ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un pas mic pentru AFA...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

... o fi oare posibil să devină un salt mare pentru turiști?

Nu prea cred - impresia zilei de ieri mă face să cred că gestul nostru este doar o picătură de apă în ocean. Pe de altă parte, mă gândesc și la faptul că oceanul ăla, tot picătură cu picătură s-a adunat, nu?

În fine...

===

Povestea

A început cu „o pietricică” pe care din obidă am aruncat-o mai acum nici o lună în urmă, profund dezamăgit fiind de calitatea turiștilor ce colindă locurile mirifice din țara asta, lăsând adesea în urmă tone de gunoaie. Și de asemenea, de asaltul altora asupra naturii prin parcurile naturale ale României.

Pietricica se pare că a început fără voia mea s-o ia la vale, urnind în calea ei și altele... Și uite-așa, cam pe nepusă masă, m-am trezit în postura de lider de opinie într-o acțiune a cărei amploare și anvergură încă nu o întrevăd în totalitate.

În linii mari - va fi înființat un ONG care va avea ca obiect de activitate exact asta - să facă acțiuni de educare, de conștientizare, de ecologizare acolo unde va găsi că este nevoie.

E ceva care nu se face chiar peste noapte, dar ca să dovedim că totuși putem face ceva chiar și fără o organizație care să răspundă de asta, ci doar ca o acțiune civică, ne-am decis să pornim cu o acțiune de conștientizare asupra intervențiilor de pe platoul Bucegi și, de asemenea (și mai ales), de ecologizare a traseului (neturistic! - adică nemarcat) de-a lungul Drumului Babelor, între bariera din apropiere de Piatra Arsă și Babe / Sfinx.

===

Cum a fost

Păi... cum să fie? Ne-am trezit devreme și am pornit cu voioșie la drum. Ceva coadă pe la Nistorești - Comarnic, apoi drum întins până sus pe platou. Aici, în jurul orei 10 am făcut un scurt popas (cam de o oră) și am încercat să atragem atenția asupra nevoii de a proteja Parcul Natural (parcurile, de fapt) de intervenții umane. Evident, nu pare să ne fi luat nimeni în seamă - toți treceau pe lângă noi în viteză, nici măcar un claxon n-am reușit să primim. Doar o cățelușă de-a locului s-a plimbat o vreme pe lângă noi, sperând că va căpăta ceva de ros.

Asta fiind doar o mică parte a acțiunii, am trecut la cea principală - am mers de acolo la „parcarea” din zona Piatra Arsă și ne-am echipat cu mânuși și saci de nailon și am pornit la drum. Nu e prima oară când am făcut acest drum, dar niciodată nu l-am parcurs în zig-zag, făcând zeci de genuflexiuni și aplecări (cu rucsacul în spate!) așa că la finalul zilei am fost cam terminat...

Pe drum erau oameni ca pe bulevardul Magheru din capitală. Dintre toți, cred că nici 1% nu au avut vreo reacție la vederea noastră, dar au fost și cei care știu regulile muntelui - să spui mereu „bună ziua” celor cu care te întâlnești pe drum, să nu lași nimic acolo din ceea ce ai adus cu tine (sau cumpărat la fața locului) și dintre ei, câțiva chiar s-au oprit și ne-au mulțumit.

Ba chiar, pe drumul de întoarcere, vreo trei s-au oferit să ne ajute să cărăm sacii umpluți către barieră, de unde urmau a fi preluați. Le mulțumim pe această cale încă odată.

