93884 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în Amman?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.06.2019
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 2 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
38 JOD
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hashem, restaurantul-legendă din Amman şi Habibah Sweets, la fel de vestit, dar în „dulcegării”


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Eei, articolele despre restaurante au devenit în ultima vreme mai greu de înghiţit şi digerat pe sait, dar în pofida acestui fapt, mi-am luat inima în dinţi să vă povestesc despre două localuri din Amman care ar putea să stea în atenţia oricărui trecător prin capitala Iordaniei. Şi nu pentru că ar fi cine ştie ce, în realitate fiind neaşteptat de modeste, ci pentru că au acea faimă care le recomandă ca fiind locuri legendare în care au călcat celebrităţi, diplomaţi, membri ai familiei regale.

Se spune că n-ai trecut prin Amman dacă n-ai mers să încerci falafelul de la Hashem Restaurant şi kunafa de la Habibah Sweets. Nu am ştiut de la bun început aceste lucruri, ci doar că le lăudau şi recomandau turiştii pe tripadvisor şi blogerii străini ca pe localuri cu mâncare tradiţională la preţuri moderate. Mai târziu am fost plăcut impresionată că am făcut alegerea potrivită, având o experienţă destul de plăcută la Hashem în cele două seri extrem de târzii petrecute în Amman cu o abatere mică la Habibah Sweets.

Cum am ajuns acolo

Știind că în Amman vom ajunge de două ori, în prima, respectiv, în cea de-a patra seară (ultima) din vacanță, chiar dacă orele întârziate la care am fi sosit în oraș băteau spre miezul nopții sau chiar îl depășeau, aveam nevoie de un local unde să mergem să ne potolim foamea. Și m-am apucat de căutat după criterii clare: să găsim la orele acelea deschis, să fie musai în centrul vechi, să aibă mâncare și pentru vegetarieni, având două persoane printre noi, să aibă produse tradiționale, ca să simțim gustul Iordaniei și, desigur, să nu fie vreo speluncă. Scotocind internetul, am dat de Hashem Restaurant, un local despre care am citit numai de bine, cu preparate proaspete şi gustoase, apreciate deopotrivă de turişti şi localnici. Similar au stat lucrurile şi cu Habibah Sweets, doar că pe acesta l-am „descoperit” în totalitate acolo, deşi aflasem dinainte de „dulcele” tradiţional al Iordaniei, acest kunafa, omologul künefe-ului turcesc care mie îmi place foarte mult.

Câteva vorbe de spre Hashem, „restaurantul care nu închide niciodată”, aşa cum se autodefineşte

Adresa: King Faisal Street Amman, Complex No 6, Al-Amir Mohammed, Amman 11151, Iordania
Orar : non-stop 
Site: hashemrestaurants.com

Hashem este situat în centrul vechi (Downtown), având o poziţie privilegiată în inima Ammanului, ceea ce îi conferă avantajul de a se lăuda că se află în mijlocul „acţiunii” culinare iordaniene, iar distanţa pe care o aveam de mers de la cazările noastre până acolo era de cam 5-600 de m. N-am nimerit chiar din prima încercare, dar ne-am descurcat, întrebând la nevoie localnicii care nu conteneau să ne ureze bun venit în ţara lor.

Hashem are tradiţie de aproape şapte decenii în Amman, pare-se că dateză din 1956, deşi data naşterii afacerii coboară undeva pe la 1910 în Palestina. Cei care l-au cunoscut şi mai demult, afirmă că localul nu s-ar fi schimbat prea mult faţă de-atunci, în timp ce faima i-a tot crescut. Ar putea fi considerat şi un local în care se serveşte mâncare stradală deoarece are mese multe aşezate şi în spaţiul descoperit, din faţa sa, dar deţine şi două corpuri de clădire de-o parte şi de alta a bucătăriei.

