Solicitare CMR / FRANȚA

Sfaturi pentru voiaj in Franta cu masina

Trimisă în 07.06.13 09:49
autor seedsSV [Galati]
» VIZUALIZĂRI: 39893

Buna ziua,

Am de gând să ajung cu mașina, la Paris. Suntem o familie cu 2 copii de 7 și 10 ani. De la cei care au făcut o astfel de călătorie am nevoie de sfaturi referitoare la:

1. cam unde (în ce orașe) ar trebui sa opresc pentru odihnă și vizitare? (teoretic aș vrea să mă încadrez în intervalul 1-15 iulie)

2. hoteluri buget sau 2 *

3. care a fost suma minima de care ati dispus

4. alte recomandari, idei, etc


  • PERIOADA: 1-10 iulie
  • BUGET: 2000 euro

Răspunsuri

Dragoș_MDAU1r[07.06.13 10:02]

@seeds: la 1, 2 și 3 îi las pe alții să spună ce au de zis.

Eu vreau doar să-ți atrag atenția că, de curând, în Franța toți conducătorii auto sunt obligați de lege să aibă în dotare (pe lângă toate cele de care știm deja - vestă, trusă medicală, stingător...) și un etilotest. Probabil nu ți-l va cere nimeni, dar nu cred că vrei să știi cât e amenda dacă nu-l ai și totuși te-ntreabă careva de el... (răspuns corect: 11€; da' mai bine-i bei tu, decât poliția locală).

In acest sens, pentru a respecta codul rutier, soferii trebuie:

- sa posede un etilotest nefolosit, disponibil imediat si conform normei NF X 20 702 pentru etilotestele chimice si NF X 20 704 pentru etilotestele electronice. Etilotestele care sunt conforme acestor norme franceze nu sunt fabricate si comercializate doar in Franta. Lista intreprinderilor titulare marcii NF pentru etiloteste este disponibila pe site-ul internet al laboratorului national de metrologie si teste (LNE) – lne.eu.

- sa respecte nivelul maxim autorizat de alcool in sange, si anume 0,25g/l de sange. Revine soferului care circula in Franta sarcina de a se asigura ca etilotestul pe care-l poseda este bine calibrat cu acest nivel.

=======

Nota WM: conform mesajului de mai jos, se pare că această lege, deși nu e abrogată, este momentan suspendată.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

IoanaVSR6r[07.06.13 11:11]

Pe viamichelin arata 28 de ore de condus, asa ca probabil va trebui sa va opriti 2 nopti pe undeva (altfel ar trebui sa conduceti 14-15 ore pe zi ceea ce e extrem de oboositor).

Daca plecati din Galati prima oprire ati putea sa o faceti in Arad (dupa 11 ore) sau in Budapesta (12.5 ore) si sa aveti o zi de vizitat acest oras care va va surprinde.

A doua aoprire ati putea sa o faceti in Salzburg, Austria care este superb (sau prin imprejurimi de ex Hallstatt) sau in Munchen sau in zona Nurnberg lui, sunt orasele foarte atragatoare (ex Wurtzburg) pe langa. Daca nu va opriti sa vizitati in ziua urmatoare ar trebui sa ajungeti cu bine la Paris. Atentie daca vizitati veti trebui sa stati 2 nopti intr u loc deci 4 nopti ar fi consumate pe drum. Iar varianta cu condus+vizitat este obositoare.

Nu stiu daca v am ajutat foarte mult, dar am incercat.

Atentie in Franta autostrazile sunt destul de scumpe, si foarte aglomerate in perioada vacantelor scolare, mai ales la inceput de serie.

Cat despre Paris... va pot povesti o saptamana deci ar fi bine sa precizati exact ce va intereseaza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

abancorSE[07.06.13 11:13]

1. Te referi la teritoriul Franței, sau la întreg drumul de la Galați la Paris? Iar intervalul este al întregii excursii, sau doar al vizitei la Paris? Cît stați la Paris? Dacă ținta e Parisul, nu ai timp de vizitare pe drum, doar de cazare. Deci e cam neclar care e scopul voiajului - vizitarea Franței, vizitarea obiectivelor din drumul spre Paris, sau doar Parisul, plus opririle necesare pe drum. Cîte zile vrei să stai la Paris și cîte pe drum?

2. Referitor la teritoriul Franței: acum cîțiva ani aveam de travesrat Franța de la Mulhouse spre Barcelona. Plecasem din Stuttgart după prînz, deci aveam de înnoptat pe drum. Aveam o listă cu hotelurile Ibis și Etap de pe traseu. Am crezut că o rezervare în aceeași zi e suficientă. La ora 17 am început să sun la ele, pe rînd, și toate erau pline!

