97845 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin capitala Antalyei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.11.2019
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Antalya – incursiune în timpuri străvechi


În ziua a șasea a excusiei din Turcia făcută la mijlocul lunii noiembrie, vezi review-ul lui @Aze, am fost cu o parte din colegii de autocar la Antalya, oraș pe care eu nu-l mai văzusem. Fusesem în Turcia cu ani în urmă, înainte de anul 2000, pe litoralul Mării Egee la Kusadası, văzusem ceva prin Izmir și Bursa, mai multe prin Istanbul, despre Cappadocia și Antalya știam doar ce citisem pe Site-ul Nostru unde sunt scrise mai multe impresii și voiam doar să văd, nu să și scriu despre ele, dar după ce Am Fost Acolo m-am decis să scriu doar despre Muzeul Antalya, ... mi-a plăcut mult, îmi plac antichitățile, cele importante, am mai văzut în apropiere anticul Oraș Side, iar prin depărtări mai multe astfel de vestigii...

Antalya, un oraș cu o populație de aproape 2 milioane de locuitori, este unul din cele mai mari zece orașe din Turcia situat la poalele munților Taurus din sudul Turciei, este un important port la Marea Mediterană și una din cele mai importante și mai frumoase stațiuni de pe litoralul mediteranean fiind supranumită și “Capitala Rivierei Turcești”. Are câteva obiective turistice deosebite, majoritatea situate în Orașul Vechi, dar și în afara lui, cel mai important, pentru mine, fiind Muzeul Antalya care are o bogată colecție de exponate din mai multe site-uri arheologice din Antalya, cel mai bine reprezentat fiind orașul antic Perge despre care voi scrie din surse câte ceva.

Perje, situat la aproape 20 kilometri est de Antalya, era unul din cele mai importante orașe din regiune în perioada respectivă, nu l-am văzut pentru că în programul de vizite vroiam să vizitez Side, mulțumesc @iulianic, unul din cei mai importanți concurenți al lui. Începuturile legendare ale orașului datează din secolul 13 î. Hr., când, după războiul troian, mai mulți imigranți greci au ajuns în regiune. A avut perioade de creștere și descreștere, ultima lui perioadă de glorie fiind în secolele 5 – 6 d. Hr., pentru ca la sfârșitul secolulului 6 în timpul invaziilor arabe din Asia Mică să fie distrus, … nu a mai fost reconstruit niciodată...

În Antalya, de la Poarta lui Hadrian la Muzeul Antalya

În Antalya am ajuns împreună cu o parte din grupul nostru de AFAiști și toți neAFAiștii din Autocarul A2, cu cei doi ghizi turci, Mihaela și Serkan, era tur organizat gratuit, și am mers împreună până la Poarta lui Hadrian, unde grupul s-a destrămat în mai multe grupulețe, al meu de două persoane, fiecare cu destinația lui, Muzeul Antalya pentru mine.

Nu mă documentasem pentru transportul în comun din Turcia, aveam ca rezervă taxiul, dar cei doi ghizi mi-au dat informațiile necesare, mers pe linia de tramvai până la stație, așa am ajuns la Stația Kale Kapisi. Am achiziționat de la conductor un card pentru două călătorii, cost 8,5 lire, am urcat în tramvaiul cu care am mers cinci stații coborând în Stația Müze aflată vizavi de muzeul căutat. S-a mers destul de repede, timpul total, așteptat în stație, apoi circa 3 kilometri de mers cu tramvaiul și pe jos la muzeu, fiind de vreo 20 de minute.

Mi-a plăcut ideea turcească de a face linia de tramvai cu o singură cale de rulare, tramvaiele întâlnindu-se, uneori se și așteptau, în stațiile care aveau câte două căi de rulare. Pe porțiunea pe care am mers noi nu a trebuit să așteptăm, este drept, am întâlnit un singur tramvai.

Muzeul Antalya un obiectiv turistic foarte important în oraș, unul din cele mai frumoase muzee de arheologie din Turcia, este situat pe Strada Konyaaltı, la numărul 88, are site-ul oficial ktb.gov.tr/EN-113899/antalya-museum.html. Se vizitează zilnic începând cu ora 8:30, până la 17:30.

