Solicitare CMR / ROMÂNIA - MOLDOVA

Vacanta in zona Piatra Neamt - obiective

Trimisă în 20.07.17 00:05
de FaannnyyyyGD [Călăraşi]
» VIZUALIZĂRI: 11409

Salutare, in perioada 8-15 August dorim sa facem si noi o vacanta (dupa cativa ani de pauza) in zona Piatra Neamt. Puteti sa-mi recomandati ceva obiective de vizitat obligatoriu daca ajungem in zona, tinand cont ca nu am fost niciodata pe aceste meleaguri?

Deocamdata eu am in cap doar inceputul si sfarsitul acestei excursii. Stiu ca voi pleca de la Galati cu destinatia Slanic Moldova pentru o zi si o noapte si apoi ultimele 4 zile avem stabilita cazarea la o cabana la Izvorul Muntelui cu niste prieteni mai cunoscatori al zonei respective.

Ceea ce mi-as dori este sa umple cele 1-3 zile aflate intre cele doua destinatii.

Din auzite mi-as dori sa ajungem la Cheile Bicazului, Lacul Rosu si cu telegondola la Piatra Neamt.

Alte obiective "must see" imi puteti recomanda? Inclusiv sfaturi despre cum sa le abordam pe cele de mai sus sunt binevenite avand in vedere ca nu avem experienta in zona.

Exista ceva ce poate face si o fata de 9 ani mai energica? Ceva organizat gen parc distractie, catarat prin copaci, etc?

Ceea ce este foarte important de mentionat este ca acum suntem si cu bebe mic de 10 luni asa ca vom fi destul de limitati in comparatie cu ce ne-am dori sa facem insa macar eu cu fata tot vom face un traseu asa mai pentru incepatori.

Multumesc anticipat.


  • PERIOADA: 8-15 August -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: auto personal
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 1+9

Răspunsuri

liviu49SE[Brăneşti [IF]]44r[20.07.17 07:25]

@Faannnyyyy: Ca un impatimit declarat al muntelui, nu pot decat sa va felicit pentru alegerea facuta. V-as sugera, obligatoriu, o plimbare prin Cheile Bicazului. De regula recomand parcugerea cheilor pe jos. Din masina nu veti vedea nimic din ce merita a fi vazut. Avand in vedere prezenta unui copil de mai putin de un an, va fi ceva mai greu, dar nu imposibil. Macar cativa kilometri pe jos, in coborare, de la Lacu Rosu spre Bicaz, daca va place natura, va vor convinge, definitiv, de frumusetea cheilor. Puteti aloca o jumatate de zi unei drumetii in jurul lacului Rosu. Puteti de asemenea sa mergeti in statiunea Durau, sau o scurta drumetie in muntii Ceahlau. Stiu ca pe lacul de acumulare se organizeaza excursii cu vaporasul. Energia fetei poate fi exploata si in drumetii pe munte. Copiii mei, la varsta putin mai mica, ne-au insotit mereu in drumetii pe munte si nu s-au p[lans de oboseala, sau de plictiseala. De cand au masini, plimbarile pe munte s-au limitat la locurile unde ajung cu masina, apoi cativa pasi pe jos.

Indiferent de programul si traseele pe care le veti stabili, tineti cont, obligatoriu de programul celui mai mic excursionist. Respectati cat mai mult programul de somn, de masa, de joaca, cu care este obisnuit. Altfel, sunt sanse sa va strice programul tuturor. Si lucrul acesta vi-l spune un bunic, care a fost in mai multe excursii cu nepotul, care are acum 5 ani, iar noi bunicii am fost cei care am avut grija ca programul acestuia sa fie cel normal.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

tanasa.corinaUC[Piatra Neamt][20.07.17 08:36]

Lângă Piatra Neamț există un parc de aventură, la Negrești, pe drumul spre Târgu Neamț. Are și trasee pentru copii, și locuri umbroase unde puteți sta cu bebe, și cred că și un restaurant.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

uanapopescuSV[piatra neamt][20.07.17 08:42]

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

uanapopescuSV[piatra neamt][20.07.17 08:44]

