96925 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Eze și Eze-sur-Mer

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.09.2019
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Èze Village, cuibul de vulturi suspendat în vârf de stâncă


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Aşa cum vă spuneam în articolele precedente, pentru minivacanţa franceză de pe Coasta de Azur nu ne-am propus planuri ambiţioase cu multe oraşe, staţiuni, obiective, pentru că ne-am gândit că poate vom reveni într-o bună zi, ţinând seama de cât este de lungă Coasta de Azur şi câte ar fi de făcut sau de văzut. Dar, micuţul Èze Village ne-a cucerit pe loc, de cum l-am văzut în fotografii sau pe youtube, aşa că de comun acord, l-am inclus în program în ultima zi întreagă a minivacanţei, mai cu seamă că vremea se anunţa însorită.

Ce este Èze Village, unde se află şi cum am ajuns acolo?

Am aflat de Èze Village de la o colegă de serviciu, mare iubitoare şi admiratoare a Coastei de Azur. În preajma plecării, interesându-mă la ea de una, de alta, ştiind-o specialistă în zona aceasta, din vorbă în vorbă, mi-a recomandat cu căldură satul ca pe ceva pliat pe gustul meu. Apoi, am scotocit pe internet, am prezentat ceea ce am găsit şi soţului şi am constatat că este un sat absolut fermecător! Este exact genul de loc care nouă ne place foarte mult: cocoţat pe culmi, medieval, destul de autentic în aparenţă, îngrijit, într-un cuvânt: carismatic.

Am plecat de dimineaţă după micul-dejun din Nisa spre Èze Village cu autobuzul 112 pe care l-am luat de la autogara Vauban, iar biletul de călătorie a costat 1,5 €/persoană. Cei 13 km ce despart Nisa de Èze Village, în direcția Monaco, sunt parcurşi de autobuz pe Moyenne Corniche în aproximativ 20 minute, iar peisajele surprinse de la înălţimea acestei şosele asupra Coastei sunt uluitoare.

Èze Village constituie un excelent obiectiv turistic pentru cei care se simt atrași de satele de piatră originale, medievale, desigur restaurate atât cât să pară o veritabilă așezare de Ev Mediu.

Se află amplasat pe un pinten de munte ocupând o stâncă singuratică ce se înalță la 429 m deasupra mării, în apropierea acesteia, de la care priveliștea îți taie pur și simplu răsuflarea. Întreaga Coastă se poate surprinde în splendoarea sa din vârf, iar în zare, atunci când este senin, se distinge fără probleme silueta insulei Corsica.

Satul reprezintă un labirint de străduțe înguste și foarte înguste, pietruite care despart clădiri vechi, tot din piatră, labirint ce șerpuiește și urcă până în vârful ce domina în trecut împrejurimile dintr-un castel, astăzi existând doar ruinele acestuia. Străduţele pavate cu piatră au aleile strâme, sunt mărginite de clădiri mici, cu faţade de piatră, porţi din lemn și fier forjat, flori multicolore crescute direct din stâncă, magazine cu suveniruri artizanale.

Fără îndoială, nu trebuie făcută nicio confuzie cu Èze-sur-Mer, localitatea situată pe rivieră, prin care trece calea ferată ce leagă Nisa de Monaco. Între cele două sate, Èze-sur-Mer și Èze Village nu există drum sau șosea, ci doar o potecă de munte, destul de accidentată, de aproximativ 2,5 km, cunoscută sub numele de Cărarea lui Nietzsche care poate fi parcursă numai pe jos. Evident, pe căi ocolitoare, prin localitățile vecine există și drumuri ce pot fi parcurse cu vehicule.

Èze Village, sătucul acesta minunat, nu a luat naștere în vremuri medievale, ci este mult mai vechi, oamenii punând piciorul pe acest pământ cu vreo două mii de ani Î. C. Pe urmă, pe aici au trecut fenicienii, romanii, maurii, iar până prin 1388, Èze a intrat sub influența Casei de Savoia căreia i se datorează construcția așezării ca o fortăreață. Istoria sa zbuciumată nu s-a oprit aici, în 1543 turcii conduși de piratul Hayreddin Barbarossa (Barbă Roşie) l-au cucerit pentru puțină vreme, iar în 1706, zidurile ce înconjurau așezarea au fost distruse din ordinul lui Ludovic al XIV-lea, ca în fine, în 1860, satul să fie alipit la Franța din dorința expresă a locuitorilor săi. Apropos de localnici, aceștia se numesc ezasci, după modelul celor din Monaco, cărora, după cum se ştie, li se spune monegasci.

