97089 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Masivul Bucegi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.10.2019
DE
Avatar Mika
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe-o gură de rai intre cer și pământ


”Un munte care se numește Omu! Este oare muntele atât de mic sau fost-au omul atât de mare, de s-a numit muntele după dânsul? Ce a fost oare omul acela? Fost-a el un erou mare, care s-a bătut in bătălie? Fost-a el un pustnic, care trăia in locuri sălbatice? Fost-a el un hoț mare al cărui nume nimeni nu indrăznea să-l pronunțe? Fost-a el un impărat, de care se cutremurau impărățiile?”

 

Am plecat să caut incă o dată răspunsul la intrebările reginei Carmen Sylva. Răspunsul nu aveam să il aflu nici de această dată. Poate data viitoare sau poate niciodată. Nu contează. Important este că am petrecut o zi in acest loc minunat, intre cer și pământ.

Au trecut 24 de ani de cînd nu am mai fost pe Vârful Omu. Intâmplarea face ca ultima dată când am fost pe acest varf să fie tot in septembrie, cea mai bună lună din an pentru drumeții montane (după părerea mea).

Nu a fost nimic planificat in plecarea noastră in Bucegi. De fapt ne gândisem ca ultimele zile de concediu să le petrecem in Făgăraș, să parcurgem o parte din creastă, dar, după intoarcerea din Portugalia am mai stat două zile prin București așa că nu mai aveam timp să parcurgem un traseu mai lung.

Așa ne-am adus aminte de Bucegi și de faptul că nu am mai fost pe acolo de când copiii noștri erau mici, mai exact, de 24 de ani. Am propus să mergem la Hotel Peștera, unde nu am mai fost tot de atunci dar despre care citisem pe AFA un review (mulțumesc ANILU) care il recomada cu căldură.

Zis și făcut, am rezervat repede o cameră la hotel, ne-am pregătit ruccsacii, i-am aruncat in mașină și am plecat la drum.

Am ajuns pe la ora 16.00 la hotel, ne-am cazat imediat și am plecat intr-o mică plimbare.

Hotărâsem ca a doua zi să mergem la Vf. Omu, pe un traseu pe care nu l-am mai făcut până atunci, și am mers să vedem de unde incepe ca să nu mai bâjbâim a doua zi.

Traseul pleacă chiar din spatele stației de telecabină Babele-Peștera (care nu funcționează), unde este o intersecție de drumuri, spre Babele, marcat cu ”cruce albastră”, spre Vf. Omu, marcat cu ”bandă albastră” și spre Moeciu marcat cu triunghi galben. Ne-am gândit să facem un traseu in circuit, să urcăm spre Vârful Omu și să coborâm pe la Babele.

A doua zi, ne-am trezit lejer, după ora 8 și la ora 10.00 am ajuns la intersecția de drumuri mai sus amintită. Pe indicator suntem informați că până la Vf. Omu avem nevoie de 3 ore. Ei, atât iți trebuie dacă mergi in ritm susținut, dacă parcurgi 300 m diferență de nivel intr-o oră, așa, ca la carte. Dar noi nu ne propuneam recorduri, vroiam să mergem lejer, să fotografiem, să ne bucurăm de munte, intr-un cuvânt să o mai lălăim puțin având in vedere că aveam o zi intreagă in față, iar vremea era splendidă.

Traseul este foarte frumos, incepe cu o urcare lină pe curbă de nivel, de-a lungul unui vâlcel. La un moment dat cărarea s-a intersectat cu cea a unei turme de oi, sperioase și gălăgioase. Suntem pe Valea Șugărilor, pe partea vestică a Obârșiei, la o altitudine de 1750 m. Un mic popas să admirăm peisajul care este de vis. De jur imprejur culmi muntoase inalte, iar pe fundul văii firicelul de apă care, după ce adună toate apele de versanți, unește Valea Doamnelor cu Valea Șugărilor, crește și trece la statusul de râu, fiind botezat Ialomița. Ne continuăm urcușul care devine puțin mai greu, traversâm câteva formațiuni stâncoase, până ajungem la Șiștoaca Obârșiei, un pârâu care cade năvalnic și peste care trebuie să trecem, fără mari probleme insă. Ne continuăm urcușul spre partea superioară a Vâii Obârșia. Ar trebui să vedem o cascadă mare și frumoasă, cea mai mare din Meridionali, numită Cascada Obârșia Ialomiței, dar, din cauza secetei prelungite, cascada era de fapt un firicel de apă care cădea peste un prag stâncos. Trecem pe sub Vârful Colții Obârșiei, cu o inălțime de 2480 m și ajungem la Mecetul Turcesc, un bloc mare de calcar asemănător cu o moschee turcească. Suntem in zona numită Gura de Rai, un loc magic despre care se spune că are proprietăți miraculoase, simpla lui parcurgere putând vindeca boli sau alunga oboseala. Nu știu dacă acesta a fost motivul pentru care nu am simțit oboseala in timp ce am parcurs acest traseu, mai repede cred că de vină a fost ritmul destul de lent cu care am abordat acest traseu.

