nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  GRECIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?" » 7
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / GRECIA - CORFU / by helguti22
 
TRIMISĂ DE helguti22
din [Timisoara]
 • ÎNSCRIS ÎN: 26.08.13
 • membru: JUNIOR
  contribuție AFA: 17800 PMA

  SCRISĂ IN: 06.09.17 20:19

  VIZUALIZĂRI: 1729

   

  Drum cu masina Timisoara-Lefkada

  Dragi iubitori de calatorii,

  Urmeaza sa plecam saptamana viitoare cu masina in Lefkada pentru prima oara.

  As avea rugamintea sa imi spuneti o ruta cat mai simpla pentru plecarea din Timisoara.

  Va multumesc mult!

  • PERIOADA: Septembrie
  • BUGET: ---
  • ADULŢI: 2

  Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

  SCRIS DE PaulAntonese
  din [Cluj-Napoca]
  membru: JUNIOR

  IN: 06.09.17 20:38

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @helguti22: salut. noi am iesit din tara pe la Moravita (a 2-a incercare, ca prima data am incercat pe la Oravita, dar s-a defectat masina). Prin sate, fiind si noapte, aveam impresia ca ma invart in cerc. Am intrat pe autostrada pe la Smederevo. Apoi direct inspre Macedonia. Am urmat ruta clasica. Inainte de Thessaloniki am luat-o in dreapta pe autostrada Egnatia Odos. Dupa Ioannina iei stanga spre Arta si apoi sunt indicatoare spre Preveza si de acolo spre insula. Acelasi traseu si la intoarcere, doar ca noi dupa Nis am virat dreapta spre Portile de Fier. Drum jalnic, se lucreaza, aglomeratie. Sfat: pe la Oravita. Drum bun si concediu placut! Si sa va bucurati de privelistile uimitoare din Lefkada.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE atos
  din [Timişoara]
  membru: CHIBIȚ

  IN: 06.09.17 20:39

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @helguti22: Cea mai simpla si rapida ruta este, Timisoara - Varset - Smederevo - Macedonia si Grecia. Si noi plecam sambata seara langa Lefkada.

   
  SCRIS DE 11simy
  din [Voluntari]
  membru: GOLD

  IN: 06.09.17 22:43

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  calafat-sofia-grecia

  altfel... treci pe langa kosovo....

   
  SCRIS DE @adrian
  din [Timisoara]
  membru: JUNIOR

  IN: 06.09.17 23:23

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  Salut,

  Având în vedere ca fac acest drum minim de 2 ori pe an îti pot oferi urmatoarea ruta (cât voi putea de explicit). Timisoara - Moravita - Vrsac - Bela Crkva - Kovin - Smederevo (total 173 km) si se urca pe autostrada. La primul PayToll apesi pe butonul rosu si primesti un carton. Autostrada te va duce prin Velika Plana - Nis, înainte de care vei plati 5 euro la PayToll unde vei preda cartonul primit. Continui drumul catre Lescovac - Grdelica, sector pentru cate vei mai plati 1.5 EUR. Imediat dupa Grdelica se iese de pe autostrada pe un sector de 35 de km cu serpentine, zona unde autostrada nu este finalizata înca. La 4 km de la iesirea de pe autostrada vei vedea anuntul popasului Predejane, unde îti recomand calduros sa te opresti. Alimentezi cu carburant, platesti cu cardul de lei, te uiti la ceas si daca ai facut 5 ore esti în grafic. Locatia este superba, grupurile sanitare curate, restaurantul excelent (placerea mea ciorba de fasole si salata sârbeasca) dar toata mâncarea este foarte buna. Gata si tigarea de dupa masa, gata pauza! Se continua pe defileu si undeva pe langa Bujanovac se urca din nou pe autostrada pâna la vama cu Macedonia. Pentru acest sector nou vei mai plati 0.5 EUR. Dupa vama continui catre Kumanovo - Veles si trebuie sa pregatesti câte 1.5 EUR pentru fiecare dintre cele 3 PayToll-uri. Dupa Negotino vei avea un sector de 30-35 km fara autostrada cu serpentine si posibil multe radare. Continui drumul catre Gevgelija - Evzonoi (vama cu Grecia). Daca ai ajuns in 8-9 ore, e bine. In Grecia e mai simplu, continui 47 km catre Thessaloniki, se iese pe o centura de 21 km unde ai un PayToll (1.5 EUR) si apoi se continua pe autostrada Egnatia Odos în directia Veroia - Grevena - Metsovo - Ioaninna. Intrarea pe autostrada se face la km 298 iar dupa Grevena la km 154 vei gasi popasul STRATA unde iti recomand sa opresti. Ia o cafea, alimenteaza cu carburant, relaxeaza-te, mai ai 2-3 ore pâna în Lefkada. De la popasul Strata pâna la Ioaninna vei avea o portiune de autostrada, cam 90 km, cu peste 35 de tunele cu lungimi de la 350m pâna la 7.8 km. La Ioaninna parasesti autostrada si continui pe drumul de Preveza. La Preveza trebuie sa treci marea prin tunel pe langa aeroport (3 EUR) si vei continua drumul pentru Lefkada prin Agios Nikolaos - Santa Maura si ajungi la podul mobil ce desparte continentul de Lefkada. Ai ajuns.

