Solicitare CMR / BULGARIA - #LITORAL NORD

Cel mai bun traseu cu masina spre Albena

Trimisă în 05.08.12 20:40
autor gianimaryPM [Bulz [BH]]
» VIZUALIZĂRI: 62774

Pentru prima data mergem in Bulgaria, Albena la hotel Slavuna.

Va rog sa-mi recomandati cel mai bun itinerar auto, taxele ce sunt de platit pe drum si daca ma poate cineva ajuta daca trebuie sa fac pasaport nou copilului in conditiile in care cel actual este valabil pe toata perioada sejurului dar expira la cateva zile dupa ce ne intoarcem.



Răspunsuri — pag 1 / 3

calimGD5r[05.08.12 22:01]

Eu anul acesta am fost la Albena pe urmatorul traseu: Bucuresti - Calarasi - Silistra - Dobrich - Albena. A fost un traseu de 250 Km.

Ca si costuri pentru traseu am platit 2 treceri cu bacul (70 lei) si 2 vignete pentru 2 saptamani (10 euro) in Bulgaria.

Am fost foarte multumit de drum care a fost foarte bun si destul de liber.

De asemenea am avut norocul sa nu intalnesc nici un echipaj de politie nici la dus si nici la intors.

La bac s-ar putea sa stai putin la coada dar circula des (pleaca unul vine altul).

Calatorie placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nils1PM[05.08.12 22:18]

Daca pleci de la Bulz (banuiesc ca e vorba de Bihor), traseul cel mai bun este prin Sibiu - Rm Valcea - Pitesti - Bucuresti (prin oras si nu pe centura) - Ruse - Razgrad - Shumen - Varna. Ultima bucata de drum pana la Varna (aproximativ 80km) ar fi trebuit sa fie pe autostrada. Cel putin teoretic, pentru ca se fac reparatii si, la un moment dat, vei fi deviat pe drumul national.

Chiar daca ai un GPS (de preferat), trebuie sa fii atent la indicatoare sau, mai simplu, sa urmezi alte masini de Ro.

Daca nu vrei sa intri in Varna, inainte sa intri in oras vei vedea indicatoare pentru Albena, care te vor ghida pe o ruta care ocoleste Varna.

Daca intri in Varna (cumparaturi, de exemplu) vei strabate aproape tot orasul pe bulevardul pe care intri in oras, iar indicatoarele te vor ghida fara niciun fel de probleme spre Albena (la stanga).

De la Bucuresti la Albena sunt 270 de kilometri. De la Bulz, în jur de 870 km.

Taxe

Taxa de pod (platita in vama romaneasca) - 27 lei

Taxa de pod (platita la intoarcere in vama bulgara) - 5leva (aprox. 2,5 euro). Bulgarii primesc si leva si euro.

Vigneta o saptamana - 10 leva sau 6 euro.

Daca stai mai mult, la intoarcere mai cumperi o vigneta.

Vigneta o gasesti imediat cum iesi din Vama Ruse. In sensul giratoriu din fata vamii, pe partea dreapta, vei vedea o ghereta. Daca nu au sau este inchis, mergi pe Bulevardul Bugaria si vei gasi la benzinarii (de preferat LukOil, unde poti plati si cu cardul). Benzina e bine sa alimentezi de la statiile mari, gen OMV, Rompetrol sau LukOil (plata cu card).

Daca vrei sa schimbi euro in leva, cel mai bun curs (aprox. 1,95 leva/1 euro) il vei gasi la bancile din Varna (nu la casele de schimb). In Albena, cursul este dezavantajos.

In privinta pasaportului pentru copil, trebuie unul nou. Potrivit legislatiei romanesti, acesta trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data iesirii din tara.

Daca mai ai intrebari, nu ezita...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2799 PMA (5 voturi)

ZoazoreCO12r[05.08.12 22:18]

Subscriu! Bucuresti - A2 pana la Drajna - Calarasi - bac (350) - Silistra - Dobrich - Albena.

Am luat doar o vigneta, imediat cum treci vama la Slilistra, in stanga. Am intalnit, au vazut vigneta, ne-au salutat si-am mers mai departe.

