Solicitare CMR / TURCIA - M.EGEE [Kus/Bod/Mar/Fet]

Prima data in Kusadasi

Trimisă în 26.02.17 10:30
autor amv*JR [ramnicu valcea]
» VIZUALIZĂRI: 4273

Dupa citiva ani de Grecia, anul acesta la inceputul lunii septembrie as dori sa merg in Turcia / Kusadasi.

Rog pe cei care au fost acolo sa-mi recomande un hotel 4 sau 5 stele cu plaja proprie si servicii AI, si detalii despre drumul cu masina personala.

Multumesc.


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 600 euro -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 1 / 2

eneasUC[Alba Iulia]1r[26.02.17 12:01]

@amv: Salutare

Am fost anul trecut in Kusadasi / Turcia... si pot sa iti spun ca GRECIA ramine destinatia de vis... dupa 6 ani de Grecia, am ales anul trecut sa vedem Turcia.

Dezamagire maxima.

Mizerie, tiganeala, pusi doar pe ciupit

Singurele lucruri frumoase au fost faptul ca am vizitat IZMIRUL, TROIA si CANAKKALE...

Kusadasi nu ne-a impresionat cu nimic

Dar daca totusi vrei sa incerci... !!! pe bani tai faci ce vrei...

Ca si traseu eu am ales: Alba Iulia - Bucuresti - Ruse - Edirne - Eceabat - Canakale-Izmir - Kusadasi

Bulgaria se strabate destul de usor, drumul relativ bun (sa nu uiti de vigneta)

Am intrat in Turcia la Edirne. Drumurile bune. Daca urci pe autostrada ai nevoie de HGS-o taxa care o platesti la oficiul PTT sau in benzinarie. Primesti un autocolant care se lipeste obligatoriu pe parbriz.

La Eceabat se trece cu feribotul, este din jumate in jumate de ora. Poti plati cu euro, lire, lei...

Daca te-ai hotarit se vezi Turcia... BAFTA

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[26.02.17 12:23]

@eneas: dacă pentru tine Imbat a fost o mare deceptie, băgând in aceeasi oală, cum s-ar zice si statiunea in sine, e cu totul altceva! Cred că faci parte din procentul acela de 1% cărora nu le-a plăcut Kusadasi-ul!

Cu toate acestea iti respect din suflet părerea si nu care cumva să te superi pe mine!

Incercarea turcilor"de a ciupi ceva", cum zici tu, o prefer indolentei cu care ti se răspunde uneori prin Grecia!

Mentionez ca sunt fan Geecia si super-fan Turcia!

Indicatiile date pt traseu sunt bune, cu mentiunea ca ar avea nevoie de o cazare intermediara undeva in Turcia, după ce trece cu ferry-boat-ul!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[26.02.17 12:39]

@amv, un hotel bun, pe cea mai bună plajă a statiunii, adică Long Beach, ar fi Atlantique Club.

Zona este cea mai bună pentru plaja cu nisio fin si intrare lină in apă! O zonă foarte aerisită, cu km de plajă, ferita de zgomotul din centrul statiunii unde ai găsi hotel de 4* dar... plaja publică!

Este la 8km de centru, dar dacă-ti doresti sa vizitezi statiubea, sau vrei o sesiune de cumpărături, ai la dispozitie acele dolmusuri cu care te"misti" peste tot!

Ar mai fi si Kustur Club, la 2km de centru, insă pentru plaja traversezi o micută sosea uzitata de dolmusuri care fac legătura cu Selciuk, sau treci pe o pasarela. Plaja proprie.

Oferte bune poti solicita si aici pe Afa!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[26.02.17 12:58]

@eneas:

Dezamăgirea ta a fost generată de o alegere neinspirată a hotelului. Nu mi se pare corect să generalizezi la nivelul întregii staţiuni, Kuşadasi, sau chiar la nivelul întregii ţări, Turcia.

