96658 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Caracal și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.09.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Romanațiului din Caracal – istorie la un preț derizoriu


Urmare de aici

Se mai poate scrie ceva frumos despre orașul Caracal după evenimentele din ultimul timp? Am încercat în vreo două articole publicate în vară să creionez zestrea istorică și culturală a acestei urbe: o descriere sintetică a centrului vechi și a principalelor obiective (vezi impresii) precum și prezentarea parcului istoric „Constantin Poroineanu” (vezi impresii). Cu ocazia incursiunii de o zi în orașul din apropierea râului Olt am vizitat o instituție muzeală reprezentativă pentru acest areal geografic: Muzeul Romanațiului.

Poziționare și acces. Instituția muzeală e situată pe o arteră importantă a orașului, care coincide și cu DN 6, intens tranzitată înainte de deschiderea noii centuri ocolitoare a urbei. Adresa oficială e: strada Iancu Jianu nr. 17, vis-a-vis oarecum de casa memorială Iancu Jianu (închisă momentan).

Muzeul nu are un program de funcționare prea prietenos cu publicul, de luni până joi e deschis între orele 09.00 – 16.00, iar vinerea între 09.00 – 13.30. Sâmbăta și duminica, atunci când se preumblă turiștii și localnicii au timp liber, e închis. Se deduce o lipsă acută de personal de specialitate și de supraveghere a colecțiilor.

În ceea ce privește tarifele nu o să vă vină să credeți: am plătit doar 1 leu pe biletul de acces, doamna muzeograf/custode/supraveghetor (nu știu ce funcție avea) lăsându-mă de capul meu să vizitez muzeul.

Clădirea Muzeului Romanațiului. Colecția muzeală de vază a orașului Caracal e găzduită de casa nepotului lui Iancu Jianu, Iancu N. Dobruneanu, o frumoasă clădire cu fațada tratată în stil neoclasic. Casa boierească a fost construită la sfârșitul veacului al XIX-lea, are o frumoasă copertină metalică și un fronton semicircular ornamentat, componentă arhitecturală care a deținut în mijloc său, în alte vremuri, un ceas. În interior camerele sunt înalte, spațioase, înzestrate cu stucaturi pe tavan și scene sculptate în lemn deasupra ușilor (doi câini de vânătoare prind o pasăre).

Scurt istoric. Actul de înființare datează din anul 1949, inițial muzeul având un patrimoniu format din opere de artă și exponate istorice. După 1950, atunci când se desființează județul Romanați, expoziția se mută într-o clădire istorică aparținând familiei

Jianu. Colecțiile se diversifică, apar colecțiile de etnografie și arheologie, se înființează o bibliotecă specializată. Din 1990 Muzeul Romanațiului a fost instalat în Casa Iancu Dobruneanu. Încă de anul trecut se scrie despre reabilitarea muzeului municipal – este și cazul!

Vizita la muzeu. În condițiile în care nu beneficiezi de explicațiile unui ghid, iar informațiile afișate sunt slabe calitativ vizita durează destul de puțin. Eu am poposit un pic mai mult de 30 de minute în condițiile în care m-am oprit mai mult în fața pieselor care mă interesau. Exponatele ordonate în ordinea cronologică a epocilor istorice sunt înșirate în vitrine pe parcursul a 8 săli de expoziție. Traseul de vizitare se desfășoară cumva circular, trecând dintr-o sală într-alta. Modul de expunere e învechit, moștenit din epoca comunistă.

Am intrat prin ușa deschisă în holul central, a apărut doamna dintr-un birou, i-am spus că doresc să vizitez muzeul, mi-a cerut 1 leu și am primit chiar și bilet, după care am fost invitat să merg singur prin sălile de expoziție.

Începem periplul muzeistic analizând harta fostului județ Romanați – o unitate administrativă istorică situată în regiunea Olteniei și care cuprindea părți din județele Olt, Dolj și o comună din Teleorman. Județul a existat ca formă administrativ-teritorială între anii 1864-1950. În același hol se află exponate din epoca paleolitică: multe fosile provenind de la animale preistorice și unelte din os folosite de oamenii primitivi. Epoca daco-romană e bine reprezentată de obiecte găsite pe șantierele arheologice din regiune. Mi-au plăcut mult vasele și figurinele aparținând culturii Vădastra. Interesantă este și vitrina care prezintă obiecte de la băile romane de la Romula: tubulaturi de ceramică, pavaje, cărămizi ștanțate.

