Solicitare CMR / GRECIA

Sejur Grecia cu mancare ieftina

Trimisă în 03.03.17 22:22
de johnscorpionPM [Vrancea]
» VIZUALIZĂRI: 6694

Pana acum am mers de 4 ori in Turcia si o data in Grecia, numai la AI, insa anul acesta fetita face 14 ani si s-a cam terminat cu gratuitatea asa ca trebuie sa gasesc alte solutii.

Anul trecut la intoarcere din Turcia am facut un "popas" de 3 zile in Thassos ca sa vedem cum se traieste mancand prin taverne insa bugetul fiind cam subtiat si vazand ca masa la taverna ne costa aproape 100 euro pe zi (toti 3) m-am cam speriat si am mancat doar "uscaturi" de la supermarket.

Datorita situatiei politice nu mai vrem in Turcia, in Bulgaria e aceeasi Mare Neagra ca in Romania iar in Croatia este prea scump asa ca salvarea ramane Grecia.

Am fost la Halkidiki Palace AI si a fost foarte bine insa acum nu prea gasesc oferte ieftine, mai ales ca suntem 3 adulti asa ca ma orientam si spre un HB sau chiar BB dar cu conditia sa fie intr-o zona cu fast-food-uri si taverne ieftine.

Problema e ca imi plac plajele linistite si pe acolo nu sunt multe fast-food-uri si nu stiu ce sa aleg.

As prefera Grecia continentala apropiata sau cel mult insule gen Corfu, Zakynthos, Thassos (mai putin) caci mergem cu masina, insa nu m-ar deranja nici zona Atenei sau sudul Greciei, totul e sa fie plaja linistita, hotel curat si sa ma incadrez cu bugetul in luna august.

PS

Nu stramb din nas la litoralul romanesc (in fiecare an stau o saptamana si la noi) insa imi place sa si vad locuri/plaje noi, mai ales cu apa limpede si foarte sarata ce am observat ca are si efecte terapeutice asupra mea.

Multumiri!


  • PERIOADA: august 2017 -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 800 euro [precizat ulterior:] doar cazarea si masa -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 14

Răspunsuri — pag 1 / 2

webmaster26[Alexandria][03.03.17 22:33]

@johnscorpion:

Nu stramb din nas la litoralul romanesc (in fiecare an stau o saptamana si la noi)

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


johnscorpionPM[Vrancea]2r[03.03.17 22:44]

@webmaster26:

As fi scris cu placere dar de fiecare data am stat la particulari.


webmaster26[Alexandria][03.03.17 22:47]

@johnscorpion: Și?! Ei nu au loc aici?! 100% găsim o încadrare/rubrică!


CesereSR[Craiova]14r[03.03.17 22:50]

daca bugetul asta este doar pt cheltuieli cu masa, suveniruri si eventuale intrari la obiective se poate trai 7 zile... daca banii sunt si pt combustibil si cazare, atunci hmm gyros va fi la putere.

incercati lefkada cu cazare in zona nidri si plajele vestice de la marea ionica. sau vasiliki in zona de sud cu multe taverne rezonabile la pret. vezi impresii

gandesc ca dimineata ceva lactate, apoi o pizza, salata greceasca si ceva gyros sau saganaki si ceva paste, nu poate fi o avere.

anul trecut in pelion (unde e un pic mai scump) cred ca 70-80 de euro pe zi pt masa 4 persoane ne ajungeau.

depinde de dorinta si putinta fiecaruia.

calatoria spre sudul greciei scoate din portofel 60-70 euro numai taxe de autostrazi si poduri...

alegeri inspirate va doresc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[03.03.17 22:59]

@johnscorpion:

Nu ne spui daca bugetul de 800 € este doar pentru hrana si alte cheltuieli marunte sau trebuie sa acopere si altceva.

Cea mai ieftina statiune cu plaja buna, cu un Lidl bine aprovizionat si cu taverne foarte multe dar si cu posibilitati de excursii in zona ramane Paralia Katerini.

Alta varianta care se pare ca nu te incanta este Thasos, Potos unde este taverna Irene cu preturi si portii foarte bune pentru romani.