Văzînd că la telefon nu reușesc nimic, am pornit la drum și am căutat cazare, coborînd de pe autostradă la fiecare oraș. Abia la al treilea oraș, după vreo 10 hoteluri încercate, am găsit o cameră. Era un hotel din rețeaua Marmotte, 2 stele, arăta destul de jalnic, dar mîncarea era bună (eram în Franța doar).

Am tras concluzia că Franța „se închide” repede. Față de alte țări, aici e bine ca deja pe la 17 - 18 să cauți cazare și la 20 să fii la masă, că la 22 se închide și restaurantul. Mă refer la cazări de tranzit.

4. O particularitate a autostrăzilor din Franța: au cele mai mișto spații de odihnă din țările prin care am mers cu mașina. Unele sînt de-a dreptul imense, hectare întregi, adevărate campinguri, cu spațiu separat pentru mașini și pentru rulote, locuri de picnic, locuri de parcare la distanță unul de altul, peluze întinse, unde copiii se pot zbengui în voie... Cred că filosofia lor pentru odihnă pe autostradă e orientată spre picnic. Cîrciumi sînt mai rare, dar la benzinării găsești o varietate uimitoare de mîncare ambalată, de la sandvișuri la paste și alte mîncăruri gătite, plus deserturi, salate, băuturi și seturi de tacîmuri și farfurii de plastic, iaurturi cu linguriță, băuturi cu pai anexat... Deci e clar că gagiii mizează pe cumpărarea de alimente de genul ăsta și consumarea lor în natură.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

AlexiaromSV[07.06.13 12:13]

va propun 2 opriri una viena si una zona duisburg pt vizitat orase si imprejurimi

special pt dormit sint hoteluri in parcarile de pe autostrazi in austria (dupa viena) pt a evita contacte cu "romanasii" sau in germania foarte civilizati si foarte curati

ca si sfat evitati plata autostrazii in franta unde este ff scump mergeti pe nationale sint mai bune decit e85 de la noi

daca intrati in franta prin nord (aproape de luxemburg) veti prinde o buna bucata de autovia rapida 2 3 benzi pe sens iar in rest nationale cu multisoare rotunde si orasele f. ingrijite

calatorie placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

makuy*SE17r[07.06.13 15:47]

Am facut ultima oara acest drum in 2011.

Intr-adevar, veti pierde 4 zile pe drum (dus-intors), numai ca sa ajungeti la Paris. Sunt necesare aceste macar doua opriri, deoarece etapele de drum sunt lungi, cam 10 ore. In plus, aveti copii mici. Am oprit la Oradea, apoi la Munchen (de fapt, prin zona, in reteaua Etap - am inteles ca nu se mai numeste asa, ci Ibis Budget).

Drumul prin Romania il cunoasteti.

De la Oradea/Arad, cu o mica exceptie, la intrarea in Ungaria, se merge doar pe autostrazi - vigneta pentru Ungaria cumparata din Romania (e putin mai scumpa, dar merita efortul), iar cea din Austria, la Shell-ul de pe partea dreapta, cum treci granita (au o cafea foarte buna acolo - sau asa pare, dupa ce traversezi Ungaria: D). In Germania este OK.

Am ales varianta Munchen, ca sa merg cat mai mult pe autostrazi fara plata. Intrarea in Franta se face pe la Strasbourg si, de aici, puteti alege varianta rapida, cu taxa (nu stiu cat costa) sau DN-urile, foarte bune, dar cu restrictii de viteza. Depinde cat timp aveti.

Eu am iesit din Paris pe la 9 dimineata si am ajuns intr-un sat de langa Munchen, la un Etap (nu-mi amintesc numele satului) pe la 17.30, dar nu am facut prea multe opriri.

Intr-adevar, intrarea prin nord, dinspre Luxemburg este mai libera, dar asta inseamna un ocol. Am facut si drumul asta si am innoptat la Regensburg, la Etap-ul de langa autostrada.

La Etap (nu stiu daca, o data cu schimbarea denumirii s-au schimbat si obiceiurile) este pauza pana la 17.00, deci, daca nu ati rezervat din timp, ca sa platiti la ghiseul automat, trebuie sa va asigurati ca ajungeti dupa acea ora. Pentru ca, intr-adevar, sunt aglomerate aceste hoteluri, mai ales vara, daca nu rezervati, e bine sa fiti acolo chiar la 17.00, ca sa luati camera printre primii. La Regensburg, nu am avut probleme cu cazarea, ca de altfel, nici langa Munchen.