Mulțimea vaselor de lut, păstrate integral sau fragmentar, de diferite mărimi și forme, ne atrag atenția asupra ingeniozității și măiestriei meșterilor olari. De o mare valoare sunt și figurinele antropomorfe și zoomorfe descoperite în fostul oraș roman numit Romula (pe teritoriul satului Reșca, comuna Dobrosloveni, județul Olt), capitală a provinciei Dacia Malvensis. Ruinele romane de la Romula au constituit în secolul al XIX-lea o sursă bogată de materiale de construcție pentru clădirile din orașul Caracal, situat doar la 10 km distanță.

Următoarele camere prezintă două acțiuni majore din prima jumătate a veacului al XIX-lea: Revoluția din 1821 și cea din 1848. Hărți, documente, litografii, cărți, arme, felurite obiecte pun în valoare frământările politice și sociale ale epocii. Am observat casca de pompier, aparținând unui caracalean participant la lupta de pe Dealul Spirii din 13 septembrie 1848. Într-un ungher se află o vitrină cu obiecte ce au aparținut lui Iancu Jianu: o psaltire, arme, coarne de animale pentru praf de pușcă, scrumiere, nisiparniță, etc.

Expunerea muzeistică continuă cu prezentarea succintă (mai ales prin reproduceri imagistice) a evenimentelor hotărâtoare din viața poporului român: epoca lui Alexandru Ioan Cuza, Războiul de Independență, Primul Război Mondial, perioada interbelică și cel de-al Doilea Război Mondial. Am reținut ocaua din vremea lui Cuza, o goarnă din Războiul de Independență, obiecte aparținând proprietarului casei (Iancu Dobruneanu), aspecte din viața orașului Caracal.

Scurta vizită s-a încheiat cu câteva fotografii efectuate în curtea muzeului unde este amenajat un mic lapidarium, mai multe piese masive din piatră fiind împrăștiate pe iarbă. Atrage atenția sarcofagul bogat ornamentat al unui edil și chestor roman care a trăit în Romula.

Concluzii. Patrimoniul muzeului din Caracal e unul valoros, mai ale piesele arheologice. Exponate importante participă permanent la expoziții tematice în țară și străinătate. Părerea mea este că trebuie să se facă o restructurare a colecțiilor, accentuarea obiectelor valoroase și modernizarea expunerii (poate la viitoarea reabilitare). O descriere mai amănunțită a colecțiilor muzeului găsiți la următoarea adresă web: cniptcaracal.ro/index.php ... eu-romanatiului. Sper să vină vremuri bune și pentru muzeele din orașele mai mici! .

---
Impresii încărcate de tata123 in 11.09.2019 20:26:45

Validat / Publicat: 11.09.19 21:08:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 196


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dana2008
[11.09.19 21:20:30]
» mesaj pers

   @tata123: Felicitări pentru articol!

   Da, toată țara a auzit de Caracal localitate prezentată într-un context negativ.

   Start vot!

   Călătorii plăcute!

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[12.09.19 09:22:17]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru aprecieri, sunt obiective care merită promovate. În ciuda modului de expunere învechit muzeul din Caracal deține obiecte valoroase, cu precădere din sfera pieselor arheologice. În 2015 de aici au plecat exponate spre o expoziție China (printre altele figurine antropomorfe), iar în vara aceasta piese de ceramică sunt „detașate” la o expoziție din Giurgiu.

   Muzeul Romanațiului deține a cincea expoziție din lume ca importanță în ceea ce privește colecția de geme romane (descoperite la Romula).

   Valori există peste tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[12.09.19 09:51:44]
» mesaj pers

   @all: Am văzut în Muzeul Romanațiului multe piese de ceramică aparținând culturii Vădastra, apărută în neoliticul mijlociu în partea de sud-est a Olteniei și parțial peste Dunăre.

   Ceramica neolitică a acestei comunități se detașează prin culoarea neagră-cenușie, uneori cu accente plumburii. Apar forme și modele noi și se extind figurinile antropomorfe. Spiralele și meandrele cu care sunt ornamentate vasele sunt admirabile.

   În P06 puteți vedea piesa supranumită Fetița de la Hotărani, o statuetă de lut aparținând culturii Vădastra care prin modelul decorațiilor redă în mod surprinzător piesele portului popular.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mihaelavoicu
[12.09.19 10:26:42]
» mesaj pers

   Superb review! Ai dat o palmă celor care au defăimat Caracalul. Na, că mai auzim și lucruri bune!