Cum ziceam, am pornit la drum și am reușit să umplem vreo 12 saci (de 120 l) cu diverse mizerii găsite de-a lungul acestui traseu. Nu voi spune tot ce am adunat, dar o să amintesc că am căutat să strângem toate șervețelele (care în ciuda aparențelor, NU sunt biodegradabile!), pungile și ambalajele de plastic și în general orice obiect din plastic găsit în drum; doze de aluminiu de la băuturi (cea mai „tare” a fost una pe care am găsit-o eu - de Bergenbier, că dacă tot e „berea munților”, atunci acolo trebuie să rămână, nu?!?) și câteva sticle. Dacă ținem cont că la momentul faptei, am fost efectiv doar 12 adulți și 2 copii - eu cred că rezultatul e bun. Și spun asta și pentru că se pare că au mai avut și alții aceeași idee și nu am găsit chiar așa mult gunoi cum mă așteptam și cum văzusem la ultimele mele deplasări prin zonă. Bravo și acelora, oricine vor fi fost ei!

Am făcut și vreo două popasuri pe drum, pentru refacere și alimentare; am făcut pe ici pe colo poze iar la final ne-am despărțit (o parte dintre noi) cu bucurie și mulțumiți de o faptă bună făcută.

===

În loc de concluzie

Deși am lansat o declarație de presă asupra intențiilor noastre, nici măcar un ziar local nu a considerat că merită să vină acolo să vadă cu ochii lor despre ce e vorba.

Pe de altă parte, trebuie să mulțumesc public pentru sprijin și înțelegere Primăriei din Moroeni (sub a cărei jurisdicție se află o bună parte din zona platoului Bucegi și a Parcului Natural) care ne-a ajutat cu o mașină care a venit și a colectat spre corecta depozitare a sacilor adunați de noi.

Slaba reacție a oamenilor prezenți în zonă, aproape de ignorare a ceea ce făceam noi pe acolo. Cum spuneam, doar vreo doi - trei au pus mâna efectiv să ajute la cărat sacii plini, și unul singur s-a interesat despre cum s-ar putea alătura pe viitor unor astfel de acțiuni.

E mult, foarte mult de lucru pe partea asta de conștientizare și de educare a turiștilor...

===

Trivia și amuzante

- doza de bere pe care am găsit-o eu - de Bergenbier, că dacă tot e „berea munților”, atunci acolo trebuie să rămână, nu?!? Alo! fabrica! ați putea scrie undeva pe ambalajul ăla (în loc de sau alături de concursuri) A nu se arunca în natură?!?

- când am ajuns aproape de stația de telecabină (și cum rămăsesem ultimii din grup, iar restul erau deja la Babe), am decis să poposim acolo și să-i așteptăm pe ei să revină. Am mâncat ceva, am băut apă, apoi ne-am întins pe iarbă alături de sacii plini de gunoi ca să ne ferim cumva de vântul rece care mătura muntele la altitudinea aia (erau cam 15 grade și niște nori blocau razele soarelui). O familie cu un pitic urcând spre Babe trece pe lângă noi; piticul își întreabă părinții dacă poate și el să se culce pe jos, iar aceștia îi răspund că nu (că ar fi prea rece - total greșit! dar asta e altceva); piticul insistă: „păi oamenii ăia de ce stau așa? ”

„E... Ei au muncit, au strâns gunoiul și-s obosiți... ”

„... și deja s-au culcat?!? ” s-a mirat imediat piciul. =))

- nu am văzut picior de ranger cât am mișunat pe acolo, deși cred că ar fi fost de datoria lor să fie măcar prezenți în zonă, dacă nu cumva să intervină pe unde mai ar fi cazul.

===

Cam asta a fost. O zi lungă, obositoare, dar care ne-a umplut de energie.

Pe curând și vă așteptăm alături de noi!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 20.10.19 13:35:18
Validat / Publicat: 20.10.19 14:19:32

VIZUALIZĂRI: 968 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Aproape de final, dar încă mai e
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55 PMA (din 55 voturi)

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

mishu [20.10.19 14:26:02] »

Felicitari! Poate e un Pas mic, dar e doar inceputul.

crismis [20.10.19 14:27:08] »

@Dragos: Bravo, din toată inima! Dacă puteam, veneam și noi. Poate data viitoare.

