96450 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hai-hui prin nordul litoralului bulgăresc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.09.2019
DE
Avatar Stefan.1976
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 04.09.19
MEMBRU: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 5 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
700 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
7.88
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Varna - Nisipurile de Aur - Camping Laguna - Albena - Balcic


Obligat fiind de site sa ma incadrez intr-o anumita rubrica voi scrie aici doar despre partea din Bulgaria a calatoriei noastre de anul acesta din perioada 15 - 19.08.2019. Pentru a înțelege tot contextul celor spuse de mine, pentru a vedea poze, filme va invit sa cititi pagina blogului meu unde am descris toata calatoria cu plusurile si minusurile

https://viataestedoarocalatorie. blogspot.com/2019/09/jurnal-de-bord-ct-tuzla-varna. html

DRUMUL SPRE VARNA

Dimineața (pe 16), deși la meteo ni se spusese că vremea va fi ok, căci de asta și plecasem din zona Transilvaniei unde se anunțau ploi și frig, ne-a ajuns și pe noi ploaia. Așa că am decis să mergem spre sud, până când nu va mai fi ploaie și nor. Inițial am zis să mergem maxim până la Balcic, însă pe drum ne-am hotărât să mergem totuși până la Varna deoarece și la Balcic era urâtă vremea.

Deci nebunie, full de mașini, agitație, iar trecerea prin Mangalia și Vama Veche ne-au dat impresia că toată țara a venit pe Litoral... colcăială gen India, praf, mizerie, claxoane, înghesuială, nebunie. Am stat și în vamă un pic, iar aici am început să mirosim șmenozelile de tip bulgăresc de care ne vom lovi din plin în scurta vacanță în Bulgaria.

La intrarea în Bulgaria, imediat după graniță, mașina trebuie să treacă printr-o groapă cu apă, ceea ce mi s-a părut de porc (probabil pentru pesta porcină sau gripa aviară). De parcă ni s-a fi spus: lăsați mizeria la voi acasă.

La vignete coadă imensă, minim 30 de persoane. Am încercat să luăm online, dar site-ul bulgăresc nu mi-a mers de pe telefon. Învârtindu-mă de colo colo am văzut mai departe de primul loc unde se dădeau vignete, un alt ghișeu, în interior, ascuns privirii, unde erau câteva persoane.

Am ales varianta cea mai ieftină de vignetă de 10 leva pentru un weekend (de la 12.00 vineri la 24.00 duminică) și am plătit în lei, 25 de lei.

Deci în vamă sau în țară, cursul este undeva la 2.5 lei/leva. În stațiuni prețul levei poate ajunge și la 3.3 lei, ceea ce este o mare măgărie.

Ne pornim la drum spre Balcic și pătrundem într-o altă lume, nu numai într-o altă țară. Spații largi și pitorești, drum aproape liber, parcă am trecut din iad în rai. Cât vezi cu ochi doar culturi agricole împrejmuite de perdele forestiere și turbine eoliene.

DURANKULAK

Primul popas îl facem la Durankulak. Nu intrăm în camping ci ocolim și coborâm cu mașina chiar lângă plajă. În față avem un golf larg, cu o faleză de aprox 2 km, câțiva oameni la plajă și în apă și câteva corturi, inclusiv pe plajă. Plaja pare gratuită. Senzație tihnită, pacifică... parcă eram pe altă planetă, după nebunia din stațiunile din România. Am mâncat ceva rapid și am plecat la drum către Balcic.

Tot drumul ne-am minunat de frumusețea văilor și dealurilor pe unde treceam, însă norii și picăturile ne urmăreau și am decis că nu ne vom opri la Blacik ci vom merge către Varna, 25 km mai la sud de Balcic. Am mers pe drumul mai depărat de faleză și ne-am întors pe cel mai apropiat de faleză.

Am fost absolut fermecați de acele dealuri destul de înalte, care ajungeau poate și la 300 sau 400m înălțime, unde din loc în loc se vedeau așezări umane cu clădiri foarte frumoase care respectau se pare o anumită arhitectură, nefiind țipătoare și haotice, ci într-o armonie aproape organică cu frumusețea locurilor, amintindu-ne de arhitectura grecească.

Puteam vedea din distanță diversele stațiuni pe lângă care treceam, cum este Albena.

VARNA 1

În curând am ajuns în Varna, însă fiind o călătorie spontană, habar nu aveam nimic de oraș, habar nu aveam unde să mergem sau să parcăm și aveam să explorăm orașul cu piciorul și gps-ul. Vremea era bună, norii foarte subțiri și un soare plăcut.

Am mers efectiv la inspirație și am parcat mașina printre blocuri undeva pe lângă stadionul Spartak. Prima impresie despre Varna a fost duală. Ne-au impresionat drumurile țiplă, curate și arhitectura deosebită, dar și perdelele de vegetație omniprezente, copacii înalți și bătrâni care ofereau protecția necesară într-un oraș. Am vrut să oprim în parcarea unui Lidl, dar era o barieră și neștiind dacă era contra cost sau nu, am ales să mergem undeva unde nu sunt bariere.

Am luat la pas și am mers pe jos ceva sperând să dăm peste un centru, căci scria în bulgărește ceva gen Barha Cehtr... am aflat că era de fapt nu știu ce centru pentru copii, lol, dar eram se pare, pe drumul cel bun.

Am colindat haotic pe străzi mergând în direcția în care credeam că e faleza și am ajuns la Catedrala Adormirea Maicii Domnului și am simțit că este cel puțin un centru. Apoi peste drum am văzut Turnul cu Ceas și faptul că de acolo începea o zonă împădurită ce părea un parc. Am mers, am făcut câteva poze și ne-am uitat pe o hartă a Varnei din stația de autobuz și am văzut că fix de unde eram noi începea o pietonală destul de lungă și ne-am imaginat că e ceva de promenadă.

Promenada este foarte frumoasă, amintindu-mi de centrul vechi din București sau Brașov, doar că mai spațioasă, mai plăcută și mult mult mai lungă. Apoi am realizat că aceste străduțe din acest centru vechi sunt legate de parcul de pe faleza Varnei,

Parcul de pe faleza Varnei sigur începe din zona portului, dar nu știu unde se termină deoarece nu i-am dat de cap, căci faleza Varnei are vreo 10 km și apoi se continuă cu Nisipurile de Aur. Însă cei 2-3 km pe care i-am parcurs pe această faleză, prin acest parc au fost complet, complet surprinzători.

