96155 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumul spre nordul litoralului bulgar

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.08.2019
DE
Avatar Ccucu
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Brad
înscris/ă în 19.10.14
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2019

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

Cu mașina din vestul țării spre Nisipurile de Aur, Bugaria. Traseu și prețuri


Alegerea traseului

Anul acesta am ales ca destinație de vacanță Bulgaria, hotel la care am fost cazați fiind Slavey din Nisipurile de Aur. Este pentru prima data când ne cazăm în Bulgaria, dar nu tranzităm această țară pentru prima oară. Fiind din vestul țării am ales un traseu pe care noi l-am considerat cel mai ușor de parcurs pentru situația noastră, prin Giurgiu – Ruse. Eram conștienți de aglomerația prilejuită de minivacanţa de Sfânta Maria, așa că am ales să plecăm cu noaptea în cap de acasă (la ora 2).

Traseul ales de noi a fost: Brad – Deva - A1 (până la capăt – Sibiu) – Râmnicu Vâlcea – Pitești – A1 până la Vânătorii Mici (75 Km) – Ghimpați – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Belokopitovo – A2 până la capăt – Varna.

Traseul are în total 692 km, fiind cea mai scurtă și rapidă variantă de a ajunge pe litoralul Bulgăresc din vestul țării, evitând astfel traficul din București, Autostrada Soarelui și Valea Prahovei. Ne-am documentat puțin înainte să plecăm la drum și am ales să cumpărăm vignieta de bulgaria din timp, ne-am pregătit cu bani, resurse și aș dori să împărtășesc experiența mea cu voi, poate cineva va considera folositoare informațiile pentru un concediu viitor.

Vignieta pentru Bulgaria am cumpărat-o electronic, pe site-ul bgtoll.bg, noi stând mai mult de 7 zile am ales să plătim pe o lună, adică 30 leva (72,84 lei, sumă debitată de Banca Transilvania de pe cardul propriu). Ce am observat pe vignietă și este diferit de la noi a fost faptul că aceasta intră în vigoare din momentul în care faci plata, la oră și minut, deci aveți grijă să o cumpărați înainte de a trece la ei să nu aveți surprize.

Am observat că pentru podul de la Giurgiu nu se poate plăti online trecerea, așa că singura variantă a fost să plătim la fața locului. Pentru Bulgaria am decis să alimentăm cardul Revolut și să încercăm să-l folosim pe acesta acolo, atât pentru retrageri, cât și pentru plăți la comercianți. Am alimentat 1000 de lei pe acest card să fim pregătiți și ne-am pregătit de drum.

Drumul spre Varna

Am plecat la drum joi dimineața la ora 2:10, cu rezervorul plin din ziua precedentă. Traficul pe Autostrada A1 Deva-Sibiu a fost lejer, pe Valea Oltului am circulat într-o coloană mică și la viteză bună și astfel la ora 5:00 am oprit pentru o mică pauză de 15 minute în Călimănești. La ora 6:40 am făcut a doua oprire pe autostrada A1 Pitești-București, oprire care a durat ceva mai mult, făcând pauză să mâncăm, iar la Ghimpați am alimentat din nou la Petrom, făcând un plin care urma să ne ajungă până în Bulgaria și înapoi în țară (după cum credeam în momentul respectiv). Bucata de drum de la Vânătorii Mici și până la Giurgiu este proastă, plină de denivelări, dar drumul este liber și poți să mergi cum vrei.

La ora 8:10 am ajuns la Giurgiu. Până aici toate au fost bune, însă de cum ne-am apropiat de pod am văzut ce era în față și anume o coloană interminabilă de mașini mici și mari și un haos de nedescris. Șoferii schimbau benzile, forțau între benzi intrarea, claxonau și înjurau. Am petrecut o oră așteptând la stația de taxare și până am trecut podul. La ora 9:21 am pornit la drum prin Bulgaria, urmând traseul de mai sus.