Alex_Macedo [20.10.19 15:27:54] »

Pietricica se pare că a început fără voia mea s-o ia la vale, urnind în calea ei și altele... Și uite-așa, cam pe nepusă masă, m-am trezit în postura de lider de opinie într-o acțiune a cărei amploare și anvergură încă nu o întrevăd în totalitate.

Pietricica ta, dragul meu... uite că... începe ușor, ușor să devină, - dacă suntem toți într-un suflet -, un bulgăre care se va face stâncă, se va face munte, se va face stavilă împotriva nepăsării și va atrage atenția! .

Eu am mare încredere în tine!

În linii mari - va fi înființat un ONG care va avea ca obiect de activitate exact asta - să facă acțiuni de educare, de conștientizare, de ecologizare acolo unde va găsi că este nevoie

Hei! Voi, colegi pe AmFostAcolo...

Aplauze la scenă deschisă pentru implicarea totală a colegilor noștri!!!

Începe...

REVOLUȚIA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][12 voturi]
Michi [20.10.19 16:42:47] »

Felicitări Dragoş! Felicitări celor care au venit cu tine şi în special copiilor care învaţă că se poate trăi şi civilizat. În Japonia, mergând spre un templu, dealungul unui râu am văzut de departe, pete mari albastre. Multe. Erau nişte covoraşe de plastic pe care stăteau oamenii la picnic.Îşi lăsau încălţămintea înafara prelatei. În nişte săculeţi adunau resturile, împătureau prelata, acasă o spălau şi era bună pentru alt picnic. Am găsit trei poze care ar fi bine să fie ataşate reviewului tău

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Michi [20.10.19 17:09:14] »

Pentru Cornel: mă gândeam mai demult să-ţi sugerez o participare interactivă a unor useri mai vechi la reviewurile noi. De ex. cele trei poze pe care le-am pus şi ilustrează respectul japonezilor pentru natură dacă apar la ˝Pozele postate de Michi˝ se pierd printre alte mii şi nu sugerează legătura cu subiectul. Dacă s-ar posta după calupul de poze urcate de Dragoş la acest review ar fi ilustrarea ecoului meu. Scuză-mă am scris câteva cuvinte, n-am dat cu parul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Floryn81 [20.10.19 18:29:02] »

@Dragos; all: Bravo! Felicitări tuturor participanților! Ați făcut o treabă grozavă acolo și sunteți un exemplu de urmat! Jos pălăria!

În ceea ce îi privește pe rangeri, deși am vizitat mai multe parcuri naturale în ultimii ani, nu i-am întâlnit nici măcar o singură dată pe vreun traseu. Dacă ar fi și ei pe-acolo, dacă ar mai oferi sfaturi, dacă ar mai atrage cuiva atenția, dacă ar patrula preventiv, poate că s-ar mai schimba lucrurile, încetul cu încetul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
Dan&Ema [20.10.19 19:34:49] »

Astazi a continuat actiunea in echipa restransa. Am fost din nou in Saua Laptici unde am facut poze la a doua excavatie si ne-am fotografiat cu un banner desfasurat.

Am studiat putin terenul si cele 2 excavatii. Excavatia 2 studiata azi continua dupa o limba de pamant lata si rascolita cu excavatorul cu o bucata pe care s-a turnat pietris, deci avem pietris, pamant si mai incolo din nou pietris.

Desi ieri am presupus ca cele 2 excavatii se unesc intr-o bucla deocamdata imaginara, astazi am ramas cu parerea ca fiecare dintre excavatii este un drum de acces solitar, adica la 2 terenuri (poate 2 proprietari). Nu e imposibil sa fie totusi unite cele 2 inceputuri de drum excavate dar asta ar presupune raderea unei galme (proeminente) muntoase, pt ca dupa ea este o stana si un teren usor mlastinos.

