94595 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Creta

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.07.2019
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 12 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1900 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Creta de Vest de la nord la sud și... de la est la vest. Aspecte organizatorice


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cum am ajuns acolo

Cred că, personal, nu aș fi în stare să spun nu niciodată unei vacanțe în Creta, indiferent de câte ori aș mai fi fost în trecut în insulă, așa de tare mi-a plăcut de fiecare dată acolo. Cretei îi datorez chiar și înscrierea mea pe AFA, după prima vacanță petrecută în cea mai mare și cea mai sudică insulă a Greciei.

Balanța s-a înclinat ferm către partea vestică a insulei odată ce-am primit înștiințare de la Ryanair (cândva prin decembrie anul trecut), că, din luna aprilie 2019, compania își va lansa cursă directă Otopeni-Chania, aeroportul Daskalogiannis. Mai fusesărăm în Chania în 2010 preț de câteva ore și la plaja Stavros, acolo unde se turnase scena de final din celebrul Zorba Grecul, la atât se redusese Creta vestică la acea dată pentru noi.

Cert este că mereu am avut regretul că nu am putut ajunge la cele mai spectaculoase plaje ale insulei situate în vestul extrem, de aceea introducerea acestei noi curse ne-a picat mănușă. La început, am făcut ceva simulări pentru luna iunie, atunci când avem o bucată mai serioasă de concediu și prețul pleca de la 95€/pers. dus-întors, doar cu bagaj mic de mână. Ne-am zis că e ok, dar n-am cumpărat biletele de îndată, iar până ne-am moșcăit noi, în câteva zile se scumpiseră succesiv la 105€/pers., ca mai apoi să devină 115€/pers. , moment în care n-am mai rezistat și le-am cumpărat. Mai rămâneau bagajele de cală de achizițonat, dar le-am lăsat pentru mai târziu deoarece mai erau și acelea 40€/pers. /sens. Şi bine am făcut, fiindcă peste ceva vreme am prins o promoție de prețuri reduse la bagajele de cală: 25€/pers/sens. , deci cu 100€ am rezolvat problema bagajelor. În total, 330€ zbor pentru două persoane cu bagaje de cală de 20kg fiecare și două bagaje mici de mână în avion. Pentru cei interesați, cursele sunt operate în zilele de miercuri și duminică ale fiecărei săptămâni, așadar am plecat într-o miercuri și ne-am întors în duminca săptămânii următoare. Mie, personal, mi s-a părut că această rută directă a unei companii low-cost acționează ca un pahar de apă rece pentru însetații de călătorii în ținuturile apusene ale insulei, Creta fiind recunoscută ca fiind o destinație deloc ieftină.

Am ales să ne stabilim cartierul general în Chania (se pronunţă Haniá, exact aşa cu accent pe ultimul a), dornici să-i cutreierăm străduțele până ne-am fi săturat de oraș dar și să ne bălăcim la cea mai frumoasă plajă urbană: Chrissi Akti sau Golden Beach. Desigur, acestea în completarea colindărilor pe toate coclaurile din această parte a Cretei. Problema cazării o voi trata separat, însă țin să spun că se găsește cazare într-o gamă variată de posibilități, dar parcă ceva mai scumpă față de alte părți ale Eladei.

Despre transport

Transferul dinspre/spre aeroportul Ioannis Daskalogiannis, aflat la 13 km față de centrul Chaniei, se poate face cu taxi sau cu autobuzele KTEL, dacă nu cumva este asigurat turiștilor cu shuttle bus-ul de către hotelurile care îi găzduiesc. Taxiurile sunt bine organizate într-o branșă de profil, pot fi găsite la ieșire din aeroport în dreapta, la o privire aruncată pe panourile din față, se observă că ar costa 23 €/cursă până în centrul Chaniei. Stația de autobuze KTEL se află la 20 m lângă cea de taxi, iar autobuzele sunt bine conectate la toate cursele de avion. Biletul de călătorie costă 2,5 €/pers. , durata transferului este de aproximativ o jumătate de oră, iar autobuzele oferă condiții excelente de transport (scaune confortabile, aer condiționat, etc.) Am ales autobuzul, iar acesta are punct terminus o autogară modernă (Central Bus Station), exact în inima Chaniei, loc din care zilnic pleacă autobuze în multe destinații zonale sau chiar interregionale. Totul este foarte bine pus la punct, așa cum am constatat și în zilele care au urmat, biletele nu sunt scumpe.

De lângă autogară, din Piața 1866, având în vedere că până la cazare mai aveam câteva stații de autobuz, am luat autobuzul local 21 pentru care biletul era de 1,20 €/pers. Deci, cu 7,40 €/2 persoane am rezolvat decent problema transportului până la hotel. Trebuie precizat că în Chania este bine de cumpărat bilete de autobuz de la chioșcurile din stații, acolo unde acestea există, sau de la orice magazine din oraș pentru că acestea costă 1,20 € fiecare, pe când același bilet cumpărat de la șofer costă 2 €. De altfel, șoferii nu încurajează achiziția biletelor de la ei, îndeamnă turiștii să-și cumpere de la chioșc. Pe distanțele ceva mai lungi, până la renumitele stațiuni Agia Marina sau Platanias, biletul nu mai costă 1,20 €, ci ceva mai mult, 2-2,5 €.