Oricât de nefericit ales a fost hotelul la care ai stat, eu mă întreb doar ce condiţii şi servicii ai fi primit de ACEIAŞI bani în Grecia în aceeaşi perioadă de vârf de sezon. Doar aşa comparaţia ar fi pertinentă.

Mizerie, tiganeala, pusi doar pe ciupit

O altă generalizare, cel puţin la fel de nefondată. Îmi este clar faptul că nu ai înţeles că, la turci, "negocierea" este o artă, dar şi un mod de viaţă. Nu vrei, nu cumperi, că nu îţi bagă nimeni mâna în buzunar.

Cum ar fi să afirm şi eu că mie grecii mi s-au părut leneşi şi zgârciţi, pentru că nu prea i-am văzut muncind mai deloc? Ziua veneau la plajă cu umbrelele proprii şi scaunele pliante din dotare, se strângeau în grupuri şi grupuleţe şi pălăvrăgeau fără încetare, iar seara se strângeau tot la poveşti pe la porţile clădirilor cu camere de închiriat. Ajunsesem să-i cunosc şi să-i recunosc.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[26.02.17 13:20]

@amv:

Rog pe cei care au fost acolo sa-mi recomande un hotel 4 sau 5 stele cu plaja proprie si servicii AI, si detalii despre drumul cu masina personala.

Pentru prima dată la Kuşadasi, ţi-aş recomanda hotelul Palm Wings Beach Kuşadasi 5* AI+, un hotel destul de nou, aflat pe o plajă superbă. Un sejur la acest hotel la început de septembrie implică o uşoară suplimentare a bugetului specificat, de sub 100 de euro, cu condiţia rezervării înainte de 28 februarie. Hotelul se află la 13 kilometri sud de Kuşadasi, dar poţi ajunge în oraş şi cu dolmuşul (ieftin şi comod) şi cu maşina personală.

Nu rata o vizită la Efes, Casa Fecioarei Maria, Adaland şi Pamukkale. O croazieră pe mare este un alt must al unei asemenea vacanţe.

Cel mai recent am ajuns în zonă în iunie anul trecut pe traseul: București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keșan – Gelibolu/Lapseki (sau Eceabat/Çanakkale sau Kilitbahir/Çanakkale) – Ezine – Ayvacik – Akcay – Burhaniye – Ayvalik – Küçükkuyu – Ovacik – Aliaga – Menemen – Izmir – Selcuk – Kușadasi (sau Izmir – Menderes – Ozdere – Kușadasi, în cazul în care nu doreşti să foloseşti autostrada). Eu mi-am continuat drumul mai departe pe autostrada Izmir - Aydin, deoarece nu Kuşadasi era destinaţia finală.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

fane64SV[Sighişoara]2r[26.02.17 19:08]

Salut, iti recomand cu incredere Kusadasi, am fost acolo de 6 ori la diferite hoteluri. Citeam mai sus un comentariu a unuia dezamagit, nu as fi crezut vreodata ca cineva sa fie dezamagit de Turcia, dar am vazut~o si pe asta. Daca vrei plaje cu nisip recomand hotelRichmond, este la 8 km, dar distanta nu inseamna nimic pentru ca ai microbuze din 10 in 10 minute sau Taxi cind vrei tu {4 per. egal pret /per persoana la microbuz}.

Alege un hotel de 5 stele, ai o multime si cauta mai departe de centru. Te incadrezi in buget. Un hotel de 5 stele platesti intre 600~900 euro, primesti cit platesti dar servicile de care ai parte ar fi echivalentul a 2000~3000 euro in Grecia.

Traseul iti este descris de altii. Iti recomand o noapte intermediara la Edirne sau Canakkale. Ne auzim in toamna

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[26.02.17 19:21]

@fane64: sunt intru' totu' de acord cu tine! Si eu am fost surprinsa de nemultumirea colegului vis a vis de Kusadasi! Dar fiecare cu părerea lui!

