ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: targu mures
ÎNSCRIS: 10.06.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2004
DURATA: 14 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Kuramathi Cottage&Spa Resort-Maldive

TIPĂREȘTE

La sugestia lui webmaser12 revin cu un review despre resortul din Maldive la care am fost,

Kuramathi Cottage&Spa

De la inceput se impune o precizare: eu am vizitat aceste insule in octombrie 2004. In decembrie 2004, dupa cum stiti, alaturi de 7-8 state din regiune, Maldivele au fost lovite de un puternic tsunami. Nu stiu in ce masura a fot afectat resortul despre care va vorbesc, dar, daca bine imi amintesc, am citit la inceputul lui 2005 pe un site ca, avand in vedere ca fusese afectat, resortul suferea nu numai reparatii, dar si imbunantatiri. Daca bine stiu, a devenit din resort de 4*, resort de 4*1/2. Deci, aste e bine, nu?

Insulele Maldive se afla in Oceanul Indian, la sud vest de Sri Lanka. Sunt alcatuite din atoli (formatiuni coraliere, insule de corali). Daca bine imi amintesc, denumirea de atol a fost folosita prima data de Darwin. Aceasta este si impartirea administrativa a statului. In atoli.

Exista peste 1.000 de atoli (insule), parte din ele nelocuite, datorita dimensiunilor extrem de reduse. Cred ca peste 300 din ele sunt destinate resorturilor turistice.

Kuramathi, pe care am fost eu, se afla in North Male Atoll, care la randul lui face parte din Ari Atoll. Kuramathi este una dintre cele mai mari insule (cca. 1,5 km lungime si 0, 5 km latime, in cea mai lata parte). Ca dovada, pe insula exista 3 resorturi (nu doar unul singur, cum sunt in 99% din insulele de aici).

Eu am stat la Kuramathi Cottage&Spa. Pe insula se mai afla Kuramathi Blue Lagoon si Kuramathi Village. Kuramathi Cottage& Spa are vreo 70-80 de bungalowuri, atat beach bungalows (pe plaja), cat si water bungalows (pe mare).

Noi am stat la bungalow pe plaja. Avantajul acestora din urma, este, am mai spus, cred, ca sunt pe partea cu laguna. Asta inseamna apa turcoaz, mai calda, putin adanca si cu mare vizibilitate. Desi mai spectaculoase, bungalowurile pe apa (mai mari ca dimensiuni) prezinta marele dezavantaj ca sunt pe partea cu oceanul. Asta inseamna apa putin mai rece, de culoare albastru mai inchis, mult mai adanca si nu cu asa mare vizibilitate.

In plus, pe aici misuna pesti mai mari, meduze uriase (indigo-f frumoase, de altfel, ale caror intepaturi dor tare) si chiar rechini de recif. Acest tip de rechini nu depasesc lungimea de 2 metri, se hranesc exclusiv cu pesti (nu cu turisti:)) si nu au deschizatura gurii mai mare decat cea a unui caine de talie medie.

Camera era spatioasa, cu pat mare matrimonial, cu baldachin (sunt tantari), cu terasa, cu baie. Exista, dupa cum a mai descris cineva care a fost in Maldive, si dus afara, intr-o curticica in spate. Zidurile sunt inalte, e exclus sa te vada cineva.

La resortul acesta nu exista TV in camere. Nu am fost trista deloc din aceasta cauza, va imaginati. Mai ales ca imi dusesem cu mine un teanc de romane. Exista in camera un radiou, care transmitea pe doua posturi: fie muzica clasica, fie muzica ambientala. Erau de fapt CD-uri puse de cei de la receptie, nu erau posturi de radio propriu-zise. Explicatia lipsei TV-ului nici nu o mai dau, e logic. Cam toti merg acolo la relaxare. Desigur, exista in Maldive si resorturi cu camere dotate cu LCD-uri, si DVD-uri cu filme. Asta am si acasa, multumesc.

In fata terasei era un drum mic, de nisip, mai mult o carare, care face legatura intre bungalowuri si cladirea principala. Tot un bungalow, mai mare, si aceasta. Desigur, pe insula nu exista drumuri asfaltate, la ce bun? Si nici masini. E, totusi, un microbus care ia pe parcursul drumului dintr-un capat in altul al insulei, turistii porniti la plimbare si care obosesc. :) La asa distante, deh... Nemtii obosesc, saracii...

In fata terasei bungalowului se intinde o bucatica de plaja, pustie, doar a ta. Fiecare are plaja proprie, deci nu se deranjeaza unii pe altii.

