Solicitare CMR / ROMÂNIA - = LITORAL =

Cazare in Mamaia

Trimisă în 12.10.14 12:38
autor tumpica*UC [Iași]
» VIZUALIZĂRI: 7184

Buna ziua ,

as vrea sa incerc la anul viitor o vacanta la mamaia. nu stiu ce sa aleg partea de sud sau cea de nord. tinand cont ca am un baiat de 7 ani voi fi nevoita sa merg seara in satul de vacanta. am citit ca partea central nordica ar fi mai curata.

in privinta cazarii sunt dezorientata. as dori un hotel decent (nu sunt fitoasa) eventual cu o demipensiune sau pensiune completa (dar cu mancare comestibila).

Efectiv nu stiu ce sa aleg sa pot avea un concediu reusit. am citit de savoy... dar mi se parecam departe; am citit despre modern sau tomis... nu stiu sunt pareri pro si contra... am citit despre cele din sud: dunarea, ovidiu, aurora...

vreau un sfat sincer va rog


  • PERIOADA: 7 -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 3500
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 7

Răspunsuri — pag 1 / 3

toma catalinaUC1r[12.10.14 13:42]

Eu recomand partea de nord cat mai spre Navodari clar!!! La Aurora si restul lasa de dorit... Satul de vacanta din punctul meu de vedere este un focar de infectie galagios plin de aurolaci si betivi noi mergem in fiecare an la Blue Beach unde suntem total multumiti dar acolo nu sunt decat apaetamente. La Modern am stat o data si a fost Ok in afara de mancare (nu pe placul nostru). In concluzie cu cat de indrepti mai inspre Navodari cu atat e mai bine raport-calitate-pret si curatenie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mi.roUC1r[12.10.14 14:39]

Din toate punctele de vedere, eu recomand hotelul aurora. Merg acolo de câțiva ani iar din 2013 au piscină și din această vară au băgat și mese.

Eu una sunt mulțumită și de poziție (aproape atât de satul de vacanta, cât și de celelalte "atracții turistice"-cluburi și scena cu carnavalul) și de mâncare (este excelenta și cel puțin la mic dejun ai bufet suedez și mănânci cât poți duce), având în vedere ca și eu am un copil mic.

Hotelul este curat, dar în ciuda multor păreri, sa știi ca într-adevăr nu se aude zgomot de la terase.

Mai ales dacă spui ca nu ești vreo snoaba vei fi fff. mulțumită de hotel.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

gabiachimUC1r[12.10.14 16:06]

Va recomand cu toata raspunderea hotelul Savoy: serviciile sunt foarte bune, se face zilnic curatenie, piscina curata si personalul de acolo amabil, plaja bine intrtinuta. Mancarea este foarte buna si la discretie. Aveti si apa, sucuri, cafea, bere si vin gratuit, de asemenea sezloangele sunt gratuite si prosoape de plaje curate in fiecare zi. Seara sunt programe pentru cei mici.

Noaptea este liniste si nu se sunt vecini galagiosi mai putin sambata cand se auzea zgomot de la o discoteca de pe plaja situata la mare distanta.

Copiii beneficiaza de facilitati.

Noi ne-am simtit perfect la Savoy. In zilele acestea chiar am primit de la ei o oferta cu reducere de 37 la suta pentru early bokyng.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

gdmJR1r[12.10.14 16:09]

@tumpica - Nu va recomand Mamaia daca aveti un copil mic dar sa o luam cu inceputul:

Satul de vacanta: doar daca va plac manelele la maxim non stop, mancare indoielnica la impinge tava, scandal, betivi etc si totul la un pret de hotel de minim 3*+. Acum voi decideti daca va place dar, anul trecut, aratau la televizor minoritari care intrasera cu carute si fuste in mare la satul de vacanta din Mamaia.

Hotel: La 3500 lei cu masa si cazare sunteti cam la limita si va incadrati la un hotel de 3*. Daca mergeti in Bulgaria aveti sanse si la 4-5*. Totusi, in statiunea Mamaia nu veti putea sa inchideti ochii din cauza teraselor care sfideaza legea (cu sprijinul si suportul neconditionat oferit de Mazare) si tin muzica la maxim TOATA noaptea. Din punct de vedere al mancarii gasiti lejer si va recomand sa stati in centrul statiunii, eventual la Hotel Ten (fosta Pensiune Victory) care are si restaurant propriu (daca nu va place masa acolo, in zona sunt cateva zeci de restaurante si autoserviri unde puteti manca) si se afla fix pe plaja (au si plaja lor privata).