Mai exista o posibilitate, daca alegeti varianta nordica, sa dormiti la Nurnberg, cam la o ora de mers, pe autostrada, de Regensburg. Acolo am stat la un Etap care era, parca, langa un spital, destul de aproape de intrarea de pe autostrada, dar in oras, totusi.

Depre Paris/Franta, nu stiu ce sa va spuns, deoarece nu imi este clar daca intrebarea se referea doar la drum sau la tot sejurul.

Sper sa va fi fost de folos.

Vacanta superba sa aveti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

makuy*SE17r[07.06.13 15:53]

Am uitat... Vad ca nu pit edita raspunsul...

O informatie care, mie, mi s-a parut totdeauna importanta: unde alimentez?

Eu fac plinul la iesirea din tara, apoi, in Austria, ies de pe autostrada la Parndorf si, imediat, pe partea dreapta, este un complex comercial cu statie de benzina (eu asta alimentez) buna si mai ieftina decat pe autostrada. O completare a rezervorului se poate face la iesirea din Austria, tot asa, in vreo localitate de langa autostrada.

In Germania, de cate ori am fost, pretul benzinei mi s-a parut acelasi si pe autostrada si in localitati (diferente minore).

In Franta, am alimentat in localitati sau pe DN-uri, dar pretul este, oricum, ridicat. Am evitat autostrazile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

pitic25GD1r[07.06.13 16:11]

Buna ziua,

Nu pot da indicatii despre drumul cu masina pana la Paris deoarece am mers cu avionul, dar pot spune ca recomand un hotel de 2* in care am stat si a fost foarte bine. Si eu am mers aici la recomandarea a doua familii prietene care fusesera anul precedent si nu am gresit in alegerea facuta. Vezi review despre acest hotel si imagini aici: Timhotel Nation Paris.

Am facut rezervarea direct pe site-ul hotelului, fara a plati niciun cent avans, totul la plecare, iar costul pentru cazare si mic dejun (bufet suedez foarte consistent, variat si de calitate super), 7 nopti, 2 persoane a fost de 489 Euro. Pentru mai multe detalii ai impresiile si fotografiile la dispozitie.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

AqvilaPM3r[07.06.13 18:40]

Am făcut acest acest drum cu maşina, un singur şofer (adică eu), iar până la Paris am făcut două opriri: în apropiere de Viena, la Nickelsdorf (imediat după graniţa cu Ungaria), şi apoi la Verdun, imediat după Metz. În perioada propusă pentru concediu, trebuie să iei în calcul că este de vârf turistic, iar pentru un buget mediu ar fi indicat să eviţi zone centrale. Nu numai că sunt scumpe, dar şansele de a găsi locuri libere sunt asemănătoare cu cele de la 6 din 49. Marea problemă la Paris sunt parcările. Caută un hotel cu parcare proprie. Capcana cu "asigurăm parcare" înseamnă un voucher la o parcare privată, care nici măcar să nu fie în apropierea hotelului.

Te invit să citeşti postarea mea! - amfostacolo.ro/user-lista ... a=franta&tid=30

Şi încă ceva. Poţi ţine cont de părerea multora de pe aici, dar, la modul sincer îţi spun, pleacă de acasă, de pe Booking.com (de exemplu) cu o listuţă cu locuri de cazare din drumul tău. Îţi va fi de mare ajutor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

luci63JR1r[07.06.13 21:28]

Buna! Iata ce va recomand eu care fac cam 10000 km pe vara in Europa.

Traseu Galati - BZ - BV - SB - Arad, aici cazare, sunt multe pensiuni, pret cam 150 lei.

Arad - Budapesta. Vizita Buda si cazare la Tarjan 70 km, hotel Sziget - Restaurant - 250 lei cu md.

Dimineata pleci la Viena, vizita Viena pana la 16-18, apoi Passau, 300km, 3 ore. Cazare Passau, Pension Frickinger, 100 euro cu md camera tripla.

Dimineata plecare spre Saint-Morice, 950 km, 8-9 ore. Aici hotel Ibis budget 740 lei 3 nopti.

De aici poti vizita Parisul, 30-40 minute cu trenul, nu recomand cu masina. In una din zile poti merge cu copii la Disney, 35 km.

Traseul de intoarcere ar fi Paris - Tours, aici este Valea Loirei cu renumitele castele - Milano - Venetia - Drobeta tr. Severin - Galati.