Această porțiune de drum este pe naționale la ei, limitele de viteză fiind între 50 și 90 Km/h, ca la noi și am observat că trebuie să le respecți. Pe porțiunea de 100 Km din Giurgiu și până la intrarea pe autostrada bulgărească am numărat 6 echipaje radare, toate având „clienți”, care erau cu toții români, cu o singură excepție (o mașină de Germania). De altfel, bulgarii conduceau destul de civilizat și reduceau viteza unde era cazul, iar noi ne-am lipit de un cetățean și l-am urmat pe tot traseul, neavând probleme și circulând destul de bine. La 11:25 am oprit în prima stație OMV de pe autostrada bulgărească, unde am mers la toaletă și de unde am scos primii bani (Leva) de pe cardul Revolut. Având un card clasic, limita de retragere fără comision este de 800 lei. Noi am scos 400 leva, în două tranzații, 300 inițial (727,14 lei) și 100 leva în a doua tranzactie (245,76 lei).

Bucata de drum de care am pomenit anterior este destul de proastă, dar mai bună decât cea de la noi din țară (Giurgiu – Vânătorii Mici). Există destul de multe denivelări și ceva gropi, dar poți să circuli lejer cu 90-100 Km/h pe porțiuni, fără să îți rupi mașina. Ultima porțiune de 87,6 Km (dintre care 18 prin Varna, ieșiți de pe Autostradă), i-am parcurs în o oră și 11 minute, ajungând astfel la hotel la ora 12:54. Autostrada este cam la fel cu a noastră din sud, adică destul de proastă, dar dacă mergi legal nu ai probleme.

Așadar, în total am făcut 10 ore și 45 de minute, incluzând pauzele amintite anterior și masa servită pe drum.

Prețuri în Bulgaria

Ajunși la hotel și neavând parcare gratuită a trebuit să plătim un loc de parcare care ne-a costat 10 leva pe zi, adică 70 de leva pentru 7 zile (169,69 lei), mai ales că exact în fața noastră, când am parcat am văzut mașina de ridicări care lua o mașină înmatriculată în Bulgaria. De altfel, poliția și serviciul de ridicări funcționau toată ziua și tot timpul aveau de lucru. Nu știu cât te costă o ridicare dar am văzut și mașini de-ale conaționalilor noștri luate pe sus în zilele petrecute acolo.

Înainte să plătim am discutam și am decis să mai adăugăm 500 lei pe cardul Revolut și să plătim parcarea cu acesta pentru a rămâne cu cei 400 leva cash. Din câte auzisem anterior nu prea aveai nevoie de bani pe acolo, așa că noi ne gândeam că ne vom descurca cu aceștia, dar, ca de fiecare dată când plecăm din țară avem bani la noi pentru orice eventualitate, mai ales că eu când sunt în concediu vreau să mă simt în concediu și să nu mă dau în lături de la nimic dacă mi-e poftă și aceeași regulă se aplică și pentru copil.

Hotelul nostru neavând plajă proprie a trebuit să plătim șezlongurile. Prețurile la plajă erau 10 leva / șezlong, 10 leva umbrela, 3 leva salteaua de șezlong, iar noi am cumpărat câte 2 șezlonguri și o umbrelă zilnic, cu saltelele aferente, adică 36 leva / zi (adică undeva la 87-90 lei pe zi).

Pe plajă nu poți sta fără să consumi nimic, mai ales când e foarte cald afară și noi mergeam cu câte 2 sticle de apă la noi, pentru copil în special, cumpărate de la supermarket, dar am și cumpărat băuturi de pe plajă cât timp am stat acolo.

Prețurile nu sunt mici, dar nici foarte mari (comparând cu alte zone sau cu litoralul nostru).