Èze Village a fost asemănat de multe ori cu un „cuib de vulturi” datorită amplasării sale fantastice, la înălțime considerabilă, în vârf de stâncă, iar biserica Notre Dame de l'Assomption, cea mai impozantă construcție din sat, ce datează din 1764, poate fi zărită de departe. Obiecte de cult egiptene din interiorul bisericii sugerează rădăcinile străvechi ale satului, când fenicienii au ridicat acolo un templu pentru a o onora pe zeița Isis, simbolul egiptean pentru feminitate și maternitate.

Astăzi, satul are aproximativ trei mii de locuitori, și, deși mic, Èze are propriul său ziar numit „Vues d’Èze”. De asemenea, organizează evenimente culturale, diverse sărbători religioase și Festivalul Armoniei. Ca o curiozitate, pe vremuri, apa era cea mai valoroasă comoară din Èze, fiindcă nu exista nicio sursă de apă în sat, iar apa trebuia transportată în găleți de la fântâna situată lângă șoseaua din apropiere. Abia în 1930 persoane importante au finanțat construcția unei fântâni de mare adâncime în centrul satului, iar din 1952, Èze a fost conectat la rețeaua publică de alimentare cu apă curentă.

Ce am văzut/făcut în Èze Village

Încă din autobuz se întrezărește stânca precum o movilă ce domină semeț împrejurimile până la mare, iar la coborâre din autobuz am luat seama la indicatoarele ce ne arătau că suntem în vecinătatea a două mari atracții, în special pentru femei, respectiv două magazine ale unor fabrici de parfumuri locale, foarte apreciate: Galimard și Fragonard. Am intrat în amândouă, deh, curiozitatea a omorât pisica! , de la Fragonard am și cumpărat, căci am avut rugăminte în acest sens de acasă.

Următorul pas a fost să intrăm la oficiul de informații turistice, aflat și el la poalele dealului. Aici ni s-au indicat principalele puncte de interes ale satului medieval, am primit hărți și materiale informative, inclusiv recomandarea să experimentăm cărarea lui Nietzsche la coborâre, domnul de-acolo văzându-ne interersați de asemenea posibilitate și că suntem încălțați corespunzător.

Apoi, ne-am lansat în urcare, pe ulicioarele pietruite ale satului, pătrunzând înăuntru pe poarta din spate sau Poterne care datează din secolul al XIV-lea, nu înainte de a fi trecut prin Place du Centenaire, o deschidere mai amplă situată la bază. Atmosfera de aici te introduce într-o lume de basm.

Ne atrăgea ca un magnet biserica ce se vedea maiestuoasă încă de jos, din șosea și ne-am grăbit către ea, luând-o chiar pe strada Bisericii. Biserica Notre Dame de l'Assomption este impozantă atât la exterior, cât și la interior, în apropiere se află și un mic cimitir.

Trebuie spus că în zilele noastre Èze Village este o concentrare de prăvălii mici, ateliere ale unor artiști de pretutindeni, galerii de artă, hoteluri și restaurante de lux, prea puțini locuitori continuând să trăiască aici, de aceea este considerat un sat-muzeu, animat încă de lumea boemă, totodată un loc exclusivist, în care vin să-și petrecă vacanțele oameni cu dare de mână. De aceea, la tot pasul se întâlnesc mici galerii de artă în care nici nu-i voie să fotografiezi, pictori în fața șevaletelor zugrăvind cine știe ce peisaje, pe care, la fel, nu e permis să-i fotografiezi, ateliere de artizani cu tot felul de produse manufacturate. Bine, asta nu înseamnă că toată lumea se conformează, atâta vreme cât intimitatea le este respectată. În toată treaba asta, există un aspect foarte pozitiv, și anume acela că străduțele abundă în culori vii și flori de tot felul, așa încât ochii sunt răsplătiți cu imagini frumoase care te fac să uiți că urci asiduu călcând pe pietre alunecoase de cele mai multe ori.