   Clădirea este superbă, iar unele din obiectele expuse, precum goarna de la P17, sau obiectele ce au aparținut lui Iancu Jianu, fac cinste oricărui muzeu de elită.

   Felicitări și toate bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2019] Casa Iancu Dobruneanu, sediu al Muzeului Romanațiului (în prim plan sarcofagul unui edil roman din Romula) - Caracal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106367">Şterge vot</a></div><span id="v91106367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2019] Casa Iancu Dobruneanu, sediu al Muzeului Romanațiului (în prim plan sarcofagul unui edil roman din Romula) - Caracal.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2019] Aici începe expoziția istorică, în ordine cronologică; în stânga harta fostului județ Romanați. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106368">Şterge vot</a></div><span id="v91106368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2019] Aici începe expoziția istorică, în ordine cronologică; în stânga harta fostului județ Romanați.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106369">Şterge vot</a></div><span id="v91106369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2019] Vas de provizii descoperit la Hotărani. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106370">Şterge vot</a></div><span id="v91106370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2019] Vas de provizii descoperit la Hotărani.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106371">Şterge vot</a></div><span id="v91106371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2019] Figurină antropomorfă aparținând culturii Vădastra. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106372">Şterge vot</a></div><span id="v91106372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2019] Figurină antropomorfă aparținând culturii Vădastra.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106373">Şterge vot</a></div><span id="v91106373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2019] Chiup de la Fărcașele de Sus (piesa integrală). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106374">Şterge vot</a></div><span id="v91106374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2019] Chiup de la Fărcașele de Sus (piesa integrală).
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106375">Şterge vot</a></div><span id="v91106375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2019] Obiecte descoperite pe șantierele arheologice din regiune.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2019] Mod de expunere învechit - Muzeul Romanațiului, Caracal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106376">Şterge vot</a></div><span id="v91106376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2019] Mod de expunere învechit - Muzeul Romanațiului, Caracal.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2019] Mormânt roman de incinerație de la Romula-Malva. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106377">Şterge vot</a></div><span id="v91106377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2019] Mormânt roman de incinerație de la Romula-Malva.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2019] Opaițe și diverse tipare din epoca romană. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106378">Şterge vot</a></div><span id="v91106378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2019] Opaițe și diverse tipare din epoca romană.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2019] Ancadrament de ușă la casa Iancu Dobruneanu, Caracal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106379">Şterge vot</a></div><span id="v91106379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2019] Ancadrament de ușă la casa Iancu Dobruneanu, Caracal.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2019] Casca unui pompier caracalean participant la lupta din Dealul Spirii (București, 13 septembrie 1848). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106380">Şterge vot</a></div><span id="v91106380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2019] Casca unui pompier caracalean participant la lupta din Dealul Spirii (București, 13 septembrie 1848).
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2019] Colțul dedicat lui Iancu Jianu - Muzeul Romanațiului, Caracal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106381">Şterge vot</a></div><span id="v91106381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2019] Colțul dedicat lui Iancu Jianu - Muzeul Romanațiului, Caracal.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2019] Psaltirea și alte obiecte care au aparținut lui Iancu Jianu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106382">Şterge vot</a></div><span id="v91106382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2019] Psaltirea și alte obiecte care au aparținut lui Iancu Jianu.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2019] Goarnă din Războiul de Independență. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106383">Şterge vot</a></div><span id="v91106383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2019] Goarnă din Războiul de Independență.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2019] Obiecte care au aparținut lui Iancu Dobruneanu (nepot al lui Iancu Jianu). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106384">Şterge vot</a></div><span id="v91106384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2019] Obiecte care au aparținut lui Iancu Dobruneanu (nepot al lui Iancu Jianu).
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2019] Aspecte din Caracalul interbelic - Muzeul Romanațiului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106385">Şterge vot</a></div><span id="v91106385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2019] Aspecte din Caracalul interbelic - Muzeul Romanațiului.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2019] Centrul orașului Caracal în vremurile interbelice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106386">Şterge vot</a></div><span id="v91106386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2019] Centrul orașului Caracal în vremurile interbelice.
foto tata123 [11.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2019] Imagine de ansamblu - Muzeul Romanațiului, Caracal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1106387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1106387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1106387">Şterge vot</a></div><span id="v91106387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1106387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1106387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1106387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2019] Imagine de ansamblu - Muzeul Romanațiului, Caracal.
foto tata123 [11.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111041069031 sec