Solicitare CMR / TURCIA

Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu

Trimisă în 13.06.18 10:04
autor webberPM [Tg-Jiu]
» VIZUALIZĂRI: 10244

La final de iunie, plecam 5 masini din Tg-Jiu spre Antalya (Swandor Topkapi Palace) - si ca sa nu facem drumul dintr-o bucata ne-am gandit sa oprim intermediar.

Din ce am cautat pe booking.com - abia am gasit o cazare la Altintas, la hotel vazut la recomandari pe acest site (Ecrin).

Totusi, mi se pare foarte mare distanta pana acolo - peste 1300 km si unii dintre noi a vrea sa mai scurtam un pic distanta pana la prima cazare. Imi puteti recomanda ceva?

Cu privire la traseu, am ales varianta - Edirne-Istambul-Kutahya-Antalya, insa observ ca dupa Altintas avem doua optiuni - D 685 si D 650. Voi pe care o recomandati.

Multumesc.


  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: 200 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 10 -- COPII: 9

Răspunsuri — pag 1 / 3

sebigeaninaSR[Pătârlagele [BZ]]17r[13.06.18 13:01]

Salut, am facut de doua ori acest drum cu masina in Antalya si cred ca pot sa iti dau un sfat: Distanta pe care vreti sa o parcurgeti in prima zi este foarte mare chiar daca o buna parte o sa mergeti pe autostrada 1300 de km este mult prea mult mai ales ca mergeti in vacanta cu copii.

Am mers 1100 de km in 2015 de la patru dimineata pana la opt seara si iti spun ca eram cu totii obositi si credeam ca nu mai ajungem.

Iti pot recomanda o localitate Bozuyuk se cheama unde am rezervat cazare la Hotel Grand Cali de 4 stele care se afla la 200 de metri de drumul expres D650. Este mai scurt drumul cu aproximativ 125 de km si ca timp o ora -o ora si jumatate mai putin decat daca vreti sa mergeti la Hotel Ecrin Altintas.

Nu stiu daca va incadrati la acest hotel pentru ca santeti mai multi si cu copii, dar mai ai variante putin mai aproape de Istanbul la Bilecik, fa simulari in ce zi vreti sa mergeti si vezi ce variante aveti.

Despre cele doua variante de drum de la Isparta pe D 685 poti ajunge mai lejer si nu mai trebuie sa traversezi orasul Antalya pentru ca te scoate direct in apropierea aeroportului mai exact in orasul Aksu de unde poti ajunge lejer in zona Lara.

Am facut acest traseu de doua ori, traficul este mai lejer pe aici, in mare parte este tot pe doua benzi ca si D650. Acum nu stiu care este diferenta de km dar cu siguranta scutesti timpul de tranzit prin oras.

Drumuri bune sa aveti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[14.06.18 09:55]

@webber: Nu stiu daca va poate fi de ajutor, dar eu mi-am ales un alt traseu, care ar putea fi bun si pentru voi.

Eu am planificat ca dupa ce trec de Istanbul, sa o iau pe O-5, sa continui pe podul Osmangazi, si apoi pe O-5 spre Bursa.

Inainte de Bursa fac la stanga pe O-22 si ma opresc in Inegol. Acolo sunt cateva hoteluri spre iesirea din oras, chiar langa drumul expres pe care merg (D-200).

Asta ar fi o varianta mai scurta cu vreo 200 km (adica 1100 km) si ar insemna vreo doua ore si ceva mai putin decat varianta aleasa de voi.

Podul Osmangazi este destul de scump, dar eu am zis ca oricum as vrea sa-l vad. E al patrulea pod suspendat din lume ca lungime (primele trei sunt in Japonia si China, asa ca nu prea sunt sanse sa le vad in viata asta), si cred ca pot sa-mi permit cca. 50 lei pentru taxa de traversare. In plus, merg aproape tot drumul numai pe autostrada.