@Faannnyyyy: Buna! La Izvorul Muntelui cabana Bia Papadia e ff cocheta si mancarea e toata facuta de ei, fara chimicale sau frisca artificiala etc. O puteti cauta pe net sau fb. Puteti merge la Durau cu masina... tot la poalele Ceahlaului, iar de acolo pe jos - se poate si cu bebe- catre cascada Duruitoarea... e aer curat si i-ar placea fetitei. O plimbare cu vaporasul pe lac la Bicaz e binevenita. La Tg. Neamt e Cetatea Neamtului... de unde se vede Ozana cea frumos curgatoare. Cu telegondola nu v-as recomanda... e f. scump si nu e amenajat nimic deosebit... sus e o masa de praf ramasa dupa defrisat si niste conglomerate de beton. La Negresti, un sat din zona, e Activ parc, care are tiroliana, paintball etc. se poate servi si o friptura cred. Cam atat imi trece prin cap. Sejur placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]215r[20.07.17 09:06]

@Faannnyyyy: Dacă doriți să vedeți câțiva zimbri dați o fugă până la rezervația de la Vânători-Neamț. Pe lângă rezervație în zonă puteți vizita Casa Memorială Mihail Sadoveanu și Mănăstirea Neamțului.

Aproape este și Târgu Neamț unde puteți vizita Cetatea Neamțului și Casa Memorială Ion Creangă de la Humulești.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

dumpingGD[Piatra-Neamţ]5r[20.07.17 09:15]

Daca imi permiti niste completari:

- drumul Bicaz-Lacul Rosu este cam praf cel putin dupa zona Tasca. Intaresc si eu ideea colegilor de a vizita cheile Bicazului pe jos;

- ca sa ajungi la Durau din Izvorul Muntelui ai avea doua variante de traseu ambele proaste in ceea ce priveste infrastructura: 1- pe axial (DJ155F), pe care nu ti-l recomand decat cu o masina de teren si 2- ocolind lacul de acumulare Izvorul Muntelui, unde drumul este mai bun decat in prima varianta, dar cu unele zone cu probleme;

-daca vrei sa ajungi la Durau, in zona ai si manastirea Petru Voda (in cazul in care esti interesat si de turism ecumenic);

- la Izvoru Muntelui, chiar la poalele Ceahlaului, in zona de pornire a traseelor montane, o sa ai la dispozitie Centrul de Vizitare al Parcului National Ceahlau care e pacat sa il ratezi;

- in Piatra Neamt, daca vrei musai sa mergi cu telegondola, in varful muntelui, dupa cum au spus si colegii, vei remarca doar peisajul;

- in Piatra Neamt nu ar trebui sa ratezi casa memoriala Calistrat Hogas, Turnul lui Stefan cel Mare si Biserica, care sunt amplasate pe platoul Curtii Domnesti.

- ca informare, la iesire din Piatra Neamt spre Bicaz, mai precis in comuna Alexandru cel Bun s-a deschis un Aqua Parc, nu pot sa iti fac recomandari pentru ca nu am fost inca.

Sper sa te ajute aceste informatii si iti urez un concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

monicutzaPM[Piatra Neamt]15r[20.07.17 09:54]

@Faannnyyyy: Salut! Eu sunt din Piatra Neamt si chiar acum am rude in vacanta la noi, rude pe care a trebuit sa le plimb prin diverse zone din judet. Depinde mult de gusturile fiecaruia... unii isi doresc peisaje, natura, aer curat. Altii isi doresc muzee, cultura. Copiii vor distractie, film, aquaparc. Sa enumar cateva obiective (tinand cont ca plecati de la Izvorul Muntelui):

- zona Piatra Neamt: Curtea Domneasca din centru (turn, biserica, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul Cucuteni, parc); Telegondola ce urca pe Cozla (peisajul este superb); zoo; casa memoriala Hogas; langa Piatra s-a deschis recent un Aquaparc, nu am fost, deci nu sunt in masura sa ma pronunt asupra locatiei, am auzit doar ca tarifele sunt cam mari

- zona Targu Neamt (de la Izvoru Muntelui se ajunge mai usor pe langa lac si apoi la dreapta spre Tg. Neamt): zimbraria si zoo Dragos Voda; Casa memoriala Sadoveanu; Cetatea Neamtului; Casa Memoriala si parcul tematic Ion Creanga; Muzeul mastilor Nicolae Popa (Tarpesti); multtteeee manastiri (Agapia, Neamt, Varatec, Sihla, Sihastria) -> eu recomand manastiri doar celor inclinati spre turismul ecumenic, copiii se pot plictisi

- zona Bicaz (mai aproape de Izvoru Muntelui): Cheile Bicazului; Lacu Rosu (cu trasee marcate); statiunea Durau, un alt loc de unde se poate urca pe Ceahlau.