Nu mi-am imaginat că un parc așa de imens, lat de vreo 300-500 m, de la faleză, pe nivele de înălțime poate fi aranjat și gestionat atât de minunat. Este poate cel mai mare și mai frumos parc pe care l-am văzut vreodată. Un fel de MEGA Cișmigiu la superlativ, cu un aer extrem de boem, romantic, cu copaci extrem de bătrâni, înalți, cu clădiri cu o arhitectură foarte plăcută (mai ales galeria de artă), foișoare, poduri, locuri de joacă și multe, foarte multe flori. Diversitatea copacilor, arbuștilor și florilor mă făcea să mă simt ca și cum mă plimbam printr-o grădină botanică.

M-aș întoarce în Varna chiar și numai să mă plimb prin tot parcul, cap coadă.

După vreo 3-4 ore de plimbări în care am fost mega încântați de ceea ce am găsit, am hotărât să ne mai întoarcem și a doua zi, deci ne-am hotărât să rămanem în Bulgaria cel puțin încă o zi, dar mai întâi trebuia să ne campăm și am ales campingul Laguna, aflat la vreo 15 km de Varna, imediat ce se termină Nisipurile de Aur, spre Albena. Nu știam ce vom găsi sau ce va fi, însă rapida trecere prin Nisipurile de Aur ne-a impresionat mult, deoarece vedeam lucruri pe care nu le-am văzut vreodată lângă mare. parcă ne plimbam prin Sinaia, prin pădure și vedeam ici colo câte un hotel sau o pensiune frumoasă, dar știam că suntem la mare. Era o senzație unică. Totul avea un aer pitoresc.

Despre campingul Laguna si cazarea in acest loc o sa scriu intr-un alt articol la categoria Cazare (asa cum ne-a recomandat site-ul).

DRUMUL DINTRE CAMPINGUL LAGUNA SI VARNA (NISIPURILE DE AUR)

După un prânz frugal, jumătate cu mâncare adusă de acasă, jumătate cu ce am găsit prin Bulgaria (prețurile lor asemănătoare cu ale noastre) am pornit-o spre Varna cu gândul de a termina ce am început, însă ne-am zis ca în drum spre Varna, să ne oprim din 5 în 5 km, să vizităm și plajele Nisipurilor de Aur.

Prima oprire am făcut-o undeva aproape de VIVA Club, nu departe de RIVIERA Hollyday bla bla...

Deoarece parcările erau cu barieră și destul de pline, iar noi nu aveam de gând să stăm decât cel mult jumătate de oră - o oră, am găsit un spațiu lângă drum, făcut special parcă pentru o mașină ca să parcheze acolo. Pe blog puteti să vedeți mașina albastră din poze, exact așa eram parcați și noi, într-o zonă unde nu văzusem niciun semn de interzis și oricum eram în afara drumului și nu deranjam pe nimeni. Știam că ne-ar fi costat parcarea chiar și 5 leva/oră în acea zonă (adică vreo 15 lei/oră) așa că ne-am zis că n-ar sens doar pentru jumătate de oră să plătim așa de mult. Ce a urmat, un pic mai încolo.

NISIPURILE DE AUR

Așa că am pornit explorarea zonei și am ajuns până la urmă în zona Riviera. Traseul prin pădure, coborârea pe alei umbrite îmi dădea o senzație unică. Așa ceva nu vezi la Marea Neagră în țara noastră și nici prin Grecia nu prea cred, căci este o vegetație specifică zonei noastre, nu Greciei, adică mai bogată, mai verde, mai solidă, mai luxuriantă. Senzația era că sunt undeva la munte și totuși eram la mare.

Zona Riviera este cu adevărat spectaculoasă, minunată, plajele, zona falezei și zona hotelurilor este aranjată într-un mod mai mult decât spectaculos, plin de gust, chiar luxos. Totul mă entuziasma și mă încânta.

Pe blog puteți vedea poze și câteva filmări.

SECHESTRAREA MAȘINII ȘI AMENDA DE LA NISIPURILE DE AUR

Copleșiți și entuziasmați ne-am întors la mașină. Notasem și pe GPS locația mașinii să fim siguri că revenim exact în locul unde o lăsasem. Ajungem la locul unde parcasem mașina, ia mașina de unde nu-i. Perplecși ne ducem un pic mai sus, coborâm mai la vale, verificăm GPS-ul să vedem dacă mai e vre-un alt VIVA Club, dar nu, locul era ocupat de mașina pe care am pozat-o mai sus, iar mașina noastră nicăieri.

Valorile mai mari le avem la noi, dar aveam și în mașină lucruri valoroase. Am simțit că mi se taie picioarele. Am crezut sincer că ne-au furat mașina. Începeam să vedem scenarii, cu poliția, nebunii, ce ne facem cu corturile din Laguna, aveam și acolo valori... deci se întunecase cerul brusc peste noi.

Vedem un paznic de la parcarea de peste drum și întrebăm dacă nu au văzut ceva sau pe cineva plecând cu mașina noastră. Aparent mirat și gânditor, paznicul ne spune că el crede că e vorba de cei de la Riviera cu parcările, că ne-au luat ei mașina. Nu știam cine sunt tipii, credeam că e vorba de poliția locală sau ceva. Dar ne-am liniștit totuși, știind că vom recupera mașina cumva.

Am ajuns la zona unde se duc mașinile furate sau sechestrate, luate cu japca de pe unde li se pare lor că sunt parcate aiurea mașinile și am văzut că este necesar să plătim 70 de leva amenda și încă 2 leva pentru fiecare oră în care a stat mașina la ei în parcare.

Bineînțeles că le-am explicat că nu exista niciun semn de interzis, că mașina era în afara drumului, că nu deranja pe nimeni șamd... îi durea la bască pe ei. Făcând calculul cel de la ghișeu ne-a zis că avem de dat 73 de leva, iar echivalentul în lei era undeva pe la 3,3 lei/leva în loc de 2,5 lei/leva, cat era la vamă.

Ne-am enervat maxim cu ticăloșia și nesimțirea lor plus că doreau să ne pună 4 ore în loc de una cât stătuse mașina la ei și tot felul de mizerii. Am vrut să filmăm discuția cu ei și să mergem la poliție, dar ne-au interzis să filmăm.

Era pusă și o mașină acolo, aproape de ghișeu, pe care scria cu vopsea albă. scrisă cu mâna parcă, în sfidare și bătaie de joc, POLICE.

Nemulțumiți de cursul oferit la ghișeu, soția și prietenul I. au plecat în căutarea unui ATM în speranța că vor putea scoate leva la un curs mai uman, mai apropiat de cel de la vamă.