A fost înființat în anul 1919, după sfârșitul Primului Război Mondial, iar în 1985 a fost construită în partea de vest a orașului o clădire dedicată, concepută ca muzeu, mare, spațioasă, luminoasă, …,

Are o suprafață de expoziție mare organizată în mai multe săli mobilate cu echipamente moderne, displayuri, console, instalații de sonorizare, …, chiar și în frumoasa grădină sunt expuse mai multe artefacte. Este un muzeu în care exponatele sunt bine puse în valoare, un muzeu cu spații generoase, un muzeu modern, foarte liber la acea oră când noi îl vizitam…. Vitrinele cu mai multe exponate, cele mai importante dintre ele erau indicate cu o bulină portocalie. Sălile sunt bine structurate, se face o trecere ușoară în ordine cronologică….

Am intrat în clădirea muzeului, în Holul în care se află și o galerie de obiecte artistice moderne foarte frumoase, cu prețuri accesibile, am achitat taxa de acces, 36 lire turcești de persoană, am pozat câte ceva prin hol și apoi am intrat în “Sala Site-urilor” în care sunt prezentate, într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, dar și pentru adulți, machetele site-urilor arheologice din Antalya de unde au fost aduse exponatele din muzeu.

Am început vizita cu Sala Istorie Naturală, o secțiune a muzeului unde sunt expuse fosile și oase de animale din diferite epoci geologice, exemplare de scoici și melci, fosile de cefalopode dispărute, diferite cochilii și corali și am continuat cu Sala Preistorie care prezintă unelte și instrumente din oase și piatră din paleolitic, mezolitic, neolitic și bronzul timpuriu, mai multe tablourile ilustrative explică procesul de producție al acestora, un simpatic tablou ilustrând procesul de pregătire a pieilor pentru îmbrăcare. Sunt expuse obiecte din ceramică, vase diferite, statuiete de animale și idoli ai credințelor locale, dar și primii pași efectuați spre civilizație, înmormântarea practicată în regiune: oameni îngropați în vase de lut zidite în subteran au fost găsiți într-un cimitir din epoca bronzului timpuriu descoperit în apropiere.

A urmat Sala Ceramică și Mici Descoperiri în care este prezentată dezvoltarea estetică și tehnologică a lucrărilor de ceramică din secolul 11 î. Hr. până în secolul 11 d. Hr. și unde ceramica deosebită frumos expusă și bine descrisă ocupă cel mai mult spațiu din încăperi. Am văzut vase din lut și sticlă, podoabe de aur și bronz și am aflat la ce au folosit o serie de vase.

Am vizitat apoi două săli ce prezintă numai statui descoperite în Perge care m-au impresionat prin frumusețea și amploarea lor. Prima, Sala Împăraților, prezintă mulți împărați, cei mai cunoscuți, pentru mine, “Hadrian, Traian, Septimius Severus, Alexandru cel Mare”, unele din soțiile lor și alte personalități din Perge precum și un frumos grup statuar “Cele trei grații” și o “Femeie dansând”. În a doua sală, Sala Zeilor, sunt expuse statuile unor zei și zeițe din mitologia greacă printre care Zeus, Apollo, Artemis, Atena, din panteonul greco-roman classic, Nemesis, Hygieia iar din Egipt, Serapis, Isis, Horus, multe din ele sunt copii dar mi-au plăcut și cred că plac multor vizitatori…, apoi am trecut prin Sala Mozaicului unde pe lângă mozaicuri sunt expuse și câteva sculpturi lucrate tot în Perge.

Astfel am ajuns la Sala Teatrul Perge o sală deosebită atât prin exponate cât și prin amenajare. Sunt expuse statui și alte elemente arhitecturale care au împodobit odinioară clădirea teatrului din Perge. Statuile încântă, și m-au încântat și pe mine, cu dinamica lor, se remarcă “Hercules, Traian, Dionisos, Alexandru cel Mare, … ”, iar pereții sălii sunt decorați cu basoreliefuri cu scene din mitologie. Aici se află și cel mai mare monitor din muzeu, cred că avea vreo 2 metri, cu un soft care îmi plăcea și mie: elementul pe care doreai să-l vezi era preluat, mărit apoi se afișau și informații despre el…

