ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

„La Trei Brazi”, dar nu în Predeal!

TIPĂREȘTE

În continuarea circuitului transilvan de anul trecut, de la Satu Mare, ne-am îndreptat spre Zalău. De fapt, ideea circuitului a pornit de la dorința de a vizita Grădina Botanică de la Jibou. Căutând cazare în zonă, a rezultat că cea mai bună variantă de cazare este în Zalău, față de care Jiboul este la 25 km depărtare.

Cum am ajuns acolo

Căutând cazare în zonă, o soluție interesantă pe care am găsit-o a fost Cabana „La Trei Brazi”, pensiune situată în Gârceiu, la mai puțin de 10 km de Zalău, asta pentru că nu doream neapărat o cazare în oraș, ci una într-o zonă liniștită.

Primul lucru pe care l-am făcut, a fost acela de a lua legătura telefonică cu cei de acolo, pentru a afla dacă acceptă vaucere de vacanță. Cum răspunsul a fost negativ, m-am adresat unei cunoștințe care lucrează la o agenție turistică, pentru a-mi găsi în zonă ceva similar, dar care să accepte vaucere. Astfel, am aflat de o soluție convenabilă: eu încredințez vaucerele agenției (treaba ei cum și când încasează contravaloarea lor) și agenția îmi face rezervare oriunde vreau eu.

Astfel, am putut rezerva pentru trei zile o cameră la Cabana „La Trei Brazi”, culmea, cu pensiune completă!

Așadar, iată-ne într-o dimineață de august, plecând din Satu Mare spre Zalău. Distanța nu e mare, aproximativ 100 km, dar cum în drum am oprit și în Șimleul Silvaniei, unde am vizitat cetatea (am vrut să vizităm și Muzeul Holocaustului, din incinta sinagogii, dar era închis!), am ajuns la pensiune spre prânz.

Curtea largă era pustie, așa cum arăta totul … dar a fost doar o simplă impresie. Am fost întâmpinați de gazdă și primiți „cu brațele deschise”, cum se zice. E drept, gazda, una din cele două doamne proprietare ale pensiunii, care fac cu rândul pentru a o administra era absolut singură în pensiune. Ăsta era și motivul senzației de pustiu avute la sosire, iar explicația ne-a fost dată de chiar de gazdă: pensiunea se afla în … vacanță, adică personalul avea concediu. Asta nu a fost însă o problemă pentru noi, pentru că, deși pensiunea funcționa la turație redusă, noi am beneficiat de tot ce am avut nevoie și de tot ce prevedea înțelegerea inițială.

Ba mai mult, pot spune că am fost avantajați, în primul rând că a fost liniște și, apoi, ni s-a acordat cea mai mare atenție, având în vedere că eram cam singurii clienți. Mai era cazată o echipă de muncitori, dar aceștia plecau dimineața foarte devreme și se întorceau spre seară, când după ce luau masa și „lingeau” o bere, se retrăgeau într-o liniște incredibilă în camerele lor. Au stat pe același palier cu noi, dar practic nu i-am auzit. Trebuie să recunosc că am fost surprins și plăcut impresionat de comportamentul civilizat al lor, mai ales că am mai și interacționat. Seara, când veneau, noi eram deja la masă, iar ei ne salutau reverențios și, în timpul mesei, deși glumeau și erau plini de voie bună, glumele nu erau vulgare sau nesărate și nici gălăgioase. M-am bucurat că încă, în anumite zone ale României, mai sunt oameni civilizați și nu a apărut specia de meltean manelar, specifică și dominantă în sud.

Să mai precizez că cele două doamne proprietare sunt cam din generația noastră, sunt unguroaice și vorbesc o limbă română perfectă, bineînțeles cu acel accent ardelenesc inconfundabil. În plus, gătesc excelent, exact ca la mama acasă (la propriu, mama era ardeleancă, de la Cluj).

