ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.02.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 58 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Minisejur pe Transfăgărășan, la Valea cu Pești

TIPĂREȘTE

Vara trecută am ajuns din nou pe Transfăgărășan. Știind din anii anteriori că pe final de săptămână drumul este foarte aglomerat, am ales să parcurgem spectaculoasa șosea într-o zi de miercuri, pe la începutul lunii august. De fapt, intenționam să mai rămânem câteva zile în zonă, dacă am fi reușit cumva să găsim un loc liber de cazare. Nu am avut nimic rezervat dinainte, ne propusesem să rămânem acolo unde urma să găsim o cazare frumoasă într-un loc drăguț.

Am intrat pe Transfăgărășan dinspre Cârțișoara, fiind trecut binișor de orele prânzului. Am sperat că vom găsi o cameră liberă lângă Lacul Bâlea, pe la cabanele Paltinu sau Bâlea, dar nu a fost să fie (totul era ocupat). Nicio problemă, ne-am bucurat de frumusețea muntelui și apoi a drumului, coborând spre seară către Vidraru. Pe drum, prin locurile pe unde aveam semnal la telefon, am mai sunat pe la câteva vile și hoteluri din zonă. Iar norocul ne-a surâs când am sunat la Hotelul Valea cu Pești; recepționerul ne-a spus că au două camere duble libere la mansardă, fără balcon. I-am răspuns că în aproximativ 15 minute vom ajunge la hotel.

Hotelul Valea cu Pești - informații generale

Știam că hotelul este o unitate de cazare clasificată la patru stele și că are piscină interioară. Ca poziționare, hotelul se află pe malul Lacului Vidraru, la circa 40 de kilometri de Curtea de Argeș și la vreo 45 de kilometri de Bâlea Lac. Mai trecusem cu alte ocazii prin dreptul hotelului și cunoșteam intrarea pe aleea secundară spre acesta (vizibilă mult mai bine când te apropii dinspre Bâlea).

Am găsit un loc liber de parcare pe aleea ce urcă spre hotel (erau multe mașini la hotel) și apoi am intrat în recepția unității de cazare. Așa cum ne spusese mai devreme la telefon, recepționerul ne-a comunicat iarăși faptul că mai au două camere libere la ultimul nivel, una cu vedere spre spatele hotelului și alta cu vedere laterală (aceasta din urmă era mai spațioasă).

Am ales camera mai spațioasă pentru două nopți; am achitat 600 de lei în total (300 de lei cazarea pentru o noapte / cameră dublă). Ne-a fost comunicat faptul că avem inclus micul dejun, dar și accesul la centrul Spa (după ce ne-am cazat am mers la piscină, profitând de faptul că era deschis acolo până la ora 22.00).

Cazarea se face începând cu ora 16.00, iar decazarea se realizează până la ora 12.00.

Accesul către etajele superioare, dar și la demisol, se face atât pe scări, dar și cu liftul.

Hotelul Valea cu Pești este o locație impozantă cu patru etaje și demisol, ce pune la dispoziția turiștilor 60 de spații de cazare (camere duble, camere triple și apartamente). Pe lângă recepție, la parter se află barul de zi, o sală de conferințe pentru 80 de persoane și restaurantul. La demisol sunt Spa-ul și o zonă de agrement (cu bowling și biliard).

Conform celor afișate pe site-ul hotelului, unitatea de cazare se află la altitudinea de 875 de metri.

Camera nr. 402

A fost încăperea în care ne-am instalat destul de repede. Camera a fost mare, chiar ne-a întrecut așteptările din acest punct de vedere. Această cameră se află la etajul al patrulea, la capătul holului (cu vedere către terenul de sport și către parcare) și nu are balcon. Camera este realizată sub forma literei L. Accesul se face cu ajutorul unui card magnetic (am primit două), tot cu această cartelă pornindu-se curentul electric. La intrarea în cameră se află un cuier și un dulap mare cu uși culisante; în dulap am găsit câteva umerașe, două halate de baie pentru adulți și două perechi de papuci, precum și cutia de valori (pe care nu am utilizat-o).

Camera este dublă twin, dar cele două paturi sunt practic lipite, iar între saltele nu rămâne spațiu liber; saltelele și pernele au fost confortabile, ne-am odihnit bine (draperiile de la geam ajută și ele la asta). În cameră mai există noptiere, veioze, un birou mare, telefon, oglindă, o măsuță rotundă de lemn, două pahare și trei scaune. Pe birou se află televizorul (model Finlux, generație mai veche și diagonală mică raportat la dimensiunile camerei), iar telecomanda acestuia aproape că nu mai funcționa, câteva butoane fiind lipsă ori stricate. Televizorul ar trebui înlocuit cât mai repede.

Minibarul aflat sub birou răcea așa și-așa; în acest răcitor am avut câte două sticle mici de apă plată, apă minerală, Pepsi și Prigat. Nu am consumat nimic, nici nu am văzut prin cameră sau pe ușa frigiderului vreo informație cu privire la prețurile acestor produse.