De la Mecetul Turcesc cărarea urcă in serpentine până la intersecția cu drumul care vine de la Babele, marcat cu bandă galbenă, marcaj care merge in continuare până la Vârful Omu. Trecem de Vârful Găvanele admirăm Colții Morarilor și Valea Cerbului, ocolim Vârful Bucura pentru ai confirma porecla pe care a dobândit-o de ”Vârful Ocolit”, și, după un ultim urcuș, ajungem la Vârful Omu.

De ce se numește ”Omu” cel mai inalt vârf din Munții Bucegi nu se știe exact. Sunt mai multe legende, mai multe povești legate de acest vârf. Unele spun că pe Vârful Omu a existat un altar inchinat zeului timpului, Saturn, alte povești spun că numele vine de la umbra sub formă umană lăsată de o stâncă din apropierea vârfului la sfârșit de noiembrie.

Nu am aflat nici cu ocazia acestei revederi de ce se numește așa acest vârf ascuns, care, deși este cel mai inalt din Bucegi, este greu vizibil din oricare altă parte a munților.

L-am regăsit aproape neschimbat, același vârf, acceași stâncă care protejează cabana de vânturile puternice de pe vârf și a cărei inălțime, dacă ar fi pusă la socoteală, ar plasa Vârful Omu in primele șase vârfuri ale României. Cabana era puțin schimbată, geamurile erau inlocuite, pereții suferiseră câteva renovări, tabla de pe acoperiș a fost inlocuită cu o țiglă mai rezistentă.

Imprejurimile erau aceleași – de jur imprejur puteam admira crestele Pietrei Craiului, ale Munților Piatra Mare sau ale Ciucașului.

Am făcut un popas mai lung pe vârf, vremea era frumoasă și era plăcut să zăbovim pe pajiștea din spatele cabanei, admirând valea care coboară spre Mălăiești flancată in depărtare de creasta Pietrei Craiului.

Dar timpul trecea și mai aveam drum lung in față, chiar dacă traseul până la Babele era o plimbare ușoară.

Ne-am luat la revedere de la Vârful Omu și am plecat mai departe spre Sfinx și Babele, urmând marcajul ”bandă gelbenă”. Am ajuns din nou in fața Văii Cerbului păzită bine de Colții Morarului in stânga și Coștila in dreapta, apoi pe Șaua Curmătura Văii Cerbului, acolo unde drumul spre Babele se intersectează cu cel care merge la Peștera, cel pe care am urcat. Traseul este ușor și frumos, și, din fericire pentru noi, chiar dacă am intâlnit câțiva turiști, totuși, nu a fost foarte aglomerat (era o zi de joi și incepuse anul școlar). Ajungem pe sub Colții Obârșiei de unde traseul se desparte in două: in dreapta drumul de iarnă iar inainte, pe sub Cerdacul Obârșiei, drumul de vară, Aceasta este și porțiunea de drum mai spectaculoasă, cu o cărare ingustă, mărginită de stâncile abrupte ale Cerdacului, suspendată deasupra Văii Cerbului. Am avut noroc de o vreme foarte bună, nu era prea cald, era senin, peisajul era mirific. Vârful și Cabana Omu erau in spate, din ce in ce mai mici, in stânga Colții Morarului, iar in față Coștila cu releul binecunoscut. Ajungem la Pintenul Obârșiei unde ne reintâlnim cu drumul de iarnă și mergem mai departe, lăsăm in urmă ramificația spre Crucea Eroilor și Caraiman și ajungem fără mare efort la Sfinx. Sincer, am avut ceva emoții la revederea lui. L-am regăsit tot tăcut, semeț, străjuind cu privirea munții. Puțin mai incolo erau Babele, incercuite cu un gard metalic urât dar cu rolul de a le proteja de cei care nu ințeleg că nu e voie să te cațeri pe aceste frumoase monumente ale naturii. Cabana Babele era inchisă și din câte am ințeles va mai râmâne așa o vreme. Pe lângă cabană erau insă urme ale celor care vin pe munte fără să il iubească și să il respecte – pet-uri, cutii de bere, gunoaie.

