nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  SLOVACIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?"
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / SLOVACIA / by dananecula
 
TRIMISĂ DE dananecula
din [Ploiești]
 • ÎNSCRIS ÎN: 08.08.09
 • membru: PARTENER
  contribuție AFA: 1307675 PMA

  SCRISĂ IN: 24.07.11 12:00

  VIZUALIZĂRI: 6216

   

  Traseu Ploiesti - Vysoke Tatry (Slovacia)

  Va rog sa-mi recomandati:

  - cel mai bun si cel mai scurt traseu Ploiesti - VysokeTatry (Solvacia)

  - costul vignetelor (Ungaria si Slovacia)

  - vama Romania-Ungaria si Ungaria-Slovacia

  - cazare intermediara (Romania sau Ungaria) sau tot drumul dintr-o data?

   Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

   SCRIS DE cristi_an3000
   din [Timisoara]
   membru: PARTENER

   IN: 24.07.11 14:14

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   - cel mai bun si cel mai scurt traseu Ploiesti - VysokeTatry (Poprad Solvacia)

   As propune sa iesiti din tara pe la Bors (prin Brasov-Sighisoara-Turda-autostrada A3-Huedin-Oradea cred ca v-ar fi cel mai aproape) si apoi Debrecen-Miskolc-Putnok si intrati in Slovacia. de acolo pana la Poprad mai aveti doar 120 km.

   - costul vignetelor (Ungaria si Slovacia).

   Costul vignetei in Ungaria este de aprox 1600 forinti (adica 24 lei) pt 4 zile respectiv 2600 ft (40 lei) pentru 10 zile, asta daca le cumperi de la ei. Daca le iei din Romania, din vama o sa te coste mai scump cu aprox 20-30-40%. Noi acuma cand am fost in Cehia am luat vigneta de Ungaria din vama Cenad si ne-a costat cam 55 lei pentru 10 zile. Nu stiu sa-ti recomand exact de unde s-o cumparati pentru ca nu am iesit niciodata din tara pe la Bors.

   Pentru Slovacia vigneta este 5 EUR din cate-mi amintesc (pentru 1 sapt) si poate fi cumparata din vama, imediat dupa ce intri in Slovacia (cel putin pe unde am intrat noi cand am fost).

   ATENTIE: VIGNETELE SUNT OBLIGATORII NUMAI PE AUTOSTRAZI, atat in Hun cat si in Sk. din cate vad, pe traseul tau, daca mergeti pe unde am spus eu, autostrada o sa fie in Ungaria intre Debrecen si Miskolc (deci cam 100km-eu nu mi-as lua vigneta pt atat) iar in Slovacia chiar deloc. Asadar in SK nu o sa aveti nevoie de vigneta, decat daca o sa vreti sa mergeti din Poprad in ceva vizita spre Liptovski Miculas, acolo este autostrada.

   - vama Romania-Ungaria si Ungaria-Slovacia

   La iesirea din Romania trebuie sa aveti pregatite actele celor din masina, sa le dati vamesului (vamesilor mai bine zis, pe rand celui roman si apoi celui ungur) si mai nou am vazut ca mi-a cerut si talonul masinii. Deci sa-l aveti si pe ala la dispozitie in caz de ceva.

   - cazare intermediara (Romania sau Ungaria) sau tot drumul dintr-o data ?

   Pe traseul propus de mine sunt cam 880 km, eu l-as face dintr-o bucata cu plecare devreme, insa depinde de cat de mult si greu i se pare condusul celui care o sa fie la volan. daca nu prea e prieten cu volanul, atunci ati putea sta o noapte in zona vamii Bors (sau chiar la Hajduszoboszlo as propune eu)


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (din 3 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 24.07.11 15:55

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Mii de multumiri pentru raspunsurile bine punctate, Cristian!

   Referitor la vigneta, stiam si noi de anul trecut (de la un vames din Bors) de cand am fost in concediu la Budapesta, ca daca nu o luam pe autostrazi nu e nevoie s-o mai cumparam.