La bac n-am stat la coada, ca-s din 15 in 15 min, 4 bacuri.

Bilete se iau de la magazinele de pe mal: la Calarasi e pe dreapta, cum cobori la bac, invers e pe stanga. Zici nr. masinii, dai 35 lei si gata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

iufiufJR[05.08.12 22:27]

atat din punct de vedere al timpului cat si al costurilor, cel mai bun traseu este bucuresti - drajna - agigea - vama veche - albena.

nu ii inteleg pe cei care spun ca cel mai bun traseu este prin calarasi - silistra - dobrich, desi sunt calarasean la origine.

intr-adevar, este mai scurt, dar faci mai mult ca si timp si e si mai costisitor din cauza bacului


AndoxPA3r[05.08.12 22:50]

@nils1:

In privinta pasaportului pentru copil, trebuie unul nou. Potrivit legislatiei romanesti, acesta trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data iesirii din tara.

Unde ai gasit chestia asta? Stiu de exemplu ca pentru Turcia trebuie sa fie valabil inca 6 luni dar acest lucru il cer turcii nicidecum legislatia romaneasca. Si Turcia nu este in UE, in plus la ei este necesara viza.

Conform legislatiei romanesti un act este valabil pana la data expirarii inscrisa pe el.

Intrebarea mea (ca si eu sunt in aceeasi situatie cu gianimary) daca stie cineva, daca pentru o tara UE (oricare, ca doar legislatia UE este unitara pentru toate tarile) se aplica aceeasi regula ca la turci sau un alt numar minim de zile de valabilitate.

Eu am cautat se site-ul MAE dar nu am gasint nimic in privinta asta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

yulyusySV2r[05.08.12 23:08]

cu privire la pasaport: mergeti fara nici o grija cu cel pe care il aveti. Nu este precizat in nici o lege romaneasca ca trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni. Trecerea fontierei intre statele UE este conditionata doar de prezentarea unui document valabil.

Ceea ce spunea cineva mai sus cu valabilitatea de cel putin 6 luni poate fi prevazuta intr-un acord sau o conventie incheiata de Romania si un stat tert nicidecum in UE.

De recomandat este ca pana la momentul intoarcerii sa nu expire documentul.

Pt. orice detaliu care priveste trecerea frontierei contactati-ma.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2099 PMA (4 voturi)

Dragoș_MDAU56r[05.08.12 23:15]

@Andox: MAE nu are treabă cu chestiile astea. (teoretic ar trebui să poată informa, dar nu e şi datoria lor s-o facă, iar dacă o fac, să fie informaţii utile, la zi).

Pe saitul poliţiei de frontieră, la "Condiţii de călătorie" scrie doar că piticul trebuie să aibă un act de călătorie valabil şi să fie însoţit (cu detaliile specifice pentru însoţitori). Atât.

On topic: aş încerca o planificare cu viamichelin.com - de obicei nu prea dau greş. Apoi eventual aş cere informaţii actuale de la cei care au fost de curând pe traseul eventual ales astfel.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPA3r[05.08.12 23:17]

@yulyusy: multumesc mult pentru lamurire. Asa gandeam si eu dar inca o confirmare nu strica.


nils1PM[06.08.12 02:24]

@Andox: Uite ce spune Ministerul Afacerilor Externe:

old.mae.ro/index.php?unde ... 8&idlnk=4&cat=5

Indiferent unde calatoresti, fie ca mergi cu pasaport sau carte de identitate (deci in tari comunitare) valabilitatea actului de identitate trebuie sa depaseasca cu cel putin 6 luni data inceperii calatoriei in strainatate. Lamurit?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -3 PMA (3 voturi)

Dragoș_MDAU56r[06.08.12 08:18]

@nils1: am doar 2 observatii in legatura cu raspunsul tau de mai sus:

- site-ul NU este cel oficial MAE, ci o arhiva (neactualizat cam de vreo 2 ani). Vezi si adresa - old.mae.ro, in loc de www.mae.ro/

- chiar si asa, in locul indicat de tine scrie:

In cazul destinaţiilor care necesita viză, asiguraţi-vă în timp util de condiţiile pentru obţinerea acesteia. Odată aplicat în paşaportul dumneavoastră colantul de viză, verificaţi cu atenţie perioada de şedere înscrisă.