La barul de pe plajă, lucrurile pe care noi le-am consumat costau (aproximez leva la 2.5 lei, cu toate că e mai jos puțin prețul, asta să-mi fie mie mai ușor la conversie):

- 1 apă plată 0.5 l – 4 leva (10 lei)

- 1 frappe – 6 leva (15 lei)

- 1 bere draft – 5 leva (12.5 lei)

- 1 frappe Flame (cu Baileys) – 12 leva (30 lei)

- 1 cocktail (Mojito, Sex on the Beach, Margarita) – 12 leva (30 lei)

Servirea pe plajă este foarte bună, iar ospătărițele sunt tinere și uniforma de lucru este formată dintr-un costum de baie roșu (știu să-și vândă marfa). Tot pe plajă umblă ceva vânzători ambulanți, noi am luat într-o singură zi ceva gogoși, am cerut 2 și ne-a dat 3 plus 2 covrigi „bonus” cu 10 leva (25 lei). Ca la noi și la ei se găsesc pe plajă vânzători ambulanți de porumb fiert, gogoși și scoici. Accesul la toaletă pe plajă este 1 leva (2.5 lei) sau 2 leva (5 lei) dacă ai nevoie de o bucată de hârtie igienică.

Imediat cum ieși de pe plajă ai un bazar plin cu toate prostiile (chinezisme în mare parte) și diferite baruri și terase. Nu am încercat chiar orice, dar în mare prețurile sunt cam așa:

- 1 porție de churos – 7 leva (17.5 lei)

- Gogoși la pahar – 6 leva (15 lei)

- Apă plată 0.5 l – 3 leva (7.5 lei)

- Bere draft: - 5 leva (12.5 lei)

- Frappe – 6 leva (15 lei)

- Shoturi (diverse) – 15-25 leva 10 shoturi (36-62 lei)

- Tricouri pentru copii (diverse) – 10-25 leva (25-62 lei)

- Șepci – 15 leva (36 lei)

- Jucării de plajă (lopățele, găletușe, etc) – 5-15 leva (12.5-36 lei)

- Donner/kebab – 10 leva (25 lei)

- Suc 0.5l – 5 leva (12.5 lei)

- Magneți 2-3 leva (5-7.5 lei)

- Săpunuri, parfumuri de trandafiri – 5-20 leva (12.5-50 lei)

- McDonald’s – 1 meniu Big Mac – 17,5 leva (44 lei)

Pe pietonala de lângă plajă erau și ceva supermarketuri, ceva mai scumpe decât cele de pe lângă hoteluri, ceva prețuri aproximative:

- Apă plată 0.5l – 2.5 leva (6,2 lei)

- Suc doză (pepsi, cola) – 3 leva (7.5 lei)

- Cafea rece (îmbuteliată) – 4 leva (10 lei)

Nu am prea reținut prețurile din supermarketurile de pe plajă pentru că noi mergeam la un Supermarket mai departe și mai apropiat de hotel unde prețurile erau mult mai mici. Am făcut diverse cumpărături de aici la prețuri foarte bune:

- Apă la 0.5l – 0.9 leva (2.2 lei)

- Apă la 0.75 l – 1 leva (2.5 lei)

- Suc doză (Pepsi, Cola) – 1.8 leva (4.5 lei)

- Cafea rece îmbuteliată – 3 leva (7.5 lei)

- Suveniruri diverse de trandafiri (săpunuri, parfumuri, creme) – de la 1.75 la 10 leva (4,5-25 lei)

- Magneți – 1-3 leva (2.5-7.5 lei)

- Înghețată Magnum – 5 leva (12.5 lei)

- Înghețată Oreo mare – 4 leva (10 lei)

- Chipsuri – 2 leva (5 lei)

- M&M – 3 leva (7.5 lei)

- Vinuri cadou (sticle ornamentale) – 15-18 leva (37,5-45 lei)

- Bere 0,5l locală – 2 leva (5 lei)

Pe plajă și pe la bazaruri se plătește cash în general, iar la Supermarket noi am plătit cu cardul revolut de fiecare dată, fără probleme.

Întoarcerea acasă

În ziua plecării am decis să plecăm mai devreme să nu ajungem la o oră rezonabilă acasă având în vedere că traficul se anunța greu pe Valea Oltului, așa că pe la ora 9:15 am fost pe drum. La ieșire din Varna am decis să opresc într-un OMV și să alimentez pentru că nu știam ce voi întâmpina pe drum și nu am vrut să rămân cumva în „pana prostului” pe „pustii locuri”. Benzina am cumpărat-o la 2.23 leva / litru (arpoximativ 5.5 lei / litru), deci cam ca la noi. Am plătit cu cardul Revolut.