Din spatele Cabanei Babele incepe traseul spre Peștera, marcat cu triunghi albastru. Am inceput coborârea, mai intâi destul de lejeră apoi mai solicitantă, trecând peste o zonă cu lespezi de piatră de diferite mărimi. Un drum care iți pune la incercare genunchii și unde bețele sunt de un adevărat folos.

După aproximativ o oră și jumătate eram la intâlnirea cu drumul care merge spre Omu, inchizând astfel circuitul.

Timp total parcurs: 8 ore. Eram puțin obosiți, mai ales după coborâre, dar ne-am indreptat spre hotel unde ne-am revenit repede după o baie in piscină urmată de o leneveală in jacuzzi.

A fost un traseu frumos pe care il recomand tuturor celor care iubesc drumețiile pe munte. Nu este greu, nu are porțiuni periculoase sau expuse și poate fi făcut la orice vârstă.

Nu uitați insă echipamentul: ghete sau bocanci care să apere glezna, geacă, pantaloni lungi, pelerină de ploaie, bețe de trekking, frontală (nu se știe niciodată cum te prinde noaptea), mâncare și neapărat apă.

Sper ca reviewul și fotografiile să vă convingă că merită o plimbare prin Bucegi.

---
Impresii încărcate de Mika in 03.10.2019 00:41:15

Validat / Publicat: 03.10.19 07:35:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 256


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.10.19 08:09:27]
» mesaj pers

   Felicitări pentru frumoasa tură!

   Apropo de poluare: se pot vedea în P31 antenele GSM montate de jur împrejurul cabanei Babele... cei ce stau la blocuri nu acceptă astfel de surse puternice de radiații pe casele lor; aici de ce sunt nevoiți să le suporte, dacă ar vrea (sau sunt prinși de vreme rea și sunt forțați) să se cazeze peste noapte aici?!?

   Dar cabanierii își scot pe chiriile ăstora bani cât de la sute de mii de turiști; nici că le mai pasă de cei reali...

   Offff...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2400 PMA1 (din 8 voturi)]
- Aurici
[03.10.19 09:36:23]
» mesaj pers

   @Mika: Doar cu câteva zile înaintea ta am fost la Babele și cabana era deschisă și foarte animată. Am mâncat și noi câte o ciorbă și am băut un ceai cu garone alb (n-am mai băut în viața noastră ceai în combinația asta, dar nu aveau rom). Noi am fost pe 14 septembrie, tu probabil în săptămâna care a urmat, sau cel mult următoarea, din câte mi-am dat seama. Nu înțeleg de ce s-o fi închis cabana. Să sperăm că doar temporar.

   Felicitări pentru drumeții! Te invidiez pentru ritmul în care o faci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mika
[03.10.19 09:54:12]
» mesaj pers

   @Aurici: Mulțumesc. Sincer nu m-am interesat prea mult sa vad ce este cu cabana deoarece abia văzusem un reportaj la tv in care se spunea ca este un litigiu legat de cabana și ca nu poate fi deschisă. La fel si cu Cabana Caraiman. Daca ai mancat acolo asa de bine nu pot decat sa ma bucur. Cabana trebuie sa ramana deschisa ca sa poata oferi cazare celor care raman noaptea pe munte. Cand am fost eu era doar un comerciant care vindea obiecte dfe artizianat. Cel puțin asta am văzut și cred că fotografiile confirma ca nu prea era miscare pe langa cabana. Departe de mine gandul de a dezinforma.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Aurici
[03.10.19 10:28:17]
» mesaj pers

   @Mika: Sub nici o formă nu am pus la îndoială ceea ce ne-ai spus tu. Era doar regretul la aflarea unei asemenea vești.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[03.10.19 14:55:33]
» mesaj pers
Ajungem pe sub Colții Obârșiei de unde traseul se desparte in două: in dreapta drumul de iarnă iar inainte, pe sub Cerdacul Obârșiei, drumul de vară, Aceasta este și porțiunea de drum mai spectaculoasă, cu o cărare ingustă, mărginită de stâncile abrupte ale Cerdacului, suspendată deasupra Văii Cerbului

   Am fost în tinerețe pe traseul de vară. Imaginea spre Vale este superbă. Atunci am și coborât, ne-am rătăcit, dar am ajuns la Diham.