Deși distanța de la hotel până în centrul istoric Chaniei se putea parcurge lejer în 30-35 minute per pedes, am preferat mai mereu să luăm autobuzul pentru că ne era mai ușor să ne conservăm energia, mai ales că atunci când ne deplasam, de regulă seara după ce ziua ne peregrinam prin insulă, eram un pic cam obosiţi. Programul de circulație, foarte bine pus la punct, era din 20 în 20 de minute, ultimul pleca din centrul Chaniei către localitățile învecinate la 0,00, iar autobuzele sunt moderne, dotate cu AC, wi-fi free.

În afara deplasărilor zilnice spre centrul orașului și retur la hotel, am preferat să închiriem mașină pentru șapte din cele 12 zile cât am stat acolo, gândindu-ne să dedicăm Chaniei două zile pline, iar una s-o rezervăm pentru Defileul Samaria, în timp ce zilele de capete ale intervalului au fost concentrate pe sosire, respectiv, plecare.

Închirierea maşinii am făcut-o loco, fără a face niciun demers dinainte, prin intermediul hotelierului (care era o doamnă;) ) şi fără a garanta cu cardul. Ne-a trimis la unul dintre mulţii închiriatori locali, am negociat de la 43 €/zi (tocmai începuse sezonul de vârf și prețurile explodaseră) până la 33 €/zi, în total 240€, după ceva târguieli şi cu promisiunea că vom fi mers în excursie în defileul Samaria tot prin mijlocirea agenţiei sale. Am primit un Fiat Panda cam obosit, dar perfect funcţional, cu care ne-am împrietenit imediat şi care ne-a dat şansa să descoperim că în Creta aceasta este cea mai utilizată maşină de închiriat (judecând după numărul acestora pe şosele), fiind un pic mai înaltă, consumând destul de puţin şi având un gabarit redus.

După cum vă spuneam la început, din Chania, liniile KTEL fac legătura cu cele mai importante puncte de interes din această parte a insulei: platoul Omalos în Munții Albi, Sougia, Chora Sfakion, Paleochora în sud, plaja Elafonisi, Falasarna, Șeitan Limania, Kissamos, dar şi cu Rethymno, Heraklion, etc., cu orar bine pus la punct de dus și întors, prețuri accesibile și condiții decente de călătorie. Pentru informații puteți consulta: https://www.e-ktel.com/en/

Ce am găsit la fața locului

Deși am ajuns să ne simțim în Grecia ca acasă, n-aș putea spune că nu există lucruri cu care să ne surprindă mereu plăcut când îi călcăm plaiurile. Și de data aceasta am rămas uimiți de peisajele munte-mare care-ți taie efectiv răsuflarea în multe dintre locurile vizitate, am rămas impresionați plăcut de localnici care mi s-au părut extrem de prietenoşi, primitori și săritori. Se știe că în această parte a Cretei, în nord zona este foarte turistică și destul de aglomerată, în timp ce sudul este oarecum rămas în urmă din punct de vedere al dezvoltării, destul de rural și sălbatic, dar în același timp fermecător. Asta, pentru că munții înalți ai Cretei acționează ca o barieră naturală între nordul deschis către Grecia și lume, în general, în timp ce sudul are în perspectivă continentul african de care îl desparte Marea Libiei pentru 300 km. Munții sunt traversați de la nord la sud de câteva defilee întortocheate în care au fost construite la înălțime drumuri strâmte, aflate în stare relativ bună, care pot fi străbătute fără mari probleme de șoferii nu neapărat iscusiți.

Dacă mereu alegeam începutul sau mijlocul lunii iunie pentru a ne petrece vacanța oriunde ne-am fi dus, tocmai pentru a ne feri de căldura excesivă și de a circula în voie prin areal, de data aceasta am fost nevoiți să mergem în ultima decadă a lunii când vipia a pus stăpânire pe Creta. Vremea a fost foarte călduroasă, uneori caniculară, cu cer senin în toate zilele, aproape fără urmă de nor, dar ceea ce ne-a dat de furcă efectiv a fost vântul care a bătut tare aproape în toate zilele îngreunându-ne șederile în diverse părți ale insulei. Însă, am încercat și cred că am reușit să facem față cu brio în lupta cu Aelous, zeul care ni le-a aruncat în față.

Preţuri

În ceea ce priveşte prețurile, în general, recunosc că am plecat un pic cam îngrijoraţi, căci din ceea ce citisem eu pe diverse forumuri, inclusv aici pe sait, reieşea că zona Chania este cam scumpă, însă s-a dovedit că temerea noastră n-a fost deloc întemeiată, găsind preţuri normale pentru Grecia. Cel puţin, la taverne, unde am mâncat zilnic măcar masa principală, preţurile nu erau mari deloc, o masă cu salată grecească, la care se adauga un fel principal (mousaka, kalamari, pește-spadă, etc.), apă, o jumătate de litru de vin, însemna cam 25-30 €/2 persoane. Şi asta în inima Chaniei, în punctul „zero” care este portul medieval, cu marea la nas, unde respiri aerul oraşului sofisticat. Invariabil, am primit întotdeauna desert din partea casei, uneori chiar şi cafea, iar pentru digestie o cinzeacă de tsikoudia (un fel de tescovină) sau raki, băuturi indigene. Cretanii, faţă de alţi greci, din acest punct de vedere mi s-au părut mult mai darnici, deşi grecii nu sunt de fel prea generoşi:). Nici nu ştii la care tavernă să te opreşti să mănânci, toate te îmbie cu diverse preparate, muzică live, multe dintre ele sunt celebre şi recomandate de tripadvisor sau de revistele locale de turism, au stele michelin.

