Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]

Tur prin tara Transalpina, Sibiu ...

Trimisă în 14.05.17 19:58
autor VicRdq91UC [Constanta]
» VIZUALIZĂRI: 9440

Salutare tuturor membrilor AFA si bine v-am gasit!

Intentionez sa plec la munte impreuna cu prietena mea si ne-am propus sa vizitam Sibiul (si Alba Iulia daca permite programul) via Transalpina.

Locuim in Constanta si, spre rusinea noastra, mai departe de Brasov nu am trecut in excursiile noastre.

Traseul pe care vreau sa il urmez ar fi cam asa:

- Vineri ora 15 plecare din Constanta, vom ajunge seara si intentionez sa ma cazez la Ranca,

- sambata dimineata si dupa -amiaza as vrea sa o petrec pe Transalpina iar seara sa ma cazez in Alba Iulia.

- Duminica dimineata as dori sa fac o plimbare pe strazile orasului iar noaptea sa ma cazez in Sibiu.

- Luni as dori sa ma plimb prin Sibiu si seara sa ma cazez pe Valea Prahovei apoi marti sa plec spre casa.

As dori sfaturi cu privire la aceasta mini excursie a mea si ce obiective majore ar trebui sa bifez pe acest traseu pe care il pot schimba.

Singurul lucru ce ma intereseaza e sa parcurg Transalpina si sa vad Sibiul, in rest imi pot "ajusta" programul in urma sfaturilor ce le voi primi de la dumneavoastra.

Multumiri anticipate!


  • PERIOADA: Mai -- NOPŢI CAZARE: 4
  • BUGET: 2000RON -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: -

Răspunsuri

adrianbogdanAU57r[14.05.17 20:31]

Buna!

Tocmai ce am sosit de la Ranca, asa ca sfat as spune ca ajungi la Ranca in jurul orei 21 destul de ostenit, urcarea de la Baia de fier este destul de solicitanta pentru soferi si nu mai spun pentru masina, drumul este foarte bun spun asta pentru ca tentatia mare este sa mergi pe sub munte, dar nepotrivit pentru mers seara .

Cel mai practic ar fi sa intri spre Novaci - Ranca, prin Campul Mare suisul ar incepe dupa iesirea din Novaci. Ma rog asta trebuie sa fie alegerea ta.

Sa revenim la oile noastre, Transalpina - care este inchisa publicului pana pe 31 mai, de aici rezulta ca daca plecarea voastra este inainte de data acesta este bine sa va reconfigurati altfel traseul.

In zona de sub munte ai multe obiective , Manstirea Polovraci, Pesterea Polvraci, Pesterea Muierii,Cheile Oltetului, Manstirea Icoana, Schitul Crasna,Bisericile din lemn din Novaci, Pastravaria Pociovalistea, sus la Ranca ai trasee montane , schi, patinuar in sezon, un parc de aventura, peisaje fantastice.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5250 PMA (8 voturi)

adrianbogdanAU57r[14.05.17 20:37]

@rolandgabriel: nu este deschis am fost ieri.


VicRdq91UCAUTOR SOL[14.05.17 20:45]

Intenționam sa merg pe data de 28 mai dar voi amâna până în iunie cand se va deschide.


AZETIT337r[14.05.17 20:57]

@VicRdq91: Buna seara. In acest moment organizarea excursiei propusa de tine (Ranca-Transalpina-Alba Iulia-Sibiu) nu este posibila din motivul traseului inchis in zona alpina. Eu am fost anii trecuti in a doua jumatate a lunii iunie (dupa concediul de la mare) am intrat pe traseul interzis (era interzis atunci din cauza ca inca nu s-au montat parapetii dar era deja asfaltat) si am dat de multe portiuni cu zapada care au acoperit o banda intreaga din sosea (si asta repet in iunie)

As dori sa mai fac 2 observatii:

Dupa luna iunie este foarte ok excursia in configuratia propusa de tine.Urmareste starea drumurilor,poate in 28 mai e deschis deja.

Timpul acordat vizitelor din orasele Alba Iulia si Sibiu este prea mic, daca poti reconfigureaza, acorda macar Sibiului 2 zile.