Cât timp au fost ei plecați după un ATM eu am putut să observ manevrele făcute de acești mafioți care fac afaceri murdare cu mașini sechestrate, aducând cam o mașină la 5 minute în parcarea lor privată, cu o utilitară specială care cară mașinile. Acea utilitară avea numărul CA 2020 BB și era condusă de doi gelați mușchiuloși și tatuați, fețe de pușcărie, iar ceilalți 4 golani care stăteau în parcare aveau la fel, fețe de pușcăriași sau de pușcăriabili. Deci au făcut într-o oră cel puțin 70leva x10 = 700 de leva (2300 lei, la cursul lor de 3,3 lei/leva)... Bun biznis aș spune. Mașina o descărcau în mai puțin de 1 minut aș zice.

Am vrut să-i filmez cu camera telefonului palmată, dar m-au surprins și a trebuit să închid, însă i-am filmat un pic, să vedeți cum arătau.

[...]

Am vorbit cu un polițist care-și făcea veacul prin apropiere, i-am explicat situația, iar el a zis că locul nu aparține de Poliție și dacă vrem să facem plângere mi-a dat indicații unde să mă duc. Dar se uita zâmbind la mine, știind probabil, care e treaba acolo. Mafioții ăștia lucrau probabil mână în mână cu poliția, hotelurile și parcangii din zonă, căci nu aveai unde să parchezi fără să plătești.

Amenda a venit cu chitanță și cu tot ce trebe, dând impresia că ei sunt în regulă cu practica asta.

În căutarea ATM-ului am mai pierdut o oră, așa că ne-au luat 74 de leva în loc de 72. Aveam impresia că toată tâlhăria e făcută mână în mână cu toți, o conspirație a jegoșeniei.

Aceasta a fost lovitura de trăsnet care ne-a echilibrat că eram prea entuziaști de tot ce găsisem în Bulgaria. Nu am vrut să ne stricăm concediul cu totul, așa că nu am mai mers la poliție, am plătit amenda și am văzut că nimeni în afară de noi, nu s-a certat cu ei, nimeni nu a protestat sau spus ceva, doar cu noi erau să sară și la bătaie. S-a lăsat cu înjurături, flegme în vânt și degete vânturate de o parte și de alta. La barieră erau să nu ne mai lase să ieșim, probabil să ne dea și vre-un picior în tabla mașinii, dar până la urmă am plecat.

VARNA 2

Cu un gust foarte amar în gură, eram totuși deciși să nu lăsăm acest eveniment să ne strice complet entuziasmul și am mers direct la Varna. Doream să mai prindem câteva ore de plajă și ne-am gândit să mergem undeva unde să ne vadă și soarele care apunea, ceea ce pe faleza Varnei nu era posibil decât în zona Portului (dar asta am aflat prea târziu). Așa că am decis să traversăm podul Varnei, un pod lung lung și foarte înalt să ne ducem în golful Varnei spre Tihina, sperând să găsim vreo plăjuță acolo. Țeapă, am văzut greșit pe GPS. Dacă făceam zoom vedeam că nu e plajă, așa că ne-am întors repede către Varna, de data asta căutând înadins o parcare, ca nu cumva să mai pățim ce am pățit la Nisipuri.

Trecerea pe podul Cerno More e spectaculoasă, iar AICI, puteți vedea o filmare scurtă.

Parcarea din portul Varnei este mare, iar prețul/oră este 1 leva/oră, adică mai mult decât rezonabil peste tot pe unde mai umblasem.

Relaxați am pornit pe faleză să ne plimbăm și poate să găsim și un local unde să mâncăm vegan... lol... ce glumă bună. Aici a fost o altă parte neplăcută, deoarece nimeni nu prea înțelegea ce este acela meniu vegan, dar nici vegetarian. Toate mâncărurile conțineau carne, dar în special pește și scoici.

Ne-am plimbat până spre seară pe partea cea mai joasă a falezei și vreau să spun că nu sunt încântat de localurile de acolo, căci toate aveau spatele către faleză și deschiderea către mare, deși înspre mare nu era nimeni care să treacă seara și nici drumuri pavate sau ceva. Deci practic îți arătau curul, era destul de întunecată zona, nu foarte bine luminată și plină de mirosurile de la bucătăriile acelor localuri,

Nu am văzut un singur meniu la intrarea în vre-un restaurant, trebuia ca la toate să intrăm și să întrebăm de meniu vegetarian. Terasele erau pline ce e drept și am simțit un aer românesc în modul dezinteresat și miserupist cu care ni se adresau acei ospătari sau personal de la acele restaurante.

Chiar și în România, ca să nu mai vorbim de Grecia, am văzut oameni care stau afară să te îmbie, să-ți facă o ofertă, să te atragă către localul lor, aici era fix pe dos. Mai că doreau să-ți dea și un picior în fund... dezinteres total.

Ne-am plimbat și sus prin parc și pe promenadele pe care fusesem cu o zi înainte, în speranța găsirii unui local cu meniu vegetarian măcar. Am găsit un vânzător stradal de falafel, dar trebuia să stai în picioare să-l mănânci așa că am renunțat (și ne-a părut rău o oră mai târziu când încă nu găsisem nimic convenabil).

Așa că destul de înfometați, ne-am întors către mașină, sperând că poate la terasele din port vom găsi ceva, căci și acolo erau câteva drăguțe. Căutând pe GPS ceva poate cu specific arăbesc, căci ne rămăsese falafelul pe scăfârlie, am găsit restaurantul Mr. Baba, corabia pe lângă care trecusem pe faleza de lângă port. Localul părea prea select pentru buzunarele noastre, prea mișto să îndrăznim să sperăm să-i călcăm pragul. Dar făcându-ne curaj, împinși și de foame, am intrat și am întrebat de un meniu vegetarian și ni s-a spus că există opțiuni bune. Nu existau meniuri arăbești, dar ne-am zis că poate Universul ne-a trimis acolo... a fost o alegere inspirată.

Am găsit și loc la masă și un meniu generos. Am ales niște orez (risotto) cu ciuperci și parmezan, vinete umplute cu legume și mozarella și niște paste cu spanac și am impresia că tot parmezan sau ceva. Am comandat și 2 beri Stella la draft și una fără alcool pentru șofer și în total am plătit vreo 40 de leva, ceea ce mi s-a părut destul de rezonabil, mai ales că mâncarea a fost surprinzător de bună, chiar senzațional de bună și consistentă, porția destul de generoasă că m-am săturat până și eu.

Restaurantul era plin, dar jumătatea de sus unde ne-am așezat era în aer liber, dar eram protejați de vânt de niște geamuri care se ridicau până la nivelul capului.

Am făcut și niște poze până a venit masa și un film.