Desigur că cele mai ieftine cumpărături se fac de la supermarket, în acest sens, în acea zonă există un mare lanţ denumit SYN. KA ce deţine magazine peste tot, de diverse dimensiuni, unde mărfurile puteau fi achiziţionate la preţuri modice, şi să nu credeţi că erau numai români în ele, am întâlnit mulţi engelzi, ruşi, olandezi. SYN. KA sărbătorea anul acesta 40 de ani de existenţă, avea tot soiul de promoţii şi îşi făcea publicitate peste tot prin insulă. Bineînţeles că există şi Lidl, Carrefour, AB, Markt, dar şi marketuri locale la tot pasul.

Benzina avea preţul cuprins între 1,600 €/litru şi 1,700€/litru, o idee mai mic faţă de ceea găsiserăm anul trecut în septembrie în Rhodos, deci nici în această privinţă nu pot spune că am fost surprinşi neplăcut.

Faptul că Ryanair are cursă directă în Chania a făcut ca mulţi conaţionali să aleagă să-şi petreacă vacanţa în această parte minunată a Cretei, deci pot spune că aproape în orice loc în care am hoinărit am dat de cel puţin câţiva români, ceea ce nu e rău deloc, însemnând că suntem dispuşi să profităm de curse low-cost pentru a vedea şi cunoaşte cât mai multe locuri.

Excursiile care puteau fi făcute prin intermediul agenţiilor locale vizau croaziera în laguna Balos şi pe insula Imeri Gramvoussa, defileul Samaria, plaja Elafonissi, plaja Falassarna, insula Santorini, etc. , preţurile acestora nefiind deloc mari, de pildă noi am cumpărat-o pe cea în defileul Samaria care a costat 37 €/persoană incluzând şi transportul cu ferry (10€), dar şi biletul de intrare în defileu (5€). Ulterior am văzut un preţ uşor mai mic la una dintre agenţiile din centrul Chaniei. Organizarea a fost foarte bună iar ghizii montani, adevăraţi profesionişti.

Ce am văzut...

În afara Chaniei pe ale cărei străzi şi străduţe le-am bătut primele două zile de dimineaţă până seara, dar şi, negreşit, toate serile, pentru fiecare dintre cele şapte zile în care am avut maşina închiriată, am încropit câte un program în care deplasarea zilnică să nu depăşească 200 km şi să cuprindă un mix de localităţi, plaje la care să ne mai şi oprim pentru bălăceală şi răcorire, obiective de tipul castelelor medievale, siturilor arheologice, staţiuni mai mari sau mai mici, locuri faimoase, etc.

În prima zi în care am avut mașină, pentru a ne familiariza cu aceasta cât de cât, ne-am propus un traseu mai aproape de Chania, în peninsula Akrotiri unde am ţinut să revedem plaja Stavros, locul în care s-a filmat finalul celebrului Zorba Grecul, de care ne aminteam foarte bine şi cu mare drag. După câteva bălăceli, soţul vine cu ideea să mergem la Şeitan Limania, una dintre cele mai spectaculoase plaje ale Cretei, situată tot în peninsula Akrotiri, nu prea departe de aeroport, pe care o aveam în plan. Accesul la Șeitan Limania este destul de anevoios, se merge cu mașina pe serpentine până-ntr-un punct, de unde se coboară per-pedes pe o potecă foarte abruptă și cam periculoasă cam15 minute, însă efortul merită din plin, fiindcă plaja este minunată și de jos, dar mai ales de sus de unde nu te mai saturi privind-o.

Apoi am luat-o spre Souda cu gândul să vizităm satul tradițional Vamos aflat la vreo 30-35 km de Chania, unde am luat și masa la cea mai vestită tavernă din sat, veche de vreo sută de ani, ca mai apoi să vedem și situl antic de la Aptera, unul dintre puținele de acest gen din Creta de Vest, bonus două castele medievale. Am parcurs per total 125 km, nu prea rău pentru prima zi.

În cea de-a doua zi, ne-am propus un traseu mai ambițios și mai îndepărtat, către renumita plajă Elafonissi, prin Cheile Topolia în care să vizităm alt sat cretan tradițional faimos, pe nume Elos, dar să includem și mănăstirea Chrisoskalitissa. A fost o zi excelentă, cu obiective felurite, de la Elafonissi am pornit pe jos pe un traseu nu tocmai facil, de vreo 3 km pe sens, pe poteca E4 spre parcul natural și plaja Kedrodasos. Cu mașina am parcurs în acea zi 145 km.

A treia zi a fost dedicată satului din sud, Paleochora, devenit în ultima vreme o stațiune preferată de mulți turiști ce caută relaxarea într-un cadru natural perfect, departe de lumea dezlănţuită din nord. Acolo am avut plăcuta surpriza să ne întâlnim prin sat cu o mașină de IF, dar și să ne servească, la taverna la care ne-am oprit să prânzim, o româncă de-a noastră, o ardeleancă din Satu-Mare, care muncea acolo de zece ani. În Paleochora, după o vizită la Biroul de Informaţii Turistice, ne-am bucurat de cele două plaje complet diferite ale localităţii, i-am luat la picior cele câteva străduţe şi am vizitat ruinele fortăreţei medievale Selinou care avea o poziţie strategică în zonă. Pe urmă, am ascultat sfatul conaţionalei noastre care ne spusese că la vreo câţiva kilometri de Paleochora se află plajele Anithri, frumoase şi uşor accesibile pe un drum, totuşi, de macadam. Ne-am „băgat”, că n-am rezistat tentaţiei şi n-am regretat. Şi acea zi s-a numărat printre zilele în care am mers cu maşina pe distanţă lungă: 156 km.