   Este zona cea mai frumoasă, acolo unde,

   Pe Morar în nopți cu lună plină

   Sau pe brânele Bucșoiului,

   Vin scăldate-n raze de lumină,

   Zânele din Valea Cerbului.

   Au pe cap cununi de Campanulla

   Și în plete flori de colț, de-argint

   Capre negre-n vârf de creastă sură

   Străjuiesc în noapte locul sfânt

   Într-adevăr e un loc sfânt. Facă-se curățenie în Bucegi!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2019] Cabana Vf. Omu acum 24 de ani -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112800">Şterge vot</a></div><span id="v91112800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2019] Cabana Vf. Omu acum 24 de ani
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2019] Cabana Vf. Omu in 2019 -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112802">Şterge vot</a></div><span id="v91112802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2019] Cabana Vf. Omu in 2019
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112803">Şterge vot</a></div><span id="v91112803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]P06 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu pe Valea Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112805">Şterge vot</a></div><span id="v91112805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu pe Valea Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112806">Şterge vot</a></div><span id="v91112806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu, pe sub Colții Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112807">Şterge vot</a></div><span id="v91112807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2019] De la Peștera la Vf. Omu, pe sub Colții Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112808">Şterge vot</a></div><span id="v91112808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2019]
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2019] Valea Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112809">Şterge vot</a></div><span id="v91112809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2019] Valea Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2019] Locul unde drumul dinspre Peștera se intâlnește cu cel dinspre Babele, pe lângă Colții Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112810">Şterge vot</a></div><span id="v91112810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2019] Locul unde drumul dinspre Peștera se intâlnește cu cel dinspre Babele, pe lângă Colții Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2019] Vedere de la Vf. Omu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112811">Şterge vot</a></div><span id="v91112811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2019] Vedere de la Vf. Omu
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112812">Şterge vot</a></div><span id="v91112812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2019]
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2019] Vârful Scara, Creasta Țigănești și in spate Piatra Craiului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112813">Şterge vot</a></div><span id="v91112813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2019] Vârful Scara, Creasta Țigănești și in spate Piatra Craiului
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2019] Pe sub Cerdacul Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112814">Şterge vot</a></div><span id="v91112814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2019] Pe sub Cerdacul Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2019] Colții Morarului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112815">Şterge vot</a></div><span id="v91112815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2019] Colții Morarului
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2019] Șiștoaca Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112816">Şterge vot</a></div><span id="v91112816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2019] Șiștoaca Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2019] Valea Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112817">Şterge vot</a></div><span id="v91112817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2019] Valea Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2019] Mecetul Turcesc -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112818">Şterge vot</a></div><span id="v91112818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2019] Mecetul Turcesc
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2019] Valea Cerbului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112819">Şterge vot</a></div><span id="v91112819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2019] Valea Cerbului
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2019] Vârful Bucura sau Ocolit și Culmea Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112820">Şterge vot</a></div><span id="v91112820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2019] Vârful Bucura sau Ocolit și Culmea Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2019] Cabana Omu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112821">Şterge vot</a></div><span id="v91112821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2019] Cabana Omu
foto Mika [03.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2019] Stația Meteo de pe Vf. Omu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112822">Şterge vot</a></div><span id="v91112822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2019] Stația Meteo de pe Vf. Omu
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2019] Pe sub Cerdacul Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112823">Şterge vot</a></div><span id="v91112823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2019] Pe sub Cerdacul Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2019] Drumul de iarnă care merge pe Pintenul Obârșiei -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112824">Şterge vot</a></div><span id="v91112824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2019] Drumul de iarnă care merge pe Pintenul Obârșiei
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112825">Şterge vot</a></div><span id="v91112825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2019]
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2019] Gunoaiele din jurul Cabanei Babele -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112826">Şterge vot</a></div><span id="v91112826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2019] Gunoaiele din jurul Cabanei Babele
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2019] Gunoaiele din jurul Cabanei Babele -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 03.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1112827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1112827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1112827">Şterge vot</a></div><span id="v91112827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1112827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1112827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1112827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2019] Gunoaiele din jurul Cabanei Babele
foto Mika [03.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126034021378 sec