Daca vrei Corfu, eu am stat la Benitses si hotelul oferea in pretul cazarii un mic dejun variat si indestulator iar atat pranzul cat si cina se puteau lua sub forma meniului zilei la 10 € portia. tot asa bine gatite si suficiente cantitativ. In rest Corfu mai ales in august nu e prea ieftina. Dar hotelul nu are decat o plaja micuta cu pietricele insa se poate inota sau sta sub umbrele si alt avantaj, este la cam 9 km de Kerkira, plus ca are statie KTEL chiar la scara. vezi impresii

Variante mai sunt, sigur vei primi multe recomandari dar vezi ca timpul ramas pana la vacanta si luna aleasa pentru concediu nu te ajuta, mai ales acum cand Turcia are ceva probleme si turistii fug spre greci.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

johnscorpionPM[Vrancea]2r[03.03.17 23:25]

@elviramvio:

Pana acum 7-800 euro dadeam pe AI fara transport si restul cheltuielilor deci acei 800 vor fi doar cazarea si masa.

Nu suntem prea gurmanzi, putem trai si cu un gyros la pranz dar sa aiba un pret rezonabil.

De obicei mergeam la inceputul lui iulie dar anul asta are fetita capacitatea si nu putem atunci. ms.


johnscorpionPM[Vrancea]2r[03.03.17 23:34]

@webmaster26: Si cum sa scriu, "cazare la doamna Gabriela din 23 August"??? Cam ciudat, totusi.


johnscorpionPM[Vrancea]2r[03.03.17 23:43]

@elviramvio:

Paralia Katerini = tiganie greceasca + aglomeratie (parerea mea). Mai bine merg la bulgari.


elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[03.03.17 23:47]

@johnscorpion:

In cazul asta eu iti recomand totusi Paralia Katerini, este relativ aproape ca distanta, ai un Lidl foarte bun si convenabil la preturi, ai multe localuri de unde sa alegi, ai plaja buna in afara statiunii, nu foarte departe, se poate merge pe jos si preferabil sa ai cazare macar cu frigider sa-ti tii alimente pt micul dejun luate de la Lidl.

Daca are si o plita e si mai bine.

In statiunea asta doar daca dai un tur pe la terase sa te orientezi la preturi si gasesti ce-ti convine.

Asa este cu vacantele, un an mai bun, unul mai slabut. Acolo ai si posibilitati de a pleca prin jur sa vizitezi locuri frumoase.

Mult noroc fetitei!

--

[ad. ulterior] Am vazut ecoul tau despre Paralia si-ti raspund aici ca nu este chiar asa. Eu anul trecut am fost intr-un tur prin Corfu, Lefkada, Thasos si m-am oprit iar la Paralia. Pot spune ca mai multe gunoaie erau in Corfu. Insa nu stam la plaja acolo unde nu poti arunca un ac, am umblat zona dinspre muntele Olimp iar cu masa si cazarea am iesit super.

Depinde si de turist sa stii dar fiecare cu parerile lui, nu-i bai.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tm67bruPA[Timișoara][03.03.17 23:58]

@johnscorpion: Paralia Katerini (localitatea, „orășelul” în sine) - poate, da, fi perceput de unii astfel.

În zona („regiunea”] PARALIA însă mai sunt NEI PORI, PLATAMONAS, OLYMPIC BEACH etc -- unde nu sunt chiar atât de mulți români „de o anumită categorie”// nu mă refer la „rasă” aici, ci la - scuze - „neamprostie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

cloverinaPA[Târgovişte]8r[04.03.17 00:59]

@johnscorpion: Eu vă recomand Halkidiki, mai exact Kassandra. Mi s-a părut o zonă destul de ieftină, mai ales în satele mai mici. Există un lidl la intrarea pe braț de unde vă puteți face cumpărăturile pentru micul-dejun. O bună organizare vă face să reușiți să vă încadrați în acest buget toți 3. Micul-dejun luat la pensiune, fructe cumpărate de acasă (am avut surpriza să fie mai ieftine în București decât în Grecia), ceva băuturi de acasă.

