96926 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Munții Ciucaș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.09.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 9

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un vârf accesibil – Ciucaș (1954 m)


În ultimii ani vârfurile montane s-au populat cu turiști mai mult ca niciodată, astfel că anumite cărări sunt aglomerate „ca DN 1” în weekend. Acest fapt nu este un lucru rău deoarece Muntele deschide inimi, transformă personalități, creează legături, produce bucurie. Nevoia de a ieși în Natură și a respira aer curat ne-a împins la sfârșitul lunii august spre o incursiune montană undeva în apropiere de București. Am acceptat propunerea de a merge pe Vf. Ciucaș, o zonă pe care o mai cercetasem scriptic pentru o eventuală drumeție.

Odată stabilită destinația cu o zi înainte de plecare ne-am pregătit un minimum de bagaj specific: încălțăminte adecvată, bețe de trekking, rucsac cu mărunțișuri (saci, briceag, medicamente bazice etc.), un hanorac, pelerine de ploaie, sticle cu apă și ceva de mâncare.

Vârful Ciucaș se poate aborda din mai multe direcții venind pe mai multe trasee (de la Vama Buzăului, Cabana Babarunca, Pasul Bratocea), cea mai ușoară cale fiind pornirea de la Cabana Ciucaș (mai ales dacă ai ales să fii adus cu mașinile de teren de la drumul național). Noi am ales varianta care pornește de la Cabana Muntele Roșu, distanța dintre marginea Bucureștiului și acest punct fiind de doar 130 km. La ora 6.00 dimineața am pornit la drum și după circa 3 ore deja intram pe traseu, în dreptul Cabanei Muntele Roșu (închisă în acest moment). Pe perioada verii găsiți în parcarea improvizată în capătul drumului asfaltat mai multe chioșcuri și rulote cu ceva mâncare, ronțăieli, colac secuiesc și clătite, alte prostioare.

Traseul parcurs: Cabana Muntele Roșu – Valea Berii – Fântâna Nicolae Ioan – Cabana Ciucaș – Culmea Țigăilor Mari – Vf. Ciucaș, cu întoarcere prin Șaua Țigăilor – Cabana Ciucaș – Valea Berii – Cabana Muntele Roșu. Un traseu de circa 14 km lungime, cu urcușuri și coborâșuri, popasuri intermediare și 40 min oprire pe vârf, 9 ore și ceva durată totală, aproximativ 700 m diferență de nivel.

Drumeția începe cu veselie pe panta din apropierea Observatorului Seismologic Muntele Roșu, de la circa 1280 m altitudine – marcaj bandă galbenă, apoi se intră în pădure urmărindu-se poteca de pe cota de nivel care la un moment dat coboară spre Valea Berii și pârâul Berii (care mai la vale își schimbă numele în Teleajen).

Puteți face un popas mai lung la Fântâna Nicolae Ioan, moment în care puteți să vă reumpleți sticlele cu apă rece. Izvoarele au fost captate și amenajate sub forma unei fântâni pentru prima dată în 1940 în memoria profesorului Nicolae Ioan, președintele de onoare al Asociației de Turism „România Pitorească”. Asociația a luat ființă în 1930 la București, profesorul N. Ioan conducând între 1934-1940 această organizație turistică. Asociația avea ca scop principal încurajarea turismului montan și a alpinismului, cu precădere în Masivul Ciucaș.

Urcușul susținut începe chiar de la ieșire din pădure, peste un kilometru și ceva (drum acoperit cu traverse de beton), ultimele serpentine, vreo 200 m lungime, fiind chiar abrupte. Într-adevăr urcarea perpedes a fost mult mai ușoară decât coborârea unde pericolul de alunecare pe pietriș și dalele de beton fiind prezent permanent.

Cabana Ciucaș este un punct de oprire obligatoriu pe acest traseu, curtea generoasă, aerul, soarele și arhitectura de lemn îndemnându-ne să ne odihnim zeci de minute. Și de ce nu chiar să mâncăm ori să bem ceva. După-amiază trebuia să aștepți peste o oră pentru a putea comanda ceva de mâncare, aglomerația spunându-și cuvântul.

Situată la 1595 m altitudine cabana a fost construită în anul 1937 de Asociația turistică „România Pitorească”, purtând la început numele de „Alexandru Vlahuță”. Adăpostul montan cu două camere pentru drumeți a funcționat până prin anii 2000 când degradarea e ireversibilă. Între 2008-2011 se ridică pur și simplu altă clădire, un hotel în toată regulă, cu accente rustic-montane.

De aici vom urma poteca cu marcaj bandă roșie + cruce roșie, care se vor despărți la un moment dat, iar drumul de întoarcere prin Șaua Țigăilor o efectuăm doar pe marcaj cruce roșie până la punctul reunirii celor două simboluri.

Aglomerația e maximă pe acestă bucată de potecă care urcă continuu; după fiecare stâncă sau cotitură așteptam să apară vârful, dar el se lasă așteptat, efortul prelungit fiindu-ne răsplătit cu peisaje superbe. Lentila obiectivului foto nu poate cuprinde măreția întinderilor și a stâncilor. Chiar dacă suntem obosiți (doar suntem orășeni neantrenați) ne bucurăm de minunățiile oferite de Munte.