Pentru a patra zi ne-am gândit s-o luăm spre vest, spre plaja Falassarna, altă vedetă de necontestat a insulei de care să ne bucurăm câteva ore la leneveală, incluzând în program vizită la micul sit arheologic cu acelaşi nume situat la 5 km nord. După ce vântul ne-a alungat la propriu de pe plajă, ne-am îndreptat spre sud, către sătucul de munte Polyrinia despre care eu citisem că are un acropolis antic într-un vârf de colină, dar şi că e un loc plin de farmec. Într-adevăr, chiar aşa l-am găsit. După ceva timp petrecut în areal, şi la un pahar de vorbă cu unul dintre cei 22 de locuitori ai satului chiar la el în mica sa tavernă aşezată lângă atelierul în care modelează lemnul de măslin, ne-am pornit către Cretan Brewery Charma din localitatea Zounaki, adică locul unde se produce berea locală Charma. În vinării mai fuseserăm, într-o fabrică de bere nu, a fost prima dată când am simţit în aer mirosul dulce al malţului şi am privit procesul de fabricaţie atât cât este permis vizitatorilor (prin geam). Bineînţeles că am mâncat acolo, la taverna locală şi am cumpărat pentru acasă câteva sticle cu toate cele cinci feluri de bere fabricată. Excelentă!

Numărul de kilometri parcurşi a fost de 135 în acea zi.

În cea de-a cincea zi venise rândul celei mai aşteptate destinaţii din punctul meu de vedere: plaja şi laguna Balos, cea mai fotografiată din Creta, una dintre cele mai frumoase din Mediterana. Inutil să vă spun că retinele noastre s-au încărcat cu imagini ce taie respiraţia oricui, iar noi ne-am bucurat ca nişte copii în apele de culori incredibile ale mării, în ciuda vântului care iarăşi a bătut aproape necontenit. Drumul până acolo este dificil, dar nu de nestrăbătut, şi n-am mai introdus nimic în program în acea zi, căci Balos este regina Cretei şi i-am acordat toată atenţia noastră, că oricum ne era greu să ne desprindem de acolo. Dus-întors, am străbătut 118 km.

Ziua a şasea a fost una petrecută în peninsula Akrotiri din nou, unde am vizitat plajele Kalathas, Marathi şi Loutraki, a fost o zi relaxantă, de care aveam nevoie după o dimineaţă care începuse nu tocmai bine. În acea zi numărul kilometrilor parcurşi a fost de numai 55, dar pregătind un program mai amplu pentru cea din urmă zi cu maşină.

În fine, în cea de-a şaptea zi, care se prefigura una încărcată, am plecat dis-de-dimineaţă către sud, pe drumul ce străbate defileul Imbros, către Chora Sfakion, ţinutul rebelilor şi bandiţilor cretani, după spusele localnicilor. De acolo, ne-am îmbarcat pe un ferry mic şi am petrecut câteva ore în micuţa şi cocheta staţiune Loutro, în care nu se poate ajunge cu maşina, ci numai de pe mare, sau bătătorind cu pasul poteca E4, dinspre Chora Sfakion sau Sougia. În altă ordine de idei, Loutro este o bijuterie şi merită orice efort de a-l vedea. Reveniţi tot cu ferry la Chora Sfakion, am vizitat orăşelul, care este redus ca dimensiuni, dar un nod destul de important pentru cei ce ajung în sud. I-am luat la picior străduţele vecine cu portul, rămăşiţele castelului medieval de pe deal, apoi ne-am recuperat maşina din parcare şi ne-am îndreptat către Frangokastello, satul situat la 12 km est unde am văzut un castel maiestuos pe picioarele sale, la care se lucra pentru restaurare. Nu am rezistat şi ne-am bălăcit la plaja de lângă castel că aveam nevoie să ne răcorim şi să ne relaxăm un pic. În acea zi am călătorit cu maşina 168 km, iar, în total în cele şapte zile, am parcurs 900 km şi am alimentat benzină de 92 euro.

În fine, după ce am predat maşina, în ziua dinaintea plecării, antamaserăm excursia în defileul Samaria care a fost, pentru mine mai grea, pentru soţ, obişnuit cu muntele, mai uşoară, dar extrem de frumoasă şi-ntr-un caz şi-n celălalt. Sincer, mi-a fost teamă că eu nu voi rezista cei 16 km de străbătut defileul, cu toate că soţul mă încuraja mereu. Am resimţit pietrele acelea pe care am călcat pe traseu şi în creieri. Am pornit în defileu la orele 07,45, de pe platoul Omalos, de la 1250 m altitudine, urmând să ajungem la Agia Roumeli, la cota mării, la orele 13,45 cu pauze mici de hidratare şi de hrănire cu mici gustări. Veniserăm pregătiţi cu încălţări de hiking, altfel nu făceam faţă. Traseul, destul de strict din punctul de vedere a ceea ce este permis de făcut în interior, este realmente minunat şi recomand oricărui iubeşte muntele, are o condiţie fizică bună şi este dispus să piardă calorii la greu, adică să facă efort fizic considerabil, să meargă în această excursie care poate însemna o împlinire personală sau o confirmare a propriilor posibilităţi fizice. Ziua a mai cuprins şi băi de soare şi de mare la Agia Roumeli, la Marea Libiei, deplasare cu ferry la Sougia, fiindcă de la Agia Roumeli nu se poate circula cu maşina, iar la Sougia ne aşteptau autocarele, inclusiv unul KTEL, care ne-au transportat în Chania, lăsându-ne pe fiecare la hotel.