Ne-am oprit apoi la Sala Sarcofagelor, o sală mare, poate cea mare din muzeu, unde sunt expuse sarcofage aperținând celor trei grupuri principale de sarcofage anatoliene, “Sarcofagul Ghirlandic” împodobit cu ghirlande și figurile lui Nike și Eros, “Sarcofagul Columnar“ sarcofag ca un templu cu coloane, între coloane având basoreliefuri cu scene din viața decedatului, “Sarcofagul Medalion” decorat cu medalioane și alte figuri. M-au impresionat în mod deosebit sarcofagele pentru copii…

Am urcat la etaj. Am trecut peste Sala Islamică, mai văzusem astfel de muzee iar timpul îmi era foarte drămuit, am zăbovit puțin în Sala Icoanelor, eram curioasă cum prezintă musulmanii aspectele religiei ortodoxe, atât “Icoanele” cât și “Ușile Împărătești” arătau și erau bine prezentate, erau și câteva vitrine cu deosebite comori descoperite în sec. 5 - 6 și am ajuns la Sala Numismatică unde am văzut monede din timpuri străvechi și din Evul Mediu, din epoca modernă și chiar din zilele noastre. Erau și câteva “Comori”, mai multe monede îngropate, ascunse cu mult mult timp în urmă și descoperite intacte la săpăturile de la Side, Aspendos….

Am ieșit în Grădina Muzeului și ea sală de expoziție unde sunt prezintate mai multe exponate mari din piatră din perioada romană, exponate care din cauza dimensiunilor nu se încadrau în interiorul clădirii, nu prea le-am văzut, dar am văzut și pozat niște exponate frumos colorate, care însă nu mi-au arătat toată frumusețea lor, câțiva păuni ce se plimbau grațios prin grădină, am văzut și o cafenea pe care am mai pozat-o mai de departe, mă grăbeam, se apropia ora de întâlnire cu grupul...

Întoarcerea am făcut-o tot cu tramvaiul, era în stație fiind cap de linie, ne-am grăbit puțin, diferit față de ducere, am mers doar patru stații și timp mai mic, coborând în Stația Cumhuriyet, lângă Republic Square și Monumentul Formării Statului Modern Turc.

A fost o vizită plăcută, aș fi stat mai mult prin muzeu, aș fi vrut să privesc mai mult și mai în liniște exponatele, să citesc, mai ales să reușesc să înțeleg explicațiile scrise sau afișate pe displayuri, vă recomand să îl vizitați, să vă rezervați suficient timp pentru el, nu veți regreta.

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 29.11.2019 19:19:32

Validat / Publicat: 30.11.19 07:56:29


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 352


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48350 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mprofeanu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[30.11.19 07:55:48]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin capitala Antalyei, ANTALYA [oraşul]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[30.11.19 08:40:03]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Da, un obiectiv foarte interesant. Regret că noi nu am mai avut timp și pentru muzeu. Poate altădată.

   Mulțumesc pentru că m-ai menționat în legătură cu Side!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[30.11.19 09:11:05]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[30.11.19 09:26:36]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Mă bucur că vizita în Antalya a fost pe gustul tău.

   Felicitări pentru articolul despre muzeu şi aştept şi alte impresii din această vacanţă!

Are câteva obiective turistice deosebite, majoritatea situate în Orașul Vechi, dar și în afara lui, cel mai important, pentru mine, fiind Muzeul Antalya care are o bogată colecție de exponate din mai multe site-uri arheologice din Antalya, cel mai bine reprezentat fiind orașul antic Perge despre care voi scrie din surse câte ceva.

   Perje, situat la aproape 20 kilometri est de Antalya, era unul din cele mai importante orașe din regiune în perioada respectivă, nu l-am văzut

   Dacă prin oraşul vechi Antalya m-am plimbat de câteva ori şi mi-a plăcut şi zona portului Antalya, recunosc că la acest muzeu nu am ajuns până acum, eu preferând variantele outdoor, astfel alegând să vizitez câteva din sit-urile din zonă.

   Maşina personală aflată permanent la dispoziţie a constituit pentru mine un mare avantaj oferindu-mi libertatea de mişcare de care aveam nevoie, la costuri nesemnificative comparativ cu varianta taxiului.

   Aşa pot să mă laud că am vizitat, printre altele, şi ruinele oraşului antic Perge, excursie pe care eu nu am regăsit-o niciodată în ofertele de excursii opţionale ale agenţiilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- mprofeanu
[30.11.19 10:56:28]
» mesaj pers

   @iulianic: Mulțumesc și eu pentru ecou! :*

   Eu sigur nu voi mai ajunge acolo deși zona este deosebită, de aceea mi-am proritizat sejurul și chiar am vrut să merg acolo.