Vei face in jur de 6000km deci cam 700 euro transport si cam 400 euro primele 7 nopti de cazare. Inapoi depinde cati bani iti mai raman pentru alte opriri, dar recomand cel putin 1,2 castele pe Valea Loirei si neaparat Venetia.

In speranta ca ti-am putut fi de ajutor iti urez calatorie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

seedsSVAUTOR SOL[07.06.13 21:52]

@luci63: f. bune ideile de cazare si impartirea pe etape a calatoriei. multumesc pt nr de telefon.


seedsSVAUTOR SOL[07.06.13 21:55]

Desi inca mai astept pareri, va multumesc tuturor pentru idei, informatii si urari. Fiecare mi-a deschis mai bine ochii. Fie cu idei de hoteluri, fie cu alcooltest-ul, fie cu evitarea autostrazilor, fie cu alimentarea sau chiar cu impartirea calatoriei sau trasee alternative.

PS: eu am GPL, stiti daca statiile de benzina au si GPL sau pe autostrada/DN sunt dese statiile cu GPL?


icata24PA4r[07.06.13 23:17]

eu am fost de doua ori pana acum la Paris, in 2007 si 2011, despre drum nu pot sa-ti dau sfaturi caci eu am calatorit din UK, dar, ca si cazare, am folosit site-ul homelidays.com

am stat (a doua oara ma refer) la un apartament super cool, la cca 5 statii de Disneyland si cam tot atatea de Paris, cu jumatate din pretul unui hotel. 5 persoane!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alexionescuGD5r[07.06.13 23:42]

Eu am plecat din Constanta si am oprit prima noapte la Budapesta (am facut un popas la Cenad unde am mancat).

A doua zi am plecat la Munchen unde am stat doua nopti. In a treia zi am plecat la Paris.

Prima parte a durat 16 ore, iar partea a doua a durat 9 ore cu un blocaj pa autostrada la intrare in Munchen. Partea a treia 8 ore fara intreruperi mai mari de 30 min sa mancam pe autostrada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

claudiu 71SE1r[08.06.13 01:22]

@seeds: Buna, frumos itinerar aveti in fata, am facut si noi traseul acesta dar pe jumatate cu plecare de langa Viena cca. 1200km. pana la Paris unde am locuit in Cheles, intre Paris si Disneyland.

1. Daca ati impartii 1 saptamana traseu si cealalta Paris sfatul meu ar fi: Ruta: Arad - Budapesta - Viena - Linz - Passau - Nürnberg - Saarbrücken - Metz - Reims - Paris.

Parerea mea unde va opriti pentru vizita ar trebui sa aveti si cazarea altfel ar fi foarte obositor. Luati in calcul maxim 10-11 ore la volan.

Ruta aceasta ar fi varianta ceea mai rapida dar si nespectaculoasa. Ce ar merita vazut: Budapesta, Viena sau unul la dus altul la retur. Evitati intrarea in Passau a fost foarte tare lovit de inundatiile de la inceput de iunie. Dingolfing fabrica BMW foarte interesant (bmw-besuchen.com/de/dingo ... dingolfing.html) sigur si pentru cei mici. In Franta zona Champagne.

A doua varianta ar fi sau se poate inversa ar fi mult mai spectaculoasa: Pforzeim, superb orasul, Stuttgart,orasul de pe Dunare - Ulm centru vechi de poveste, la 20km de Ulm neaparat de vizitat: Legoland (Günzburg) [#[http://www.legoland. de/en/[/#[ - Augsburg - Salzburg (merita din plin) dupa orasul lui Mozart ar urma una din cele mai frumoase zone ale Austriei pe care daca nu ati vazut-o nu puteti sa o ratati: Salzkammergut, munte si lacuri sau "Sunetul Muzicii"

Pentru cazare last minute, ieftin si pentru 1-2 zile recomand: hostelbookers.com.

Taxa de autostrada Ungaria cca 10€. Austria - 8€, Germania - NIX, Franta scump dar in jurul Parisului cca. 40 km radius e gratis. Combustibil cel mai ieftin, Austria cca.1,30 dar nu pe autostrada daca atunci un singur loc: oldtimer.at/oed. Scuze gpl acum am observat: statiile omv in Austria au in proportie mare.

Vacanta minunata va doresc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cher-cherSR1r[08.06.13 01:58]

Bună, noi când am fost în Franţa, am utilizat două rute. La dus, am oprit în Arad în prima noapte, apoi la Veneţia. În a treia zi ajungi la Paris, drumul e perfect şi foarte frumos. Sunt puţin peste 1100 de km, dar în 10 ore poţi ajunge. Avantajul este că de la Arad la Veneţia ajungi acceptabil de repede, astfel încât pe la ora 17 poţi fi pe canale, având ocazia să beneficiezi de o seară grozavă.