... și ce ar mai fi fost de văzut

În urmă cu nouă ani, după ce mă înscrisesem pe AFA, încărcam pe sait primul meu articol pe care l-am intitulat „Încântătoarea şi inepuizabila Creta” afirmaţie pe care mi-o menţin cu tărie şi de data aceasta, fiindcă nu am reuşit să epuizăm obiectivele din această parte a Cretei, ne-au rămas de văzut şi vizitat mănăstiri celebre, plaje cu duiumul, lacul Kournas, alte fortăreţe medievale, etc.

Concluzii

Creta merită vizitată indiscutabil, este o destinaţie râvnită pe care orice turist doreşte să şi-o treacă în palmares. Insula este completă şi complexă, are de toate pentru toţi, important este ca fiecare să aleagă tipul de vacanţă ce i se potriveşte, pentru a nu interveni vreo dezămăgire de orice fel. Rămân la părerea că partea vestică este mult mai verde, are cele mai frumoase plaje şi se mândreşte cu cel mai încântător oraş, fosta sa capitală: Chania. Eu cred că introducerea acestei curse directe facilitează mult accesul românilor spre o zonă minunată a insulei, aducându-le mai aproape o sumedenie de obiective spre care mulţi se deplasau kilometri buni pentru a ajunge la ele, venind din centrul sau estul insulei.

Dacă puteţi, bucuraţi-vă de Chania şi de întreaga zonă vestică a Cretei, veţi descoperi locuri superbe care vă vor încărca bateriile şi retinele de frumos!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip, cel mai recent hit al Elenei Paparizou care ne-a răsunat de la posturile de radio zilnic:

https://www.youtube.com/watch?v=1VMqpq7gThY

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 09.07.2019 06:44:58

Validat / Publicat: 09.07.19 10:44:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1288

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  56000 PMA (din 61 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.07.19 10:43:46]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.07.19 10:51:50]
» mesaj pers

   @irinad:

   Fain! Și ați avut parte și de vreme frumoasă. Era pe lista mea anul ăsta dar am renunțat că nu mai avea loc în calendar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 11:35:02]
» mesaj pers

   @webmasterX: mulțumesc! Am rugămintea să " întoarceți" dvs. cele câteva dintre pozele care sunt culcate. Mulțumesc încă o dată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[09.07.19 11:37:01]
» mesaj pers

   @irinad: Super peisaje! O destinație la care visez și eu, acum și mai abitir. Prima poveste despre Creta, care m-a făcut să o pun pe listă, a fost a cuiva care zicea că a descoperit-o pe scuter. A povestit așa frumos (dar nu mai frumos decât tine;)) și a exemplificat atât de bine, că am tot sperat că așa o s-o vedem și noi. De atunci ne tot câcâim să luăm câteva ore de scuter, dar probabil că încă nu i-a venit rândul Cretei, de nu se leagă lucrurile.

   În orice caz, mai îmi fac lecțiile o dată acum cu tine și poate-poate.

   Foarte frumos povestit și exemplificat! Și foarte util pentru doritori!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 11:38:56]
» mesaj pers

   Am așteptat acest articol, îl simțeam că va veni! Foarte frumos, am văzut și pozele, spectaculos. Ai mare dreptate, de Creta nu te poți sătura niciodată, pentru că uite, chiar de aţi stat 12 zile, tot mai rămâne ceva de văzut.

   Recunosc că partea aceasta de Creta, n-am explorat-o mai deloc, așadar se impune să facem ceva în privința asta 🙂

   Deci Loutro e așa cum mă așteptam, noi am văzut-o doar de pe vapor.

   Iar Samaria, Doamne ce amintiri, crede-mă că am simțit și eu fiecare piatră și pietricică, nu e ușor, dar de ar fi, aș lua-o de la capăt.

   Mă bucur mult pentru voi, aţi ajuns în multe locuri frumoase acolo, la care râvnesc și eu.

   Felicitări, aștept continuarea aventurii!!! 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 11:40:12]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc frumos, da, vremea a fost însorită si călduroasă cam tare, dar nu asta a fost greu de suportat, ci vântul ne-a cam dat de furcă. Dar, am făcut față cu succes.

   Când vă hotărâți, Chania vă așteaptă, e minunată și ospitalieră tare pe deasupra! :)

   O zi frumoasă, pupici!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 12:01:10]
» mesaj pers

   @Aurici: Da, așa e, Creta vestică este spectaculoasă, are peisaje și plaje minunate. Merită vizitată, iar acum acest lucru a devenit mai ușor. Eu am incercat să expun in articol tot ce a ținut de propria organizare, tocmai pentru a-i face pe doritori să cunoască detalii și să acționeze în consecință. Dacă articolul meu te-a determinat să " apropii" Creta de dorințele tale, înseamnă că și-a atins scopul.

