93794 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Reşedința de vară Brukenthal

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.06.2019
DE
Avatar ungureanica
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Reșița
înscris/ă în 25.10.14
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
40 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 24 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   

Interesant și interactiv


De la Valea Zânelor ne-am întors spre Sibiu, dar pe drum mai aveam de făcut o oprire la un alt obiectiv pe care vroiam de mult să îl vedem, reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig.

Venind pe DN 1 din direcția Brașov am intrat în Avrig la prima intersecție spre această localitate și am mers spre palat care se află pe Str. Gheorghe Lazăr la nr. 39. Aici am găsit loc de parcare în fața acestuia, dar sunt puține locuri de parcare și sâmbăta este foarte aglomerat pentru că vin mulți tineri căsătoriți să îți facă poze în grădinile palatului. Mai este o parcare puțin mai mare în apropiere la școală.

La intrare sunt afișate prețurile pentru cele trei locuri care se pot vizita aici. Este vorba despre Expoziția bunurilor săsești din Transilvania, Expoziția Medievală și Parcul palatului. Intrarea la fiecare dintre acestea costă 10 lei/adult și 5 lei/copil. Dacă vreți să luați bilet pentru toate trei se pot combina și biletul costă 20 lei/adult și 10 lei/copil.

Dacă tot ne-am dorit așa mult să ajungem până aici, bineînțeles că am luat biletul combinat. Doamna care ne-a vândut biletele ne-a explicat unde se află fiecare expoziție și ne-a lăsat să mergem singuri mai departe spunând că dacă avem nevoie de ceva să o anunțăm.

Dintr-un pliant pe care l-am găsit pe aici am aflat următoarele: Baronul Samuel von Brukenthal a deținut timp de 13 ani funcția de guvernator al Transilvaniei. Impulsionat de clădirile contemporane ale barocului târziu, a construit un palat în Sibiu, unde în 1817 a fost amenajat primul muzeu public din Europa de Sud-Est. Pe lângă palatul din Sibiu a mai construit Herghelia de la Sâmbăta de Sus, un conac la marginea Sibiului și îndrăgita sa reședință de vară de la Avrig.

Reședința de vară de la Avrig este singurul parc baroc de asemenea dimensiuni care s-a păstrat în România. Are o suprafață de 15,5 hectare și în secolul al XVIII-lea era cunoscut peste hotare drept „Edenul transilvănean”, datorită bogatei sale grădini și a așezării de excepție la poalele Carpaților Meridionali.

După moartea ultimului moștenitor al familiei Brukenthal, proprietatea a trecut prin mai multe mâini iar în anul 1908 a intrat în posesia parohiei evanghelice sibiene. După cel de-al doilea război mondial, palatul a fost naționalizat și folosit ca sanatoriu. În prezent de îngrijirea și întreținerea palatului și a parcului se ocupă Fundația Samuel von Brukenthal, care nu deține capital propriu ci este finanțată prin donații și închirieri.

Partea de sus a palatului este compusă din clădirea principală și două aripi în formă de Z iar în partea de jos se întinde parcul și grădina. Aici se află o clădire unde sunt spații de cazare și restaurante. În partea din spate a parcului este amenajat un cort pentru evenimente.

Noi am intrat pentru început la Expoziția medievală. Aceasta este amenajată în aripa din stânga a clădirii principale și constă într-o sală mare în care sunt aranjate pe pereți, pe mese sau pe umerașe, veșminte, arme, steaguri, blazoane și multe alte lucruri cu temă medievală. Partea interesantă a acestei expoziții este faptul că aici totul este pus la dispoziția vizitatorilor pentru ca aceștia să se transpună în acea perioadă. Sunt două suporturi mari cu haine puse pe umerașe de unde puteți să vă alegeți ce doriți să îmbrăcați, apoi vă alegeți podoabele și armele și puteți ieși afară în curtea înverzită a palatului pentru a vă fotografia. Credeți-mă că ies niște fotografi memorabile. Bineînțeles că lucrurile de acolo sunt de recuzită și nu niște obiecte originale și prețioase cărora să le puteți face vreo stricăciune, așa că partea frumoasă și interactivă a acestei expoziții nu e admirarea acestora ci distracția de a te costuma în diferite ținute din acele vremuri.

Un loc unde să poți proba cât mai multe rochii și să te închipui prințesă sau regină. Vă închipuiți ce greu am reușit să o dezlipesc pe nevastă-mea de acolo.

A urmat vizita la Expoziția bunurilor săsești din Transilvania. Aceasta este amenajată în trei încăperi ale construcției principale. Sunt prezentate aici bunuri din locuințele săsești de la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900. Foarte frumoasă și bogată în exponate această expoziție. Ne-a plăcut foarte mult și am stat îndelung aici pentru a admira în detaliu cam toate lucrurile. Sunt niște motive cusute pe lenjeria de pe paturile despre care spunea soția că sigur că i-ar plăcea foarte mult prietenei noastre @Mihaela Voicu. Partea frumoasă e că aici ești lăsat să te bucuri de expoziție singur. Așa poți să întârzii cât vrei tu în fiecare încăpere și în fața fiecărui obiect.

