97213 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în zna Selcuk/Efesus?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.10.2019
DE
Avatar crismis
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Galați
înscris/ă în 27.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
143 lire turcești
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Șirince Artemis Restaurant [Selcuk]

Artemis Restauran & Şirince - o poveste cu piatră veche, pisici și culori


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După un tur de forță, care a implicat vizitarea sitului arheologic Efes și a Casei Fecioarei Maria, se impunea o pauză de realimentare, rehidratare și – de ce nu?!; se mai sfârșește chiar și Duracelu’ – de odihnă. Citisem câte ceva despre Şirince, un sat fermecător, pierdut printre dealurile din vecinătate. GPS-ul ni-l dădea la doar câțiva kilometri, în 15-20 de minute puteam fi acolo, așa că am decis să mergem; în fond, tot GPS-ul ne asigura că după aceea, până la Bodrum (locul următorului nostru popas de noapte) vom ajunge în puțin peste 2 ore. Cu siguranță vom putea mânca într-un cadru special și poate ne va rămâne timp să gustăm măcar un pic din atmosfera acestui loc!

Ne-am întors în Selçuk, apoi am urmat indicatoarele maronii către Şirince (semn de importanță turistică). Drumul urcă în serpentine domoale și într-adevăr, în curând am depășit indicatorul de intrare în localitate. Am încetinit și, căutând cu privirile un loc unde să lăsăm mașina, am descoperit imediat, pe partea stângă, o parcare cu câteva locuri libere. Am virat bucuroși de așa baftă și abia după aceea am văzut că de fapt era parcarea unui restaurant; cu atât mai bine! Împușcăm doi iepuri dintr-un foc!

Țin minte că era un nene la intrare, cred că fix ăsta era job-ul lui, să se asigure că toți cei care parchează acolo au intenția de a deveni clienții cârciumei, așa că ne-a invitat, cu un gest larg. Am înregistrat din mers gardul înalt de piatră, poarta frumoasă din fier forjat (deschisă larg), precum și numele scris pe pancarta de deasupra: Artemis Restauran. Am și pozat, desigur; și abia mai târziu aveam să constatăm că mai era ceva scris dedesubt.

Restaurantul este găzduit de fosta școală grecească a satului, construită din piatră, în stil neoclasic, pe la începutul sec. 20, în perioada de maximă înflorire a localității. Precum s-a petrecut pe întregul țărm estic al Mării Egee, satul a fost fondat și locuit de greci, ale căror principale ocupații erau agricultura (în special cultivarea măslinilor și a pomilor fructiferi), creșterea animalelor și apicultura. După schimbul de populație din 1923, grecii s-au văzut nevoiți să-și părăsească locurile natale și să se strămute pe teritoriul noii Grecii; locuințele lor au fost preluate de noii veniți, turci născuți în zona Kavala și Salonic.

Am pătruns în curtea restaurantului și ne-a șocat de la început bâlciul desăvârșit în care ne-am trezit! :) Cineva spunea deunăzi pe aici, pe site, că turcii sunt maeștri ai kitch-ului și mare dreptate are! În repetate rânduri aveam să ne întâlnim cu acest aspect; culori stridente, sunete ascuțite, reprezentări grotești... Nu judec, doar constat. Nu știu dacă neapărat chestia asta e un minus; pur și simplu, face parte din cultura lor și trebuie luată ca atare.

