nu sunteţi logat. - LOGIN
 
  HOME  |  Ce-mi recomandați - pag. principală  |  ALBANIA: - solicitări "Ce-mi recomandați?" » 59
 
NOU! versiune pt mobil
Solicitare CE-MI RECOMANDAȚI / ALBANIA / by stefanlaz
 
TRIMISĂ DE stefanlaz
din [Bistriţa]
 • ÎNSCRIS ÎN: 13.07.17
 • membru: CHIBIȚ
  contribuție AFA: 100 PMA

  SCRISĂ IN: 14.07.17 18:31

  VIZUALIZĂRI: 3044

   

  Traseu Cluj Napoca - Sarande

  Buna ziua

  Va rog sa ma sfatuiti in alegerea traseului din Cluj-Napoca spre Sarande, Albania.

  Calatoresc cu masina acolo in august.

  Mi-ar fi de folos niste sfaturi despre trasee, costuri, taxe etc

  Multumesc

   Răspunsuri la solicitarea de mai sus:

   SCRIS DE miculprint
   din [Oradea]
   membru: GOLD

   IN: 14.07.17 19:46

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Noi am mers prim Macedonia unde am dormit la Stenje or malul lacului Prespa la in on acasa. Pret 5 Euro - Persians. Apoi am luat-o Prin Pogradec, am vizitat Berat si Gjirokaster. Minunate locuri. Apoi Saranda peste in munte. Drum bun.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE miculprint
   din [Oradea]
   membru: GOLD

   IN: 14.07.17 19:48

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Alta varianta e prin Gracie pe autostrazi. Mai usor de condus. Dar nu vezi mai nimic si mai scump.

    
   SCRIS DE Costi
   din [Piteşti]
   membru: PRETOR

   IN: 14.07.17 22:53

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @stefanlaz:

   Cea mai scurtă variantă de traseu este cea de pe această hartă: traseu 1.

   Dar nu este însă și cea mai scurtă ca timp, dimpotrivă, vă ia să ajungeți la destinație 21 de ore (cel puțin). Evident, ați avea nevoie de minim un popas pe drum. Mai este și inconvenientul că va trebui să parcurgeți Albania pe toată lungimea ei și trebuie să spun că șofatul în această țară e o aventură în sine.

   Șoferii nu sunt agresivi, dar cu siguranță așa vi se vor părea și, în plus, nu prea se respectă regulile (totuși, se circulă pe dreapta... ).

   Așa că sfatul meu (mai ales dacă e un singur șofer printre voi și acesta nu e obișnuit cu condusul în zone mai cu „thrill”) este să mergeți pe un traseu mai liniștit, pe care îl puteți vedea pe această hartă: traseu 2.

   Avantajul față de prima este că, așa cum spunea colegul de sait în răspunsul anterior, se merge mai mult pe autostrăzi, de unde și timpul mai scurt. Cât privește peisajul, nu e asta principala problemă.

   Mai există și o a treia variantă, reprezentată pe această hartă: traseu 3, care este cam la fel cu cea prin Bulgaria, având și ea o bună porțiune cu autostrăzi, doar că aveți de trecut mai multe puncte de frontieră și treceți prin țări non-UE. Asta însă nu e o problemă, puteți merge fără griji, se intră cu cartea de identitate și nu sunt alte cerințe în plus. Doar atenție la respectarea regulilor.

   Rămâne la latitudinea voastră care dintre variantele 1, 2 sau 3 alegeți. Poate mergeți pe una la ducere și pe alta la întoarcere.

   Orice variantă alegeți, nu veți putea să o parcurgeți dintr-o bucată decât cu un șofer foarte experimentat, sau cu mai mulți. Eu vă recomand însă călduros să faceți minim un popas, pe la Sofia, pe varianta 2, sau Niș pe varianta 3. Sau alegeți voi locul unde credeți că vă convine și apoi căutați ceva convenabil drept cazare pe booking.com. Același lucru și pentru întoarcere.

   Folosiți obligatoriu un GPS cu hărți actualizate. Atenție la setări, să nu vă bage prin cine știe ce coclauri. Dacă nu știți cum stă treaba, întrebați pe cineva care se pricepe, eventual tot aici, pe AFA. În special pentru Albania, adresa este destul de relativă, așa că cel mai bine e să folosiți direct coordonate GPS. Vedeți unde este situat hotelul pe Google Maps și extrageți coordonatele GPS. Altfel riscați să vă plimbați mult și bine în căutarea locului de cazare.