Nu vă aşteptaţi la vreun local de soi sau de fiţe, este un local destul de simplu, lipsit de pretenţii, în care curăţenia nu sclipeşte, caracteristică generală în Iordania. Dar, are atmosferă şi acel ceva autentic ce l-a făcut celebru de-a lungul timpului şi care-l face căutat atât de iordanieni, cât şi de străini. Este un local tradiţional, cu specific oriental şi cu destule curiozităţi, pentru noi europenii. Spre exemplu, nu are un meniu după care să te ghidezi pentru a comanda, ospătarii îşi dau seama imediat că nu eşti de-al lor şi dacă nu ştii exact ce vrei să comanzi, îţi servesc un set de preparate de bază care rămâne în mare parte constant, putând fi doar îmbogăţit cu alte gustări mici. Nu ţi se dau tacâmuri, am găsit pe masă numai linguriţe de plastic pe care să le folosim pentru a amesteca zahărul în ceai.

Habibah Sweets, Localizare / despre marcă

Adresă: Marwan Madi Complex Al Azhar, 2, lângă Arab Bank, Downtown, Amman
Site: habibahsweets.com/en
Program: zilnic între 09,00-0,00

Pe parcursul documentării mele despre Iordania, aflasem că prăjitura tradiţională a acestei ţări se numeşte kunafa şi este practic acel preparat pe care l-am întâlnit în Turcia drept künefe şi care constă într-un strat bogat de paste subţiri ca fideaua înmuiate din belșug în sirop de zahăr sau miere în care, la mijloc, este așezat un rând de brânză dulce, elastică, presărat cu fistic sau alune măciante pe deasupra. Kunafa, alături de o panoplie largă de dulciuri orientale, se prepară şi se comercializează în multe cofetării în Amman, chiar Habibah Sweets are cinci astfel de locuri în capitala Iordaniei, dar eu am menţionat mai sus adresa celui la care am fost şi care a fost primul deschis în Amman, în 1951, deci cel mai vechi.

În mod asemănător cu Hashem, şi Habibah are o istorie lungă, datând din 1948 când creatorul său, Al-Haj Mahmoud Habibah, a ales să se mute în Amman, după ce în anul 1947 deschisese un mic magazin cu dulciuri în Ierusalim. În decursul timpului, ce doi fii săi au dezvoltat o afacere de succes, astfel încât astăzi brandul lor este cel mai cunoscut în materie de dulciuri în Iordania. Şi Habibah se mândreşte că i-ar fi trecut pragul diverse personalităţi, oameni politici, membri ai dinastiei regale.

Experiența noastră în cele două seri din Amman

În prima seară, imediat după ce ne-am cazat (pe la orele 23,00), am plecat în recunoaştere şi să identificăm magazinele de pe lângă hotel de unde să ne luăm apă, suc, de ronţăit. Apoi, fiindcă oboseala îşi spusese cuvântul, prietenii noştri au mers la culcare, iar noi la... Hashem! Soţul, puţin intrigat de renumele restaurantului, îmi spusese că este nerăbdător să vadă despre ce este vorba, dar eu ştiam că era şi foarte înfometat.

După ce am ajuns în faţa localului, unul dintre lucrători ne-a condus politicos la corpul de clădire unde era deschis, ne-a invitat la fel de politicos să ne alegem o masă. Înăuntru, am rămas cam surprinsă de aspectul foarte simplu al mobilierului, al decoraţiunilor, aş putea spune chiar banal. Însă, cum nu suntem pretenţioşi, dar curioşi şi dispuşi să cunoaştem tot felul de lucruri, ne-am zis că, fără îndoială, trebuie să experimentăm localul.

