94234 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Veneţia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.06.2019
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
205 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Despre gondolă


  Urmare de aici

  De ce despre gondolă? Din cauza ploilor și a inundațiilor din ultima vreme! Pentru că auzim adesea, a plouat așa mult, că poți merge cu gondola sau, apa e așa mare, mai lipsește gondola. Nu cred să mai fie cineva în ziua de azi, care să nu fi auzit de gondolă. Dar de secretele acestor ambarcațiuni?

  În două vorbe, gondola exista încă din sec al XI-lea. Prin excelență venețiană, gondola are un farmec și o magie aparte. Toate gondolele sunt lucrate din lemn, toate sunt vopsite în negru, toate au exact aceeași formă. Încă se mai produc în șantierele orașului pentru transportul turiștilor, afacerea fiind foarte bănoasă. Măcar nu este chinuit niciun animal, așa cum se întâmplă în multe alte zone, în special în cele estice.

  Toate gondolele sunt confecționate din lemn, sunt lucrate manual, la care se utilizează opt feluri de esențe: brad, zadă, cireș, nuc, ulm, stejar, tei și mahon. La asamblarea ei, se folosesc 280 bucăți separate de lemn. Prora este în formă de furcă, se numește ”ferro” și are șase lamele, câte districte are Veneția. Tradiția se păstrează cu sfințenie și se transmite din generație în generație, ca de altfel și îndeletnicirea de gondolier.

  Cu forma sa elegantă și asimetrică, ambarcațiunea are partea stângă mai largă decât cea dreapta, pentru a da suficient loc de mișcare gondolierului. Acesta cunoaște cele mai mici secrete ale gondolei pe care o manevrează cu o uimitoare grație și siguranță. Ba, mai și dă informații, vorbește, glumește, cântă în timp ce atenția nu-i este îndepărtată nicio secundă de la ”micul monstru negru” ce-i poate crea oricând surprize.

  Toate gondolele sunt vopsite în negru, în consens cu legile din perioada când se încerca diminuarea extravaganțelor societății venețiene.

  Se păstrează și tradiția vestimentației gondolierilor. Tricoul cu dungi orizontale și basca marinărească albă.

  Gondola este taxiul orașului. Sunt locuri fixe pentru îmbarcare și pentru debarcare, ca de altfel și pentru parcaj. În 2017, o plimbare cu gondola pe canalele ce străbat orașul în lung și-n lat, traversate nu mai puțin de 600 poduri, mai puțin de o oră costa în jur de 100 euro.

  Gondola este una din multele elemente specifice orașului Veneția. Din păcate și schimbările geoclimatice o dovedesc, generațiile viitoare o vor vedea doar la muzeu.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 27.06.2019 17:44:01

  Validat / Publicat: 27.06.19 20:38:07


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: diverse orașe
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 291


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24050 PMA (din 26 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - tata123
  [28.06.19 09:04:33]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Orașul Veneția - împărăția apelor, sute de artere pe apă: canalele. Gondola - unul din cele mai specifice lucruri venețiene (alături de masca de carnaval și sticla de Murano) - ne încântă prin formă, ornamente, gondolier și istorie.

     „Lebăda neagră” a canalelor venețiene, barca a suferit mai multe transformări de-a lungul secolelor, ajungându-se până la statornicirea unor reguli clare de construcție chiar prin decrete ale dogilor Veneției.

     Azi, o călătorie cu gondola a devenit doar un mod romantic de a vizita orașul lagunar. Și nu e ieftină această plăcere...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [28.06.19 10:38:33]
  » mesaj pers

     @tata123: Mulțumesc pentru ecou!

     Venețienii sunt atât de atașați sufletește de gondolele lor, încât în insula San Michele din lagună, acolo unde se află cimitirul orașului, există un colț dedicat gondolelor, loc decorat cu o gondolă din piatră.

