93688 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumuri bulgărești, cu bune și rele

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.05.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

800 km într-o zi pe drumuri bulgărești – până la Plovdiv și retur


La sfârșitul săptămânii trecute s-a ivit ocazia unui drum de o zi până la Plovdiv, în Bulgaria, cale de circa 800 de kilometri de parcurs într-o singură zi. Am acceptat din dorința de a traversa munții prin pasul Shipka, de a vedea calitatea drumurilor și poziționarea unor obiective turistice. Până la urmă am parcurs drumul trecând munții Stara Planina la dus prin Pasul Republika, iar la întoarcere prin Pasul Shipka (datorită unei conjuncturi ivite).

Unii cunosc aceste drumuri foarte bine, alții doar o variantă sau deloc; eu am mers în toamna lui 2007 pe varianta Sofia-Kulata, între timp lucrurile s-au mai schimbat. Voi scrie câteva rânduri subiective, păreri personale pe care le puteți aproba sau combate.

În Giurgiu s-a deschis breteaua care trece pe lângă sediul Poliției Locale și în 30 de secunde vă scoate lângă Petromul de la vamă. Trecerea pe Podul Prieteniei (inaugurat în 1954 – un articol bun scris de @elviramvio citiți aici: vezi impresii) este însoțită în partea românească de acel miros pestilențial existent de ani de zile. Vinieta bulgărească am achiziționat-o de la unul din cele 3 automate situate într-o gheretă după punctul vamal, am achitat cu cardul, există și un operator uman care încasează cash (numai leva) și oferă suport. Automatele au opțiune de limba română; există la desk și pliante informative în mai multe limbi străine. Dacă doriți puteți achiziționa vinieta online de pe site-ul web.bgtoll.bg.

Pe teritoriul Bulgariei am utilizat pentru orientare rutieră aplicația Waze la dus și Google Maps la întoarcere (aplicații care funcționează și offline, dar fără reconfigurări ale traseului). Am remarcat calitatea în general bună a drumurilor bulgărești și acceptabilă pe anumite porțiuni. Nu ai cum să nu observi traficul destul de redus de pe șosele, numărul mic de mașini scumpe și lipsa ambuteiajelor în orașele mărișoare.

În 800 de kilometri parcurși am văzut vreo 5-6 echipaje de poliție (semnalizate uneori de ceilalți participanți la trafic). Am observat multe camere automate de scanare a numărului de înmatriculare, atât în localități, cât și în afara lor, având în vedere introducerea vineietei electronice. Camerele automate sunt marcate cu circa 50 m înainte cu semne rutiere corespunzătoare.

Pasul Republika, cu acces din Veliko Târnovo spre Gurkovo, mi s-a părut mai abordabil, linear și mai rapid. Valea străbătută de șosea fiind mai largă peisajele sunt mai deschise, poți observa mai bine versanții împăduriți. Pe ambele trasee am avut noroc și nu am întâlnit mai deloc tiruri, valorile de trafic fiind reduse (probabil în perioada vacanțelor traficul se aglomerează). Din Gurkovo am urmat direcția spre Maglizh, Tulovo (se urcă pe pod), Stara Zagora (o porțiune de drum chiar are aspect de drum express cu două benzi; orașul l-am ocolit la dus pe centură), apoi am intrat pe autostrada A1 spre Sofia și am ieșit la Plovdiv. Autostrada seamănă în privința calității cu cea românească spre Pitești pe cei circa 80 km parcurși până la Plovdiv – banda 1 vălurită și peticită, banda 2 calitate bună. Problema a fost limitarea de viteză de 90 km/h pe o distanță de 35 km de la nodul de acces din Stara Zagora, limitare valabilă pe amble sensuri de mers.

Plovdivul, al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, a apărut în fața noastră în câmpia Traciei etalându-și colinele care sparg monotonia peisajului. Deși erau orele amiezii, am traversat orașul de-a curmezișul, am traversat râul Marița și am mers câțiva kilometri pe malul său, am văzut centrul internațional de expoziții și zona stadionului. Știu că anul acesta Plovdivul deține titlul de „Capitală europeană a culturii” (plovdiv2019.eu/en), dar din păcate nu am avut timp să mă opresc să vizitez centrul vechi sau teatrul antic. Mi s-a părut un oraș drăguț, cu zone cochete, liniștit în privința traficului, în 25 de minute l-am traversat.