Eu vă pot recomanda pensiunea Artemis Plaza. Nu am stat acolo, dar o salvasem ca favorite pentru august, însă ni s-au schimbat planurile și destinația. Are un scor bun pe booking, iar o cameră de 3 persoane pentru o săptămână costă 2000 lei.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA26r[04.03.17 01:54]

Va recomand o destinatie ieftina: insula Evia, statiunea Pefki, unde gasiti vile cu cazare si demipensiune early booking (inca pana la sfarsitul lunii martie), in luna august, cu pretul aproximativ de 600-700 eur o saptamana pentru toti 3.

La pranz daca mancati gyros (2,50 eur), pizza, souvlaki, de la fast food, va costa inca vreo 100 eur in total, deci va puteti incadra in buget.

Cu all inclusive la 800 eur pentru 3 persoane o saptamana in august, hotel de 3 stele, ca de mai mult nici nu poate fi vorba, nu cred sa gasiti nicaieri in Grecia, sau poate sa gasiti doar intre 7-15 septembrie, cand e mai ieftin.

Oricum, grabiti-va sa mai prindeti early booking.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dana1974GD[Oradea]8r[04.03.17 01:54]

Uita-te la Philoxenia Bungalows in Psakoudia. Am făcut o verificare pe un site de rezervări și prețul ar fi de aproximativ 650 euro cu demipensiune la sfârșitul lunii august, insa ar cam trebui să te grăbești pentru că apare că disponibilitatea e pe confirmate.

O altă variantă e care ți-aș recomanda-o, puțin mai scumpă, ar fi Sun Beach Platamonas (vezi impresii).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

amv*JR[ramnicu valcea]1r[04.03.17 08:17]

@johnscorpion: Recomand cu toata increderea hotel olimpus thea din Platamonas care are si AI dar si demipensiune. Eu am ales acolo demipensiune (este tip bufet), mancarea ok si destul de diversificata.

O singura problema este cam departe de plaja aprox. 1km. Mergeam zi de zi la alte plaje din zona dar cel mai mult la Nei Pori, o plaja minunata care are si sezlonguri si plaja libera (steag albastru).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

radumanJR[Ploiesti]1r[04.03.17 09:18]

La doi pasi de Katerini este o statiune unde vei gasi multa liniste, complet diferita de thassos ori katerini - NEI PORI,

iar pentru cazare recomandarea personala este asta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ramadaJR[Bucureşti]1r[04.03.17 09:33]

@johnscorpion: Nu vreau sa-ti tai elanul, dar cu asemenea suma... nu te incadrezi. Pana anul trecut, doua persoane, mergeam cu 5-600€, (cazare, teansport autocar si cheltuieli). Acum, preturile, s-au dublat. Nu cred ca 8-900€, ne vor ajunge.

Asa ca... vedeti cum va descurcati. Situatia din Turcia, a schimbat mult preturile.

Iar la taverne... nu-i chiar ieftin. Si sa pleci si sa nu poti sa mananci, sau sa faci o excursie... e... frustrant.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

krisstinnaAU[București]51r[04.03.17 10:02]

@johnscorpion: Sunteți trei adulți, nu doi si un copil. Bugetul alocat este mic si pentru două persoane, pentru trei este insuficient.

Nimeni niciodată nu îți va spune că Grecia e o țară scumpă. Mai ales iubitorii de Grecia.

Te lămuresc eu: cu economie, cu sucuri, apă si bere de acasă, cărate in portbagaj, cu o chicinetă într-o cameră modesta, cu MD pregătit de voi, cu un grătar făcut de voi seara in curtea unei vile, fără șezlonguri pe plajă, cu gyros la prânz si tot ai nevoie de 1000 euro.

Costurile pe care le vezi tu in caseta tehnică la colegii "greci" sunt pentru cazare si eventual un MD. Că mai dai muuulți euro pe màncarea de la taverne, că îți trebuie bani pentru excursii, suveniruri, combustibil si taxe de drum, astea nu le vei găsi afișate nicăieri.