Vacanta minunata!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

izabizaPM[Iaşi]16r[20.07.17 10:24]

Daca aveti cazare in Izvorul Muntelui - de acolo sunt 3 trasee pe Muntele Ceahlau, de dificultate medie, destul de lungi pana sus, la Dochia. Se poate alege un circuit. Asta daca aveti exercitiul drumetiilor montane si un minim de echipament

http://www.ceahlau. neamt.ro/trasee_turistice.php

In Piatra Neamt - telegondola, da.

O plimbare prin centru - e foarte cochet - puteti admira Teatrul Tineretului, unde si-au inceput cariera mari actori romani. Urcati pe scari, prin stanga Teatrului si ajungeti la Curtea Domneasca ctitorita de Stefan cel Mare - Muzeul Etnografic, Biserica Sf Ioan Botezatorul, Turnul Clopotnita. De acolo se poate urca usor pana pe Vf Cozla.

Atractii mai... urbane si active in Piatra Neamt: Complexul de agrement Piatra Neamt (strand, terenuri sportive si, daca o mai fi aveau si un centru de echitatie)

Recent, la iesirea spre Bicaz am vazut un indicator spre un Aqua Park, cica a fost inaugurat chiar anul asta in iulie, dar nu stiu sa spun ce e cu el)

(am citit printre postarile de mai sus ca exista un Parc Aventura la Negresti - ma bucur, pare interesant. M-am uitat pe harta, e la 16 km din P. Neamt, pe iesirea spre Tg. Neamt. Bine de retinut, multumesc

Acum - Cheile Bicazului si Lacul Rosu nu sunt pe aceeasi directie cu Izvorul Muntelui (drumurile se bifurca din Bicaz). Dar daca totusi vreti sa ajungeti in ambele destinatii, evitati sa ajungeti in Bicaz, Cheile Bicazului si Lacul Rosu in week-end, cand e supra-aglomerat si traficul si locul. Mai ales daca va suprapuneti cu Sf Maria/Ziua Marinei si perioada cand se poate observa fenomenul hologramelor din Cheahlau...

Dinspre Piatra Neamt spre Bicaz, merita si un popas la Manastirea Pangarati.

In Bicaz: plimbarea cu vaporasul e atractiva si pentru copii si pentru adulti.

Cheile Bicazului - sun fascinante de strabatut la pas.

In Lacul Rosu - tot recent, in tranzit am zarit un parc aventura - parea cam pentru cei mici - mici, daca ala, cat se vedea de la sosea, din mersul masinii, inainte de a ajunge la lac, era tot

Dar, plimbare in jurul lacului, hranitul ratelor, daca aveti curaj si pricepere la vaslit - se pot inchiria barci. Am mai vazut, dar personal nu agreez ideea plasticului in natura - si un loc de joaca cu niste gonflabile si trambuline chiar pe malul lacului.

Traseul spre Suhardul mic - 1 ora - te duce intr-un punct de belevedere spectaculos.

Obiective mai sunt, depinde cat de mult vreti sa va... abateti de la traseul Slanic-Moldova - P. Neamt- Izvorul Muntelui. respectiv de la locul de cazare din Izvorul Muntelui.

Eu personal nu agreez alergatura cu masina pe distante mari. Prefer sa explorez...aprofundat zona . Cred ca nici pentru cel mic nu e recomandat sa fie purtat atata in masina.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

FONIDENTUC[PIATRA NEAMT][20.07.17 10:42]

Buna ziua, colegii v-au recomandat bine! In zona Tg Neamt dupa zimbrarie mai puteti merge la Manastirea Neamtului si la alte manastiri frumoase din zona Agapia, Varatec, iar Cetatea arata bine, se merita sa urcati sa o vizitati. Ca si baza Izvorul Muntelui liviu49 a recomandat f bine! Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

MariaJR[Piatra Neamt][20.07.17 10:48]

De vizitat în zona Târgu Neamț:

