95721 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Julia's Guesthouse [Hnaus, Selfoss]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.08.2019
DE
Avatar Marius 72
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Mediaş [SB]
înscris/ă în 07.03.16
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
100 euro
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.60
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 70 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pitorescul rural islandez


Urmare de aici

Dintre cazările considerate potrivite pentru această seară, în urma trierii în funcţie de mai multe criterii, am ales Julia’s Guesthouse din Hnaus, o mică localitate în apropierea orăşelului Selfoss.

O găsim relativ uşor urmând un indicator ce ne face să virăm la stânga de pe DN1 şi să apucăm pe un drum forestier cum i s-ar zice pe la noi. În Islanda nu se taie păduri, nu sunt muncitori sau drumuri forestiere...

Pensiunea, rezervată pe Booking.com seamănă mai mult cu ce găseşti pe Airbnb, dar am mai spus-o, se pare că succesul celei de a doua a determinat luarea în considerare a variantelor respective şi pentru cea dintâi.

Iar casa, că de fapt este o casă, chiar seamănă cu una de la ţară, cu găinile şi puii -- nesperiaţi de maşina noastră – văzându-şi de ale lor până pe scările de la intrare.

De cum gazda ne deschide uşa şi intrăm într-un mic hol, dăm cu ochii de un coş plin cu ouă proaspete, probabil rodul muncii galinaceelor pe ziua în curs.

Suntem la ţară, suntem în Islanda rurală şi cât ne bucurăm!

După formalităţile de bun venit, ni se repartizează camera şi ne sunt prezentate regulile casei, printre care – ca întâietate – descălţarea la uşă. Din nou camera e fără număr ci cu nume. Şi ce nume frumos: Island!

Odată dată uşa spre perete, intrăm într-un spaţiu foarte plăcut, cu un ambient în culori albe şi nuanţe diverse de albastru.

Pereţii albi ai camere sunt pigmentaţi cu modele florale lipite şi brăzdaţi de o linie maronie la aproximativ un metru înălţime.

Mobilierul nu este foarte nou, însă păstrează caracteristicile de confort şi utilitate necesare unora care îşi vor petrece câteva ore pentru a se odihni aici. O măsuţă cu o oglindă, un dulap suficient de încăpător pentru nevoile noastre iar noptiere pe care tronează vaze cu câte un trandafir se află pe cele două margini ale patului.

Pernele sunt aranjate cu gust iar pe peretele aflat la capul patului desluseşti înscrisuri motivaţionale perfect potrivite nouă.

Peretele din spatele uşii se prezintă ca o galerie foto extrem de interesantă, amenajată cu tablouri de mărimea unor fotografii normale care, de fapt, sunt instrucţiuni, informaţii şi cerinţe ale gazdei. O idee foarte ingenioasă, care înlocuieşte mapele cu informaţii întâlnite prin camerele hotelurilor.

Apropiindu-te de geam, ai în faţă o privelişte foarte frumoasă, câmpuri verzi întinse pe care pasc caii islandezi iar în depărtare se profilează o culme muntoasă înaltă, încă acoperită cu zăpadă.

Baia, comună cu încă o cameră, păstreză nota rustică nordică a cazării şi conţine cam tot ce ai nevoie.

Dimineaţa suntem treziţi de competiţia vocală a doi cocoşi, ţanţoşi în a-şi demonstra virilitatea în faţa celor 24 de găini ce trăiesc într-o libertate deplină.

Julia ne pregăteşte un mic dejun foarte gustos pe care îl servim într-o bucătărie mare şi luminoasă în care te simţi foarte binevenit ca oaspete. Eşti oaspetele Juliei şi nu al unui hotel, iar noi asta căutăm în excursii. Să stăm la oameni acasă, să vorbim cu ei, să cunoaştem din specificul locului şi al băştinaşilor.

Acum Julia nu este chiar băştinaşă. Este o elveţiancă ce a vizitat Islanda, s-a îndrăgostit iremediabil de această ţară şi a revenit aici unde s-a şi căsătorit. Soţul ei este mai mult plecat în delegaţii iar ea a luat decizia de a găzdui turişti şi a interacţiona cu ei.