Seara ne-am întors în camping, iar somnul mi-a fost mai adânc decât cel din prima seară. Primele seri petrecute la cort, oriunde am fost, au fost mereu agitate. Este o neliniște a necunoscutului, o stare de tatonare cumva, a terenului, în care simt cumva să stau de veghe, însă de la a 2-a seara încolo, încep să mă relaxez.

NIRVANA BEACH

Dimineață am mers la plaja nudiștilor de la Nirvana Beach, care este chiar lângă Laguna Beach, separate de zona nudiștilor și un mal de pământ ce aproape intră în mare, ca un pinten, Plaja avea atât o zonă de șezlonguri cât și o zonă liberă pentru nudiști. Plaja e mult mai nisipoasă la Nirvana, însă are și o parte cu pietre pe care o poți explora cu ochelarii de înot sau cu masca de snorkeling. Plaja e mai lată și mai populată, iar nivelul apei crește lent.

Ambele plaje au malul din spate înalt și presupun că după ora 17 nu prea mai ai soare. Posibil Nirvana Beach care este mai lată și un pic mai depărtată de dealul înalt din spate, să fie luminată mai mult. Nu am apucat să vedem totuși asta, dar am bănuit că așa este. Dealurile din zonă ajungând și la 200 - 300 m înălțime.

ALBENA - BALCIC

Imediat după plajă, pe la 11, am luat BRUNCHI-ul (adică un fel de mic dejun - masă de prânz) și am pornit-o spre Balcic dorind să facem o oprire în Albena mai întâi.

La intrarea în Albena cum vii dinspre Sud, este o parcare imensă și am mirosit că ceva pute în Danemarca de sunt așa de mult mașini parcate înainte de intrarea în Albena, deși drumul până în stațiune are poate vre-un km de la acea parcare.

Însă am preferat să intrăm în Albena pe drumul principal, însă la intrare este barieră și iei un bon. Ți se mai dă și un pliant care să te anunțe costurile și cum poți plăti, însă noi ne-am grăbit și nu l-am luat, însă am văzut așa „din goana calului”, că prima jumătate de oră e gratuită și apoi plătești cred că 10 sau 20 de leva pentru toată ziua.

Am ajuns în stațiune și era ful de mașini, ne-am sucit, ne-am învârtit vre-un sfert de oră până am găsit un loc. Mai rămăseseră 15 minute gratis, iar timpul asta l-am petrecut întrebând în stânga și-n dreapta cât costa de fapt dacă depășeam jumătatea de oră. Am întâlnit un român moldovean care era ferm convins că parcarea era gratuită toată ziua. Și cred că în situația lui sunt mulți, mai ales dacă nu știi engleză, căci instrucțiunile sunt doar în bulgară și engleză. Însă noi văzusem chestia aia cu jumătatea de oră și miroseam a țeapă bulgărească, specifică.

Mai aveam vreo 7 minute așa că ne-am decis să mergem 2-3 minute cu mașina prin stațiune și apoi să ne luăm tălpășița căci nu aveam de gând să mai dăm vreo 50-60 de lei pentru o oră, două de vizitare... Știu că și-n Mamaia a existat o taxa pentru nerezidenți pe vremea lui Mazăre, însă era mult mult mai accesibilă... Mi se pare sincer nesimțită taxarea asta, dar în ciuda acestui aspect era full de mașini.

Peste tot am văzut cred că mai multe mașini de România decât de Bulgaria sau alte țări. Mai puțin în Varna.

Balcic

Am mers către Balcic iar intrarea de sus mi se pare de parcă aș trece printr-o zonă industrială sau ceva, o senzație de sărăcie, parcă eram undeva într-o comună din Bărăgan sau ceva, nimic nu lăsa să se vadă că suntem într-o zonă foarte cochetă de fapt. Singurul indiciu că suntem totuși, într-un oraș de fapt, a fost Lidl-ul de la intrarea în Balcic.

Am coborât din partea de sus a orașului în partea de jos pe niște străzi destul de înguste și am găsit loc de parcare undeva aproape de faleză și la umbră și gratis. După problema de la Nisipuri și cea de la Albena ni se părea incredibil că aici era gratis.

Ne-am plimbat pe faleză în drum spre zona unde se află vila, castelul, domeniul, proprietatea reginei Maria.

Din ce am văzut noi, există o singură plăjuță în Balcic pe care am pozat-o și filmat-o, cam de 20 - 30 m lungime și 20 lățime. Și culmea, nici aia nu era plină în plin sezon :)) Restul falezei fiind cu bolovani și diguri. Digurile au scări de intrare în apă, deci se mai poate face plajă și baie de pe diguri.

Clădirile de pe faleză sunt destul de cochete și cu bun gust, iar terasele deschise, primitoare. Comparativ cu cele din Varna aici erau lux.

Am ajuns la intrarea din partea de jos a complexului Reginei Maria.

Întrebăm la intrare cât costă, dar vedem că lângă ghereta principală mai erau încă o măsuță unde trebuia să plătești încă o intrare. Am citit instrucțiunile și în engleză și în română, dar tot nu înțelegeam de ce nu există un singur preț ci două prețuri separate, la două ghișee separate, dar pe care nu puteai să le iei separat. Adică un preț pentru clădiri și un preț pentru grădini. Eu am vrut de exemplu să văd doar grădinile, dar nu se putea, trebuia să plătesc și pentru clădiri. Prețul mi s-a părut destul de mare, ajungând undeva pe la 18 leva de persoană sau ceva de genul. Nu mai aveam decât vreo 20 de leva și sincer mi s-a scârbit de foamea de bani pe care o vedeam încă odată manifestată în spirit specific bulgăresc. Eram nehotărâți și nu știam exact ce să facem. I. văzuse deja complexul de vreo 2 ori, așa că se punea problema să intru doar eu și soția, dar nu aveam suficiente leva. Am fi avut poate pentru o intrare întreagă și o intrare la grădină, dacă se putea plăti separat. Dar deși se plătea separat, la două ghișee sperate, nu puteai plăti doar pentru o opțiune.

Văzându-ne complet nedumeriți, una din cele care luau bani de bilete ne-a luat deoparte și pe un ton scăzut ne-a explicat care e problema. Ne-a spus că și ea este foarte scârbită de situație și de situația prin care suntem nevoiți să trecem ca și turiști fiind tristă și dezamăgită de guvernul lor.

Domeniul (complexul) reginei Maria aparține se pare, de două ministere separate din Bulgaria. Unul se ocupă de clădiri, altul de grădini. Ministerele nu se înțeleg, fiind probabil din partide politice separate, așa că și noi ca și turiști trebuia să plătim biletul în două tranșe (una către un minister, alta către celălalt) și că acolo în partea de jos nu puteam să cumpărăm separat, dar că în partea de sus, la intrarea de sus, s-ar fi putut. Adică să pot intra doar dacă vreau să văd grădinile.