Pe jos prin cameră este parchet, acoperit pe alocuri cu trei covorașe ovale. Din ceea ce ne-am dat seama, camerele nu sunt prea călduroase pe timp de vară, la acest lucru contribuind bineînțeles amplasarea hotelului. La venire, temperatura din cameră era de 22 de grade (fapt indicat de termostatul din încăpere), iar pe parcursul sejurului nostru a crescut undeva la 23 - 24 de grade. Există sistem de climatizare, dar l-am setat pe încălzire și băga tot aer rece. Am renunțat și am mai cerut o pilotă de la recepție, pentru ca fiecare dintre noi să avem cu ce să ne învelim.

În hotel există internet wireless, dar conexiunea este mai bună în zona recepției, la restaurant și pe holuri. În camera noastră semnalul wireless a fost destul de slab și conexiunea s-a întrerupt de mai multe ori. De altfel, nici semnalul la telefon nu a fost prea grozav în zonă.

Baia camerei are dimensiuni generoase și este prevăzută cu o cadă. Pe suportul din baie am găsit câteva prosoape albe, iar pe blatul chiuvetei era așezat un coșuleș cu produse cosmetice, respectiv două căști de duș, două săpunuri mici și două sticluțe cu gel de duș. Foehnul fixat în suportul de pe perete funcționa, iar acest lucru ne-a fost de folos când am revenit seara de la piscină. Scurgerile din baie ar trebui renovate, pentru că picura pe sub chiuvetă și ieșea un firicel de apă de sub cadă atunci când o foloseam.

Restaurantul hotelului

Se află la parter, la același nivel cu recepția. Noi am mâncat acolo doar la micul dejun (inclus în prețul camerei). Micul dejun era disponibil între orele 08.00 și 10.00. Am coborât de fiecare dată pe la ora 08.30 și am găsit fără probleme masă liberă.

În continuarea restaurantului se află o terasă acoperită, iar acela era spațiul unde ieșeau fumătorii.

În ceea ce privește produsele de la micul dejun, aș putea spune că nu sunt extrem de variate, însă ai ce mânca, nu te ridici flămând. Existau cârnați, crenvuști, salam, șuncă presată, brânză, cașcaval, brânză topită cuburi, roșii, castraveți, ouă ochi, omletă, gem, unt, miere, iaurt, pâine feliată (se putea prăji), ceai, cafea, chec sau altă prăjitură, precum și un singur tip de suc.

Am zăbovit de fiecare dată la masă aproape o oră, bucurându-ne de priveliștea splendidă care se deschide din restaurant spre Lacul Vidraru.

Am observat totodată că tăvile cu produsele care erau pe terminate se înlocuiau destul de repede.

Chiar dacă nu am mâncat la ei pentru prânz sau la cină (a doua zi am fost plecați pe munte după micul dejun și am revenit spre seară la hotel, după ce am mâncat la Bâlea), am răsfoit la un moment dat meniul restaurantului, așa că voi da câteva exemple: ciorbă de burtă - 13 lei; ciorbă țărănească de văcuță - 12 lei; bulz muntenesc - 19 lei; aripioare picante cu sos de usturoi - 20 de lei; salată grecească sau salată mixtă - 18 lei; piept de pui la grătar - 19 lei; piept de pui cu ciuperci și smântână - 25 de lei; păstrăv prăjit cu mămăliguță și cu usturoi - 12 lei/100 grame; ceafă de porc la grătar/mușchiuleț de porc la grătar/șnițel de porc - 19 lei/ 150 de grame; mușchi de vită la grătar - 39 de lei; tochitură cu mămăliguță - 25 de lei; tigaia bunicii - 30 de lei; cârnați picanți pe varză călită cu mămăliguță și cu ardei iute - 22 de lei.

La barul hotelului, o bere Silva (sticlă de 330) costa 9 lei, o bere Ursus costa 7 lei, o ciocolată caldă era 13 lei, iar o sticlă mică de Pepsi/Mirinda/7up - 5 lei.

Zona Spa

Se află la demisolul hotelului și se poate coborî atât pe scări, cât și cu liftul.

Zona de Spa cuprinde piscina cu apă încălzită, o saună, un jacuzzi, precum și posibilitatea de a beneficia de masaj (contracost, cu programare). Pentru masaj, programările se făceau doar la recepția hotelului: 80 de lei / 50 de minute.

Piscina interioară a fost locul unde ne-am petrecut cele două seri în care am stat la acest hotel. Piscina are cam 8 metri lungime și vreo 4 metri lățime; în ceea ce privește adâncimea, începea de pe 160 de centimetri și continua până la 175 de centimetri. Apa avea mult clor, se simțea asta și în aer. Apa a fost caldă (mai caldă decât de așteptam), probabil pe la vreo 30 de grade.