   Mulțumesc mult pentru vizită și ecou, o zi minunată îți doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- dalumian
[09.07.19 12:06:25]
» mesaj pers

   Felicitări!

   Așteptam acest articol.

   Tic - Tac, tic - tac, noi mai avem de așteptat 30 de zile.

   Foarte frumoase locurile

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 12:48:17]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc pentru vizită, ecou, aprecieri, și pentru articolul despre Samaria care mi-a folosit foarte mult. A fost cam greu pentru mine, dar am reușit să fac traseul exact în media timpului dată de specialiști: șase ore. Dacă ar fi fost după soț, terminam în patru. M-au durut picioarele o săptămână după aceea, dar a meritat.

   În altă ordine de idei, partea vestică a Cretei este superbă, are cele mai frumoase plaje ale insulei, unele celebre in toată Mediterana sau în lume.

   Sudul mi-a rămas la inimă, așa nedezvoltat cum este, dar fermecător. Iar oamenii locului mi-au lăsat o impresie foarte plăcută, cretanii ăstia s-au dovedit un pic altfel.

   Voi mai scrie, sper să-mi fac timp.

   O zi minunata iti doresc! Pupici!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 12:52:33]
» mesaj pers

   @dalumian: Mulțumesc frumos, acum este cel mai greu, când arzi de nerăbdare să treacă timpul mai repede. Dacă te mai pot lămuri în privința vreunui aspect, iți răspund cu mare drag.

   O zi frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 15:09:04]
» mesaj pers

   @irinad: Multumesc mult pentru informatii. Peste cateva luni vom ajunge si noi acolo, tot pe cont propriu si zburand cu Ryan la Chania (140 euro/2 persoane/ priority si locuri rezervate).

   Mi-ai dat deja cateva ponturi, tot ce-mi ramane de facut e sa ma pun " cu burta pe carte" .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ileana15
[09.07.19 15:35:03]
» mesaj pers

   Buna ziua, superbă descriere... v. am relaxat si incarcat cu toate frumusețile! Am fost peste tot, aproape, si eu in 2017, am venit încântată de... numa' ... dar pana anul trecut dupa ce am văzut Corfu! Anul acesta, Lefkada, vorba cuiva din comentarii:" tic-tac" până în 30 august - abia aștept, la ce impresii am citit. Vacante cât mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 15:38:59]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Și eu îți mulțumesc mult pentru ecou! Mă bucur că-ți pot fi de folos cu ceva informații pentru propria-ți vacanță. Imi amintesc că la Herculane, atunci când discutam despre destinațiile anului acesta, mi-ai spus că-ți dorești și tu să ajungi în Chania.

   Da, se pare că Ryanair a venit in întâmpinarea multor conaționali care vroiau să vadă această parte a Cretei. În privința prețurilor biletelor de avion, acestea se modifică permanent, tocmai ce-am primit și eu o înștiintare de zbor pentru început de octombrie cu un preț chiar mai mic.

   O zi minunată îți doresc! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 15:48:06]
» mesaj pers

   @Ileana15: Mulțumesc frumos, sunt încântată dacă v-a plăcut articolul meu. Corfu a fost prima insulă grecească in care am avut un sejur și de atunci cred că m-am molipsit de microbul insulelor grecești. În ceea ce privește Lefkada, dacă v-a plăcut în Corfu și vă plac plajele spectaculoase, cred că vă veți îndrăgosti de " insula albă" .

   Vacanță minunată să aveți și o așteptare ușoară a acesteia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- alinafulg
[09.07.19 18:04:30]
» mesaj pers

   @irinad: Felicitari pentru vacanta frumoasa petrecuta intr-o insula la care visez si eu. Mi-e tare dor de Grecia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[09.07.19 18:15:53]
» mesaj pers

   @irinad: MINUNAT!!!

   Felicitări pentru articol si fotografiile minunate care m-au cucerit!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 18:17:29]
» mesaj pers

   @alinafulg: Mulţumesc frumos, a fost o vacanţă frumoasă în care am vizitat locuri pe care mi-am dorit să le văd mai demult, dar nu se poate mereu să-ţi iasă totul, oricum sănătoşi să fim, că restul se mai aranjează.

   Îţi urez sincer să ajungi în Grecia, să-ţi ostoieşti dorul de ţara asta care dă dependenţă.

   Mă bucur că mi-ai trecut pragul!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 18:55:46]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulţumesc mult, Creta este fotogenică în general, dar acea zonă cu plajele sale superbe, are cele mai fotografiate peisaje! Cât priveşte articolul, m-am gândit că experienţa mea ar putea prinde bine şi altora, mai ales că sezonul este în plină desfăşurare, până în inclusiv octombrie se poate face plajă şi baie acolo.

   Pupici!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ANILU
[09.07.19 20:26:35]
» mesaj pers

   @irinad: Frumos, spectaculos, inedit, o vacanță așa cum ar trebui să fie. 12 zile de Creta... !!!

   Felicitări pentru așa frumusețe de vacanță, mare... munte... plimbări... plajă... vreme bună și chiar dacă vântul v-a dat de furcă, tot a fost frumos. Și asta am văzut și din poze.