Deşi trecuse de miezul nopţii, erau clienţi la mese, atât turişti, dar şi localnici. În scurt timp a venit un chelner în vârstă, însă la fel de serviabil, care ne-a propus un set de gustări tradiţionale pe care le-am acceptat de îndată. De băut, am optat pentru ceai pentru că, fiind cam pleoştiţi, vroiam un pic de revigorare. Ne-a întins pe masă o faţă de masă de unică folosinţă, apoi a plecat să ducă la bucătărie comanda, dar a revenit repejor cu ceaiul foarte tare şi aromat şi a aruncat, cu o mişcare din poignet, două lipii mari pe masă. Ah, ne-a adus şi o cutie de şerveţele de hârtie. Pe urmă, a sosit încărcat cu bolurile cu preparate tradiţionale, prezentându-ni-le pe fiecare. Fireşte că primele au fost vedetele: humus şi falafel, despre falafel venise cu teoria că a fost inventat în Iordania, greu de crezut. Apoi, ne-a arătat alt castron în care era moutabel, un preparat gen salată de vinete coapte, picantă, dar cremoasă, ful medames, o tocană de fasole fiartă gătită, servită cu ulei vegetal,  chimen și, opțional, pătrunjel  tocat,  usturoi,  ceapă,  suc de lămâie,  ardei. În fine, pe o altă farfurie aveam roşii tăiate, ceapă şi ceva frunze proaspete de mentă, iar pe o alta câteva murături. Recunosc, toate bucatele erau gustoase şi proaspete, dar destul de picante, humusul este mult mai bun faţă de ceea ce ştiam de pe la noi, acolo am găsit o variantă cu suc de lămâie care mi-a plăcut mai mult. Falafelul mai abitir m-a încântat, avea un gust excelent şi l-am primit pe o foaie de hârtie absorbantă. Am văzut la alţi meseni unele chiftele mai mari de falafel, aproape duble ca mărime, apoi ne-am lămurit că este vorba de falafel umplut cu ceapă şi sumac. Toate farfuriile erau stropite din belşug cu ulei de măsline pe deasupra preparatelor. Desigur că în mare parte am mâncat cu mâna, folosindu-ne şi de lipiile pe care le făcuserăm bucăţele, iar localnicii se uitau iscoditori să vadă cum procedăm. Din când în când, neavând îndemânarea necesară, ne mai ajutam şi de câte o linguriţă de plastic, care, în mod normal, ar fi avut scopul doar de a grăbi topirea zahărului în ceai.

La un moment dat, soţul a observat pe peretele de lângă masă, un tablou cu familia regală la masă (regele Abdullah al II-lea și regina Rania), care părea, după decor, că ar mânca la Hashem. Când a venit chelnerul să aducă nota de plată, pe care o ceruserăm în prealabil, soţul l-a întrebat dacă fotografia este făcută în restaurant. Acesta a confirmat, spunându-ne mândru că nu şi-ar permite să pună pe pereţi o „făcătură”. Cât despre nota de plată, aceasta a fost de 6 JOD.

În ultima seară în Amman, la fel, după ce ne-am cazat la Hotel Kahramana (vezi impresii), am profitat de faptul că era ceva mai devreme, cam 22,00 şi am luat-o iarăşi la pas prin Downtown, pentru a merge şi la masă dar şi la mici cumpărături. De-acum, eram foarte hotărâţi să repetăm experienţa la Hashem şi, în acelaşi timp, să-i ducem pe prietenii noştri acolo. Totul a decurs oarecum similar, cu deosebirea că, pe lângă setul de preparate uzuale, unii dintre noi au vrut şi cartofi prăjiţi, iar nota de plată a fost de 13 JOD de această dată. Toată lumea a fost mulţumită de experienţa Hashem, considerând-o inedită şi bună de „pus la fişier” cu tot ceea ce învăţaserăm despre Iordania în acele zile. Doar că am avut o mică discuţie în contradictoriu între noi legată de tabloul cu fotografia familiei regale la masă. Unul dintre prieteni nu era convins că aceea ar fi fost o fotografie „pe bune”, ci era de părere că, mai degrabă, este rezultatul tehnicii moderne menit să adauge un plus de celebritate localului, doar în ziua de azi este posibil orice. Deşi a fost întrebat iarăşi chelnerul, care oricum nu mai era acelaşi, dar răspunsul a fost identic, lucrurile au rămas în coadă de peşte, fără ca cineva să cedeze în vreun fel.

După ce am ieşit din restaurant, în câteva zeci de metri, am văzut oameni cu farfurioare pe care aveau kunafa, se aşezau oriunde şi mâncau. Urmărim firul şi găsim o coadă la un ghişeu unde se achitau farfuriile, iar cu bonul ţi se dădea efectiv prăjitura din incinta de lângă, practic un magazin. Ne-am aşezat la rând, toată lumea a vrut porţie mare (2,80 JOD/porţie), am achitat şi ne-am prezentat dincolo, de unde primeam farfuriile şi linguriţele aferente. Cum înăuntru nu mai era loc la mese, lumea ieşea afară cu farfuriile în mâini şi îşi găsea loc unde putea. Aşa am făcut şi noi, ne-am aşezat în preajmă, pe marginea unui gard scund de beton şi ne-am savurat prăjitura în tihnă, care era foarte bună.