Am urcat undeva pe un drum desfundat, din lateralul proprietății, prost întreținut, niște scări care ar fi putut fi foarte pitorești, din piatră ce trecea printr-un desiș haotic și pe lângă clădiri în paragină.

Ajunși sus, trecând pe lângă o zonă de artizanat asemănătoare cu cea găsită la Bran, la intrare iarăși, două case de bilete, dar nu puteai ajunge la a 2-a dacă nu plăteai la prima. Vorbind cu portarul, paznicul, gardianul care verifica biletele, ni s-a spus că nu puteam să plătim separat pentru grădină sau pentru clădiri, ci trebuia la fel ca și jos, să cumpărăm și și. Văzând țigănia asta, sincer mi s-a luat. Am lăsat-o pe soție să intre la ambele și apoi soția m-a sunat să-mi zică că dacă aș fi plătit la prima casă, de a doua puteam să trec fără probleme, fără să mai plătesc, însă mi se luase tot cheful. Și am zis că dacă impresiile soției sunt bune, poate voi reveni și eu data viitoare când mai ajung prin zonă. Oricum vreau să mai revin în Varna cândva.

Soția a fost super impresionată și a pozat și filmat vreo 4 ore, în timpul ăsta noi plimbându-ne prin zonă, însetați căutând un loc de unde să luăm o bere și ceva sucuri, de la un magazin, nu terasă.

Am găsit 3 „super” (mini de fapt) marketuri unul lângă celălalt. Am mers în primul care avea prețuri bune și am găsit ce doream, însă nu se plătea cu cardul. Mergem la următorul. Se putea plăti cu cardul, oferta era bună, aveau ce doream, dar prețurile erau cu minim 20% mai mari, Am mers și la al treilea. Prețurile erau intermediare, dar oferta slabă și se putea plăti cu cardul. Nu am găsit ce ne doream. Obosiți deja am mers la un ATM să scoatem ceva leva să luăm ce ne doream din primul. Nu puteam să scoatem decât 20 de leva. Noi avem nevoie de maxim 10, restul levelor știam că nu le mai puteam folosi deoarece în seara aceea trebuia să fim înapoi, căci ne expira vigneta.

Am luat până la urmă niște bere fără alcool și sucuri... preturile cu preț de stațiune, cam cu 50% mai mari ca în „super” marketurile din România și ne-am întors pe scările dărăpănate care mergeau către faleză deoarece observasem niște locuri unde puteai sta la umbră pe niște bănci din piatră.

La o bifurcație am mers către un părculeț lăsat într-o relativă paragină, din fața unui hotel obosit ce părea părăsit. Nu era, căci am văzut la un moment dat o bătrânică ieșind la un balcon, punând ceva la uscat. Locul avea un potențial de înfrumusețare enorm, căci se vedea marea și era înconjurat de vegetație.

Din păcate se simțea aceiași delăsare și miserupism asemănător cu cel din România, același spirit și dezinteres cum era mai ales în anii 90 - 2000 pe a noi. Acum s-au mai mișcat lucrurile pe la noi. Nu foarte mult, dar parcă e un alt aer.

Seara am revenit în România, ne-am plimbat un pic pe falezele din Saturn și Venus, unde era mega agitație și plin de lume, strecurându-ne cu greu cu mașina, printre turiști și apoi am mers spre Olimp, să vedem dacă găsim vre-un loc de cort. Auzisem că stațiunea e semi-părăsită.

[...]

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Stefan.1976 in 04.09.2019 11:27:05

Validat / Publicat: 04.09.19 12:38:28


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în BULGARIA
VIZUALIZĂRI: 407


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Stefan.1976); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  18799 PMA (din 16 voturi) nota2
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Stefan.1976? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[04.09.19 12:38:10]
» mesaj pers

   Bun review de debut, merită remarcat

   @Stefan.1976: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[04.09.19 17:31:25]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976: Frumos litoralul bulgăresc, dat urât episodul cu mașina sechestrată. Nu știu cum am fi ieșit din situația asta dacă ni se întâmpla nouă. Am fost de multe ori în Bulgaria, dar pe litoral niciodată cu mașina. Pentru un sejur de 7 zile, pentru noi este potrivit și transportul cu autocarul. Mai ales dacă avem All inclusive și ne alegem judicios lucrurile de luat în bagaj.

   În altă ordine de idei, bine ai venit în comunitatea AFA și mulțumim pentru această informație utilă!

   Vacanțe frumoase oriunde și oricând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[04.09.19 18:34:03]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[05.09.19 06:50:04]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976:

Știam că ne-ar fi costat parcarea chiar și 5 leva/oră în acea zonă (adică vreo 15 lei/oră) așa că ne-am zis că n-ar sens doar pentru jumătate de oră să plătim așa de mult.

   Leneşul mai mult aleargă... scumpul mai mult păgubeşte :).

   Ai vrut să "economiseşti" 5 leva şi nu ai parcat într-o parcare cu plată, deşi nu cred că nu ai găsit chiar niciun loc liber, iar, în final ai plătit mult mai mult, plus nervi şi timp pierdut cu recuperarea maşinii. Cam asta se întâmplă atunci când, conştient, nu respecţi regulile. Suporţi consecinţele.

În stațiuni prețul levei poate ajunge și la 3.3 lei, ceea ce este o mare măgărie.

   Nu te obligă nimeni să schimbi la acel curs, evident foarte mare, dar trebuie să te asiguri că ai suficienţi bani în moneda ţării vizitate pentru asigurarea cheltuielilor curente, schimbând unde vrei tu şi la ce curs îţi convine.

   Dacă aveai leva, plăteai şi gata, nu mai era nicio "măgărie".

Am citit instrucțiunile și în engleză și în română, dar tot nu înțelegeam de ce nu există un singur preț ci două prețuri separate, la două ghișee separate, dar pe care nu puteai să le iei separat. Adică un preț pentru clădiri și un preț pentru grădini. Eu am vrut de exemplu să văd doar grădinile, dar nu se putea, trebuia să plătesc și pentru clădiri.

   Nu este adevărat!

   Poţi plăti doar pentru grădina botanică dacă nu doreşti să vizitezi şi Castelul. Invers, nu se poate, logic, deoarece pentru a vizita Castelul treci prin grădină, că doar nu te teleportezi acolo.

Însă noi văzusem chestia aia cu jumătatea de oră și miroseam a țeapă bulgărească, specifică.

