97384 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Elche, orasul palmierilor

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.10.2019
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Hai hui prin Elche – Oraşul Palmierilor şi al ... Pantofilor


Urmare de aici

Elche este al treilea mare oraş din Comunitatea Valenciană după Valencia şi Alicante şi al douăzecilea oraş al Spaniei după numărul de locuitori, cu o populaţie permanentă de aproximativ 230.000 locuitori.

Are avantajul apropierii de două aeroporturi internaţionale, cel din Alicante aflându-se la doar 9 kilometri, iar cel al regiunii Murcia la 64 kilometri. Dispune de doisprezece kilometri de plaje aurii aflate la un sfert de oră de mers cu maşina de centrul oraşul, fiind o destinaţie interesantă şi pentru iubitorii vacanţelor de relaxare la mare, ai sporturilor nautice, dar mai ales constituie un bun punct de plecare pentru vizitarea Costei Blanca.

Principala atracţie turistică o constituie Palmeral de Elche, „pădurea de palmieri” înscrisă în noiembrie 2000 pe lista patrimoniului mondial UNESCO, întregul oraş fiind împânzit de cei peste 200.000 de palmieri care îi dau un farmec aparte, atrăgând anual un număr mare de vizitatori. Palmierii, înalţi de peste 30 de metri care trăiesc şi două trei sute de ani, au avut iniţial un rol important în dezvoltarea culturilor agricole pe care le mărgineau, rădăcinile acestora reţinând apa în sol, dar în prezent rolul acestora este mai mult decorativ, prin unicitatea unei asemenea aglomerări de palmieri care nu se regăseşte nicăieri altundeva pe întreg continentul european. EU mai văzusem un oraş într-o asemenea pădure de palmieri cu trei luni în urmă în Tunisia, la Douz considerat şi poarta Saharei.

Primii locuitori ai oraşului au fost cartaginezii şi romanii, ulterior oraşul aflându-se vreme de mai multe secole sub stăpânire maură până în secolul al XIII-lea când a fost eliberat de către Jaume I al Aragonului care a cucerit oraşul în anul 1265, după această dată creştinii locuind în interiorul oraşului (intramuros), iar evreii şi musulmanii ocupând partea din afara oraşului (extramuros).

După vizitarea grădinii botanice Huerto del Cura, ne-am continuat plimbarea prin centrul oraşului Elche. Am dorit să vizităm Basilica Santa Maria, aflată în centrul oraşului, dar am găsit-o închisă:(. Basilica Santa Maria este situată în Plaza Santa Maria nr. 2. Clădirea actualei biserici a fost construită între anii 1672 şi 1784 pe locul principalei moschei a oraşului. Am remarcat frumuseţea cupolei acoperită la exterior cu dale albastre, la fel cum văzusem în Alicante şi aveam să vedem şi la biserica din Altea şi am admirat decoraţiile de pe faţada acesteia.

Puteam în schimb urca în turnul bisericii, care mi-ar fi oferit o panoramă deosebită asupra întregului oraş. Taxa de acces în turn este de 2 euro de persoană. Nu există lift. Ar fi trebuit să urc 170 de trepte, dar... lenea este mare şi mai trebuia să şi plătesc pe lângă efortul considerabil, aşa că am zis pas. Tot respectul pentru clopotar şi pentru familia acestuia care au locuit în acest turn până prin anii '30, dar nu este de mine.

Văzându-ne că nu ne prea încumetam la aşa un urcuş dificil, ghida ne-a sugerat că putem face fotografii frumoase cu pădurea de palmieri, fără niciun efort, de pe un pod peste râul Vinalopó, aflat nu departe şi a avut dreptate.

Un alt obiectiv turistic important în Elche îl constituie Palatul Altamira, cunoscut şi sub numele de Alcazar de la Señoria, aflat în Calle Diagonal del Palau nr. 7.

Palatul a fost iniţial construit în secolele XI-XIII, în timpul dominaţiei maure, lângă valea râului Vinalopó, făcând parte integrantă din zidurile de apărare ale oraşului. După cucerirea oraşului de către creştini, palatul a servit drept reşedinţă pentru lorzii de Elche până în secolul al XIX-lea, în secolele al XV-lea şi al XVI-lea Gutierre de Cárdenas adăugând alte construcţii, palatul ajungând aproximativ la forma şi aspectul de azi. Începând din secolul al XVIII-lea până în 1959 aripa de vest a castelului a funcţionat ca închisoare, iar în curtea acestuia a fost construită în 1915 o fabrică de textile care a funcţionat până la sfârşitul anilor '60.

În prezent, Palatul Altamira găzduieşte Muzeul de Arheologie şi Istorie al oraşului Elche (Muse Arqueológico y de Historia de Elche - MAHE) şi poate fi vizitat plătind taxa de intrare la muzeu. Muzeul poate fi vizitat de luni până sâmbătă între orele 10.00-18.00, duminica – 10.00-15.00, fiind închis pe 25 decembrie şi 1 ianuarie. Biletul de intrare costă 3 euro pentru adulţi, studenţii şi grupurile de maxim 15 persoane plătesc 1 euro, seniorii şi familiile numeroase plătesc 1,50 euro, iar copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate. Duminica intrarea este liberă.