Ar fi de remarcat clădirile hotelurilor, dintre care se distinge Château de la Chèvre d’Or, un vechi castel despre care se spune că a fost casa celebrului violonist Zalto Balokovic. Legenda mai zice că artistul a cumpărat proprietatea pentru că o capră cu lână aurie l-a condus către ușa sa.

Acum,  Château de la Chèvre d’Or (cinci stele) este un hotel foarte scump cu o clientelă restrânsă pe unde se perindă celebrități și oameni cu portofelul (sau cardul) doldora. Ce să zic, să bei o cafea la una dintre terasele hotelului, la nas cu o priveliște de milioane asupra Coastei de Azur nu ți se mai pare chiar o aroganță, chiar dacă te costă de la 10 € în sus o biată ceșcuță.

Biserica Sfintei Cruci (Chapelle de la Sainte Croix) este cea mai veche clădire din sat, ridicată în 1306, dar și cea mai modestă. Frăția Albă sub oblăduirea căreia a fost construită atunci îi ajuta pe leproși și nefericiți, dar se pare că Frăția a dăinuit până în zilele noastre. Am vrut să intrăm în bisericuță, dar, deși avea ușa deschisă care permitea să-i vedem interiorul, intrarea era blocată de o poartă cu gratii, așa că am pozat cum am putut.

Mergând pe ulicioare, admirând construcțiile vechi din piatră, îmbrăcate în flori de bougainvillea de cele mai multe ori, modernizate atât cât să nu deranjeze privirii, ajungem în inima satului, la o altă clădire emblematică: Château Eza. A fost construit acum patru secole în partea veche a satului. Până în 1983, a purtat numele de „Castelul prințului suedez”. Din 1920 și pentru următorii 30 de ani, a fost reședința Alteței Sale Regale, prințul suedez William. În calitate de scriitor, el a așternut pe hârtie majoritatea lucrărilor sale între zidurile acestei clădiri. După o restaurare minuțioasă în a doua jumătate a secolului al XX-lea, castelul a trecut în proprietatea unui elvețian, André Rocha.

Actulamente, Château Eza, cu zidurile sale vechi de piatră, cu o istorie bogată, este un hotel de cinci stele, la fel de exclusivist ca și Château de la Chèvre d’Or. Restaurantul său a fost distins cu o stea Michelin și se crede, pe bună dreptate, că ar fi perla gastronomică a satului. Deși nu are un meniu deosebit de exotic, adevărații gurmanzi obișnuiți cu bucătăria bună vin aici în fiecare an. Hotelul are 12 camere și apartamente, fiecare decorate într-un stil unic care se pare că recreează atmosfera unui vechi castel.

În fine, partea cea mai înaltă a satului se mândrește cu o frumoasă grădină botanică, Jardin Exotique d'Èze, asemănătoare cu cea din Monaco, accesul către aceasta făcându-se contra sumei de 6 €/persoană biletul. Grădina Exotică a fost amenajată în 1949 și este un mic paradis construit în trepte în care cactușii, agavele, plantele ornamentale sau cele tropicale, coabitează perfect cu o pleiadă de splendide sculpturi (de femei), realizate de Jean-Philippe Richard, dar și cu două superbe cascade artificiale. Există și locuri de relaxare, cu șezlonguri, băncuțe pe terasele grădinii, așa încât orice turist care vrea să-și încarce bateriile, poate zăbovi şezând cu ochii pe priveliștea uimitoare asupra Coastei.

Totuși, deschiderea panoramică de maxim efect se obține din pisc, acolo unde în vremuri străvechi exista un castel, astăzi doar câteva ruine în proces de restaurare, dar și un punct formidabil de belvedere care asigură priveliști amețitoare. De acolo nu te mai saturi privind în zare sau în jos spre sat, și nici nu te înduri să pleci mai ales dacă prinzi o zi senină cu o bună vizibilitate așa cum ni s-a întâmplat nouă.

