nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  ALBANIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?" » 59
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / ALBANIA / by AURICULUM
 
TRIMISĂ DE AURICULUM
din [Resita]
 • ÎNSCRIS ÎN: 09.02.09
 • membru: GOLD
  contribuție AFA: 132253 PMA

  SCRISĂ IN: 18.03.17 20:45

  VIZUALIZĂRI: 4582

   

  Drum Ksamil-Ohrid

  Buna

  Am facut rezervare pe booking.com pentru 7 nopti in Ksamil, Albania in perioada 20-27 iunie 2017; vom merge pe Serbia-Macedonia-Grecia cu o noapte de cazare intermediara la Star Dojran la lac, un pit-stop necesar si revigorant

  La intoarcere am vrea sa urcam spre Fer, Elbasan, si o noapte de cazare la lac la Ohrid

  Am vrea pentru cei care ati fost sa ne spuneti cat mai multe amanunte despre drumul ksamil-elbasan-ohrid, calitatea soselelor, daca este un drum mai greu, mai dificil, tot ce ne-ar putea ajuta

  Mentionez ca circulam cu masina personala un logan pe benzina1,4 mpi, 2 persoane si bagajul aferent

  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 600 -- TRANSPORT: auto personal
  • ADULŢI: 2

  Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

  SCRIS DE dansysro
  din [drobeta]
  membru: SILVER

  IN: 19.03.17 19:36

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM:

  ai doua zone mai solicitante - cand intri din Grecia si treci muntii spre Saranda la sosire (aici o sa-ti faci incalzirea) si apoi la plecare spre nord iarasi treci ceva munti prin pasul Llogara (transfagarasanul albanez, de la Dhermi spre Orikum... Vlore).

  Oricum, pe toata coasta sudica a Albaniei drumul este destul de virajat, viteza medie cam 50.

  Drumul este bun peste tot, dar atentie la zonele unde se mai ingusteaza si atentie la capre .

  dar poti fi linistit, nu e nimic de speriat, am facut drumul asta la 3 luni de cand luasem permisul... acelasi traseu aproximativ (Himara - Ohrid)

  vezi ce-am mai notat pe aici:

  http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=73555&d=descopera-himare-si-imprejurimile--himare


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (din 3 voturi)]
   
  SCRIS DE nova96ro
  din [Bucureşti]
  membru: SILVER

  IN: 19.03.17 19:37

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM: Buna ziua

  De la Ksamil la lacul Ohrid, poti ajunge pe 2 trase:

  - prin Saranda-Vlora-Fier- Elbasan-Struga

  -prin Korcea-Pogradetz

  Eu cunosc doar o parte din primul traseu, respectiv Dhermi (aflat pe drumul Saranda-Vlora) -Vlora-Elbasan-Struga.

  Calitatea asfaltului este una f buna, portiunea Dhermi-Llogara seamana cu Transfagarasanul nostru. De la Vlora, cred ca ai vreo trei portiuni de cca 20 km fiecare de autostrada-de fapu un drum ultrarapid care seamana cu autostrada.

  De la Elbasan incepe un drum gen Valea Prahovei (nu ma refer la aglomeratie ci la relieful muntos.

  Celalalt drum nu il cunosc-mi-am propus sa merg pe acolo odata, tinand cont de comunitatea aromana de la Korcea si de faptul ca in aceasta zona a fost un mare oras medieval aroman-Moscopole.

  Daca opriti la Ohrid, va recomand sa opriti la pensiunea la care am stat si noi-amanunte gasiti aici. Cred ca puteti sta 2 nopti la Ohrid-aveti ce vedea.

  Concediu placut


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (din 3 voturi)]
   
  SCRIS DE horachira
  din [Bistriţa]
  membru: PREMIUM

  IN: 20.03.17 08:28

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  O sa fac același traseu în iulie asa ca te rog sa scrii și tu după ce vii

  Multumesc

   
  SCRIS DE DORICA
  din [Valea Mare [VL]]
  membru: PREMIUM

  IN: 20.03.17 09:46

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  In anul 2016 am fost in ALBANIA, la LUKOVE, linga SARANDE. Am petrecut un sejur minunat, la PALACE LUKOVE. vezi impresii

  La ducere am fost pe traseul BULGARIA, GRECIA, ALBANIA. La intoarcere, ALBANIA, MACEDONIA, SERBIA. Popas, la dus, BULGARIA-PERNIK, GRECIA-KALAMBAKA, la intors, MACEDONIA-KICEVO, SERBIA-NOVI PAZAR,

  Cu astea informatii, am putut, sa te ajut. Daca, mai doresti si altele, cu cea mai mare placere. Sa stii, ca n-o sa-ti para rau, ca ai ales aceasta destinatie-ALBANIA.