   Singurul sofer al nostru este tatal nostru

   Eu sunt copilot, ir cei 2 flacai ai nostri bodyguardzii Abia astept peste 4 ani, cand fiul nostru cel mare (care abia si-a luat buletin), va ajunge major, sa-l mai degreveze pe tati de-atata condus.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE TEOANCA
   din [Câmpina]
   membru: PARTENER

   IN: 24.07.11 18:14

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Raspund aici Dana, cu cateva completari la ce a scris @cristian tinand cont de faptul ca am pornit aproape din acelasi loc. Traseul acesta este, vama Bors, Debrecen - Miskolc - Roznava - Poprad.

   Noi am ramas o noapte la Oradea dar am ajuns devreme. Cred ca merita sa faceti o noapte popas pe undeva in drum pentru ca, drumul ales de noi -cel mai scurt se pare - nu este foarte circulat. Mai ales dupa intrarea in Slovacia. Apoi mergi km buni prin munti si sunt niste peisaje care merita vazute pe zi si parca nu as trece pe acolo la lasarea intunericului.

   Noi am trecut numai iarna dar muntele tot munte este.

   Restul sunt amanunte si va descurcati la fata locului. De multe ori cand "aranjezi" totul dinainte la linie ai surpriza sa nu se potriveasca cu socoteala de acasa. Va doresc drum bun si abia astept sa ne povestesti despre Poprad.

   In Poprad gasesti un mall nou, veti trece pe langa el in drumul catre Aqua City, unde am gasit o multime de lucruri de calitate cu preturi reduse sau mici.

   Vacanta frumoasa!


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (din 2 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 24.07.11 20:06

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Mersi mult de promptitudine, Anca!

   Sa stii ca toate review-urile tale le-am citit cu mare placere si mare atentie si-ti multumesc frumos pentru utilitatea lor. De altfel m-am documentat ,,pretios'' pentru vacanta noastra si le-am citit din scoarta-n scoarta


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE Costi
   din [Piteşti]
   membru: CONSUL

   IN: 24.07.11 20:19

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Pentru că am făcut acest traseu anul trecut, îmi permit să-mi spun şi eu părerea.

   1. Este bine să faceţi un popas, eu l-am făcut aici

   Am făcut rezervarea pe booking.com şi a fost foarte bine, este la 5 km de vama Borş.

   Popasul este mai mult decât necesar, pentru că drumul în România este foarte aglomerat, încă de pe valea Prahovei, dar şi de la Braşov mai departe. Anul trecut noi am plecat din Piteşti pe la 6 dimineaţa şi am ajuns în Borş, la hotel, la 5 p. m. şi asta în ciuda faptului că "am talpa grea"

   Eu am mai făcut încă o pauză, la Kosice, dar asta pentru că ne-am oprit să vizităm şi Debrecen, Miscolc şi Kosice.

   Nu am cumpărat vignetă în Ungaria, am mers pe drumurile naţionale, care sunt excelente, se poate merge cu 90 km/h, pentru că asfaltul este foarte bun şi nici nu e aglomeraţie.

   În Slovacia am luat vignetă, pentru că am preferat să fac cei vreo 40 km de la graniţă la Kosice mai repede, să câştig puţin timp, dar dacă nu vă grăbiţi, nu e nevoie să luaţi vignetă, puteţi merge pe şoselele naţionale, mai ales dacă vreţi să ajungeţi direct, caz în care nu mai treceţi prin Kosice (deşi ar fi păcat, e un oraş foarte frumos) şi să urmaţi traseul indicat de cristi_an3000. În acel caz, chiar nu e nevoie de vignetă, pentru că nu mergeţi deloc pe autostradă.

   Dacă vrei drumul cel mai scurt, acesta este cu siguranţă traseul indicat de cristi_an3000, cu ieşire pe la Borş.