   Citisem ce ai scris despre Side și am mers cu bucurie și în cunoștință de cauză acolo. Mai aveam un fix, Aspendos pentru teatrul lui, dar am renunțat în favoarea Alanyei...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[30.11.19 11:07:10]
» mesaj pers

   @nicole33: Zona este minunată, pentru doritorii de mare și plajă este specială!

   Dintre colegii noștri unii au savurat marea și baia și la apus...

   Poți așa cum spui și tu să vizitezi și zonele pline de istorie dar și frumusețile naturale, canioane, cascade, ...

   Am vizitat frumosul port Alanya dar cu autobuzul, după ce am văzut Side și teatrul lui.

   Nu voi mai scrie alt review, las colegii să-și depene amintirile și să-i citesc și eu cu plăcere...

   Mulțumesc frumos pentru ecou și pentru că m-ai citit. :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[30.11.19 11:10:16]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[30.11.19 13:30:18]
» mesaj pers

   Am vizitat muzeul ăsta acum vreo 16-17 ani. Cred că mai am pe undeva poze cu statuile lui Traian, cu subsemnatul în fața lui, încercând să-i copieze postura. :)

   Atunci ne dusese acolo o prietenă din Antalya. Țin mine că am fost impresionat de acest muzeu și am învățat multe în acea zi.

   Coasta Mediterană a Turciei e atât de bogată în vestigii arheologice că nu mai au nici pe unde să le depoziteze.

   Mi-ar place să revăd Muzeul ăsta într-o zi. Probabil l-aș vedea cu alți ochi acum, mai la bătrănețe.

   Un foarte bun review și un obiectiv care nu ar trebui ratat de către cei ce vizitează Antalya.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[30.11.19 14:21:41]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

Poți așa cum spui și tu să vizitezi și zonele pline de istorie dar și frumusețile naturale, canioane, cascade, ...

   Antalya oferă foarte multe, pentru toate gusturile. Mulţi însă nu se desprind de resortul all inclusive în care sunt cazaţi şi astfel se creează impresia că Antalya înseamnă doar " ŢARC" , ceea ce este departe de realitate.

   Eu sunt destul de sedentară în vacanţele mele, dar tot mai ies din resort cel puţin o dată pe săptămână doar pentru a mai vedea ceva nou sau pentru a revedea ceva ce mi-a plăcut mult, astfel că am ajuns să cunosc binişor atracţiile zonei abia după mulţi ani şi muuulte săptămâni de sejur petrecute acolo :)

   

Am vizitat frumosul port Alanya dar cu autobuzul, după ce am văzut Side și teatrul lui.

   Oraşul antic Side nu avea cum să nu-ţi placă. Este un adevărat muzeu în aer liber. L-am vizitat deja de două ori şi aş reveni oricând cu plăcere. Amfiteatrul din Side, pentru care am plătit şi bilet de intrare, m-a dezamăgit puţin poate pentru că mă aşteptam la mai mult. Mai interesant mi s-a părut cel din Aspendos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[30.11.19 19:13:37]
» mesaj pers

   @TraianS: Mulțumesc frumos pentru ecou și aprecieri!

   Muzeul este interesant și așa cum precizezi și tu are atâtea vestigii adunate din zonă încât merită vizitat. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[30.11.19 19:23:50]
» mesaj pers

   @nicole33: Chiar dacă am fost pentru prima dată în zonă mi-a plăcut mult...

   Side este special, așa l-am perceput eu, așezat lângă mare ce-i dă un farmec aparte, unic, ... mi-a plăcut alternanța de oraș antic printre casele și străzile mai nou construite... mi-a plăcut micuțul port.....