La final

Experienţa culinară din Amman a fost pe cât de neobişnuită, pe atât de plăcută, chiar dacă a cuprins chestii pe care acasă, în ţară, nu le-am face sau nu le-am accepta, şi chiar dacă localurile respective nu excelează în curăţenie, noi ne-am ascultat instinctul, am trecut peste prejudecăţi şi ne-am simţit foarte bine, gustând atât cât am putut din Iordania, în ansamblul ei.

Ah, şi să nu uit un lucru important: fără să ne fi gândit să mai cerem altă părere în legătură cu veridicitatea pozei de la Hashem, Bilel, şoferul care ne-a fost şi ghid pe tot parcursul zilei următoare, în timpul călătoriei, la un moment dat, ne-a întrebat dacă am auzit de Hashem. Discuţia pornise de la întrebarea mea dacă îşi iubeşte regele. Mi-a răspuns că pe Abdullah al II-lea (cel în exerciţiu) îl iubeşte, dar pe tată lui (regele Hussein) îl adoră. Apoi, a continuat să ne povestească despre cât este de popular regele, cum se plimbă pe Rainbow Street (bulevard pietonal) împreună cu regina şi copiii sau vine din când în când la Hashem Restaurant şi ia masa cu familia acolo, în timp ce sunt prezenţi şi alţi meseni. Aşa i se întâmplase şi lui, în timp ce ieşise, la rândul lui, la masă cu familia, iar regele a făcut cinste cu consumaţia tuturor celor ce se aflau atunci în restaurant. Nu numai că ascultaserăm o poveste frumoasă, dar, în felul acesta, lămuriserăm şi incertitudinea cu privire la fotografia cu pricina.

 

Vă rog, ataşaţi următorulvideoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=z5F1vXP0eEw

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 09.06.2019 06:53:29

Validat / Publicat: 09.06.19 10:19:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 404


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  63700 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.06.19 10:18:38]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Amman?, AMMAN" (nou-creată pe sait)

   --

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.06.19 10:46:12]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[09.06.19 10:55:25]
» mesaj pers

   @webmaster: mulţumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.06.19 13:09:31]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[09.06.19 13:47:08]
» mesaj pers

   @webmaster: mulţumesc mult, sunt foarte plăcut surprinsă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[09.06.19 22:05:44]
» mesaj pers

   Greu de " ajuns" pe AFA, acum că s-a mai încălzit pe afară, dar uite că după plimbări, shoping, ceva plajă în curte, am intrat în casă.

    Bine că am luat cina, căci deși nu cunosc preparatele descrise, mai mult , nici nu le-am încercat, atât de bine ai povestit, încât mi-ai făcut poftă 🙂oricum aș încerca oricând, sfaturile și recomandările tale sunt foarte bune, de mare încredere!

   O seară frumoasă și o săptămână ușoară înainte de 😎🕶🏖

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad
[10.06.19 07:13:08]
» mesaj pers

   @maryka: Vremea frumoasă a venit şi o tooot aşteptam, aşa că te înţeleg perfect cu activităţile outdoor!

   Ştii, de fapt, acele preparate, un fel de meze, nu sunt cine ştie ce, ele reprezintă mâncare tradiţională în Orientul Mijlociu, dar sunt tare gustoase acolo "la mama lor. "

   Aceste două localuri sunt faimoase în Amman, de aceea m-am hotărât să scriu separat un articol, deşi inţial nici nu mă gândisem la asta, de aceea nici nu am făcut fotografii prea multe, preluând câteva de pe internet.

   Şi apoi, a mai intervenit şi povestea cu fotografia familiei regale care a înclinat balanţa către un review...

   Mulţumesc frumos pentru urări, ecou, vizită, şi vouă vă doresc o zi minunată! Pupici!:*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Aurici
[10.06.19 15:01:35]
» mesaj pers

   @irinad:

Eei, articolele despre restaurante au devenit în ultima vreme mai greu de înghiţit şi digerat pe sait

   Și ca să încep și eu la fel...