Atentie! Valabilitatea paşaportului dumneavoastră ar trebui să depăşească cu cel puţin 6 luni data începerii călătoriei în străinătate...

Verbul acolo e pus la modul conditional, nu e musai sa mai aiba 6 luni valabilitate. In plus, e vorba despre tarile unde este nevoie de viza, nu de cele UE.

Io continuu sa cred ca aici ultimul si cel mai calificat cuvant il are politia de frontiera (v. raspunsul meu de mai sus).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

fanespoitorulPA25r[06.08.12 08:31]

Ti-a raspuns andox mai sus. Copilul cu pasaportul valabil doar 2 sapramani, nici nu-ti da voie sa iesi cu el din tara. Nu stiu cate luni trebuie sa fie valabil.

Copilul meu a fost plecat in cantonament peste hotare, iar una din conditii era sa aibe valabilitate 3 luni de la data intoarcerii in tara. Schimba-i pasaportul, urgent.

Despre traseu, la fel ti-au dat altii indicatii ma sus care sunt foarte bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

mirceapelea*SV1r[06.08.12 09:04]

Cea mai buna ruta pentru a ajunge la Albena consider ca este prin Giurgiu-Ruse. De fiecare data cand am fost pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, am ales aceasta ruta.

De la Bucuresti la Albena (cu mici popasuri), faceti 4 ore si jumatate.

Taxa de pod este foarte convenabila.

Cat priveste pasaportul acesta trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni pana intoarcerea in tara. Deci, sfatul meu este acela de a ranoi pasaportuul pentru a nu avea probleme cu copilul. Am vazut cazuri cand multi copii au fost refuzati la granita iar unul dintre parinti a trebuit sa se intoarca in tara cu copilul sau amandoi parintii sa faca drumul intors. Nu va doresc acest lucru.

In rest, ce sa va spun? Ati ales o statiune superba si un hotel excelent. Sunt convins ca va veti simti foarte bine.

Eu, va doresc drum bun si vacanta placuta in frumoasa tara vecina - Bulgaria!

Pentru orice alte informatii va stau cu placere la dispozitie.

Cu multa prietenie,

prof. Mircea PELEA

redactor TV

jurist

mirce[...]@yahoo.com -- date personale se pot transmite doar prin mesaje private (nota webmaster)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -2 PMA (2 voturi)

Rina70SV2r[06.08.12 09:45]

Acum doua zile m-am intors din zona Albena si iti spun ce trasee am ales noi.

La ducere am ales traseul Bucuresti - Calarasi - Silistra - Dobrich - Albena pentru ca am plecat duminica. In general la bac se sta destul de mult daca pleci vineri sau sambata (asa ni s-a intamplat anii trecuti), noi plecand duminica, am stat doar 15 min. Am facut pe drum, in total pana la Albena, cam 4 ore si jumatate.

La intoarcere am venit pe traseul Albena - Vama Veche - pe autostrada pana la Bucuresti. Traseul e ceva mai lung dar se parcurge mai repede fiind in majoritate pe autostrada. Dar si aici trebuie sa precizez ca noi ne-am intors sambata. Aseara am vazut la tv cozile de pe autostrada, in zona in care se circula pe o singura banda... si asta pentru ca era duminica si se intorceau de la mare si cei care au mers doar pentru weekend pe litoralul romanesc.

In concluzie, cred ca conteaza foarte mult in ce zi a saptamanii pleci si in ce zi te intorci. Cred ca daca as pleca vineri sau sambata as alege varianta prin Giurgiu-Ruse.

