dacă drumul Istanbul - Antalya îl vei face cu maşina cumnatului, recomand plata carburantului cu card bancar, în cazul în care veţi contribui şi voi la cheltuieli.

Nu trebuie să-ţi faci griji, mergi cu sora şi cumnatul şi pe mâna lor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Tinutza MCH[Botosani][30.05.17 09:30]

@nicole33: Multumesc pentru sfaturi. Ei locuiesc chiar in Antalya... Acum vedem, avem biletele pe 16 iulie sper sa ne descurcam la aeroport. Zi frumoasa


cvali24CH[Snagov [IF]][06.06.17 17:06]

@terner: Buna ziua, in ce data plecati in Turcia??? si eu cu familia plecam... si ne gandeam ca ar fi fost dragut sa mai gasim pe cineva sa nu fim singuri - noi pe 14.06 avem cazare la Istanbul>

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Tinutza MCH[Botosani][07.06.17 09:00]

@cvali24: Noi pe 16.07 plecam cu avion din Suceava


mihnea04CH[Bacău][19.06.17 21:09]

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un traseu Bucuresti -Antaya. Este prima data cand merg cu masina. Multumesc frumos.


nicole33APL[București]ConsAFA77r[19.06.17 21:44]

@mihnea04:

Îți recomand traseul pe care mergem noi an de an, uneori și de două ori în același an

București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bilecik - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya, cu puţin sub 1400 kilometri.

Am mers pe acest drum cel mai recent în mai-iunie anul curent, iar în septembrie voi folosi aceeaşi variantă.

Drum bun şi vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mihnea04CH[Bacău][19.06.17 22:10]

Multumesc mult pentru raspuns. Te rog sa-mi spui ce taxe autostrada trebuie platite in Turcia si de unde la procuram? Si daca v-ati cazat in drum spre Antalya o noapte (unde anume).


nicole33APL[București]ConsAFA77r[19.06.17 22:36]

@mihnea04:

Cu 55 de lire turceşti, dacă nu a mai crescut preţul de anul trecut, îţi procuri un HGS. Îţi trebuie doar paşaportul şi certificatul de înmatriculare al maşinii. Acesta se achiziţionează de la intrarea pe autostrada Edirne - Istanbul sau de la orice oficiu poştal (PTT) din orice oraş din Turcia în termen de şapte zile de la prima trecere prin porţile de taxare. Îl lipeşti sub oglinda retrovizoare 5-10 cm mai jos.

Din creditul de 50 lire încărcat se va reţine taxa aferentă fiecărui tronson de autostradă parcurs, precum şi taxa pentru traversarea podului peste Bosfor numai la dus.

Noi facem mereu oprirea intermediară la Kutahya, oraş aflat la o mie de kilometri de Bucureşti. Mergem mai mult în prima zi din dorinţa de a ajunge cât mai repede la hotel a doua zi. Ca hoteluri de tranzit îţi recomand Grand Cinar 3* la care am stat de cinci ori şi Hilton Garden Inn 4* la care am stat anul trecut, ambele din Kutahya.

La întoarcere, împărţim drumul aproximativ egal, alegând cazări în zona Izmit, cu 90 kilometri înainte de Istanbul. Aici am ales diverse hoteluri: Pasha Palas 4*, Teona 3*, Seka Park 2*, Rosso 3*.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mihnea04CH[Bacău][19.06.17 22:42]

Multumesc mult. Seara buna.


mihnea04CH[Bacău][26.06.17 11:43]

Buna ziua,

te rog frumos sa-mi spui de unde trebuie sa alimentam cu combustibil?

Multumesc mult.

O zi buna.


nrs †SE[Craiova]42r[26.06.17 14:28]

de la benzinarie!

lasand gluma la o parte eu alimentez de la Shell sau Petrol ofissi (Petromul lor)


nicole33APL[București]ConsAFA77r[26.06.17 21:50]

@mihnea04:

de unde trebuie sa alimentam cu combustibil?

Pe teritoriul Turciei, recomandarea mea este doar de la Shell şi doar sortimentul cel mai scump V-Power, indiferent că este vorba de benzină sau de motorină.