Eu am fost in Halkidiki, intr-o lună septembrie, trei adulți, cazare cu demipensiune, cu 600 de euro o săptămâna. Pe lângă ăștia adaugi de 7 ori prânzul minim 40 de euro, apa de la masă-pentru că nici apă nu primesti in Grecia la demi, băuturi, cafele, sucuri, înghețată, motorina, excursiile, suvenirurile, 10 euro/zi șezlongurile, constați că sunt mulți euro cheltuiți pe care nu îi vor recunoaște iubitorii de Grecia.

Eu am fost șocată prima dată deoarece nu stiam mersul... grecesc. Apoi, cunoscând realitatea, am luat lucrurile ca atare fără să văd ceva nefiresc.

Îmi place Grecia si merg in fiecare an în alt loc. Dar nu cu bani putini, e mai scump ca în Turcia, însă peisajele sunt incomparabile.

Îți doresc succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

krisstinnaAU[București]51r[04.03.17 10:10]

@johnscorpion: PS: exclude Paralia Katerini, vei fi șocat de aglomerație, plajă și apa mării. Părerea mea sinceră!


elviramvioAU[jud. Ilfov]55r[04.03.17 11:10]

@johnscorpion:

Pentru ca Grecia este iubita mea si pentru ca deja imi este dor de ea, desi anul acesta ajung sper abia in toamna, m-am gandit si azi dimineata la ce pot sa-ti mai recomand.

Pentru bugetul tau, pentru luna august - de varf si deci cea mai scumpa- si pentru distanta pe care o ai de strabatut, ar mai fi si un orasel mic dar cu ceva posibilitati de mancare si cazare ieftina, Keramoti. Poate iti pare ca fabulez dar azi, discutand cu sotul, mi-am amintit ce posibilitati ai, pe langa cele legate de masa ieftina si buna.

Ai o plaja buna, ai posibilitatea de a cunoaste o parte din Delta Nestosului, spectaculoasa, apoi poti trece pe insula Thasos la Limenas (fara masina ca-i mai ieftin), poti da o fuga la Kavala care este superba, etc. dar cel mai important gasesti cazare si masa la un pret mult mai mic.

Ai primit niste recomandari bune deja, la cele care-ti dau si preturi, afla ca sunt in cel mai bun caz din 2016, anul acesta inca nu stie nimeni cat va costa masa sau racoritoare, bere, altele dar cred, cu parere de rau, ca vor fi mai mari si pentru acest fapt nu pot fi acuzati grecii totusi.

Eu raman la parerea ca cel mai bine iei o camera cu chicineta si-ti aranjezi tu micul dejun iar pentru celelalte te hotarasti acolo, eventual sa iei o masa la taverne si una sa o pregatesti la gratar de exemplu.

Sincer, din experienta mea personala, nimeni nu-ti poate garanta ca iti ajung sau nu 800 €, sezonul inca nu a inceput iar cat de gurmanzi sau pretentiosi sunteti voi nu poate fi apreciat de noi. Iarta-mi sfatul prietenesc dar eu zic sa-ti faci un calcul al cheltuielilor pentru tranzitarea Bulgariei, apoi combustibilul care la greci este mai scump decat la bulgari, plus taxele de autostrada la greci care nu sunt de neglijat la bugetul tau, plus o rezerva mica de o amenda sau ceva neprevazut, abia apoi sa te hotarasti cat de adanc iti poti permite sa inaintezi in Grecia.

Eu una as putea sa-ti recomand inca alte cateva locuri superbe dar sigur nu te-ai incadra in bani. Dupa mine si dupa cheltuielile mele din ultimii ani in Grecia, cei 800 iti ajung doar daca ii folosesti cu o buna chibzuiala.

Este o vacanta de sacrificiu intr-un fel dar sa stii ca daca te organizezi bine, o poti face foarte frumoasa si daca stai in statiuni mai blamate sau mai putin cunoscute si daca din asta nu faci un capat de tara. Pentru toate zonele indicate aici, ai pe AFA articole multe pe care sa le citesti si sa-ti faci o idee.