La întoarcere am ales același traseu, am făcut o oprire la ieșirea de pe autostrada bulgară, la ora 10:22 și la 11:55 am ajuns în vamă. Pe partea bulgară, cu plata taxei de pod (care a fost 4 leva, atenție să vă păstrați această sumă la întoarcere!) și trecerea podului până în vama noastră am stat 12 minute (până la 12:07). Am avut 7 mașini în față la vamă și am trecut la 12:33!

La ora 13:18 am oprit din nou în Ghimpați în Petrom pentru toaletă și la ora 15:00 am oprit pe Dealul Negru (Dedulești) pentru a mânca o porție de mici. Imediat după Dedulești am intrat în OMV pe partea stângă (intrarea este destul de urâtă pentru a alimenta din nou într-ucât mai aveam 18 litri în rezervor și în față era aglomerație mare, se circula greu și nu știam cât îmi va consuma mașina mergând bară la bară și nu am vrut să am emoții). La ora 16:00 am pornit la drum de aici.

Intrând pe Valea Oltului, la intrare în Râmnicu Vâlcea am fost direcționați de Google Maps pe ruta ocolitoare pe partea dreaptă a Oltului, pe centura Călimănești-Căciulata și am evitat astfel o groază de trafic. Este prima dată când mergem pe acest traseu care trece prin ceva sate, nu este foarte bun drumul dar e liber și se circulă bine.

La 17:45 am fost în Șelimbăr, unde coada până la sensul giratoriu care împarte traficul între Valea Oltului și Valea Prahovei era de 4.5 Km. La 17:58 am intrat în Sibiu și la 19:34 am fost acasă. Drum total: 10 ore și 20 de minute cu opriri mai lungi de masă pe traseu (1 oră la Dedulești, 20 de minute într-o benzinărie, 15 în alta și altele câteva de 10 minute).

Ca și consum de carburant, nu cred că e relevant, dar dacă cineva este interesat, am consumat benzină de 750 lei, adică cam 130 litri, pe 1400 km, eu având un motor mai mare care consumă mult când mașina rulează foarte încet (2.5l v6).

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Ccucu in 27.08.2019 13:16:16

Validat / Publicat: 27.08.19 13:57:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 336


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Ccucu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Ccucu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[28.08.19 09:08:47]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[28.08.19 13:52:48]
» mesaj pers

   @Ccucu: superbonus! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ccucu
[29.08.19 11:21:38]
» mesaj pers

   @webmaster @Dan&Ema: Multumesc :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- makuy
[29.08.19 22:15:54]
» mesaj pers

   Excelent articol!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ccucu
[29.08.19 23:17:32]
» mesaj pers

   @makuy: mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Autostrada Bulgaria -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100937">Şterge vot</a></div><span id="v91100937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Autostrada Bulgaria
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] Frappe pe plajă -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100938">Şterge vot</a></div><span id="v91100938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] Frappe pe plajă
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] Terasă " Eifell" -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100939">Şterge vot</a></div><span id="v91100939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] Terasă " Eifell"
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2019] Restaurant Black Pearl -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100940">Şterge vot</a></div><span id="v91100940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] Restaurant Black Pearl
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] Podul de la Giurgiu - Întoarcerea în țară -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100941">Şterge vot</a></div><span id="v91100941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] Podul de la Giurgiu - Întoarcerea în țară
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] Servirea pe plajă -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100942">Şterge vot</a></div><span id="v91100942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] Servirea pe plajă
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] Băuturi pe plajă -- foto by <b>Ccucu</b> [uploaded 27.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1100990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1100990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1100990">Şterge vot</a></div><span id="v91100990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1100990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1100990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1100990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] Băuturi pe plajă
foto Ccucu [27.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0965950489044 sec