   Și un ultim sfat: dacă doriți ca, pentru diversificare, să modificați traseul, (în felul ăsta puteți face abateri, să vedeți și alte locuri), evitați categoric să intrați în Kosovo. Acolo este risc maxim de surprize, pentru că România nu a recunoscut acest „stat”. Citiți amănunte pe saitul MAE.

   Vacanță reușită și călătorie fără evenimente!


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE dan16
   din [Campulung Muscel]
   membru: GOLD

   IN: 15.07.17 21:30

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Din experienta proprie - Sarande 2014. Avand in vedere locatia ta de plecare, iti propun urmatoarea varianta de traseu: Cluj - Napoca -Sebes- Simeria-Caransebes- Drobeta- si iesire pe la Portile de Fier. De aici, spre Kladovo-Negotin-Zajecar-Paracin si de aici intrare pe autostrada Belgrad - Nis si mai departe spre sud, Vranje si intrare in Macedonia pe la Kumanovo. Pana in acest punct, Kumanovo (Macedonia) eu am folosit un traseu diferit, prin Bulgaria (Ruse - Sofia - Pernik - Kriva Palanka) deoarece zona de plecare a fost alta. Din Kumanovo, am mers pe langa Skopje si de aici spre Gostivar si m-am oprit pentru o noapte in frumoasa statiune Ohrid (pe malul lacului cu acelasi nume) locatie ce reprezinta statiunea estivala a macedonenilor. A doua zi, din Ohrid am mers spre Struga si am intrat in Albania. Odata intrat in Albania, am mers spre Elbasani, Rogozhina, Fieri, Vlora. Din Vlora incepe acea portiune a traseului considerata un pic mai dificila, in sensul ca este un drum in urcare in genul Transfagarasanului nostru, dar deosebit de frumos, mai ales cand incepe coborarea catre Saranda. Pe acest traseu descris anterior, drumul a fost foarte bun, inclusiv in Albania... asta in 2014. La intoarcere poti folosi acelasi traseu sau unul alternativ, asa cum am folosit si eu, si anume: din Saranda spre sud, intrand in Grecia pe la Iogumenitsa. De la Iogumenitsa se merge numai pe autostrada, spre Thessaloniki, insa de la Kozani se iese de pe autostrada si se merge spre nord catre Ptolemida, Niki si intrare in Macedonia, de unde se continua catre Bitola, Prilep, Veles si sosire in Skopje unde am facut o oprire pentru a vizita acest minunat oras Skopje. A doua zi, am plecat spre Kumanovo si de aici, intrare in Serbia pe acelasi traseu mentionat la inceput. In linii mari, cam aceasta este propunerea mea de traseu. Acum despre Sarande... se folosesc ambele denumiri, Sarande ori Saranda... neaparat sa mergeti la plajele din Ksamil (10 -15 km sud de Saranda), precum si la sit-ul arheologic de la Butrint (5 km sud fata de Ksamil), asta daca aveti in preferinte si acest gen de obiective turistice.

   Drum bun si vacanta placuta!


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE AURICULUM
   din [Resita]
   membru: GOLD

   IN: 15.07.17 22:26

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @stefanlaz: tot din experienta proprie iunie 2017 ksamil-la 12 km de Saranda plecat din Resita. Daca tot veniti pana in Caransebes va recomand Resita-Oravita-Naidas-Biserica Alba-Kovin-Smederevo, de aiaci urcare pe autostrada si da-i bataie, drum bun spre foarte bun, taxa de autostrada 5 euro pana la Nis; de aici pana la intrare in Macedonia, mai 2 taxe de 1,5 euro cu o coborare sau doua de pe autostrada din cauza lucrarilor; puteti face o oprire si cazare la Motel Predejanie, foarte buna cazare de tranzit, sau mergeti pana in Macedonia si oprire la Star Dojran, Gevgelija, Stojakovo (noi am oprit la Star Dojran la lac (frumos si ieftin)

   In Macedonia mai 3 taxe de autostrada, doua de 1,5 si una de 1 euro, sau dinari 60-90-60; prin Macedonia treci ca vantul, nici nu stii cand ai ajuns la granita cu Grecia