Mai concret: o curte uriașă, parțial pavată, parțial grădină, în mare transformată în terasă, cu mai multe secțiuni de mese și scaune, unele acoperite de umbrele. Pe fundal fosta școală – o clădire de piatră alburie, cu un singur nivel înalt, cu câte două ferestre așezate simetric, de-o parte și de alta a ușii, cu acoperiș din țigle cărămizii. În dreapta, imediat după intrare, o baracă de lemn – un magazin ce vindea tot felul de nimicuri mai mult sau mai puțin folositoare. În stânga, niște standuri cu produse tradiționale (gemuri, miere, condimente, vinuri de fructe – brandul satului), de asemenea pentru cumpărat. În continuare, acolo unde începe grădina, un ansamblu decorativ foarte ciudat, din care nu lipseau... zâne și îngerași (varianta modernă), un flamingo și o barză, ba chiar și un leu auriu, ca un cățeluș voios să-și întâmpine oaspeții! :)

Între grădină și terasa pavată era o fântână foarte frumoasă din marmură albă (nu mi-am dat seama despre vechimea ei; oricum, pur decorativă). În apropiere, o instalație specială pentru făcut cafea la nisip; nu știu să v-o descriu, dar am să pun o poză.

Am avut noroc și-am prins o masă liberă în marginea dreaptă a terasei, de unde am avut o vedere splendidă către casele etalate pe deal. Imediat ce ne-am instalat, au început să apară pisicile, să se pună bine cu noi, just in case😊... Nici chelnerul nu s-a lăsat așteptat (turcii sunt foarte rapizi și eficienți; ce-i al lor e-al lor!), ne-a șters masa, ne-a pus în față câte un suport de hârtie personalizat cu datele restaurantului, ne-a adus meniuri și câte un set de tacâmuri. Au meniuri speciale pentru străini, scrise în limba engleză, iar multe feluri de mâncare sunt însoțite de fotografii sugestive. Am deliberat destul de repede: eu am ales tavuk saç kavurma (un fel de tocăniță de pui), Tati – çöp şiş (frigărui de miel), iar Milena – varianta turcească de pizza. De băut, am ales câte un ayran.

Evident, următoarea mișcare a fost să căutăm toaleta. Am sperat s-o găsim în interiorul casei, așa că am pornit într-acolo, ocazie cu care am constatat că înăuntru este organizat un mic muzeu: o sumedenie de documente ce păreau vechi (probabil referitoare la vechea școală), fotografii, ustensile pentru desen, lupe, echere, lămpi cu gaz, chiar și un fel de samovar. Una din încăperi cred că era fosta cancelarie, transformată în prezent în birou administrativ, după cum scria pe ușă (cu acces liber, totuși). În fine, interesant, dar lipseau niște explicații în limba engleză...

Toaletele le-am găsit undeva, la subsol (se poate ajunge și direct de afară, ocolind casa prin dreapta). Au reprezentat bila neagră pe care am acordat-o la final restaurantului, căci gradul de igienă nu era chiar cel mai grozav.:(

Am primit din partea casei două platouașe, unul cu măsline, altul cu o pastă iute de roșii și ardei, precum și un coș cu pâine feliată; au prins bine, eram tare flămânzi! Am primit și ayranul, în niște ceșcuțe brumate dintr-un aliaj ușor, cum n-am mai văzut pe nicăieri. Bine, nici ayran din ăsta n-am mai văzut! Extraordinar, salivez când îmi amintesc! Rece și răcoritor, cu un pic de spumă deasupra... Hmm :P...

N-a trecut mult și-a venit și restul comenzii, servită în mod tradițional. Pizza semăna cu o bărcuță de aluat pe o mare de... lemn și era umplută cu brânză, ciuperci, roșii și ardei. Frigăruile de miel (8 bucăți) stăteau adăpostite sub un șervețel, iar pe fundul de lemn mai eșuaseră niște cartofi copți, o mână de bulgur și ceva legume la grătar. Cea mai frumoasă prezentare mi s-a părut cea care mi-a revenit mie – un vas ca un pocal, pe care se etalau culorile vesele ale mâncării: băcățele de piept de pui gătite cu ceapă, roșii și ardei înconjurau un guguloi de bulgur.

