Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]

City-break Cluj

Trimisă în 16.08.16 20:44
autor neeneeGD [Făgăraş [BV]]
» VIZUALIZĂRI: 6838

Vrem sa profitam de ocazia ca vor sta bunicii cateva zile cu cei mici si sa vizitam zona Clujului.

Va rog recomandati-ne o cazare decenta in Cluj sau Turda si ce se poate vizita in zona in 2-3 zile

Multumesc,

Florin


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 2-300
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 1 / 2

Ioana_IoanaPM11r[16.08.16 22:55]

Buna,

Ca si cazare nu stiu ce sa propun, insa va ajut cu cateva informatii legate de obiectivele turistice care merita "bagate in seama":

- Gradina Botanica, intrare in Cluj dinspre Observator (dinspre Turda)

- Belvedere (unde se afla si hotelul cu acelasi nume) de unde aveti o panorama asupra orasului

- Parcul Central cu lacul si restaurantul Kios, recent modernizat

- Piata Matei Corvin cu Biserica Catolica, de aici pe Strada Eroilor ajungeti in Piata Eroilor unde veti putea vedea Teatrul National si minunata Catedrala Ortodoxa

- va recomand sa stati la o terasa in Piata Muzeului, aproape de Piata Matei corvin (dinspre Bulevardul Memorandului)

- de asemenea Terasa si localul |SAMARA, daca doriti sa va relaxati intr-0un loc mai diferit si sa degustati limonada de catina sau alte sortimente. Mie mi-a placut nespus

- lacul din zona Iulius Mall...

Cred ca astea sunt cele mai importante... cel putin de care imi amintesc acum

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (7 voturi)

maxICSV[16.08.16 23:42]

@Ioana_Ioana -

Aș adăuga pe listă Salina Turda și cheile Turzii care se pot vedea într-o zi.

De asemenea poate te ajută filmul de prezentare al orașului buzznews.ro/146586-video- ... tare-a-clujului

Din păcate cazare nu știu ce să recomand, dar mă gândesc.

În oraș firește că sunt hoteluri pe care le alegi după buget, sau în zonă - pensiuni în Făget sau Gilău, Vlaha etc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

printesa82PM6r[17.08.16 01:13]

Buna seara. Eu tocmai ieri am scris un articol despre hotelul nostru preferat din Cj... vezi impresii... insa este putin mai scump... dar se merita (parerea mea).

Alta varianta eu personal nu cunosc... dar poate va ajuta si alti calatori.

Este un oras frumos cu multe locuri de vizitat... cu mult tineret (fiind oras Universitar)... acum depinde si de ce va doriti sa vedeti. Cu siguranta nu va veti plictisii acolo.

Va doresc o mini vacanta frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

adelunaGD5r[17.08.16 05:59]

Nu stiu care este bugetul alocat dar iti recomand cu caldura pensiunea Harmonia Mundi din Vlaha. Poti citi review-ul pe care l-am scris. vezi impresii

E aproape de Savadisla unde puteti avea o experienta de antropologie culinara cu rar mai vezi. E aproape de drumul spre Gilau si Tarnita. De acolo poti urca pe platou la Marisel sau sa ajungi la Maguri.

Drumul nu e deloc o incatare, din punctul de vedere al asfaltului, altfel... e perfect.

Nu neglijati nici gradina botanica din Cluj.

Drum bun si fiti calatori.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Traian FlorescuJR[17.08.16 08:27]

- Cazare la bugetul alocat gasesti la Pensiuni sau hostel, dar trebuie contactate cat mai repede, o pensiune decenta si nu scumpa "Colibri" la 100 m de Iulius Mall sau hostel Str. Tarnavelor, mai sunt si altele.