O singură dată am alimentat motorină de la Petrol Ofisi, iar soţul s-a plâns că motorul nu mai avea aceeaşi putere. Am mai mers puţin şi am făcut plinul la Shell pentru a o amesteca şi a fost mai bine.

Dacă ţii la maşina ta şi nu vrei să ai probleme pe acolo, nu-ţi recomand să alimentezi vreodată de la staţii no name, chiar dacă te tentează un preţ mai mic.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

mihnea04CH[Bacău][27.06.17 11:21]

Multumesc mult de sfaturi.

O zi buna.


SlavicSV[Bucuresti][23.08.17 15:27]

@nicole33:

Suntem la punctul planificare traseu, petru Belek, si chiar nu stiam cum se procedeaza cu trecerea peste podul Osman Gazi, daca e mai eficient (timp si bani) costand 65TL.

Din cate vad, alternativa recomandata este ocolirea marii pe ruta Adapazari - Osmaneli.

P. S.

Suntem la a 3-a vizita in Turcia cu masina, primele 2 au fost in Canakale - Kussadasi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[23.08.17 19:36]

@Slavic:

Suntem la punctul planificare traseu, petru Belek, si chiar nu stiam cum se procedeaza cu trecerea peste podul Osman Gazi, daca e mai eficient (timp si bani) costand 65TL.

Timpul depinde foarte mult de trafic şi de abilităţile şoferului.

Banii sunt clar mai mulţi pe pod, decât ocolind pe la Adapazari.

Economia de kilometri depinde de traseul de urmat după traversarea podului. Aceasta poate fi de 22-32 kilometri, după caz.

Am trecut pe acest pod anul trecut şi se plătea la ieşire cash sau cu card. Posibil ca anul acesta să fi devenit funcţional sistemul HGS.

În plus faţă de taxa de pod de 65,65 TL se mai plăteşte şi bucata din O5 spre Bursa parcursă. Eu am mers doar până la Orhangazi şi am plătit anul trecut 7,30 TL.

Istanbul - Adapazari pe O4 costă mai puţin, doar 5 TL în 2017.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

webmasterX[București][23.08.17 19:42]

Suntem la a 3-a vizita in Turcia cu masina, primele 2 au fost in Canakale - Kussadasi.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


lucas2012CH[Marignane][10.06.18 00:59]

buna, as dori sa stiu daca din tekirdag se poate lua feribotul sa treci de istambul pt ca vreau sa fac o oprire in tekirdag de o zi si apoi sa mergem in antalya. va multume

sc.


vivivPM[Bucuresti]5r[19.11.18 15:11]

@nicole33: Buna ziua

va rog sa mi spuneti daca mai recomandati acest traseu spre Antalya. Multumesc


nicole33APL[București]ConsAFA77r[19.11.18 17:38]

@viviv:

va rog sa mi spuneti daca mai recomandati acest traseu spre Antalya.

Categoric, DA!

Voi recomanda oricând drumul spre Antalya prin Istanbul şi cu traversarea Bulgariei prin Razgrad-Târgovişte (tronson reabilitat integral cam anul trecut pe vremea asta).

Am folosit acelaşi traseu şi anul acesta în mai-iunie şi a fost nesperat de bine. Nu ştiu dacă sau când voi avea timp să detaliez drumul de anul acesta într-un review distinct.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

hanibalbogdanPM[Bucureşti]16r[20.11.18 14:43]

Care ar fi drumul prin Istanbul?

Oprire intermeediara spre Alanya?

In drumul spre Antalya in apropiere de orasului Antalya venind pe varianta Burdur D650 in dreptul localitatii Komurculer Google Maps indica posibilitatea de a trece pe varianta D685 care vine din Isparta si ocolirea orasului Antalya prin Nord spre Alanya. Cunoaste cineva daca aceasta scurtatura este gata sau se termina anul viitor?

Daca nu exista sa aleg varianta Burdur D650 sau Ispartaa D685 merg spre Alanya?

Pentru Istanbul recomandati un traseu de traversare si un interval orar pe timp de zi mai accesibil pentru evitarea aglomeratiei?

Nu ma intereseaza trecerea prin noul tunel pe sub Bosfor nici Podul Osman Gazi

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[22.11.18 06:58]

@hanibalbogdan:

Care ar fi drumul prin Istanbul?