Intre drumul pe D650 si D685, eu l-am ales pe cel pe D650.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

kelyboySE[Bacău]34r[14.06.18 11:42]

De ce nu luati in calcul o cazare la Sofia? 1300 de km sunt destul de mult, aproximativ 15h de condus sunt greu de suportat pentru şofer dar şi mai greu pentru pasageri... Acum mai depinde şi de câţi şoferi sunt în maşină, de experienţă, de rezistenţă şi nu în ultimul rând, de traseul ales.

Apropo, ce traseu aţi ales până la Edirne? Eu unul prefer să aleg traseul şi cazările intermediare astfel încât să parcurg aproximativ 500km pe zi, e acceptabil atât pentru şofer cât şi pentru pasageri, aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii pe aici, până la urmă sunt în concediu şi nu la raliu...

Vă recomand să vă aruncaţi o privire la rewiev-ul meu cu privire la traseul ales de mine în drumul către Antalya (vezi impresii)

Alegeri înţelepte şi vacanţe plăcute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 17:49]

@webber:

Din ce am cautat pe booking.com - abia am gasit o cazare la Altintas, la hotel vazut la recomandari pe acest site (Ecrin).

Eu am scris despre cazarea de anul trecut de la Ecrin din Altîntaş - vezi impresii.

Raportul calitate preţ a fost unul foarte bun, iar condiţiile de cazare chiar deosebite, deoarece hotelul este nou construit şi am beneficiat de un apartament.

Într-un apartament precum cel primit de mine se pot caza fără probleme doi adulţi şi doi copii, deci este cu atât mai avantajos pentru familiile cu copii.

Dezavantajul ar fi scurta deviere de 8-9 kilometri din drumul principal, dar şi distanţa destul de mare de parcurs în prima zi.

Noi preferăm cazările în Kutahya la o mie de kilometri de Bucureşti, rezonabil de parcurs pentru noi, restul de 400 kilometri până în staţiunea din Antalya în care ne începem sejurul putând fi parcurşi fără oprire a doua zi în 3,5 maxim 4 ore, astfel încât să ajungem la hotel pe la ora 12.00.

În Kutahya ne-am cazat de cinci ori la hotelul Grand Cinar 3* despre care am tot scris pe site, la care plăteam cazare cu mic dejun şi primeam şi cina bonus şi de două ori la Hilton Garden Inn 4* cu mic dejun- un hotel ultracentral, foarte confortabil, dar puţin mai scump decât cel de trei stele, diferenţa de confort fiind vizibilă.

Cu privire la traseu, am ales varianta - Edirne-Istambul-Kutahya-Antalya, insa observ ca dupa Altintas avem doua optiuni - D 685 si D 650. Voi pe care o recomandati.

Categoric D 650!

Niciodată nu aş alege altă variantă.

Ca număr de kilometri, varianta prin Isparta este mai scurtă, dar ca timp de parcurs, varianta prin Burdur este mai rapidă. Pe D650 mergi aproape exclusiv pe două benzi pe sens, drumul este mai puţin virajat şi astfel clar mai rapid.

Traversarea oraşului Antalya NU mai este o problemă încă de acum vreo trei ani. Traficul spre Alanya a fost mult fluidizat şi timpii reduşi considerabil prin construirea mai multor pasaje rutiere care separă traficul prin centrul oraşului de cel spre staţiuni. Se scapă astfel de semafoare şi de aglomeraţie.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

black_mambaPA[Bucuresti]15r[14.06.18 19:50]

Nu vreau sa vorbesc de ruta, pentru ca nu am parcurs-o.

Parerea mea este, totusi, ca ce depaseste 600-700km/zi e mult, mai ales in conditiile unei familii. Cu atat mai mult cu cat vorbim de drumuri prin RO, BG, traversari cu bacul, stat prin vami, etc.