   Din nou, o judecată pripită, fără un fundament real. Regulile de parcare în Albena sunt clare: plăteşti în funcţie de zona în care vrei să parchezi, mai aproape sau mai departe de plajă, iar gratuitatea primelor treizeci de minute este, de fapt, un BONUS, nicidecum o "ţeapă" :D. Nu cred că te-a împiedicat cineva să parchezi în afara staţiunii şi apoi să te plimbi pe jos pe unde doreai, fără limită de timp. Dacă drumul ţi se părea prea lung, exista şi varianta minicarului, dar, ce să vezi, şi ăsta costă :D.

am plătit amenda și am văzut că nimeni în afară de noi, nu s-a certat cu ei, nimeni nu a protestat sau spus ceva, doar cu noi erau să sară și la bătaie. S-a lăsat cu înjurături, flegme în vânt și degete vânturate de o parte și de alta.

   Un comportament demn de un "român adevărat":(. No comment!

   Din tot articolul nu am înţeles altceva decât că mereu ai încercat să NU respecţi nişte reguli clare, din ignoranţă sau nu, contează mai puţin, ulterior fiind dezamăgit când ai fost sancţionat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2850 PMA1 (din 10 voturi)]
- nrs
[05.09.19 09:15:42]
» mesaj pers

   normal ca masinile sunt de BG si RO doar nu o sa vina nemtii cu masina!!!

   cursul de 3.3 lei nu era la un loc oficial de schimb valutar ci la o firma careia ii datorai leva iar tu nu aveai leva

   o sa ne obisnuim sa platim parcarea si la noi, in Craiova nu poti parca nicaieri in centru gratis, iar daca parchezi pe domeniul public trebuie platita o taxa oriunde ai fi in oras, si la noi se ridica masinile parcate fara sa plateasca :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 3 voturi)]
- Stefan.1976
[05.09.19 12:42:24]
» mesaj pers

   @nicole33: Daca ati citi tot articolul de pe blogul meu ati vedea in ce context am ajuns in Bulgaria, complet nepregatiti, fara nicio tema facuta, fara sa citesc ceva undeva si la ce sa ma astept. [...]

   In Romania diferentele de schimb valutar la ATM nu sunt asa de mari din ce stiu eu. Si ba da, am fost nevoit sa schimb la acel curs deoarece nu am avut de ales. Scuza-ma ca nu am schimbat 100 de leva de dinainte pentru orice eventualitate cand eu credeam ca raman doar cateva ore in Bulgaria. Noroc ca prietenul cu care am fost avea card de credit, caci eu nu as fi avut acei bani de unde sa platesc.

   Legat de locul de parcare daca te uiti pe blogul meu vezi exact unde am parcat-o iar acolo in acel loc nu era interzis. Noi nu am vazut niciun semn de interzis, plus ca era parcata in afara drumului unde nu deranja pe nimeni. Nu exista vre-un trotuar, spatiu de trecere nimic.

   Lipsa unui buget adecvat te face sa iei niste decizii economice uneori. Nu a fost vorba de nimic altceva. Nu am parcat aiurea, nu am deranjat pe nimeni.

   Este o imensa magarie ce fac bulgarii acolo, puteti sa ziceti voi ce vreti.

   Legat de Balcic, am explicat exact ce si cum, ma crezi bine, nu iarasi bine. Nu sunt aici sa vand gogosi. Nu am niciun interes.

   Mai ales ca per general as recomanda tuturor sa viziteze Bulgaria, dar sa se intereseze inainte, din articole ca al meu, sa stie ce poate pati.

   In acea jumatate de ora din Albena, vreo 20 de minute am cautat loc de parcare. Noi nu am fi vrut sa stam mai mult de o ora, dar eram fortati sa platim pentru toata ziua, pret de 24 de ore. De ce nu se poate plati cu ora sau cu minutul asa cum este in Romania, asa cum este normal? De ce trebuie sa platesc 24 de ore daca vreau sa stau mai mult de 30 de minute? Mi se pare magarie!! Daca nu stiam engleza nu stiam sa citesc si plateam parcare pentru 24 de ore. Deci, MAGARIE!

   Au fost si alti romani in situatia noastra cu masina, dar la fel au platit si au platit spasiti. Noi nu am tacut, deoarece ni se parea o nedreptate ce am patit. Plus ca ne schimbau leva ei la ghiseu cu 3,3 lei, plus ca ne-au pus ore in plus, plus plus... Asa iti pot lua masina de oriunde vor ei, nu filmeaza, nu nimic, nu ai nicio dovada ca ai parcat regulamentar. Deci JEGOSENIE MAXIMA.

   Concluzia ta arata ca n-ai inteles nimic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Stefan.1976
[05.09.19 12:55:57]
» mesaj pers

   @nrs: Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu masinile sunt de BG si RO? Dar sarbii? Dar ucrainienii: Dar Moldovenii?

   Eu nu datoram leva niciunei firme. ATM-ul era de la EuroNet, cel care exista si in Vama, exista si in Romania, exista peste tot, dar nu stiam ca sunt diferente de curs la acest ATM, cel putin nu asa de mari.

   Nici in Brasov nu gasesti parcare gratis in centru, in restul orasului mai ai sanse sa gasesti fara plata. La noi se dau amenzi si ti-o agata in parbriz. A existat o perioada cand se ridicau masinile, insa a fost o practica contestata de multi si pana la urma au renuntat la ea. Pana nu ii da lumea in judecata, sa vina cu dovezi de parcare neregulamentara samd, ceea ce complica lucrurile, nu se schimba nimic. Aceste taxe uneori sunt justificate, alteori nu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Stefan.1976
[05.09.19 13:00:16]
» mesaj pers

   @iulianic: Noroc ca a avut prietenul I card de credit, ca eram mancati, efectiv nu as fi avut cu ce sa platesc, vacanta in zona fusese spontana, cu buget limita si cu cortul in masina. Eram doar in trecere.

   

   Multumesc pentru mesaj.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[06.09.19 00:02:33]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976:

Daca ati citi tot articolul de pe blogul meu ati vedea in ce context am ajuns in Bulgaria, complet nepregatiti, fara nicio tema facuta, fara sa citesc ceva undeva si la ce sa ma astept

   Felicitări pentru spontaneitate!

   Eu am un cu totul alt stil de a călători, deloc spontan, totul planificat din timp, cu documentarea aferentă, astfel că surprizele de genul celor avute de tine sunt aproape excluse.

   În plus, am fost educată altfel, învăţată să respect regulile, să nu le sfidez pe principiul că "sunt eu mai şmecheră decât alţii" şi mai ales sunt conştientă că orice greşeală se plăteşte, motiv pentru care prefer să-mi cheltuiesc altfel banii munciţi. Dar poate că sunt eu de modă veche.