Am marcat cu poze cu banner protestul nostru astazi si in Valea Izvorul Dorului la baza partiei din Valea Soarelui, la intersectia traseelor turistice sore Vf cu Dor, Pestera, Bolboci, Lacurile Vanturis. Aici am depistat un sofer care a intrat in Parcul Natural pe un drum cu un mare semn de interzis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
Admin [20.10.19 19:43:25] »

Abia ajuns și eu de pe munte (de pe un Munte (mai) Mic), îi felicit și eu pe participanții implicați efectiv mai sus -- am fost și eu, dar de la distanță, mai mult cu sufletul :-)

-

Mama Michi - pozele SUNT atașate acestui review, nu s-au „pierdut”, deloc - ba din contră, sunt binevenite și bineapreciate.

--

În câteva săptămâni, sperăm noi, poate un pic mai mult (formalitățile durează) anunțăm ”oficial” ONG-ul afaist deschidem adeziunile etc

Michi [20.10.19 19:56:16] »

@Admin: Multumesc, poate eu şi alţii vom mai avea intervenţii cu subiect şi predicat la trasee, călătorii. hoteluri, restaurante pe care le-am vizitat.

vulpe mihaela [20.10.19 20:24:53] »

Am facut o echipa buna cu @Mika si noi doua am cotrobait efectiv toate crapaturile si am urcat si coborat pe ambele parti ale unui drum de 12 km. Noi doua am reusit sa umplem 3 saci cu doze de bere, cu sticle de plastic sau sticle de sticla (ceea ce ne-a ingreunat sacul si ne-a lungit serios mainile), cu ambalaje si pungi de plastic... cu sute de mucuri de tigara, si cu o tona de servetele (care nu vreau sa ma gandesc pe unde au fost)...

Constientizarea valorii naturii si a conservarii ei, a viitorilor turisti care acum sunt copii vine de la parintii lor... si am avut ocazia in 12 km sa vedem tot felul de reactii... de la oameni care ne salutau initiativa... la oameni care ne mulțumeau... la oameni care ne cereau scuze in numele celor care au aruncat mizeria... la oameni care credeau ca suntem gunoieri... care spuneau copiilor tot felul de aberatii... oameni care in loc sa-si duca inapoi sticlele si casoletele golite de zmeura... ni le dădeau noua... mai bine sa le caram noi decat ei...

Am intalnit si un tatic cu 4 copii, pentru care am tot respectul, care mi-a cerut manusi, echipandu-i si mobilizandu-i la strans, in sacul pe care il avea adus in ghiozdan.

Dragos a atins bine natura celor intalniti... multi fiind ca intr-o plimbare pe Magheru... fara a avea nimic altceva in comun cu natura decat selfie-ul de pe facebook.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][14 voturi]
Dragoș_MD [21.10.19 00:21:51] »

@vulpe mihaela: cred totuși că eu am găsit cel mai „insolit” obiect: o pereche de chiloței roz, cu floricele...

Bine, știu că s-a mai găsit și o pereche de ochelari de vedere (păreau făcuți pentru un copil mai mare sau o fată) - dar ăia intră mai degrabă la „obiecte pierdute”.

oameni care in loc sa-si duca inapoi sticlele si casoletele golite de zmeura... ni le dădeau noua... mai bine sa le caram noi decat ei...

Mai bine așa, decât să mai fi făcut zece pași și să le fi aruncat în iarbă, să ne mai aplecăm și după alea.

Moșulețul de la primul „tub”, pe care îl știu de ani buni - acolo e locul lui de vânzare a toiegelor și a coșulețelor cu fructe - mi-a spus când coboram cu sacii plini, cred, cele mai frumoase cuvinte pe care le-am auzit în toată ziua aia: „să vă dea Dumnezeu sănătate, taică!”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][10 voturi]
vulpe mihaela [21.10.19 06:55:51] »

@Dragos: Am gasit si noi o pereche de chiloti barbatesti, dar nu am mai amintit de ei... acum cu toate informatiile... vad ca am facut de un set si cine stie... poate au venit impreuna si au picat separat !