Doar eu conduc in concedii si, deja, dupa 600km parcursi, mi se pare ca nu se mai termina drumul (si am cateva sute de mii bune de km facuti), in conditiile in care conduc o masina mare, confortabila la drum lung. In tinereti mai lipsite de minte si copii, si noi parcurgeam Bucuresti - Kusadasi dintr-o bucata (ba chiar si Marmaris) cu pauze de cafea si alimentat si, eventual, un atipit scurt prin parcari, dar la destinatie ne trebuiau 2 zile sa ne revenim.

Chiar si cu 2 soferi este dificil, pentru ca al doilea se va urca la volan semi obosit, deja, iar ceilalti pasageri sunt intepeniti.

Ganditi-va, totusi, ca ati plecat in concediu si nu la un test de anduranta sau raliu.

Sfatul meu este sa va calculati pauzele fara a depasi starea de suportabilitate si vigilenta si a soferului si a pasagerilor; in cazul nostru, aceasta e undeva la 600-700km sau max 8-9 ore.

Nu mi-o luati in nume de rau, e doar un sfat, alegere a va apartine, normal.

Drumuri bune si vacante placute va ureaza black_mamba!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

sebigeaninaSR[Pătârlagele [BZ]]17r[14.06.18 20:39]

@nicole33: Salut Nicole, anul trecut am traversat orasul de la aeroport spre Rixos Sungate Kemer si daca bine imi aduc aminte pe varianta de ocolire a orasului erau cel putin 4 semafoare.

Si de alt fel varianta pe D 685 pana in Isparta este pe 4 benzi si apoi dupa ce treci muntii se revine tot pe 4 benzi, mai mult traficul pe aici mie mi s-a parut foarte lejer.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 21:29]

@sebigeanina:

anul trecut am traversat orasul de la aeroport spre Rixos Sungate Kemer si daca bine imi aduc aminte pe varianta de ocolire a orasului erau cel putin 4 semafoare.

Vorbim de lucruri puţin diferite. Traseul tău spre Kemer a traversat Antalya, dar ai prins semafoare în zona Konyaalti, pe unde venind dinspre Burdur spre Lara nu ai niciun motiv să treci, plus semaforul când intri în D400 venind dinspre aeroport, pe care nu-l faci intrând direct pe bretea în Lara Turism Caddesi.

Am traversat de cinci ori Antalya doar anul acesta: spre Belek la venire, spre Tekirova când m-am mutat, dus-întors la Legends în Kadriye şi apoi din Beldibi spre ţară, aşa că ştiu drumul cu ochii închişi.

Dacă mai ajungi în Antalya cu maşina ta, încearcă şi varianta pe D 650 şi îmi vei da dreptate. Mai vorbim atunci

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 21:46]

@black_mamba:

In tinereti mai lipsite de minte si copii, si noi parcurgeam Bucuresti - Kusadasi dintr-o bucata (ba chiar si Marmaris) cu pauze de cafea si alimentat si, eventual, un atipit scurt prin parcari, dar la destinatie ne trebuiau 2 zile sa ne revenim.

Noi, fără copii, dar cu nişte ani buni în plus faţă de tine, am tot făcut dintr-o bucată şi Kuşadasi şi Bodrum şi Didim, făcând Bulgaria pe zi şi Turcia pe noapte pentru a ajunge la 8-10 dimineaţa la hotel şi Turcia pe noapte şi Bulgaria cum se lumina de ziuă la întoarcere, ultima dată în 2016, când am realizat că suntem prea bătrâni pentru experienţe din astea. Chiar dacă eram doi şoferi, practic doar unul conducea, dar avea un copilot de nădejde .

Conform raţionamentului tău, un drum până în Antalya ar trebui făcut cu câte două escale pe sens. Prea mult timp pierdut pe drum, astfel că decât aşa mai bine iau avionul.

Cei 1400 km Bucureşti - Antalya noi îi împărţim 1000+400 la dus, când suntem nerăbdători să ne începem vacanţa şi 700+700 la întoarcere şi pentru noi a fost mereu ok aşa.