După ce am rezolvat treburile pentru care venisem am pornit din nou la drum, șoferul optând pentru aceeași rută de întoarcere. În Stara Zagora am intrat în oraș pentru câteva cumpărături (nu am ratat sticlele de „boza” - bragă); la fel, traficul lejer, trandafiri nenumărați de-a lungul bulevardelor. Înainte de a ajunge în Gurkovo, la Nikolaevo puteți vira stânga pe un drum secundar (5007) care ocolește orașul (google.com/maps/dir/42.63 ... cfc8ae3!1m0!3e0) – parcurgeți doar 4 km în loc de 14 km (atenție drumul e îngust), drum sugerat de Google Maps. Când am ajuns în intersecție cu drumul principal un echipaj de poliție ne-a oprit și ne-a spus că pasul e blocat din cauza unui accident și trebuie să ocolim prin Kazanlăk, pasul Shipka, Gabrovo. Astfel am fost nevoiți să ne întoarcem spre Kazanlăk, localitate care găzduiește anual un „Festival al trandafirilor” – anul acesta între 31 mai-2 iunie (rosefestivalkazanlak.com). Pe drum am văzut câteva culturi de trandafiri și chiar o făbricuță de esență de trandafir. Orașul Kazanlăk – destul de aerisit, străbătut de un râu, fără trafic exagerat. Am văzut indicator către Muzeul trandafirilor și Mormântul tracic (lângă cel original există o copie-muzeu la scara 1:1).

Pasul Shipka se contura în față, după ce am trecut de indicatoarele către mormintele tracice Seuthes al III-lea, „Griffins”, „Helvetia” și Shushmanets, și de turlele aurite ale mănăstirii Shipka, din localitatea cu același nume. Șoseaua pătrunde brusc în munți și începe să urce meandrat până la altitudinea de peste 1.150 m. Dacă la poale am avut noroc de vreme bună și soare, cu circa 200 m înainte de a ajunge în zona platoului unde se află parcarea și magazinele am pătruns într-o pâclă enervantă care ne-a stricat toată priveliștea. Temperatura a scăzut cu multe grade, nici pomeneală să mai vezi Monumentul Libertății (oricum din zona parcării nu s-ar fi văzut decât vârful obeliscului). Puteți citi despre aceste obiective articolul @irineid: vezi impresii. Am am stat mai mult de 10 minute și am pornit din nou la drum, abia după ce am coborât până aproape de Gabrovo s-a ridicat ceața și a dispărut umezeala, frigul și stropii fini de apă.

Între Pasul Shipka și Veliko Târnovo am observat indicatoarele către mai multe zone și obiective turistice interesante: complexul arhitectural-etnografic Etar, mănăstirea Sokolski, Treavna, satul rezervație arhitecturală Bojentsi, mănăstirea Dryanovo și peștera Backo Kiro (unde am poposit puțin, vezi impresii), podul de secolul al XIX-lea din Dreanovo creat de arhitectul Kolyu Ficheto. Sunt doar câteva din cele mai importante obiective de pe acest traseu. Există multe alte muzee, monumente, peșteri și defilee, ecopoteci și cascade, cetăți și sate pitorești.

Vama din Ruse era liberă, am plătit taxa de pod și am traversat din nou Dunărea spre țărmul românesc. Între Giurgiu și București o înșiruire permanentă de faruri ne aduce aminte că am intrat în țara în care valorile de trafic rutier se situează pe un loc fruntaș în Europa.

Drumuri bune!