La întoarcere, am venit cu prima oprire la Viena, a doua la Arad. Drumul mi s-a părut mai greu, din Paris până în Viena sunt cam 1250 de km dacă o iei pe la Nurnberg şi cu vreo 50 mai mult pe la Stuttgart. Autostrada de la nemţi era mult mai aglomerată decât cea din Italia+Franţa şi în plus erau foarte multe TIR-uri. Cert e că am făcut mai bine de 12 ore şi am ajuns obosit rău. Partea bună a acestui traseu constă în distanţa mai mică dintre Viena şi Arad, sunt doar vreo 500 Km, pe care în 5-6 ore i-ai făcut. Astfel, în dimineaţa zilei de plecare spre Arad, este timp de o vizită rapidă prin Viena. Sigur că frumos ar fi să ai la dispoziţie o zi întreagă măcar, dar şi aşa, de la 9 până la 18, apuci să vezi destule şi să nu conduci nici sub presiune.

Rezervările le-am făcut pe booking.com, cu circa o lună înainte. În Veneţia am dormit la hotel Michelangelo, 4*, 70E camera, în Viena la Austria Trend Hotel Lassalle, tot 4* dar numai 65E, ambele foarte bune şi cu mic dejun inclus. În Paris am stat la un hotel Etap, numit Ibis Budget Courbevoie Paris la Defense 1, a costat pe undeva în jur de 50-60E, dar a fost groaznic, nu a existat cazare mai proastă nici măcar la gospodăriile tărăneşti din Moldova, am zis că nu mai pun piciorul în vreunul din hotelurile lor. Oricum, hotelurile din Italia şi Austria sunt mai ieftine şi mai bune.

Oricum, vei face 6 zile pe drum. Ăsta e minimumul. Rămâne la aprecierea ta ce vei face cu restul. Nu am înţeles exact dacă ai la dispoziţie 10 sau 15 zile. Dacă aş fi în locul tău, aş face următorul traseu: 1. - somn Arad. 2. - somn Veneţia, cu o seară de vizitare. 3. - somn Milano, cu trecere în zbor prin Verona şi seară în Milano. 4. - somn în Clermont-Ferrand, cu vizitarea Lyonului şi seara o vizită la catedrala din Clermont-Ferrand. 5. somn Paris, câte zile ai la dispoziţie. Dacă intră şi o vizită la un castel pe drumul de întoarcere, cu înnoptare pe la vreo pensiune din zonă, e şi mai bine. La întoarcere, prima oprire după ce părăseşti Franţa, aş face-o la Salzburg. Cu 2 nopţi de somn, pentru că e de vizitat. Următoarea oprire, Viena. Aici merge doar o noapte de somn, căci vei avea o jumătate de zi la sosire şi încă una la plecare, distanţele de la Salzburg la Viena, respectiv de la Viena la Arad fiind mai mici şi permiţând asta. Somn la Arad şi gata, din nou acăsică.

Drumul este foarte frumos, mai ales cel propus la dus. Prin Germania mai puţin, şi prin Austria nu prea vezi datorită separatoarelor de pe autostrada. Oricum, experienţa e intensă, dar şi foarte obositoare. Cu un singur şofer, e greu, căci sunt etape destul de lungi şi ele nu sunt urmate de odihnă, ci de bântuieli pe străzi şi culcare la ore ce vor fi, vrând-nevrând, duse mult către miezul nopţii. Sincer, mă gândesc la prunci cum vor rezista şi dacă veţi reuşi să vă faceţi programul. Noi nu am avut bebeci după noi şi totuşi ajunsesem să tânjesc după o noapte cu somn mult, măcar de 8 ore. E cazut să te găndeşti la asta când vei face programul. Poate va fi mai uşor să renunţi la etapele suplimentare de vizitare ale altor oraşe, să rămâi la drumul din 3 etape, cu vizitarea Vienei şi a Veneţiei mai pe fugă, pentru a-ţi păstra restul de zile doar pentru Paris (sau făcând 2 nopţi în Viena resectiv Veneţia). Oricum nu te vei plictisi în Paris şi ar putea şi copiii să se odihnească mai mult.

Vacanţă plăcută

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

claudiu 71SE1r[08.06.13 02:07]

@Dragos: Buna. Am fost confruntat cu noua "inventie pentru siguranta rutiera"a francezilor si am sunat atat la ADAC cat si la asigurarea mea asta a fost in martie. Raspunsul lor a fost: Legea nu a fost pusa in practica.