Ar mai trebui spus că unul dintre semenii cei mai îndrăgostiți de Èze Village a fost celebrul Walt Disney care a fost în mod clar influențat de forma satului Èze, fiindcă aceasta se poate recunoaște ușor în producțiile sale, el venind des aici să creeze schițe pentru viitoarele castele de basm din filmele sale.

Cărarea lui Nietzsche

Cel mai mult și-a legat numele de sat marele filosof Friederich Nietzsche care a petrecut mult timp prin aceste locuri ce-i plăceau foarte mult și unde obișnuia să facă drumeții lungi aproape în fiecare zi. Astfel, din Èze Village și până la satul din buza mării, Èze-sur-Mer, pe o distanță de patru kilometri, poteca poartă numele marelui filosof care, pare-se, aici și-a găsit inspirația și a scris „Așa grăit-a Zarathustra”, lucrarea sa de temelie.

Am fost curioși să experimentăm acest traseu și când a fost vorba să plecăm, am luat-o ușurel după indicatorul ce ne arăta pe unde s-o luăm, mai ales că era vorba de o coborâre, nepărând ceva foarte complicat. Ei, traseul nu e chiar unul foarte ușor, poteca este destul de abruptă, cu multe pietre și pietricele pe care se alunecă ușor, lucru ce li s-a întâmplat multora ce treceau în grabă pe lângă noi. Îi vedeam apoi, cu genunchii și coatele julite. Obligatoriu, încălțămintea trebuie să fie de trekking. De pe potecă ne-am oprit de multe ori pentru fotografii, pentru că peisajele sunt minunate. După aproape o oră de mers lejer, am ajuns la mare, intrând în Èze-sur-Mer.

Èze-sur-Mer

Èze-sur-Mer se poate lăuda, printre altele, cu un oficiu de informații turistice și o gară destul de mare, dincolo de care, pe sub pasaje, se poate ajunge pe plajă. Plaja este din pietre, cam pustie la acea dată, dar n-am rezistat și am atins apa mării care, spre surprinderea mea, nu era deloc rece.

La întoarcere, fiindcă mai aveam ceva timp până la următorul autobuz spre Nisa, după cum văzuserăm în stație orarul, am intrat în centrul de informații turistice, am consultat câteva materiale și hărți, am făcut conversație cu două tinere amabile și zâmbitoare care lucrau acolo.

Concluzii

Èze Village nu ne-a înşelat aşteptările, ci dimpotrivă ni le-a depăşit, fiind un sat cochet cu o poziţie fabuloasă şi un aspect pe măsură. Parcă este desprins din basme, nu e de mirare că imaginea sa a fost frumos transpusă de Walt Disney în desenele sale animate. Poate pare ciudat că din atâtea oraşe celebre de pe Coastă, noi am ales să vizităm micul sat Èze căţărat pe culmi, dar acesta recunosc că a fost deliciul Coastei de Azur, fiind o mică bijuterie ascunsă la câteva sute de metri deasupra mării. Desigur că aş recomanda o vizită în Èze Village oricărui turist ce ajunge în zonă, e imposibil ca micul sat să nu placă şi să nu încânte pe cineva!

Pe de altă parte, cu acest review închei miniseria de articole dedicate vacanței (prea) scurte de pe Coasta de Azur cu gândul că poate va mai exista şi o altă dată când vom reveni, fiindcă prima impresie a fost formidabilă şi doar ne-a deschis apetitul pentru un asemenea loc. Am fost bucuroşi că am reuşit să ajungem să vedem locuri pe care le știam numai de la tv sau internet. La finalul vacanţei franceze, mă declar mulțumită de tot ceea ce am vizitat, de oameni și de modul cum am fost tratați și pot spune că prima oară când am păşit în Franţa a fost o reușită din toate punctele de vedere.

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=naxc_sl5Egs

---
Impresii încărcate de irinad in 25.09.2019 06:44:54

Validat / Publicat: 25.09.19 08:56:28


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în FRANȚA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 783

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72200 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [25.09.19 08:55:57]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

     -

     Mutat în rubrica "Descoperă Eze și Eze-sur-Mer, NISA [NICE]" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / FRANȚA
  [25.09.19 09:11:29]
  » mesaj pers

     @irinad: O alegere super inspirată; în spatele orașelor de pe Coasta de Azur sunt câteva sate foarte pitorești, și voi l-ați văzut pe cel mai spectaculos și mai fotogenic.