In ceea ce priveste recomandarea ta, ai omis faptul ca are un buget de 600e pt 2 adulti! Asa că Richmond cade; doar cu suplimentare de buget!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

diana2015SE[Bucureşti]1r[26.02.17 23:28]

@amv: bună. Sub nici o formă să nu alegi hoteluri de 3 stele cu all inclusive că n-ai efectiv ce alege să mănânci. În fiecare zi aceiași mâncare , și proastă după opinia mea. Anul trecut noi am stat la Omer Holliday Resort 4* cu all inclusiv și crede-mă că am regretat enorm.

Personalul de la restaurant a dat dovadă de indiferență vis-a-vis de cei care nu vorbeau limba turcă, deci pe scurt nici nu te băgau în seamă. Mâncarea a lăsat rău de dorit, camera neizolată și auzeai TOT ce se vorbea afară sau vecinii. Poziționarea ne-a încântat pe noi și faptul că era multă verdeață dar... am luat țeapă. Dacă poți ocolește această ofertă.

În 2013 am stat la Fantasia de Luxe 5* unde sincer n-am nici măcar un cusur cât de mic ce să-i găsesc. Totul la superlativ. @maria55 este cea mai în măsură să te îndrume, să te sfătuiască ce să alegi. Sper să găsești ceva frumos și să ai o vacanță de vis

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

danielGD[București]24r[27.02.17 07:34]

Recomand Kusadasi. Ca si activitati:

Pentru persoanele energice

- 2 aquapark (ambele OK)

- plimbari cu vapor

- jeep safari

- ATV safari

- horse safari

Pentru persoane linistite

- casa fecioarei Maria

- Pamukkale (approx 500 km dus-intors cu autocar)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 07:46]

@daniel: doar o mică completare la sufestiile tale, care sunt f bune!

Aceste optionale să le achizitioneze de la agentia locala Sun Dial Agenty, cea mai bună si care practică cele mai mici preturi Diferentele intre aceasta si ghizii de la agentiile partenere, sunt notabile! Adică dacă ghidul vinde la 40e/pers excursia la Pamukkale, la Sun Dial este 27e/pers. aprox.

Ca excursii mai recomand:

Efes

Milli Park

Sirinçe- un sat traditional pe un munte, la 5km de Selciuk.

Croaziera se poate achizitiona direct la vaporasele din port, fără a apela la agentie... mai ales că aici nu e nevoie de ghid insotitor!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marivalPM[Bucuresti]13r[27.02.17 09:53]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marivalPM[Bucuresti]13r[27.02.17 09:58]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 10:35]

@marival: am o scurtă precizare! Bugetul este doar pentru cazare, scrie clar ca au transport individual! In plius luna aleasă este septembrie!

In consecintă pentru Atlantique Holliday Club, bugetul este suficient.

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[27.02.17 10:59]

@diana2015:

plaja si intrare in apa cum a foast la Fantasia? tot ok?


Corina70SR[Ploieşti]9r[27.02.17 11:50]

@amv: Nu stiu cum au stat lucrurile in 2016 (servicii, pret), dar noi am fost multumiti de Batihan Beach Resort, am fost acolo in 2009 si in 2013.

A doua oara am fost cazati in noul corp de cladire, unde camerele si balcoanele sunt mai spatioase decat in cel vechi. vezi impresii

Pe site-ul agentiei de la care am cumparat sejurul din 2013, pretul ar fi de 624 euro pentru 2 persoane camera standard cu vedere la gradina (strada), cu o reducere de 30% inclusa, oferta fiind valabila pana maine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

SILVIA 77GD[Bucuresti]5r[27.02.17 16:34]

Prima vacanta în Turcia a fost în Kusadasi, Palm Wings Beach. Este un resort situat pe plaja cu nisip fin și intrare lina în apa. Nu este un resort situat pe o suprafață extinsa, însă fiecare zona este bine gestionata și îngrijită.