  Sejur placut, astept, cu nerabdare, parerile tale, de acolo.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 20.03.17 17:42

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Multumesc celor care mi-ati raspuns! crede ca va fi interesant atat drumul cat si destinatia aleasa, voi posta impresii dupa venirea din concediu

  Vad ca din punct de vedere al infrastructurii, albanezii nu stau rau, asa ca nu va fi un drum obositor, de fapt concediul cu tot ceeea ce reprezinta el, drum, locatie, atmosfera trebuie sa fie un prilej de destindere, nu graba si din fiecare lucru pe care il incercam trebuie sa luam partea frumoasa a lucrurilor

  Concedii frumoase va doresc


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE AnaLee
  din [Piatra Neamt]
  membru: JUNIOR

  IN: 21.03.17 14:53

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM:

  Vara trecută, am parcurs mare parte din traseul menționat de tine, însă în sens invers - de la Ohrid până la Sarande. Per total drumul e OK, asfaltat recent, fără gropi, marcat, cu indicatoare de circulație. Pe unele porțiuni sunt muuulte serpentine - și nu mă refer doar la Pasul Llogara -, așa că șoferul va fi nevoit să stea cu ochii mai mult la drum și la ceilalți participanți la trafic decât la peisajul de poveste.

  Dacă împărțim traseul pe bucățele, avem așa:

  -De la Sarande la Dhermi, pe SH8: drum bun, cu o singură bandă pe sens, ceva serpentine, dar nu de speriat. Restricții de viteză destul de multe - de 20,30,40 de km la oră - la intrările în localități, intersecțiile cu drumurile laterale, pe porțiunile cu drum îngustat sau cu puncte de belvedere. Sătucele prin care veți trece n-au șosea de centura, SH8 intră prin localități sau pe la marginea lor, trebuie mare atenție la pietoni (mulți traversează pe unde au chef), dar și la ceilalți șoferi (au prostul obicei de-a depăși pe linie continuă). În plus, după o curbă te poate aștepta o supriză - sub forma unei turme de capre ori a unui vehicul staționat aiurea, deși există parcare amenajată la doi pași. Daaar... peisajul e tare frumos, ai muntele pe dreapta și marea în stânga (pe unele porțiuni șoseaua urmează linia costei). Când ajungeți în Borsh, opriți-vă la restaurantul Ujevara, e poziționat la șoseaua SH8, pe partea dreaptă. Au o terasă amenajată sub platani bătrâni, lângă micile cascade făcute de pârâul Borsh în drumul lui spre mare. N-am cum încărca poze, dar, ca să-ți faci o idee, caută Ujevara Veranda pe TripAdvisor.

  -După Dhermi începe urcușul spre Pasul Llogara. Unii l-au comparat cu Transfăgărășanul, nouă însă ni s-a părut că ar avea un grad de dificultate nițel mai scăzut. Peisajul? De vis! La finalul urcușului, găsiți câteva restaurante cu terasă amenajată sub pini bătrâni, de unde se poate admira localitatea Dhermi, șoseaua șerpuind pe coasta muntelui și marea ireal de albastră.

  -După Pasul Llogara, tot pe SH8, prin Orikum și Vlore: șosea recent asfaltată, din păcate trece prin localități și va trebui să mergeți regulamentar (sau pe-aproape). Noi am traversat Vlore de la nord la sud (pe strada Sadik Zotaj) orientându-ne doar după indicatoare, n-a fost complicat deloc.

  -Vlore – vama Kjafasan. De la Vlore vă îndreptați spre Fier, pe care-l ocoliți frumusel pe un fel de centură. Anul trecut se lucra cu mult elan pe o porțiune de drum, probabil că au terminat între timp. De la Fier la Rrogozhine mergeți pe SH4, șosea nouă, cu porțiuni tip autostradă – 2 benzi pe sens, despărțite de un parapet metalic, cu o bandă de urgență ceva mai îngustă. De la Rrogozhine intrați pe SH7, via Elbasan spre vama Kjafasan, drumul e bun, cu ceva serpentine (cam ca pe Valea Oltului).

  Bine de știut:

  1. În Albania, viteza maximă admisă e de 90 km/oră, inclusiv pe porțiunile de autostradă. În localități, limita legală a vitezei e de 40km/oră.

  2. Poliția nu mai e la fel de îngăduitoare cu turiștii, ca în anii anteriori. Am fost avertizați, de către proprietarii pensiunilor unde-am stat (în Ohrid și Qeparo), să avem mare grijă la regulile de circulație și unde parcăm. Am întâlnit multe echipaje de poliție (de câteva ori ne-am bucurat că aveau deja ”clienți”), am văzut ceva turiști trași pe dreapta, ba chiar ne-am luat-o și noi pe SH 99, pentru că n-aveam farurile aprinse. Amenda a fost de 1000 de leka, am plătit pe loc 7 euro, cu chitanță.