Casa memorială Ion Creangă Humulești

Zimbrăria Dragoș Vodă - Vânători Neamț

Cetatea Neamțului

Muzeul particular Neculai Popa de la Târpești în comuna Petricani

De vizitat în Piatra Neamț:

Ansamblul arhitectural Curtea Domnească

Centrul de sănătate și întreținere Ana Spa

Complexul de agrement Ștandul Municipal Piatra Neamț

Casa memorială Calistrat Hogaș

Parcul de aventură ,,Activ Parc” din Negrești pentru fetița de 9 ani care vrea să se cațere prin copaci

Un concediu cât mai plăcut în Neamț!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

tata123 🔱POS[București]935r[20.07.17 11:22]

@Faannnyyyy: Bună ziua,

Toate zonele din județul Neamț (Izvorul Muntelui, Bicaz, Piatra Neamț și Târgu Neamț) și Harghita (Cheile Bicazului, Lacul Roșu) menționate sunt superbe din punct de vedere peisagistic. Așa cum spuneau și antescriitorii programul va depinde esențial de programul celui mai mic membru al familiei. Va trebui să alegeți clar pe zile obiectivele de vizitat și, în caz că starea/toanele celui mic permite, mai puteți opri pe drum.

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Cheile Bicazului este de 35 km – trecătoarea spectaculoasă tăiată de râul Bicaz în munte e superbă. La o aruncătură de băț se află Lacul Roșu, unde puteți lua masa, iar copilul găsește câteva atracții specifice (tiroliană, gonflabile). Se poate face o drumeție relativ ușoară în jurul Lacului Roșu (vezi impresii).

Și Durăul este o opțiune de luat în considerare, plimbările în natură fiind atât de relaxante (userul @Crazy Mouse a scris despre stațiune: vezi impresii). Accesul pe DJ 155F se pare că e cam „praf” (atacul.ro/2017/03/16/face ... n-drum-turistic).

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Piatra Neamț este de circa 38 km. Într-adevăr o plimbare cu telegondola poate fi ceva deosebit pentru copil, însă sus se poate admira doar peisajul (încântător, totuși). Impresii recente din orașul Piatra Neamț puteți citi în articolul@iulienic din vara lui 2016 (vezi impresii). Între cele două puncte se află două mănăstiri importante: Bistrița nemțeană (vezi impresii) și Pângărați.

Aș recomanda pentru copil o vizită la Casa memorială Ion Creangă din Humulești, dar mai ales în parcul tematic de alături dedicat personajelor principale din poveștile lui Creangă (recomand tot un articol al lui @Crazy Mouse deoarece și el are un copil dornic de cunoaștere și drumeții: vezi impresii). În măsura în care puteți, ar fi interesant ca fetița de 9 ani să vadă cum arată un zimbru (Rezervația de zimbri „Dragoș Vodă” din Vânători-Neamț ) sau să urce în „cuibul vulturilor” – Cetatea Neamț cu ale sale expoziții.

Alegeri inspirate și vă doresc ca cel mic să fie cuminte !

P.S. Țineți cont și de vârful de vacanță din acea perioadă și de aglomerația suplimentară datorată minivacanței de „Sf. Maria”.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

zodiacUC[Piatra Neamt][20.07.17 11:49]

http://www.visitneamt.com/media-gallery-romania-tourism/photo-gallery/


FaannnyyyyGD[Călăraşi]2r[20.07.17 11:53]

@tanasa. corina: Perfect, mersi frumos. Neapărat o să-l cautam.


Dan&EmaTIT[Bucuresti]466r[20.07.17 13:35]

@Faannnyyyy:

1 Cheile Bicazului vezi aici amfostacolo.ro/hotel9.php ... cazului&id=9349 accesibile pe roti si pe picioare cum am scris in titlu

2 Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz) - plimbare cu vaporasul pe lac

2Bicaz - Muzeul de istorie (in intersectia cu drumul spre Cheile Bicazului

3 Cheile Sugaului pentru tine si fetita

4 Piatra Neamt vezi impresii - plimbare in iras si cu gondola

5 Casa Calistrat Hogas

6 Manastirea Bistrita

Succes in alegeri!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Floryn81AU[Râmnicu Sărat]ConsAFA399r[20.07.17 20:59]

@Faannnyyyy: O să încerc să conturez şi eu un răspuns la solicitarea ta, bazându-mă în special pe ceea ce am reuşit să vizităm noi în zonă:

-Cheile Bicazului sunt o zonă excepţională; aşa este, ar fi bine să nu ajungeţi acolo în weekend şi poate aveţi timpul să parcurgeţi măcar anumite porţiuni la pas.