Daca vrei neaparat sa vizitezi acum va trebui sa te intorci de la Ranca si sa folosesti variante ocolitoare (Valea Oltului de ex) ceea ce nu recomand consum de timp si bani.

Dar pana la urma ma bucur ca vrei sa vizitezi locurile propuse asa ca iti doresc excursie reusita

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Adriana_BGD11r[14.05.17 21:16]

@VicRdq91: buna! Transalpina e f frumoasa, merita vazuta. Am stat si noi o noapte la Ranca. Daca vrei, pot sa caut pensiunea unde am stat. Asta daca nu ai deja ceva rezervat.

In Sibiu am vazut centrul si apoi am dat o fuga in muzeul Astra. Foarte frumos. Merita vizitat. Chiar recomand.

In Alba Iulia am petrecut prima jumatate a zilei vizitand cetatea, care este superba, apoi am fost la Hunedoara la Castelul Corvinilor. Am luat cazare sus pe munte, la Cincis. O frumusete. Apoi am inteat pe Transalpina. Am stat la Ranca si apoi am coborat la Horezu. Am luat ceva ceramica si am vizitat Manastirea Horezu. In spatele ei se afla o pestera f interesanta, unde am vazut lilieci. Se viziteaza. Are ghid specializat. Cu intrare logic. Dar merita. Chiar a fost interesant.

Noi am intrat pe Transfagarasan la dus. Am vazut ce am scris in mare mai sus, plus alte cateva lucruri si ne-am intors prin Transalpina, dupa cum spuneam. A fost superb!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

radu_catalinGD3r[14.05.17 21:32]

Salut... In Alba Iulia obligatoriu sa vezi Cetatea Alba Carolina, care e in oras... OBLIGATORIU... 4-5 ore le poti petrece linistit in cetate si prin santul cetatii... Tot ce vei vedea e... wow!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

danezu008GD11r[14.05.17 22:22]

@rolandgabriel: sa ai cauciucurile de iarna. Altfel risti sa te scoata salvamontul.

Oricum Transalpina stiu ca e inchisa, asa ca amana pentru sfarsitul lui iunie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

zlatnaAU215r[15.05.17 07:34]

@VicRdq91: Foarte interesant traseul pe care doriţi să-l parcurgeţi. Pentru prima zi până la Rânca nu am ce să vă spun. A doua zi parcurgeţi întreaga Transalpină, e foarte frumoasă. Drumul e foarte bun, o mică porţiune în zona Obârşiei Lotrului e mai rea în rest drumul e foarte bun. De la Obârşie până la Sebeş o să întălniţi mai multe baraje, (vezi impresii) la Oaşa puteţi trece barajul şi să vizitaţi mănăstirea Oaşa.

În Alba Iulia nu trebuie să rataţi vizitarea cetăţii, de când e renovată arată foarte bine. În drum spre Sibiu puteţi oprii în Sebeş unde puteţi vizita Biserica Fortificată de aici.

Sibiul este foarte ofertant în obiective turistice, Centru Istoric, Muzeul Astra, Zoo sunt doar câteva dintre acestea.

Vă doresc sejur plăcut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

ANILUCO115r[15.05.17 07:39]

În primul rând îţi pot spune că timpul acordat de tine pentru traseul propus este foarte scurt.

Până la sfârşitul lunii mai Transalpina este închisă. Îţi recomand iunie-iulie sau august pentru o plimbare, altfel nu vei reuşi să vezi nimic, dacă prinzi o zi cu nori.

Dacă urci de la Rânca mergi până la Obârsia Lotrului şi de aici spre Voineasa, Brezoi, Valea Oltului, Sibiu.

Pentru mine partea frumoasă este de la Obârsia Lotrului spre Sebeş trecând pe lângă Lacul Oaşa.

Poate îţi reconfigurezi traseul şi timpul alocat.

Succes în alegerea traseului.

După plimbare te rog să ne scrii şi nouă aici pe AFA.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

tata123 🔱POS935r[15.05.17 09:32]

@VicRdq91: Bună ziua,

Înțeleg din textul postat că doriți să vedeți într-un timp relativ scurt câteva din minunatele tărâmuri din Oltenia de sub Munte, Cealaltă Capitală (Alba Iulia) și Mărginimea Sibiului/Sibiu. Bineînțeles că timpul alocat e scurt, dar având în vedere voiciunea vârstei și dorința de a vedea cât mai multe obiective cred că această excursie va fi tocmai un mod bun de recunoaștere și, vă garantez, că veți dori să reveniți pentru fiecare obiectiv/oraș în parte pentru mai multe zile.