   Util articolul tău pentru doritorii de Creta și văd deja că unii vor ajunge în vara asta.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mika
[09.07.19 21:04:03]
» mesaj pers

   @irinad: Frumoasă vacanță, foarte frumoase fotografii. Mi-a amintit de vacanța mea in Creta, de la care a trecut ceva timp. Cred că ar trebui să o revăd, ca să merg și in Defileul Samaria, pe care l-am ratat din cauza temperaturilor prea ridicate. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 21:16:06]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulţumesc foarte mult, în iunie avem una dintre cele două tranşe mari de concediu şi da, pot spune că a fost o vacanţă reuşită. Au mai fost şi mici inconveniente, dar am reuşit să le depăşim. Ştii că nouă ne place să cutreierăm, avem mâncărici în tălpi.

   Mă bucur că ţi-au plăcut fotografiile şi consideri utile informaţiile mele pentru cei ce vor să meargă în Creta, respectiv, Chania. O seară minunată-ţi doresc! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.07.19 21:46:08]
» mesaj pers

   @Mika: Să ştii că m-am gândit la tine când eram în Defileul Samariei, mă gândeam că ţie ţi s-ar potrivi mănuşă să fii pe-acolo. M-am descurcat şi eu, dar aşa mai greuţ, în stilul meu. A fost destul de cald şi când am fost noi în defileu, dar am avut noroc că ne răcoream cu apă în punctele de popas, stăteam la umbră şi, nu în ultimul rând, am băut foarte multă apă.

   Mulţumesc mult pentru ecou, aprecieri, comentariu, nu e rău să te gândeşti să mai revezi Creta, ştii că e minunată!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[09.07.19 22:39:33]
» mesaj pers

   @irinad: Superb! Pozele sunt din altă lume, nu?! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[10.07.19 06:42:34]
» mesaj pers

   @crismis: Mulţumesc mult Cristina, pentru poze sunt " vinovate" peisajele din acea parte a Cretei, multe dintre ele, realmente, spectaculoase.

   O zi minunată îţi doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[10.07.19 12:39:03]
» mesaj pers

   @irinad: Excelent reviewul, ca de fiecare dată, ..., sigur voi ajunge și eu acolo și informațiile tale sunt foarte bune, de ce să mai caut prețuri, autobuze, când le găsesc aici! Ai spus că partea vestică este mai verde, deci tot la Chania voi ajunge, inițial eu mă gândisem la Heraklion. Mi-am schimbat opțiunea... Trecut la favorite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[10.07.19 13:44:19]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulțumesc frumos pentru aprecieri, m-am gândit că este bine să împărtășesc experienta mea, tocmai în ideea că și alți colegi sau nu vor merge acolo și le-ar fi util să vadă cum am procedat.

   Da, vestul este mai verde, mai bogat în vegetație, pe când estul și centrul, mai uscate și mai aride. Chania este o bună opțiune ca destinație în Creta, mai ales când se dorește vizitarea vestului Cretei. Între Chania și Heraklion sunt 145 km, în Heraklion e mai bine de ajuns pentru est si centru.

   Oricum ar fi, Creta merită vizitată, asta stiu clar!

   O zi minunată vă doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[11.07.19 11:02:59]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[11.07.19 13:29:26]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Oitzza
[12.07.19 09:41:32]
» mesaj pers

   Poți sa îmi zici și mie cu aproximație cam ce buget ai avut?? Cât te-a costat toată treaba

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.07.19 10:47:29]
» mesaj pers