Vârful Ciucaș ne întâmpină cu un vânt susținut care după 10 minute ne silește să ne îmbrăcăm cu hanoracele. Steagul tricolor flutură la 1954 m altitudine (1959 m, după broșura „Masivul Ciucaș” publicată în 1965 în colecția „Munții noștri”). Timp de 40 minute staționăm pe platforma din vârf, admirăm priveliștile de jur împrejur, gustăm din merindele purtate în rucsac.

Drumul de întoarcere îl efectuăm pe varianta prin Șaua Țigăilor pentru a vedea și alte imagini montane, perspective diferite ale formațiunilor stâncoase. Cred că Masivul Ciucaș este unul din cel mai fotogenic munte românesc. Trecând prin Pasul Bratocea la începutul secolului al XX-lea Alexandru Vlahuță scria: Deasupra noastră țarcurile zimțuite ale Țigăilor, aprinse de cele din urmă raze ale soarelui, par o cunună de flăcări.

Recomand o drumeție pe Vârful Ciucaș, este unul din cele mai accesibile vârfuri montane de aproape 2000 m, dovadă mulțimea de turiști de toate vârstele care populează potecile. Sunt câteva pasaje mai abrupte, fragmente de potecă îngustă, escaladare pe pietre pe un torent. Cu grijă, răbdare și atenție se parcurg toate cu brio. Deși sfârșit de august am mai întâlnit câteva tufe de smirdar rozaliu (rhododendron).

P. S. Am preferat denumirea de Țigăile Mari/Mici, deoarece mi se pare mai plauzibilă această variantă, având în vedere aspectul formațiunilor stâncoase: o aglomerare de turnuri de piatră care seamănă cu o turmă de oi țigăi (rasă autohtonă de oi cu lână scurtă și creață).

Scriitoarea Bucura Dumbravă avea să ofere câteva sfaturi prețioase în Cartea munților, valoroasă lucrare apărută în 1920:

• Clipa plecărei pe munte are o mare însemnătate, pentru că atmosfera ei înrâurește asupra excursiei întregi.

• Bagă la cap, drumețe, și nu pleca la munte cu or și cine!

• Echipamentul constitue a parte integrantă a forțelor drumețului.

• Visul ar fi să ne hrănim cu parfumul florilor și al pădurei.

• Economisirea îndoește forțele fizice.

• Nici o împrejurare nu e mai prielnică convorbirilor prietenoase sau împrietenirei prin vorbe nemeșteșugite și sincere, ca un drum lung pe munte.

• Nicăeri nu e mai multă nevoe de cuviință de cât la munte, subt cerul larg, în aerul curat, unde o lipsă de bună creștere e mult mai supărătoare ca într-un salon..... Micile servicii mutuale alcătuesc o parte esențială a cuviinței.

Călătorii frumoase!

---
Impresii încărcate de tata123 in 25.09.2019 08:58:48

Validat / Publicat: 25.09.19 10:22:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 252


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37550 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Mika
[25.09.19 10:29:50]
» mesaj pers

   Felicitări pentru traseu și review. Munții Ciucaș sunt accesibili și foarte frumoși in orice anotimp. Formațiunile stâncoase din acețti munți concurează, spun eu, cu Babele su Sfinxul din Bucegi. Am urcat pe Varful Ciucaș in această vară dinspre Vama Buzăului și am coborât la Cabana Mun tele Roșu. Un traseu foarte frumos chiar dacă vremea nu prea a ținut cu noi. Votat cu plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- silvia tudoran
[25.09.19 15:15:02]
» mesaj pers

   ce minunate sunt pozele!

   mi s-a deschis apetitul de o drumetie... sa vad pe cine conving, ca numai sedentari am in jur... :))

   votat cu plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.09.19 18:21:11]
» mesaj pers

   @tata123: Masivul Ciucaș îl răsplătește pe drumeț cu peisaje superbe, iar asta se poate vedea în reușitele fotografii pe care le-ai atașat la articol. Am ”cucerit” și noi acest vârf în primăvara anului trecut, atunci când muntele era încă pigmentat cu pâlcuri de zăpadă. Noi am ajuns pe Vârful Ciucaș urmând traseul dus-întors pe Culmea Bratocea și îmi amintesc faptul că vântul a bătut necontenit aproape întreaga zi. Pentru noi a fost o drumeție destul de obositoare, dar satisfacția de a putea admira muntele în toată splendoarea lui a compensat oboseala.

   Bravo pentru drumeție și pentru articol! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- mecut
[25.09.19 19:25:06]
» mesaj pers

   @tata123

   In poza P17 sunt rododendroni? Sau confund eu florile?