Fiecare decide cum este mai bine pentru familia sa, fiecare îşi cunoaşte mai bine propriile limite. Este greu să dai sfaturi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 22:07]

@Yoda:

Eu am planificat ca dupa ce trec de Istanbul, sa o iau pe O-5, sa continui pe podul Osmangazi, si apoi pe O-5 spre Bursa.

Inainte de Bursa fac la stanga pe O-22 si ma opresc in Inegol. Acolo sunt cateva hoteluri spre iesirea din oras, chiar langa drumul expres pe care merg (D-200).

Asta ar fi o varianta mai scurta cu vreo 200 km (adica 1100 km) si ar insemna vreo doua ore si ceva mai putin decat varianta aleasa de voi.

Am făcut un traseu asemănător în septembrie 2016 - vezi impresii - din dorinţa de a traversa pe noul pod Osmangazi, inaugurat atunci cu doar două luni înainte. A fost o experienţă frumoasă, dar scumpă, doar podul O 5 ne-a costat atunci 88,75 TL (121 lei), plus bucata din autostrada spre Bursa şi aceea foarte scumpă de 7,30 TL până la Orhangazi, de unde am mers pe drumuri "judeţene" până am intrat în D 650, cazarea intermediară fiind în Kutahya.

În 2018 traversarea pe O 5 te va costa 71,75 TL - merită banii, dar doar ca experienţă.

Pe acest traseu noi am "economisit" vreo 35 kilometri, dar ca timp am ieşit tot pe acolo, deci, eu NU voi repeta. Îmi place prea mult să merg pe D 650.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sebigeaninaSR[Pătârlagele [BZ]]17r[14.06.18 22:10]

@nicole33:Salut am facut ambele variante, in 2013 si 2015 asa ca stiu traseele.

Acum daca vrei poti sa ma lamuresti de la semaforul unde se intalnesc D 650 cu D400 cum ajungi in Lara Turism Cadessi fara sa o iei pe D 400 si unde sant intersectii cu semafoare s-au prin oras ca prima data pe acolo am luat-o si m-a scos in apropierea aeroportului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[14.06.18 22:27]

@nicole33:

Am făcut un traseu asemănător în septembrie 2016 - vezi impresii - din dorinţa de a traversa pe noul pod Osmangazi, inaugurat atunci cu doar două luni înainte. A fost o experienţă frumoasă, dar scumpă, doar podul O 5 ne-a costat atunci 88,75 TL (121 lei), plus bucata din autostrada spre Bursa şi aceea foarte scumpă de 7,30 TL până la Orhangazi, de unde am mers pe drumuri "judeţene" până am intrat în D 650, cazarea intermediară fiind în Kutahya.

În 2018 traversarea pe O 5 te va costa 71,75 TL - merită banii, dar doar ca experienţă.

Da, multumesc, am citit impresiile tale de pe podul Osmangazi, si tocmai ele mi-au trezit interesul.

In plus, am vazut un filmulet cu autostrada O-5 filmata din avion si dat pe repede, si mi s-a parut ca este foarte frumos drumul, chiar daca va costa un pic mai mult decat pe D650.

De altfel, la cursul de azi, cei 71,75 TL fac 61 lei, asa ca e cam la jumatate decat atunci cand ati trecut voi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

black_mambaPA[Bucuresti]15r[14.06.18 22:49]

@nicole33:

Desi nu vreau sa intru in polemica (mai ales) cu o doamna, imi pare rau ca nu ati remarcat: "parerea mea", "conditiile unei familii", "sfatul meu", "nu mi-o luati in nume de rau, e doar un sfat, alegerea va apartine".

Asta e, data viitoare ar trebui sa manifestati mai multa atentie, sa va schimbati dioptriile sau sa comentati la subiect. In plus, nu stiu care sunt premisele pe care v-ati bazat atunci cand v-ati adresat cu "tine" si "tau", pentru ca nu imi aduc aminte sa fi jucat table amandoi. Cu atat mai putin bridge, care este un joc mult mai greu.