Sudul litoralului: desi eu am fost fidel statiunii Mamaia de 30 de ani acum va recomand sa mergeti in sud pentru a evita mizeriile din Mamaia, galagia si nesimtirea hotelierilor. In sud puteti incerca in statiunile Neptun, Jupiter si Eforie. Eu cred ca voi alege o vila pe plaja acolo pentru sejurul urmator si, daca nici acolo nu va fi in regula, anii viitori voi merge in alte tari unde ma pot relaxa in concediu si unde sunt tratat cu respect, bun simt si serviabilitate.

Pe scurt: aveti copil mic => evitati statiunea Mamaia!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

crazycucuJR1r[12.10.14 16:10]

va recomand plaja golf din corbu, mai sus de navodari.

liniste deplina, plaja goala, camere ok aranjate rustic. se poate manca ieftin si bun in corbu.


tumpica*UCAUTOR SOL[12.10.14 16:19]

@gdm - multumesc pentru raspuns. referitor la pret a fost estimativ. de ce mamaia?

am fost 4 ani la rand in sud (saturn venus neptun si eforie nord) dar am fost dezamagita de felul in care arata; de ce romania? mai vreau sa dau o sansa litoralului nostru chiar daca e ciudat;

de ce satul de vacanta? baiatul meu vrea masinute etc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tumpica*UCAUTOR SOL[12.10.14 16:36]

@gabiachim - multumesc ptr raspuns. m-am gandit la savoy dar referitor la locatie... as vrea sa stiu cam cat de departe e de centru.


iuliana 21GD14r[12.10.14 16:43]

Buna seara!!! Eu pot doar sa va impartasesc parerea mea despre Savoy... anul acesta a fost al doilea an cand am fost acolo...net inferior fata de 2013... probabil ca asa este la romani... te prind prima data... esti multumit... iar urmatorul an... TEAPA... NOI CLAR LA ANUL VOM SCHIMBA HOTELUL...

Am sesizat ca ati trecut buget de 3500... in banii acestia va incadrati doar daca achitati acum sejurul... noi am platit cu o luna inainte 5000 - 6 nopti

Cred ca in 2015 vom alege hotelul Golden Tulip... au fost anul acesta niste cunostinte si au fost super multumiti...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

geo10_75JR2r[12.10.14 16:59]

@tumpica - Daca copilul e sub 7 ani Savoy e foarte bun nu va costa nimic pentru copil daca are peste 50% din valoarea unui adult.

La savoy aveti de toate noi am fost doar o singura data in satul de vacanta si atunci cu trenuletul.

La capitolul divertisment vad ca nimeni dar absolut nimeni anul aacesta nu s-a plans din contra am vazut numai cuvinte de lauda... pe langa clasicele pe plaja si la locul de joaca, seara au asa ceva: la masa de seara au clovni care vin si cat dureaza cina fac diverse forme din baloane (nu-ti spun ce incantati sunt) iar pentru adulti formatie live.

dupa masa pentru copii teatru in alta locatie sau diverse jocuri si concursuri cu o trupa specializata. Dupa acest moment urmeaza momentul pentru parinti cu spectacole pe plja cu scene de teatru sau circ...

In concluzie nu prea mai ai timp sa pleci in satul de vacanta... vei vedea copii super incantati inclusiv la spectacolele pentru adulti...

In ceea ce priveste masa eu am un copil care e barometru la mancarea prospata... si nu am avut nici o problema a mancat super diversificat si fara nici un fel de probleme...

Avand plaja privata si foarte lata nu sunt probleme cu aglomeratia. Acum am vazut ca au reduceri de aproape 35% asa ca eu voi actiona.

Cat despre modern eu am scris am fost acum 2 ani citeste pe forum si vei vedea un nu hotarat spune cineva care poate face comparatie...

In concluzie savoy e cel mai bun calitate pret din zana mamaia.

Daca vrei rasfat e vega unde am stat 2 ani la rand dar preturile sunt aproape duble fata de savoy tot eu zic ca nu se merita apa si soarele sunt aceleasi... acum la 2 adulti si un copil de 7 ani cat avem si noi platim pana in 10.07 la 5 nopti 2900 lei cu reducere asa ca cred ca va incadrati si voi cu 7 nopti in buget poate depasiti putin.

Eu am scris pe site si de savoy si de modern.

