nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  GRECIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?" » 7
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / GRECIA / by umitu
 
TRIMISĂ DE umitu
din [Voluntari [IF]]
 • ÎNSCRIS ÎN: 05.08.17
 • membru: CHIBIȚ
  contribuție AFA: 150 PMA

  SCRISĂ IN: 10.09.17 13:17

  VIZUALIZĂRI: 5362

   

  Traseu recomandat Bucuresti-Paralia Katerini, cu masina

  pentru cei care au fost de curand in grecia, marti 12.09.2017 plecam in paralia, ati putea sa ma indrumati ce ruta sa aleg ca sa ajung la paralia katerini?

  am 2 varianta cred... komotini sau kulata, pe care sa merg?

  care mai scurt? si mai bun ca drum?

  multumesc anticipat.

  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 1000 euro -- TRANSPORT: masina personala
  • ADULŢI: 3

  Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

  SCRIS DE dianamea
  din [Bucuresti]
  membru: PARTENER
  [cons. onorific AFA / GRECIA]

  IN: 10.09.17 14:30

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Cel mai scurt drum si cel mai bun, in sensul ca o mare parte din Bulgaria e pe autostrada, din Bucuresti la Paralia Katerini e prin: Giurgiu, Ruse, Sofia, Kulata, Promachonas, Salonic, Paralia Katerini.

  N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
   
  SCRIS DE eusiatat
  din [Râmnicu Sărat [BZ]]
  membru: GOLD

  IN: 10.09.17 16:06

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Acelasi drum il recomand si eu. Pana la Sofia drumul e mai prost, gen drumurile din Romania, dar dupa ce treci de Sofia, ai parte de autostrada si vei parcurge cu usurinta drumul ramas. Fiind in afara sezonului, nici la trecerea frontierelor s-ar putea sa pierzi prea mult timp. Anul acesta am fost a doua oara in Paralia si oricand m-as intoarce cu placere. Concediu reusit!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE cosminp
  din [Bucuresti]
  membru: SENIOR

  IN: 10.09.17 16:56

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Am fost in iunie la Salonic. Pana acolo traseul este acelasi cel de Paralia Katerini, adica:

  Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Byala (dreapta catre Pleven-drum foarte bun) -Pleven-Sofia (urmaresti numai indicatoarele verzi de autostrada ca sa ocolesti Sofia. Atentie ca sunt mai multe indicatoare spre Kulata, dar nu sunt verzi de autostrada. La un moment dat chiar se termina autostrada si nu ai decat varianta iesirii.) -Kulata-Salonic (pe autostrada de ocolire).

  Drumul este bun si in Bulgaria, cu mici exceptii dupa Sofia (asa si asa), unde nici depasiri nu poti face (o banda pe sens si multa linie continua), dar se merge binisor. Apoi urci pe autostrada si intri in Grecia.

  Documenteaza-te de benzinarii, drum bun si vacanta placuta.

  P.S. nu merge spre Sofia prin Veliko Tarnovo caci drumul e mai prost si mai aglomerat.

   
  SCRIS DE dan16
  din [Campulung Muscel]
  membru: GOLD

  IN: 10.09.17 17:01

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Din punctul meu de vedere, indiscutabil cea mai optima variata este KULATA. Eu am folosit acest traseu in urma cu o luna de zile cand am mers in Olympiaki Akti (sau Olympic beach, 3 km sud fata de Paralia).