In ceea ce priveste sfaturile, e USOR sa le dai, nu invers.

Cu stima, black_mamba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 23:03]

@sebigeanina:

Salut am facut ambele variante, in 2013 si 2015 asa ca stiu traseele.

Fără nicio supărare, dar vorbim de lucruri foarte diferite. Eu mă refer la prezent, respectiv anii 2016,2017 şi 2018, în timp ce tu vorbeşti de istoria antică . La cum evoluează lucrurile în Turcia într-un timp foarte scurt, crede-mă că nimic nu mai seamănă cu ce ai văzut tu acum cinci ani şi chiar nu exagerez deloc.

Ambele variante în discuţie şi D 650 şi D 685 au suferit schimbări majore de când ai trecut tu pe acolo, turcii lucrând intens la lărgirea drumului.

Îţi voi da un singur exemplu, cred eu, edificator. Anul trecut am fost în Antalya şi în iunie şi în septembrie. La doar trei luni distanţă, la Afyon ne-am trezit într-un tunel lung de câteva sute de metri pe care la vizita precedentă nici măcar nu-l văzusem . Ne-am crucit amândoi nevenindu-ne să credem ochilor.

Nu am afirmat că ajung în Lara fără să merg pe D 400. Există un drum amărât foarte aproape de malul mării, dar nu are nicio noimă să mergi pe acolo. Ca fapt divers şi pentru a ajunge în Kemer TOT pe D 400 trebuie să mergi , indiferent ce variantă alegi până ieşi din Konyaalti. Dar şi acolo se pregăteşte ceva: o scurtătură utilă celor care vin cu maşina.

Eu am afirmat şi îmi susţin afirmaţia că traversarea oraşului Antalya a devenit extraordinar de lejeră în ultimii ani, după construirea pasajelor rutiere care supratraversează oraşul, tot traficul din centru desfăşurându-se SUB acestea.

Te-ai apucat să numeri semafoarele. OK. Şi cinci semafoare dacă sunt de la intrarea în oraş dinspre Burdur până la intersecţia de la aeroport, chiar crezi că este o problemă când vorbim de traversarea unui oraş atât de mare cum este Antalya???

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[14.06.18 23:28]

@black_mamba:

In plus, nu stiu care sunt premisele pe care v-ati bazat atunci cand v-ati adresat cu "tine" si "tau", pentru ca nu imi aduc aminte sa fi jucat table amandoi.

Adresarea la persoana a doua SINGULAR este o practică uzuală pe internet, mergând pe sistemul american, pe care eu una îl prefer şi, cu certitudine, la fel mă voi adresa oricui pe acest site şi în continuare.

Mă interesează prea puţin faptul că unii "se şifonează" şi se cramponează de asemenea aspecte minore.

Am folosit exact acelaşi mod de adresare şi atunci când ţi-am răspuns la întrebările adresate prin mesaje private, dar atunci nu ai părut DELOC deranjat. Atunci aveai nevoie de informaţii şi nu-ţi permiteai ironii ieftine ca acum. O dovadă de mare "caracter" , acum m-am convins.

In ceea ce priveste sfaturile, e USOR sa le dai, nu invers.

Anul trecut sfaturile mele ţi-au fost utile, acum văd că am devenit ironici.

Mulţumesc pentru grija purtată "dioptriilor" mele

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

black_mambaPA[Bucuresti]15r[14.06.18 23:47]

@nicole33:

Caracterul se dovedeste in public, nu in privat: eu nu am facut in niciun moment referire la discutiile din privat, pe care le-am apreciat in consecinta, iar dvs. stiti foarte bine asta.

Totusi, nu uitati ca varsta si statutul pe acest site nu va ofera niciun privilegiu, in afara de o apreciere modica. Bunul simt nu este o exceptie ci o regula, indiferent de varsta si statut social (ca sa nu mai vorbim de statutul AFA).