Vacanta placuta! si spor la cautat oferte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

danezu72UC1r[12.10.14 17:02]

Este prima data cand am stat in nordul statiunii Mamaia, plaja este mult mai curate decat in sud, este multa liniste si lumea mult mai civilizata. Distanta fata de Satul de Vacanta este de 7-8 minute cu microbuzul care trece din 5 in 5 minute si costa 2 lei pana tarziu dupa miezul noptii.

Despre Hotelul Savoy ganditiva numai ca face parte din reteaua Best Western servicii de calitate, mancare foarte buna, curatenie atat in camere cat si in hotel si pe plaja, spectacole pt. copii, parcari pazite non-stop, personal amabil etc.

Va urez sa va simtiti bine oriunde veti merge.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ladyB13*SV8r[12.10.14 17:12]

Noi am fost anul acesta in mamaia nord si am fost impresionata de liniste si de curatenie ptr ca sincer ma asteptam la ce e mai rau. N-am mai fost de vreo 20 de ani pe litoralul romanesc si aveam mari emotii. Dar dupa experienta din vara asta vom reveni la anul si cel mai probabil tot acolo.

Plaja a fost aproape pustie desi era dupa 15 iulie... pline doar primele 2 randuri de sezlonguri si nici acelea toate, fara mizerii si fara vanzatori ambulanti chiar daca noi am avut plaja comuna cu cei de la camping... ni s-a parut f decent totul.

Iar in incinta unde erau situate duplexurile unde ne-am cazat la 9 seara cantau doar greierii

ln concluzie noi recomandam mamaia nord si sunt sigura ca veti gasi si cazarea pitrivita ptr dorintele voastre.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

laur75GD11r[12.10.14 17:37]

Mergi in partea de nord, incearca Hotel Dorna 3*... ai posibilitatea sa alegi tipul de masa, ai de la varianta cu md pana la all inclusive... mancarea este comestibila,

eu am fost cu baietelul meu care avea 2,8ani si am avut ce sa ii dau de mancare.

Satul de vacanta este cam departe, dar ai statie de microbuz in fata hotelului... asta daca nu doresti sa mergi cu masina!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

florintomaPM3r[12.10.14 17:43]

@tumpica - din sud Aurora, din nord Savoy si la distanta Modern care are 4 dar e cam de 2 stele- de aici pana in sat-vacanta sunt 6 km., dar puteti lua minicar-ul de la Casino, mai exact dupa Crema.


gabiachimUC1r[12.10.14 19:08]

@tumpica: Cu masina mergi 5 minute pana in centru


cristina dariaJR3r[12.10.14 19:21]

Buna seara,

Pot doar sa va impartasesc cateva impresii din sezoul 2014- iunie- Mamaia, hotel Mercur Minerva.

Daca e sa fac o caracterizare a sejurului din vara aceasta pot sa spun ca raportul pret calitate a fost ok; noi am optat (2 adulti+1 copil) pentru finalul lunii iunie. Am achitat biletul la finalul lunii martie si am platit 2300 lei pentru toti cu regim AI. Mancarea a fost diversificata si foarte buna. Copii aveau loc de joaca special amenajat. pe plaja aaveam 2 sezlonguri si bauturi la discretie (inclusiv la piscina).

Au exista 2 minusuri majore: curatenia din camere care se facea foarte superficial si atitudinea turistilor.

La capitalul curatenie se putea insista cu aspiratorul dupa draperii, perdele, sub pat... oricum fiind vorba de 7 zile am putut trece cu vederea... asta bineinteles tinand cont de raportul pret-calitate---nu pot sa am pretentii mai mari la trei stele presun...

Problema mai mare au reprezentat-o turistii, care presupun ca au uitat ca sunt in concediu si erau intr-o stare de "alerta" (ca sa fiu diplomata) continua... in fiecare zii auzeai pe cineva certandu-se la receptie...