     Felicitări pentru excursie, review și poze.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [25.09.19 09:20:21]
  » mesaj pers

     @webmasterX: mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [25.09.19 09:28:54]
  » mesaj pers

     @irinad: Foarte frumos, votat cu mare drag. Și mâine m-aș muta in Provence (dacă aș putea) !

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [25.09.19 10:40:43]
  » mesaj pers

     @irinad: Ce amintiri parfumate ai resuscitat în mine, simt și acum mirosul sticlutelor de la Galimard... bietul portofel plângea cu lacrimi. :)

     Un popas spectaculos, fără să cad prea mult în nostalgie, mă întreb privind pozele superbe, unde sunt clipele efemere petrecute și de mine prin sătucul medieval, dar evident, pe linii orizontale... știi bine că eu nu sunt plantă agățătoare... minunată grădina exotică, e imposibil să nu cazi vrajă panoramei sublime din jur... Satul mic, charmant, e ca o bucată ruptă din paradis... mă bucur că te-am însotit cu gândul pe potecile dificile de la Eze... bravo, dă-i înainte pe viitor și cu francezii.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
  - irinad
  [25.09.19 11:42:08]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: M-am convins destul de repede că Èze Village a fost opțiunea ideală pentru noi în condițiile date deoarece cuprindea un mix foarte potrivit nouă: sat medieval de piatră, potecă de munte, ieșire la mare.

     Altă dată ne vom îndrepta atenția către numeroasele obiective de pe Coastă, avem de unde alege, slavă Domnului!

     L-am recomandat din tot sufletul și prietenilor care au venit foarte încântați de acolo.

     Mulțumesc frumos Carmen!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - irinad
  [25.09.19 11:49:57]
  » mesaj pers

     @Mika: Mă bucur că ți-a plăcut, îți dau dreptate în privința mutării în Provence, am văzut că este favorita ta, îți doresc succes, cine știe, poate într-zi...

     Mulțumesc, toate cele bune!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [25.09.19 11:52:46]
  » mesaj pers

     @irinad: Un sat absolut și pe gustul meu. Mai am să ajung pe Coasta de Azur;).

     :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [25.09.19 12:09:02]
  » mesaj pers

     @mireille: Oh, cât mă bucur că ți-am stârnit amintiri frumoase legate de Èze și cât de rău îmi pare acum că eu n-am poposit suficient la Galimard sau Fragonard.

     Referitor la sătuc, n-am decât cuvinte de laudă și admirație la adresa lui, a fost o experiență formidabiă, singurul lucru care nu-mi convenea uneori era că ne loveam de mulți turiști americani care colindau peste tot. Mă încurcau la poze, dar m-am descurcat, nu mă așteptam să găsesc atâta lume pe ulicioarele liliputane.

     Mulțumesc de vizită, ecou, vorbe frumoase!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
  - irinad
  [25.09.19 12:14:05]
  » mesaj pers

     @Aurici: Cu siguranță vei ajunge și pe Coasta de Azur, iar satul este seducător, te asigur. Merită luat la pas și scotocit peste tot, merită parcursă și cărarea lui Nietzsche, fără niciun dubiu.

     Te pup, mulțumesc că mi-ai trecut pragul!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - DOINITA
  [25.09.19 14:13:25]
  » mesaj pers

     Si daca stateam la panda sa-ti aduc si superbonusul cu votul meu nu reuseam... Mi-ai trezit atatea amintiri frumoase despre acele locuri si pentru asta iti multumesc!

     Eze Village, a fost si marea mea iubire, dintre satele de pa Coasta de Azur, dar am mai avut o iubire mai mica =)), St Paul.

     Noi, am fost pe acolo in urma cu 8 ani, dar imaginea acelor sate catarate pe stanci, inca e vie si tare imi doresc sa mai reiau traseul, desi mai multe alte locuri nevazute si care chiar merita.

     In modestul meu review (nu e falsa modestie!!!) am puse 3 dintre pozele pe care le-ai pus si tu :) Oare avem gusturi asemanatoare sau frumusetea satului ne-a vrajit?!