Iar nenea cioplitorul cu lingurile ne-a spus " nu va uitati la gunoiul meu, fetele lui tata, ca eu il strang si il iau jos cu mine" !

Cand noi i-am zis ca lemnul nu-i o problema daca ramane in natura, el a zis ca il cearta jandarmii daca il lasa in urma... asa ca se pare ca ceva ceva tot se misca prin zona, doar ca nu destul!

Iar propunerea de a scrie pe cutiile de bere "a nu se arunca in natura" este foarte buna si trebuie avansata, desi bautorii aruncatori (ca sa nu le zic altfel) nu vor face altceva decat fac si acum!

Imi pare rau ca nu am pozat toate dozele stranse, la sfarsit, la fel si ca nu am colectat selectiv asa cum am avut intentia initial, dar asta insemna sa las in urma mea, parte din gunoi si nu facea sens sa mergem toti fix prin aceleasi crapaturi si vaioage -- sau vaiugi , imi pare ca ambii termeni sunt acceptati !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
mihaelavoicu [21.10.19 10:40:57] »

Dragi colegi AFA participanți, vă admir din toată inima! Admir inițiativa lui Dragoș și implicarea d-lui Cornel. Doresc, chiar la anii mei să pot participa la o acțiune viitoare.

Pentru bucureștenii care poate nu știu, în 3 noiembrie, în Piața Universității este organizat un miting contra tăierii pădurilor. pe FB

Dea Domnul ca Pietricica lui Dragoș să devină un trovant!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
vulpe mihaela [21.10.19 17:57:06] »

In P11, aveti si un mesaj de la mine pentru voi... din pacate, in lipsa unei carioca negre, am scris cu pixul si poate nu este prea vizibil... Am mai atasat si eu o poza.

Mesajul este "au fost acolo..." (gunoaiele), continuare fireasca a noi "am fost acolo" !

roth [21.10.19 20:37:27] »

@Dragos catre @vulpe mihaela: cred totuși că eu am găsit cel mai „insolit” obiect: o pereche de chiloței roz, cu floricele...

@vulpe mihaela catre @Dragos: Am gasit si noi o pereche de chiloti barbatesti, dar nu am mai amintit de ei... acum cu toate informatiile... vad ca am facut de un set si cine stie... poate au venit impreuna si au picat separat!

pe bune voi v-ati gandit ca este posibil ca un viitor copil nevinovat sa fi venit cu tatal lui la munte si dupa o vreme sa fi plecat cu mama??? traduc daca nu se intelege gluma

Ce e rau in asta?

Las gluma, salut initiativa chiar daca eu eram pe coclauri in Creta, imi doresc sa fiu prezenta la alte actiunii ale nou nascutului ONG** AFA

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Mika [21.10.19 20:41:34] »

Au fost două zile frumoase, la propriu și la figurat.

A doua zi, când am ajuns in Șaua Lăptici, ne-am intrebat cum va arăta acest loc peste 10 sau 20 de ani? Ce vor vedea copiii și nepoții noștri? Vor mai vedea munții și pășunile acelea frumoase, acum frumos colorate de toamna târzie?

In ceea ce privește ecologizarea zonei, @vulpe mihaela a spus exact ce am făcut și ce oameni am intâlnit.

Cel mai mult m-a impresiont un turist care a venit la noi și și-a cerut iertare in numele tuturor celor care au aruncat gunoaie pe munți.

De lăudat a fost și gestul d-lui cu patru copii, care ne-a cerut mănuși și au inceput și ei să adune gunoaie.

Așa e, nu a fost decât o picătură intr-un ocean, dar, așa cum a spus @Dragoș, dintr-o mulțime de picături s-a făcut oceanul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
vulpe mihaela [21.10.19 20:59:01] »

@roth: Sa stii ca e foarte posibil... si fiica-mea cea mare a venit cu taica' su... si s-a intors cu mine de la Busteni !