Noua ne a plăcut foarte mult. vezi impresii

Cat despre Kusadasi, ca și oraș pot spune ca este fantastic. Am avut cazare o noapte intr un hotel situat pe faleza și l am văzut atât ziua cat și seara cu forfota aceea de turisti si localnici... Este o atmosfera minunata, autentic turceasca.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 16:42]

@SILVIA 77: da, ar fi o bună alegere, insă ar fi necesar suplimentarea bugetului cu măcar 100 euro. Si asta in a doua jumătate a lunii septembrie.

Este la o distanta apreciabila de centru, cred ca sunt undeva la 15km dar nu e un mare impediment dacă primeaza plaja si nu plimbarile.

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

marivalPM[Bucuresti]13r[27.02.17 17:48]

@maria55: trimiteți-mi și mie oferta cu septembrie 600 euro la acest hotel și ce agenție îl vinde. Eu l am găsit pe Târgul de toamna în iunie cu 850 euro autocarul fiind 140 din prețul acesta 1-8 iunie ca perioadă Dacă știți vreo agenție care îl vinde ieftin intre 1-15 septembrie aștept mesaj privat. Mersi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 18:51]

@marival: vorbim de Palm Wings Beach?!

Dacă da, tocmai ce am spus in ecoul de mai sus ca bugetul ar trebui suplimentat cel putin cu 100euro, iar perioada ar fi in a doua parte a lunii septembrie! Asa ca daca vorbim de acest hotel, fix acelas pret rezultă.

Initiatorul CMR-ului a spus ca are un buget de 600euro, iar eu am spus ca pt Palm ar fi necesar suplimentarea cu aprox 100euro, rezultand un total de 700euro, transportul fiind individual! In cazul tau, la TTR cam tot pe acolo ai găsit inteleg, bineinteles + 140 transportul!!

Daca mai cazul de PM, cu placere!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[27.02.17 19:01]

1-7.09 se gaseste la 630 euro


maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 19:45]

@amv; vezi ca tocmai azi a scris colegul@trush un articol despre hotelul sugerat de mine: Atlantique Club.

Exact ce spuneam! Au platit 665euro /sejur/august! Asa ca pt septembrie te incadrezi perfect in buget si este un hotel f bun cu o plaja extraordinara.

Baftă!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA1r[27.02.17 20:10]

@maria55: si tu crezi ca anul acesta sunt preturile de anul trecut cand lipseau rusii?? Vise...

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

amv*[autor]JR[ramnicu valcea][27.02.17 20:25]

cine stie de hotel flora garden ephesus kusadasi? L-am gasit pe [***] la pret ok pentru perioada septembrie.

As dori referinte despre agentia [***]?


webmaster26[Alexandria][27.02.17 20:27]

@amv: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 20:40]

@Andox: vorbim de Kusadasi!

Rusii merg in Antalya???????? In Kusadasi, la un hotel bunicel de 4* mai gasesti camere la 100euro, fara transport si in partea a doua din septembrie!!!

Ca noi vorbeam de transport individual!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA1r[27.02.17 20:56]

@maria55: poate ca gasesti la sfarsitul lui septembrie, dar pe aici vad ca toti vor la inceputul lui septembrie.

Si de asta spuneam sa nu compari anul trecut cu anul asta. Ca pretul la Atlantique este mai mare de 600 euro/sejur pentru inceputul lui septembrie

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

maria55 †SE[Eforie Sud]ConsAFA21r[27.02.17 21:04]

@amv: hotelul este pe Long Beach, dar la 15km de Kusadasi, in Davutlar! Pentru iubitorii de plaja, este bun!

Acum depinde si de pret, pentru ca exista diferente intre inceput de septembrie si a doua decada din luna respectiva!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 36 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.29074192047119 sec
    ecranul dvs: 1 x 1