Mare iubitoare de animale, este o luptătoare pentru cauza acestora, motiv ce a determinat-o să cumpere o vacă ce urma să fie tăiată după realizarea scopurilor ştiinţifice pentru care a fost crescută.

Dragostea ei pentru animale determină sentimente reciproce din partea acestora şi este vizibilă din modul în care se aşează un papagal pe umărul ei şi, parcă, încearcă să-i şoptească ceva la ureche. Poate că ne simpatizează...

În casă se mai zbenguiesc trei pui de pisică, unul dintre ei botezat Charlie – după îndrăgitul comic Chaplin – întrucât are un defect din naştere la picior şi îl tărăie puţin în lateral aidoma marelui artist.

Amabilitatea Juliei avea să îmi ofere răspunsul la o întrebare pe care mi-o pusesem în aceste zile: ce fac islandezii cu atâţia cai pe care i-am văzut pe pajiştele de pe unde am umblat?

Am aflat că sunt folosiţi pentru echitaţie, pentru turişti dar există şi competiţii destinate exclusiv acestora în Danemarca, Germania şi SUA iar preţurile de achiziţie sunt foarte mari pentru exemplarele cele mai reuşite.

Pe teritoriul Islandei sunt centre de cercetare şi dezvoltare a respectivilor cai iar după câteva naşteri iepele sunt ucise în abatoare şi oferite consumului populaţiei sub formă de mezeluri, ceea ce pentru gazda noastră venită din Ţara Cantoanelor a reprezentat, iniţial, un şoc.

Un alt răspuns oferit de Julia a fost la nedumerirea noastră în legătură cu singura floare ce o poţi vedea crescută în solurile acestei ţări ca unică componentă a florei Islandei.

O floare albastră, denumită lupina, adusă din Alaska şi care are proprietatea de a se întinde rapid şi de a hrăni solul vulcanic. Din avion credeam că e lavandă...

Cu un grad de apreciere de 9,6 acordat de Booking, casa Juliei ne-a fost o gazdă foarte primitoare, în care ne-am simţit excelent respirând aerul unui cămin rural. Ne-am întins mult la poveşti cu Julia iar dacă nu am mai fi avut decât o zi pentru a vizita şi alte locuri, cu siguranţă că am fi amânat plecarea peste alte câteva ore.

La ieşirea din casă suntem rugaţi să avem grijă de iepuraşul lăsat în libertate şi care are obiceiul de a se odihni sub maşinile musafirilor.

Câtă libertate, câtă tihnă şi câtă frumuseţe!

---
Impresii încărcate de Marius 72 in 14.08.2019 14:09:09

Validat / Publicat: 14.08.19 15:02:43


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ISLANDA
VIZUALIZĂRI: 117


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  9100 PMA (din 7 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[14.08.19 14:57:38]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Julia's Guesthouse [Hnaus, Selfoss], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[14.08.19 15:15:58]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marius 72
[14.08.19 15:51:46]
» mesaj pers

   @webmasterX: Da, este bună locaţia.

   Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2019] Camera -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096606">Şterge vot</a></div><span id="v91096606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2019] Camera
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [JUN-2019] Camera -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096607">Şterge vot</a></div><span id="v91096607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2019] Camera
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2019] Informaţiile casei -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096608">Şterge vot</a></div><span id="v91096608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2019] Informaţiile casei
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2019] Vedere din cameră -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096610">Şterge vot</a></div><span id="v91096610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2019] Vedere din cameră
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2019] Somn uşor! -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096611">Şterge vot</a></div><span id="v91096611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2019] Somn uşor!
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2019] Baia -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096613">Şterge vot</a></div><span id="v91096613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2019] Baia
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2019] Baia -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096616">Şterge vot</a></div><span id="v91096616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2019] Baia
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUN-2019] Bucătăria -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096618">Şterge vot</a></div><span id="v91096618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2019] Bucătăria
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2019] Cartea de vizită şi biroul de informaţii -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 14.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1096620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1096620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1096620">Şterge vot</a></div><span id="v91096620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1096620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1096620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1096620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2019] Cartea de vizită şi biroul de informaţii
foto Marius 72 [14.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0899519920349 sec