  Cât despre Ohrid, ar merita să-i acordați vreo două zile, aveți ce face pe-acolo. O vacanță minunată vă doresc!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (din 2 voturi)]
   
  SCRIS DE webmaster26
  din [Alexandria]

  IN: 21.03.17 15:23

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AnaLee:

  ... proprietarii pensiunilor unde-am stat (în Ohrid și Qeparo)...

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

  În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 23.03.17 10:24

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AnaLee: Nultumesc mult pentru toate detaliile date cu privire la drum, calitatea lui, lucru ce ma va ajuta mult;

  O intrebare as mai avea; nu avem pasaport si nici nu as vrea sa-mi fac, nu este nici o problema la trecerea cu cartea de identitate (CI)

  Inca o data multumiri si concedii placate tuturor


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE AnaLee
  din [Piatra Neamt]
  membru: JUNIOR

  IN: 23.03.17 11:31

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM:

  Nu aveți nevoie de pașapoarte, cărțile de indentitate sunt suficiente atât pentru Albania, cât și pentru Macedonia.

   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 23.03.17 12:25

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AnaLee: multumesc mult, in Macedonia ne am oprit anul trecut cand am fost in Grecia, nici un fel de probleme!

   
  SCRIS DE nova96ro
  din [Bucureşti]
  membru: SILVER

  IN: 23.03.17 12:37

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM: Buna ziua

  Un mic amanunt, cand am iesit din Macedonia, pe la Struga, spre Albania, la granita, la partea albaneza am prezentat cartile de identtate.

  Politistul de frontiera a incercat de cateva ori sa scaneze cartile, nu a reusit, s-a enervat, ne-a intrebat daca avem si pasapoarte.

  Am raspuns afirmativ, omul nu le-a mai vrut apoi, a introdus manual datele noastre din CI si am avut surpriza sa fim preluati la un control amanuntit al masinii si bagajelor. Suntem un cuplu de 50 si eram cu un Hyundai Accent 2010-nu era o masina care sa atraga atentia.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 23.03.17 13:31

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @nova96ro: buna, probabil se mai intampla si asa, depinde si de vames, de dispozitia lui; speram sa fie bine si in aceasta privinta. Multumiri

   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 26.04.17 15:53

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @nova96ro: buna ziua

  mai am o intrebare, este obligatorie asigurarea medicala in Albania? pe site-ul Mae apare la conditii de calatorie in Albania ca ar fi obligatorie

   
  SCRIS DE Nasshu
  din [Bascov [AG]]
  membru: SENATOR

  IN: 26.04.17 16:21

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @AURICULUM: Eu am fost anul trecut! Aveam asigurare medicala facultativa! Nu m-a intrebat nici dracu nimic cand am intrat in ALbania!

  avertizarea aia de pe MAE!

  Sistemul medical

  Este obligatorie asigurarea medicală pentru cetăţenii români.

  Eu o inteleg asa: Nu este valabil cardul european, in caz de nevoie este nevoie de asigurare medicala!

  Albania nu e in UE deci cardul nu e bun acolo... asa ca, obligatorie sau nu eu zic ca e bine sa o ai... nu costa mult, in comparatie cu multe altele chetuite aiurea.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 29.04.17 14:45

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @Nasshu: multumesc mult, mai mult ca sigur ca o sa mi fac asigurarea facultativa de calatorie, nici nu costa mult 15-20 euro

   
  SCRIS DE Ervin76
  din [Alba Iulia]
  membru: CHIBIȚ

  IN: 28.06.17 11:16

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @nova96ro: 4 trasee nu 2. Cel mai bun e ksamil - girokaster -fier - elbasan - ohrid.

  Al 4 - lea e prin Bitola. Acolo se construieste autostrada noua intre Grecia si Ohrid.

   
  SCRIS DE AURICULUM
  din [Resita]
  membru: GOLD

  IN: 28.06.17 20:20

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @Ervin76: astazi am ajuns acasa din Ksamil dupa o noapte la Ohrid la vila Idila; am plecat din Ksamil pe traseul Ksamil-Butrinti, trecere canal cu bacul ala improvizat tras de cabluri, interesant si unic pana acum-vama Quafe Bote-Igoumenitsa-autostrada A2-iesire la Kozani spre Skopia-Florina-Bitola-Ohrid. Drum bun spre foarte bun, 209 km autostrada, in rest A3 si E, drum fara probleme; cel prin Albania chiar daca e mai scurt, este mult mai greu, ne au confirmat o gazdele noastre din Ksamil


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   

  Sunteți NELOGAT (neautentificat, ca guest) -- pagina este afișată din cache, versiunea din 14.11.18 -- 14:19:12

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- rog logați-vă (vezi mai jos), sau creați-vă cont

  SCRIE UN RĂSPUNS

   
  Scrie un răspuns (mai jos)

  Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

   
   
   
   

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.0862059593201 sec