Eu am împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Am plătit biletul de 3 euro şi am putut vizita atât Palatul, cât şi Muzeul.

Istoria zbuciumată a oraşului Elche de la originile sale şi până în zilele noastre este prezentată într-un mod plăcut şi interactiv în cadrul muzeului, filmuleţele şi panourile şi ecranele tactile ajutând vizitatorul să înţeleagă mai bine istoria artefactelor expuse.

Începând din 1982, muzeul a ocupat clădirile restaurate ale fostei fabrici de textile, însă ulterior acesta s-a extins ocupând întregul palat, dar şi primul nivel al unei parcări subterane din zonă, în forma actuală fiind începând din anul 2006.

Partea de istorie antică ocupă şase săli purtându-ne din Neolitic până în Antichitatea târzie.

Mai departe am putut admira o porțiune a zidului medieval și rămășițele unuia dintre turnurile sale, precum și o parte a unui apeduct din secolul al XVII-lea care a furniza apă orașului, iar într-o altă zonă era expusă o parte a vechiului drum islamic către oraș, cu o poartă mare care asigura accesul de pe malurile râului Vinalopo.

În cele două etaje din aripa estică se află expuse artefacte din secolul al XIII-lea până în zilele noastre, la primul nivel este acoperită perioada de la cucerirea creştină (1265) până în secolul al XVII, iar la nivelul superior sunt acoperite ultimele trei secole din istoria oraşului, la fel, cu panouri explicative şi ecrane tactile.

După parcurgerea pe repede înainte al muzeului, foarte interesant, dar nu acesta fusese scopul principal al vizitei mele, m-am grăbit să explorez Castelul, dorinţa mea fiind să urc până sus pe metereze. Spre deosebire de turnul bisericii unde aş fi avut 170 de trepte de urcat, aici totul era modernizat şi foarte accesibil pentru cei comozi, aşa ca mine. De la nivelul subteran se putea urca la primul şi la al doilea nivel cu un lift modern. Boierie. Am plătit cu doar 1 euro mai mult ca la turn şi am beneficiat şi de lift, başca vizitarea muzeului. Şi dacă nu foloseam liftul, accesul pe zidurile Castelului este destul de facil, scările și pasarelele fiind bine întreţinute.

Cel mai mult m-a bucurat preumblarea pe sus pe ziduri, beneficiind de o privelişte extraordinară asupra întregului oraş. Pe o parte vedeam pădurea de palmieri din Parcul Municipal, pe altă latură vedeam palmierii din valea râului Vinalopo, iar pe altă parte vedeam Basilica Santa Maria, putând admira mai bine cupola albastră a acesteia.

Cu regretul că nu am putut aloca mai mult timp acestui muzeu, deoarece chiar merită, am părăsit Palatul Altamira şi m-am îndreptat spre Parcul Municipal al oraşului Elche, aflat chiar alături. Parcul Municipal, un adevărat „plămân” verde al oraşului, datorită numărului mare de palmieri pe care îi găzduieşte, datează din anul 1946, când ocupa o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi, şi în continuare constituie locul perfect de recreere pentru adulţi, dar şi de distracţie pentru cei mici amuzaţi să dea de mâncare porumbeilor în Casa Porumbeilor sau să admire lebedele.

Curmalii sunt cei mai numeroşi palmieri din parc, dar am întâlnit şi multe alte specii de palmieri, precum şi smochini, bananieri, plopi de Elche, bougainvillea, trandafiri, magnolii.

Doream să ajung măcar până la Molí del Real – o moară de apă veche din secolul al XVIII-lea, dar o nouă repriză de ploaie torenţială m-a obligat să-mi scurtez vizita:(şi să caut un loc unde să mă adăpostesc.

Intrarea în parc este liberă, iar accesul este permis între 07.00-21.00 iarna (noiembrie-martie) şi între 07.00-23.00 vara (aprilie-octombrie).

O altă atracţie din Elche, la care eu nu am ajuns deşi mi-aş fi dorit, care însă necesita mai mult timp decât aveam noi la dispoziţie, poate chiar o zi întreagă, o reprezintă Rio Safari Elche (riosafari.com), situat în mijlocul unei păduri de palmieri, între Elche şi Santa Pola, o grădină zoologică împărţită în mai multe zone care adăposteşte o multitudine de specii de animale şi păsări aduse din toate colţurile lumii.