   În privinţa vămii Ungaria-Slovacia, aceasta nu există, cele două ţări fac parte din spaţiul Schengen şi între ele nu există vamă, aproape că nici nu-ţi dai seama când treci dintr-una în alta.

   Vă doresc călătorie plăcută!


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (din 2 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 24.07.11 20:33

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Multumesc frumos pentru utilitatea completarilor, Costi!

   Sa stii ca voi tine cont si de sfaturile tale, avand in vedere ca am mers tot pe mana ta si cu cazarea, deoarece pensiunea la care ati fost voi este si pe gustul nostru. Din schimbul de e-mail-uri cu administratorul pensiunii mi s-a parut un tip amabil, preturile decente, iar copiii au fost super incantati ca am gasit o locatie foarte aproape de Aquacity.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE ceasornicarul
   din [Bucuresti]
   membru: SENIOR

   IN: 25.07.11 15:02

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Incerc sa-ti raspund la intrebari, sper ca, raspunsurile sa-ti fie de ajutor.

   1 - Ungaria, la intrare, pe la Vama Bors am cumparat vigneta chiar din vama si am platit 9 euro pentru patru zile, iar la intrarea din Slovacia am platit doar 7 euro tot pentru patru zile. Ultima vigneta am cumparat-o de la un chiosc aflat chiar langa granita, probabil as fi cumparat tot din vama, dar pe la respectiva trecere nu exista nici un punct de control, se trecea liber fara controlul pasapoartelor din Slovacia in Ungaria si invers.

   Cred ca, la vigneta cumparata din vama Bors am luat o mica teapa din cauza faptului ca, mi s-a facut si schimbul valutar din euro in forinti, iar cursul era foarte mic, concluzia este, mai bine cumparati de la chioscurile special amenajate ori benzinarii daca aveti forinti. La chioscul de la granita cu Slovacia primea direct euro fara a se mai face schimbul valutar.

   -Slovacia, am platit 7 euro pentru o saptamana si am cumparat vigneta din benzinarie chiar la intrarea in Kosice, dar am impresia ca, este o benzinarie imediat ce treci granita din Ungaria In Slovacia.

   -Polonia, nu am cumparat vigneta deoarece n-am fost decat la Cracovia, Zakopane si Oswiecim si n-am folosit autostrazile. Atat in Ungaria, Slovacia si Polonia vignetele sunt valabile doar pe autostrazi, pe restul drumurilor nefiind obligatorii.

   2 - drumul a fost parcurs in doua zile de la Bucuresti - Tatranska lomnica aproximativ 950 km, pe urmatorul traseu:

   Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Deva - Oradea - Debrecen - Miskolc - Kosice - Presov - Levoca - Poprad - Tatranska Lomnica.

   3 - Am inoptat la Oradea.

   4 - Am trecut din Romania in Ungaria si invers pe la vama Bors, iar din Ungaria in Slovacia si invers nu stiu cum se numeste pnctul de trecere al frontierei dar daca de la Miskolc (Ungaria) mergi spre Kosice (Slovacia) treci fara sa-ti dai seama practic dintr-o tara in alta, fara control pasapoarte, doar panourile de bun ramas si bun venit te atentioneaza ca, ai trecut o frontiera...

   P. S. nu stiu acum daca vei urma acelasi traseu in Romania dar ar fi cel mai bine in cazul in care vei ajunge la Sibiu sa mergi mai bine pe varianta, Sibiu - Alba Iulia, intre Deva si Oradea drumul este foarte prost cu toate ca, este drum european.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (din 3 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 25.07.11 15:18

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Multumesc tare mult pentru sfaturi si propuneri, @ceasornicarul!

   Intr-adevar acest site are oameni cu adevarat speciali, prompti si saritori !

   Va multumesc din suflet, dragi prieteni virtuali de pe AFA pentru spontaneitatea raspunsurilor voastre.