Într-un colț al centrului Spa se află un jacuzzi pentru 4 persoane (după aprecierea mea). Lângă acest jacuzzi este sauna uscată, pe care am folosit-o și noi de vreo câteva ori.

Gresia din zona Spa este destul de alunecoasă, iar vestiarele erau cam neîngrijite. Eventualele bagaje le puteai băga într-un dulap vechi, iar la dușuri era aproape întuneric.

Programul la Spa era următorul: zilnic, între orele 10.00 și 22.00.

Zona de agrement

Se află tot la demisol, în apropiere de Spa. Cuprinde o pistă de bowling, mese de biliard și tenis de masă. Programul era la fel ca cel de la Spa: între orele 10.00 și 22.00. În ceea ce privește tarifele, acestea erau afișate la intrare: bowling - 15 lei de persoană/partida; biliard - 15 lei/ora și tenis de masă - 15 lei/ora.

Tot la capitolul agrement, aș putea aminti un teren sintetic de sport aflat lângă hotel.

Alte informații referitoare la Hotelul Valea cu Pești

Unitatea de cazare nu acceptă accesul cu animalele de companie.

La recepție este afișată informația conform căreia internetul wireless funcționează la parametri normali în zona recepției / a barului de zi, în timp ce în camere semnalul poate fi oscilant (informație corectă).

Zona este una frecventată de urși. În prima noapte, un urs s-a plimbat prin parcarea hotelului, prezența lui fiind semnalată de câinii din zonă.

În cele trei zile petrecute pe Transfăgărășan noi am văzut trei urși; animalele ieșeau din pădure la marginea șoselei și așteptau să primească mâncare de la turiști. Urșii au ieșit din pădure în zona Vidraru.

Distracție și relaxare

Cei care doresc să se relaxeze fără a părăsi hotelul pot rezerva din timp camere pe partea cu lacul, la etajele superioare. Priveliștea este una deosebită, mai ales din balcoane.

Peste drum de hotel este amenajată o alee care coboară până la un ponton micuț la marginea lacului. Am mers și noi acolo înainte de plecare; am găsit o listă cu tarife pentru ture de agrement cu barca pe lac: 15 lei/adult și 10 lei/copil (20 de minute).

La câțiva kilometri de hotel, coborând către Curtea de Argeș, se află Barajul Vidraru. Acest impresionant obiectiv a fost realizat în perioada 1961 - 1966 și este un baraj de beton în dublu arc, având înălțimea de 166 de metri.

Ceva mai jos de baraj este intrarea pe un traseu spectaculos - este vorba despre Valea lui Stan. Vom parcurge acest traseu cândva, este una dintre țintele noastre pentru viitoarele vacanțe. Nici Cetatea Poienari nu trebuie uitată, se află și ea destul de aproape de Hotelul Valea cu Pești.

În perioada petrecută la acest hotel, noi am mers în fiecare zi în zona Bâlea. Acolo am lăsat mașina într-una din parcările amenajate și ne-am bucurat de frumusețea muntelui; a doua zi am urcat pe Vânătarea lui Buteanu, unul dintre vârfurile de peste 2500 de metri din Munții Făgăraș. A fost o drumeție grozavă, ne-ar plăcea să o repetăm! Tot la capitolul planuri de vacanță în acea zonă, am dori să facem o ascensiune până pe Vârful Lespezi (pentru asta am putea apela tot la cazarea de la Valea cu Pești).

Acestea fiind spuse, având în vedere plusurile și minusurile semnalate, recomandăm cazarea la Hotelul Valea cu Pești!

Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 19.02.20 18:19:50
Validat / Publicat: 19.02.20 19:48:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

VIZUALIZĂRI: 1697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Hotelul Valea cu Pești - o locație de cazare aflată într-un loc frumos.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 58.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    mishu
    [28.03.20 17:24:38]
    »

    @Crazy_Mouse: Minunat, felicitari, votat cu mare drag.

    momote65
    [02.02.21 13:30:12]
    »

    Minunata descriere! Complexa, plina de informatii si foarte bine structurata. Multumesc, mi-ai definitivat optiunea de a revedea acest hotel dupa 36 de ani de cand m-am cazat acolo, inainte de Craciun, si era doar o cabana de 48 de locuri.

    Urmarind si pozele mi s-au reactivat amintiri din excursia studenteasca de atunci. Am recunoscut intrarea, holuri, sala de mese, peisajul mirific, aleile catre padure. Abia astept sa vad cum e la inceputul lui mai!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [11.05.21 01:59:23]
    »

    Am oprit si noi la hotelul asta cand am fost pe Transfagarasan, dar numai pentru o pauza de cafea. Era luna iulie si nu am gasit nici macar un loc la o masa la ora pranzului. Parea frumos, elegant, curat, si bine amplasat, cu vederi frumoase catre lac.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, mishu, momote65
    Alte impresii din această RUBRICĂValea cu Pești Hotel [Arefu, AG]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065530061721802 sec
    ecranul dvs: 1 x 1