Reusita unei vacante depinde si de cat vrei tu sa o faci de frumoasa, sanatosi sa fiti si binedispusi. Si sa aveti o vreme superba in acele zile!

Si mai am o rugaminte, am tot raspuns la intrebari, anul trecut am intervenit la un hotel pentru cineva care nu reusea sa plateasca avansul, insa nimeni din cei pe care i-am urmarit nu a scris un cuvant despre cat de folositoare, ori cat de false au fost informatiile mele sau ale colegilor. Astept toamna sa ne povestesti vacanta ta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

webmasterX[București][04.03.17 12:25]

@amv:

Recomand cu toata increderea hotel olimpus thea din Platamonas care are si AI dar si demipensiune.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


CarmenTinaPM[Oradea]9r[04.03.17 12:54]

Hey! Eu zic sa nu descurajam omul.

Noi am fost anul trecut in Zakynthos, 2 adulti si un copil de 14 si am cheltuit cam 950 euro cu cazarea+autocar+cheltuieli+1 excursie optionala+suverniruri. vezi impresii

Am fost cazati in Tsilivi la hotel Ambelia, intr'o o camera tripla cu chicineta... dimineata ne pregateam noi micul dejun... la pranz eram pe plaja pana pe la 4-5 (am mers in septembrie si nu a foat foarte cald) asa ca mancam cate un gyros, gustari reci, mai rontaiam cate ceva, inghetata si lada cu bauturi nu ne'a lipsit nicio zi... iar seara mancam la tavrne ori ne mai pregateam noi in camera ce aveam pofta. Nu suntem foarte mancaciosi, dar nici nu am facut foamea acolo.

Noi oricum am avut un buget de 1200 euro pt ca am zis ca totusi e vorba de Zakynthos si ne asteptam la preturi mai ridicate (la mancare, bautura), insa nu a fost asa.

Cu un an inainte de Zakynthos fusesem in Thassos (Limenas, vezi impresii) si pot spune ca preturile nu au fost neaparat mai mari in Zakynthos, diferenta s'a simtit doar la cazare.

E important sa stii sa te orientezi de unde sa iti faci cumparaturile si ce taverne sa alegi, si oricum nu te vei intinde mai mult decat ti'e plapuma (bugetul).

Daca ar fi sa aleg acum intreThassos si Zakynthos... cu siguranta Thassos!

Deci recomand Thassos si cu banii aia sigur va descurcati (cazare + cheltuieli)

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

johnscorpionPM[Vrancea]2r[04.03.17 21:15]

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Am mentionat ca cei 800 de euro sunt doar pentru cazare si masa iar transport, suveniruri, taxe etc. sunt in buget separat.

Prima data cand am fost in Turcia am dat 650 euro pe sejurul AI si am mai cheltuit inca pe atat pe cazari intermediare, suveniruri, masline, ulei, vizitat tot ce se putea pe drum si multe altele.

Pe parcurs am invatat sa ma limitez la strictul necesar insa pe langa cei 800 cu siguranta voi mai avea 5-600 la mine atunci.

Doar ca am un prag psihologic la cazare + masa de la care in sus nu prea cred ca merita - mai bine stau 1 luna la Navodari.

Am avut oarece probleme in familie si am ratat primele oferte early booking (de obicei luam vacanta in ianuarie) si acum ma cam bate gandul sa astept ceva "last minute" in vara daca nu gasesc ceva convenabil acum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ramadaJR[Bucureşti]1r[05.03.17 09:34]

@johnscorpion: Cazarea pe august, pt 6-7 nopti, poate ajunge la 250-350€, iar pt mancare... depinde ce si de unde comandati.

Personal, in afara de cazare si transport, avem in calcul, 500-700€, doua persoane, pt mancare si optionale. Vedeti cum va faceti planurile si socotelile.

Iar costurile, depind de la o localitate la alta.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ramadaJR[Bucureşti]1r[05.03.17 09:39]

@CarmenTina: Oricand, cand ai un buget redus dar vrei in Grecia, ramane Riviera Olimpului. Si Thassos.

Restul... cam departe si ceva mai scumpisor.