-Dacă ajungeţi în Cheile Bicazului şi vi se face foame, vă recomand Restaurantul Panorama de la Lacu Roşu. La câţiva kilometri de oraşul Bicaz se află Păstrăvăria Cheiţa (nu am mâncat acolo, însă am citit că locul este frumos şi mâncarea gustoasă).

-În Piatra Neamţ îţi recomand în primul rând Casa Memorială Calistrat Hogaş. Alt obiectiv interesant ar fi Muzeul de Etnografie, obiectiv aflat în Piaţa Libertăţii, lângă Turnul lui Ştefan cel Mare şi Biserica Domnească. Ar fi interesantă şi plimbarea cu telegondola, cea mică probabil că va fi încântată.

-Mănăstirea Pângăraţi şi Mănăstirea Bistriţa sunt şi acestea obiective interesante din zona respectivă.

- Durău este o staţiune ce beneficiază de un cadru natural deosebit. Se pot face drumeţii relativ uşoare către Cascada Duruitoarea sau Cabana Fântânele.

-Cazaţi fiind la Izvorul Muntelui, nu rataţi scurte drumeţii în acea zonă. Ceahlăul e chiar acolo, iar peisajele spectaculoase le puteţi întâlni aproape peste tot!

Îţi doresc un concediu minunat! Toate cele bune!

N.B.: Floryn81 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

fan bulgariaPM[Piatra-Neamţ]6r[21.07.17 07:42]

@Faannnyyyy: Buna dimineata

Pe linga toate obiectivele recomandate de ceilalti turisti, care sunt minunate si bine punctate, va recomand cu caldura sa mancati intr-o zi la Pastravaria Cheita, aflata la 2-3 kilometri de iesirea din Bicaz spre Lacu Rosu, pe partea stinga. Este o pastravarie rustica, care serveste doar preparate din peste, mai bine zi doar pastrav prajit sau la gratar extrem de proaspat si o ciorba excelenta. Locul este foarte frumos si pentru copii intrucit exista citeva leagane, o mica gradina zoo cu pauni, magarusi si alte citeva specii iar preturile sunt mici. Zona este frumoasa si aveti ce vedea. Vacanta placuta si linistita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

dan_isGD[Iaşi]3r[26.07.17 20:43]

Buna ziua,

daca plecati din Targu Neamt dupa ce ati vizitat Cetatea Neamtului, apoi Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti, Zimbraria, Manastirea Neamtului... in aceasta ordine puteti merge cu masina spre Poiana Largului de unde aveti de ales calea sper Durau sau Barajul de la Bicaz etc. In drum spre Poiana Largului treceti prin Pipirig unde exista o pensiune CASA AFETELOR -au si terasa - unde se mananca extraordinar mancare traditionala moldoveneasca, pizza la vatra de se face in fata ta... preturi foarte bune.

Vacanta maxima!!!

Dan

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

FaannnyyyyGD[Călăraşi]2r[17.12.17 00:58]

Încă o data mulțumesc tuturor pentru îndrumări și recomandari. De-abia acum, în preajma sărbătorilor de iarna, mi-am făcut puțin timp și as putea sa fac un rezumat al vacantei petrecute și cu ajutorul vostru.

In drumul nostru de la Galați către Piatra Neamț am trecut pe la salina Târgu Ocna, am urcat pe traseul celor 300 de trepte împreună cu fiica mea de 9 ani și am înnoptat la vila Montana la Cerdac. Frumoasa vila, cu teren te tenis, o piscina interioara mica, tenis de masa, insa puțin cam piperata la preț, mai ales ca este la 2-3km de Slănic Moldova. Imediat după Piatra Neamț, pe partea dreapta sunt trei mănăstiri pe care se merita sa le vizitezi dacă tot ești pe aici. Prima este Manastirea Bistrița, foarte veche și interesanta iar a doua este Manastirea Pangarati. Asta ni s-a părut frumoasa mai ales datorita curții superb amenajate. Mai era și a treia dar nu a fost foarte primitoare, cel puțin nu cu noi.