---
Impresii încărcate de tata123 in 24.05.2019 13:31:16

Validat / Publicat: 24.05.19 14:04:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 409


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45650 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de tata123? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.05.19 13:52:59]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumuri bulgărești, cu bune și rele, #CU MAȘINA ÎN BULGARIA - DESCOPERĂ BG" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[24.05.19 14:32:02]
» mesaj pers

   @tata123:

   Să te întorci neapărat la Plovdiv, două nopți doar pentru oraș sunt suficiente dacă te organizezi bine, mai ales că vara ziua e lungă. Poate ajungi de miercuri până vineri, sâmbăta e pietricica și omul 😅 iar din cauza grupurilor organizate poți rata vizitarea interioarelor unor case. Am fost în aprilie a. c., din păcate n-am reușit nici măcar să văd cum mi-au ieșit pozele, nici vorbă încă să scriu impresii pe nicăieri.

   Am trecut și noi pe ambele căi, Republika și Shipka (al doilea e preferatul nostru), mai bun asfaltul pe Shipka, așa ni s-a părut.

   Au asfaltat bulgarii partea lor de pod? Că răseseră ceva zone când am trecut noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[24.05.19 19:11:12]
» mesaj pers

   @tata123:

În Giurgiu s-a deschis breteaua care trece pe lângă sediul Poliției Locale și în 30 de secunde vă scoate lângă Petromul de la vamă.

   O veste bună!

   La întoarcerea din minivacanţa de Paşti şi 1 Mai noi am mers tot pe varianta ocolitoare, ca de obicei.

Până la urmă am parcurs drumul trecând munții Stara Planina la dus prin Pasul Republika, iar la întoarcere prin Pasul Shipka (datorită unei conjuncturi ivite).

   Unii cunosc aceste drumuri foarte bine, alții doar o variantă sau deloc

   Am mers pe ambele variante nu doar o singură dată, dar mie drumul prin pasul Shipka NU mi-a plăcut deloc, chiar dacă drumul este bun, l-am prins o dată chiar foarte recent asfaltat.

Vinieta bulgărească am achiziționat-o de la unul din cele 3 automate situate într-o gheretă după punctul vamal, am achitat cu cardul, există și un operator uman care încasează cash (numai leva) și oferă suport. Automatele au opțiune de limba română; există la desk și pliante informative în mai multe limbi străine. Dacă doriți puteți achiziționa vinieta online de pe site-ul web. bgtoll. bg.

   Dar nu era mai simplu să o cumperi online?

   Costa la fel, dar câştigai timp.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[27.05.19 10:32:52]
» mesaj pers

   @elviramvio: Sunt multe locuri frumoase în Bulgaria, iar Plovdivul are multe de oferit din punct de vedere turistic. Va veni rândul lor, cândva...

   Nu îmi mai aduc bine aminte, nu am fost foarte atent la asfalt pe Podul Prieteniei, am privit mai mult Dunărea :) Am trecut repejor peste pod, dar în „coloană aerisită”, ca să zic așa. Am citit acum un comunicat al Companiei de drumuri care anunță restricții timp de o lună de zile (cnadnr.ro/ro/comunicare/c ... n%C4%83re-de-la).

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[27.05.19 10:38:42]
» mesaj pers

   @nicole33: Și mie mi s-a părut pasul Republika mai accesibil și mai ușor de parcurs, chiar mai rapid. Acum alegerea traseului depinde de dispoziția/starea fiecăruia, dar și de obiectivele turistice pe care vrea să le viziteze. Calitatea covorului asfaltic este asemănătoare pe ambele variante.

   Pentru cine dorește să câștige timp și să nu mai oprească în vamă pentru achiziționarea vinietei bulgărești (mai ales în perioada de concedii probabil că acel punct de vânzare se va aglomera) este indicat să achiziționeze online această vinietă bulgărească (bgtoll.bg/ro). În cazul meu, achiziția din vamă a fost opțiunea șoferului.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[28.05.19 21:40:07]
» mesaj pers

   Exact cu 45 ani în urmă, prima noastră ieșire din țară, cu fratele meu și Skoda lui, a fost pe traseul Gabrovo, pasul Shipka, Kazanlâk, Plovdiv, Sofia și retur prin Grivița.

   De emoție fratele meu își uitase acasă pașaportul. Am așteptat în graniță, până ce s-a întors de la Ploiești. Eram speriați ca de bombe. Nu știam ce să luăm mai întâi, ne încurcam în bani și mai câte... Am un mixer de bucătărie luat de la Plovdiv, pe care îl folosesc și acum (era nemțesc).