La capitolul gust, eu și Milena am fost foarte mulțumite. Tati însă a găsit frigăruile lui cam tari, cred că mielul o luse deja către pubertate😊. Mâțele terasei însă n-au prea strâmbat din nas și au dovedit rapid toate bucățile care l-au depășit pe Tati. Una peste alta – mai o privire spre dealul cu case puse una peste alta, mai un miau, mai o dușcă de ayran... am declarat experiența delicioasă și generatoare de amintiri frumoase!

La final parcă ar fi mers ceva dulce, așa că am comandat și un platou cu fructe, să-l șeruim. A fost compus din bucăți de nectarine, pepene roșu, kiwi și banane, aranjate frumos; în plus, proaspete și reci.

Nota a totalizat 143 lire (cam 23 de euro). Nu mai țin minte dacă am plătit cash sau cu cardul (în majoritatea locurilor din Turcia am putut plăti cu cardul). La final – lucru mai puțin obișnuit – am primit un formular de feedback și am fost rugați să-l completăm. Am acordat note maxime mâncării și servirii, dar am specificat nemulțumirile legate de toaletă.

Ne-am rezervat un pic de timp și pentru plimbare prin bazarul acoperit și pe străduțele pietruite, printre case vechi de piatră... Bătrân, dar chipeș Şirince ăsta!... Foarte faină atmosfera, păcat că n-am putut sta mai mult... Am urcat până la biserica Sf. Dimitrie – în prezent în curs de reabilitare; am găsit-o deschisă și am putut admira superbul iconostas de lemn, cu picturile încă destul de bine păstrate, precum și expoziția de fotografii, ce prezintă trecutul recent al lăcașului, înainte de renovare. Am citit mai apoi că în fiecare an, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, grecii porneau de aici, din fața bisericii, într-o procesiune lungă de aproximativ 5 ore, până la Casa Fecioarei Maria.

Iubitorilor de călătorit în Turcia cu mașina personală le recomand din inimă o mică abatere de la traseul standard, către acest loc minunat care este (încă) Şirince! Din Selçuk sunt doar 8 km, de la Efes vreo 15! Și, dacă vi se face foame, vechea școală greacă vă așteaptă să vă ospăteze... ăăă... Artemis Restauran! Și, dacă eu nu v-am convins, vă las în compania pozelor, ele sigur o vor face!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de crismis in 09.10.2019 20:16:19

Validat / Publicat: 09.10.19 23:21:38


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în TURCIA
VIZUALIZĂRI: 231


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50100 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de crismis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[09.10.19 20:46:11]
» mesaj pers

   Rog web a atașa următoarea filmare:

   https://www.youtube.com/watch?v=VFPM6Wqubbw

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.10.19 23:20:49]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   --

   Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zna Selcuk/Efesus?, SELCUK-EFESUS" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[10.10.19 06:20:12]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[10.10.19 09:58:29]
» mesaj pers
"Cineva spunea deunăzi pe aici, pe site, că turcii sunt maeștri ai kitch-ului și mare dreptate are! "

   Nu peste tot, dar când o fac o fac cu mare stil. :D

   Sunt câteva locuri prin Șirince care au fost molipsite de kitch, ceea ce într-un fel e păcat, iar pe de altă parte e cumva interesant.

   Un 'kitch' interesant, să zicem. :D

   Doar grec să nu fii. Atunci probabil nu ar fi foarte funny. :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[10.10.19 10:08:18]
» mesaj pers

   @TraianS: " Doar grec să nu fii" ! Așa m-am trezit și eu gândind, în repetate rânduri, în călătoria asta a noastră, pe coasta vestică a Turciei, locuită până nu de mult de greci...

   În Șirince (am povestit în alt articol!), am căzut în plasa unei tanti, care ne făcea semn de la fereastră, să intram, să-i vizităm casa. Curioasă, am intrat. De fapt, se vizita o singură cameră, la etaj, cu un plafon din lemn sculptat (într-adevăr, frumușel), transformată în cameră de prezentare pentru tot felul de nimicuri de vânzare. A fost tare dezamăgită tanti că n-am cumpărat nimic; am plătit doar prețul "biletului" , specificat la întrare (1 liră de persoană) și am coborât. Pe urmă mă gândeam: "Bine că vă dați voi mari că stați în case vechi de 2-300 de ani!"