   Felicitari oricum, pentru drumetie, poze si rw!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[25.09.19 20:56:12]
» mesaj pers

   @mecut: Da, e Rododendron, sau Bujor de munte. Sau Smârdar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[25.09.19 21:01:19]
» mesaj pers

   Nu am fost în munții Ciucaș. Spre rușinea mea! Am ajuns până la Cheia, dar nu cu intenția de a urca și la Ciucaș. Vorbesc de anii de tinerețe. Acum mă delectez cu cele scrise de cei care au urcat.

   Mi-e dor de munte, mi-e dor de Bucegi, de Valea Cerbului!

   Felicitări și multe drumeții!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[26.09.19 14:00:28]
» mesaj pers

   @Mika: Privind harta am observat că sunt mai multe posibilități de a ajunge pe Vârful Ciucaș. Noi am ales pornirea de la Cabana Muntele Roșu datorită existenței șoselei asfaltate până în acel punct.

   Chiar dacă am obosit destul de mult, fiind neantrenați pentru asemenea incursiuni montane, ne-a plăcut foarte mult traseul - peisajele sunt încântătoare, am avut parte de vizibilitate bună și o vreme superbă.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[26.09.19 14:10:53]
» mesaj pers

   @silvia tudoran: Mulțumesc. Parcă aș porni și eu la drum, dar mai aștept puțin - să ruginească frunzele un pic mai mult.

   @Crazy Mouse: Natura a creat forme geologice și locuri spectaculoase - le căutăm pentru a ne relaxa și limpezi gândurile. Munții sunt un balsam al sufletului, creează legături și întărește prietenii. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

   @mecut: A fost o drumeție gustată pe deplin, obositoare, dar cu satisfacții nenumărate. Arbustul cu flori roșii-roz e numit popular smîrdar, poartă denumirea științifică de Rhododendron kotschyi, dar mai e numit și bujorul de munte sau trandafirul de munte. Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[26.09.19 14:19:46]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Traseul spre Vârful Ciucaș este destul de ușor, dar solicitant pentru orășenii neantrenați. I-am făcut față cu brio, am obosit, ne-au durut mușchii, dar am privit peisaje nemaipomenite - forme și culori, afine și flori.

   Abia aștept altă călătorie într-un peisaj arămiu de toamnă. Natura e încântătoare în acest anotimp! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Cabana Muntele Roșu și punctul de intrare pe traseu spre Cabana Ciucaș și vârful omonim. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109980">Şterge vot</a></div><span id="v91109980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Cabana Muntele Roșu și punctul de intrare pe traseu spre Cabana Ciucaș și vârful omonim.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] Fântâna Nicolae Ioan de pe Valea Berii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109981">Şterge vot</a></div><span id="v91109981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] Fântâna Nicolae Ioan de pe Valea Berii.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] Drumul spre Cabana Ciucaș pavat cu traverse de beton, alunecos mai ales la coborâre. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109982">Şterge vot</a></div><span id="v91109982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] Drumul spre Cabana Ciucaș pavat cu traverse de beton, alunecos mai ales la coborâre.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2019] Ultima serpentină înainte de Cabana Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109983">Şterge vot</a></div><span id="v91109983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] Ultima serpentină înainte de Cabana Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] Cabana Ciucaș - rebrenduită între 2008-2011. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109984">Şterge vot</a></div><span id="v91109984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] Cabana Ciucaș - rebrenduită între 2008-2011.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] Acces în Cabana Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109985">Şterge vot</a></div><span id="v91109985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] Acces în Cabana Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109986">Şterge vot</a></div><span id="v91109986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2019] Marcaj pe traseul comun spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109987">Şterge vot</a></div><span id="v91109987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] Marcaj pe traseul comun spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109988">Şterge vot</a></div><span id="v91109988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] Torentul pe care trebuie urcat spre vârf - una din porțiunile mai dificile ale traseului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109989">Şterge vot</a></div><span id="v91109989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019] Torentul pe care trebuie urcat spre vârf - una din porțiunile mai dificile ale traseului.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109990">Şterge vot</a></div><span id="v91109990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2019] Aglomerație pe poteca spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109991">Şterge vot</a></div><span id="v91109991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] Aglomerație pe poteca spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109992">Şterge vot</a></div><span id="v91109992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] Spre Vârful Ciucaș.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2019] Vârful Ciucaș, 1954 m. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109993">Şterge vot</a></div><span id="v91109993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2019] Vârful Ciucaș, 1954 m.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109994">Şterge vot</a></div><span id="v91109994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109995">Şterge vot</a></div><span id="v91109995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2019] Smirdarul ne-a delectat privirile... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109996">Şterge vot</a></div><span id="v91109996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2019] Smirdarul ne-a delectat privirile...
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109997">Şterge vot</a></div><span id="v91109997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109998">Şterge vot</a></div><span id="v91109998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109999">Şterge vot</a></div><span id="v91109999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2019] Traseul de întoarcere, prin Șaua Țigăilor.
foto tata123 [25.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2019] Vă mai aștept pe la noi! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1110000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1110000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1110000">Şterge vot</a></div><span id="v91110000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1110000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1110000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1110000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2019] Vă mai aștept pe la noi!
foto tata123 [25.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.116645097733 sec