Plus ca daca e vb de insule, adaugi costul feribotului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ramadaJR[Bucureşti]1r[05.03.17 09:58]

@krisstinna:

Ce rau esti, John.

????Nu pot spune ca n-ai ceva... dreptate, dar, exista variabile.

Problema este ca nu stim alege si mai e oalta mare problema:ne-am facut de bafta si la greci. Suntem putin cate puti, exclusi. Datorita comportamentului de ,,omul cavernelor", avem acum, preturi speciale. Si isi permit chiar sa ne refuze. Agentiile de turism, se lovesc deja de refuzuri din partea grecilor. Este si motiv in plus, ca sa creasca preturile.

Pt acest an, am platit aproape dublu, in aceeasi locatie, fata de anul trecut. Asa ca, nu prea mai e un chilipir.

Doar ca cei ce-s vesnic indragostiti de Grecia, nu vor renunta, indiferent de cost.

Deci, sa vina vara! Hai mare, hai Soare!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

CarmenTinaPM[Oradea]9r[05.03.17 11:21]

@ramada: Omul a spus ca are buget separat pt transport... ma gandesc ca a luat in calcul si costul feribotului pt masina personala.

Eu ii recomandam Thassos la bugetul pe care il are si consider ca se va incadra in cei 800€ cu cazarea + cheltuiala, in conditiile in care nu sunt foarte cheltuitori.

Bugetul nostru si cat am cheltuit in Zakynthos e alta poveste... plus ca era vorba despre anul trecut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]5r[05.03.17 11:48]

@johnscorpion:

Doar ca am un prag psihologic la cazare + masa de la care in sus nu prea cred ca merita - mai bine stau 1 luna la Navodari.

Părerea mea este că acel "prag psihologic" ar trebui reanalizat în contextul evoluţiei preţurilor, indiferent de ţara aleasă pentru sejur în 2017.

Grecia s-a scumpit mult în ultimii doi ani, chiar dacă întotdeauna a fost o destinaţie mai scumpă decât Turcia.

Nici pentru Turcia nu vei mai găsi preţurile de anul trecut, reduse mult din cauza absenţei ruşilor, dar creşterea nu mi se pare atât de pronunţată ca în cazul Greciei.

Mai important decât bugetul alocat strict pentru vacanţă, mie mi se pare raportul calitate/preţ. Dacă de aceiaşi bani într-o destinaţie vei primi mai puţin sau mult mai puţin decât într-o alta, mie mi se pare o afacere proastă. Conservi bugetul, dar faci non stop compromisuri, iar stresul calculării preţului la fiecare masă, la fiecare cafea, suc, bere etc. îţi va ştirbi bucuria vacanţei, relaxarea binemeritată după un an de muncă.

Este binecunoscut pe site faptul că sunt o adeptă a vacanţelor turceşti all inclusive, deci opinia mea este într-o oarecare măsură subiectivă pe un topic despre Grecia, dar sugestia mea ar fi aceea de a alege din nou Turcia, în această ţară încă existând hoteluri (destul de puţine, e drept) care oferă gratuitate copilului de 14 ani împliniţi, dar chiar dacă vei plăti şi pentru copil la un hotel mai ieftin şi cu servicii mai modeste însă cu all inclusive, oricum vei primi mai mult decât alegând o cazare modestă în Grecia fără masă, cărând mâncare şi băutură de acasă sau cumpărând de la supermarketurile locale, gătind în concediu şi plătind pentru absolut orice.

Despre Năvodari nu pot comenta neavând niciun fel de informaţie în acest sens.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

johnscorpionPM[Vrancea]2r[05.03.17 13:14]

@nicole33: Lovitura de stat de anul trecut m-a prins in Turcia si nu vreau sa mai trec prin acele clipe de groaza. In momentul cand am trecut granita in Grecia am fost extrem de fericit si usurat.

Nu stiu daca chiar eram supusi vreunui risc ca turisti insa in momentul cand am simtit atmosfera aia sumbra si apasatoare din hotel in ziua puciului, am jurat ca nu mai dau pe acolo.