De vizitat in doua zile? cam greu, Va recomand in primul rand Clujul - centru, Cetatuia, apoi o vizita la Salina Turda, o baie la Baile Cojocna (modernizate si cu un nou resort "Salt Resort Cojocna")

NU trebuie ratat o excursie in Apuseni la Marisel, doar 60 km de Cluj (opriti-va pe drum neaparat la urcarea spre Marisel inainte de intrarea in localitate, nu Veti regreta), apoi... multe, multe, "Delta "de la Sic, ...

Pentru a vizita intradevar zona Clujului ar fi nevoie de o vacanta intreaga, dar cu aceste zile Veti prinde "gustul" Clujuluii si poate in viitor sa Va rezervati o intreaga vacanta pentru Cluj.

Va doresc o vizita placuta si timp frumos.

Traian

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Dan@47GD11r[17.08.16 09:21]

Buna ziua,

Am vizitat Clujul acum aproximativ o luna si am stat o noapte la Pensiunea Siago. Nu recomand aceasta pensiune/hotel deoarece datorita clientilor sai, majoritate bolnavi sau apartinatori te face sa te simti ca la spital.

Pensiunea se afla situate vis a vis de Clinica Oncologica, este o zona aglomerata si zgomotoasa si cu parcarea e problema.

De asemeni a fost problematic si cu micul dejun care se serveste intr-o sala de cateva mese, pensiunea avand cam 20 de camera. Nici mancarea nu e prea grozava, asta ca sa ma exprim dragut.

In Cluj am mai stat la Hotel Grand Napoca care a fost binisor, adica mic dejun bun, parcare mare, fara probleme, aproape de Parcul Central si de Observator si cam la 15 min. de centru. Ce nu mi-a placut a fost "aerul" hotelului cam comunist, mobilier cam invechit totusi, la un pret cam maricel.

Am stat si la Turda, la Sun Garden. A fost oribil, I-am si reclamat la OPC. Micul dejun este pe apucate, mancare proasta, miros de canal in multe din camera. DE EVITAT!

Acum la modul general vorbind, anul acesta si eu si prieteni/colegi de serviciu care au calatorit prin Romania au fost in majoritate dezamagiti de conditiile de masa si cazare oferite, fie la hoteluri fie la pensiuni.

Este un mare risc sa gasesti conditii proaste la bani multi, chiar daca mergi pe recomandari, deoarece in cadrul aceleasi unitati sunt diferente mari intre camera sau conditiile se schimba in decursul unui sezon.

Va urez bafta pentru ca aveti nevoie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

ramo_infoGD[17.08.16 09:37]

Cazare recomand Hotel Still, curat, mic dejun bun, se afla la intrarea in Cluj, dinspre Turda, fara probleme la parcare. Nu stiu exact pretul de cazare, dar este un hotel curat si nu veti avea surprize neplacute!

De vizitat: Salina Turda, Cheile Turzii, zona Belis, Racatau (cascada Valul miresei), Marisel.

Sa aveti parte de o vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

tata123 🔱POS935r[17.08.16 09:44]

@neenee - O dimineață bună! În materie de cazări în zona Cluj Napoca - Turda nu pot da prea multe sugestii, în toamna anului 2014 am stat două nopți la Grand Hotel Napoca (vezi impresii), dar această unitate de cazare depășește bugetul alocat de voi unui loc de dormit.

În ceea ce privește obiectivele de vizitat, le-am expus în mai multe articole pe AmFostAcolo. Ce mi-a plăcut mie în urbea clujeană: Turnul Croitorilor, priveliștea de pe Dealul Cetățuii, Biserica romano-catolică „Sfântul Mihail”, Colecția de istorie a Farmaciei (vezi impresii) și Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia” (vezi impresii).

O sinteză a impresiilor mele despre Cluj poți citi aici: vezi impresii.

La toate acestea se adaugă cele menționate de alți utilizatori mai sus: Grădina Botanică, Centrul Vechi, urmele vechilor fortificații, parcuri, biserici vechi. @Bogumil vă recomandă un restaurant legat de o marcă celebră de bere (vezi impresii), iar @Andre22 mai multe cafenele drăguțe (vezi impresii). Clujul are un aer tineresc, e plin de veselie, forfotă continuă și locuri superbe.