A doua zi am plecat către Cheile Bicazului si Lacul Roșu. După ce am trecut prin Cheile Bicazului a fost destul de interesant și obositor în același timp sa inconjuram complet Lacul Rosu, odihnindu-ne la sfârșit la acel Targ cu de toate de pe malul lacului, la ponton.

In acea seara am stat la una din puținele locuri de cazare disponibile fără rezervare efectuata anterior - Vila Marian.

Nu pot spune neapărat despre aceasta "vila" ca e de recomandat și altor turiști insa are și avantajele sale. O curte destul de mare cu doua grătare amenajate și doua mese in curte din care unul fiind acoperit ca un foișor. În rest camerele extrem de mici, zona destul de departe de strada principala (minim 3-4km), aveai nevoie de mașina sa cobori în jos sa faci ceva cumpărături, toată așezarea era într-o panta destul de mare si ciudata iar vila era mai degrabă un ansamblu de căsuțe făcute pentru turiști și casa proprietarului decât o vila adevărată.

Dimineața am plecat către destinația noastră bine stabilita dinainte: Cabana Izvorul Muntelui. Aceasta este de fapt o aglomerare de cabane, căsuțe și vilute in aceeași curte si sub acelasi management. Din păcate personalul este extrem de redus fiind nevoiți sa asteptam peste doua ore ca bucătăreasa, care era și camerista, sa termine de făcut mâncarea de prânz ca să facă curat în camere după anteriorii turisti. La fel și ospătărițe care erau de fapt și recepționere in cazul noilor turiști și se aștepta destul de mult pana reușeau sa ia comanda de la mese.

Aici am ajuns cu o zi mai devreme decât restul prietenilor noștri asa ca am făcut o plimbare pe jos împreună cu cei doi copii (fiica de 9 ani si fiul de 10 luni) pana la Poiana Maicilor. Suberb, chiar recomand celor mai puțin atletici, asa ca noi.

Următoarele zile, eu și cu fata, am stat cu cortul in campingul de la baza muntelui, lângă izvor. Locatia este superba atâta timp cât nu se aglomerează, și în weekend chiar se umple. Totul a fost de vis, jocuri și plimbări ziua, grătar și foc de tabăra seara, și liniște și sursurul izvorului noaptea, insa ultima seara ne-a fost stricata de câțiva băieți ce se îmbatasera peste limita și au făcut gălăgie pana pe la 1-2 noaptea, fără ca cineva sa se înțeleagă cu ei.

In penultima zi am făcut cea mai lunga drumeție din tot acest sejur. Impreună cu prietenii nostri am plecat cu mașinile de la Izvorul Muntelui pana la Bicazului Ardelean. Am trecut de bariera unde se întra în zona forestiera, am mai mers încă vreo 7-8km pana unde am lăsat mașinile și am luat-o la pas către cabana Dochia.

Drumul? Destul de facil dar și suficient de solicitant in același timp.

După vreo doua ore cu pauze la fiecare 10-15minute (aveam 5 copii cu noi) am ajuns la mănăstirea din apropierea cabanei Dochia. De aici grupul nostru a luat decizia ca, dacă tot suntem aici, hai sa mergem și pe vârful Toaca. Asta a fost cea mai dificila și riscanta parte a călătoriei noastre, în special ultimele sute de metri de urcuș pe pietre pana la vârf, dar a meritat sa ajungem sus la 1904m. Asta a fost cea mai mare înălțime la care a ajuns puiul meu de sub un an, în rucsac special de drumeții. Extraordinar de util acest rucsac pentru tipul asta de drumeții unde nu ai acces cu căruciorul si nu poți tine 12kg numai în brate, cu mențiunea ca la fiecare 30-60min il mai puneam pe jos prin iarba sau il mai țineam in brate pentru a se mai dezmorti. Aici ne-am tras sufletul și apoi am coborât către Cabana Dochia care deja se golise de puhoiul de oameni care au fost acolo pentru prânz (era trecut de 16:00).

Cu siguranță că dacă aveam timp puteam face un review asa cum ar trebuit insa am vrut sa povestesc măcar câte puțin drept mulțumire celor care mi-au făcut sugestii și recomandari aici, în familia AFA.

Multumesc.

PS. Dacă este de ajutor pot pune și poze din aceste locații.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • [18] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.90936589241028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1