Prima zi – Plecând după ora 15.00 din Constanța și ținând cont de distanța de circa 500 km (plus traversarea Bucureștiului) veți ajunge în zona Transalpinei la lăsarea întunericului. Părerea mea este să vă cazați în zona Baia de Fier-Novaci fiindcă, așa cum a scris și @adrianbogdan, șoseaua până la Rânca e solicitantă. Un plus ar fi că a doua zi dimineață veți „savura” pe lumină întregul parcurs al Transalpinei. Recomand Pensiunea Andreea din Baia de Fier (vezi impresii). Pe bucata de drum dintre Râmnicu Vâlcea și Novaci sunt numeroase obiective naturale (chei, peșteri, trovanții de la Costești), antropice (culele de la Măldărăști – depășiți oricum programul de vizitare), dar mai ales religioase (Mănăstirile Govora, Dintr-un Lemn, Surpatele, Bistrița, Arnota, Horezu, Polovragi – bănuiesc că nu sunteți interesați, deși 20 de minute la Mănăstirea Horezu ați putea să mergeți). Dacă vă cazați la poalele munților puteți întârzia o oră pe drum pentru a vizita ceva, eventual a doua zi dimineață mergeți la Peștera Muierilor.

A doua zi – Urcați pe șoseaua alpină, vă minunați de peisaje, faceți fotografii, luați masa la stână – durează câteva ore bune. Mergeți direct la Alba Iulia și, după cazare, plimbați-vă pe înserat și noaptea prin cetatea bastionară – e luminată feeric.

A treia zi – În dimineața următoare puteți reveni pe lumină pentru a vedea fortificația stil Vauban, schimbarea gărzii, eventual unul din traseele turistice din cetate (chiar pe bicicletă – a povestit @Dan&Ema pe sait), vreun muzeu (depinde ce vă place/atrage/interesează). După masă plecați spre Sibiu, pe autostradă ori drumul național (circa 1 oră de șofat). Căutați o cazare în apropierea Centrului Vechi și după ce lăsați autoturismul la hotel/pensiune porniți la pas prin vechiul Hermannstadt – obiectivele din orașu sunt iluminate frumos noaptea. Recomand Hotel Exclusive & More (vezi impresii). Luați masa sau beți o limonadă la numeroasele terase/restaurante din centru; poate „prindeți” și vreun festival în Piața Mare.

A patra zi – După micul dejun reveniți în Centrul istoric al Sibiului pentru a savura o cafea bună și a vedea clădirile pe lumină. După ce vă „săturați” de minunatul oraș (nu vă veți „sătura” porniți spre Valea Prahovei. Pe drum vă puteți opri la Porumbacu de Sus la Castelul de Lut din Valea Zânelor (s-ar putea să îi placă prietenei) ori la Cetatea Făgărașului. Seara vă poate prinde la o terasă de pe Valea Prahovei, poate în apropierea Peleșului. Între Sibiu și Sinaia sunt peste 200 km, cel puțin 3 ore de condus, fără a lua în calcul eventualele opriri.

A cincea zi – În răcoarea dimineții puteți gusta un capuccino fierbinte cu ochii la creasta Bucegilor ori vă plimbați o oră pe terenul Peleșului. După care urmează lungul drum spre casă.

Așa cum am spus, nu este suficient timp pentru a vizita pe îndelete tot felul de obiective (care acum poate nici nu vă interesează), dar această excursie vă oferă prilejul de a vedea și simți măreția naturii și „gusta” din viața tumultoasă a două orașe transilvane.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

D.NicolescuUC1r[15.05.17 10:14]

Foarte buna propunerea tata123!

Indiferent ce masina aveti, ca sa faceti drumul Constanta - Bucuresti, traversarea Bucurestiului pana la A1, Drumul Bucuresti - Pitesti, drumul Pitesti - Rm. Valcea (numai 60 km, pe care nu se poate atinge o viteza medie de 60km/h), Rm. Valcea - Novaci va ia minim 4 - 5 ore. Ajungeti la Novaci chiar cand se insereaza!