   Cu adevarat aceasta idee minunata cu C-M-R este extraordinara, pentru care-i aduc mii de multumiri lui Cornel. Cu-adevarat AFA e site turistic de exceptie ! Felicitari tuturor, in special tie @Admin !


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
    
   SCRIS DE TEOANCA
   din [Câmpina]
   membru: PARTENER

   IN: 25.07.11 21:41

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Seara buna

   Am citit si celelalte sfaturi ale colegilor si vreau sa-ti atrag atentia Dana ca traseul ales de noi in cele trei vacante in Slovacia la Poprad a fost asa cum am scris mai sus, in Slovacia: Roznava-Poprad. Nu este autostrada dar scutesti kilometri buni. Asta este motivul pentru care ti-am povestit de peisaje incantatoare si munti, pe care, alegand traseul mai lung prin Kosice-Presov nu ii vezi la fel.

   Voi hotarati daca alegeti traseul mai lung dar pe autostrada sau cel mai scurt indicat de mine si de @cristian, unde am vazut pentru prima data mai multe indicatoare la rand cu "drum pitoresc".

   M-am gandit sa scriu din nou pentru ca era posibil sa nu intelegi de ce am povestit despre munti si peisaje minunate si ti-am spus ca nu ai autostrada in Slovacia (pe traseul acesta) iar ceilalti colegi te-au indrumat de unde sa iei vignetele pentru autostrada


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (din 2 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 25.07.11 21:49

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Mersi mult pentru precizari, Anca !

   Ramane la latitudinea tata-soferului nostru pe unde va hotari s-o ia. Dansul va avea haturile celor 4 roti

   Personal m-ar incanta traseul mai scurt, plin de peisaje superbe, asa cum mi-ai povestit c-ati intalnit.

   Acum o sa studiem si varianta ce ne-o va propune GPS-ul.

   Referior la asigurarea de sanatate pentru calatorie, unde-mi recomandati s-o facem pentru intreaga familie ?

   Multumesc anticipat!


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE ceasornicarul
   din [Bucuresti]
   membru: SENIOR

   IN: 26.07.11 16:43

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Ar fi bine daca ai putea avea cat mai actualizate hartile gps-ului eventual 2011, autostrazile atat in Ungaria cat si in Slovacia sunt intr-o continua refacere si bineinteles marire de km.

    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 26.07.11 22:52

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @ceasornicarul

   Multumesc frumos pentru sfat !

    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 14.08.11 23:42

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @all

   Eram datoare in primul rand cu mii de multumiri pentru sfaturile voastre ce mi-au fost deosebit de utile in calatoria noastra in Slovacia.

   In al doilea rand sa punctez putin:

   - drumul pana la granita l-am facut pe ruta Ploiesti-Brasov-Sibiu-Deva-Brad-Beius - ne-am cazat la pensiunea Europa din Beius, in miez de noapte (am ajuns acolo trecut de miezul noptii, in conditiile in care am plecat din Ploiesti la ora 15.00, un popas de-o juma de ora in sibius-apoi... cale lunga... pe drumurile naspa ale patriei... cel putin Brad Beius, in miez de noapte... nu vreti sa stiti) O sa povesesc intr-un review separat peripetiile de-atunci.

   - a doua zi Beius - Oradea - Vama Bors - Debreten - Miskolc - Roznava - Poprad (plecat la 9.00 din Beius, sosit la 14.00 Poprad)

   - n-am cumparat rovigneta deloc, deoarece am setat GPS-ul sa evite autostrazile si am ajuns perfect

   - cazarea am avut-o la pensiunea Aqualand, despre care am povestit aici intocmai ca si Costi

   - despre desfatarea la piscinele de la Aquacity, la recomandarea @TEOANCA am scris aici

   Va multumesc tuturor inca o data pentru ajutor si sper sa va placa povestile mele tuturor.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (din 1 voturi)]
    
   SCRIS DE ceasornicarul
   din [Bucuresti]
   membru: SENIOR

   IN: 15.08.11 00:15

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Te-am atentionat sa eviti ruta Deva - Oradea si exact pe acolo ai trecut, drum mai prost ca acesta nu stiu daca exista si aici ma refer la drumuri europene, dar mai mult ca sigur si unul local este mai bun, pacat...