Pe viitor, va rog sa va abtineti de la a va trage de sireturi cu mine, pentru ca, va repet, nici macar tabinet nu am jucat impreuna (asta, ca sa mai scad un pic stacheta). Accept, fara ezitare, critici sau corectii, atunci cand sunt fundamentate si obiective dar nu si atunci cand sunt facute doar ca sa nu ne plictisim.

Cu stima, black_mamba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[15.06.18 09:19]

@black_mamba:

daca treci pe in BG pe la Calafat nu ai nici bac nici drumuri proaste in BG. de la vama 150 km drum national foarte bun in rest este autostrada.

de la Craiova pana la Sofia se fac cam 5 ore

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AndoxPA[Sighişoara]ConsAFA1r[15.06.18 09:33]

@nrs: Ai fost pe Montana pana la Sofia de curand? E ok drumul?

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

webber[autor]PM[Tg-Jiu]9r[15.06.18 10:17]

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Tot caut la Kutahya su Bozuyuk si nu gasesc 5 camere. Probabil o sa caut camere separate la 2 hoteluri apropiate. Poate gasesc asa.

PS - si eu sunt curios de drumul de la Vidin la Sofia - daca este ca anul trecut, sau are ceva imbunatatiri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sebigeaninaSR[Pătârlagele [BZ]]17r[15.06.18 10:18]

Salut, discutia a plecat de la faptul pe ce variante sa ajunga in Antalya in zona Lara situata cumva intre aeroport si zona Belekului la Hotel Swandor Topkapi Palace.

Ca sa ajungi aici in apropiere de Isparta este o bifurcatie cu doua indicatoare de Antalya:unul este D650 care te duce pe Burdur si celalalt este D685 care te duce prin Isparta.

Amandoua te scot in Antalya D650 se intersecteaza cu D400 la iesirea spre Kemer in zona Konyaalti si cealalta te scoate in estul orasului in localitatea Aksu care este lipita de Antalya in apropierea aeroportului la aproximativ 3-4 km.

Eu am recomandat varianta D685 deoarece este mult mai lejera ca trafic, o mare parte din traseu este tot pe 4 benzi si te scoate direct in Lara. practic cand ajungi la podul peste D400 ai doua variante ori faci dreapta spre Antalya te duci spre aeroport si din semafor faci stanga si ai intrat pe zona Lara asta este o varianta si a doua cand te intersectezi cu D400 il traversezi si poti merge direct fara sa te mai complici si ai ajuns tot in zona Lara.

Varianta pe D650 te scoate tot in D400 si trebuie sa faci stanga la semafor si de aici ai de trecut prin mai multe semafoare ca sa ajungi practic tot in zona aeroportului in Lara.

Am intrat in discutie deoarece am fost de doua ori cu masina pe ambele variante si de patru ori cu avionul. Acum depinde de cel ce a cerut sfaturi ce traseu isi alege.

Ultima oara am fost anul trecut in Kemer si de atunci nu cred sa se fi schimbat ceva semnificativ pe aceaste trasee.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[15.06.18 11:10]

@webber:

Dacă pe booking ai încercat sa rezervi cele cinci camere și nu ai reușit, încearcă și varianta 3+2 sau 4+1, la același hotel, cu anulare gratuită, însă intrând de pe doua conturi DIFERITE. Poate așa vei reuși.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[15.06.18 11:18]

@Andox:

de curand nu, anul trecut am fost pe varianta Vratsa (sotia nu suporta curbele de pe drumul peste munte) si era foarte bun, proaspat refacut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[16.06.18 16:48]

@black_mamba:

Chiar dacă după toată obrăznicia manifestată mai susnu meritai să mai primeşti vreodată vreo informaţie de la mine, totuşi îţi voi răspunde, DOAR pentru faptul că informaţia poate fi utilă şi altor cititori care se pregătesc pentru o vacanţă în Turcia cu autoturismul.

in Turcia motorina e mai ieftina decat in Romabia cu vreo 25 de eurocenti. Asa o fi? Ca pana acum era mai scumpa cu vreo 25 de eurocenti.