Uitand de riscul de a urca pe un drum de munte pe intuneric, veti pierde ce este mai frumos din Transalpina! Urcand pe lumina veti avea impresia ca drumul va duce in cer! Innoptand la Novaci sau in imprezurimi aveti posibilitatea ca a 2-a zi, inainte de a urca sa vizitati Cheile Sohodolului, o minune a naturuu! (sunt 5 chei succesive).

Eu, in locul dv. as rezerva inca 2 zile pentru aceasta excursie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

VicRdq91UCAUTOR SOL[15.05.17 10:35]

Vă mulțumesc foarte mult pentru promptitudinea cu care ati raspuns si sfaturile oferite. Datorită acestora imi voi reprograma micul concediu in iunie.

Stiu ca este un timp foarte scurt alocat acestei vacanțe dar din pacate timpul nu imi permite sa imi mai iau câteva zile de concediu in plus.

Prioritatea mea va fi sa vizitez cetatea de la Alba Iulia și sa ma bucur de centrul vechi al Sibiului, urmând ca pe viitor sa imi aloc mai mult timp sa vizitez toate obiectivele mentionate de dumneavoastră.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

danaeldreny*PA71r[15.05.17 21:04]

@VicRdq91: Cetatea Bastionara Alba Iulia,

Bistro Gavroche - cafenea - restaurant, Strada 1 Decembrie 1918, numarul 105-107, Alba Iulia;

La Maison de Caroline - hotel si restaurant, Strada Primaverii, numarul 11, Alba Iulia;

Pub 13 - restaurant medieval, Aleea Sfantul Capistrano, numarul 1, Alba Iulia;

Marginimea Sibiului;

Piata Mare, Sibiu;

Bulevardul Nicolae Balcescu, artera pietonala;

Palatul Bruckenthal;

Turnul Sfatului;

Casa Calfelor;

Podul Minciunilor;

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[15.05.17 21:54]

@VicRdq91:

Mie mi se pare traseul tau super fain. Bine, dupa ce se deschide accesul auto pe Transalpina, cum au spus si alti ante-scriitori.

Transalpina e vis, e altceva, e acolo sus la 2135 m altitudine cea mai inalta sosea din tara. Cu ce presupune asta. Merita vazuta, dar trebuie sa ai nproc de vreme sa nu prinzi o ceata de mama mama. Sau poate prinzi ceata la cote mai joase si cand ajungi sus esti deasupra pufosilor, superb! Atentie la zapada cum au spus si altii!

Cateva alte sugestii:

Opreste-te in Baia de Fier, la poalele muntelui si viziteaza Pestera Muierilor si Polovragiul (pestera si manstirea), stai chiar o zi numai aici, daca poti. Recomandari de cazare Pensiunea Andreea din Baia de Fier daca gasesti liber. Apoi la Alba Iulia vizitati cetatea pe indelete ca merita din plin vezi impresii si mancati la Gavroche vezi impresii,

iar in Sibiu luati-o la pas prin tot centrul restaurat, pe la zidurile cetatii sau mergeti la Muzeului Satului Astra, la iesirea spre Paltinis. Daca vreti si imprejurimi, nu ezitati sa vizitati MArginimea Sibiului, cu muzeul de icoane pe sticla de exemplu

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Viorel73JR5r[17.05.17 14:28]

Salutare!

Da, Transalpina este destul de spectaculoasă, dar trebuie s-o vizitezi prin iulie-august. Eu îți recomand să aloci vreo 2-3 zile zonei, pentru că este superbă.

Te poți caza la Rânca și te poți duce apoi pe la Voineasa - Brezoi - Sibiu (pe Valea Oltului), apoi să te duci pe A1 până la Sebeș și să urci din nou pe la Oașa spre Obârșia Lotrului, apoi să faci dreapta spre Petroșani și să cobori prin Defileul Jiului spre Tg. Jiu, după care faci stânga spre Rm. Vâlcea.

Este mai costisitor din punct de vedere financiar și durează ceva mai mult timp, dar merită toți banii!

Doamne ajută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • [16] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.86226487159729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1