Eu prefer să traversez oraşul pe O2-Fatih Sultan Mehmet, aşa cum am făcut de cele mai multe ori şi a fost foarte bine. Pe O1 este întotdeauna mult mai aglomerat, iar varianta prin nord poate fi ok, încă nu am încercat-o, dar se ocoleşte mai mult şi este şi mai scump.

Oprire intermeediara spre Alanya?

Pentru mine, o cazare intermediară la Kutahya este varianta perfectă ca mod de împărţire a drumului la dus. Variante ar mai fi la Bilecik sau Bozuyuk înainte de Kutahya sau după la Afyon, în funcţie de cât de mult este dispus fiecare să conducă în prima zi.

La întoarcere, mulţi ani am oprit la Izmit, iar mai nou opresc la Gebze, ambele înainte de Istanbul.

Cunoaste cineva daca aceasta scurtatura este gata sau se termina anul viitor?

Nu am fost atentă, deoarece nu m-a interesat niciodată să părăsesc D 650 pentru a continua pe D 685.

Personal nu văd rostul de a renunţa la un drum superb pe două benzi pentru a alege unul cu doar o singură bandă pe sens.

Daca nu exista sa aleg varianta Burdur D650 sau Ispartaa D685 merg spre Alanya?

Mie îmi place D650 şi voi folosi mereu această variantă.

D685 este mai sinuos, un dezavantaj pentru mine, încă nu este integral pe două benzi, iar în munţi chiar contează să poţi depăşi în deplină siguranţă nu la risc.

Nu mă interesează să ocolesc oraşul Antalya, mie chiar îmi place, mai ales de câţiva ani încoace de când fluxul spre Alanya a fost separat de fluxul prin centrul oraşului, iar timpul de traversare a scăzut considerabil.

Pentru Istanbul recomandati un traseu de traversare si un interval orar pe timp de zi mai accesibil pentru evitarea aglomeratiei?

Traversarea Istanbulului este o loterie. Nu poţi şti niciodată ce vei găsi la faţa locului. A fost şi bine, dar şi mai puţin bine, la noroc. Noi traversăm sâmbăta în jurul prânzului.

La întoarcere, duminica dimineaţa în jur de ora 9 a fost mereu perfect, liber şi fără probleme, indiferent de varianta aleasă.

Podul Osman Gazi este DUPĂ Istanbul şi nu are legătură cu traversarea oraşului. Dacă îl foloseşti, economiseşti circa 20 kilometri, dar nu se justifică preţul mult mai mare. Merită doar ca experienţă pentru frumuseţea sa.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

vivivPM[Bucuresti]5r[22.11.18 11:05]

@nicole33: Imi cer scuze, poate ati mai spus acest lucru si poate este aberanta intrebarea mea, dar Podul Osman Gazi se plateste si dinspre Istambul spre Bursa? Noi am trecut invers si stiu ca am platit o suma destul de mare. Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[22.11.18 14:01]

da, podul Osman Gazi se plateste indiferent de sensul de mers


vivivPM[Bucuresti]5r[22.11.18 15:27]

@nrs: multumesc


nicole33APL[București]ConsAFA77r[22.11.18 18:23]

@viviv:

Podul Osman Gazi se plateste si dinspre Istambul spre Bursa? Noi am trecut invers si stiu ca am platit o suma destul de mare.

Aşa cum ţi-a răspuns deja colegul NRS, mai rapid decât mine , podul Osman Gazi se plăteşte în ambele sensuri.

Voi adăuga doar o explicaţie legată de costurile aparent diferite ale traversării acestuia.

Venind dinspre Istanbul, la ieşirea de pe pod plăteşti strict pentru traversarea acestuia şi apoi îţi continui drumul pe autostrada O5 spre Bursa, de unde ieşi unde doreşti (există mai multe variante), iar plata tronsonului parcurs pe O5 se scade din creditul existent pe HGS.

La întoarcerea spre casă plăteşti aparent mai mult, deoarece se cumulează taxa de traversare a podului Osman Gazi cu plata autostrăzii de Bursa.

Traversarea Istanbulului prin tunelul Avrasya pe sub Bosfor se plăteşte, la fel, în ambele sensuri.