   Cu drag, :* .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [07.12.19 01:08:12]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[78] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Clădirea dedicată, mare, spațioasă, luminoasă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128210">Şterge vot</a></div><span id="v91128210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Clădirea dedicată, mare, spațioasă, luminoasă
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Holul de Intrare, Bilete și turnichete pentru accesul în muzeu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128211">Şterge vot</a></div><span id="v91128211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Holul de Intrare, Bilete și turnichete pentru accesul în muzeu
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Site-urilor, machetă din Perge -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128212">Şterge vot</a></div><span id="v91128212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Site-urilor, machetă din Perge
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Site-urilor, machetă din Aspendos -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128213">Şterge vot</a></div><span id="v91128213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Site-urilor, machetă din Aspendos
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Istorie Naturală, Cochilii uriașe de scoici și melci -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128214">Şterge vot</a></div><span id="v91128214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Istorie Naturală, Cochilii uriașe de scoici și melci
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Istorie Naturală, Vegetație fosilă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128215">Şterge vot</a></div><span id="v91128215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Istorie Naturală, Vegetație fosilă
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase și piatră -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128216">Şterge vot</a></div><span id="v91128216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase și piatră
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Tablou ilustrând procesul de pregătire a pieilor pentru îmbrăcare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128217">Şterge vot</a></div><span id="v91128217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Tablou ilustrând procesul de pregătire a pieilor pentru îmbrăcare
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase și piatră, Ceramică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128218">Şterge vot</a></div><span id="v91128218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase și piatră, Ceramică
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase, Ceramică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128219">Şterge vot</a></div><span id="v91128219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Paleolitic, Unelte din oase, Ceramică
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Epoca Bronzului, Unelte din piatră, Ceramică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128220">Şterge vot</a></div><span id="v91128220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Epoca Bronzului, Unelte din piatră, Ceramică
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Epoca Bronzului, Ceramică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128221">Şterge vot</a></div><span id="v91128221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie, Epoca Bronzului, Ceramică
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie Epoca Bronzului, Oameni îngropați în vase de lut sigilate, primii pași spre civilizație -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128222">Şterge vot</a></div><span id="v91128222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Preistorie Epoca Bronzului, Oameni îngropați în vase de lut sigilate, primii pași spre civilizație
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Ceramică, Se vede și modul de indicare a exponatelor mai valoroase -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128223">Şterge vot</a></div><span id="v91128223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Ceramică, Se vede și modul de indicare a exponatelor mai valoroase
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Amfore -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128224">Şterge vot</a></div><span id="v91128224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Amfore
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Femeie torcând și folosind un epinetron -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128225">Şterge vot</a></div><span id="v91128225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Femeie torcând și folosind un epinetron
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Epinetron se punea pe coapsă în timpul torsului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128226">Şterge vot</a></div><span id="v91128226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Epinetron se punea pe coapsă în timpul torsului
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Ceramică, Un Krater (vas pentru amestec vin cu apă) pictat, cel din dreapta sus, sunt mai multe și mai multe Amfore -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128227">Şterge vot</a></div><span id="v91128227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Ceramică, Un Krater (vas pentru amestec vin cu apă) pictat, cel din dreapta sus, sunt mai multe și mai multe Amfore
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Diferite vase din ceramică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128228">Şterge vot</a></div><span id="v91128228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Diferite vase din ceramică
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Artefacte diverse din Perge -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128229">Şterge vot</a></div><span id="v91128229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Artefacte diverse din Perge
foto mprofeanu [29.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Artefacte din Patara -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128230">Şterge vot</a></div><span id="v91128230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Ceramică și Mici Descoperiri, Artefacte din Patara
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împărătese, statui din Perge -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128231">Şterge vot</a></div><span id="v91128231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împărătese, statui din Perge
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, “Femeie dansând” -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128232">Şterge vot</a></div><span id="v91128232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, “Femeie dansând”
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Zeități, în dreapta este Nemesis -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128233">Şterge vot</a></div><span id="v91128233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Zeități, în dreapta este Nemesis
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Frumosul grup statuar “Cele Trei Grații” -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128234">Şterge vot</a></div><span id="v91128234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Frumosul grup statuar “Cele Trei Grații”
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împăratul Hadrian cu barba îngrijită și privirea severă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128235">Şterge vot</a></div><span id="v91128235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împăratul Hadrian cu barba îngrijită și privirea severă
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împăratul Traian, are o frumoasă armură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128236">Şterge vot</a></div><span id="v91128236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împăratul Traian, are o frumoasă armură
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împărați și Împărătese -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128237">Şterge vot</a></div><span id="v91128237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Împăraților, Împărați și Împărătese
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Zeilor și Zeițelor, Vedere genarală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 29.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128238">Şterge vot</a></div><span id="v91128238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [NOV-2019] Antalya, Muzeul Antalya, Sala Zeilor și Zeițelor, Vedere genarală
foto mprofeanu [29.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[78] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.130728960037 sec