   Eeiii, eu n-aș generaliza chiar așa. Eu, una, mănânc pe unde apuc în vacanțe, unde mi se face foame și unde e lume multă în general. Și cu toate că n-am nimic împotrivă să scriem despre unde mâncăm în vacanțe, eu, de ex, degeaba citesc pentru că pot să nimeresc în locul ăla doar din greșeală și nu că am mers pe urmele cuiva ca să caut un local obișnuit.

   Dar peste tot sunt locuri deosebite, emblematice pentru zona respectivă, care nu sunt doar despre mâncare și despre acestea mie îmi place să citesc. Cum sunt și cele despre care tocmai ne-ai vorbit tu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- abancor
[10.06.19 19:09:34]
» mesaj pers

   Foarte bune recomandările, și de reținut pentru oricine pănuiește o excursie în Amman. Mai ales că orașul e destul de nou, e greu să găsești cîrciumi (sau orice altceva) cu asemenea tradiție. Eu din orașul ăla nu țin minte decît zone moderne, nu sînt prea multe cartiere istorice.

   Mie îmi place foarte mult tipicul simplu al restaurantelor arăbești, mîncarea gustoasă și felul în care se servește mereu o selecție de antreuri (mezze), obligatoriu însoțite de verdețuri și iaurt sau ceai. Am fost în localuri de genul ăsta în Amman și Damasc, și m-aș mai duce, dacă oi mai avea ocazia. Pînă atunci, mă mulțumesc cu ce se găsește pe la noi prin țară, că sînt destule locuri unde se mănîncă arăbește foarte bine. E uimitor ce bucate gustoase fac din cîteva ingrediente de bază: năut, susan, bob, ulei de măsline, usturoi, lămîie și iaurt. Uneori și carne, de miel sau pui.

   Așa că povestirea și pozele mi-au plăcut foarte mult.

   În schimb nu sînt mare fan dulciuri arăbești, sînt excesiv de dulci.

   Apropo, ful/foul nu e fasole, e bob, o legumă mai demult cultivată și la noi, azi găsibilă mai mult la conservă, sub formă natur sau fiartă în sos, la raionul de preparate exotice din supermarket. Pe conservă scrie în englezește „fava beans” (uneori tradus la nimereală „fasole fava”).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[10.06.19 20:21:24]
» mesaj pers

   @Aurici: Da, după principiul unde e lume multă, " ne băgăm" şi noi, aşa ne cam ghidăm, în general, în vacanţe. Mergem şi după recomandări, dar mai ales după instinct. Însă, aici în Amman nu prea mi-a venit să lăsăm la întâmplare locul în care vom mânca sau să fie " acolo unde om vedea cu ochii" , fiindcă aveam responsabilitatea organizării, mai aveam şi doi vegetarieni printre noi şi o oră târzie de ajuns în oraş, în jur de miezul nopţii. În plus, sentimentul de necunoscut mai accentuat ca pe alte meleaguri, m-a făcut să mă documentez mai mult. N-am ştiut de la bun început ce e cu Hashem şi cu Habibah, dar am fost bucuroşi că am aflat de ele şi nu le-am ratat.

   Mulţumesc mult pentru vizită, ecou, comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[10.06.19 20:44:46]
» mesaj pers

   @abancor: Mulţumesc frumos pentru ecou, şi eu m-am gândit la câte feluri de meze fac din legumele lor de bază. Şi cât de gustoase sunt. În toate hotelurile la micul dejun ne dădeau astfel de preparate şi am fost mulţumiţi, deja încercam să le categorisim care este mai bun. Ai dreptate, aceea nu este fasole, este vorba de bob, se vede şi în fotografii că e mai altfel la formă, problema a apărut de la traducere. Am mâncat şi mansaf de două ori în Wadi Musa, mâncarea tradiţională iordaniană, acel miel la cuptor cu orez şi sos de iaurt fermentat, a fost demenţial.

   Mâncarea arăbească are farmecul ei şi, din când în când, e bine de încercat.