Concluzie : e frumos la Mamaia dar cred ca noi cu atitudinea noastra ne stricam reputatia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

MITULINAJR2r[12.10.14 20:53]

hotel sulina

am mers pt al 2lea an

faptul ca patronii mancau la cot cu noi ne. a facut sa n. avem nici o teama in privinta mancarii


Camelia IstrateSV2r[12.10.14 23:42]

@mi.ro - daca vrem conditii mai bune (cazare si masa, comfort, ospitalitate) - inseamna ca suntem snobi?!?! - la dex nu scrie nicaieri ca daca nu ne multumim cu conditii mizere inseamna ca suntem snobi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Camelia IstrateSV2r[12.10.14 23:47]

@tumpica - de ce daca exista un copil de 7 ani - obligativitatea vizitarii satului de vacanta?? muzica proasta data la maxim, balamuc, mancare proasta, injuraturi si alte expresii triviale... asta va doriti pentru copilul vostru?!

zona spre Navodari e mult mai curata si copilul se poate distra si in conditii civilizate la Pensiunea Alfa - PENSIUNEA ALFA, langa exista restaurant unde se poate manca foarte bine, se numeste La Peste -

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tumpica*UCAUTOR SOL[13.10.14 06:37]

@Camelia Istrate -sunt perfect de acord. dar am citit despre persoane care s-au plans de conditiile de cazare si au fost catalogati drept snobi (cu fite... ex ce te asteptai la un ahotel de 2 sau trei stele?) in leg cu satul de vacanta... nu satul de vacanta in sine ci parcul... multuesc oricu pentru raspuns

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

julyalinaGD22r[13.10.14 07:58]

@tumpica eu am un copil de 3 ani si pot sa-ti spun ca noi daca mergem in mamaia, mergem pentru a putea asista la spectacolul delfinilor de la delfinariu si pentru a vizita Microrezervatia. Satul de vacanta este neschimbat de atatia ani. Galagie, manele, kitchuri cat cuprinde la preturi duble. Eu zic ca, avand in vedere varsta copilului dvs., 7 ani, puteti vizita 1 data in cele 7 zile, satul de vacanta. Indiferent unde ati sta, recomand partea centrala si de nord a statiunii pentru ca in timpul zilei acolo o sa stati. In satul de vacanta veti sta 1 -2 ore. Asa cum au spus si ceilalti utilizatori, se poate ajunge foarte usor cu microbuzul, cu RATC-ul sau mers pe jos pana la telegondola si o plimbare la inaltime.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

zozo71UC1r[13.10.14 11:23]

iti recomand partea de nord a statiunii, e mai calitativa din toate punctele de vedere. Si iti mai recomand Hotel Tomis sau Hotel Majestic, la ultimul au animatie pentru copil, servicii foarte bune, cazare si mancare pentru toate gusturile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MonikTUC1r[13.10.14 11:34]

Buna ziua,

Dupa cum vedeti parerile despre statiune sunt impartite. Cea mai curata zona este in partea de nord (summerland) dar pt. copii cred ca poate fi plictisitor. Va recomand zona Majestic/ Yaki, care incepe dupa capatul telegondolei din zona cazino. Este mai putin aglomerata iar in privinta mancarii nu aveti de ce sa va faceti griji, decat sa riscati sa platiti demipensiune la restaurantul hotelului mai bine mancati la restaurantele din zona, preturile oricum sunt asemanatoare. Zona de sud este sub orice critica, parerea mea, acu m tine de preferintele fiecaruia si de inclinatia spre seminte, bere si manele. In satul de vacanta puteti ajunge cel mai simplu cu masina personala sau cu un taxi (maxim 10 lei). Puteti cauta harta hotelurilor din mamaia si pareri despre hotelurile din zona, nu am o recomandare ferma.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[13.10.14 11:40]

@iuliana 21 - La Golden Tulip ai parte de servicii mai bune ca la Savoy dar nu asa cum ar trebui. Acolo mai ai si o alta problema: sunt din ce in ce mai multi tantari iar mirosul de pe plaja este oribil cand apar algele si cum pe acolo se curata cel mai rar intelegi exact ceea ce am vrut sa spun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[13.10.14 11:43]

@MonikT - Sunt de acord cu zona asta numai ca este o zapaceala destul de mare in fata hotelului, copiii merg fara sa se uite pe unde cu bicicletele si carturile etc. Din fericire parca acolo nu poate sa intre camionul lui Mazare cu scandalul dar terasele inca isi fac de cap. Poate la Yaki sa ai mai multa liniste fiindca este retras de la aleea de promenada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[13.10.14 11:52]

@tumpica - Atunci concluzia este ca ar trebui sa schimbi tara daca si in sud este rau. Variante mai sunt pe la hotelurile din nord, zona Yaki - Rex sau Phoenicia Holiday Resort dinspre Navodari, dupa iesirea din Mamaia dar acolo nu prea ai ce face si nici variante la masa decat restaurantul propriu. Noi cred ca vom migra spre Turcia sau Grecia ori in Spania desi ultima varianta semnifica un drum lung si o oboseala consistenta pentru fetita noastra de 3 ani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mitzushJR1r[13.10.14 13:23]

Buna ziua. Va recomand cu toata increderea hotelul Savoy, am petrecut 7 zile relaxante acolo anul acesta in perioada 29.06-05.07.

