nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  GRECIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?" » 7
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / GRECIA / by aviancun
 
TRIMISĂ DE aviancun
din [bucuresti]
 • ÎNSCRIS ÎN: 12.10.15
 • membru: CHIBIȚ
  contribuție AFA: 0 PMA

  SCRISĂ IN: 13.04.16 18:07

  VIZUALIZĂRI: 2941

   

  Ruta Bucuresti - Nafplio (Peloponez)

  Care este cea mai buna ruta pt. a ajunge de la bucuresti la nafplio ?

  O recomandare pt. cazare. hotel sau domatia?

  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1.5oo euro -- TRANSPORT: auto propriu
  • ADULŢI: 4

  Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

  SCRIS DE Carmen Ion
  din [București]
  membru: AUGUSTUS
  [cons. onorific AFA / GRECIA]

  IN: 13.04.16 19:27

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @aviancun - Cea mai bună rută este Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Plevna (nu se intră în oraş) -Sofia (nu intra în oraş, mergi pe centură urmând indicatoarele de Kulata) -Blagoevgrad-Kulata (punct de trecere a frontierei între Bulgaria şi Grecia) -Salonic (nu vei intra în oraş, trebuie să urmezi indicatoarele de Atena) şi de aici mergi pe autostrada A1 până la Atena. Staţiile de taxare sunt foarte dese. De la Salonic la Atena, pe A1, taxele la cele 11 staţii se ridică la 29,15 euro. De la Atena se intră pe E94 şi urmează indicatoarele de Corint; vei întâlni 3 staţii de taxare (6,70 euro). În fine, în Peloponez, pe E65, până la intersecţia unde se iese de pe autostradă către Argos mai e o staţie de taxare - 2,50 euro. De la Argos se intră pe o şosea bună - indicator Nafplio. Taxele sunt cele valabile anul trecut.

  A doua variantă este ca după Salonic să nu intri pe autoastradă, ci să rulezi pe şoselele paralele, pentru a nu plăti taxe. Vei face mai mult pe drum şi te sfătuiesc să faci acest lucru numai dacă ai GPS, pentru că altfel vei fi nevoit să traversezi oraşe şi indicatoarele sunt destul de puţine şi prost amplasate, aşa că rişti să te rătăceşti din când în când şi să pierzi vremea.

  După părerea mea vei avea nevoie de o cazare intermediară, pe care te sfătuiesc să o faci undeva pe Riviera Olimpului, într-una din staţiunile Paralia Katerini, Nei Pori, Olympic Beach etc.

  În legătură cu cazarea în Nafplio, nu te pot ajuta. Noi am stat în Tolo (vezi impresii), la Villa Manolis, şi am fost foarte mulţumiţi - vezi impresii. Am avut un apartament cu 2 camere, bucătărie separată, terasă, grădină superbă şi grătar, care ar fi foarte potrivit pentru 4 adulţi.

  Marele atu al staţiunii Tolo este plaja. Nafplio este un orăşel încântător dar nu are plajă proprie. Cea mai apropiată este Karatona Beach, situată în spatele fortăreţei Palamidi, la circa 6 km de centru. Am postat impresiile mele din Nafplio într-un alt articol vezi impresii.

  Alte informaţii despre Peloponez şi obiectivele pe care le-am vizitat în peninsulă găseşti în seria mea de reviewuri "Septembrie în Peloponez. "

  Sper să-ţi fie utile şi-ţi urez alegere inspirată şi concediu plăcut!

  N.B.: Carmen Ion este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (din 5 voturi)]
   
  SCRIS DE dana2104
  din [Râmnicu Vâlcea]
  membru: SENIOR

  IN: 13.04.16 23:02

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Mai exista o varianta un pic mai lunga si ca distanta (vreo 50 km in plus) si ca durata, dar putin mai ieftina.

  De la Salonic mergi pe Egmatia Odos pana aproape de Ioannina (tool aprox. 8 E), apoi mergi spre Arta-Patra (anul trecut se lucra la autostrada, nu era niciun tool deschis, nu stiu cum este anul acesta), apoi treci podul de la Patra (13 E sau 6,5 E daca alegi sa traversezi cu ferry) si continui drumul spre Korint-Nafplio pe costa de nord a Peloponezului.

  Nu stiu sa-ti spun exact cat sunt taxele de la Patra pana la Nafplio pentru ca nu am mai trecut pe acolo din 2oo6 cand nu era decat un singur tool in apropiere de Korint, restul drumului neavand regim de autostrada. Viamichelin spune ca ar fi vreo 7,5 E, dar nu stiu cat este de actualizat.

  Diferenta nu este mare si ce castigi la tool, pierzi la combustibil si timp si cam tot acolo ajungi, dar mie personal imi place mai mult aceasta ruta datorita peisajului mai diversificat. Parca trece mai repede timpul.

  Asta este varianta pe care noi o agreem mai mult, dar in mod normal cel mai rapid si mai "drept" este traseul descris de Carmen. Mai ales daca va doriti (probabil) sa vizitati si Atena.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE Sorin1968
  din [Bucuresti]
  membru: UCENIC

  IN: 14.04.16 09:53

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  noi am fost prin vama de la Makaza (numai sa plecati din Bucuresti pe la ora 4 dimineata sa nu prindeti aglomeratie acolo) si apoi direct Naflio (prin Salonic, Atena, dar nu intrati in Atena si apoi Naflio...).

