ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Tranzit de lux la periferia Arad-ului

TIPĂREȘTE URM de aici

Ce ironie a sorții! Nu ne-am îndurat noi să dăm un bănuț, dar să stăm în față, pe malul lacului Maggiore (vezi impresii) și ce să vezi? Unde am plătit cea mai scumpă cazare din această vacanță? La periferia Arad-ului nostru, într-o zonă industrială, la un hotel de tranzit dintr-un lanț important, ce-i drept.

Cum a început, așa s-a și terminat vacanța noastră de vară. Am plecat cu întârziere la dus și pe neașteptate la întors (mai devreme cu 5 nopți). Dacă am plecat așa, am fost nevoiți să mergem exact ca la dus, drum întins, fără nici un aranjament de tranzit și am convenit să ne oprim când o să obosim.

La dus am plecat la 4,45 de acasă și nici nu se înserase când am ajuns la Padova, în Italia, unde ne-am oprit după 1400 de km, pe care i-am făcut prin România – Serbia – Croația - puțin Slovenia și Italia. La întors n-a mai fost chip să plecăm la aceeași oră, dar am plecat destul de devreme (7,30) și am mers pe drumul convenit initial pentru întoarcere: Italia – Slovenia – Ungaria – România, mai lung puțin, dar ca și timp la fel, din cauza autostrăzilor.

Mulți ani după ce am descoperit Austria, noaptea de tranzit era la motelurile Venus (I și II), care sunt de o parte și de alta a autostrăzii, cu vreo 40 de km înainte de Budapesta, cum vii din România. Dacă tot le știam și am fost întotdeauna mulțumiți acolo și mai ales ne-a plăcut foarte mult gulașul de la ei, ne gândeam că acolo ne vom opri.

După ce am ieșit de pe centura Budapestei, am lăsat Venus în urmă pentru că s-a mers bine și ni s-a părut cam devreme să ne oprim mai ales că nu ne era foame, nu ne era sete. Știam că mai sunt și alte moteluri pe cei aproape 200 de km de autostradă pe care îi mai aveam până în România, dar cred că am făcut o confuzie crasă cu drumul spre Praga. Pentru că am mai găsit un singur motel după Venus (la km 55), ne-am oprit cât să întrebăm cât e o cameră, dar doar ca să avem un termen de comparație. Și asta pentru că abia mersesem 10-15 km după Venus, tot nu voiam să ne cazăm. Camera la motelul ăsta era 57 de EUR fără MD și ni s-a părut cam mult, comparativ cu cât știam noi că-i la Venus. Dar până la granița cu România nu am mai găsit absolut nimic, nici ca să facem comparație, dar mai ales ca să ne oprim, pentru că deja oboseala își spunea cuvântul.

Între timp se făcuse și noapte ne-a apucat și foamea și cu toate că am vrut să ieșim din autostradă să încercăm o cazare printr-un sat din Ungaria ne-am răzgândit și necăjiți am ținut drumul până în România. Cum am trecut granița ne-am abătut la Nădlac (8-9 km din autostradă) pentru că știam că sunt ceva pensiuni - hoteluri și speram să găsim ceva care să ne convină. Dar când am văzut ce pustietate era în Nădlac și ce întuneric…... am făcut cale întoarsă și direcția Arad, unde voiam să ne oprim la cel mai acătării hotel care ne-o ieșit în cale.

Cu toate că nu aruncăm cu banii pe geam, mai ales pe tranzit și la ore ca aceea, de data asta eram atât de obosiți, și se făcuse deja 10 noaptea, încât am zis că avem nevoie de un loc drăguț, chiar și pentru câteva ore.

Ibis Styles din lanțul Accor Hotels a fost primul hotel mai acătării care ne-a ieșit în cale. Este situat în Arad, în zona Parcului Industrial Vest, de lângă Expo Arad (cel mai mare centru de expoziții din Arad) și are acces ușor către autostradă, dar avantajul ăsta nu justifică costul atât de ridicat d. p. m. d. v.

Este un hotel nou, singurul din România de tip Styles, la standarde mai ridicate decât mai cunoscutele Ibis Budget, a fost deschis oficial în aprilie 2018, după 10 ani de când a fost gândit și am înțeles că este o investiție de 8 milioane de EUR. Tot hotelul este modernist și tema designului, industria și istoria ei în Arad, se vede începând de la recepție, restaurant, lobby, holuri, camere și băi.

Am dat pe o noapte de cazare, care în cazul nostru a fost și foarte scurtă, 81 EUR cu MD. Când noi am ridicat din sprâncene recepționerul ne-a spus că de obicei camera este 70 de EUR, dar în sezon o mai scumpesc pentru că circulă lumea în vacanțe. Ce să zic?