Dovada: tcs.ch/fr/auto-mobilite/i ... e/alcootest.php. sau pe: adac.de/reise_freizeit/to ... nderNachrichten.

Deci ciudata lege a la "Jandarmul si extraterestri" este inca in sertar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AlexiaromSV[08.06.13 06:17]

@cher-cher: interesanta ideea cu ruta viena venetia milano torino montpellier lyon insa fff scumpa deoarece nordul italiei nu l poti face decit pe autostrada ceea ce devine deja f scump

adevarul este caci peisajele de aici si coasta de azul sint extraordinare fata de germania unda nu vezi decit paduri insa cu banii cheltuiti de om in nordul italiei pe autostrada seeds isi ia cu siguranta 2 zile de cazare in jurul parisului

cit despre aglomeratie este mult mai lejer printre tiruri prin germania decit printre masinile mici cu rulote si barci la cirlig in zona de granita dintre italia si franta in aceasta perioada a anului

si apropo in zona alpilor autostrazi mult mai dificile decit in germania multe curbe iar apoi zone pod - munte pod - munte adevarat cu peisaje super dar prin germania drumul mai intins

vacanta placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

luci63JR1r[08.06.13 07:07]

@Alexiarom: Traversarea Italiei costa 85 euro


Dragoș_MDAU1r[08.06.13 10:14]

@claudiu 71: ei, tu dacă aifostacolo, știi mai bine; io doar auzisem de apariția legii, nu urmărisem și cum s-a desfășurat ulterior implementarea și aplicarea ei. Mulțam de „update”!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

doina_c24PACONSILIER ONORIFIC AFA / FRANȚA14r[08.06.13 16:56]

Bună, mă alătur și eu cu un răspuns. Trebuie să știți foarte bine ce obiective aveți.

1. Dacă vreți să vizitați Parisul, atunci faceți un efort să ajungeți mai repede acolo. O variantă de traseu ar fi Galați-Arad-Nurnberg-Paris.

2. Dacă vreți să mai vizitați ceva pe traseu, atunci ar fi bine să stați două nopți în orașul respectiv ca să aveți o zi plină pentru oraș și odihnă.

3. Despre cazare în Franța, noi am stat doar la hoteluri Etap cu rezervările făcute din România. Sunt destul de aglomerate mai ales la sfârșit de săptămână, fiind luate cu asalt de familii de francezi cu 2-3 copiii.

4. Pentru planificarea traseului aveți în vedere că în Germania anul trecut erau multe porțiuni cu lucrări, asta înseamnă limitări de viteză sau staționări ceea ce înseamnă întârzieri. Noi în Franța am mers doar pe drumuri naționale, benzinăriile cam la 20-25 km, în multe locuri plata doar cu cardul neapărat cu cip. Taxa de autostradă este circa 10 euro/suta de kilometri.

5. Noi am ajuns prima dată în Paris în 2007, când băiatul nostru avea tot 10 ani, atât că am ajuns cu avionul și am stat la un prieten, deci din experiența personală vă pot spune:

- deplasare în oraș: doar cu mijloace de transport în comun sau pe jos;

- mâncare: mic dejun acasă, peste zi fructe, prăjituri, sandvișuri, seara în Cartierul Latin, în restaurantele grecești sau italiene;

- am vizitat: o zi Versailles (preferabil în week-end când sunt funcționale fântânile muzicale), o zi Disneyland, croazieră pe Sena, urcat în turnul Eiffel, muzeul Luvru pe la egipteni și mumii, plimbări prin parcuri, grădina botanică, catedrala Notre-Dame și Sacre-Coeur.

Drum bun și vacanță plăcută!

N.B.: doina_c24 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația FRANȚA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

icata24PA4r[08.06.13 19:08]

Franta a introdus legea cu etilotestul anul trecut prin Iunie (daca tin minte corect), si a lasat intr-adevar o perioada de gratie de cateva luni, dar sta a fost pana in Noiembrie anul trecut, de atunci, trebuie sa ai acele chestii la tine.

Vizavi de calatorie, daca tinta principala este Disneyland, imi permiteti sa va sugerez o alta destinatie, fie pentru acum fie pentru altadata, vorbesc de Europa Parc, din Germania, zona Padurea Neagra, este mult mai mare decat Disneyland, are mult mai multe tobogane, inclusiv cateva pe apa, este mai ieftin de intrat, cazarea prin zona (noi am luat la cca o ora de condus de parc la Stagen) cu 350 Euro pt o saptamana.