Ultima oprire am făcut-o la o fabrică de pantofi, una din cele peste o mie de fabrici de încălţăminte din Elche, care susţin economia oraşului mai mult decât turismul, produsele acestora fiind renumite în întreaga Spanie şi nici exporturile în alte ţări europene nefiind de neglijat. Evident, ei susţineau că sunt cea mai mare fabrică de pantofi din Europa. Probabil dacă mergeam alături aflam acelaşi lucru :D. Am fost așteptați și serviți cu un ceai, am trecut pe lângă niște mașinării utilizate probabil cândva în industria încălţămintei, nu ne-a explicat nimeni care ce face şi de ce:(şi apoi am avut liber la shopping :). Preţurile erau reduse la modelele vechi şi normale la modelele mai noi. În cazul modelelor mai vechi trebuia să fii extrem de norocos să nimereşti numărul tău, deoarece nu aveai de unde alege, nefiind mai mult de una două perechi acelaşi model. A fost tipul clasic de excursie la care ghidul primeşte comision din vânzările către membrii grupului, ştiam acest lucru, dar l-am considerat un „rău” necesar :). Cunoscând calitatea pantofilor fabricaţi de spanioli, nu am putut părăsi fabrica fără un suvenir... măsura 38 :D.

Mi-a plăcut oraşul, iar cele câteva ore petrecute în Elche m-au relaxat. Oraşul Palmierilor şi al Pantofilor poate constitui şi o destinaţie pentru plajă, dar doar dacă există o maşină, proprie sau închiriată, la dispoziţie. Recomand vizitarea acestui oraş celor aflaţi în vacanţă pe Costa Blanca.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de nicole33 in 22.10.2019 00:02:28

Validat / Publicat: 22.10.19 00:58:40


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Grecia, Turcia, Republica Dominicană, E. A. U., Iordania, Serbia, Egipt, Tunisia
VIZUALIZĂRI: 397


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  65900 PMA (din 71 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[99] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - o reproducere după celebra Dama de Elche -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118699">Şterge vot</a></div><span id="v91118699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - o reproducere după celebra Dama de Elche
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118700">Şterge vot</a></div><span id="v91118700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Biserica Santa Maria şi turnul acesteia văzute de pe zidurile castelului -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118701">Şterge vot</a></div><span id="v91118701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Biserica Santa Maria şi turnul acesteia văzute de pe zidurile castelului
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - faţada bisericii Santa Maria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118702">Şterge vot</a></div><span id="v91118702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - faţada bisericii Santa Maria
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - biserica Santa Maria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118703">Şterge vot</a></div><span id="v91118703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - biserica Santa Maria
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - biserica Santa Maria şi în stânga este intrarea în turnul acesteia -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118704">Şterge vot</a></div><span id="v91118704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - biserica Santa Maria şi în stânga este intrarea în turnul acesteia
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Biserica Santa Maria cu frumoasa ei cupolă albastră -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118705">Şterge vot</a></div><span id="v91118705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Biserica Santa Maria cu frumoasa ei cupolă albastră
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118706">Şterge vot</a></div><span id="v91118706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - spre intrarea la muzeu -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118707">Şterge vot</a></div><span id="v91118707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - spre intrarea la muzeu
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2019] Hai hui prin Elche -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118708">Şterge vot</a></div><span id="v91118708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2019] Hai hui prin Elche
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - trenuleţul turistic -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118709">Şterge vot</a></div><span id="v91118709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - trenuleţul turistic
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - faţada bisericii Santa Maria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118710">Şterge vot</a></div><span id="v91118710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - faţada bisericii Santa Maria
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - turnul bisericii Santa Maria şi cupola albastră -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118711">Şterge vot</a></div><span id="v91118711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - turnul bisericii Santa Maria şi cupola albastră
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118712">Şterge vot</a></div><span id="v91118712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Palatul Altamira
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pădurea de palmieri de pe valea râului Vinalopo -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118713">Şterge vot</a></div><span id="v91118713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pădurea de palmieri de pe valea râului Vinalopo
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118714">Şterge vot</a></div><span id="v91118714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118715">Şterge vot</a></div><span id="v91118715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118716">Şterge vot</a></div><span id="v91118716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118717">Şterge vot</a></div><span id="v91118717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - prin Parcul Municipal
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - palmieri în Parcul Municipal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118718">Şterge vot</a></div><span id="v91118718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - palmieri în Parcul Municipal
foto nicole33 [22.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Parcul Municipal văzut de sus de pe zidurile castelului -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118719">Şterge vot</a></div><span id="v91118719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - Parcul Municipal văzut de sus de pe zidurile castelului
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pe ziduri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118720">Şterge vot</a></div><span id="v91118720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pe ziduri
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pe ziduri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118721">Şterge vot</a></div><span id="v91118721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pe ziduri
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pădurea de palmieri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118722">Şterge vot</a></div><span id="v91118722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - pădurea de palmieri
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - ziduri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118723">Şterge vot</a></div><span id="v91118723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - ziduri
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - ziduri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 22.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1118724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1118724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1118724">Şterge vot</a></div><span id="v91118724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1118724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1118724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1118724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2019] Hai hui prin Elche - ziduri
foto nicole33 [22.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[99] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.130737066269 sec