Mi-a fost extrem de draga Turcia, ne-a fascinat intru totul si sper din suflet sa mai ajung pe acolo dar nu in aceste vremuri tulburi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]5r[05.03.17 13:42]

@johnscorpion:

Lovitura de stat de anul trecut m-a prins in Turcia si nu vreau sa mai trec prin acele clipe de groaza.

Recunosc că nu am trăit live această experienţă şi nu se compară cu ştirile privite la televizor de pe canapeaua de acasă.

Am avut două sejururi în Turcia anul trecut, unul înainte şi unul după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. În acea seară/noapte nu m-am gândit nicio secundă să renunţ la al doilea sejur, ci doar am intenţionat o modificare a traseului, respectiv a cazării intermediare de la întoarcere, dar, în final, planurile iniţiale nu au fost modificate.

Am avut prieteni foarte buni cazaţi în Belek în perioada respectivă. Habar nu au avut ce se întâmplă în Istanbul şi Ankara. Le-am trimis SMS în momentul în care am văzut ştirile întrebându-i dacă sunt ok şi care este situaţia acolo. Am vorbit cu ei pe FB şi au deschis abia atunci televizorul. Şi-au continuat sejurul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, modificându-şi doar traseul de întoarcere acasă prin Canakkale în loc de Istanbul. Resortul era plin de turişti turci care nu au avut nicio reacţie. Nici vorbă de panică sau altceva. Distracţia a continuat la fel ca în săptămâna de dinainte, masă, plajă, seara spectacole şi petreceri. Perfect normal şi liniştit.

În septembrie am ajuns şi eu în Antalya. Fără nicio exagerare, dar m-am simţit mai în siguranţă ca niciodată, chiar dacă niciodată nu am avut vreun motiv de a mă teme în Turcia. Prezenţa mai vizibilă a poliţiei pe mine mă linişteşte. La fel, am constatat o vigilenţă sporită la intrarea în resorturi, inclusiv de pe plajă, aspect pozitiv, în opinia mea.

Am evitat zonele aglomerate, am amânat vizitarea anumitor obiective. Am traversat fără probleme Istanbulul şi la dus şi la întors, dar nu m-am încumetat la o vizită mai lungă a marii metropole în această perioadă.

Pentru anul acesta mi-am rezervat deja două sejururi tot în Turcia, prima mea dragoste .

În urma răspunsului tău îmi este clar că nu te pot convinge să alegi Turcia, aşa că singura mea sugestie ar fi aceea de a suplimenta bugetul pentru a avea o vacanţă în Grecia măcar decentă.

Am fost la TTR, colegii pot confirma , iar Grecia se vindea foarte, foarte bine în pofida preţurilor care mie mi s-au părut exagerat de mari pentru ceea ce se oferea. În această situaţie, probabilitatea găsirii unor oferte last minute avantajoase înaintea plecării, în vârf de sezon, mi se pare redusă.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

johnscorpionPM[Vrancea]2r[05.03.17 14:39]

@nicole33: Ba din contra, am revenit la "sentimente mai bune" fata de ideea de Turcia si chiar am gasit ceva ff avantajos: Omer Holiday Resort la 600 euro toti 3 insa, trecand peste chestiile politice, parca as vrea sa mai vad si altceva avand in vedere ca vreau sa merg cu masina. Am cam vazut ce era mai important in Turcia si acum vreau sa mai fac plaja si in alte locuri noi asa ca o sa mai cresc bugetul si stabilesc tinta - Atena si imprejurimile. Multumesc!

PS Nu stiu cum s-au simtit altii in perioada puciului insa noi am indraznit sa mergem la plaja si pana dupa amiaza am fost aproape singuri (in alte zile deabia gaseai loc) si cei care au mai venit erau foarte tacuti si era o atmosfera apasatoare. La un moment dat cred ca s-a dat drumul la zborurile aeriene si au inceput sa treaca multe avioane foarte jos si era oarecum inspaimantator. Om fi noi prea panicarzi.....

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 49 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.30809593200684 sec
    ecranul dvs: 1 x 1