  Ca puncte de reper, Giurgiu - Russe (luat vigneta la pretul oficial de 15 euro pt. 1 luna, de la OMV -ul de langa gara din Russe, platit cu cardul), in continuare mers catre Byala-Pleven-intare pe tangenta Sofiei (pt. a nu rata intrarea pe tangenta, ca puncte de reper, se trece pe langa magazinul JUMBO aflat pe partea dreapta a drumului, se trece pe sub podul de centura-nu se urca pe el! - si dupa ce se trece pe sub pod, dupa cca. 500 m se face dreapta pe breteaua de legatura semnalizata cu indicator KULATA pe fond verde - nu se merge dupa indicatorul KULATA pe fond albastru pt. ca astfel se intra pe centra Sofiei si e mai dificil). Odata intrat pe tangenta (pe care se merge in regim de autostrada) se urmareste indicatorul de Kulata. Dupa ocolirea Sofiei se merge catre Blagoevgrad in regim de autostrada (peisaje superbe, mai ales la trecerea prin muntii), cu oprire mai consistenta (in cazul meu) la Zlatna Panega, la popasul Dobrevski (dupa popasul cu "steguri "de pe partea dreapta a drumului), unde se poate plati cu cardul. Binenteles, pana in acest punct au mai fost si alte cateva scurte opriri de cate o cafea si... o gura de aer. Urmatoarea oprire a fost la Sandaski la OMV, pt. plinul de benzina inainate de a intra in Grecia, dupa care se ajunge in scurt timp la Kulata. Aici, in cazul meu (am ajuns in jur de ora 11 ziua), a fost rapida... cca. 5 - 6 minute. Odata trecut in Grecia se merge intins in regim de autostrada ocolind Thesaloniki, pana in Paralia, tronsoane (3 la numar) care se platesc. Primul tronson (cel ce incepe imediat dupa iesirea din vama) se achita 2,40 euro, al doilea 1,20 euro si al treilea, 2,10 euro. Intreg traseul, Campulung (Arges) - Olympiaki Akti, cu un regim de viteza, hai sa spunem in jurul la limitei legale si cu opririle intermediare strict necesare, la dus a fost de 11 ore, iar la intors de aproximativ 13 ore. La intoarcere am mai facut un popas in plus fata de cele mentionate mai sus, si anume in localitatea Kresna (Bulgaria), unde este un magazin profilat in special cu dulciuri frumos ornate si ambalate si de unde, de fiecare data cand mergem pe aceste traseu, oprim si cumparam "suveniruri" (dulciuri) atat pt. noi, cat si pentru cunoscuti (magazinul este pe partea dreappta a drumului cu se vine catre Ro, langa un parculet aflat la limita caii ferate. Cei de la acest magazin sunt atat de obisnuiti cu turistii romani, ca au invatat si lb.romana.

  In linii mari, cam acestea sunt de spus. Drum bun si vacanta placuta!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (din 4 voturi)]
   
  SCRIS DE elviramvio
  din [jud. Ilfov]
  membru: AUGUSTUS

  IN: 10.09.17 17:16

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @umitu:

  Categoric cel mai bun drum este prin Kulata, ai cam 730 km fata de aprox. 820 km prin Makaza. De la Ruse până la Sofia drumul este bunicel, nu excelent, seamănă cu europenele noastre. Sofia o poți ocoli bine prin partea de nord sau, dacă treci la o oră cu trafic scăzut, prin oraș. De la Sofia până la Blagoevgrad este autostradă. De la Blagoevgrad până la Sandanski ai drum obișnuit, asfalt bun (autostrada este în lucru), se circulă bine dar atenție la echipajele de poliție și la camerele radar de la intersecții sau ieșirea din tuneluri, sunt active. De la Sandanski la Kulata autostrada este in funcțiune deci nu sunt probleme. La greci, până la Salonic ai autostradă dar este și o bucată cam de 10 km nerefăcută pe care n-ai șanse să adormi la volan! Apoi drumul este bun până la Paralia. Drumul București - Ruse - Salonic l-am parcurs luna trecută dus/întors și nu mă pot plânge, doar în zona bulgară unde se lucra la autostradă era mult praf. Pentru vineta bulgara, noi am luat din vama platind cash in leva și i-am dat lucratorului nr. masinii scris pe o hârtie. Vezi că nu acceptă mărunțiș nici la vinetă și nici la taxa pod la întoarcere.

  Folosește Waze pe Bulgaria dacă ai internet, nu consumă mult și te anunță la fel ca la noi despre poliție sau alte probleme ori folosește Here dacă îți faci traseul de acasă și acolo mergi pe offline.

  Drum bun!

   
  SCRIS DE cartaovitu
  din [Otopeni]
  membru: GOLD

  IN: 10.09.17 19:22

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Bineinteles, Kulata.

  Makaza e perfect pt Thassos sau Asprovalta, Nea Vrasna, Stavros etc. Adica pt nordul Greciei macedonene.

  Dar pt Paralia Katerini, indubitabil Kulata, drum mai scurt, mai fest si mai putin aglomerat, cel putin la vama.