   In Grecia o sa mergi spre Thesalloniki, dar inainte de acesta cauta iesirea spre Katerini, urci pe autostrada A2 Egnatia Odos-Veroia-Kozani-Ioannina, noi de aici am mers spre Kakavia, punctul de trecere spre Albania; se merge peste tot cu CI, chiar si la vama albaneza, un vames tanar si amabil, s-auitat prin buletine, si-a notat ceva intr-un registru, vacanta placuta si da-i drumul

   Pana la Ioannina, sunt 3 puncte de taxare de 1,20 si doua de 2,40 euro, autostrada beton, 20 si ceva de tuneluri, cel mai lung de aproape 5 km

   De la Kakavia pana in Saranda sunt aprox. 60 de km, marea majoritate pe un drum nu foarte bun, plin de curbe, viraje; nu pre a fost ok, asa ca recomand mers pana la Igoumenitsa, iar de acolo 37 de km pana in Ksamil prin punctul de trecere Quafe Botte, mult mai lejer; acest drum l-am facut la intoarcere si chiar il recomand, inclusiv trecerea canalului Butrinti cu acea pluta improvizata-cost 3 euro de masina, foarte fain, inedit


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE stefanlaz
   din [Bistriţa]
   membru: CHIBIȚ

   IN: 15.07.17 22:30

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @AURICULUM: mulțumesc mult pentru ajutor!

    
   SCRIS DE stefanlaz
   din [Bistriţa]
   membru: CHIBIȚ

   IN: 15.07.17 22:33

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @Costi: mulțumesc mult pentru ajutor!

    
   SCRIS DE AURICULUM
   din [Resita]
   membru: GOLD

   IN: 16.07.17 09:35

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @stefanlaz: cu placere! v am recomandat varianta pe Resita deoarece de la Caransebes pana la Portile de fier, drumul este aglomerat, plin de tiruri ,,acest drum il fac lunar si il stiu, iar drumul prin Serbia pe la Negotin, Zajecar pana la Nis, nu este stralucit, l am facut si pe acesta la intoarcerea din Albania


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE edward.b
   din [Cluj-Napoca]
   membru: CHIBIȚ

   IN: 08.08.17 20:41

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   Salut, am o intrebare: daca merg cu masina dar aceasta nu e pe numele meu, am nevoie de procura sau ceva acte ca sa pot trece pana in Albania?? mersi mult

    
   SCRIS DE miculprint
   din [Oradea]
   membru: GOLD

   IN: 08.08.17 21:22

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   ? ? ? Nu stiu. Dar intereseaza-te. Sa nu mergi fara sa stii.

    
   SCRIS DE andreeadora
   din [Zalau]
   membru: GOLD

   IN: 05.03.18 22:48

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @stefanlaz: Buna! Am fost eu anul trecut, in ksamil, impreuna cu prietenul meu cu masina din Zalau, dar avand in vedere ca era un sigur sofer si sunt aprox. 1400 km nu am vrut sa ajungem acolo foarte obositi si am dormit doua nopti pe drum. Intai am oprit (la ceva verisori) in Timisoara si a doua noapte in bitola in macedonia (traseu Serbia-Macedonia-Grecia-Albania). Drumul este foarte bun, in serbia trebuie doar avut grija la circulatie in zonele cu scoli. Noi nu am avut nici un fel de problema pe drum cu politia. De la granita cu Grecia mai sunt aproximativ 18-20 km pana in ksamil.

   O sa iti pun costurile ce le-am avut pana in Ksamil:

   -Autostrada Serbia 6.5 euro

   -Autostrada Macedonia - 4.5 euro

   -Autostrada Grecia - 4.8 euro

   -Motorina in Macedonia este foarte ieftina, merita sa iti faci plinul de acolo. Noi am ajuns pana in Macedonia cu un rezervor de acasa si am mai alimentat cu 48 euro acolo, in Albania am mai alimentat de 20 euro iar la intoarcere am schimbat traseul si am traversat toata Albania (este un traseu frumos, asemenea Transfagaras la noi dar nu recomand decat daca aveti multa rabdare deoarece veti petrece mai mult timp in trafic) aici ne-am oprit la lacul Ohrid sa innoptam si am alimentat tot din Macedonia de 48 euro. Taxele de autostrada pe acest traseu s-au schimbat putin dar nu cu mult, daca esti interesat te voi ajuta.