Vă doresc o incursiune relaxantă și interesantă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 09:56]

@tata123 - multumesc mult


norielaUC[17.08.16 10:20]

Buna,

Obiectivele turistice din Cluj-Napoca au fost enumerate in postarile anterioare, sugestiile sunt foarte bune, nu le voi repeta si eu.

Pentru ca timpul alocat este scurt, nu pot decat sa te sfatuiesc sa aloci o zi vizitarii orasului Cluj-Napoca.

Seara iti recomand o plimbare prin Piata Muzeului, sunt multe terase stradale frumoase acolo si iti mai recomand Beraria Ursus (vis-a-vis de Facultatea de Agronomie, relativ central). Este situata pe locatia fostei fabrici de bere si are un design special, peretii adapostesc in spatele paravenelor de sticla instalatiile de fabricare a berii si fotografii ale vechii fabrici, e dragut si candelabrul din sticle de bere. Mancarea e delicioasa, nu foarte ieftina, dar extrem de gustoasa, la fel si berea nefiltrata.

A doua zi: Salina Turda si Cheile Turzii.

Din punctul de vedere al cazarii iti pot recomanda cu caldura Pensiunea Arena: pensiuneaarena.ro, e chiar in buricul targului, camera costa 130 Ron pe zi. E noua, situata exact langa noua sala polivalenta, foarte aproape de statia de tramvai si de troleibuze.

E destul de solicitata, daca nu gasesti locuri, a doua varianta ar fi Pensiunea Europa din cartierul Grigorescu: vilaeuropa.ro.

Sper sa iti placa orasul nostru. Ta asteptam cu impresii. Iti doresc un city break reusit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

littlegirlSV[17.08.16 10:23]

raspund strict la intrebarea legata de cazare, iti pot face cateva sugestii, in calitate de clujeanca care si-a cazat cunostinte prin diverse locuri.

H. Sport 2* e chiar in Parcul Central, e varianta buna daca aveti buget limitat; pret ok, au camera classic, care sunt mai vechi si cumuniste dar functionale si decente; costul e cca 120 lei/dubla, cu mic dejun. Camera renovata e cu vreo 30 lei in plus.

Vila Parc, este pe celalat mal de Somes, in aceeasi zona, respectiv Stadion-Parc-Sala Polivalenta; pretul e undeva la 130 lei/dubla, fara mic dejun, doar cafea si ceai

H Oscar este in acelasi perimetru, ceva mai departe de centru, este relativ nou, decent, situat pe malul Somesului, langa restaurant Sinaia, care e o destinatie in sine. Pret cca 160 lei/dubla, mic dejun inclus

Pensiunea Siago are un aer cochet, de boutique. Locatia e buna, intr-adevar e zgomot de masini, e in apropiere de Spitalul de Oncologie... Sala de mic dejun e interesanta; in plus pe hol ai cafea, fructe, biscuit din partea casei, la orice ora. Nu mai stiu pretul, dar e undeva pana in 180 lei/dubla. Micul dejun se achita separat, nu e inclus in costul camerei.

Toate locatiile recomandate au parcare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Ioana_IoanaPM11r[17.08.16 10:49]

@maxIC - Scrisesem un alt coment inainte si am adaugat si Cheile Turzii / Cheile Turenilor si Salina Turda insa vad ca in al doilea mesaj nu am mai adaugat.

Intr-adevar, toate 3 sunt obiective care nu merita sa fie ratate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

raduconduracheSE81r[17.08.16 11:14]

Buna, noi am stat in 2014 in Campia Turzii la Pensiunea La Broscuta 3*, intrarea la strand inclusa, "Fabulos 8.9/10 din 127 comentarii". vezi impresii

Un scurt review scris de mine in 2014 si fotografii gasesti pe Amfostacolo.ro (Pensiunea La Broscuta respectiv mini-turul Romaniei)

Distante :

39 km Campia Turzii - Cluj

10 km Campia Turzii - Turda

Obiective :

Salina Turda (exceptionala), in Turda

Cheile Turzii

Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

giulianiSR[17.08.16 11:28]

@neenee - Am locuit 10 ani in Cluj, si o sa incerc sa fac o sinteza a ceea ce merita vizitat.