Si daca m-as intoarce duminica, cu siguranta nu as alege varianta cu bacul prin Calarasi: anii trecuti am venit pe-acolo de doua ori si de ambele ori s-au iscat certuri pentru ca erau cozi mari la bac si multi se bagau in fata. Probabil ca as alege tot prin Vama Veche sau Giurgiu.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

yulyusySV2r[06.08.12 10:36]

Domnilor, nu va mai dati cu parerea in legatura cu trecerea frontierei daca nu cunoasteti legislatia si procedurile de control.

REPET INCA O DATA: PASAPORTUL SAU CARTEA DE IDENTITATE A PERSOANEI CARE SE PREZINTA LA CONTROL TREBUIE SA FIE VALABILE.

NU EXISTA PREVEDERI DE GENUL 3 SAU 6 LUNI LA TRECEREA FRONTIEREI INTRE DOUA STATE UE.

PS. lucrez la controlul trecerii frontierei.

conditiile de iesire din tara a cetatenilor romani minori sunt prevazute in legea 248/2005.

Concediu placut si nu dati banii pe un alt pasaport daca cel care il aveti este valabil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

vali.ilieGD4r[06.08.12 11:34]

Recomanda ruta: Bucuresti-Lehliu-Calarasi-Silistra-Dobrich-Albena.

Taxa la bac 35 Lei.

Vigneta: 10 leva/7 zile.

Am folosit si celelalte doua rute. Cel mai rau a fost pe Ruse.

Poti folosi si drumul prin Vama Veche.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ZoazoreCO12r[06.08.12 11:43]

Noi am trecut, si la dus, pe 23 iunie, si la-ntors, pe 30 iunie, sambata. N-am asteptat prea mult si nici dispute n-au fost. S-a trecut repede, chiar daca erau ceva masini.


webmaster10[06.08.12 12:04]

@yulyusy: Foarte util ecoul, multumim


nils1PM[06.08.12 12:26]

@yulyusy: Ai partial dreptate.

Potrivit celor de la IGPF, unde spui ca lucrezi si tu, Germania, de pilda, cere ca documentele de calatorie ale turistilor sa aiba valabilitate minim 3 luni.

Intr-adevar, pentru Bulgaria, nu mai este prevazuta o perioada minima de valabilitate, dar aceeasi politisti de frontiera recomanda ca pasaportul sau cartea de identitate sa fie valabile totusi cateva saptamani in momentul plecarii, altfel risti ca politistii de frontiera bulgari sa-ti dea out.

Deci, daca iti expira pasaportul la 3-4 zile de la data incheierii sejurului, e mai sanatos sa scoti altul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

fanespoitorulPA25r[06.08.12 13:36]

Dragoș_MDAU56r[06.08.12 13:43]

@fanespoitorul: Serbia (inca) nu este in UE. Deci pot sa puna orice conditii vor ei, deocamdata.

@nils1: unde anume scrie pe saitul IGPF ceea ce spui tu mai sus? pentru ca, repet, io am gasit doar asta:

politiadefrontiera.ro/cal ... 8/romani_ue.php

si acolo nu scrie absolut nimic de genul celor sustinute de tine si de alti cativa colegi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nils1PM[06.08.12 16:11]

@Dragos: Nu scrie pe site. Am vorbit la telefon.

PS Sunt ziarist la un cotidian central


nils1PM[06.08.12 16:19]

@Dragos: In privinta Serbiei, nu pot pune chiar ce conditii vor ei. Mai degraba UE ii conditineaza. Serbia este candidat oficial la aderarea la UE, iar acum 2 ani a semnat cu UE un acord de libera circulatie, in baza caruia cetatenii comunitari pot calatori in Serbia doar cu cartea de identitate.

De asemenea, cetatenii sarbi nu mai au nevoie de viza pentru a intra in tarile UE, singura conditie impusa fiind introducerea pasapoartelor biometrice.