Acuma, ce-i drept, un lucru de calitate și un lanț care se respectă se vede și până la urmă “aici sunt banii dvs”. Nici nu terminasem cu check-in-ul și deja s-a instalat o stare de bine dată de ceea ce vedeam în jur, de atitudinea calificată a recepționerului și de gândul că ne întoarcem la bar să bem o bere în atmosfera aia liniștită și răcoroasă (a fost perioada de caniculă – la ora 22 când am terminat cu cazarea afară erau 29 de grade, dar la interior a fost perfect).

Durerea mare a fost că de băut am mai putut să bem (cu ajutorul recepționerului), dar de mâncat, nimic. Până am făcut check-in-ul s-a făcut 22,30 și aceea era și ora la care nici barul, nici restaurantul nu mai serveau nimic. Așa că am mâncat toate prostiile pe care le-am mai avut prin mașină și am completat cu un șnițel (echivalentul unei beri, după cum știm).

La exterior hotelul nu este cine știe ce arătos. Arată ca un bloc cu 9-10 etaje, la care nu se vede nici un balcon. În lift (care, apropo, merge cu cartela camerei), erau butoane pentru P+9 etaje, dar pe fiecare etaj este un panou cu toate etajele și marcat cel în care te afli, iar pe aceste panouri sunt trecute P+10, ultimul fiind terasa, cel mai probabil. Noi am avut o cameră la etajul 4.

Camera cu design deosebit, ca întregul hotel, de altfel, mochetă cu figuri geometrice, foarte aspectuoasă, 2 paturi twin, dar mari (noi am dormit doar în unul din ele, foarte bun pat), fără minibar, dar cu seif și aer condiționat centralizat, cu termostat pentru reglarea temperaturii, după cum dorești.

Extrem de curat peste tot, se vede că este un hotel nou, lenjerie albă, imaculată, 2 polițe pe post de noptiere, un scaun cu măsuță pentru calculator, plus un scaun la birou. Loc de bagaje, o pictură pe peretele de deasupra patului, cu tema industria, cu care deja ne obișnuisem, oglindă mare, cuier la intrare, perii pentru încălțăminte, plus o scrisoare de bun venit cu două pixuri și două bomboane.

La TV-ul din cameră poate fi conectat calculatorul, tableta… și în cameră am găsit informații utile pentru Arad, numere de telefon utile și info despre micul dejun.

Cum spuneam, cameră fără balcon și cu vedere deprimantă la benzinăria din lateralul hotelului și la giratoriul destul de aglomerat care ducea la autostradă. În rest, un centru comercial vis-à-vis de șosea și câmp.

Baia destul de mare, cu cabină de duș cu perete din sticlă, fără ușă și spațiu foarte generos. Până și în baie era un tablou cu o poveste pe peretele din stânga chiuvetei. Tema, evident istoria industriei din Arad. La chiuvetă și duș am găsit câte un recipient cu gel universal care mirosea frumos.

WiFi gratuit în tot hotelul și de asemenea, există un terminal în lobby care oferă clienților acces la internet.

Micul dejun a fost aproape fabulos, ca să folosesc un termen consacrat. Ouă în toate felurile, bacon, crenvurști, șuncă, salamuri, brânzeturi, gemuri, zacuscă, prăjituri, fructe, griș cu lapte, aparat și fructe să-ți faci singur fresh-ul, măsline…. mai multe, din care nu aveai cum să nu găsești ceva pe plac.

Restaurantul în care se servea micul dejun este suficient de mare, pe măsura camerelor. Din el se ieșea și afară unde erau niște chioșcuri, dar la ce caniculă era în perioada aceea, începând chiar de la prima oră, n-am văzut pe nimeni să se încumete.

Din păcate, barul și restaurantul sunt deschise doar până la ora 22,30, ceea ce nu prea este în regulă pentru un hotel de tranzit, unde oamenii se adună după drumuri la tot felul de ore, mai ales pe timp de vară. Cum să fii ditamai hotelul și să-i spui unui turist la ora 22 (când trebuia să faci ultima comandă) că nu poate mânca nimic. Dar nimic, nici măcar o răcitură.

Cum spuneam, nu am mai avut forță să mergem mai departe când ne-a ieșit hotelul ăsta în cale, după 1300 de km aproape și multe ore de condus. Dar altădată nu mai dau banii ăștia pe un tranzit la periferia Arad-ului. Chiar dacă hotelul este nou, elegant, curat, cum am spus, se află aproape în câmp, lângă o benzinărie și împrejurimi urâte, fără balcon…... în condițiile astea prețul mi se pare prea mare.