In August e chiar frumos orasul, nu e asa aglomerat. Centrul merita, clar mare parte din excursie

- Piata Matei Corvin - Unirii unde e superba catedrala catolica, merita vizitata si pe interior.

- Piata Avram Iancu, cu biserica ortodoxa (nu asa impresionanta ca cealalata, insa merita aruncata o privire) si teatrul national

- Parcul central cu terasa si lacul Chios (parcul e recent renovat si arata foarte bine)

- Stadionul Cluj Arena si zona salii sporturilor

- Urca sus pe cetatuie sa vezi orasul de acolo, e frumos... este si o terasa acolo.

- Piata muzeului cu terase si o alta biserica frumoasa -Biserica Franciscana

- plimba-te pe toate strazile din jurul pietei unirii, (in general toate stradutele dintre Str. Avram Iancu si Str. george Baritiu) o sa vezi cladiri vechi, strazi inguste... una din ele, Str. Universitatii are o biserica superba - Biserica catolica sf Treime

- da o fuga pe str Mihail Kogalniceanu sa vezi cladirea Univ Babes Bolyai si frumoasa biserica reformata Calvina, in zona e si Bastionul Croitorilor.

- Viziteaza gradina Botanica Alexandru Borza de pe strada Republicii

- Muzeul de arta din Palatul Banffy din piata Unirii

- Muzeul farmaciei e si el foarte interesant

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 11:59]

@Ioana_Ioana - multumesc mult, am uitat sa precizez ca am fost la Turda acum 2 ani cu cei mici


Ioana_IoanaPM11r[17.08.16 12:18]

@giuliani - Da, Muzeul Farmaciei e unul dintre cele mai frumoase si cochete muzee din cate am vazut eu.

De asemenea pentru o plimbare in aer liber, este si Muzeul Etnografic din Taietura Turcului.

- Mai e interesanta si Biserica de pe Ulita Lupilor, cred ca asa se numeste (catedrala catolica veche), situata undeva in zona strazii Universitatii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 12:28]

@printesa82 - multumesc


giulianiSR[17.08.16 12:45]

@Ioana_Ioana -

- Mai e interesanta si Biserica de pe Ulita Lupilor, cred ca asa se numeste (catedrala catolica veche), situata undeva in zona strazii Universitatii.

Da, exact de biserica aia vorbeam si eu, e biserica reformata calvina de pe aceeasi strada cu UBB-ul. Numele de "Biserica de pe ulita lupilor" este un nume mai vechi, am inteles ca asa se numea strada aceea mai demult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 12:49]

@giuliani - multumesc


neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 12:51]

@littlegirl - multumesc


anaoiJR[17.08.16 12:53]

Puteti incerca si vila Europa, in cartierul Grigorescu.

Zona linistita si aproape de centru.

130 / noapte camera dubla

vilaeuropa.ro


vulpe mihaelaSE77r[17.08.16 14:20]

@neenee - Buna ziua.

Ca si cazare, recomand garsoniera Iulia din Turda, care nu este de fapt o garsoniera, ci 2 camere (una dubla si una cu patru locuri) la o mansarda total utilata (cu baie, bucatarie si living) si foarte curata. Am stat acolo si am scris si un articol despre ea: vezi impresii.

Salina din Turda este senzationala si merita neaparat vazuta.

Clujul este la 30-35 km distanta, deci super ok.