   Ce trebuie sa stii:

   - Moneda oficiala este leke, dar se poate plati si in euro in zonele turistice, restaurante. Noi am schimbat banii la hotelul unde am stat.

   - poti merge in Albania cu Cartea de Identitate (buletin), nu e nevoie in mod obligatoriu pasaport; nu am avut nici un fel de problema la vama si avand in vedere ca am ajuns pe la amiaza nu era nici lume.

   - pentru a intra in Albania, trebuie sa te asiguri ca RCA-ul tau are Albania pe Cartea Verde, mai exact ca nu este taiata cu un X. De obicei Albania, Macedonia si alte cateva tari nu sunt incluse in asigurari. In acest caz trebuie achitat un supliment la asigurare. Noi am avut inclusa si Albania;

   - iti recomand sa ai si asigurare de calatorie

   - de asemenea noi am mers cu masina pe firma, dar prietenul meu era administrator. Iti recomand daca mergi cu o masina care nu este pe numele tau sa iti faci o procura, daca mergi prin serbia-macedonia. Am mai fost tot pe acest traseu in lefkada acum doi ani 6 persoane si am avut procura cu noi pentru siguranta, deoarece masina cu care am mers era pe altcineva inmatriculata.

   - In Sarande nu am fost decat o zi, mi s-a parut f aglomerat si am preferat sa ramanem la noi (am vrut o vacanta mai linsitita pentru ca fusesem in iunie in Portugalia si acolo am vizitat foarte mult).

   - Din ksamil iti recomand sa mergi la plaja si la masa la restaurantul Guvat, 3 Ishujt si Abiori Beach. De fapt toate plajele sunt frumoase in Ksamil, liniste si apa curata si calda. Aici preturile sunt cca 30 lei doua sezlonguri si o umbrela. La 3 Ishujt am mers in prima zi cand am ajuns si nu am platit nimic. De astfel in sat sunt multe taverne, la pret foarte bun.

   - De asemenea intre ksamil si sarande sunt cateva plaje mai salbatice (preferatele mele de altfel) si ti le recomand cu drag:

   Pulëbardha Beach, Mirror (Pasqyra Beach). O sa le gasesti pe net daca le cauti. Aici am platit 20 lei doua sezlonguri cu umbela in conditiile in care le-am spus ca masa de pranz o vom lua la ei pe taverna, unde mancarea e f gustoasa si ieftina.

   Ar mai fi si Monastery Beach tot in aceasta zona.

   Am vizitat Blue Eye (Syri Kalter) iar In sarande am fost la Leksuri castle. Ar mai fi trebuit sa ajungem la Butrint, dar nu ne-a mai permis timpul.

   In total am stat 5 nopti in ksamil si 2 in Macedonia (excluzand noptile din Timisoara unde nu am avut costuri) si am ajuns cu vacanta la 750 euro (la un hotel de 4* la 225 euro cazarea cu micul dejun si 70 euro ambele cazari in Macedonia). Ne-am fi putut incadra si in 700 euro dar am cheltuit in Ohrid si ultima zi in ksamil.


   Puteți EVALUA răspunsul: FOARTE BUN -- BUN -- Nepotrivit / Eronat
   [punctaj crt: 50 PMA (std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
    
   SCRIS DE webmaster26
   din [Alexandria]

   IN: 05.03.18 22:50

  • Trimite-i PM (mesaj pers)
  •  

   @andreeadora:

   Am fost eu anul trecut, in ksamil

   ===

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

   Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

   Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)

    

   Sunteți NELOGAT (neautentificat, ca guest) -- pagina este afișată din cache, versiunea din 24.10.18 -- 04:55:10

   Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- rog logați-vă (vezi mai jos), sau creați-vă cont

   SCRIE UN RĂSPUNS

    
   Scrie un răspuns (mai jos)

   Doar utilizatori înregistrati (și logați pe sait) pot scrie răspunsuri.

   AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

   UTILIZATOR
   PAROLA

   Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

   Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

    
    
    
    

   [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
   AmFostAcolo® este marcă înregistrată

   pagină generată în 0.11821603775 sec