     

     Felicitari pentru articol!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
  - maryka
  [25.09.19 15:11:47]
  » mesaj pers

     M-a fermecat și pe mine sătucul acesta cocoțat pe stânci, cu o fabuloasă vedere spre mare... astfel constat că trebuie ca locul să ajungă cumva mai sus pe lista mea viitoare de călătorii!

     Specială cu adevărat, cărarea este perfectă pentru a ajunge și la mare... abruptă... nu mai contează după ce noi am trecut prin Samaria, nu?

     Grădina botanică exotică m-a dus rapid cu gândul la Ischia și Giardini Ravino, în plus aici, era și vederea superbă către mare!

     Felicitări pentru articol, m-am plimbat alături de voi pe străduțele înguste de piatră și am admirat pozele spectaculoase!

     Te pup cu mare drag! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
  - webmaster
  [25.09.19 17:04:18]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [25.09.19 18:06:53]
  » mesaj pers

     @DOINITA: Îţi mulţumesc şi eu pentru ecou, vizită, cuvinte frumoase! Cât despre cealaltă iubire a ta, mai mică, trebuie s-o cunosc, poate o s-o cunosc şi eu într-o zi!

  Oare avem gusturi asemanatoare sau frumusetea satului ne-a vrajit?!

     Cu siguranţă, sunt valabile amândouă variantele, de aceea avem cam aceleaşi chestii care ne plac sau ne atrag atenţia.

     Oricum, Èze Village se pare că ne-a cucerit, fără urmă de îndoială, nu numai pe noi, ci pe un segment destul de mare de AFA-işti.

     Pupici!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [25.09.19 18:16:12]
  » mesaj pers

     @maryka: Eram absolut sigură că-ţi va plăcea şi ţie Èze Village, la cum te ştiu eu pe tine, era imposibil să nu fie şi pe gustul tău!

     Aşe este, Èze Village are un farmec desăvârşit şi are tot ce trebuie să te determine să vrei să-l revezi.

     Normal că poteca nu reprezintă ceva dificil pentru cineva care a făcut Samaria Gorge, dar este de încercat măcar pentru diversitate, dacă nu pentru a cunoaşte cărarea pe care o străbătea Nietzsche.

     Dacă mă gândesc bine, eu ţi-am spus încă de când scriai despre Giardini Ravino că şi tu îmi aminteai de locuri cu grădini botanice despre care nu apucasem să scriu. Aşa, mi-ai deschis apetitul.

     Te îmbrăţişez cu mare drag şi aştept poveşti... spaniole!

     Mulţumesc pentru tot!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - webmaster
  [25.09.19 18:46:29]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [25.09.19 19:20:14]
  » mesaj pers

     @webmaster: mulţumesc de două ori, încântată ca întotdeauna când primesc titulatura!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - abancor
  [25.09.19 20:17:27]
  » mesaj pers

     Superb! Am stat și eu aici 2 zile, nu la un hotel din satul vechi, ci mai la șosea, un hotel înfipt în faleza stîncoasă a Mediteranei, din balcon vedeam marea, sute de metri mai jos, și coastele acoperite de pini. Era acum mai mulți ani, un agent de turism îmi semnalase localitatea, documentarea pe net pe vremea aia era la stadiu preistoric.

     Ne-am plimbat și noi pe străduțele înguste și înclinate, am remarcat și hotelurile din sat, la care se ajunge numai pe jos, și bagajiștii care trudeau la deal trăgînd cărucioare cu geamantanele clienților.

     Coasta de Azur este o destinație clasică, dar are toate motivele să rămînă în top.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
  - irinad
  [25.09.19 20:56:59]
  » mesaj pers

     @abancor: Wow, să stai în Èze, chiar dacă nu în satul medieval, este un lucru deosebit, ce să zic! Da, i-am remarcat şi noi pe cei care cărau bagaje trăgând asiduu de ele la deal, bieţii de ei, ferice de clienţii lor! Noi am nimerit grupuri mari de americani cam gălăgioşi, aşa încât nu găseai nicio străduţă fără turişti, iar acolo locul se aglomerează repede, fiind vorba de străzi micuţe şi înghesuite.

     Coasta de Azur este splendidă, din ce am văzut (foarte puţin), îmi imaginez că există şi alte locuri minunate.