Cat priveste implicarea in ONG...I'm in!!! Am oricum si un viitor inginer ecolog acasa !!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
roth [21.10.19 21:59:56] »

@vulpe mihaela:

Dan&Ema [22.10.19 18:45:34] »

@mihaelavoicu:

Va asteptam cu drag la actiuni viitoare. Noi am avut participanti de la 8 la 75 de ani in echipa care a facut mii de genuflexiuni.

Abia dupa ce am participat la aceasta actiune am realizat ca nu e chiar floare la ureche si necesita o organizare, voluntari inimosi, putina miscare si conditie fizica. La sfarsit implinirea sufleteasca pentru fapta facuta este rasplata meritata.

Multumim tuturor care au participat la organizare, la genuflexiuni, la actiunea in sine si celor care ne-au apreciat.

Poate se formeaza trovantul ala mai repede.

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
abancor [22.10.19 19:13:39] »

Și eu m-am bucurat, și mă bucur, că am participat la acțiunea asta, și că am cunoscut pe cîțiva dintre voi, cu care mă conversez pe aici de 10 ani, sau numai de cîteva luni, egal.

Într-adevăr, a fost un bun exercițiu inclusiv dpdv organizatoric, am văzut cam ce presupune pînă și o simplă manevră logistică - cum aduci sacii înapoi la vale, cum te răspîndești pe traseu etc.

Nu am mai participat la astfel de activități organizate, dar am mai strîns gunoaie, de capul meu, de prin peșteri (am o țăcăneală cu peșterile, intru prin toate pe care le întîlnesc, și știu deja că mai peste tot găsești măcar niște cutii de bere, așa că am mai mereu pungi de plastic la mine). Este destul de obositor, mergi zig-zag, te apleci de zeci de ori, dar mișcarea e sănătoasă!

M-am bucurat și eu de reacția unora dintre turiști, au fost menționate cam toate mai sus, remarc și eu una: un tip a vrut să arunce ceva, parcă un știulete, în sacii plini lîngă care așteptam restul grupului. Ne-a întrebat cine îi ia de acolo, crezînd că poate e vreun serviciu de salubritate. Cînd i-am zis că noi îi cărăm, dar e ok, să arunce, și-a oprit gestul: „lăsați, că am și eu două mîini să îmi duc gunoiul la vale! ”. Corect, asta e toată scofala! Asta ar trebui să înțeleagă toți. În asta constă marea filosofie a respectării mediului, în 3 vorbe: ia-ți gunoiul înapoi.

Acu, aș mai zice și că, după cum a constatat Dragoș, berea cam respectă tematica: cea mai populară pare să fie Ciucaș, am găsit toate tipo-dimensiunile și formele de „agregare”: sticle, cutii, PET-uri. Evident, nu putea lipsi și berea Bucegi, dar la mare distanță în spatele Ciucaș-ului.

Am găsit și o talpă întreagă de gheată de munte Salomon. Nu-mi dau seama cum de pierzătorul nu și-a dat seama de pagubă, să ia talpa după el la vale.

Chiștoacele și micile ambalaje de plastic subțire și aproape invizibil sînt cele mai drăcoase deșeuri. Greu de văzut, greu de strîns și multe-al naibii! Ar fi bun un aspirator!

Mai am niște idei de scris, dar le scriu dincolo, că țin de problema generală, nu doar de acțiunea punctuală.

Felicitări tuturor care au participat și ajutat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
Dragoș_MD [22.10.19 19:21:56] »

Azi am urcat iar la Coștila și, spre bucuria mea, nu am mai văzut gunoaie pe drum, cel puțin nu de-a lungul drumului pentru acces auto. Dar cum vreo 80% dintre turiști îl urmează, aș zice că e ceva.