  Daca nu puteti sa conduceti vreo 15 ore atunci faceti si voi un pit stop undeva cat mai aproape.

  Am stat la hotel Golden Beach (vorbiti direct cu proprietarul in cheama Statis sau fiul lui Stavros - care vorbeste mai bine engleza). Camera este in jur de 60 Euro/zi (cu mic dejun inclus). Luati camera la etaj (nu la demisol).

  Plaja este excelenta in fata hotelului (cea mai buna zona din Naflio o sa va convingeti cand ajungeti acolo stiu ce vorbesc)


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE irina68
  din [Ciolpani]
  membru: CHIBIȚ

  IN: 14.04.16 11:13

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  in 2008 am fost in Nafplio. Am dormit 2 nopti in Paralia Katerini.

  In Nafplio am stat la Pension Dafni, care este situata pe o straduta foarte linistita chiar in centrul orasului, e bine de stiut ca nu poti intra cu masina aici. In anul respectiv am platit 45euro pe noapte si am stat la mansarda unde aveam un pat dublu si o canapea plus chicineta si baie.

  De la locatie ajungeam pe jos in centru, port, etc. si la plaja Arvanitia (cu pietre), in rest am mers cu masina in diverse locatii.

  Foarte buna cazarea pentru ca seara nu mai erai legat de masina, iar in jur sunt o gramada de taverne / restaurante, magazine.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE Sorin1968
  din [Bucuresti]
  membru: UCENIC

  IN: 14.04.16 11:19

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Scuze revin cu o completare, noi am stat in Tolo (statiune f aproape de Naflio) si toata descrierea mea este de acolo.

  Mergeam in Naflio cand doream... nu prea este de plaja prin Naflio


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE Camelia19
  din [Timisoara]
  membru: PARTENER

  IN: 14.04.16 17:09

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Despre drum s-a scris deja detaliat, noi ne-am dus pe A1 Aegean si ne-am intors pe Egnatia, intr-un circuit, varianta pe care ti-o recomand si tie pentru a diversifica peisajul.

  Cazarea am avut-o la Althaia Pension, situata central, pe Megalo Dromo, strada principala ce da in Piata Syntagma, o pensiune cocheta, as alege-o din nou daca as reveni in Nafplio.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE irinad
  din [Târgoviște]
  membru: AUGUSTUS
  [cons. onorific AFA / GRECIA]

  IN: 14.04.16 20:06

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @aviancun - Cu întârziere, încerc să-mi spun şi părerea, potrivit experienţei avute anul trecut, în septembrie când am stat 12 zile în Tolo, Peloponez, experienţă din care puteţi "extrage" ceea ce v-ar putea interesa. vezi impresii

  Drumul prin Bulgaria a fost ales pe varianta Ruse-Plevna-Sofia-Sandanski- Promachonas.

  Am avut cazare intermediară în Paralia Katerini atât la dus, cât şi la întors, întotdeauna încercăm să transformăm şi tranzitul în zile frumoase de vacanţă.

  La dus am ales autostrada spre Atena care ne-a uşurat de vreo treizeci de euro, cu menţiunea că am părăsit-o (din dorinţa de a economisi distanţă şi bani daţi la toll-posturi) la Thiva (Teba), "picând" fix lângă Elefsina. Până la Corint ne-am reurcat pe autostradă, dar odată ajunşi în Peloponez, am luat-o la stânga, pe drumul spre Epidaur care ajunge şi la Nafplio.

  În Peloponez, indiferent cât de înguste sau cocoţate pe munţi au fost drumurile pe care am mers, au fost fără reproş ca şi calitate.

  La întors, am plecat din Peloponez pe drumul vechi spre Argos şi Nemea până la Corint, ne-am suit pe autostradă până la Elefsina, am"tăiat-o" pe la Thiva, după care am ales vechiul drum, dar foarte bun, dintre Atena şi Larisa, e drept mai mult "pe la înălţime", dar cu peisaje superbe. La Larisa ne-am repus pe autostradă până la Katerini. A fost o experienţă plăcută să fugim de toll-post-uri.

  În Tolo am avut cazare la Meraki Apartments and Studios unde şederea a fost minunată.

  Vacanţă plăcută şi alegeri pe măsură vă doresc!

  N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (din 2 voturi)]
   
  SCRIS DE cartaovitu
  din [Otopeni]
  membru: GOLD

  IN: 14.04.16 22:41

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Daca nu faceti cumparaturi in Paralia Katerini (pielarie sau blanuri), atunci va recomand sa popositi peste noapte la Stomio, la 60 km de Paralia, la Panorama Suites and Spa. panoramastomio.reserve-online.net/about

  Este f frumos. am scris despre el aici vezi impresii.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 2 voturi)]
   
  SCRIS DE webmasterX
  din [București]

  IN: 16.04.16 15:13

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @Camelia19

  Cazarea am avut-o la Althaia Pension, situata central, pe Megalo Dromo, strada principala ce da in Piata Syntagma, o pensiune cocheta

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

  Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)

   

  Sunteți NELOGAT (neautentificat, ca guest) -- pagina este afișată din cache, versiunea din 26.09.18 -- 03:20:31

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- rog logați-vă (vezi mai jos), sau creați-vă cont

  SCRIE UN RĂSPUNS

   
  Scrie un răspuns (mai jos)

  Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

   
   
   
   

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.130272865295 sec