     Mulţumesc de vizită, ecou, mă bucur că ţi-a plăcut! Seară bună!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - mprofeanu
  [26.09.19 11:04:41]
  » mesaj pers

     @irinad: Frumoasă excursia ta pe Coasta de Azur, frumoase și pozele!

     Mi-ai readus în minte vacanța mea de la început de februarie 2013, am fost acolo, în satul Èze nu pot uita, am prins o ploaie și multă și care nu se mai oprea...

     Am urcat pe cărările și scările satului nu foarte mult, de grădina exotică nici vorbă, acum pot vedea și eu ce am ratat.

     Cu drag, :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - irinad
  [26.09.19 18:51:10]
  » mesaj pers

     @mprofeanu: Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, vă mulţumesc frumos pentru ecou, vizită, aprecieri!

     Èze Village este un obiectiv turistic complet şi, deşi micuţ, are cam tot ce ar vrea un turist să vadă într-un sat cu parfum medieval cocoţat în vârf de munte. În plus, are şi grădină botanică superbă, o potecă de munte ce duce la mare, magazinaşe cu parfumuri.

     În Èze Village " e de revenit" , aşa cum se spune mai nou atunci când e vorba de o destinaţie care ţi-a rămas la suflet.

     Vă pup, o seară bună!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [45] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze spre Coasta de Azur: Saint-Jean-Cap-Ferrat -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109935">Şterge vot</a></div><span id="v91109935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze spre Coasta de Azur: Saint-Jean-Cap-Ferrat
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2019] De la înălţimea Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109936">Şterge vot</a></div><span id="v91109936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2019] De la înălţimea Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109937">Şterge vot</a></div><span id="v91109937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2019] Château Eza -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109938">Şterge vot</a></div><span id="v91109938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2019] Château Eza
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [MAY-2019] Biserica Notre Dame de l' Assomption văzută de sus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109939">Şterge vot</a></div><span id="v91109939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2019] Biserica Notre Dame de l' Assomption văzută de sus
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2019] De la ruinele vechii fortăreţe o privire spre Pont du Diable de pe Moyenne Corniche -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109940">Şterge vot</a></div><span id="v91109940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2019] De la ruinele vechii fortăreţe o privire spre Pont du Diable de pe Moyenne Corniche
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2019] Cactuşi şi mare din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109941">Şterge vot</a></div><span id="v91109941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2019] Cactuşi şi mare din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2019] Altă vedere din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109942">Şterge vot</a></div><span id="v91109942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2019] Altă vedere din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2019] Flori şi alei din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109943">Şterge vot</a></div><span id="v91109943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2019] Flori şi alei din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2019] Intrarea în Château de la Chèvre d’Or -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109944">Şterge vot</a></div><span id="v91109944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2019] Intrarea în Château de la Chèvre d’Or
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2019] Simbolul Château de la Chèvre d’Or: o capră aurită -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109945">Şterge vot</a></div><span id="v91109945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2019] Simbolul Château de la Chèvre d’Or: o capră aurită
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2019] Din interiorul Château de la Chèvre d’Or -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109946">Şterge vot</a></div><span id="v91109946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2019] Din interiorul Château de la Chèvre d’Or
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2019] Străduţă în Èze Village -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109947">Şterge vot</a></div><span id="v91109947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2019] Străduţă în Èze Village
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2019] Opere ale pictorilor ce creează în Èze Village -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109948">Şterge vot</a></div><span id="v91109948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2019] Opere ale pictorilor ce creează în Èze Village
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2019] Obiecte hand-made -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109949">Şterge vot</a></div><span id="v91109949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2019] Obiecte hand-made
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2019] Atelier de artist -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109950">Şterge vot</a></div><span id="v91109950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2019] Atelier de artist
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2019] De pe cărarea lui Nietzsche privind spre mare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109951">Şterge vot</a></div><span id="v91109951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2019] De pe cărarea lui Nietzsche privind spre mare
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2019] O porţiune din cărarea lui Nietzsche -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109952">Şterge vot</a></div><span id="v91109952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2019] O porţiune din cărarea lui Nietzsche
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2019] Cărarea lui Nietzsche şi marea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109953">Şterge vot</a></div><span id="v91109953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2019] Cărarea lui Nietzsche şi marea