Daca plecati din Bucuresti, aveti aici traseul pe care noi l-am facut in 3 zile, fara sa fie obositor.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreidiUC[17.08.16 14:35]

Cea mai ieftina varianta de cazare ar fi inchirierea unei garsoniere / camere la casa in regim hotelier. Puteti gasi o gramada de astfel de oferte pe site-ul ziarului Piata de la A la Z (piata-az.ro). Majoritatea nu sunt in centrul istoric, ci in diversele cartiere ale Clujului, insa asta nu reprezinta deloc o problema, intrucat pe de o parte, transportul public din Cluj-Napoca este excelent, cu legaturi din/catre toate zonele din oras, iar pe de alta parte toate cartierele Clujului sunt curate, linistite si sigure.

In legatura cu obiectivele turistice din judetul Cluj (inclusiv Cluj-Napoca si Turda), acestea sunt prezentate intr-o maniera extraordinara pe insusi site-ul Centrului de Informare si Promovare Turistica Cluj (cniptcluj.ro).

Multi au impresia ca judetul Cluj inseamna doar centrul vechi al orasului Cluj-Napoca, insa judetul este plin de tot felul de obiective si destinatii turistice. Daca veniti pentru prima data in Cluj, este suficient ce au recomandat ceilalti utilizatori.

Recomandarea mea este sa reveniti si sa luati in calcul in special zona de munte a judetului Cluj, trecand chiar si in zonele invecinate din Alba si Bihor pentru a vizita Parcul Natural Apuseni.

Aici ar fi iarasi multe de spus, dar zonele principale ar fi: zona Baisoara-Belis, Valea Draganului, zona Rachitele, zona Padis-Glavoi, zona Valea Ariesului...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

GABIUMGCH[17.08.16 14:36]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 14:48]

@vulpe mihaela - venim din Fagaras, salina am vizitat-o acum doi ani dar dorim sa trecem si acum pe acolo la intoarcere dar as dori sa ne axam pe Cluj


tamasSV2r[17.08.16 15:07]

Cred ca Giuliani a reusit sa intocmeasca cel mai potrivit program de vizitare al orasului.

Firma unde lucrez rezerva in mod frecvent camere pentru oaspetii/vizitatorii firmei la hotelul Oscar, si pana acum n-am avut nici o reclamatie din partea celor cazati, deci il recomand si eu.

Cealalta locatie cu care avem tangente de acest gen si avem doar semnale pozitive ar fi hotelul Agape de pe strada I. Maniu, dar cred ca este cam scump, fiind ultracentral.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

neeneeGDAUTOR SOL3r[17.08.16 15:16]

@tamas - multumesc


dfdJR[17.08.16 17:02]

Buna ziua, in Turda, puteti vizita, precum au spus si celilalti membri, Salina, Cheile Turzii. In Cluj sunt mai multe atractii.

Ca si loc de cazare in Turda, este pensiune EDY, la intrarea in oras, cum se vine de la Cluj.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

eladea2005JR[17.08.16 18:15]

@neenee - personal va recomand cazare in Cluj, aici ai mai multe de vazut decat in Turda

In Turda e de vizitat binecunoscuta Salina, in rest nu prea ai ce vedea

in Cluj puteti vizita Gradina botanica, Cetatuia, Parcul central, zona pietonala centrala (casa Matei Corvin, Piata Muzeului, Piata Unirii), bastionul Croitorilor, langa el e Catedrala si piata Avram Iancu... daca sunteti genul carora le place sa viziteze biserici si muzee, atunci aveti si aici variante mai multe

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

claudiu_andaCH[17.08.16 18:58]

@neenee - in cluj va recomand hotelul Pami (cautati pe net),

langa el puteti lua o masa traditionala, ardeleneasca si rustica la restaurant Valahia (preturi ff bune si produse proaspete.

de la hotel 2 statii de autobuz si sunteti in centrul clujului. puteti vizita pe langa cele mentionate mai sus, muzeul satului si daca aveti timp baile cojocna (18km de cluj).

sejur placut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.47604203224182 sec
    ecranul dvs: 1 x 1