Copiii mei au 12 si 14 acum, si au fost superincantati, deja am ajuns de doua ori acolo.

Doar o idee, eventual pentru viitor, desigur, Padurea Neagra are si multe alte atractii,

drum bun si vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Puiu2010PM6r[09.06.13 08:44]

@seeds: Din Franta nu am vizitat decat Chamonix (4 zile) si Paris (6 zile) - amfostacolo.ro/user-lista ... a=franta&tid=30

Dupa parerea mea, distantele dintre principalele orase in Franta fiind accesibile, nu ar trebui sa impuna anumite opriri. Pentru a ajunge in Franta am parcurs 4 etape (cu 6-8 ore de sofat cu pauze dese) Arad, Salzburg, Chamonix, Paris iar la intoarcere Munchen, Arad, Bucuresti. In privinta hotelurilor nu am experienta decat a celor doua pe care le-am folosit (Vert in Chamonix - de evitat) si Rex in Paris. Cateva criterii:

- avand in vedere varsta copiilor, cred ca ar fi mai incantati de minunatele privelisti montane de la Chamonix (L'Aiguille de Midi, Mer de Glace etc.) decat arhitectura oraselor);

- in Chamonix transportul facil si gratuit nu conditioneaza pozitia hotelului, in Paris este bine sa fie langa o statie de metrou;

- nu va bazati pe facilitatea micului dejun inclusa in cazare - in aproape toate locurile este foarte subtire.

- pentru costuri, postarea de pe acest site (Puiu2010) cuprinde multe detalii privind costurile. Am achizitionat ParisPass cu enorm de multe facilitati (acopera transportul integral in Paris, viziat a peste 40 de obiective de vizitat - inclusiv turul orasului si o mica croazira pe Sena) Alte detalii, pentru o comunicare mai directa la adresa [...].

Bafta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmaster1r[09.06.13 09:31]

@Puiu2010: Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale NU pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

seedsSVAUTOR SOL[10.06.13 15:04]

Oau!

Nici nu stiu cui sa multumesc primul. Acum se observa mai bine rostul unei comunitati virtuale: parca am sta la taclale in jurul unei mese depanand amintiri din drumurile facute de-a lungul si latul europei. Pentru ca nu-i politicos si uzual sa scriu doar cu majuscule scriu asa multumesc mult tuturor celor care mi-au raspuns.

PS:N-am glumit mai sus. Voi tipari toate sfaturile voastre (si sugestiile) sa le am la mine in permanenta.

Si inca o intrebare: pentru germania (sau alta tara, dar germania stiu ca e stricta) e vreo interdictie la foliile anti UV de pe geamuri?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

claudiu 71SE1r[10.06.13 23:27]

@seeds: Buna. Legea spune clar: folie anti UV este permisa sa fie montata doar pe geamurile laterale din spatele soferului precum si pe luneta spate. In principiu se tolereaza o folie de protectie (contra zgarieturilor, loviturilor de split, piatra) dar trebuie montata de un service autorizat, dovada acestuia. Ea trebuie sa fie transparenta, clara altfel se poate pierde asigurarea.

(folie.de/index.asp?nav=Se ... eiben+mit+Folie) ai aici legea poti sa o traduci cu google traducere.

Daca tot ai adus discutia de legi de circulatie: in Germania, Franta este recomandat dar nu obligatoriu farurile pe zii, Ungaria obligatoriu dar doar in afara localitatilor iar Austria pe la mijloc doar in caz de vizibilitate redusa (ceata, ploaie etc. aici ecologistii sunt de parere ca circulatia cu lumina pornita pe timp de zii ar dauna ecosistemului (consum se combustibil mai mare = poluare) In Austria atentie pe autostrada la strada de urgenta s-a scris pe site despre ea. (asfinag.at/en/was-ist-die-rettungsgasse)

Vacanta insorita si cu peripetii... placute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AlexiaromSV[10.06.13 23:45]

In germania mergi frumos pe autostrada si nu te opreste nici mos craciun... eventual vin dupa tine prin parcari... fa te ca nu i vezi...

in franta prin satuce si orasele mai mici fii precaut la radare fixe la intrare si iesire din localitati... sint cu blitz si fara echipaje de politie... doar cu foto... cum erau la noi inainte... fara panica daca le aprinzi...

eu am luat in mai multi ani peste 10 dar nu mi au trimis acasa nici o amenda... circul cu numere de portugalia si nu mi au trimis nici acolo nici o amenda...

banuiesc ca platesc amenzile pt radare fixe doar cei cu nr de franta... asa ca mergi in limita bunului simt si nu te maninca nimeni...