Ceea ce sarbii au si facut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

yulyusySV2r[06.08.12 16:23]

pt. cei interesati despre conditiile de calatorie a romanilor in strainatate accesati site-ul I.T.P.F. IASI - informatii publice.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

johannJR2r[06.08.12 17:01]

cel mai bun traseu este prin Bucuresti spre Constanta pe autostrada, Vama veche si de acolo inca 70 km pana in Albena, ca si costuri numai taxa de drum pe Bulgaria.

cu pasaportul sfatul meu este sa faci unul nou ptr a nu-ti strica... concediul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

Dragoș_MDAU56r[06.08.12 18:05]

@johann:

costuri numai taxa de drum pe Bulgaria
şi taxa de la trecerea Dunării pe A2 n-o socotim?! E drept, nu-i mare, da' tre' să cotizezi, că altfel nu ridică ăia bariera!

Plus 4-5 localităţi (mai ales Durankulak) unde poţi lăsa jenţi şi cauciucuri în şanţ... Eu unul nu recomand deloc acest traseu!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nils1PM[06.08.12 20:45]

@Dragos: Subscriu


olteanul2010PA19r[06.08.12 21:13]

Dupa parerea mea cel mai scurt, simplu si scurt traseu este prin Calarasi cu bacul. Pe 30 iunie (sambata) am fost in Grecia si am trecut prin Giurgiu si am stat 45 minute la vama si cel putin 15 min la cumpararea vignetei care la benzinerii este de 6-8 E/sapt.

Varna este un oras mare si aglomerat unde exista riscul sa te ratacesti, eu in 2008 am ratat iesirea din Varna.

Noi locuim pe sos Oltenitei si avem o varianta si mai scurta prin Oltenita-Calarasi.

Pe acest traseu politia bulgara nu prea se vede.

Silistra este un orasel mic unde nu ai cum sa te ratacesti comparativ cu Ruse care este deasemenea un oras mare si aglomerat.

Dobrich este un oras mediu si daca nu ratati centura se traverseaza foarte repede.

Pentru prima vizita in Bulgaria eu recomand cu toata sinceritatea traseul descris anterior. Daca nu ma insel in 2009 am trecut sambata si am stat 30min la bac. Daca vom gasi o oferta speciala la sfarsitul luni august pentru Kaliakra (favoritul nostru) tot prin Calarasi am sa merg cu toata autostrada A2, am fost acum 2 saptamani pe ea dar te poti bloca pe la Eforie iar motorina costa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gianimaryPMAUTOR SOL3r[06.08.12 21:56]

Multumesc foarte mult tuturor, in mod deosebit @yulyusi, m-ai linistit ca observasem tarziu ca ii expira pasaportul, noi vom iesi luni 13.08.2012 si vom sta 7 nopti, pasaportul expira pe 26.08.2012. si plecarea si sosirea va fi lunea, special am ales sa evitam aglomeratia.

Multumesc si celor care ne-au indicat traseul si taxele am votat drept multumire. Mi-ati fost de mare ajutor. Daca nu e coada la bac lunea probabil ca vom alege acest traseu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA32r[06.08.12 22:05]

@olteanul2010: In Varna nu ai cum sa te ratacesti daca vii din Giurgiu, absolut deloc, este practic imposibil daca te uiti pe o harta a orasului si arunci GPS-ul la gunoi. Se merge drept prin oras pana nu se mai poate merge inainte, ci doar la stanga sau la dreapta. In acest moment te afli langa cea mai mare biserica din oras, daca vrei la Nisipuri, Albena sau SFinti o iei simplu, la stanga, daca vrei la Obzor, Sunny beach sau Nessebar ori Duni, o iei la dreapta, mai simplu de atat e imposibil!

Normal ca pe drum sunt o mie de afise si indicatoare pe care trebuie sa le ignori iar Ioanei trebuie sa ii iei vocea ca te inebuneste de cap.

Daca, vii din Albena si mergi spre Sunny beach e alta mancare de peste, nu am nimerit niciodata din prima cu toate hartile si gpsurile din lume.

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

gianimaryPMAUTOR SOL3r[06.08.12 22:32]

Totusi pentru @yulyusy mai am o intrebare, a-ti avut cazuri precum zice ziaristul de mai sus, in care sa fie intors un cetatean roman de catre autoritatile bulgare pentru ca ii expira pasaportul sa CI la cateva zile dupa intoarcerea in tara?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 65 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23250102996826 sec
    ecranul dvs: 1 x 1