Pe toată durata sejurului meu din mai/iunie anul curent, atât benzina, cât mai ales motorina au fost în mod constant mai ieftine ca în România.

Ultima alimentare am făcut-o în data de 11 iunie tot de la Shell, iar preţurile erau la benzină de 6,30-6,33 TL şi de 5,73-5,76 TL la motorină la un curs de 0,87 lei pentru o liră turcească.

În Bulgaria am alimentat cu motorină la Lukoil la Lesovo cu 2,25 BGN şi la primul OMV din zona Yambol cu 2,30 BGN.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webber[autor]PM[Tg-Jiu]9r[17.06.18 13:08]

Multumesc din nou pentru informatii, insa mai am cateva intrebari:

- De unde iau card KGS/HGS daca la ora 06-07 dimineata intru in Turcia, deoarece ghiseu PTT sigur nu gasesc la ora aceea in Edirne. Am inteles ca se poate lua de la Shell. Cam cat costa si cam cat trebuie sa incarc pe el - pentru drumul pana in Antalya si inapoi (este prima data cand merg)? Sau se poate lua de la inceput pe o anumita valoare?

- Daca nu am card KGS/HGS, pot trece peste pod, prin tunel, prin portile de la autostrada - si sa iau in 7 zile cardul? Am inteles ca asa este sistemul.

- Dupa Istanbul, daca nu merg pe podul Osmangazi, trebuie sa ocolesc cam 100 km, asa imi iese din calculul pe Google Maps.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[17.06.18 16:16]

@webber:

De unde iau card KGS/HGS daca la ora 06-07 dimineata intru in Turcia, deoarece ghiseu PTT sigur nu gasesc la ora aceea in Edirne. Am inteles ca se poate lua de la Shell. Cam cat costa si cam cat trebuie sa incarc pe el - pentru drumul pana in Antalya si inapoi (este prima data cand merg)? Sau se poate lua de la inceput pe o anumita valoare?

Cardul KGS NU mai există de nişte ani buni, acesta fiind înlocuit cu actualul autocolant HGS .

Este puţin probabil să găseşti vreun oficiu poştal deschis la 6-7 dimineaţa. Nu ştiu ce program au, eu nu am avut nevoie niciodată atât de devreme.

Teoretic, HGS-ul poate fi achiziţionat şi din benzinării, nu neapărat de la Shell. Povestea asta cu benzinăriile Shell datează de pe vremea fostului card KGS, când exista o variantă de card co-branded, doar această variantă de card putând fi achiziţionată şi apoi realimentată la Shell şi doar de la staţiile aflate pe traseul unei autostrăzi, dar astea sunt deja istorie.

Practic, poţi avea surpriza să nu găseşti HGS disponibil la benzinăriile care sunt semnalizate că ar comercializa aşa ceva. Eu am încercat de două ori şi nu aveau. M-au trimis la poştă. Nu pot să generalizez după doar două încercări, dar există şi acest risc. Poate tu ai mai mult noroc, însă, în opinia mea, vei pierde prea mult timp oprind din benzinărie în benzinărie până găseşti şi nu prea merită.

Prima achiziţie a autocolantului HGS costă o sumă minimă fixă, nenegociabilă, doar reîncărcările ulterioare fiind la latitudinea clientului. Anii trecuţi costa 57,5 TL şi beneficiai de un credit de 50 TL, dar este posibil să se fi majorat între timp.

Creditul de 50 TL îţi este suficient pentru un drum până în Antalya şi înapoi, dar FĂRĂ să treci prin tunelul Avrasya pe sub Bosfor (19,20 TL pe sens) sau pe podul Osmangazi (71,75 TL).

Daca nu am card KGS/HGS, pot trece peste pod, prin tunel, prin portile de la autostrada - si sa iau in 7 zile cardul? Am inteles ca asa este sistemul.