calatorie placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

seedsSVAUTOR SOL[11.06.13 22:34]

mutumesc, @claudiu 71

multumesc, @alexiarom

chiar, ati simtit cumva ca romanii ar fi 'vanati'?

cam cum sunt la noi vanati cei cu dacii vechi de catre cei de la RAR?

banutii cum i-ati avut: pe card (in euro/lei) ? cash la ciorap?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AlexiaromSV[11.06.13 22:41]

Nu sintem deloc vinati... din contra ei respecta esticii... eu am locuit afara 8 ani si jumatate... cind intram in romania eram mereu stresat... cind ieseam afara, asa ce treceam in austria ma simteam ca acasa... in toata europa...

mergi linistit... si cu euro cash desigur... pt a evita taxele de pe card... lasa si ceva pe card, in caz de o urgenta neprevazuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

seedsSVAUTOR SOL[11.06.13 22:56]

@Alexiarom: multumesc inca o data.


icata24PA4r[11.06.13 23:24]

Daca discutia a intrat si pe acest fagas, pot intari si eu spusele lui Alexiarom, am condus si eu prin Europa, dar, nicaieri nu m-am simtit mai stresat la volan ca in Romania.

Simti ca esti vanat, efectiv, in 4 drumuri facute UK-Romania, de 3 ori, doar in Romania, am fost oprit de politie pt varii motive, in rest, toata Europa, nimeni! Nici macar la unguri!

Cu cat te indepartezi de Romania, vei constata ca, daca vei avea de a face, politistii doresc efectiv sa ajute/fluidizeze, unde este cazul, nu sa te vaneze. Scuze, desigur, asta este deja o alta discutie, dar, recitind aici, mi-a desteptat amintiri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

luci63JR1r[12.06.13 22:17]

@seeds: Asa este! acum 2 ani mi s-au furat actele in Stockholm si am venit acasa fara nici un act nici al meu nici al masinii si nu ma oprit nimeni!


luci63JR1r[12.06.13 22:26]

@luci63: In privinta banilor am intotdeauna cam 2500 euro cash si cam tot atat pe 3 carduri, insa folosesc cat pot de mult cardurile pentru ca schimbul se face la oficial. Pe carduri am lei!


AlexiaromSV[12.06.13 22:40]

@icata24: parca am auzit eu ceva de europa park... acum am vazut si mi se pare mai convenabil decit disneyland... nu am fost deloc si avem 2 fetite care tot ma roaga... doar ca parisul este prea stresant pt mine... aglomeratie agitatie de ai nostri mai colorati arabi... schimb de multe mijloace de transport in oras... cu auto propriu cam aglomerat... cazare si mincare cam scumpisoara... voi avea in vedere parkul din padurea neagra... poate la anul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

icata24PA4r[12.06.13 22:57]

@Alexiarom:

Este incomparabil, din punctul meu de vedere, Disneyland este OK daca juniorii sunt pana in 6/7 ani, apoi, ce ofera parcul german este mult peste.

Ride-uri mult mai multe, cozi mai mici, preturi mai mici, cazare in zona mai ieftina, si tot asa.

Concluzia mea, la Paris doar din... seminecunoastere ca sa zic asa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AlexiaromSV[12.06.13 23:03]

@icata24: da... dar stii romanul cum e... daca n ai vazut parisul sau roma... chiar daca dai de 10 ori mai mult...

sint de acord cu tine... decit paris daca tot e sa vedem ceva frumos prefer valea loarei...

o sa am in vedere parkul din germania... pina atunci mai cresc si fetele... poate le pacalesc in germania...

merci

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

tatyanaJR[02.04.14 09:59]

Buna!

Am citit tot ce s-a scris la subiectul asta si mi-ar fi fost util sa gasesc si parerile tale Seeds... Ce rute ai ales, la ce hotel ai stat, etc... ?


seedsSVAUTOR SOL[02.04.14 11:12]

Buna tatyana,

A fost o calatorie pe cinste. revin cat pot de repede cuinformatii.


webmaster1r[02.04.14 11:22]

@seeds:

Poate îți faci timp și ne povestești cum a fost în Franța într-un review, sau mai multe; sunt mulți cei interesați de amănunte practice, care astfel ar fi mult mai vizibile decât aici, unde nu le vor vedea decât cei 15 useri cărora li se trimit mailuri de înștiințare.

Mulțumim.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

tatyanaJR[02.04.14 12:00]

Astept. Multumesc.


  • [39] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10287022590637 sec
    ecranul dvs: 1 x 1