Au fost si alti romani in situatia noastra cu masina, dar la fel au platit si au platit spasiti. Noi nu am tacut, deoarece ni se parea o nedreptate ce am patit.

   Ok, nu ai tăcut şi te-ai înjurat cu hingherii de maşini. Ai rezolvat ceva cu asta? N-aş prea crede, doar nervi şi atât, pentru că de plătit tot ai plătit, neavând încotro.

   Puteai parca liniştit într-una din parcările cu plată din staţiune, te plimbai o oră-două prin Nisipuri, te întorceai la maşină, plăteai în funcţie de cât ai stat şi-ţi vedeai de drum mai departe.

   În schimb tu ai parcat aiurea pe marginea drumului, tocmai sus la Viva şi apoi te consideri nedreptăţit.

   Că ai vrut să stai doar o jumătate de oră acolo este "poezie" pentru oricine cunoaşte zona. De la Viva până la plajă/aleea de promenadă şi înapoi făceai o jumătate de oră doar pe drum, fără nicio oprire măcar pentru o poză, fără să vezi mai nimic din staţiune. Pur şi simplu te-ai gândit tu că mai bine nu plăteşti că poate "merge şi aşa". Ei bine, nu a mers. La fel au gândit şi ceilalţi cu maşinile ridicate, în final, potenţiala "economie" transformându-se într-o gaură în buget.

Legat de Balcic, am explicat exact ce si cum, ma crezi bine, nu iarasi bine. Nu sunt aici sa vand gogosi. Nu am niciun interes.

   Ghinion! Am fost la Balcic nu doar o dată şi ştiu cum funcţionează sistemul de plată la Castel şi grădina botanică. Am revenit la Balcik pentru că mi-a plăcut să admir grădina botanică şi în alte anotimpuri, iar costul biletelor de intrare nu mi s-a părut atât de mare precum sugerezi tu.

   Poţi plăti doar bilet pentru grădină, dar NU ai acces în Castel, însă dacă vrei să vizitezi doar castelul, nu se poate fără să cumperi bilet pentru ambele şi este foarte logic. Dacă tu nu ai înţeles cum stau lucrurile este problema ta.

   Oricum este păcat că ai ajuns acolo, dar nu ai vizitat nimic altceva decât supermarketul :D.

Noi nu am fi vrut sa stam mai mult de o ora, dar eram fortati sa platim pentru toata ziua, pret de 24 de ore. De ce nu se poate plati cu ora sau cu minutul asa cum este in Romania, asa cum este normal?

   Pentru că bulgarii au dorit să facă din Albena o staţiune curată şi cât mai puţin poluată :D.

   Mi se pare normal ca locurile de parcare din zona hotelurilor să fie folosite de cătrei cei cazaţi acolo, veniţi cu bagaje, cu căţel şi purcel şi dispuşi să plătească taxele cerute, iar cei aflaţi doar în trecere să parcheze la intrarea în staţiune şi apoi să se plimbe pe jos cât vor ei.

   Am stat în Albena în aceeaşi perioadă în care te plimbai tu pe acolo şi mie mi-a plăcut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[06.09.19 00:11:22]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976:

Concluzia ta arata ca n-ai inteles nimic.

   Oh, ba da. Am înţeles chiar foarte multe, mai ales după ce am intrat pe blogul la care făceai insistent referire.

   Ştii ce am observat?

   Ambele articole postate de tine pe AFA sunt simple copy/paste-uri de pe blogul tău personal, fără o literă schimbată.

   Şi ştii ce mai cred?

   Înscrierea ta pe AFA nu a fost în scopul dezinteresat al împărtăşirii experienţelor turistice cu ceilalţi membri, ci exclusiv promovării propriului tău blog, că doar traficul îţi aduce avantaje financiare, nu-i aşa?

   Cam asta am înţeles eu din cele citite.

   Convinge-mă că nu-i aşa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 299 PMA1 (din 2 voturi)]
- Stefan.1976
[06.09.19 00:58:53]
» mesaj pers

   @nicole33:

   Momentan nu am niciun castig din blog. Normal ca am copiat din blog povestea ca nu mai stateam s-o scriu odata. Mi-as dori ca in timp sa ajunga mai cunoscut blogul, dar nu sunt disperat in directia asta. Am facut trimitere catre blog deoarece acolo exista tot contextul, pozele, filmarile pe care le-am putu adauga altfel decat o pot face aici, mai rapid, mai ok.

   Asa cum am repetata de mai multe ori, Albena era plina de masini, ca nu intamplator am stat 20 de minute sa gasim un loc de parcare. Deci biznis de biznis, nu au scutit deloc poluarea, caci era plina, plina de masini.

   Tu nu ai cum sa intelegi ce inseamna buget limita si sa mergi cu cortul in aventura, iar amenda ne-a dat peste cap destul de bine cu bugetul. Cand ai bugetul limitat simti toate rahaturile astea...

   Legat de Nisipurile de Aur, eu habar nu aveam nimic de zona, cat de departe sunt de plaja, unde ma aflu samd, totul era o decizie spontana fara niciun fel de cercetare prealabila. Nu am vrut sa eludez nicio lege si nici sa fac smecherii, iar din punctul meu de vedere nu am facut. Pe blog am postat poza cum era parcata masina, in ce zona samd, iar daca te uiti vezi ca e in afara drumului.

   E problema ta ca tii cu ursul...

   La Balcic, asa cum am zis in articol, extrem de clar, am explicat exact situatia, dar te faci ca nu intelegi... poate nu sunt aceiasi controlori tot timpul, poate unii sunt mai flexibili, mai inchid ochii... pe mine nu m-au lasat intital, insa sotia mi-a zis dupa ce a intrat ca daca treceam de primul paznic platind primul bilet, la prima casa, reuseam sa intru, chiar daca ala zicea ca tre sa le platesc pe ambele. Nu am vrut sa fac smecherii asa cum crezi tu ca eram pus pe smecherii si deja eram la limita banilor...

   Eu inchei aici... bafta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -2 PMA1 (din 2 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[06.09.19 06:44:42]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976:

   WoW! Touche!

   După reacția ta rapidă, se pare că am atins un punct sensibil =))

   1. Neştiinţa şi/sau ignoranţa nu constituie o scuză pertinentă şi, după cum ai văzut şi simţit foarte bine, nu te scapă de consecinţele acţiunilor tale.