  Drum bun!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE irinad
  din [Târgoviște]
  membru: AUGUSTUS
  [cons. onorific AFA / GRECIA]

  IN: 10.09.17 19:49

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @umitu: Deşi răspunsurile de mai sus sunt şi în asentimentul meu, intervin şi eu fiindcă abia ce m-am întors azi-noapte din Paralia Katerini unde am avut cazare intermediară. Drumul cel mai bun spre Paralia Katerini şi de circa 750 km este cel ce urmăreşte traseul Ruse, Byala, Plevna, Sofia, Blagoevgrad, Sandanski, Kulata în Bulgaria şi intrarea în Grecia prin punctul de frontieră Promachonas. Apoi se ţine calea spre Salonic care se lasă undeva pe stânga şi apoi spre Atena. Distanţa dintre Promachonas şi Paralia Katerini este de aprox. 170 km. În Bulgaria vigneta pentru o săptămână costă 15 leva pentru turisme.

  După intrarea în Grecia, până ieşi de pe autostradă pentru a te înscrie spre Paralia, ai trei puncte de taxare pe autostradă: primul, imediat după graniţă, de 2,40 euro, apoi, altul de 1,70 euro şi ultimul de 2,10 euro.

  Ceea ce vreau să spun eu, este că la intrarea, respectiv, ieşirea din Grecia, ieri, erau cozi uriaşe la punctul de taxare de lângă punctul de frontieră. Am ajuns acolo pe la orele 11,00 şi am stat la coadă 40 minute, deşi erau patru case deschise, ceea ce mi s-a părut infernal. Apoi, majoritatea persoanelor din maşinile pe care reuşisem să le ţin minte, am regăsit-o în duty-free unde am mai stat o jumătate de oră la coadă.

  Odată ce ne-am repus la drum, am sesizat uriaşa coadă ce era şi pentru sensul de intrare spre Grecia, aşa că e bine să fii avizat că s-ar putea să mai pierzi timpul şi pe acolo.

  Combustibilul este mai ieftin în Bulgaria, adică în jur de 2 leva/litru benzină de 95 (aproximativ 1 euro), pe lângă circa 1,5 euro/litruîn Grecia.

  Vacanţă plăcută şi drum bun îţi doresc!

  N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
   
  SCRIS DE gotty
  din [București]
  membru: SENIOR

  IN: 12.09.17 11:32

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Mai clasic ca traseul prin Kulata pentru paralia nu exista decat muzica clasica!

  Inclusiv aici pe site gasesti atatea reviewuri incat e ca si cum ai merge de la Unirii pana la Universitate pe jos.

  Eu fiind un fan al mersului noaptea, iti recomand calduros aceasta perioada pentru drum, timpul petrecut in masina scurtandu se cu aproximativ 20% datorita lipsei aglomeratiei. Am traversat singur Bulgaria, de 4 ori, atat prin Sofia-Kulata cat si Veliko Tarnovo- Makaza fara absolut nicio problema.

  Sper sa ti fie de ajutor!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE cosminp
  din [Bucuresti]
  membru: SENIOR

  IN: 12.09.17 12:07

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  ia uitati-va cata 'cerneala' a curs in toate postarile noastre de mai sus, cat timp am consumat fiecare dintre noi (pentru o cauza nobila, dealtfel), cati ne-am mobilizat sa scrie si personajul principal nici macar nu ne-a bagat in seama sa ne spuna ca a citit, nu sa ne multumeasca.

  presupun ca multumirile le va transmite (macar in gandul lui) de pe traseu cand va pune in practica ce a citit aici.

  oricum, el deja este la aceasta ora, probabil, pe taramul Greciei, asa ca... sa ajunga cu bine.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (din 4 voturi)]
   
  SCRIS DE umitu
  din [Voluntari [IF]]
  membru: CHIBIȚ

  IN: 13.09.17 11:13

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Buna ziua,

  Multumesc tuturori pt. sfaturi, a fost foarte buna!

  Am parcurs fara probleme tot drumul, prin sofia. cei drept drumul intre ruse -sofia nu este tocmai buna, dupa sofia pina la paralia foarte buna. am facut 11 ore din bucuresti pina paralia, cu cateva opriri.

  Acum suntem la hotel el greco, pe care nu pot sa spun lucruri bune, nici plaje. o sa vad ce mai vedem prin imprejurimi.

  O zi buna


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   

  Sunteți NELOGAT (neautentificat, ca guest) -- pagina este afișată din cache, versiunea din 17.10.18 -- 02:53:48

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- rog logați-vă (vezi mai jos), sau creați-vă cont

  SCRIE UN RĂSPUNS

   
  Scrie un răspuns (mai jos)

  Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

   
   
   
   

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.114816188812 sec