   @Oitzza: Am scris deja, este vorba de 1900€, regăsești în caseta tehnică acest aspect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [23.07.19 09:20:23]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2019] Laguna şi plaja Balos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084153">Şterge vot</a></div><span id="v91084153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2019] Laguna şi plaja Balos
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2019] Plaja Şeitan Limania, o plajă la care se nu ajunge tocmai uşor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084154">Şterge vot</a></div><span id="v91084154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2019] Plaja Şeitan Limania, o plajă la care se nu ajunge tocmai uşor
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2019] Micuţa staţiune Loutro, sudul Cretei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084155">Şterge vot</a></div><span id="v91084155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2019] Micuţa staţiune Loutro, sudul Cretei
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2019] Plaja Kedrodasos, una dintre cele mai frumoase plaje naturale din Creta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084156">Şterge vot</a></div><span id="v91084156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2019] Plaja Kedrodasos, una dintre cele mai frumoase plaje naturale din Creta
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2019] Chora Sfakion văzută de la ruinele fortăreţei sale -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084157">Şterge vot</a></div><span id="v91084157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2019] Chora Sfakion văzută de la ruinele fortăreţei sale
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2019] Chania în port -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084158">Şterge vot</a></div><span id="v91084158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2019] Chania în port
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2019] Simbolul Chaniei: farul său ce seamănă cu un minaret -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084159">Şterge vot</a></div><span id="v91084159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2019] Simbolul Chaniei: farul său ce seamănă cu un minaret
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2019] Laguna şi plaja Elafonissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084160">Şterge vot</a></div><span id="v91084160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2019] Laguna şi plaja Elafonissi
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2019] Cochetul Loutro, sudul Cretei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084161">Şterge vot</a></div><span id="v91084161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2019] Cochetul Loutro, sudul Cretei
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2019] În depărtare, insula Imeri Gramvoussa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084162">Şterge vot</a></div><span id="v91084162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2019] În depărtare, insula Imeri Gramvoussa
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2019] Munţii Albi văzuţi din Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084163">Şterge vot</a></div><span id="v91084163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2019] Munţii Albi văzuţi din Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2019] La " Porţile de Fier" , cel mai îngust loc din Defileul Samaria: 3 m -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084164">Şterge vot</a></div><span id="v91084164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2019] La " Porţile de Fier" , cel mai îngust loc din Defileul Samaria: 3 m
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2019] Plaja Falassarna -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084165">Şterge vot</a></div><span id="v91084165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2019] Plaja Falassarna
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2019] Apă de cleştar la Loutro -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084166">Şterge vot</a></div><span id="v91084166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2019] Apă de cleştar la Loutro
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2019] Nisipul roz de la Elafonissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084167">Şterge vot</a></div><span id="v91084167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2019] Nisipul roz de la Elafonissi
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2019] Portul veneţian din Chania privit de la bastionul Agios Nikolaos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084168">Şterge vot</a></div><span id="v91084168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2019] Portul veneţian din Chania privit de la bastionul Agios Nikolaos
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2019] Seara, pe străzile oraşului veneţian Chania -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084169">Şterge vot</a></div><span id="v91084169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2019] Seara, pe străzile oraşului veneţian Chania
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2019] Chora Sfakion, văzut de pe ferry, în timp ce plecam spe Loutro -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084170">Şterge vot</a></div><span id="v91084170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2019] Chora Sfakion, văzut de pe ferry, în timp ce plecam spe Loutro
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2019] Apeductul roman din Polyrinia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084171">Şterge vot</a></div><span id="v91084171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2019] Apeductul roman din Polyrinia
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2019] Plaja Falassarna, din celălalt capăt -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084172">Şterge vot</a></div><span id="v91084172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2019] Plaja Falassarna, din celălalt capăt
foto irinad [09.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2019] Prin Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084173">Şterge vot</a></div><span id="v91084173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2019] Prin Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2019] Paleochora de sus, din şosea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084174">Şterge vot</a></div><span id="v91084174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2019] Paleochora de sus, din şosea
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2019] Amfiteatrul antic din Aptera -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084175">Şterge vot</a></div><span id="v91084175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2019] Amfiteatrul antic din Aptera
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2019] Leandri şi Munţii Albi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084176">Şterge vot</a></div><span id="v91084176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2019] Leandri şi Munţii Albi
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2019] Culoarea apei mării la Elafonissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084177">Şterge vot</a></div><span id="v91084177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2019] Culoarea apei mării la Elafonissi
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2019] Poteca europeană E4, de la Elafonissi la Kedrodasos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084178">Şterge vot</a></div><span id="v91084178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2019] Poteca europeană E4, de la Elafonissi la Kedrodasos
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2019] Străduţă în Chania veneţiană -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084179">Şterge vot</a></div><span id="v91084179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2019] Străduţă în Chania veneţiană
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2019] Portul veneţian Chania la ceas de seară -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084180">Şterge vot</a></div><span id="v91084180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2019] Portul veneţian Chania la ceas de seară
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2019] Traversând pe pietre cursul de apă din defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084181">Şterge vot</a></div><span id="v91084181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2019] Traversând pe pietre cursul de apă din defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2019] Pietre şi bărci la Agia Roumeli, sudul Cretei, acolo unde se ajunge coborând din Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084182">Şterge vot</a></div><span id="v91084182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2019] Pietre şi bărci la Agia Roumeli, sudul Cretei, acolo unde se ajunge coborând din Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2019] Bye, bye Loutro! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084183">Şterge vot</a></div><span id="v91084183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2019] Bye, bye Loutro!
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2019] Un zoom pe plajele din laguna Balos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084184">Şterge vot</a></div><span id="v91084184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2019] Un zoom pe plajele din laguna Balos
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2019] O mică cascadă în Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084185">Şterge vot</a></div><span id="v91084185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2019] O mică cascadă în Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2019] Traseul din Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084186">Şterge vot</a></div><span id="v91084186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2019] Traseul din Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2019] Sărind din piatră în piatră peste apă în Defileul Samaria -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084187">Şterge vot</a></div><span id="v91084187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2019] Sărind din piatră în piatră peste apă în Defileul Samaria
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2019] În apropiere de Loutro -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084188">Şterge vot</a></div><span id="v91084188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2019] În apropiere de Loutro
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2019] Stradă îngustă din Chania veneţiană -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084189">Şterge vot</a></div><span id="v91084189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2019] Stradă îngustă din Chania veneţiană
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2019] Clădire medievală din portul din Chania -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084190">Şterge vot</a></div><span id="v91084190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2019] Clădire medievală din portul din Chania
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2019] Plaja Kedrodasos, sud-vestul Cretei, " vecină" cu Elafonissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084191">Şterge vot</a></div><span id="v91084191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2019] Plaja Kedrodasos, sud-vestul Cretei, " vecină" cu Elafonissi
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUN-2019] Splantzia Chania, moschee sau biserică creştină? -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084192">Şterge vot</a></div><span id="v91084192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUN-2019] Splantzia Chania, moschee sau biserică creştină?
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUN-2019] În portul din Chania, o Caretta Caretta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084193">Şterge vot</a></div><span id="v91084193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUN-2019] În portul din Chania, o Caretta Caretta
foto irinad [09.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.194007873535 sec