Ar fi facilități care să justifice acest preț dar noi n-am beneficiat de ele și nu știu câți clienți beneficiază, în condiții de tranzit. Băuturi fresh, ceai, cafea, ziare și reviste, toate disponibile pentru clienți întreaga zi în zona de lobby, de asemenea copiii au la dispoziție un mic spațiu de joacă. Nu vreau să uit de parcarea gratuită, în fața hotelului, care cred că este suficientă. Când am fost noi erau foarte multe locuri libere.

În fine… ne-am simțit foarte bine, atât cât am apucat să stăm în acest hotel și îl recomand, binențeles, nu am cum să n-o fac. Dar, în funcție de buzunar și disponibilitate, fiecare să acționeze în consecință.


[fb]
---
Trimis de Aurici in 11.12.19 19:57:23
Validat / Publicat: 11.12.19 20:52:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ARAD.

VIZUALIZĂRI: 990 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 La intrare cuier și dulapul de haine.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39350 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

mprofeanu
[11.12.19 21:15:47]
»

@Aurici: Arată tare bine acest hotel! Frumos și modern decorat! Ai prezentat foarte bine conceptul hotelului...

Este adevărat, sunt situații când nu te mai gândești la bani, așa cum s-a întâmplat și cu voi, ora înaintată, oboseala și sigur nu ați regretat pentru că ați avut o cazare faină!

Mihai18
[11.12.19 22:37:21]
»

Bună seara.

Bun rewievul și la sfârșitul lecturii este ușor de observat că a fost scris de un „meseriaș” Mi-au plăcut fotografiile alb-negru (P 8,9, 10). Felicitări.

Scriu acest ecou pentru a reaminti celor care se întorc din Vest în România, să ave în vedere că la intrarea în țară se schimbă fusul orar și firesc ceasurile trebuie să arate cu o oră mai mult. Cred că dv. nu ați avut în vedere acest lucru și astfel se explică că ați ajuns la ora închiderii barului. Până la urmă, ora pierdută la întoarcere se compensează cu ora câștigată la ducere. Mi s-a întâmplat și mie când m-am întors de la Praga cu cazare rezervată în Timișoara.

Toate cele bune.

AuriciAUTOR REVIEW
[11.12.19 23:00:47]
»

@mprofeanu: Arată foarte bine, da. Și mi-a plăcut curățenia exemplară, cum rar găsești la un hotel de dimensiunea asta. Dar are și avantajul că este destul de nou. Chiar dacă ziua noastră de cazare a fost foarte scurtă, practic, doar am dormit câteva ore acolo, a fost bine. Am reușit să ne revenim ușor după ziua lungă de condus.

@Mihai18: Mulțumesc pentru aprecieri, sunteți drăguț, ca întotdeauna.

N-a fost vorba de fusul orar, am făcut de prea multe ori drumul ăla ca să uităm. Pur și simplu veneam din nordul Italiei și n-am sperat că ajungem în România în aceeași zi, pentru că n-am plecat de pe lacul Maggiore prea devreme. Am vrut să ne cazăm în Ungaria la unul din motelurile la care am tras des dar ni s-a părut prea devreme. După aia nu am mai avut ce face, pentru că nu am mai găsit nici un motel pe autostradă și am preferat să ajungem în România. Am mai pierdut timp abătându-ne și la Nădlac, dar am fost oripilați de pustietatea de acolo. Așa am ajuns la Arad, după o zi în care am condus aproape 1300 de km. Ora la care închidea barul și restaurantul a fost ultimul lucru la care să ne gândim, dar a fost o surpriză ca la un hotel așa mare, în toiul verii, să găsim închis atât de devreme.

Mulțumesc încă o dată pentru ecouri, seară /noapte bună!

doinafil
[11.12.19 23:44:23]
»

@Aurici:

O fi el hotelul „ibis” amplasat într-o zonă industrială, la periferia orașului Arad... daaaaaar de ce trebuie un hotel să-mi amintească asta până și în cameră - chiar și la baie - decorând cu grafică stilizată clădiri (uzine), furnale, scheme de procese tehnologice de fabricație și alte alea?!

În hotel vreau un ambient mai plăcut, mai cald, să se apropie - cât de cât - de conceptul de „cămin”, de mai „ca acasă”! Cine i-o fi consiliat pe arhitecții-decoratori să aleagă tema asta?! Dacă a fost ideea lor, de la mine au un mare „ - ” minus.

În rest n-am ce zice, „ibis”-ii sunt peste tot și sunt apreciați.