   2. Scriind la supărare despre experienţele neplăcute din Bulgaria, lipsit de obiectivitate şi folosind termeni extrem de duri, creezi celor care citesc o imagine deformată a realităţii turistice din ţara vecină, o destinaţie preferată de mulţi compatrioţi care petrec aici vacanţe frumoase la preţuri mai accesibile şi beneficiind de servicii mai bune decât pe litoralul românesc.

   3. Prin comportamentul tău greu de calificat în raport cu cei care ţi-au ridicat maşina nu ai avut nimic de câştigat, doar te-ai "răcorit", şi nici nu ai adus vreun serviciu celorlalţi români care se vor afla în situaţii similare.

Albena era plina de masini, ca nu intamplator am stat 20 de minute sa gasim un loc de parcare. Deci biznis de biznis, nu au scutit deloc poluarea, caci era plina, plina de masini.

   Prin schimbarea politicii referitoare la parcare, prin introducerea barierelor care delimitează zonele şi a tarifelor diferenţiate s-a oferit fiecărui turist posibilitatea de a alege zona în care să parcheze în funcţie de bugetul fiecăruia, ceea ce mie mi se pare corect.

   Într-adevăr, preţul de 20 leva pe zi pentru o parcare în zona verde mi se pare şi mie unul mare, dar, cu toate acestea, parcările erau pline în perioada menţionată de tine.

   Spre deosebire de tine, care nu ai văzut decât "ţepe şi nesimţire" peste tot, eu am văzut şi apreciat şi unele din investiţiile făcute în Albena în beneficiul turiştilor din banii obţinuţi din această taxă, pe care tu o consideri aberantă.

   Crezi că dacă te informau despre condiţiile de parcare ŞI în limba română, deşi nu au această obligaţie, se schimba ceva, ar fi fost mai puţine maşini în parcări? Eu nu cred.

   =

   Ţi-am vizitat blogul o singură dată şi mi-a fost de ajuns. Avem gusturi mult prea diferite şi concepţii de vacanţă diametral opuse, astfel că pentru mine a fost doar timp pierdut:(. Atât.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- nrs
[06.09.19 07:32:17]
» mesaj pers

   pentru ca ai recomandat blogul insistent, desi nu e nimic in plus pe acolo privind situatia data, am intrat. asa am descoperit de fapt conceptia ta despre viata

Așadar după cum spuneam prin articolele anterioare, am început să fur pe la 7 ani

   acum am inteles indignarea ta! asta e conceptia ta despre viata: incearca sa furi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Stefan.1976
[06.09.19 11:32:04]
» mesaj pers

   @nrs: Si la 12 m-am oprit si am explicat povestea... daca tu iei din context si prezinti doar franturi faci o treaba mizerabila... de aceea am recomandat blogul, ca sa se inteleaga contextul. Daca tu scoti din context anumite fraze e urat.

   

   [...]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[06.09.19 11:42:21]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976: Adresare inadmisibilă pe acest site - a fost eliminată.

   Plus AVERTISMENT - doar pentru că ești membru nou, în mod normal primeai minim ”galben” și suspendare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[06.09.19 22:01:19]
» mesaj pers

   @Stefan. 1976:

   tot tu spui ca in continuare piratezi filme, muzica (ca o lauda) pt ca sunt prea scumpe! la fel si parcarea era prea scumpa, ai incercat sa o piratezi dar te-au prins =))

   pentru ca ai aratat cine esti ai inchis blogul publicului!!! esti tare si nu prea iti place cand ce ai scris se intoarce impotriva ta :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Langa catedrala Adormirii Maicii Domnului din Varna. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104084">Şterge vot</a></div><span id="v91104084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Langa catedrala Adormirii Maicii Domnului din Varna.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] Poza la Turnul cu Ceas din Varna. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104088">Şterge vot</a></div><span id="v91104088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] Poza la Turnul cu Ceas din Varna.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] Poza din parcul de pe faleza Vareni. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104092">Şterge vot</a></div><span id="v91104092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] Poza din parcul de pe faleza Vareni.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2019] În parcul de pe faleza Varnei. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104096">Şterge vot</a></div><span id="v91104096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] În parcul de pe faleza Varnei.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] Faleza Varnei. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104099">Şterge vot</a></div><span id="v91104099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] Faleza Varnei.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104102">Şterge vot</a></div><span id="v91104102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104105">Şterge vot</a></div><span id="v91104105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104107">Şterge vot</a></div><span id="v91104107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] Poza din zona Riviera, Nisipurile de Aur.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] Poza din zona plajei Riviera, Nisipurile de Aur -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104108">Şterge vot</a></div><span id="v91104108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] Poza din zona plajei Riviera, Nisipurile de Aur
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] Pe faleza Varnei, aproape de Port. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104109">Şterge vot</a></div><span id="v91104109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019] Pe faleza Varnei, aproape de Port.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2019] Corabia restaurantului Mr. Baba, din Varna. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104110">Şterge vot</a></div><span id="v91104110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2019] Corabia restaurantului Mr. Baba, din Varna.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2019] Dragonii de langa strandul Olimpic din Varna (pe faleza). -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104111">Şterge vot</a></div><span id="v91104111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] Dragonii de langa strandul Olimpic din Varna (pe faleza).
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] Prin parcul de pe faleza Varnei. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104112">Şterge vot</a></div><span id="v91104112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] Prin parcul de pe faleza Varnei.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2019] Prin Balcic, pe faleza. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104113">Şterge vot</a></div><span id="v91104113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2019] Prin Balcic, pe faleza.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2019] Pe faleza Balcicului, -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104114">Şterge vot</a></div><span id="v91104114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2019] Pe faleza Balcicului,
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2019] Asa se vede de pe faleza Balcicului, o mica parte din complexul reginei Maria. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104115">Şterge vot</a></div><span id="v91104115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2019] Asa se vede de pe faleza Balcicului, o mica parte din complexul reginei Maria.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2019] Raul care trece prin proprietatea complexului Regina Maria din Balcic. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104116">Şterge vot</a></div><span id="v91104116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2019] Raul care trece prin proprietatea complexului Regina Maria din Balcic.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2019] O mică parte din faleza Balcicului. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104117">Şterge vot</a></div><span id="v91104117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2019] O mică parte din faleza Balcicului.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2019] Complexul reginei Maria, senzational. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104118">Şterge vot</a></div><span id="v91104118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2019] Complexul reginei Maria, senzational.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2019] Complexul reginei Maria - fabulos. -- foto by <b>Stefan.1976</b> [uploaded 04.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1104119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1104119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1104119">Şterge vot</a></div><span id="v91104119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1104119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1104119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1104119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2019] Complexul reginei Maria - fabulos.
foto Stefan.1976 [04.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13968205452 sec