Cazarea

Noi am avut o cameră de trei persoane (un pat simplu și unul dublu) și, cum pensiunea este cotată cu trei stele, am beneficiat de tot ceea ce presupune acest lucru: baie proprie, TV cu ecran plat și diagonală mare, Wi-Fi. Frigider nu am avut în cameră, dar era unul mare pe hol, în care am pus doar o sticlă cu apă, având în vedere că aveam masa asigurată.

Camerele au și balcon, destul de mare.

Singurul lucru pe care nu l-am găsit, este un sistem de aer condiționat, dar nu a fost atât de cald, încât să-i simțim lipsa.

În ce privește spațiul de parcare, acesta este imens, pe saitul pensiunii se specifică un număr de 50 de locuri de parcare dar, cu siguranță sunt mai multe.

În curtea pensiunii este și un foișor, lângă care se află și un grătar, așa că cei dornici de astfel de activități au unde să le desfășoare. De asemenea, pensiunea dispune și de terenuri de tenis amenajate.

Masa

Cum spuneam, am avut masa asigurată, în sistem pensiune completă; lucrurile au decurs astfel: la începutul fiecărei zile, gazda ne propunea câteva meniuri, din care noi alegeam ce doream, iar când veneam la masă (anunțam în prealabil ora aproximativă), mâncarea era gata. La sfârșitul mesei, primeam și nota de plată, dar nu plăteam efectiv, pentru că plata se făcuse anticipat. Când am plecat, gazda ne-a spus că mai aveam ceva bani „în cont” neconsumați, pentru care ne-a propus să luăm băuturi răcoritoare sau alte produse neperisabile pe care le aveau. Am luat ceva apă plată, pentru drum și bere.

În privința felurilor de mâncare, e drept, nu am putut alege din meniul complet, din perioada când pensiunea funcționează la întreaga capacitate, dar am putut alege din cele câteva feluri propuse zilnic de gazdă, care era și cea care le pregătea. Și trebuie să vă spun că absolut tot ce am mâncat timp de trei zile a fost gustos! Puteți privi și cele câteva fotografii făcute, pentru a vă face o imagine mai clară … :)

Încheiere

Cum vă spuneam, ideea inițială, datorită căreia am ajuns la Cabana „La Trei Brazi”, de lângă Zalău, a fost vizitarea Grădinii Botanice Vasile Fati, din Jibou. Această vizită nu ne-a dezamăgit, dimpotrivă, ea ne-a confirmat toate lucrurile bune pe care le auzisem, dar pe lângă această vizită am descoperit Zalăul, un oraș mic, ce ascunde însă lucruri foarte frumoase și am ajuns și la castrul roman Porolissum.

Dacă ajungeți în Sălaj, nu ratați niciunul din aceste trei obiective!

Cazarea de la Cabana „La Trei Brazi” a fost una pe gustul nostru. Poate unora nu le-ar plăcea foarte mult, pentru că nu este o cazare de lux, dar pentru noi a fost exact ce ne-am dorit: cazare decentă, curată, liniștită, în mijlocul naturii, cu oameni primitori, deschiși, prietenoși și cu mâncare bună, gătită ardelenește (molcom!).

Așa că, al doilea îndemn al meu este asemănător cu primul: dacă doriți să petreceți câteva zile în Sălaj, să vizitați obiectivele turistice de care vă spuneam, o opțiune bună pentru cazare este Cabana „La Trei Brazi”!

Evident, această opțiune de cazare este foarte bună, în condiția în care sunteți „motorizați”, pentru a vă putea deplasa acolo unde doriți …

Drum bun și călătorii frumoase să aveți!


[fb]
---
Trimis de Costi in 11.08.19 11:47:32
Validat / Publicat: 11.08.19 13:12:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ZALĂU.

VIZUALIZĂRI: 363 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Gulaș cu carne de vită, mâncare specific ardelenească
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.08.19 13:11:19]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Cabana 'La Trei Brazi' [Gârceiu], ZALĂU" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

CostiAUTOR REVIEW
[11.08.19 13:23:00]
»

@webmasterX:

Este perfect!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[11.08.19 16:36:44]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.14923501014709 sec
    ecranul dvs: 1 x 1