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  Publicitate    [15.10.19 00:34:52]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[38] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Intrarea la Artemis Restauran, găzduit de vechea școală greacă din sat -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115052">Şterge vot</a></div><span id="v91115052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Intrarea la Artemis Restauran, găzduit de vechea școală greacă din sat
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] În dreapta, un magazin cu suveniruri -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115053">Şterge vot</a></div><span id="v91115053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] În dreapta, un magazin cu suveniruri
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] Întrezărim terasa și vechea școală -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115054">Şterge vot</a></div><span id="v91115054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] Întrezărim terasa și vechea școală
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2019] Ne întâmpină un aranjament decorativ mai... altfel (ce-o fi vrut să spună autorul?!) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115055">Şterge vot</a></div><span id="v91115055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] Ne întâmpină un aranjament decorativ mai... altfel (ce-o fi vrut să spună autorul?!)
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] Ne întâmpină și un leuț voios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115056">Şterge vot</a></div><span id="v91115056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] Ne întâmpină și un leuț voios
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] Vechea școală greacă -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115057">Şterge vot</a></div><span id="v91115057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] Vechea școală greacă
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] Ne alegem o masă cu vedere :) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115058">Şterge vot</a></div><span id="v91115058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] Ne alegem o masă cu vedere :)
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2019] Micul muzeu din interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115059">Şterge vot</a></div><span id="v91115059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] Micul muzeu din interior
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] Micul muzeu din interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115060">Şterge vot</a></div><span id="v91115060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] Micul muzeu din interior
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] Micul muzeu din interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115061">Şterge vot</a></div><span id="v91115061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019] Micul muzeu din interior
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2019] Micul muzeu din interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115062">Şterge vot</a></div><span id="v91115062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2019] Micul muzeu din interior
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2019] Din partea casei, măsline și pasta de legume -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115063">Şterge vot</a></div><span id="v91115063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] Din partea casei, măsline și pasta de legume
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] Pizza în varianta turcească -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115064">Şterge vot</a></div><span id="v91115064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] Pizza în varianta turcească
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2019] Frigărui de miel & Co -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115065">Şterge vot</a></div><span id="v91115065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2019] Frigărui de miel & Co
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2019] Tocănița mea de pui -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115066">Şterge vot</a></div><span id="v91115066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2019] Tocănița mea de pui
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2019] Tocănița mea de pui -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115067">Şterge vot</a></div><span id="v91115067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2019] Tocănița mea de pui
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2019] Dispozitive de prins insectele -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115068">Şterge vot</a></div><span id="v91115068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2019] Dispozitive de prins insectele
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2019] Tati are ajutoare! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115069">Şterge vot</a></div><span id="v91115069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2019] Tati are ajutoare!
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2019] Superba vedere de la masa noastră -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115070">Şterge vot</a></div><span id="v91115070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2019] Superba vedere de la masa noastră
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2019] Desert bine-venit -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115071">Şterge vot</a></div><span id="v91115071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2019] Desert bine-venit
foto crismis [09.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2019] Chestii de vânzare -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115073">Şterge vot</a></div><span id="v91115073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2019] Chestii de vânzare
foto crismis [09.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2019] Vechea școală din altă perspectivă -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115075">Şterge vot</a></div><span id="v91115075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2019] Vechea școală din altă perspectivă
foto crismis [09.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2019] Fântâna de marmură -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115076">Şterge vot</a></div><span id="v91115076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2019] Fântâna de marmură
foto crismis [09.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2019] Magneței -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 09.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115078">Şterge vot</a></div><span id="v91115078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2019] Magneței
foto crismis [09.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111083984375 sec