Am mai admirat din exterior palatul și am rămas dezamăgiți de starea în care este lăsată partea exterioară a acestuia și am pornit spre parc și grădini.

De aici de sus se vede superb imensitatea și frumusețea acestora. Grădina este gândită după modelul pășunilor englezești din secolul XVIII. În acea vreme aceasta era expresia unui nou curent politic și filozofic.

Pe scările și aleea care se întinde de aici și până în grădina din spate era întinsă o mochetă roșie. Ne-am plimbat și noi pe „covorul roșu” simțindu-ne adevărate vedete și am străbătut aproape toată grădina. Am mers apoi la restaurantul amenajat aici dar nu am poposit la mese ci ne-am continuat plimbarea prin parc. Am văzut o chestie faină aici la restaurant. Pe iarba de lângă terasele de acolo erau așezate la soare 10 borcane de aprox. 10 litri cu flori de soc puse la fermentat pentru a face socată naturală.

Am părăsit cu greu această superbă locație dar aveam în plan să urcăm și până la Păltiniș în acea zi. Din păcate ne-am grăbit degeaba pentru că vremea imprevizibilă din această perioadă nu ne-a ajutat deloc să facem și această excursie. Rămâne pe altă dată.

Dacă ajungeți prin zona Avrigului și aveți parte de o zi frumoasă, nu ratați acest palat.

Călătorii frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ungureanica in 02.06.2019 16:38:18

Validat / Publicat: 02.06.19 20:13:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 790


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[02.06.19 21:42:30]
» mesaj pers

   Foarte interesant și instructiv reviewul tău. Iar pozele sunt o splendoare! Ai luat interioarele bucată cu bucată, cu mobilierul pictat în stilul lor săsesc, ceramica, velințele, fotografiile și exponatele medievale din muzeu. Nu mai spun de pozele cu ”domnița Brukenthal”, care sunt mortale.

   E prima oară că văd interioare de la acest palat și-ți mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[02.06.19 23:27:22]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[03.06.19 08:52:26]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Multumim pentru apreciere. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[03.06.19 08:58:34]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.06.19 10:59:54]
» mesaj pers

   @ungureanica: Am vizitat reședința de vară a baronului Brukenthal din Avrig cu mulți ani în urmă, când abia se desființase Sanatoriul de boli profesionale care funcționase în clădire. Palatul era închis, expozițiile de azi au apărut în ultimii ani, grădina era îngrijită și arăta bine și atunci.

   Mocheta aia roșie nu dă tocmai bine în grădina baroc, parc terasat amenajat se pare de generalul Bucow care a deținut proprietatea între anii 1761-1764. Baronul Brukenthal, proprietar înainte și după generalul Bucow, a extins și îmbogățit această grădină.

   În ultimii ani se marjează foarte mult pe restaurantul care poate găzdui evenimente simandicoase. Restaurantul ocupă clădirea fostei Orangerii - loc unde Brukenthal a cultivat plante exotice (ananas, lămâi, portocale, cafea) și soiuri de condimente.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ungureanica
[03.06.19 13:43:38]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru completare. O zi faină!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075009">Şterge vot</a></div><span id="v91075009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075010">Şterge vot</a></div><span id="v91075010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075011">Şterge vot</a></div><span id="v91075011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075012">Şterge vot</a></div><span id="v91075012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075013">Şterge vot</a></div><span id="v91075013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075014">Şterge vot</a></div><span id="v91075014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075015">Şterge vot</a></div><span id="v91075015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075016">Şterge vot</a></div><span id="v91075016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075017">Şterge vot</a></div><span id="v91075017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075018">Şterge vot</a></div><span id="v91075018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția Medievală
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075019">Şterge vot</a></div><span id="v91075019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075020">Şterge vot</a></div><span id="v91075020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075021">Şterge vot</a></div><span id="v91075021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075022">Şterge vot</a></div><span id="v91075022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075023">Şterge vot</a></div><span id="v91075023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075024">Şterge vot</a></div><span id="v91075024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075025">Şterge vot</a></div><span id="v91075025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075026">Şterge vot</a></div><span id="v91075026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075027">Şterge vot</a></div><span id="v91075027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075028">Şterge vot</a></div><span id="v91075028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075029">Şterge vot</a></div><span id="v91075029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075030">Şterge vot</a></div><span id="v91075030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția bunurilor săsești
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075031">Şterge vot</a></div><span id="v91075031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig.
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Ar fi necesară o cosmetizare -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075032">Şterge vot</a></div><span id="v91075032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Ar fi necesară o cosmetizare
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075033">Şterge vot</a></div><span id="v91075033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075034">Şterge vot</a></div><span id="v91075034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075035">Şterge vot</a></div><span id="v91075035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075036">Şterge vot</a></div><span id="v91075036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075037">Şterge vot</a></div><span id="v91075037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 02.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075038">Şterge vot</a></div><span id="v91075038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2019] Palatul Brukenthal Avrig. Parcul
foto ungureanica [02.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12874007225 sec