      „Lebăda neagră” a canalelor venețiene, barca a suferit mai multe transformări de-a lungul secolelor. Așa este. La Palatul Dogilor am văzut expusă o vechitură de gondolă care nici pe departe nu aducea cu forma elegantă a celor de azi, deși tehnologia se păstrează. Bine ai zis, barca și nu gondola.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Mitica49
  [06.07.19 14:26:04]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Interesante detaliile referitoare la gondole. Acum foarte mulți ani (vreo 40) fiind într-o delegație la Milano am ajuns, cu sprijinul firmei la care făcusem deplasarea, și la Veneția. Ca atare am reușit și o plimbare, scurtă, cu gondola, apoi cu un vaporetto am traversat canalul până la o insulă (cred că San Giorgio) unde am urcat în turnul mânăstirii, având, de aici, o imagine panoramică nemaipomenită asupra orașului dogilor.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [06.07.19 16:56:43]
  » mesaj pers

     @Mitica49: Și de atunci nu ai mai fost? Atât de ușor se ajunge la Veneția, are atâtea comori de arătat! Și atât de puțin timp la dispoziție... Se zice că Veneția nu-și va ispăși păcatul dezastrului pricinuit civilizației bizantine, chiar dacă au stat în fața otomanilor în Marea Mediterană, chiar dacă a dus mai departe civilizația greacă, chiar dacă au oferit protecție Ciprului și Cretei în vremuri grele... scufundarea sa este iminentă!

     Am văzut și Veneția inundată. Oaaaaaa...

     Merci pentru ecou!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [15] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2017] Elegantă printre alte ambarcațiuni. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080606">Şterge vot</a></div><span id="v91080606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2017] Elegantă printre alte ambarcațiuni.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2017] Un punct de îmbarcare/debarcare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080607">Şterge vot</a></div><span id="v91080607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2017] Un punct de îmbarcare/debarcare.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2017] Pe canalele înguste, se păstrează anumite reguli de circulație. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080608">Şterge vot</a></div><span id="v91080608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2017] Pe canalele înguste, se păstrează anumite reguli de circulație.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2017] Gondole pe Canal Grande. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080612">Şterge vot</a></div><span id="v91080612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2017] Gondole pe Canal Grande.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2017] Cu gondola. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080614">Şterge vot</a></div><span id="v91080614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2017] Cu gondola.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [MAY-2017] Cu gondola pe canalele orașului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080615">Şterge vot</a></div><span id="v91080615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2017] Cu gondola pe canalele orașului.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2017] După gustul fiecăruia. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080616">Şterge vot</a></div><span id="v91080616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2017] După gustul fiecăruia.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2017] Asta nu mai e gondolă! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080617">Şterge vot</a></div><span id="v91080617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2017] Asta nu mai e gondolă!
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2017] Aidoma, identice și la fel! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080618">Şterge vot</a></div><span id="v91080618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2017] Aidoma, identice și la fel!
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2017] Punct de îmbarcare/debarcare gondole. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080619">Şterge vot</a></div><span id="v91080619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2017] Punct de îmbarcare/debarcare gondole.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2017] Gondolă în așteptare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080620">Şterge vot</a></div><span id="v91080620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2017] Gondolă în așteptare.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2017] Parcaj de gondole în apropiere de Piazza San Marco. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080621">Şterge vot</a></div><span id="v91080621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2017] Parcaj de gondole în apropiere de Piazza San Marco.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2017] Cu ani în urmă, Stazzione di Santa Lucia. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080622">Şterge vot</a></div><span id="v91080622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2017] Cu ani în urmă, Stazzione di Santa Lucia.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2017] Piazza San Marco inundară (oct. 2010). Mai trebuie gondola! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080623">Şterge vot</a></div><span id="v91080623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2017] Piazza San Marco inundară (oct. 2010). Mai trebuie gondola!
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2017] În districtul La Castello. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 27.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1080624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1080624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1080624">Şterge vot</a></div><span id="v91080624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1080624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1080624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1080624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2017] În districtul La Castello.
  foto mihaelavoicu [27.06.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.105356931686 sec