  Daca vei considera ca cele de mai sus ti-au fost de folos pe drum, mai pot sa-ti recomand ca într-una dintre seri, la cina, sa duci prietena sau sotia la taverna Limanaki din Vliho (3 km de la Nidri catre Vasiliki) unde proprietari sunt Dimitris (Takis) si Ioana Kavadas. Ioana e nascuta în Romania, la Bacau. Se vorbeste româneste, se manânca bine si ieftin, atmosfera este una deosebita. Daca vei trece prin Nidri, pe strada principala la nr. 183 este taverna La Familia unde merita oprit. Drum bun, bafta si distractie maxima.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (din 7 voturi)]
   
  SCRIS DE goguta99
  din [Bucuresti]
  membru: GOLD

  IN: 07.09.17 09:47

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @helguti22: Buna ziua,

  Nu cunosc un traseu din Timisoara pana in Lefkada dar va sfatuiesc, daca nu este prea tarziu, sa folositi varianta cu avionul deoarece drumul este lung si f. obositor chiar si pt. pasageri nu numai pt. sofer, am experienta unui drum Bucuresti-Nei Pori, aprox. similar ca distanta. Dar daca nu mai puteti schimba luati in calcul o escala de o noapte pe undeva pe traseu ca sa nu va trebuiasca doua zile sa va reveniti, este un sfat.

  Calatorie placuta!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE Costi
  din [Piteşti]
  membru: PRETOR

  IN: 07.09.17 10:31

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @helguti22:

  Răspunsul lui @adrian este mai mult decât complet, nu mai ai nevoie de altceva. Drumul descris de el este varianta optimă, pe care îți sugerez să o transpui pe una din variantele de hărți: Google Maps, Bing Maps, Via Michelin etc. pentru a vedea și alte detalii, privind timpul estimat, distanța și altele. Asta mai ales dacă nu ai un GPS. Pe Google maps, harta arată așa (traseul albastru): goo.gl/maps/RerUsDL4v9E2

  Eventual, la întoarcere, pentru diversitate, îți recomand varianta următoare: după Grevena, ieși de pe autostrada Egnatia Odos și intri pe autostrada 29, spre Kastoria, unde poți face un popas interesant. După Kastoria, te îndrepți spre Florina și ieși din Grecia pe la Niki. Ajungi apoi la Bitola, unde te poți opri, pentru o vizită, merită. Apoi, prin Prilep, ajungi la Gradsko, unde intri pe autostrada spre Skopje și, mai departe spre casă (vezi harta: goo.gl/maps/vUmqB1S1dkm).

  Varianta asta, deși e mai scurtă ca lungime, e mai lungă ca timp, pentru că drumul după Kastoria este un drum de munte. Dar acesta e frumos și foarte puțin circulat, iar punctul de frontieră foarte liber, fără cozi.

  Îți mai spun că poți ignora foarte bine varianta prin Bulgaria, recomandată de 11simy. Zice el: „altfel treci pe lângă Kosovo”. „Și ce? ” zic eu. „Important e să nu treci prin Kosovo.” Nu mai vorbesc de faptul că traseul prin Bulgaria, pentru timișoreni e un ocol total inutil.

  @@adrian:

  Descrierea ta este foarte bună, ar fi fost poate mai bine să o pui ca un articol de sine stătător. Ar fi avut mult mai multă vizibilitate! Poate copiezi cele scrise aici, eventual mai detaliezi câte ceva și îl pui ca articol nou. Succes!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE liviuAR
  din [Arad]
  membru: JUNIOR

  IN: 07.09.17 16:02

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  DAAA... ce a scis adrian e corect si bine... daca aveti o masina cu garda la sol mai mare sa nu cumva sa ratati plaja de la Agiofili... eu inca nu mi-am revenit... si... drumul nu e chiar asa greu dintruna in perioada asta daca sunteti doi soferi. Daca nu, cu pauza la mijloc. Doamne ajuta!


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (din 1 voturi)]
   
  SCRIS DE helguti22
  din [Timisoara]
  membru: JUNIOR

  IN: 07.09.17 21:07

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  @@adrian: Iti multumesc pentru rabdarea de care ai dat dovada sa detaliezi acest traseu! Ne va fi de mare folos. II voi sugera sotului meu sa ma scoata la cina in locurile mentionate

  Multumesc mult.


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   
  SCRIS DE Cesere
  din [Craiova]
  membru: SENIOR

  IN: 08.09.17 15:10

 • Trimite-i PM (mesaj pers)
 •  

  De obicei moderatorii atentioneaza asupra subiectelor/temelor deja existente.

  Traseul este mega/ultra/para detaliat în foarte multe articole trecute.

  Citiți și informati-va corect...

  Rute noi inca nu au aparut


  Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
  [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
   

  Sunteți NELOGAT (neautentificat, ca guest) -- pagina este afișată din cache, versiunea din 25.06.18 -- 03:27:46

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- rog logați-vă (vezi mai jos), sau creați-vă cont

  SCRIE UN RĂSPUNS

   
  Scrie un răspuns (mai jos)

  Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

   
   
   
   

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.126107931137 sec