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2019] Fântâna din Èze Village -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109954">Şterge vot</a></div><span id="v91109954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2019] Fântâna din Èze Village
  foto irinad [25.09.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2019] Artiştii creează -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109955">Şterge vot</a></div><span id="v91109955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2019] Artiştii creează
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze se vede bine şi Moyenne Corniche -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109956">Şterge vot</a></div><span id="v91109956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze se vede bine şi Moyenne Corniche
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [MAY-2019] Biserica Notre Dame de l' Assomption -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109957">Şterge vot</a></div><span id="v91109957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [MAY-2019] Biserica Notre Dame de l' Assomption
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [MAY-2019] Vedere de la Biserica Notre Dame de l' Assomption -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109958">Şterge vot</a></div><span id="v91109958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [MAY-2019] Vedere de la Biserica Notre Dame de l' Assomption
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [MAY-2019] Altă vedere de la Biserica Notre Dame de l' Assomption -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109959">Şterge vot</a></div><span id="v91109959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [MAY-2019] Altă vedere de la Biserica Notre Dame de l' Assomption
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109960">Şterge vot</a></div><span id="v91109960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [MAY-2019] Din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [MAY-2019] Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109961">Şterge vot</a></div><span id="v91109961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [MAY-2019] Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [MAY-2019] Cactuşi din Jardin Exotique d' Èze, se poate observa şi cea mai înaltă platformă pe care se află ruinele fostei fortăreţe medievale -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109962">Şterge vot</a></div><span id="v91109962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [MAY-2019] Cactuşi din Jardin Exotique d' Èze, se poate observa şi cea mai înaltă platformă pe care se află ruinele fostei fortăreţe medievale
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [MAY-2019] Cascadă în Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109963">Şterge vot</a></div><span id="v91109963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [MAY-2019] Cascadă în Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [MAY-2019] Harta Èze Village -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109964">Şterge vot</a></div><span id="v91109964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [MAY-2019] Harta Èze Village
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [MAY-2019] Intrare în Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109965">Şterge vot</a></div><span id="v91109965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [MAY-2019] Intrare în Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [MAY-2019] Din arealul Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109966">Şterge vot</a></div><span id="v91109966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [MAY-2019] Din arealul Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [MAY-2019] Opere ale artiştilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109967">Şterge vot</a></div><span id="v91109967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [MAY-2019] Opere ale artiştilor
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [MAY-2019] De pe străduţele din Èze Village -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109968">Şterge vot</a></div><span id="v91109968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [MAY-2019] De pe străduţele din Èze Village
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P35 [MAY-2019] Altă vedere din Jardin Exotique d' Èze -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109969">Şterge vot</a></div><span id="v91109969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P35 [MAY-2019] Altă vedere din Jardin Exotique d' Èze
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [MAY-2019] De pe Cărarea lui Nietzsche -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109970">Şterge vot</a></div><span id="v91109970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [MAY-2019] De pe Cărarea lui Nietzsche
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P37 [MAY-2019] Plaja din Èze-sur-Mer -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109971">Şterge vot</a></div><span id="v91109971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P37 [MAY-2019] Plaja din Èze-sur-Mer
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P38 [MAY-2019] Plaja din Èze-sur-Mer, cealaltă parte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109972">Şterge vot</a></div><span id="v91109972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P38 [MAY-2019] Plaja din Èze-sur-Mer, cealaltă parte
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P39 [MAY-2019] În sfârşit, am ajuns la mare!!! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109973">Şterge vot</a></div><span id="v91109973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P39 [MAY-2019] În sfârşit, am ajuns la mare!!!
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P40 [MAY-2019] Èze Gare şi Oficiul de Turism în aceeaşi clădire -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109974">Şterge vot</a></div><span id="v91109974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P40 [MAY-2019] Èze Gare şi Oficiul de Turism în aceeaşi clădire
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P41 [MAY-2019] Despre Cărarea lui Nietzsche -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 25.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109975">Şterge vot</a></div><span id="v91109975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P41 [MAY-2019] Despre Cărarea lui Nietzsche
  foto irinad [25.09.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [45] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.160389900208 sec