   Sincer, am vrut să experimentăm tot ceea ce mănâncă oamenii obişnuiţi, ca să simţim gustul Iordaniei şi nu am regretat nicio clipă, doar că ne era un pic teamă să nu avem probleme cu stomacul. Şi n-am avut.

   În schimb, kunafa mie mi-a plăcut tare mult fiindcă şi după ruda ei turcească mă dau în vânt.

   Încă o dată mulţumiri pentru vizită şi comentariu, o seară frumoasă îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[19] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Hashem Restaurant -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1076610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076610">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Hashem Restaurant
foto irinad [09.06.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Interior Hashem Restaurant -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1076611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076611">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Interior Hashem Restaurant
foto irinad [09.06.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Tabloul cu familia regală la masă la Hashem Restaurant, pus la loc de cinste în local -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076612">Şterge vot</a></div><span id="v91076612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Tabloul cu familia regală la masă la Hashem Restaurant, pus la loc de cinste în local
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2019] Preparate la Hashem Restaurant în prima seară -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076613">Şterge vot</a></div><span id="v91076613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Preparate la Hashem Restaurant în prima seară
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] La miezul nopţii, lângă Hashem Restaurant, o prăvălie cu legume şi fructe -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076614">Şterge vot</a></div><span id="v91076614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] La miezul nopţii, lângă Hashem Restaurant, o prăvălie cu legume şi fructe
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] În cea de-a doua seară, lipiile aduse la masă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076615">Şterge vot</a></div><span id="v91076615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] În cea de-a doua seară, lipiile aduse la masă
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] Chelnerul de la Hashem, în cea de-a doua seară, aducând comanda -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076616">Şterge vot</a></div><span id="v91076616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Chelnerul de la Hashem, în cea de-a doua seară, aducând comanda
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] Preparate în cea de -a doua seară la Hashem Resturant -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076617">Şterge vot</a></div><span id="v91076617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] Preparate în cea de -a doua seară la Hashem Resturant
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2019] La fel, alte preparate la Hashem -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076618">Şterge vot</a></div><span id="v91076618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] La fel, alte preparate la Hashem
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] Ca să ajungem de la Kahramana Hotel la Hashem Restaurant, o luăm pe lângă Amfiteatrul Roman -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076619">Şterge vot</a></div><span id="v91076619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Ca să ajungem de la Kahramana Hotel la Hashem Restaurant, o luăm pe lângă Amfiteatrul Roman
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Noaptea pe străzile din Downtown, Amman -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076620">Şterge vot</a></div><span id="v91076620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Noaptea pe străzile din Downtown, Amman
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] Magazine cu haine şi vitrine colorate în centrul vechi din Amman, la miezul nopţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076621">Şterge vot</a></div><span id="v91076621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] Magazine cu haine şi vitrine colorate în centrul vechi din Amman, la miezul nopţii
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] La coadă la suc de trestie de zahăr pe străzile din Downtown, Amman -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076622">Şterge vot</a></div><span id="v91076622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] La coadă la suc de trestie de zahăr pe străzile din Downtown, Amman
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Centrul vechi din Amman, noaptea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076623">Şterge vot</a></div><span id="v91076623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Centrul vechi din Amman, noaptea
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Ce păcat că nu putem să-i dăm curs! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076624">Şterge vot</a></div><span id="v91076624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Ce păcat că nu putem să-i dăm curs!
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Habibah Sweets, la chioşcul din faţă se achită porţiile, în stânga, clienţii se aşează cu farfuriile de kunafa, gata de " atac" -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1076625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076625">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Habibah Sweets, la chioşcul din faţă se achită porţiile, în stânga, clienţii se aşează cu farfuriile de kunafa, gata de " atac"
foto irinad [09.06.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2019] Habibbah Sweets, de aici clienţii sunt serviţi cu porţiile de kunafa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1076626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076626">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] Habibbah Sweets, de aici clienţii sunt serviţi cu porţiile de kunafa
foto irinad [09.06.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] O porţie mare de kunafa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076627">Şterge vot</a></div><span id="v91076627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] O porţie mare de kunafa
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2019] La Hashem Restaurant -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076628">Şterge vot</a></div><span id="v91076628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] La Hashem Restaurant
foto irinad [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114571094513 sec