   Acest traseu mi-a rămas întipărit ca o ștampilă.

   Acum, tot să călătorești...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Intrare pe Podul Prieteniei din partea românească - Giurgiu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072790">Şterge vot</a></div><span id="v91072790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Intrare pe Podul Prieteniei din partea românească - Giurgiu.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Podul Prieteniei - Giurgiu-Ruse. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072791">Şterge vot</a></div><span id="v91072791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Podul Prieteniei - Giurgiu-Ruse.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Șosea până în Byala, cu benzi duble pe porțiunile de urcare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072792">Şterge vot</a></div><span id="v91072792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Șosea până în Byala, cu benzi duble pe porțiunile de urcare.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Podul din Byala realizat de arhitectul Kolyo Ficheto în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072793">Şterge vot</a></div><span id="v91072793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Podul din Byala realizat de arhitectul Kolyo Ficheto în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Tunel la Veliko Târnovo; sus hotelul Yantra. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072794">Şterge vot</a></div><span id="v91072794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Tunel la Veliko Târnovo; sus hotelul Yantra.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Traversare Pasul Republika - așa arată în general întregul traseu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072795">Şterge vot</a></div><span id="v91072795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Traversare Pasul Republika - așa arată în general întregul traseu.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Am ieșit în câmpie în apropiere de Gurkovo. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072796">Şterge vot</a></div><span id="v91072796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Am ieșit în câmpie în apropiere de Gurkovo.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Șosea spre Stara Zagora. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072797">Şterge vot</a></div><span id="v91072797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Șosea spre Stara Zagora.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Orașul Stara Zagora văzut de pe șoseaua de centură. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072798">Şterge vot</a></div><span id="v91072798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Orașul Stara Zagora văzut de pe șoseaua de centură.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Autostrada A1 spre Plovdiv-Sofia. Se observă indicatoarele rutiere de limitare, prezente la fiecare kilometru. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072799">Şterge vot</a></div><span id="v91072799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Autostrada A1 spre Plovdiv-Sofia. Se observă indicatoarele rutiere de limitare, prezente la fiecare kilometru.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Plovdiv - statuie la capătul podului de pe bulevardul Boris III peste râul Marița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072800">Şterge vot</a></div><span id="v91072800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Plovdiv - statuie la capătul podului de pe bulevardul Boris III peste râul Marița.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] Plovdiv - pod galerie comercială peste râul Marița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072801">Şterge vot</a></div><span id="v91072801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] Plovdiv - pod galerie comercială peste râul Marița.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Fabrică de esență de trandafir în apropiere de Kazanlăk. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072802">Şterge vot</a></div><span id="v91072802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Fabrică de esență de trandafir în apropiere de Kazanlăk.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Plantații de trandafir în apropiere de Kazanlăk. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072803">Şterge vot</a></div><span id="v91072803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Plantații de trandafir în apropiere de Kazanlăk.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] Ne îndreptăm spre Pasul Shipka. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072804">Şterge vot</a></div><span id="v91072804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Ne îndreptăm spre Pasul Shipka.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Localitatea și mănăstirea Shipka. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072805">Şterge vot</a></div><span id="v91072805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Localitatea și mănăstirea Shipka.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Prin Pasul Shipka, în depărtare apar deja fuioarele de ceață. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072806">Şterge vot</a></div><span id="v91072806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Prin Pasul Shipka, în depărtare apar deja fuioarele de ceață.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] Serpentine în Pasul Shipka. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072807">Şterge vot</a></div><span id="v91072807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] Serpentine în Pasul Shipka.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Coborâm prin ceață din Pasul Shipka. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072808">Şterge vot</a></div><span id="v91072808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Coborâm prin ceață din Pasul Shipka.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2019] Tunel la Veliko Târnovo. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072809">Şterge vot</a></div><span id="v91072809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Tunel la Veliko Târnovo.
foto tata123 [24.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Boza bulgărească (o variantă de bragă) - delicioasă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 24.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072810">Şterge vot</a></div><span id="v91072810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Boza bulgărească (o variantă de bragă) - delicioasă.
foto tata123 [24.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.119631767273 sec