Singurele cazuri în care nu se plăteşte decât la trecerea din Europa în Asia sunt podurile peste Bosfor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

vivivPM[Bucuresti]5r[23.11.18 08:53]

@nicole33:

Traversarea Istanbulului prin tunelul Avrasya pe sub Bosfor se plăteşte, la fel, în ambele sensuri.

Noi acum 1 an, cand am traversat tunelul, nu am platit. Am trecut de 2 ori pe el, pentru ca GPS nu gasea intrarea spre hotelul. M=am uitat foarte atent, dar nu am vazut nicio taxare.

Multumesc mult de raspuns

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[23.11.18 23:52]

@viviv:

Noi acum 1 an, cand am traversat tunelul, nu am platit. Am trecut de 2 ori pe el, pentru ca GPS nu gasea intrarea spre hotelul. M=am uitat foarte atent, dar nu am vazut nicio taxare.

Este foarte greu de crezut, ca să nu zic imposibil, să fi trecut prin tunelul Avrasya fără să fi plătit.

Nu am înţeles unde te-ai uitat.

Tunelul se plăteşte folosind HGS, taxa se retrage din creditul disponibil în cont. Nu există bariere, ci doar camere care citesc numărul de înmatriculare, tocmai pentru a asigura un trafic cât mai fluent.

Pentru a te convinge cât şi cum ai plătit este suficient să studiezi situaţia contului HGS.

Eu nu am reuşit să identific punctul de taxare de la intrarea pe autostrada spre Edirne după ce am ieşit din tunel. Am reluat de două ori înregistrările făcute cu camera de bord, dar tot fără folos. Însă taxele au fost retrase corect din creditul de pe HGS.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[24.11.18 00:08]

@hanibalbogdan:

Nici unul din cele 3 poduri peste Bosfor nu se platesc pe directia Asia - Europa?

Din câte ştiu eu, niciunul nu se plăteşte la întoarcere din Asia în Europa.

Personal am verificat, în repetate rânduri, în cazul podului O1-Bosphorus şi a podului O 2- Fatih Mehmet Sultan şi niciodată nu am plătit nimic la întoarcere.

Pe podul O6- Yavuz Sultan Selim nu am mers niciodată. L-am văzut anii trecuţi de pe O2 şi, mai recent, l-am admirat de sus din avion la întoarcerea din Egipt. Anul acesta intenţionam să traversez pe acolo doar în situaţia în care aş fi prins aglomeraţie pe O2. Am pornit Waze-ul înainte de Mall of Istanbul, iar acesta mi-a indicat drept cea mai rapidă variantă în acel moment traversarea pe O2 şi, într-adevăr, a fost foarte bine pe acolo. Nu avea niciun sens să mă apuc să ocolesc aiurea, să pierd şi mai mult timp şi să plătesc şi mai mulţi bani doar pentru curiozitatea de a mă plimba pe cel de al treilea pod peste Bosfor.

La întoarcere, sigur nu voi folosi niciodată varianta pe O6, deoarece dacă trec duminica pe la 9 dimineaţa, circulaţia prin Istanbul nu creează probleme, fiind chiar plăcut. La ultimele două drumuri am condus eu şi a fost foarte lejer, pentru că altfel nu mă băgam. Bănuiesc că ştii şi faptul că tot traficul vehiculelor care transportă substanţe periculoase este direcţionat obligatoriu pe O6.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

vivivPM[Bucuresti]5r[25.11.18 12:33]

@nicole33:

Tunelul se plăteşte folosind HGS, taxa se retrage din creditul disponibil în cont. Nu există bariere, ci doar camere care citesc numărul de înmatriculare, tocmai pentru a asigura un trafic cât mai fluent.

Acum am inteles, daca citesc dupa nr de inmatriculare. Credeam ca nu am platit, deoarece cardul il puneam la oglinda numai cand stiam ca trebuie sa platim.

Pentru a te convinge cât şi cum ai plătit este suficient să studiezi situaţia contului HGS

Din pacate niciodata nu am putut intra in cont, pentru a vedea situatia cardului HGS, am incercat de mai multe ori, fara succes.

Asta e. Il verific de fiecare data la PPT.

Multumesc mult

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [34] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.55621099472046 sec
    ecranul dvs: 1 x 1