Mă rog, ca să fiu corect, am văzut totuși un șervețel de hârtie. Plus două PET-uri, dar alea erau pe drumul dinspre Babe spre Coștila.

Dacă nu le-o lua vântul, mă opresc eu mâine la coborâre și le adun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
mihaelavoicu [22.10.19 19:41:18] »

@abancor: Mucurile de țigări și ambalajele mici, rupte și deteriorate se pot strânge fără a te genoflexiona, cu o grebluță (din acelea de joacă pentru copii la mare), cu coadă mai lungă. Iar pentru hârtii, folii, cârpe etc. o țepușă cum au gunoierii, atașată la un băț.

Am colindat mult Bucegii în tinerețe și-i cunosc destul de bine, dar băiatul meu e pasionat. A fost și iarna pe trasee închise, a strâns gunoaie de unul singur, nu acceptă nici o frunză să rupi.

Frumoasă, nobilă și lăudabilă acțiunea voastră. Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
abancor [22.10.19 19:52:55] »

@mihaelavoicu: Idei bune pentru viitoarele acțiuni, vom căuta să facem rost și de ustensile de adunat mizeria.

Alex_Macedo [22.10.19 20:06:33] »

Pot să am și eu momentul meu de naivitate?

Am câștigat prin participațiune de scriere pe AmFostAcolo, 42 de euro, ca voucher. Sigur conform procedurii trebuie să-i folosesc într-o ramă de 4 luni și numai prin agenția de voiaj a site-ului, ceea ce este corect și bine gândit. Eu... nu pot să mă bucur de un zbor în următoarele luni. Graficul nu-mi permite. Unii ar spune, ...

" La ce îți trebuie reducere la biletele de avion că, la cât ești de brunet poți să zbori și singur! "

Dacă vreau să-i folosesc altfel...Nu se poate?

Vreau să-i dau lui Dragoș sau ONG-ului :

AmFostAcolo-SuntemPesteTot.

Puteam să-i scriu asta lui Cornel în privat... dar... parcă... vreau să afle și colegii mei de naivitatea mea, că tot sunt la vârsta de 5... 16 ani!

Știu că ține de contabilitate, ANAF, proceduri, hârțogăraie... dar... de ce nu???

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Dan&Ema [23.10.19 07:37:01] »

Excelent filmul atasat!

Dan&Ema [23.10.19 07:40:02] »

Propun sa participam si la marsul pentru paduri din 3.11 din Piata Universitatii din Bucuresti, anuntat aici de @mihaelavoicu. Sa ne organizam si pentru acest moment.

vulpe mihaela [23.10.19 07:42:51] »

@Dan&Ema: Eu nu reusesc aici, pentru ca am programata o actiune de voluntariat la Baneasa Forest Run ????!

Dragoș_MD [24.10.19 12:32:34] »

@Dan&Ema:

Excelent filmul atasat!

Mersi! măcar acum știu că e vizibil... mă gândeam că, setându-l ca „privat” pe YT, nu-l puteau vedea și alții în afară de mine. Acu' m-am liniștit.

===

PS trecând ieri și alaltăieri din nou pe acolo pot să spun că nu s-a mai efectuat nicio lucrare deocamdată în zona decopertată unde am început sâmbătă acțiunea, dar în schimb am observat o activitate intensă la restaurarea Crucii Eroilor de pe Caraiman, elicopterul armatei făcând zeci de zboruri cărând tot felul de materiale spre sit.

Le doresc spor la treabă și vreme bună! (apropo, au fost două zile superbe acolo pe platou!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, crismis, Dan&Ema, Denisa13, Michi, mihaelavoicu, Mika, mishu, roth, vulpe mihaela, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂMiniÎntâlnirea AFA [Șî nouă ne pasă] 19 oct. 2019 Platoul Bucegi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10266089439392 sec
    ecranul dvs: 1 x 1