Unul dintre celelalte resorturi (Kuramathi Village, care nu are decat 3*) nu are bungalowuri cu plaja. Adica, efectiv plaja din zona nu poate fi folosita. E abrupta, plina de vegetatie. Nu stiu unde faceau cei de aici baie. Probabil mergeau la piscina.

Exista o singura piscina (foarte mare), pentru toate cele trei resorturi.

Pe insula exista si o sala de fitness si un spa. Am incercat spa-ul, mi-a placut, dar nu mai tin minte exact ce masaje am facut.

La Kuramathi Cottage&Spa exista alaturi de restaurantul principal (unde se serveste micul dejun si cina), un Palm Court (pizza&pasta), situat in aer liber, incadrat de palmieri inalti, de unde si numele, un coffee shop si un restaurant thailandez (Siam Garden). Puteai sa mergi sa cinezi si la restaurantele celorlalte doua resorturi. Eu am fost la Grill Restaurant si la restaurantul indian (Tandoor Mahaal).

Mancarea a fost foarte buna la toate restaurantele. Imi amintesc ca la cel thailandez am mancat creveti in sos picant iar la cel indian (eu sunt fan mancare indiana), am mancat vreo 3-4 feluri, dar, nu mai tin minte ce. A fost acum aproape 6 ani!

Pe insula exista centru de scufundari si centru de biologie marina, unde o domnisoara, biolog marin, tinea, cursuri despre viata marina, de doua ori pe saptamana. Sotul meu a facut un curs de scufundari. El facuse in Egipt primul curs obligatoriu ca sa ai licenta de diver, Open Water si acum a facut Advanced Open Water (urmatorul curs in ordine). A mai facut, pare-mi-se si un curs optional (Night Diving). Primul curs a durat vreo 5 zile, al doilea o zi. Tin minte cat de incantat era sotul meu dupa fiecare curs (ii ducea in larg cu barca, stateau cca 3 ore). Imi povestea despre vietatile marine pe care le-a intalnit, zeci de feluri de pesti cu zeci de denumiri.

In timpul cat el era la scufundari eu ma delectam cu romanele mele sau dadeam iama in bauturile din mini bar sau de la room service.

Intr-o dimineata pe la orele 5 sotul meu a plecat sa vada rechini cap de ciocan (hammerhead sharks). Acum, probabil, o sa spuneti ca mint, in fine... e adevarat. El e mare fan rechini. Acest tip de rechini stau in mijlocul oceanului, nu vin in laguna. De aceea trebuia mers vreo 15 km in larg, cu barca. In plus, ei traiesc la adancimi f mari (400 m) si nu ies decat dimineata devreme, sa se hraneasca. Nici acesti rechini nu se hranesc cu turisti. Urca pana la 15-20 m adancime si poti sa-i vezi doar atunci. (nu face nimeni scufundari la 400 m! ) Sunt uriasi, 5 m lungime. (cat un BMW seria 7) si totusi f timizi.

Sotul meu mi-a povestit ca erau vreo 15-20 de rechini. Grupul de diveri, in frunte cu master scuba diverul (o doamna nemtoaica la vreo 50 de ani, f hotarata si pe care o vedeam mereu cu tigara in gura), statea pe loc iar rechinii s-au invartit in jurul lor de 2-3 ori, la cca 10 m distanta. Vizibilitatea era, probabil foarte buna la momentul acela... Dupa care rechinii au coborat la adancimile care le plac lor (e mult mai rece apa acolo jos). Sotul meu a venit inapoi pe la ora 7,30, in extaz. Din pacate eu nu sunt amatoare de acest sport... , desi detin licenta de scuba diving si eu. Fac doar snorkeling.

Sper ca review-ul meu sa fie de ajutor si sper sa ajungeti si voi acolo. Eu voi face tot posibilul sa mai merg.


[fb]
---
Trimis de mariarosa in 17.06.10 08:24:36
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MALDIVES
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5911 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariarosa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Unul dintre barurile resortului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3100 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

pepsi70ro
[17.06.10 08:38:19]
»

Superbe impresii, felicitari @mariarosa!

webmasterXY*
[17.06.10 13:36:30]
»

webmaster12 iti multumeste pentru laurea in considerare a sugestiei. Este un loc la care multi viseaza dar nu pot ajunge. Pot insa ,prin intermediul randurilor scrise de tine, sa se simta pentru o clipa acolo

Ai scris frumos, bravo!

valimi
[17.06.10 14:54:23]
»

Frumos scris, pe mine nu m-ai fi bagat intre rechini nici daca erau impaiati...

Puncte de la mine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
valimi

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041773080825806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1