Știu că gradul lor de confort este diferențiat prin culorile roșu, verde și albastru. (sper că n-am greșit!)

Din pozele tale am recunoscut cum erau așezate mesele în restaurantul „ibis” - unde am fost cazați când am vizitat Ierusalimul. Nu-mi amintesc ce culoare avea sigla lui, pentru că nu departe de hotelul nostru mai era un „ibis” de culoare verde, dar știu că ăsta, „al nostru”, era un hotel elegant, unde am mâncat un MD foarte bogat și gustos!

Felicitări, am votat - ca de obicei - cu drag și cu convingere!

nrs †
[12.12.19 07:20:14]
»

din pacate il " certi" de pomana pe arhitect, designer, acesta este trendul actual in decorare, se cheama stil industrial. daca vei intra in locatii mai noi, baruri, restaurante vei gasi acest mod de amenajare tip hala, cu tevi la vedere, pereti netencuiti etc. cum aici totusi nu puteau sa lase peretii " la rosu" au pus ornamente care sa aminteasca de acest trend din design nu neaparat pentru ca este in zona industriala.

krisstinna
[12.12.19 08:20:11]
»

@nrs: Da, așa e noua moda. Noi am fost la Madame Pogany, un restaurant de lux in Bucuresti și țevile tavanului erau la vedere, adică nu exista tavan

Dar, dacă faceai abstracție de acest aspect totul era super, au muzica bună, live: pian, chitara, uneori și jazz

Inventează unii tot felul de “noutăți moderne”, pentru a economisi bani in investiții

Și in Ungaria am văzut așa ceva, deci “se poartă“.

robert
[12.12.19 08:50:42]
»

@Aurici: si noi ne-am cazat de câteva ori la diverse hoteluri ale acestui lanț Ibis Budget! Am făcut-o din două considerente, unul prețul acceptabil și apoi stilul modernist al hotelului, care nouă ne place tare mult! Evident lipsa balconului este un impendiment major, dar așa a fost să fie.

Prețul plătit de voi este cam mare, asta dacă punem la socoteală și amplasamentul neadecvat!

Bine că v-ati simțit bine și v-ati odihnit după drumul lung!

Asta cu restaurantele de hotel nici io nu o înțeleg! După ora 22 să nu mai ai ce ciuguli! Mai ales la un mare lanț hotelier! În fine!

Votat cu drag!

AuriciAUTOR REVIEW
[12.12.19 14:38:37]
»

@doinafil: Ce să zic? În afară de prețul cam piperat, pe mine nu m-au deranjat altea alea, inclusiv tema design-ului. Acuma, la cât eram de obosiți, a contat mai mult curățenia exemplară, după cum spuneam, mirosul de nou sau mic-dejunul bun.

Mulțumesc pentru fidelitate, știu că îmi ești mereu aproape, .

@nrs & krisstinna: Drept să zic la Ibis Arad nu m-a deranjat deloc designul dar nu mă omor după barurile/restaurantele care au adoptat acest concept. Am fost în astfel de locații și n-am fost chiar ca peștele în apă. Dar nici asta nu-i bai pentru mine, pentru că de obicei contează anturajul și atunci cine mai vede ce e în jur?

@robert: Și noi am mai stat la Ibis-uri. La unul chiar anul ăsta, la Amsterdam, și a fost foarte bine. A costat 71 de EUR/noapte, însă, tot cu MD. Eu cu prețul de la Arad-ul nostru am avut o problemă și doar atât.

Argumentul ăsta că "de obicei este 70 de EUR camera dar când circulă lumea în vacanțe mai mărim și noi", pe mine mă omoară cu zile, mai ales la un hotel de tranzit. În toiul verii, exact când circulă lumea în vacanțe, el avea parcarea nici pe jumătate ocupată. Managementului nu-i trece prin cap că la condițiile și veniturile din România, la împrejurimile deprimante, ... ar putea lăsa prețul mai jos și poate ar avea parcarea plină sau 70-80% ocupată, mai des, nu numai în vacanțe.

Mi s-a părut o politică care se bazează mai mult pe ocazionali, așa cum am fost și noi, sau pe cei care câștigă mai ușor bănuții și nu le pasă. Dar ce te faci cu turistul de medie, care circulă mai des și va pune tot timpul în balanță lucrurile? Că pe el nu prea l-ai luat în seamă. Și probabil, nici el nu te va lua, la prețul ăsta.

În fine... filozofăm și noi.

Mulțumesc pentru comentarii tuturor, zi faină!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinafil, Mihai18, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂibis Styles Arad Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071708917617798 sec
    ecranul dvs: 1 x 1