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE dananecula
   din [Ploiești]
   membru: PARTENER

   IN: 15.08.11 01:01

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @ceasornicarul

   Ai dreptate, ce sa fac

   Ne-am luat dupa o cunostinta care ne-a spus ca-i mai scurt drumul pe varianta aceea, sotul i-a dat crezare si ... nu vrei sa stii ce-a iesit.

   Tot ziceam ca mai e un pic, c-ajungerm pe la 22 - 23 in Oradea ... nestiind ce ne-asteapta dupa Brad in colo.

   Chestia e ca in jur de ora 22.30 cautam ametiti cazare in Brad: eu cu ochii pe geam dupa pensiuni, fi-miu cu laptopul pe picioare cautand cazari in zona, iar sotul intreba la benzinarie. Vreau sa-ti spun c-am gasit, la recomandarea unuia de la benzinarie, o pensiune absolut superba, undeva la iesirea din Brad catre Oradea. Fericiti, am oprit la pensiunea Ana-Maria, deja ne gandeam ca stam afara sa luam cina (avea o terasa rustica superba), dar din pacate nu mai avea locuri. Ne-a recomandat inca 2 pensiuni: Mario si Nu ma uita, dar la fel, la ora aceea era totul full.

   Chestia e ca noi am intrebat daca mai e mult pana la Oradea si receptionera de la Ana-Maria ne-a incurajat spunandu-ne ca intr-o ora am ajunge, dar nu ne-a spus si ce drumuri vom intalni pe Varfurile.

   Vreau sa-ti spun ca-n miez de noapte, pe serpentinele alea ma rugam la Dumnezeu sa nu apara vreun mor-mor in calea noastra, unde nu era nici tipenie de om, asa... la cate-un sfert de ora ce mai aparea cate-un tir din sens invers, de ma speriam si mai si.

   Stii... ma lua groaza si-mi venea sa fac haz de necaz si sa cant melodia ,,O fata singura-n noapte'' a Loredanei Groza Copiii dormeau in spate, iar eu si sotul ascultam ProFm sau RadioZu si zambeam (dar parca nu era zambetul nostru cand ii auzeam pe cei de la radio zicand: ,,asteptam telefoanele voastre in miez de noapte, sa ne spuneti cum petreceti si pe unde sunteti'' ... Imi venea sa-i dau un SMS cu textul : S.O.S. veniiti pe Varfurile sa vedeti ce distractiei-i aici )

   Eheee... cred ca multi ani de-acum inainte imi voi aminti de noaptea aceea...

   Cand ne-am vazut scosi la liman, cum s-ar zice, ne-am inchinat s-am zis, Doamne ajuta, bine c-am scapat de stufaris s-am ajuns la Beius.

   Apropos, cazarea la pensiunea Europa din Beius tot cu internetul am rezolvat-o. Bine macar ca acolo am reusit sa gasim un pat curat, unde sa punem capul pe perna, caci eram franti de oboseala. Peripetii, peripetii daca n-ar fi, n-am avea ce povesti !


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE ceasornicarul
   din [Bucuresti]
   membru: SENIOR

   IN: 15.08.11 07:35

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Drumul era mai scurt decat varianta Sibiu, Alba-Iulia, Oradea cu vreo 30 km.

   Intr-adevar peisajele superbe dar ma repet asfaltul groaznic.

    

   SCRIE UN RĂSPUNS

    
   Scrie un răspuns (mai jos)

   Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

   AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

   UTILIZATOR
   PAROLA

   Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

   Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

    
    
    
    

   [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
   AmFostAcolo® este marcă înregistrată

   pagină generată în 0.0891659259796 sec