Mancarea este foarte buna si proaspata, deserturile sunt minunate, camerele curate, divertisment in fiecare seara atat pentru copii cat si pentru adulti, plaja este privata, exclusiv pentru clientii hotelului, sezlongurile si umbrela gratuite, bar pe plaja, all inclusive. Va incadrati in buget daca va faceti rezervarea acum, cand au oferta de early booking. A fost o vacanta frumoasa, pacat ca a durat doar 7 zile. Iar in partea de nord nu este atata tiganeala si nebuneala ca in restul statiunii. As reveni oricand acolo, cu placere. Mult succes in alegere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

lambrinoJR4r[13.10.14 17:19]

@tumpica - Buna - in Mamaia pentru a fi cit mai aproape de satul de vacanta e bine sa stai in SUD - eu ti-as recomanda sa mergi spre sfarsit de august ca preturile mai scad iar apa este f buna de baie

Eu am fost 2 ani la rand la hotel DOINA 2* si sunt foarte multumit - am luat insa o garsoniera (o camera normala cu pat matrimonial si TV + o camera mai mica cu canapea extensibila, balcon cu uscator ptr rufe, aer conditionat, frigider, baie cu dus) - noi am platit 280 lei/noapte/garsoniera - nu se percepe pret pe persoana, pret fara masa - hotelul e cam la aceeasi distanta fata de satul de vacanta si fata de centru

Nu iti recomand sa iei cazare cu masa pentru ca restaurantele de la hoteluri nu au clienti si risti sa mananci mancare stricata - in Mamaia sunt zeci de autoserviri fix pe malul marii unde poti alege ce doresti, spre perla spre satul de vacanta este un supermarket f bun de unde mai poti completa masa ptr copii sau chiar sa iei lapte suc etc...

Cu copiii poti merge si la delfinariu - exista autobuze care te lasa fix in fata intrarii - dar sa pleci cu ceva senvisuri la pachet - numa microdelta iti ia vreo citeva ore bune (acolo poti alege ce vrei sa vezi - delfinariu, planetariu, microdelta - la microdelta se va distra f tare - e si cel mai ieftin bilet si in plus poti da si mancare la animale - vis-a-vis de intrarea la delfinariu este o taraba de unde poti lua o varza si niste morcovi)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

lambrinoJR4r[13.10.14 17:30]

@tumpica - Nu am stat in Mamaia la hoteluri de fiteze dar vacanta la mare am facut-o NUMAI la mamaia - e cel mai usor de ajuns de la gara din constanta atunci cind copilul nu suporta sa mearga cu masina vomitant non-stop asa ca daca vii cu trenul e cea mai buna destinatie de pe litoralul romanesc - in plus de anul acesta sunt trenuri care ajuns si in 2 ore - noi asa am fost

Indiferent de ce alegi - nu iti recomand doua hoteluri :

1. SULINA - la care daca suni sa rezervi un apt iti spuhn ca te costa 500 lei / noapte fara masa - pret de nesimtiti - plus ca risti sa ajungi si sa iti dea rezervarea altei persoane intre timp

2. AURORA - am mers intr-un an si am fost total dezamagit - camera dubla este ffff mica si cam pute - parerea mea e ca indiferent daca iti ofera piscina in pretul rezervarii nu se merita - daca mergi la mare mergi sa stai in mare nu in piscina hotelului - asa poti merge la LIDO la piscina si ai si valuri

Iti doresc sa faci alegerea cea mai potrivita ptr tine si ptr familia ta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mi.roUC1r[13.10.14 17:50]

@Camelia Istrate: Prin snobism nu mă refer la condiții bune, ci la genul acela de oameni care nu sunt niciodată mulțumiți și care "vor unde nu se poate". Deci ar trebui sa gândești mai bine înainte sa dai cu parul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mi.roUC1r[13.10.14 17:57]

@mi.ro: În plus toată lumea își dorește o vacanta fără "surprize" din partea hotelului sau mai știu eu ce. Acum depinde și de atitudinea pe care o ai.

Îți doresc o viitoare vacanta superba și cu tot ce îți dorești.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 76 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11794304847717 sec
    ecranul dvs: 1 x 1