Eu cred că DA şi este mai avantajos pentru tine să profiţi de perioada de graţie şi să achiziţionezi HGS-ul ulterior traversării.

Anul acesta am reuşit să ajung în Antalya, chiar dacă nu am avut credit suficient pe HGS-ul achiziţionat cu nişte ani în urmă şi am reîncărcat după vreo trei zile de la oficiul PTT din Belek, deoarece, pentru fluidizarea traficului, au desfiinţat barierele de la porţile de ieşire, înlocuindu-le cu un sistem performant de camere video care înregistrează trecerile şi... datoriile fiecăruia.

Prin tunelul Eurasia eu am trecut doar la întoarcere anul trecut şi NU erau bariere. Probabil nu sunt nici la trecerea din Europa în Asia.

Dupa Istanbul, daca nu merg pe podul Osmangazi, trebuie sa ocolesc cam 100 km, asa imi iese din calculul pe Google Maps.

M-aş mira să fie o diferenţă atât de mare, dar nu ştiu ce traseu ai simulat tu.

Eu am trecut pe podul Osmangazi acum doi ani la două luni de la inaugurarea acestuia şi când era mult mai scump ca acum , având cazare intermediară la Kutahya. Am "economisit" doar vreo 35 de kilometri pe traseul: Gebze – Orhangazi – Iznik – Osmaneli – Bilecik – Bozüyük – Kütahya, iar ca timp am ieşit tot pe acolo. Pentru mai multe detalii despre acest traseu: vezi impresii

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[17.06.18 16:38]

@webber:

de curiozitate la cat pleci din Tg Jiu sa ajungi la Edirne la 6-7?


YodaPA[Bucuresti]16r[17.06.18 17:52]

@webber:

- Dupa Istanbul, daca nu merg pe podul Osmangazi, trebuie sa ocolesc cam 100 km, asa imi iese din calculul pe Google Maps.

Nu cred ca sunt 100. De exemplu, daca mergi la Bozoyuk, mie imi ies fix 20 sau 41 km (depinde ce varianta alegi), iar ca timp castigi cam 6-9 minute daca mergi pe O-5 si O-22. Asta tot dupa Google Maps:

https://www.google.com/maps/dir/40.8077987,29.4693549/Boz%C3%BCy%C3%BCk, +Bilecik, +Turkey/@40.3477614,29.1471149,9z/data=! 3m1! 4b1! 4m9! 4m8! 1m0! 1m5! 1m1! 1s0x14cbf14e2a716c0b:0xd0712f7959a335f5! 2m2! 1d30.039825! 2d39.906058! 3e0

Ceea ce trebuie sa faci daca nu vrei sa mergi pe podul Osmangazi, este sa continui pe E80 spre Adapazari, pana ajungi la D650.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[18.06.18 11:20]

Se pare ca ghiseul PTT de la inceputul autostrazii O-3 are program 07:00 - 24:00. Cele din orase au program de pe la 08:30 sau 09:00 pana pe la 17:00, multe au pauza de masa...

Uite aici o harta cu punctele PTT, pusa de un coleg pe un alt topic: http://enyakinptt. ptt. gov. tr/Enyakinptt/? city=22&type=posta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA[Bucuresti]16r[18.06.18 15:46]

@webber: Tocmai am gasit o varianta care pare foarte buna. Se pare ca este un ghiseu pe partea dreapta la Mahmutbey, putin inainte de "Mall of Istanbul". Este si loc de parcare. Uite pe harta:

https://www.google.com/maps/place/Istanbul, +Turkey/@41.062277,28.7996569,197m/data=! 3m1! 1e3! 4m5! 3m4! 1s0x14caa7040068086b:0xe1ccfe98bc01b0d0! 8m2! 3d41.0082376! 4d28.9783589

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 61 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.61100292205811 sec
    ecranul dvs: 1 x 1